Dodaj do ulubionych

Dziś Olsztyn w TVP 1

01.09.04, 17:19
Dziś o 20.20 na TVP1 będzie polsko-niemiecki film pt. Dwie miłości. Zdjęcia do
filmu robione były w Olsztynie (m.in.Słoneczna Polana nad Jeziorem Krzywym) i
okolicach. Warto zerknąć :)
Obserwuj wątek
    • giga5 Re: Dziś Olsztyn w TVP 1 01.09.04, 17:22
      Jaka miła wiadomość, dziękuję:))
      • bpkw Re: Dziś Olsztyn w TVP 1 01.09.04, 17:43
        Jesli czas pozwoli. Dzieki Sola.
        • sola28 Re: Dziś Olsztyn w TVP 1 01.09.04, 17:47
          Przypominam sobie, że ekipa kręciła coś w okolicach ul.Mazurskiej i Warmińskiej.
          Może wyłapiecie znajome budynki :)
          • rita100 Re: Dziś Olsztyn w TVP 1 01.09.04, 19:41
            sola28 napisała:

> Przypominam sobie, że ekipa kręciła coś w okolicach ul.Mazurskiej i
            Warmińskiej
            > .
            > Może wyłapiecie znajome budynki :)

ooooooooooo - nusze oglądać
            czy ul. Samulowskiego też obejmie ?
            • sola28 Re: Dziś Olsztyn w TVP 1 01.09.04, 19:45
              rita100 napisała:

> czy ul. Samulowskiego też obejmie ?

Bardzo możliwe, oglądaj uważnie :)
    • sola28 Re: Dziś Olsztyn w TVP 1 01.09.04, 18:28
      :)
      • muraszka1 Re: Dziś Olsztyn w TVP 1 01.09.04, 18:36
        Film krecono też w holu olsztyńskiego Ratusza(siedziba Rady Miejskiej).
        Miałam przyjemność być obserwatorem kręconych ujęć.
    • andulka7 Re: Dziś Olsztyn w TVP 1 01.09.04, 18:32
      Sola. Tak sie ucieszyłam kiedy w programie TV zobaczylam że będzie dziś ów
      film, że nie zerknęłam że już dałaś info tylko sama sie rzuciłam do kompa pisać
      o tym... Ale jak damy dubeltowo to moze więcej osób zobaczy, a warto :))))
      • sola28 Re: Dziś Olsztyn w TVP 1 01.09.04, 18:35
        Warto, warto :)
        • oso1 Re: Dziś Olsztyn w TVP 1 01.09.04, 19:45
          I niedaleko Niagary (znak drogowy trzeba było przysłaniać), ale dotyczyło to
          bardziej hoteliku niż (niestety) Łyny.
          Dzięki za informację
          • sola28 Re: ? 01.09.04, 20:31
            Co to za kościółek na początku filmu? Chyba podolsztyński?
            • Gość: rita Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 20:40
              dzięki, dzięki - wspaniała akcja i widoki
            • Gość: rita Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 20:42
              piekarnia na Warmińskiej - Boże , to ta którą pamiętam .........
              i świeże bułeczki kupowałam
              • sola28 Re: ? 01.09.04, 20:46
                Szkoda, że nie mam telewizora panoramicznego. Piękne widoki :)
                • rita100 Re: ? 01.09.04, 20:48
                  zamek też jest :)
                  • rita100 Re: ? 01.09.04, 20:49
                    i wycieczka , kórą zorganizowałam

łazka się kręci w oku
                    • rita100 Re: ? 01.09.04, 20:59
                      most na Dlugim
                      • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:00
                        ciekawe czy będą topole ?
                        • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:01
                          to chyba nie na Dlugim
                          • sola28 Re: ? 01.09.04, 21:05
                            Most gdzies w terenie. O! A teraz pub koło zamku :) Niedawno było tam mini
                            spotkanie forumowiczów :)
                            • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:10
                              zawsze mówię , ze Warmia i Mazury mają w sobie magie i tajemniczość
                              każdy coś z tego filmu wyniesie, choćby nawet szacunek do historii, jakakolwiek
                              ona była
                              • sola28 Re: ? 01.09.04, 21:11
                                Stadnina koni.... Czy to nie przypadkiem Stary Folwark w Tumianach? Podobny....
                                • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:15
                                  zbliżamy się do jezior
                                  idziemy sobie teraz laskiem
                                  i co widzimy ?
                                  • sola28 Re: ? 01.09.04, 21:17
                                    Ratusz.... i nie ma kolejek przed dowodami? ;)
                                  • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:17
                                    no gdzie są teraz , skąd ten chleb ?
                                    • sola28 Re: ? 01.09.04, 21:21
                                      hmmm.... nie wiem :(
                                      • giga5 Re: ? 01.09.04, 21:22
                                        A gdzie ta stodola??:)
                                    • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:23
                                      komary też są
                                      • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:24
                                        następny zjazd będzie turystyczny - zgoda ?
                                        • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:25
                                          jezioro Ukiel czyli Krzywe - jadę !
                                          • giga5 Re: ? 01.09.04, 21:28
                                            Zgoda, turystyczno-spacerowy:)
                                          • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:28
                                            jest ten przesmyk na jeziorze
                                        • sola28 Re: ? 01.09.04, 21:27
                                          Teraz właśnie są nad jez.Ukiel - Słoneczna Polana - można tam chyba sobie
                                          wynająć domek na wakacje :) Stojąc przy linii brzegowej widać chyba stamtąd
                                          wieżę kościoła garnizonowego.
                                          • sola28 Re: ? 01.09.04, 21:28
                                            Ja też chcę na łódeczkę !!!
                                            • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:30
                                              płyniemy
                                              piękna tafla jeziora, sliczna jak zwierciadełko
                                              • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:31
                                                sola - z tego wniosek , ze zakochać się można jedynie na jeziorze :)
                                                wyciągnij wnioski z filmu - ha, ha ;)
                                                • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:32
                                                  magia jeziora
                                                  • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:33
                                                    czyli czeka mnie pożegnanie kiedyś z jeziorem
                                                • sola28 Re: ? 01.09.04, 21:33
                                                  I na dodatek w zasięgu ręki mam dwa jeziora ;)
                                                  • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:38
                                                    to tak jak dwie sroki za ogon ;)))))))))))
                                                    teraz coś bohaterzy nie podziwiają Olsztyna
                                                    i .............
                                                  • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:39
                                                    spital w Olsztynie - ktory ?
                                                  • sola28 Re: ? 01.09.04, 21:41
                                                    Też nie wiem, na szczęście nie miałam okazji :)
                                                    Ale myślę, że jak tylko się film skończy to luki zostaną uzupełnione :)
                                                  • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:44
                                                    a teraz czas na łzy - i spotkanie po latach .............
                                                  • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:45
                                                    i Ratusz w całej okazałości
                                                  • sola28 Re: ? 01.09.04, 21:47
                                                    Chyba Szpital Miejski...
                                                  • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:51
                                                    miczenie będzie na miejscu
                                                    piękny film , jak piekny Olsztyn i jak piękna jest milość
                                                  • rita100 Re: ? 01.09.04, 21:55
                                                    czyli mamy rację , ze Olsztyn jest piękny
                                                    i ujęcia zdjęć również wyśmienite

• sola28 Re: ? 01.09.04, 21:56
                                                    Udokumentowane :)
                                                  • bpkw Re: ? 01.09.04, 21:57
                                                    Wlasciwie nie przepadam za filmami z tego gatunku,ale piekno naszych
                                                    krajobrazow no i sam Olsztyn trzymala mnie do samego konca.
                                                    Rita, jak bedziesz nastepnym razem w Olsztynie to zabiore Cie do Gietrzwaldu,
                                                    do zrodelka...
                                                  • rita100 Re: ? 01.09.04, 22:12
                                                    tak myślę bpkw, że trzeba będzie przekroczyć granicę Olsztyna, może nawet uda
                                                    nam sie zbiorowo zorganizować wyjazd - wynajmiemy autokar ;)

tak, mowili po niemiecku i co dziwne młoda kobieta nawet nie wpadła na pomysł
                                                    by nawet starać się coś zrozumieć, by sie do nas zbliżyć
    • Gość: being28 A gdzie Malkowski IP: *.ols.vectranet.pl 01.09.04, 22:02
      Jak pokazali ratusz to juz myslalem, ze Malkowski zaraz wybiegnie:) Z Inka
      zgadywalismy co to za miejsce w TV. Ogolnie padl remis, ja trafilem Sowe, a
      Inka Shannona. Staralismy sobie tez przypomniec nazwisko glownego bohatera
      (polskiego). Wg mnie to za duzo bylo po niemiecku. Przeciez to jednak Polska. I
      zauwazcie: nasza piekarnia, nasz dom, szkola wybudowana przez Niemca, ulice nie
      po niemiecku. Podejrzana sprawa:) Ale Niemki sa brzydkie, nasze sa ladniejsze.

PS. Chyba szpital wyremontowali z okazji filmu:)
      • oso1 Re: A gdzie Malkowski 01.09.04, 22:10
        A ja się wzruszyłem pięknymi widokami i Słoneczną Polaną - ileż tam się
        człowiek wybawił przy grillu i ognisku, ech milo tak pooglądać
        • sola28 Re: Gietrzwałd 01.09.04, 22:13
          A mi się przypomniało jak zbierałam grzyby niedaleko gietrzwałdzkiego źródełka :)
      • bpkw Re: Inny film... 01.09.04, 22:12
        W czasie ogladanie tego filmu nie moglem sie myslami opedzic od innego filmu,
        rowniez o milosci Niemki i Polaka p.t. " Milosc w Niemczech ". Rezyserowal go
        chyba Andrzej Wajda. Niby to samo uczucie a jaki byl inny, potworinie tragiczny
        final !.
        • rita100 Re: Inny film... 01.09.04, 22:16
          ale dajcie spokoj, wszyscy oglądamiśmy wspólnie film, może tak seteczkę
          wspólnie zdegustujemy na tą cześć ?
          • bpkw Re: Inny film... 01.09.04, 22:25
            rita100 napisała:

> ale dajcie spokoj, wszyscy oglądamiśmy wspólnie film, może tak seteczkę
            > wspólnie zdegustujemy na tą cześć ?

No nie wiem.Czy to aby nie jest propagowanie konsumpcji alkoholu w miejscach
            publicznych ?. Czy to aby nie wyczerpuje / jakby powiedzial Samsob / tresci
            jednego z paragrafow Ustawy Antyalkoholowej o zakazie spozywania... . No nie
            wiem. Na wszelki wypadek nie bedzie to setka, ale 50-tka. Zdrowko Rito. I
            pamietaj : jestes zaproszona przeze mnie do Gietrzwaldu. Do zrodelka
            oczywiscie.
            • ballest Re: Inny film... 01.09.04, 22:37
              " Wg mnie to za duzo bylo po niemiecku. Przeciez to jednak Polska. I
              zauwazcie: nasza piekarnia, nasz dom, szkola wybudowana przez Niemca, ulice nie
              po niemiecku. Podejrzana sprawa:) Ale Niemki sa brzydkie, nasze sa ladniejsze.

PS. Chyba szpital wyremontowali z okazji filmu:)"

NIE To nie POLSKA, to Europa, ale moze troche racji masz, ze Polski sa bardzo
              ladne !;-)'
              • rita100 Re: Inny film... 01.09.04, 22:46
                to chyba jakiś zwiastun pojednania :)
                • rita100 Re: Inny film... 01.09.04, 22:49
                  bpkw - a Ty co tak wieś opuściłeś , pogoda zla ?
                  • inka28 Re: Inny film... 01.09.04, 23:04
                    Teraz ja:) Oczywiście to zdanie, że Polki są ładniejsze to ja wymusiłam, ale
                    przecież to gołym okiem widać:) Skoro nawet ballest to powiedział!
                    Niesamowite uczucie oglądać takie swoje kąty w telewizorze. My cały czas (i
                    zazwyczaj w lot) wyłapywaliśmy wszystkie miejsca (bo ludzi to było malutko, w
                    ratuszu ni ema kolejek, nie ma prezydenta...), hotelik to mi się z Andulką
                    kojarzy, poznałam od razu:) Więc tak patrzymy na to co zawsze, ale innymi
                    oczami. Ciekawe jak taki film oglądają np. ludzie z Łodzi? Pewnie oni by mogli
                    coś powiedzieć o fabule, bo my to już nie...
                    • ballest Polki sa ladniejsze ! 01.09.04, 23:18
                      "Skoro nawet ballest to powiedział"

Sa ladniejsze, ale faktem jest tylko wtedy jak mlode sa, jak zobaczysz 50/60'
                      letnie Niemki a te same Polki, to sie zdziwisz, Niemki wypielegnowane a Polki
                      zapracowane zniszczone, do dzis nie rozumiem dlaczego sie uroda tak zmienic
                      moze !?? OCZYWISCIE SA WYJATKI !
                      a tak naprawde ja nikogo po urodzie nie osadzam tylko po jego postepkach i
                      charakterze !
                    • andulka7 Re: Inny film... 02.09.04, 08:34
                      inka28 napisała:

>hotelik to mi się z Andulką
                      > kojarzy, poznałam od razu:)

Taka prawda, a pomieszkiwałam w tym hotelu właśnie dzięki onemu filmowi :))))
                      • bpkw Re: Hotelik ... 03.09.04, 10:21
                        Rzeczywiscie, to andulkowy "Hotelik pod Rozami". Tylko nie bylo tam "staruszka-
                        portiera...
                        • Gość: narożny Re: Hotelik ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 10:06
                          Pozdrawiam gorąco i ja ten film widziałem już dwukrotnie, nawet widziałem jak
                          na Warmińskiej kręcili scenę do tego filmu z Gonerą za kierownicą samochodu.
                          Ale mam nieodparte wrażenie, że scenariusz został zaczęrpnięty z książki Arno
                          Surmińskiego: "Polninken, czyli historia niemieckiej miłości", polecam do
                          przeczytania i złapania róznic. tam akcja dzieje się w 1980 r. I młoda niemka
                          przyjeżdza na mazury...
                          Pozdrowienia.
              • wolej5 Re: Inny film... 01.09.04, 23:17
                ballest napisała:

> NIE To nie POLSKA, to Europa, ale moze troche racji masz, ze Polski sa bardzo
                > ladne !;-)'

Ballest. Tobie się coś nie powaliło z twoją "niemieckością". Ty zaczynasz
                gustować w Polkach ?. Ty uważaj bo, jak się o tym twoi niemieccy sąsiedzi
                dowiedzą to mimo, że cię olewają od samego początku za twoją
                natarczywą "niemieckość", to jeszcze uznaja cię za jakiegoś zboczeńca.
                I jeszcze małe pytanko ?. Czy z okazji dzisiejszej rocznicy mam ci składać
                życzenia wszelkiej pomyślności ?. A może tak wystąpisz z wnioskiem o posmiertną
                Pokojową Nagrodę Nobla dla twojego idola Adolfa Hitlera ?. No i o jakiś tam
                metalowy krzyżyk dla szanownego hitlerowskiego tatusia, który tak dzielnie
                wspierał wodza III Rzeszy wyprowadzajac z rosyjskiej obławy potężny oddział
                SS.Twój tatuś to przecież pierwowzór współczesnego Rambo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka