Gość: Waldorf IP: *.as13285.net 25.06.13, 22:34 Pełni honoru i czci - polski żołnierz i polski policjant. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angrusz1 Ot i widać 25.06.13, 23:02 jaka jest zdolność obronna polskiego wojska no i zdolność policji do zwalczania patologii . Wart Pac pałaca i pałac Paca . Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Ot i widać 26.06.13, 03:09 No to pobiegają sobie na koszt Państwa :) Żartobliwa i kąśliwa opinia, ponieważ - jak się wydaje - biegli i adwokaci w zależności od okoliczności zawsze są w stanie udowodnić pomroczność jasną. Z drugiej strony z policjanta w naszym kraju zrobiono służbową ofiarę, której zawsze opłaca się nie interweniować. Negatywnie utkwił mi w pamięci wypadek w Słupsku, gdzie nawet komendant pod naciskiem atmosfery a nie prawa, pozostawił interweniującego policjanta samemu sobie. Kim w końcu ma być ten policjant nie mający z reguły oparcia w społeczeństwie a jeszcze na dodatek we własnym komendancie? Nie jestem i nie byłem miłośnikiem ani milicji ani policji a w szczególności tzw. drogówki. Jest on jednak urzędnikiem państwowym mającym takie same prawo do błędu, jak urzędnik skarbowy. Dlaczego ich odpowiedzialność za podejmowanie działań jest tak różna??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: Ot i widać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.13, 05:22 Privus - nie na temat. Próba dorobienia ideologii do zachowań dwóch lekkomyślnych pijaczków. Odpowiedz Link Zgłoś