oso1 22.09.04, 14:29 Uwaga Obiektywnie, trwa 3 miesiace Najpiękniejsze jedno miejsce w Olsztynie . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 22.09.04, 14:30 Jezeli traficie w nasze gusta To nagrodą jest skrzynka Dublina Ps. Pijemy razem Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 22.09.04, 16:34 Najpiękniejsze, tam gdzie lubicie chodzić, odpoczywać itd. Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: Konkurs Grubego i Oso 22.09.04, 16:35 W Olsztynie... Ciężka sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Konkurs Grubego i Oso 22.09.04, 17:59 Ja stawiam na Starowke. Tylko nie wiem czy nie jest to zbyt szerokie ?. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 22.09.04, 21:30 oczywiście chodzi tu o jakies miejsce znane i lubiane ! Kortowo, plaza nad jeziorem Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 22.09.04, 22:47 Gruby to mój najlepszy kolega i olsztyniak od urodzenia, czyli od 48 lat Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 22:34 można nas jakoś nakierować ? Jeśli to konkurs grubego i oso to dedukując musi być to miejsce gdzie dobrze sie pije piwo i ogląda spódniczki to jednak bedzie Starówka Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 22:47 rita100 napisała: > można nas jakoś nakierować ? > Jeśli to konkurs grubego i oso to dedukując musi być to miejsce gdzie dobrze > sie pije piwo i ogląda spódniczki > to jednak bedzie Starówka Czyli konkurs poniżej pasa??? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 22:52 ha, ha - dobra jesteś;))))))) musze szukać ich rejonów zainteresowania Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 22:56 Spokojnie, możeie typować wszelakie miejsca olsztyńskie, może to być np. ulubiona ławka, na której dobrze się odpoczywa. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 23:00 a może być to ksiezyc nad Olsztynem - jest taki śliczny spójrzcie www.bethynha.com.br/luar.htm piękne miejsce ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
koobra Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 23:02 ale mamy trafić Wasze ulubione miejsce? czy każdy ma wskazac swoje proszę to uściślić:) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 23:05 koobra napisał: > ale mamy trafić Wasze ulubione miejsce? czy każdy ma wskazac swoje proszę to > uściślić:) wydaje mi sie , ze trzeba strzelić ulubione miejsce grubego i osy Odpowiedz Link Zgłoś
koobra Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 23:08 co jeśli to ma być ulubione miejsce Oso i Grubego to wiem ,to też jest moje ulubione !! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 23:09 koobra napisał: > co jeśli to ma być ulubione miejsce Oso i Grubego to wiem ,to też jest moje > ulubione !! czyli ............... Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 23:00 A ja kocham Pork Jakubowy, za WDK i nieco dalej Łynę płynąca w głębokim wąwozie. Widok w dół zapiera dech. Te zwisajace az do granic wody drzewa,te wysokie brzegi. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 23:02 a ja mogę wypić piwo pod tymi pięknymi mostami, takie są duuuze i wysokie i tez piękne :) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 23:20 To mają być Wasze ulubione miejsca. :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya okiem wędrującej onegdaj po Polsce 24.09.04, 11:44 Miejsce w Rynku, w którym można ogarnąć całościowo wzrokiem cudną (wg mnie) kamienicę pomalowaną w kwiatuszki.(zdjęć coś chyba 8 jej zrobiłam z zauroczenia) Miejsce na jeziorze, w którym nie dobiega żaden hałas, w którym widok tylko na niedawno zaorane pole (zrobiłam zdjęcie skibom ziemi), widok na: sitowie łagodnie kołyszące się w delikatnych podmuchach wiatru (też na zdjęciu), na las, którego barwy od rudo-zielonych w granatowe przechodzą (zdjęcie...), na pochylone ku wodzie drzewa. Miejsce, w którym tylko Przyjaźń, ptaki przeróżne i ta cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: okiem wędrującej onegdaj po Polsce 24.09.04, 12:56 to.yast to właśnie. ;) O to nam chodziło, te urokliwe miejsca, dla każdego osobiste. Dzięki to.ya - wytyczyłaś drogę Pozdrowka :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: okiem wędrującej onegdaj po Polsce 24.09.04, 13:02 oso1 napisał: > to.yast to właśnie. ;) > O to nam chodziło, te urokliwe miejsca, dla każdego osobiste. Naprawdę trafiłam gdzieś blisko Waszego celu? Hmmmm :))))))) > Dzięki to.ya - wytyczyłaś drogę > Pozdrowka Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do oglądania moich zdjęć z Olsztyna- ma je Zbyszek07 (na CD). Z pozostałych zdjęć niedługo doślę :) > :) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: okiem wędrującej onegdaj po Polsce 24.09.04, 14:35 Gwoli ścisłości, nie trzeba trafiać w to co nam się podoba, chodzi o to by ukazać, że są nieodkryte/zapomniane zakątki, które stają się często urokliwym azylem na chwil parę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: okiem wędrującej onegdaj po Polsce 24.09.04, 16:35 Tak się domyśliłam, ale próbowałam podpuścić ;P Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: moje miejsce na jeziorze 24.09.04, 20:35 nie słyszycie, ale piszczę z zachwytu, że to.ya trafiła w magiczne dla mnie miejsce ukryte przed światem. To miejsce moze znależć ktoś z zewnątrz , ktoś kto doceni wodę i jej ciszę. Ale nigdy bym nie przypuszczała, że gruby i oso do tego dojdą. Wszak innymi torami myślałam. Cieszę sie, ogromnie się cieszę, że miejsce na na jeziorze jest tym miejscem gdzie czlowiek czuje się błogo, staje czas i zanikają problemy. Czujesz się jak zawiszony w powietrzu, delikatny szum fal i blask w oczach. Niestety nie obejdzie się bez długiego klikania, bo pewnie myslicie, kto jak kto ale rita trafi za pierwszym razem, a tu zawędrowałam z piwem aż pod mosty. Więc tak, myślałam o Krzywym ale pomyślałam sobie, że weżmiecie mnie za wariatkę kiedy kolejny raz i uparcie będe forsować plażę i jezioro, pomyslicie sobie, że ja nic innego w tym 0lsztynie nie widzę tylko Krzywe, więc oczami i duszą widziałam jezioro, a strzelałam w inne miejsce. Koniecznie domagam się nagrody równożędnej z to.yą ;))) Do spotkania na środku jeziora jesli można marzyć :) a wiecie jak fajnie jest, ten plusk wody te kolory wody są zawsze niepowtarzalne i mimo, że nic sie nie dzieje czlowiek się nie nudzi mogłabym pisać bez końca, bo mam to wszystko przed oczami ale mam też swoje drugie miejsce w Olsztynie, miejsce w którym umierałam ze strachu i zarazem śmiałam sie do rozpuku Ciekawe czy rk100 zgadnie ? mogę opowiedzieć czy was zanudzam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: moje miejsce na jeziorze IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 24.09.04, 21:15 Co to za miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: moje miejsce na jeziorze 24.09.04, 21:35 więc jest to zwykła ławeczka , na zwykłym placu, chyba nazywa sie plac targowy, jest to taki śliczny , cichy placyk. Na końcu tego placyka są poustawiane stragany w większosci góralskie i inne, obok piekne kamieniczki, restauracje, a z boku jest kościół z cegły. Juz wiesz gdzie to jest ? Było tam tak cicho, ze postanowiłam zadzwonić do męża i opowiedziać jak pięknie jest w Kołobrzegu ( bo tam miałam przebywać). Dzwonię i mowię : siedze na plaży , morze szumi, jest pogoda, statki pływają , a tu jak nie zaczną bić dzwony w kosciele, jeszcze nie słyszałam tak glośnych, dzwon Zygmunta to marność w porównaniu z dzwiękiem tego dzwonu, zagłuszał mi rozmowę i musiałam jakoś z tej sytuacji wyjść, rk zaczeła się śmiać, a ja dalej mówię do telefonu:.. i nad tą samiutką plażą , na piasku jest kościół, patrząc sie na kościół zaczełam opowiadać jaki jest piekny, cały z cegły , taki czerwoniutki, ale musze kończyć , bo tłumy ludzi wychodzi i coś przerywa - usłyszałam tylko- coś ty kręcisz i sie wyłaczyłam. Tą ławeczkę nie zapomnę nigdy, ławeczkę w Olsztynie z której opisywałam jak wygląda wybrzeże morza w Kołobrzegu, a nigdny nie byłam wcześniej w Kolobrzegu - wszystko dobrze sie skończyło, ale stracha miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
koobra Re: moje miejsce na jeziorze 25.09.04, 00:06 proszę na drugi raz jasno określić waruni konkursu!! przecież to nie może tak byś ,biorąc udział w konkursie muszę się domyślać o czym on jest !! nie spodziewałem się tego po was :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: moje miejsce na jeziorze 25.09.04, 00:07 Ławeczka i czas. Czas i miejsce. Wybierajcie, bez wzgledu na porę roku. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Uściślone warunki konkursu :)) 25.09.04, 14:35 Określamy ścisłe warunki konkursu. 1. Wskazujecie na najpiękniejsze Waszym zdaniem miejsce w Olsztynie. 2. Miejsce, które może być najpięknejsze sezonowo. 3. Jeżeli wskazane przez Was miejsce spodoba się również nam i uznamy to za najbardziej urokliwy zakątek to: Nagroda przypadnie tej osobie. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Uściślone warunki konkursu :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 17:54 a co będzie jeśli to miejsce spodoba się wielu osobom ? Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya :)) 25.09.04, 18:36 1.Miejsca, które już wymieniłam 2.Przydrożne kapliczki w świetle zachodzącego słońca 3.reszta jest na zdjęciach... :) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Nooooooooo 26.09.04, 22:29 Noooo, To.ya - to zostanie zaproszona na piwo za aktywnosć :) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Nooooooooo 26.09.04, 22:33 oso1 napisał: > Noooo, To.ya - to zostanie zaproszona na piwo za aktywnosć > :) Ja tez jestem aktywny i tez chce byc zaproszony ma piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Nooooooooo 26.09.04, 22:43 aktywność na wszystkich frontach jest wskazana, oprócz Iraku :) a teraz do dzieła jedyne miejsce dla relaksu jest - środek jeziora Krzywego i patrzeć przed siebie jak Światowid, dookoła pięknie, a tak miekkej wody jeszcze nigdzie nie widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Nooooooooo 26.09.04, 22:45 A z boku tylko ziuch i ziuch śmiga Jabłoński Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Nooooooooo 26.09.04, 22:50 i dostaje kopertę z pieniążkami, a Ty oso piwa żałujesz Krakowiankom ;)))))) Moze nagrodę trzeba jednak zawieść do Krakowa ? Trafiamy za każdym podejsciem w wasze gusta :) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Nooooooooo 26.09.04, 22:53 Ale do tej pory tylko To.ya i Ty wskazałaś, tylko Twoje miejsce jest troszeczkę ograniczone dostępem dla wielu osób. A może takie jakieś lądowe? :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Nooooooooo 26.09.04, 22:59 gdzie tam ograniczone - rowerek wodny dostępny dla każdego Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Nooooooooo 26.09.04, 23:00 176 tys.mieszkańców - 4 osoby na rowerek, 44 000 rowerków???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Nooooooooo 26.09.04, 23:04 a to ma być spęd wszystkich Olsztyniaków czy intymne ulubione miejsca ? Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Nooooooooo 26.09.04, 23:13 Osobiscie bardzo lubie palacyk przy ul. Metalowej. Moze dlatego, ze doskonale pamietam go z okresu jak popadal w ruine no i teraz gdy przywrocony zostal mu dawny blask. Trzeba jeszcze doprowadzic do konca restauracje parku no i wyburzyc stojace za palacykiem pakamery przypominajace zje zbudowane garaze. Tita, zawozilem tam Ciebie. Pamietasz ???. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Nooooooooo 26.09.04, 23:14 Oczywiscie nie zadna tam "Tita" tylko Rita !!!. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Nooooooooo 26.09.04, 23:26 ha, ha, pamietam - to bylo miejsce siedzące w samochodzie bez klimatyzacji ;)))) wszystkie szyby pozamykałeś i wmawiałes , ze jest klimatyzacja, a my z rk padałyśmy z duszności,w ten upalny dzień, dzięki ze robiłes przystanki ale jakby co, to bardziej głosuj na Kortowo i plaże , pamietasz jak się zachwycaliśmy i na molo pozwoliłes nam wejść ;)))))))))))))) jak to lustro mówi, nie byłabym sobą gdybym sie nie droczyła już uciekam do następnego lata jeszcze, jeszcze głosuję na żródełko - tam jeszcze nie byłam, ale glosować mogę hej , do spania Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Nooooooooo 26.09.04, 23:29 Moje Mondeo ma klimke. Gdybym ja uruchomil na cala kite to byscie zamarzly. Trzeba bylo powiedziec, ze jest za cieplo to bym bardziej podkrecil. Zrodelko tez jest ma swoja magie... . Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Nooooooooo 27.09.04, 21:32 może ktoś opowie o swoim niezapomnianym miejscu w Olsztynie ? Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Nooooooooo 27.09.04, 23:06 Kortowo podczas wakacji - cisza, spokój i zielono, i pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: Nooooooooo 27.09.04, 23:11 Kortowo zimą też jest ładne. Śnieżek na zamarzniętym jeziorze.... Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Nooooooooo 27.09.04, 23:13 Po jedenj stronie masz Krzywe, po drugiej Długie, a Ty sniegu na Kortowskim szukasz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: Nooooooooo 27.09.04, 23:15 Właśnie najczęściej jest tak, że tego co ma się pod nosem to się nie widzi :) Nad Krzywym byłam ostatnio 3 lata temu. Za daleko... Ale długie obeszłam niedawno dookoła. Ładne widoczki. Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Nooooooooo 27.09.04, 23:17 a pod nosem to można mieć... wiele ;) np.wąs Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Oso!! :) 30.09.04, 18:14 Byłeś dzisiaj na poczcie? Jak Ci się podoba przesyłka? Jak wyczyścisz nieco skrzynkę i o ile będziesz chciał, to c.d.n. :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Oso!! :) 30.09.04, 19:40 bpkw napisał: > Tez chce skrzynke. Ale wyczyszczona... Hę?? Czarną? Taką z samolotu? ;) ;P Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Oso!! :) 30.09.04, 19:45 to.ya napisała: > Hę?? Czarną? Taką z samolotu? ;) ;P Przeciez zartowalem,:))) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Oso!! :) 30.09.04, 20:14 bpkw napisał: > to.ya napisała: > > > Hę?? Czarną? Taką z samolotu? ;) ;P > > > Przeciez zartowalem,:))) > Ja też :)))) Zważywszy na fakt, że czarna skrzynka jest koloru...- no właśnie: wiesz? Ya tak:))) :D Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Oso!! :) 30.09.04, 20:35 to.ya napisała: > Zważywszy na fakt, że czarna skrzynka jest koloru...- no właśnie: wiesz? > Ya tak:))) > :D Oczywiscie, ze wiewm. Jak sama nazwa wskazuje, czarna skrzynka jest koloru ...pomaranczowego.:) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Do To.yi 30.09.04, 19:42 Dzięki, podałem już Zbyszkowi adres skrzynki, która przyjmuje dużo większe paczki. Dzięki, Twoje urocze miejsca są naprawde urocze, tylko ta jedna kaczka to była taka rozczochrana ;) Dzięki i zapraszam dalej do konkursu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Do Sud-a 30.09.04, 19:44 Ciekaw jestem, jakie jest Twoje urocze miejsce? :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Do Oso 30.09.04, 20:16 oso1 napisał: > Dzięki, podałem już Zbyszkowi adres skrzynki, która przyjmuje dużo większe > paczki. Dzięki, Twoje urocze miejsca są naprawde urocze, Tak myślisz? Jak chcesz, to je gdzieś pokaż- może jeszcze komuś się spodobają?- jak myślisz? tylko ta jedna kaczka > to była taka rozczochrana ;) Ło matko z córką mostem przed ciężarówką uciekające!!!!!!!!!!!!!!!!! Co ten Zbyszek Ci wysłał?????????????????????:))))))))))))))))) > Dzięki i zapraszam dalej do konkursu. > :) :D Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Do Oso 01.10.04, 14:33 To co już nikt oprócz To.yi, Sud-a i Detritusa nie ma swoich ulubionych miejsc? Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Do Rity 01.10.04, 14:34 Jakbyś mogła uściślić ten środek Jez.Krzywego - od..do.. zatoki - jakiej? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Do Osy 01.10.04, 19:49 Ależ mnie oso ubawił tym pytaniem, poczekaj, aż przestanę się smiać, mam okreslić swój środek jeziora ??? dobra czekaj, zastanowie się momencik ;) będzie ubaw Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Do Osy 01.10.04, 20:02 jestem, już i tak. Jest to takie miejsce, gdzie są mięciuteńkie fale, fale jak poduszeczka, fale , które przynoszą orzeżwiające powietrze, fale, które zaczynają mieć działanie na Ciebie, gdzie sam czujesz, że jest to to, gdzie serce sie uspakaja , a zarazem dygocze, gdzie usmiech zawita na Twojej twarzyczce, a oczy przepełniają się iskrami z zachwytu, gdzie delikatna tafla wody wskazuje Ci że są brzegi i sam rowerek wodny pomalutku skręca się w stronę poszczególnych widoków, gdzie łączy się woda z brzegami. Jest to miejsce, któremu możesz powierzyć wszystkie tajemnice gdy jesteś sam i Cię nigdy nie zdradzi, możesz mówić wszystko , a ono Cię wysłucha i tylko chlupaniem przyklaśnie. Jest to miejsce na Krzywym, którego się nie da sfotografować, bo to jest jedyne miejsce, które się czuje, miejsce, w którym nie musisz się nikomu podobać, nikogo bać, nie musisz trzymać klasy - jesteś tam sobą. to jeszcze mało , by wyznaczyć sodek jeziora, jeszcze coś dodam, byś oso dokładnie okreslił mój środek jeziora Krzywego. cdn jeszcze nie doszłam do sedna czekaj Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Do Osy 01.10.04, 20:15 Teraz zabieramy się wspólnie do wytyczenia tego środka jeziora z dokładnością do jednego grosika. A więc, słuchaj uwaznie. Będziesz musiał się tam z grubym wybrać, gruby będzie Cię aekurował, Ty zaś musisz zanurkować na dno jeziora , znależść moje groszóweczki wrzucone do wody i wypłynąć pionowo w górę , w ten sposób odnajdziesz mój środek jeziora. ok. Łatwe , nie ? Żałujesz, że zadałeś to pytanie ? ;))))))))) Dodatkowo mogę jeszcze pomóc, poszukując środka jeziora na podstawie chmur, pamiętam taką dziwną chmurkę nad tym srodkiem jeziorka, wydawało się , że będzie padać, a nie padało i jeśli taką chmurkę znajdziesz nad sobą to to też może oznaczać środek, ona miała kształt baranka ;))) Ostatecznie trafisz po zapachu ;) o zatokach nie wspominaj, wszystko zlewa sie w całość - człowiek, woda, ziemia, a ogień powstaje w Tobie. i jeszcze jedna możliwość wyznaczenia środka jeziora- poczekaj prawda giga ? musi coś zaiskrzeć w tym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Do Osy 01.10.04, 20:22 dalej oso, to już ostatnia moja wersja - krótka - środek jeziora jest w mokrym miejscu. A to mokre miejsce poznasz po siedzeniu, jak będziesz miał mokro na siedzeniu to znaczy, ze znajdujesz się na środku jeziora Krzywego, a dlatego to miejsce jest mokre, ponieważ energicznie pedałują fale będą pryskać tak, że Cię podmoczą ;))))))))))))Niestety z tego miejsca nie da się wyjsć całkiem sucho :) Czy już znajdujesz sie w tym miejscu ? Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Do Rity 01.10.04, 22:21 Uroków jasnych w błękitnej toni Krzywego ujrzysz w zwykłej prostocie Niech tylko czas Cię nigdy nie goni A sięgniesz po dobroci krocie Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Do Rity 01.10.04, 22:26 Dwuznacznych prawideł wytyczonych cele niby Dekalog - lecz jego tak wiele Piękności piszesz Ritko moja droga erystyki mnogości - wskazówka uboga Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Do Rity 01.10.04, 22:30 oso1 napisał: > Dwuznacznych prawideł wytyczonych cele > niby Dekalog - lecz jego tak wiele > Piękności piszesz Ritko moja droga > erystyki mnogości - wskazówka uboga nawet nie waż się tak mówić, zrealizuj trzeci punkt i w sam środek padniesz ;)) czy chcesz , czy nie chcesz ! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Do wszystkich 01.10.04, 22:26 ja tylko mam jedno pytanie - czy ktoś jeszcze był na środku jeziora Krzywego ? sud był, bo robił panoraniczne zdjęcie całego brzegu jeziora, moze potwierdzić prawda sud ? no, no byliście ????????? gruby był ? inka z beingiem byli ? bpkw był ? muraszak była ? Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Do wszystkich 01.10.04, 22:45 Nawet nie wiesz ile razy i nie tylko na środku Krzywego, i nie tylko motoróweczką i Cyranką. A Gruby to nawet kiedyś załatwił bardzo szybko Cyrankę dla uczestników jednego pięknego ogniska i to było piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Do wszystkich 01.10.04, 23:04 i pewnie znajdując się na środku jeziora nie zauważyliście tego co ja widziałam, bo wy jechaliście w szczytnym celu, kiedy moim celem było centrum środkowe jeziorka i nic mi w glowie nie chodziło, chociaz myślalam o piwku :) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Do wszystkich 04.10.04, 22:41 no to ja może podam jedno miejsce, które uwielbia moja koleżanka. Park pomiędzy casablanką a Kościołem Garnizonowym, ławeczki przy pomniku - tam czas staje w miejscu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Do wszystkich 04.10.04, 22:43 Jedno takie miejsce, do którego powracamy i zawsze będziemy się czuli, jakby czas zatrzymał się w miejscu, gdzie powracamy po latach i tak samo oddychamy. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Do wszystkich 04.10.04, 22:54 to jest eNka :) do rejsu gotowa załoga popłyniemy daleko przed siebie Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: Konkurs Grubego i Oso 05.10.04, 20:48 Mam, mam swoje uluubione miejsce! Niebawem opiszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 05.10.04, 21:45 sola28 napisała: > Mam, mam swoje uluubione miejsce! > Niebawem opiszę :) ja zgaduję sola - to bedzie miejsce przy komputerze ;)))))))))))))w czasie pełni księzyca ;)))) czekamy na opis :) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 10.10.04, 20:05 Jesień nastraja do spacerów, do odpoczynku, do podziwiania barw jesieni w kolorach tęczy. Gdzie sąte wasze miejsca urocze? Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Konkurs Grubego i Oso 11.10.04, 12:30 oso1 napisał: > Jesień nastraja do spacerów, do odpoczynku, do podziwiania barw jesieni w > kolorach tęczy. Gdzie sąte wasze miejsca urocze? A dostałeś moje zdjęcia? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 11.10.04, 18:34 Taaaak, dziękuję, ale dajmy też szansę innym :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wolej5 Re: Konkurs Grubego i Oso 11.10.04, 23:10 Nie czytałem wypowiedzi na temat konkursu Grubego i Osy, ale osobiście stawiam na "kapselplac". Może nie jest to miejsce zbyt romantyczne, ale browaru to się tu wylało, oj wylało... Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Konkurs Grubego i Oso 20.10.04, 19:18 moje ulubione miejsce - W okolicach Zbika ... Idac z petli autobusowej na Likusach, trzeba bylo przejsc przez tory, potem mijalo sie kilka drzew:), potem sciezka przez pole, przed lasem wiodacym do Zbika, skrecalam w prawo i przedzieralam sie przez krzaki - to byl albo staw, albo jakies takie male jeziorko-bagienko - moje magiczne miejsce - wyobrazcie sobie - slonce powoli zachodzi, nastaje zupelna cisza, niebo powoli zamienia sie w czern, woda natomiast w lustrzana tafle. Na niej pojawiaja sie swiecace, migajace punkciki - gwiazdy, czasami w towarzystwie ksiezyca - to wszystko poprzecinane cieniem trzcin. Cisza, spokoj, blogosc zalewajaca mysli - jedyne i wyjatkowe miejsce - i naraz... zaczyna sie... niesmialo jedna, potem druga potem coraz wiecej - koncert zab, rozlegajacy echem - wzmocniony ta niesamowita cisza lasu - to jest po prostu nie do opisania. Czesto biegalam tam sama jako dziecko, potem nastolatka - balam sie strasznie bo ciemno, bo las, bo ja sama ale... ale tej atmosfery tajemniczosci, tego niesamowitego lesnego koncertu nie moglam sobie odmowic!!! Niedawno, po kilkunastu latach wrocilam w to miejsce - przezylam szok - moje magiczne miejsce prysnelo jak banka mydlana - teren ogrodzony wysokim, murowanym plotem - wszedzie kamery - gdzies w oddali - pewnie nad 'moim' bagienkiem jakas ogromna rezydencja .. ktos pozniej wymienil nazwisko CZUMA, ktore od razu znienawidzilam... grrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 20.10.04, 20:55 borasca - piękny opis miejsca swojego dzieciństwa - rozumię go, podobny i w moich oczach pozostał, pieknie napisałas - dzięki są rzeczy nie do opisania i już nigdy nie będa takie jakie je zapamiętałyśmy. Wiesz co z tym opisem zrobie, zaniosę go na rękach na właściwe miejsce. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 20.10.04, 22:05 I o to własnie chodziło, o te cudne miejsca, które są już zakorzenione głęboko w naszej pamięci. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: Konkurs Grubego i Oso IP: *.chello.pl 22.10.04, 13:32 hm...przeczytalam wszystkie odp na konkurs i wiecie co mysle? ze oso i gruby sa znudzeni juz wlasnymi miejscami (stracily urok) i poszli na latwizne, chca zeby to forumowicze wskazali im takie fantastyczne miejsca.Ja sie do tego nie przyloze i nie zdradze wam gdzie w Olsztynie czuje sie cudownie. A na marginesie to gruby moglby sie ruszyc troche i sam poszukac tych miejsc, na pewno by schudl :)) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.10.04, 16:00 spoko, spoko brzuchy to nasz cały urok ;) Posiadamy nasze cudowne miejsca i nie są to bynajmniej miejsca związane li tylko z piwem. ;) Jednak to my organizujemy konkurs i stawiamy główną nagrodę :) Osoba, która wygra zostanie (przed piwem) zaproszona do pokazania swoich cudownych miejsc, które zostaną dopisane do "Naszych Zakamarków" :) Środek transportu nasz, zaś osoby towarzyszące mile wskazane (do 3 osób- pojemność samochodu i nasze brzuchy) :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.10.04, 20:56 Czy oficjalne jury sprawdza miejsca osobiście ? Żeby wybrać to najwłaściwsze trzeba grubego ruszyć z miejsca i na wyprawę wyruszyć - szlakiem forumowiczów ;) a o tym nie mamy wzmianek ;) Odpowiedz Link Zgłoś