Dodaj do ulubionych

Konkurs Grubego i Oso

22.09.04, 14:29
Uwaga
Obiektywnie, trwa 3 miesiace
Najpiękniejsze jedno miejsce w Olsztynie
.

Obserwuj wątek
    • oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 22.09.04, 14:30
      Jezeli traficie w nasze gusta
      To nagrodą jest
      skrzynka Dublina
      Ps. Pijemy razem
      • sola28 Re: Konkurs Grubego i Oso 22.09.04, 14:59
        Trudny ten konkurs...
        • koobra Re: Konkurs Grubego i Oso 22.09.04, 15:59
          mopże jakaś podpowiedz?
          • oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 22.09.04, 16:34
            Najpiękniejsze, tam gdzie lubicie chodzić, odpoczywać itd.
            • sola28 Re: Konkurs Grubego i Oso 22.09.04, 16:35
              W Olsztynie... Ciężka sprawa...
    • sola28 Re: Konkurs Grubego i Oso 22.09.04, 16:39
      Zaczynam typować:
      Kortowo
      • bpkw Re: Konkurs Grubego i Oso 22.09.04, 17:58
        A kto to jest Gruby ?.
    • bpkw Re: Konkurs Grubego i Oso 22.09.04, 17:59
      Ja stawiam na Starowke. Tylko nie wiem czy nie jest to zbyt szerokie ?.
      • rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 22.09.04, 21:30
        oczywiście chodzi tu o jakies miejsce znane i lubiane !

Kortowo, plaza nad jeziorem
        • oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 22.09.04, 22:47
          Gruby to mój najlepszy kolega i olsztyniak od urodzenia, czyli od 48 lat
          • rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 22:34
            można nas jakoś nakierować ?
            Jeśli to konkurs grubego i oso to dedukując musi być to miejsce gdzie dobrze
            sie pije piwo i ogląda spódniczki
            to jednak bedzie Starówka
            • muraszka1 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 22:47
              rita100 napisała:

> można nas jakoś nakierować ?
              > Jeśli to konkurs grubego i oso to dedukując musi być to miejsce gdzie dobrze
              > sie pije piwo i ogląda spódniczki
              > to jednak bedzie Starówka

Czyli konkurs poniżej pasa???
              • rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 22:52
                ha, ha - dobra jesteś;)))))))
                musze szukać ich rejonów zainteresowania
                • oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 22:56
                  Spokojnie, możeie typować wszelakie miejsca olsztyńskie, może to być np.
                  ulubiona ławka, na której dobrze się odpoczywa.
                  • rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 23:00
                    a może być to ksiezyc nad Olsztynem - jest taki śliczny
                    spójrzcie
                    www.bethynha.com.br/luar.htm
                    piękne miejsce ;)))
                    • koobra Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 23:02
                      ale mamy trafić Wasze ulubione miejsce? czy każdy ma wskazac swoje proszę to
                      uściślić:)
                      • rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 23:05
                        koobra napisał:

> ale mamy trafić Wasze ulubione miejsce? czy każdy ma wskazac swoje proszę to
                        > uściślić:)

wydaje mi sie , ze trzeba strzelić ulubione miejsce grubego i osy
                        • koobra Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 23:08
                          co jeśli to ma być ulubione miejsce Oso i Grubego to wiem ,to też jest moje
                          ulubione !!
                          • rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 23:09
                            koobra napisał:

> co jeśli to ma być ulubione miejsce Oso i Grubego to wiem ,to też jest moje
                            > ulubione !!

czyli ...............
                • muraszka1 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 23:00
                  A ja kocham Pork Jakubowy,
                  za WDK i nieco dalej Łynę płynąca w głębokim wąwozie.
                  Widok w dół zapiera dech.
                  Te zwisajace az do granic wody drzewa,te wysokie brzegi.
                  • rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 23:02
                    a ja mogę wypić piwo pod tymi pięknymi mostami, takie są duuuze i wysokie i tez
                    piękne :)
                    • oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.09.04, 23:20
                      To mają być Wasze ulubione miejsca.
                      :)
    • to.ya okiem wędrującej onegdaj po Polsce 24.09.04, 11:44
      Miejsce w Rynku, w którym można ogarnąć całościowo wzrokiem cudną (wg mnie)
      kamienicę pomalowaną w kwiatuszki.(zdjęć coś chyba 8 jej zrobiłam z zauroczenia)

Miejsce na jeziorze, w którym nie dobiega żaden hałas, w którym widok tylko na
      niedawno zaorane pole (zrobiłam zdjęcie skibom ziemi), widok na: sitowie
      łagodnie kołyszące się w delikatnych podmuchach wiatru (też na zdjęciu), na
      las, którego barwy od rudo-zielonych w granatowe przechodzą (zdjęcie...), na
      pochylone ku wodzie drzewa.
      Miejsce, w którym tylko Przyjaźń, ptaki przeróżne i ta cisza...
      • oso1 Re: okiem wędrującej onegdaj po Polsce 24.09.04, 12:56
        to.yast to właśnie. ;)
        O to nam chodziło, te urokliwe miejsca, dla każdego osobiste.
        Dzięki to.ya - wytyczyłaś drogę
        Pozdrowka
        • to.ya Re: okiem wędrującej onegdaj po Polsce 24.09.04, 13:02
          oso1 napisał:

> to.yast to właśnie. ;)
          > O to nam chodziło, te urokliwe miejsca, dla każdego osobiste.
          Naprawdę trafiłam gdzieś blisko Waszego celu? Hmmmm :)))))))

> Dzięki to.ya - wytyczyłaś drogę
          > Pozdrowka

Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do oglądania moich zdjęć z Olsztyna- ma je
          Zbyszek07 (na CD).
          Z pozostałych zdjęć niedługo doślę :)

> :)
          • oso1 Re: okiem wędrującej onegdaj po Polsce 24.09.04, 14:35
            Gwoli ścisłości, nie trzeba trafiać w to co nam się podoba, chodzi o to by
            ukazać, że są nieodkryte/zapomniane zakątki, które stają się często urokliwym
            azylem na chwil parę.
            • to.ya Re: okiem wędrującej onegdaj po Polsce 24.09.04, 16:35
              Tak się domyśliłam, ale próbowałam podpuścić ;P
              • rita100 Re: moje miejsce na jeziorze 24.09.04, 20:35
                nie słyszycie, ale piszczę z zachwytu, że to.ya trafiła w magiczne dla mnie
                miejsce ukryte przed światem. To miejsce moze znależć ktoś z zewnątrz , ktoś
                kto doceni wodę i jej ciszę. Ale nigdy bym nie przypuszczała, że gruby i oso do
                tego dojdą. Wszak innymi torami myślałam.
                Cieszę sie, ogromnie się cieszę, że miejsce na na jeziorze jest tym miejscem
                gdzie czlowiek czuje się błogo, staje czas i zanikają problemy. Czujesz się jak
                zawiszony w powietrzu, delikatny szum fal i blask w oczach.
                Niestety nie obejdzie się bez długiego klikania, bo pewnie myslicie, kto jak
                kto ale rita trafi za pierwszym razem, a tu zawędrowałam z piwem aż pod mosty.
                Więc tak, myślałam o Krzywym ale pomyślałam sobie, że weżmiecie mnie za
                wariatkę kiedy kolejny raz i uparcie będe forsować plażę i jezioro, pomyslicie
                sobie, że ja nic innego w tym 0lsztynie nie widzę tylko Krzywe, więc oczami i
                duszą widziałam jezioro, a strzelałam w inne miejsce.
                Koniecznie domagam się nagrody równożędnej z to.yą ;)))
                Do spotkania na środku jeziora
                jesli można marzyć :)
                a wiecie jak fajnie jest, ten plusk wody
                te kolory wody są zawsze niepowtarzalne
                i mimo, że nic sie nie dzieje czlowiek się nie nudzi
                mogłabym pisać bez końca, bo mam to wszystko przed oczami

ale mam też swoje drugie miejsce w Olsztynie, miejsce w którym umierałam ze
                strachu i zarazem śmiałam sie do rozpuku
                Ciekawe czy rk100 zgadnie ?
                mogę opowiedzieć czy was zanudzam ?
                • Gość: Muraszka Re: moje miejsce na jeziorze IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 24.09.04, 21:15

Co to za miejsce?
                  • rita100 Re: moje miejsce na jeziorze 24.09.04, 21:35
                    więc jest to zwykła ławeczka , na zwykłym placu, chyba nazywa sie plac targowy,
                    jest to taki śliczny , cichy placyk. Na końcu tego placyka są poustawiane
                    stragany w większosci góralskie i inne, obok piekne kamieniczki, restauracje, a
                    z boku jest kościół z cegły. Juz wiesz gdzie to jest ?
                    Było tam tak cicho, ze postanowiłam zadzwonić do męża i opowiedziać jak pięknie
                    jest w Kołobrzegu ( bo tam miałam przebywać). Dzwonię i mowię : siedze na
                    plaży , morze szumi, jest pogoda, statki pływają , a tu jak nie zaczną bić
                    dzwony w kosciele, jeszcze nie słyszałam tak glośnych, dzwon Zygmunta to
                    marność w porównaniu z dzwiękiem tego dzwonu, zagłuszał mi rozmowę i musiałam
                    jakoś z tej sytuacji wyjść, rk zaczeła się śmiać, a ja dalej mówię do
                    telefonu:.. i nad tą samiutką plażą , na piasku jest kościół, patrząc sie na
                    kościół zaczełam opowiadać jaki jest piekny, cały z cegły , taki czerwoniutki,
                    ale musze kończyć , bo tłumy ludzi wychodzi i coś przerywa - usłyszałam tylko-
                    coś ty kręcisz i sie wyłaczyłam. Tą ławeczkę nie zapomnę nigdy, ławeczkę w
                    Olsztynie z której opisywałam jak wygląda wybrzeże morza w Kołobrzegu, a nigdny
                    nie byłam wcześniej w Kolobrzegu - wszystko dobrze sie skończyło, ale stracha
                    miałam.
                    • koobra Re: moje miejsce na jeziorze 25.09.04, 00:06
                      proszę na drugi raz jasno określić waruni konkursu!! przecież to nie może tak
                      byś ,biorąc udział w konkursie muszę się domyślać o czym on jest !! nie
                      spodziewałem się tego po was :))))))
                    • oso1 Re: moje miejsce na jeziorze 25.09.04, 00:07
                      Ławeczka i czas.
                      Czas i miejsce.
                      Wybierajcie, bez wzgledu na porę roku.
                      :)))
                      • oso1 Uściślone warunki konkursu :)) 25.09.04, 14:35
                        Określamy ścisłe warunki konkursu.
                        1. Wskazujecie na najpiękniejsze Waszym zdaniem miejsce w Olsztynie.
                        2. Miejsce, które może być najpięknejsze sezonowo.
                        3. Jeżeli wskazane przez Was miejsce spodoba się również nam i uznamy to za
                        najbardziej urokliwy zakątek to:

Nagroda przypadnie tej osobie.
                        :)))
                        • Gość: rita Re: Uściślone warunki konkursu :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 17:54
                          a co będzie jeśli to miejsce spodoba się wielu osobom ?
                          • to.ya :)) 25.09.04, 18:36
                            1.Miejsca, które już wymieniłam
                            2.Przydrożne kapliczki w świetle zachodzącego słońca
                            3.reszta jest na zdjęciach... :)
                            • to.ya Re: :)) P.S. 25.09.04, 19:43
                              miało być:
                              Reszta TEŻ jest na zdjęciach :)
                              • oso1 Nooooooooo 26.09.04, 22:29
                                Noooo, To.ya - to zostanie zaproszona na piwo za aktywnosć
                                • bpkw Re: Nooooooooo 26.09.04, 22:33
                                  oso1 napisał:

> Noooo, To.ya - to zostanie zaproszona na piwo za aktywnosć

Ja tez jestem aktywny i tez chce byc zaproszony ma piwo.
                                  • oso1 Re: Nooooooooo 26.09.04, 22:34
                                    Ale to może potwierdzić chyba Twoja żona
                                    ;)
                                    • rita100 Re: Nooooooooo 26.09.04, 22:36
                                      ha, ha, ha
                                      może jeszcze ktoś ? ;)
                                      • oso1 Re: Nooooooooo 26.09.04, 22:37
                                        a czemu nie
                                        :))
                                        • rita100 Re: Nooooooooo 26.09.04, 22:43
                                          aktywność na wszystkich frontach jest wskazana, oprócz Iraku :)

a teraz do dzieła

jedyne miejsce dla relaksu jest - środek jeziora Krzywego i patrzeć przed
                                          siebie jak Światowid, dookoła pięknie, a tak miekkej wody jeszcze nigdzie nie
                                          widziałam
                                          • oso1 Re: Nooooooooo 26.09.04, 22:45
                                            A z boku tylko ziuch i ziuch śmiga Jabłoński
                                            • rita100 Re: Nooooooooo 26.09.04, 22:50
                                              i dostaje kopertę z pieniążkami, a Ty oso piwa żałujesz Krakowiankom ;))))))
                                              Moze nagrodę trzeba jednak zawieść do Krakowa ?
                                              Trafiamy za każdym podejsciem w wasze gusta :)
                                              • oso1 Re: Nooooooooo 26.09.04, 22:53
                                                Ale do tej pory tylko To.ya i Ty wskazałaś, tylko Twoje miejsce jest troszeczkę
                                                ograniczone dostępem dla wielu osób. A może takie jakieś lądowe?
                                                • rita100 Re: Nooooooooo 26.09.04, 22:59
                                                  gdzie tam ograniczone - rowerek wodny dostępny dla każdego
                                                  • oso1 Re: Nooooooooo 26.09.04, 23:00
                                                    176 tys.mieszkańców - 4 osoby na rowerek, 44 000 rowerków???!!!
                                                  • rita100 Re: Nooooooooo 26.09.04, 23:04
                                                    a to ma być spęd wszystkich Olsztyniaków czy intymne ulubione miejsca ?
                                                  • bpkw Re: Nooooooooo 26.09.04, 23:13
                                                    Osobiscie bardzo lubie palacyk przy ul. Metalowej. Moze dlatego, ze doskonale
                                                    pamietam go z okresu jak popadal w ruine no i teraz gdy przywrocony zostal mu
                                                    dawny blask. Trzeba jeszcze doprowadzic do konca restauracje parku no i
                                                    wyburzyc stojace za palacykiem pakamery przypominajace zje zbudowane garaze.
                                                    Tita, zawozilem tam Ciebie. Pamietasz ???.
                                                  • bpkw Re: Nooooooooo 26.09.04, 23:14
                                                    Oczywiscie nie zadna tam "Tita" tylko Rita !!!.
                                                  • rita100 Re: Nooooooooo 26.09.04, 23:26
                                                    ha, ha, pamietam - to bylo miejsce siedzące w samochodzie bez klimatyzacji ;))))
                                                    wszystkie szyby pozamykałeś i wmawiałes , ze jest klimatyzacja, a my z rk
                                                    padałyśmy z duszności,w ten upalny dzień, dzięki ze robiłes przystanki
                                                    ale jakby co, to bardziej głosuj na Kortowo i plaże , pamietasz jak się
                                                    zachwycaliśmy i na molo pozwoliłes nam wejść ;))))))))))))))

jak to lustro mówi, nie byłabym sobą gdybym sie nie droczyła
                                                    już uciekam
                                                    do następnego lata

jeszcze, jeszcze głosuję na żródełko - tam jeszcze nie byłam, ale glosować mogę
                                                    hej , do spania
                                                  • bpkw Re: Nooooooooo 26.09.04, 23:29
                                                    Moje Mondeo ma klimke. Gdybym ja uruchomil na cala kite to byscie zamarzly.
                                                    Trzeba bylo powiedziec, ze jest za cieplo to bym bardziej podkrecil.
                                                    Zrodelko tez jest ma swoja magie... .
                                                  • rita100 Re: Nooooooooo 27.09.04, 21:32
                                                    może ktoś opowie o swoim niezapomnianym miejscu w Olsztynie ?
                                                  • oso1 Re: Nooooooooo 27.09.04, 23:06
                                                    Kortowo podczas wakacji - cisza, spokój i zielono, i pięknie.
                                                  • sola28 Re: Nooooooooo 27.09.04, 23:11
                                                    Kortowo zimą też jest ładne. Śnieżek na zamarzniętym jeziorze....
                                                  • oso1 Re: Nooooooooo 27.09.04, 23:13
                                                    Po jedenj stronie masz Krzywe, po drugiej Długie, a Ty sniegu na Kortowskim
                                                    szukasz
                                                    ;)
                                                  • sola28 Re: Nooooooooo 27.09.04, 23:15
                                                    Właśnie najczęściej jest tak, że tego co ma się pod nosem to się nie widzi :)
                                                    Nad Krzywym byłam ostatnio 3 lata temu. Za daleko...
                                                    Ale długie obeszłam niedawno dookoła. Ładne widoczki.
                                                  • oso1 Re: Nooooooooo 27.09.04, 23:17
                                                    a pod nosem to można mieć...
                                                    wiele
                                                    ;)
                                                    np.wąs
    • to.ya Oso!! :) 30.09.04, 18:14
      Byłeś dzisiaj na poczcie? Jak Ci się podoba przesyłka? Jak wyczyścisz nieco
      skrzynkę i o ile będziesz chciał, to c.d.n.

• bpkw Re: Oso!! :) 30.09.04, 19:03
        Tez chce skrzynke. Ale wyczyszczona...
        • to.ya Re: Oso!! :) 30.09.04, 19:40
          bpkw napisał:

> Tez chce skrzynke. Ale wyczyszczona...

Hę??
          Czarną? Taką z samolotu? ;) ;P
          • bpkw Re: Oso!! :) 30.09.04, 19:45
            to.ya napisała:

> Hę?? Czarną? Taką z samolotu? ;) ;P

Przeciez zartowalem,:)))
            • to.ya Re: Oso!! :) 30.09.04, 20:14
              bpkw napisał:

> to.ya napisała:
              >
              > > Hę?? Czarną? Taką z samolotu? ;) ;P
              >
              >
              > Przeciez zartowalem,:)))
              >
              Ja też :)))) Zważywszy na fakt, że czarna skrzynka jest koloru...- no właśnie:
              wiesz?
              Ya tak:)))
              :D
              • bpkw Re: Oso!! :) 30.09.04, 20:35
                to.ya napisała:

> Zważywszy na fakt, że czarna skrzynka jest koloru...- no właśnie: wiesz?
                > Ya tak:)))
                > :D

Oczywiscie, ze wiewm. Jak sama nazwa wskazuje, czarna skrzynka jest
                koloru ...pomaranczowego.:)
        • oso1 Do To.yi 30.09.04, 19:42
          Dzięki, podałem już Zbyszkowi adres skrzynki, która przyjmuje dużo większe
          paczki. Dzięki, Twoje urocze miejsca są naprawde urocze, tylko ta jedna kaczka
          to była taka rozczochrana ;)
          Dzięki i zapraszam dalej do konkursu.
          • oso1 Do Sud-a 30.09.04, 19:44
            Ciekaw jestem, jakie jest Twoje urocze miejsce?
          • to.ya Re: Do Oso 30.09.04, 20:16
            oso1 napisał:

> Dzięki, podałem już Zbyszkowi adres skrzynki, która przyjmuje dużo większe
            > paczki. Dzięki, Twoje urocze miejsca są naprawde urocze,
            Tak myślisz?
            Jak chcesz, to je gdzieś pokaż- może jeszcze komuś się spodobają?- jak myślisz?

tylko ta jedna kaczka
            > to była taka rozczochrana ;)
            Ło matko z córką mostem przed ciężarówką uciekające!!!!!!!!!!!!!!!!! Co ten
            Zbyszek Ci wysłał?????????????????????:)))))))))))))))))

> Dzięki i zapraszam dalej do konkursu.

:D
            • oso1 Re: Do Oso 30.09.04, 20:42
              :))))
              • oso1 Re: Do Oso 01.10.04, 14:33
                To co już nikt oprócz To.yi, Sud-a i Detritusa nie ma swoich ulubionych miejsc?
                • oso1 Do Rity 01.10.04, 14:34
                  Jakbyś mogła uściślić ten środek Jez.Krzywego - od..do.. zatoki - jakiej?
                  • rita100 Re: Do Osy 01.10.04, 19:49
                    Ależ mnie oso ubawił tym pytaniem, poczekaj, aż przestanę się smiać, mam
                    okreslić swój środek jeziora ???
                    dobra czekaj, zastanowie się momencik ;)
                    będzie ubaw
                    • rita100 Re: Do Osy 01.10.04, 20:02
                      jestem, już i tak. Jest to takie miejsce, gdzie są mięciuteńkie fale, fale jak
                      poduszeczka, fale , które przynoszą orzeżwiające powietrze, fale, które
                      zaczynają mieć działanie na Ciebie, gdzie sam czujesz, że jest to to, gdzie
                      serce sie uspakaja , a zarazem dygocze, gdzie usmiech zawita na Twojej
                      twarzyczce, a oczy przepełniają się iskrami z zachwytu, gdzie delikatna tafla
                      wody wskazuje Ci że są brzegi i sam rowerek wodny pomalutku skręca się w
                      stronę poszczególnych widoków, gdzie łączy się woda z brzegami. Jest to
                      miejsce, któremu możesz powierzyć wszystkie tajemnice gdy jesteś sam i Cię
                      nigdy nie zdradzi, możesz mówić wszystko , a ono Cię wysłucha i tylko
                      chlupaniem przyklaśnie. Jest to miejsce na Krzywym, którego się nie da
                      sfotografować, bo to jest jedyne miejsce, które się czuje, miejsce, w którym
                      nie musisz się nikomu podobać, nikogo bać, nie musisz trzymać klasy - jesteś
                      tam sobą.
                      to jeszcze mało , by wyznaczyć sodek jeziora, jeszcze coś dodam, byś oso
                      dokładnie okreslił mój środek jeziora Krzywego.
                      cdn
                      jeszcze nie doszłam do sedna
                      czekaj
                      • rita100 Re: Do Osy 01.10.04, 20:15
                        Teraz zabieramy się wspólnie do wytyczenia tego środka jeziora z dokładnością
                        do jednego grosika. A więc, słuchaj uwaznie. Będziesz musiał się tam z grubym
                        wybrać, gruby będzie Cię aekurował, Ty zaś musisz zanurkować na dno jeziora ,
                        znależść moje groszóweczki wrzucone do wody i wypłynąć pionowo w górę , w ten
                        sposób odnajdziesz mój środek jeziora. ok.
                        Łatwe , nie ?
                        Żałujesz, że zadałeś to pytanie ? ;)))))))))
                        Dodatkowo mogę jeszcze pomóc, poszukując środka jeziora na podstawie chmur,
                        pamiętam taką dziwną chmurkę nad tym srodkiem jeziorka, wydawało się , że
                        będzie padać, a nie padało i jeśli taką chmurkę znajdziesz nad sobą to to też
                        może oznaczać środek, ona miała kształt baranka ;)))

Ostatecznie trafisz po zapachu ;)
                        o zatokach nie wspominaj, wszystko zlewa sie w całość - człowiek, woda, ziemia,
                        a ogień powstaje w Tobie.
                        i jeszcze jedna możliwość wyznaczenia środka jeziora- poczekaj

prawda giga ?
                        musi coś zaiskrzeć w tym miejscu
                        • rita100 Re: Do Osy 01.10.04, 20:22
                          dalej oso, to już ostatnia moja wersja - krótka - środek jeziora jest w mokrym
                          miejscu.
                          A to mokre miejsce poznasz po siedzeniu, jak będziesz miał mokro na siedzeniu
                          to znaczy, ze znajdujesz się na środku jeziora Krzywego, a dlatego to miejsce
                          jest mokre, ponieważ energicznie pedałują fale będą pryskać tak, że Cię
                          podmoczą ;))))))))))))Niestety z tego miejsca nie da się wyjsć całkiem sucho :)

Czy już znajdujesz sie w tym miejscu ?
                          • oso1 Re: Do Rity 01.10.04, 22:21
                            Uroków jasnych w błękitnej toni
                            Krzywego ujrzysz w zwykłej prostocie
                            Niech tylko czas Cię nigdy nie goni
                            A sięgniesz po dobroci krocie

• oso1 Re: Do Rity 01.10.04, 22:26
                              Dwuznacznych prawideł wytyczonych cele
                              niby Dekalog - lecz jego tak wiele
                              Piękności piszesz Ritko moja droga
                              erystyki mnogości - wskazówka uboga
                              • rita100 Re: Do Rity 01.10.04, 22:30
                                oso1 napisał:

> Dwuznacznych prawideł wytyczonych cele
                                > niby Dekalog - lecz jego tak wiele
                                > Piękności piszesz Ritko moja droga
                                > erystyki mnogości - wskazówka uboga

nawet nie waż się tak mówić, zrealizuj trzeci punkt i w sam środek padniesz ;))
                                czy chcesz , czy nie chcesz !
                            • rita100 Re: Do wszystkich 01.10.04, 22:26
                              ja tylko mam jedno pytanie - czy ktoś jeszcze był na środku jeziora Krzywego ?

sud był, bo robił panoraniczne zdjęcie całego brzegu jeziora, moze potwierdzić
                              prawda sud ?

no, no byliście ?????????
                              gruby był ?
                              inka z beingiem byli ?
                              bpkw był ?
                              muraszak była ?
                              • oso1 Re: Do wszystkich 01.10.04, 22:45
                                Nawet nie wiesz ile razy i nie tylko na środku Krzywego, i nie tylko
                                motoróweczką i Cyranką. A Gruby to nawet kiedyś załatwił bardzo szybko Cyrankę
                                dla uczestników jednego pięknego ogniska i to było piękne.
                                • rita100 Re: Do wszystkich 01.10.04, 23:04
                                  i pewnie znajdując się na środku jeziora nie zauważyliście tego co ja
                                  widziałam, bo wy jechaliście w szczytnym celu, kiedy moim celem było centrum
                                  środkowe jeziorka i nic mi w glowie nie chodziło, chociaz myślalam o piwku :)
                                  • oso1 Re: Do wszystkich 03.10.04, 00:24
                                    Dalej więc czakamy na propozycje
                                    • oso1 Re: Do wszystkich 04.10.04, 22:41
                                      no to ja może podam jedno miejsce, które uwielbia moja koleżanka.
                                      Park pomiędzy casablanką a Kościołem Garnizonowym, ławeczki przy pomniku - tam
                                      czas staje w miejscu.
                                      • oso1 Re: Do wszystkich 04.10.04, 22:43
                                        Jedno takie miejsce, do którego powracamy i zawsze będziemy się czuli, jakby
                                        czas zatrzymał się w miejscu, gdzie powracamy po latach i tak samo oddychamy.
                                        • rita100 Re: Do wszystkich 04.10.04, 22:54
                                          to jest eNka :)

do rejsu gotowa załoga
                                          popłyniemy daleko przed siebie
    • sola28 Re: Konkurs Grubego i Oso 05.10.04, 20:48
      Mam, mam swoje uluubione miejsce!
      Niebawem opiszę :)
      • rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 05.10.04, 21:45
        sola28 napisała:

> Mam, mam swoje uluubione miejsce!
        > Niebawem opiszę :)

ja zgaduję sola - to bedzie miejsce przy komputerze ;)))))))))))))w czasie
        pełni księzyca ;))))
        czekamy na opis :)
        • oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 10.10.04, 20:05
          Jesień nastraja do spacerów, do odpoczynku, do podziwiania barw jesieni w
          kolorach tęczy. Gdzie sąte wasze miejsca urocze?
          • to.ya Re: Konkurs Grubego i Oso 11.10.04, 12:30
            oso1 napisał:

> Jesień nastraja do spacerów, do odpoczynku, do podziwiania barw jesieni w
            > kolorach tęczy. Gdzie sąte wasze miejsca urocze?

A dostałeś moje zdjęcia? :))
            • oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 11.10.04, 18:34
              Taaaak, dziękuję, ale dajmy też szansę innym
              :))))
              • wolej5 Re: Konkurs Grubego i Oso 11.10.04, 23:10
                Nie czytałem wypowiedzi na temat konkursu Grubego i Osy, ale osobiście stawiam
                na "kapselplac". Może nie jest to miejsce zbyt romantyczne, ale browaru to się
                tu wylało, oj wylało...
                • borasca0107 Re: Konkurs Grubego i Oso 20.10.04, 19:18
                  moje ulubione miejsce - W okolicach Zbika ... Idac z petli autobusowej na
                  Likusach, trzeba bylo przejsc przez tory, potem mijalo sie kilka drzew:), potem
                  sciezka przez pole, przed lasem wiodacym do Zbika, skrecalam w prawo i
                  przedzieralam sie przez krzaki - to byl albo staw, albo jakies takie male
                  jeziorko-bagienko - moje magiczne miejsce - wyobrazcie sobie - slonce powoli
                  zachodzi, nastaje zupelna cisza, niebo powoli zamienia sie w czern, woda
                  natomiast w lustrzana tafle. Na niej pojawiaja sie swiecace, migajace punkciki -
                  gwiazdy, czasami w towarzystwie ksiezyca - to wszystko poprzecinane cieniem
                  trzcin. Cisza, spokoj, blogosc zalewajaca mysli - jedyne i wyjatkowe miejsce -
                  i naraz... zaczyna sie... niesmialo jedna, potem druga potem coraz wiecej -
                  koncert zab, rozlegajacy echem - wzmocniony ta niesamowita cisza lasu - to jest
                  po prostu nie do opisania.

Czesto biegalam tam sama jako dziecko, potem nastolatka - balam sie strasznie
                  bo ciemno, bo las, bo ja sama ale... ale tej atmosfery tajemniczosci, tego
                  niesamowitego lesnego koncertu nie moglam sobie odmowic!!!
                  Niedawno, po kilkunastu latach wrocilam w to miejsce - przezylam szok - moje
                  magiczne miejsce prysnelo jak banka mydlana - teren ogrodzony wysokim,
                  murowanym plotem - wszedzie kamery - gdzies w oddali - pewnie nad 'moim'
                  bagienkiem jakas ogromna rezydencja .. ktos pozniej wymienil nazwisko CZUMA,
                  ktore od razu znienawidzilam... grrrrrr
                  • rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 20.10.04, 20:55
                    borasca - piękny opis miejsca swojego dzieciństwa - rozumię go, podobny i w
                    moich oczach pozostał, pieknie napisałas - dzięki
                    są rzeczy nie do opisania i już nigdy nie będa takie jakie je zapamiętałyśmy.
                    Wiesz co z tym opisem zrobie, zaniosę go na rękach na właściwe miejsce.
                    pozdrawiam
                    • oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 20.10.04, 22:05
                      I o to własnie chodziło, o te cudne miejsca, które są już zakorzenione głęboko
                      w naszej pamięci.
                      • Gość: milena Re: Konkurs Grubego i Oso IP: *.chello.pl 22.10.04, 13:32
                        hm...przeczytalam wszystkie odp na konkurs i wiecie co mysle? ze oso i gruby sa
                        znudzeni juz wlasnymi miejscami (stracily urok) i poszli na latwizne, chca zeby
                        to forumowicze wskazali im takie fantastyczne miejsca.Ja sie do tego nie
                        przyloze i nie zdradze wam gdzie w Olsztynie czuje sie cudownie. A na
                        marginesie to gruby moglby sie ruszyc troche i sam poszukac tych miejsc, na
                        pewno by schudl :))
                        • Gość: milena Re: Konkurs Grubego i Oso IP: *.chello.pl 22.10.04, 15:44
                          hm...
                          • oso1 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.10.04, 16:00
                            spoko, spoko brzuchy to nasz cały urok
                            ;)
                            Posiadamy nasze cudowne miejsca i nie są to bynajmniej miejsca związane li
                            tylko z piwem.
                            ;)
                            Jednak to my organizujemy konkurs i stawiamy główną nagrodę
                            Osoba, która wygra zostanie (przed piwem) zaproszona do pokazania swoich
                            cudownych miejsc, które zostaną dopisane do "Naszych Zakamarków"
                            Środek transportu nasz, zaś osoby towarzyszące mile wskazane (do 3 osób-
                            pojemność samochodu i nasze brzuchy)
                            • rita100 Re: Konkurs Grubego i Oso 23.10.04, 20:56
                              Czy oficjalne jury sprawdza miejsca osobiście ?
                              Żeby wybrać to najwłaściwsze trzeba grubego ruszyć z miejsca i na wyprawę
                              wyruszyć - szlakiem forumowiczów ;)
                              a o tym nie mamy wzmianek ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka