Dodaj do ulubionych

tak dłużej być nie może

02.01.14, 11:58
W okresie świątecznym odbyłem długi spacer po Starym Miescie.
To jest doprawdy przerażające:
wszędzie nieprawdopodobne sterty śmieci-Starówka tonie w brudach.Olsztyn jest brudnym miastem ale to co się dzieje na Starówce przekracza wszelkie normy.Oczywiscie jest to wspólna wina mieszkańców,turystów ale przede wszystkim władz miasta.Widać było wyraźnie,że od kilku dni ulice nie były sprzątane-co robi Straż Miejska?
Śmietniki to hańba XXI wieku.Wchodząc na Starówkę od strony parkingu przy Mochnackiego mamy do czynienia najpierw z krzywymi,dziurawymi schodami,takim samym chodnikiem-nikomu żle nie życzę ale mam nadzieję,że jak miasto zapłaci wielotysięczne odszkodowania za jakąś złamaną nogę to może p.prezydent Grzymowicz oderwie dupsko od fotela i przejdzie się na Stare Miasto i to wszystko dokładnie obejrzy.
Zaraz za wejściem ustawionych kilka pojemników na śmieci firmy Remondis-wszystkie cuchnące,brudne,nigdy nie były dezynfekowane.I tak wyglądają wszystkie pojemniki na Starym Mieście i w Olsztynie.Ten brud,smród jest nieprawdopodobny,to jakieś slamsy a nie europejskie miasto.Brak reakcji ze strony Strazy Miejskiej mnie nie dziwi-to nieroby,w dodatku niewidome ale brak działania ze strony Sanepidu jest wyjątkowym skandalem.
Na okopowej ruina kamienicy od kilkudziesięciu lat-oczywiście władze nic nie mogą zrobic.
jak nic nie mogą to po cholerę one są??
Coraz więcej budynków zaniedbanych,wyraźnie naruszonych przez czas.Pewnie wszyscy czekają aż tynki opadną.Wszędzie obrzydliwe,prymitywne,obskurne reklamy.
Tak wygląda starówka w miescie Kopernika.
Ja powiem tylko jedno:to co tam się dzieje świadczy o jednym:w Olsztynie pracę MUSI stracić prezydent Grzymowicz,radni i skamielina urzędnicza Urzędu Miasta.WSZYSCY!!
Obserwuj wątek
    • az43 Re: tak dłużej być nie może 02.01.14, 12:01
      Z bezsilnej złości zapomniałem o jeszcze jednym skandalu-samochody!!!!
      Na Stare Miasto wjazd samochodów winien być bezwzględnie zakazany-bez wyjątków i na stałe.
    • Gość: gość Re: tak dłużej być nie może IP: *.181.9.112.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.01.14, 20:30
      Trzeba nawiązywać do tradycji niegdysiejszej Kaczkenstrasse. Nie prawda?
      www.photoblog.pl/olsztynianin/151323415/1945-olsztyn.html
      • az43 Re: tak dłużej być nie może 02.01.14, 21:06
        Ja uważam,że to wina mieszkańców,którym ten syf i brud widocznie nie przeszkadzają.Gdyby im to przeszkadzało to Grzymowicz zostałby już dawno odwołany.To jest naprawdę hańba dla Olsztyna.Jak można mówić o promocji miasta tak zasyfionego?
        • Gość: stara baba Re: tak dłużej być nie może IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.01.14, 10:12
          Uważam, że w większości urzędów panuje powszechne przekonanie, że to ludzie są dla urzędników ( na dodatek najczęściej zbędnym balastem) a nigdy na odwrót. Przykład idzie z góry. Urzędnicy nie uważają, ze są po to, aby ułatwiać życie ludziom. Każdy zwykły człowiek powinien znać się na wszystkim i pilnować swoich spraw. Biurokraci są tylko po to, żeby papierki wpinać w odpowiednie teczki i to nie zawsze im się udaje. Chore to !
          • antymenel.1 Re: tak dłużej być nie może 03.01.14, 14:57
            To jest chore ale to wina mieszkańców,którzy przechodzą obojętnie obok brudu i smrodu,płacą za wywóz śmieci bez szmerania mimo,że muszą dotykać śmierdzących pojemników firmy Remondis-ta sama firma działa w Niemczech,tam takie numery nie przechodzą-zostaliby zwolnieni nastepnego dnia.Oczywiście za to wszystko odpowiada Grzymowicz ale jak brud i smród ma mu przeszkadzać skoro on taki sam jak mieszkańcy.
            Chłop ze wsi wychodzi ale wieś z chłopa NIGDY.
            • antymenel.1 Re: tak dłużej być nie może 08.01.14, 15:00
              Ten temat nie powinie usychać,do góry!
    • Gość: jm Re: tak dłużej być nie może IP: *.ip-142-4-212.net 09.01.14, 10:24

dodatkowa atrakcja
      youtu.be/xVlQIdmMa0M
      • antymenel.1 Re: tak dłużej być nie może 09.01.14, 21:59
        Coś pięknego.Szkoda,że Grzymowicz tego nie obejrzy.
    • Gość: zosia Re: tak dłużej być nie może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.14, 00:49
      Po co tam chodzić ?Same banki i śmieci.Wszystko upada .Smutne ,ąle wina leży po stronie ratusza a nie mieszkańców

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka