sola28 01.09.04, 17:19 Dziś o 20.20 na TVP1 będzie polsko-niemiecki film pt. Dwie miłości. Zdjęcia do filmu robione były w Olsztynie (m.in.Słoneczna Polana nad Jeziorem Krzywym) i okolicach. Warto zerknąć :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sola28 Re: Dziś Olsztyn w TVP 1 01.09.04, 17:47 Przypominam sobie, że ekipa kręciła coś w okolicach ul.Mazurskiej i Warmińskiej. Może wyłapiecie znajome budynki :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dziś Olsztyn w TVP 1 01.09.04, 19:41 sola28 napisała: > Przypominam sobie, że ekipa kręciła coś w okolicach ul.Mazurskiej i Warmińskiej > . > Może wyłapiecie znajome budynki :) ooooooooooo - nusze oglądać czy ul. Samulowskiego też obejmie ? Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: Dziś Olsztyn w TVP 1 01.09.04, 19:45 rita100 napisała: > czy ul. Samulowskiego też obejmie ? Bardzo możliwe, oglądaj uważnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Dziś Olsztyn w TVP 1 01.09.04, 18:36 Film krecono też w holu olsztyńskiego Ratusza(siedziba Rady Miejskiej). Miałam przyjemność być obserwatorem kręconych ujęć. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Dziś Olsztyn w TVP 1 01.09.04, 18:32 Sola. Tak sie ucieszyłam kiedy w programie TV zobaczylam że będzie dziś ów film, że nie zerknęłam że już dałaś info tylko sama sie rzuciłam do kompa pisać o tym... Ale jak damy dubeltowo to moze więcej osób zobaczy, a warto :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dziś Olsztyn w TVP 1 01.09.04, 19:45 I niedaleko Niagary (znak drogowy trzeba było przysłaniać), ale dotyczyło to bardziej hoteliku niż (niestety) Łyny. Dzięki za informację Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: ? 01.09.04, 20:31 Co to za kościółek na początku filmu? Chyba podolsztyński? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 20:40 dzięki, dzięki - wspaniała akcja i widoki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 20:42 piekarnia na Warmińskiej - Boże , to ta którą pamiętam ......... i świeże bułeczki kupowałam Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: ? 01.09.04, 20:46 Szkoda, że nie mam telewizora panoramicznego. Piękne widoki :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: ? 01.09.04, 20:49 i wycieczka , kórą zorganizowałam łazka się kręci w oku Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: ? 01.09.04, 21:05 Most gdzies w terenie. O! A teraz pub koło zamku :) Niedawno było tam mini spotkanie forumowiczów :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: ? 01.09.04, 21:10 zawsze mówię , ze Warmia i Mazury mają w sobie magie i tajemniczość każdy coś z tego filmu wyniesie, choćby nawet szacunek do historii, jakakolwiek ona była Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: ? 01.09.04, 21:11 Stadnina koni.... Czy to nie przypadkiem Stary Folwark w Tumianach? Podobny.... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: ? 01.09.04, 21:15 zbliżamy się do jezior idziemy sobie teraz laskiem i co widzimy ? Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: ? 01.09.04, 21:27 Teraz właśnie są nad jez.Ukiel - Słoneczna Polana - można tam chyba sobie wynająć domek na wakacje :) Stojąc przy linii brzegowej widać chyba stamtąd wieżę kościoła garnizonowego. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: ? 01.09.04, 21:30 płyniemy piękna tafla jeziora, sliczna jak zwierciadełko Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: ? 01.09.04, 21:31 sola - z tego wniosek , ze zakochać się można jedynie na jeziorze :) wyciągnij wnioski z filmu - ha, ha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: ? 01.09.04, 21:38 to tak jak dwie sroki za ogon ;))))))))))) teraz coś bohaterzy nie podziwiają Olsztyna i ............. Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: ? 01.09.04, 21:41 Też nie wiem, na szczęście nie miałam okazji :) Ale myślę, że jak tylko się film skończy to luki zostaną uzupełnione :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: ? 01.09.04, 21:44 a teraz czas na łzy - i spotkanie po latach ............. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: ? 01.09.04, 21:51 miczenie będzie na miejscu piękny film , jak piekny Olsztyn i jak piękna jest milość Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: ? 01.09.04, 21:55 czyli mamy rację , ze Olsztyn jest piękny i ujęcia zdjęć również wyśmienite Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: ? 01.09.04, 21:57 Wlasciwie nie przepadam za filmami z tego gatunku,ale piekno naszych krajobrazow no i sam Olsztyn trzymala mnie do samego konca. Rita, jak bedziesz nastepnym razem w Olsztynie to zabiore Cie do Gietrzwaldu, do zrodelka... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: ? 01.09.04, 22:12 tak myślę bpkw, że trzeba będzie przekroczyć granicę Olsztyna, może nawet uda nam sie zbiorowo zorganizować wyjazd - wynajmiemy autokar ;) tak, mowili po niemiecku i co dziwne młoda kobieta nawet nie wpadła na pomysł by nawet starać się coś zrozumieć, by sie do nas zbliżyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 A gdzie Malkowski IP: *.ols.vectranet.pl 01.09.04, 22:02 Jak pokazali ratusz to juz myslalem, ze Malkowski zaraz wybiegnie:) Z Inka zgadywalismy co to za miejsce w TV. Ogolnie padl remis, ja trafilem Sowe, a Inka Shannona. Staralismy sobie tez przypomniec nazwisko glownego bohatera (polskiego). Wg mnie to za duzo bylo po niemiecku. Przeciez to jednak Polska. I zauwazcie: nasza piekarnia, nasz dom, szkola wybudowana przez Niemca, ulice nie po niemiecku. Podejrzana sprawa:) Ale Niemki sa brzydkie, nasze sa ladniejsze. PS. Chyba szpital wyremontowali z okazji filmu:) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: A gdzie Malkowski 01.09.04, 22:10 A ja się wzruszyłem pięknymi widokami i Słoneczną Polaną - ileż tam się człowiek wybawił przy grillu i ognisku, ech milo tak pooglądać Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: Gietrzwałd 01.09.04, 22:13 A mi się przypomniało jak zbierałam grzyby niedaleko gietrzwałdzkiego źródełka :) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Inny film... 01.09.04, 22:12 W czasie ogladanie tego filmu nie moglem sie myslami opedzic od innego filmu, rowniez o milosci Niemki i Polaka p.t. " Milosc w Niemczech ". Rezyserowal go chyba Andrzej Wajda. Niby to samo uczucie a jaki byl inny, potworinie tragiczny final !. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Inny film... 01.09.04, 22:16 ale dajcie spokoj, wszyscy oglądamiśmy wspólnie film, może tak seteczkę wspólnie zdegustujemy na tą cześć ? Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Inny film... 01.09.04, 22:25 rita100 napisała: > ale dajcie spokoj, wszyscy oglądamiśmy wspólnie film, może tak seteczkę > wspólnie zdegustujemy na tą cześć ? No nie wiem.Czy to aby nie jest propagowanie konsumpcji alkoholu w miejscach publicznych ?. Czy to aby nie wyczerpuje / jakby powiedzial Samsob / tresci jednego z paragrafow Ustawy Antyalkoholowej o zakazie spozywania... . No nie wiem. Na wszelki wypadek nie bedzie to setka, ale 50-tka. Zdrowko Rito. I pamietaj : jestes zaproszona przeze mnie do Gietrzwaldu. Do zrodelka oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Inny film... 01.09.04, 22:37 " Wg mnie to za duzo bylo po niemiecku. Przeciez to jednak Polska. I zauwazcie: nasza piekarnia, nasz dom, szkola wybudowana przez Niemca, ulice nie po niemiecku. Podejrzana sprawa:) Ale Niemki sa brzydkie, nasze sa ladniejsze. PS. Chyba szpital wyremontowali z okazji filmu:)" NIE To nie POLSKA, to Europa, ale moze troche racji masz, ze Polski sa bardzo ladne !;-)' Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Inny film... 01.09.04, 22:49 bpkw - a Ty co tak wieś opuściłeś , pogoda zla ? Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Inny film... 01.09.04, 23:04 Teraz ja:) Oczywiście to zdanie, że Polki są ładniejsze to ja wymusiłam, ale przecież to gołym okiem widać:) Skoro nawet ballest to powiedział! Niesamowite uczucie oglądać takie swoje kąty w telewizorze. My cały czas (i zazwyczaj w lot) wyłapywaliśmy wszystkie miejsca (bo ludzi to było malutko, w ratuszu ni ema kolejek, nie ma prezydenta...), hotelik to mi się z Andulką kojarzy, poznałam od razu:) Więc tak patrzymy na to co zawsze, ale innymi oczami. Ciekawe jak taki film oglądają np. ludzie z Łodzi? Pewnie oni by mogli coś powiedzieć o fabule, bo my to już nie... Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Polki sa ladniejsze ! 01.09.04, 23:18 "Skoro nawet ballest to powiedział" Sa ladniejsze, ale faktem jest tylko wtedy jak mlode sa, jak zobaczysz 50/60' letnie Niemki a te same Polki, to sie zdziwisz, Niemki wypielegnowane a Polki zapracowane zniszczone, do dzis nie rozumiem dlaczego sie uroda tak zmienic moze !?? OCZYWISCIE SA WYJATKI ! a tak naprawde ja nikogo po urodzie nie osadzam tylko po jego postepkach i charakterze ! Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Inny film... 02.09.04, 08:34 inka28 napisała: >hotelik to mi się z Andulką > kojarzy, poznałam od razu:) Taka prawda, a pomieszkiwałam w tym hotelu właśnie dzięki onemu filmowi :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Hotelik ... 03.09.04, 10:21 Rzeczywiscie, to andulkowy "Hotelik pod Rozami". Tylko nie bylo tam "staruszka- portiera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narożny Re: Hotelik ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 10:06 Pozdrawiam gorąco i ja ten film widziałem już dwukrotnie, nawet widziałem jak na Warmińskiej kręcili scenę do tego filmu z Gonerą za kierownicą samochodu. Ale mam nieodparte wrażenie, że scenariusz został zaczęrpnięty z książki Arno Surmińskiego: "Polninken, czyli historia niemieckiej miłości", polecam do przeczytania i złapania róznic. tam akcja dzieje się w 1980 r. I młoda niemka przyjeżdza na mazury... Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wolej5 Re: Inny film... 01.09.04, 23:17 ballest napisała: > NIE To nie POLSKA, to Europa, ale moze troche racji masz, ze Polski sa bardzo > ladne !;-)' Ballest. Tobie się coś nie powaliło z twoją "niemieckością". Ty zaczynasz gustować w Polkach ?. Ty uważaj bo, jak się o tym twoi niemieccy sąsiedzi dowiedzą to mimo, że cię olewają od samego początku za twoją natarczywą "niemieckość", to jeszcze uznaja cię za jakiegoś zboczeńca. I jeszcze małe pytanko ?. Czy z okazji dzisiejszej rocznicy mam ci składać życzenia wszelkiej pomyślności ?. A może tak wystąpisz z wnioskiem o posmiertną Pokojową Nagrodę Nobla dla twojego idola Adolfa Hitlera ?. No i o jakiś tam metalowy krzyżyk dla szanownego hitlerowskiego tatusia, który tak dzielnie wspierał wodza III Rzeszy wyprowadzajac z rosyjskiej obławy potężny oddział SS.Twój tatuś to przecież pierwowzór współczesnego Rambo. Odpowiedz Link Zgłoś