az43
02.01.14, 11:58
W okresie świątecznym odbyłem długi spacer po Starym Miescie.
To jest doprawdy przerażające:
wszędzie nieprawdopodobne sterty śmieci-Starówka tonie w brudach.Olsztyn jest brudnym miastem ale to co się dzieje na Starówce przekracza wszelkie normy.Oczywiscie jest to wspólna wina mieszkańców,turystów ale przede wszystkim władz miasta.Widać było wyraźnie,że od kilku dni ulice nie były sprzątane-co robi Straż Miejska?
Śmietniki to hańba XXI wieku.Wchodząc na Starówkę od strony parkingu przy Mochnackiego mamy do czynienia najpierw z krzywymi,dziurawymi schodami,takim samym chodnikiem-nikomu żle nie życzę ale mam nadzieję,że jak miasto zapłaci wielotysięczne odszkodowania za jakąś złamaną nogę to może p.prezydent Grzymowicz oderwie dupsko od fotela i przejdzie się na Stare Miasto i to wszystko dokładnie obejrzy.
Zaraz za wejściem ustawionych kilka pojemników na śmieci firmy Remondis-wszystkie cuchnące,brudne,nigdy nie były dezynfekowane.I tak wyglądają wszystkie pojemniki na Starym Mieście i w Olsztynie.Ten brud,smród jest nieprawdopodobny,to jakieś slamsy a nie europejskie miasto.Brak reakcji ze strony Strazy Miejskiej mnie nie dziwi-to nieroby,w dodatku niewidome ale brak działania ze strony Sanepidu jest wyjątkowym skandalem.
Na okopowej ruina kamienicy od kilkudziesięciu lat-oczywiście władze nic nie mogą zrobic.
jak nic nie mogą to po cholerę one są??
Coraz więcej budynków zaniedbanych,wyraźnie naruszonych przez czas.Pewnie wszyscy czekają aż tynki opadną.Wszędzie obrzydliwe,prymitywne,obskurne reklamy.
Tak wygląda starówka w miescie Kopernika.
Ja powiem tylko jedno:to co tam się dzieje świadczy o jednym:w Olsztynie pracę MUSI stracić prezydent Grzymowicz,radni i skamielina urzędnicza Urzędu Miasta.WSZYSCY!!