Dodaj do ulubionych

w hołdzie Kopernikowi

29.11.13, 20:55
Marszałek Protas funduje dzwon Kopernik za 200 tysięcy zł.Ma to być dar społeczeństwa Warmii i Mazur dla katedry a cała ta zabawa na być kopernikańską promocją województwa.Różne idiotyzmy w swoim życiu słyszałem ale ten o promocji jest jednym z najlepszych.Jak nie zimne kąpiele w termach to dzwoń.
Jak widać strumień pieniędzy społecznych do kościoła nie przestaje płynąć.
Obserwuj wątek
    • Gość: oj,oj Koprnik i gwiazdki pokryte płatkowym złotem :) IP: *.olsztyn.mm.pl 30.11.13, 00:58
      Cyt. z oficjalnej strony:
      II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
      Wykonanie dzwonu KOPERNIK o wadze 1650 kg w tonacji d: 1) wykonanie projektu dzwonu, wykonanie wystroju dzwonu, wykonanie formy odlewniczej, wykonanie odlewu dzwonu, cyzelowanie, złocenie, prace polerskie i zabezpieczające, 2) na dzwonie umieszczony będzie wizerunek Mikołaja Kopernika, daty 1473 i 1543, inskrypcja ROK MIKOŁAJA KOPRNIKA ANNO DOMINI 2013, herb papieski Ojca Św. Franciszka, herb Arcybiskupa warmińskiego, herb województwa warmińsko-mazurskiego, imiona i nazwiska oraz piastowane funkcje Papieża Ojca Św. Franciszka, ks. Arcybiskupa Wojciecha Zięby Metropolity Warmińskiego, Jacka Protasa Marszałka województwa warmińsko-mazurskiego, ks. Prałata dr Andrzeja Lesińskiego proboszcza Archikatedry, 3) elementem wystroju dzwonu będą gwiazdki pokryte płatkowym złotem.

O ja pitolę, co za próżność za naszą kasę. A na marginesie sprawy czy może znacie państwo Koprnika? ;)
      • antymenel.1 Re: Koprnik i gwiazdki pokryte płatkowym złotem : 30.11.13, 18:10
        To pokazuje małość Protasa.I tacy mierni ludzie rządzą tym województwem.Żałosne.
        • n4eu Re: Koprnik i gwiazdki pokryte płatkowym złotem : 30.11.13, 21:19
          Chciales chyba powiedzec zalosny gosciu ze to pokazuje malosc wyborcow ktorzy po raz setny jak nie tysieczny dali sie nabrac jak glupie dzieci ze ktos bedzie uczciwie wydawal bezczelnie zagrabione im w podatkach pieniadze.
          • antymenel.1 Re: Koprnik i gwiazdki pokryte płatkowym złotem : 01.12.13, 14:18
            Swoi na swojego głosowali.Taki marszałek jacy wyborcy.Ja na niego nie głosowałem.
            A ty nie jesteś żałosny?
            • n4eu Re: Koprnik i gwiazdki pokryte płatkowym złotem : 02.12.13, 17:50
              Ja wcale nie glosowalem. Nie mam w zwyczaju wybierac - dzuma czy cholera.
              • Gość: gość Re: Koprnik i gwiazdki pokryte płatkowym złotem : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.13, 19:47
                Dzwon rozsławił województwo - przynajmniej medialnie1
                polskalokalna.pl/wiadomosci/warminsko-mazurskie/olsztyn/news/samorzad-zamowil-dzwon-min-z-nazwiskiem-marszalka,1970359,3331
                • antymenel.1 Re: Koprnik i gwiazdki pokryte płatkowym złotem : 02.12.13, 20:58
                  Najlepiej żeby ta sława dotarła do CBA.
    • Gość: hw Re: w hołdzie Kopernikowi IP: 199.193.253.* 03.12.13, 00:07

wyborcze wsparcie kk to nie przelewki
    • Gość: oj,oj Społeczeństwo Warmii i Mazur w hołdzie marszałkowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.13, 19:02
      Mamy już dźwięczny przebój
      • kapitan_wrona Re: Społeczeństwo Warmii i Mazur w hołdzie marsza 06.12.13, 19:53
        @ oj,oj
        Doskonałe! :)
    • Gość: it Re: w hołdzie Kopernikowi IP: 116.251.223.* 08.12.13, 17:48

takie fantazje winny być finansowane wyłącznie składkowo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka