IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 20:00
Komu one przeszkadzją?
Obserwuj wątek
    • Gość: mekado Re: Topiki IP: *.tvk.tpsa.pl 25.04.02, 21:10
      dla mnie kochana - i wiesz o tym dobrze
      • Gość: linka Re: Topiki IP: *.tvk.tpsa.pl 25.04.02, 21:27
        nie, topiki to są takie fajne buźki, którymi można powiedzieć więcej niż
        słowami. Uśmieszki, przymróżone oczka, wykrzywione buźki. U nas w gimanzjum
        nawet na lekcjach rysujemy sobie topiki bo to jest takie fajne. Kiedyś babcia
        przysłała mi topik z uśmiechniętą buźką to wiedziałam że się cieszy.
        Pozdrawiam serdecznie ;-)))))
        I dla wszystkich co urzywają topików buźka :-))
        Linka
        • Gość: mekado Re: Topiki IP: *.tvk.tpsa.pl 25.04.02, 21:28
          przepraszam Cię Linko, ale topik nie pomoże przy używaniu rz jako ż
          • Gość: Majka Re: Topiki IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 22:25
            No i co misiek... Topiki są fajne (dla Ciebie bez topika).
          • suchak Re: Topiki 25.04.02, 22:31
            no widzem rze pan jeszt óczólony na pisowniem alerz szkoda w internecie to siem
            zdaża nie jednemó!!
        • Gość: detritus Re: Topiki IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 22:57
          Usmieszki to smile'je...
          A topiki to chyba temaciki?
          • Gość: tobe Re: Topiki IP: 213.76.234.* 25.04.02, 23:43
            no wlasnie, pierwszy raz slysze ze topiki to usmieszki i inne takie piktogramy.
            topik to temat ewentualnie taki pająk wodny ... chyba ze ktos ustalil inaczej i
            mi nie powiedzial ;p
        • Gość: pioter Re: Topiki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 06:30
          No wlaśnie - topiki to najbardziej popularne tematy (od ang. top - szczyt,
          maximum), a te wszystkie 8:-) :-( =:-X i tym podobne to są smile'ye (od ang.
          smile - uśmiech, uśmiechać. Tak wiec zaczynamy jeszcze raz:
          TOPIKI
          i teraz proszę o re:
          • Gość: meritka Re: Topiki IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 16:26
            Re: I temat się chyba wyczerpał.
            • koobra Re: Topiki 26.04.02, 18:57
              dobry top nie jest zły !
              • Gość: jd Re: Topiki IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 26.04.02, 21:07
                "Topiki" to jedno z dzieł Arystotelesa z zakresu logiki. W wydaniu polskim
                razem z innym dziełem: "O dowodach sofistycznych". Też niezłe.
                • Gość: pioter Re: Topiki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 21:46
                  Topiki to też popularna nazwa bezpieczników elektrycznych jednorazowych, czyli
                  tzw. popularnie "korków". Nazwa się wzięła od wkładki topikowej. No i co? :-)
                  • Gość: jd Re: Topiki IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 26.04.02, 22:05
                    Jak to co: Arystoteles wiecznie żywy.
                  • Gość: tobe Re: Topiki IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 01:29
                    Tak gwoli jasnosci, co do Twego tlumaczenia topikowego, rzeczywiscie z
                    angielskiego slowko to sie u nas znalazlo tyle ze od slowa: TOPIC czyli po
                    prostu TEMAT ... z tym: najbardziej popularne tematy od top - szczyt, maximum
                    to tworczosc skojarzeniowa bardziej ;)
                    • Gość: pioter Re: Topiki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 08:14
                      Masz rację, jest jeszce to. Można więc kombinować na dwa sposoby, choć
                      przyznaję, że moja interpretacja jest znacznie bardziej naciągana! :-)
                      • Gość: mekado Re: Topiki IP: *.tvk.tpsa.pl 27.04.02, 18:50
                        Buźki (ang. "Emoticons"), nazywane również uśmieszkami, które odzwierciedlać
                        mogą wyraz twarzy piszącego. Pojęcie to jest złożeniem dwóch słów: "Emotion"
                        (uczucie) i "Icon" (symbol) - i to właśnie chodzi o emotiki a nie topiki -
                        wybaczcie pomyłka
                        • Gość: tobe Re: Topiki IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 21:51
                          ;)
                          • Gość: mekado Re: Topiki IP: *.tvk.tpsa.pl 27.04.02, 23:24
                            i własnie nie lubię tych ;-). ;-((((
                            bo jeśli mam określić swój stosunek do czegoś to i tak określę, by emocje moje
                            były zobrazowane w odpowiedni sposób - w sposób, że tak powiem literacki -
                            pozdrawiam - siemka
                            • Gość: jd Re: Topiki IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 27.04.02, 23:28
                              Gość portalu: mekado napisał(a):

> i własnie nie lubię tych ;-). ;-((((
                              > bo jeśli mam określić swój stosunek do czegoś to i tak określę, by emocje moje
                              > były zobrazowane w odpowiedni sposób - w sposób, że tak powiem literacki -
                              > pozdrawiam - siemka

Literacki i logiczny, i tu znów kłania się Arystoteles ("Topki. O dowodach
                              sofistycznych").
                              • Gość: pioter Re: Topiki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 06:27
                                Kurcze, jd, robisz taką reklamę Arystotelesowi, że chyba masz jakiś % od
                                wypożyczeń książki? ;-))) Jak załatwiać taką sprawe, zawsze to parę dodatkowych
                                groszy ... Zdradź arkana - mam nadzieję, że szkoleń udzielasz nieodpłatnie lub
                                za % od pryszłych zysków. :-D Co do buziek - Mekado, to pewnie, ze polski język
                                jest na tyle bogaty, że jedną rzecz można opisać na 1000 sposobów. Le czasami
                                własnie dzieki emotikonkom pisze się krócej, a przez jego uzycie treść robi się
                                bardziej przejrzysta i zrozumiała. Przykład na początku tego postu - gdyby nie
                                emotikonki, to jd mógłby sądzić, ze oskarżam go o nieuczciwe czerpanie dochodu
                                z kryptoreklamy - a dzięki znaczkom buduję zrozumiały bez kłopotu sens
                                wypowiedzi (no właśnie, o co mi chodzi??? :-))).
                                Używanie emotikonków jest to też pewnego rodzaju gwara osób poruszających sie w
                                necie, a każda wyodrebniona grupa z czasem tworzy swój slang. Nie mam nic
                                przeciwko emotikonkom, byle ich nie nadużywać. Pa! :-)))))
                                ;-))))) 8-/ ;-D
                                • Gość: jd Re: Topiki IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 28.04.02, 09:30
                                  Arystoteles i reklama? Pioter, to się (póki co) w ogóle nie sprzedaje w skali
                                  rynkowo zauważalnej. Gdybym miał z tego jakis procent, to byłby on pożerany
                                  kosztami energii elektrycznej na wysłanie tego posta. Tym niemniej jeśli jest
                                  to kryptorekalama, to niezależnie od twoich topików robie ją bez żadnych
                                  wyrzutów sumienia. Po cichu powiem wszyskim, że Arystoteles w wiekszości swych
                                  dzieł jest nudny jak cholera (dotyczy to także "Topików").
                                  • Gość: pioter Re: Topiki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 19:46
                                    Mam nadzieję, że już nie studiujesz, że nie jest to filozofia, , że wykładowcy
                                    nie znają tej ksywki "jd", że wykładowcy nie znają Twoich tez o tak wybitnym
                                    greckim filozofie ... :-)))
    • Gość: katka Re: Topiki IP: 213.76.47.* 09.05.02, 22:02
      Bywalcy sklepów i stoisk z bielizną damską na pewno wiedzą, że topik to
      zdrobnienie od top. Nie tak dawno mało mi szczęka nie wypadła, gdy w
      renomowanym sklepie z bielizną sprzedawczyni proponowała "topiki" i "majtusie".
      pozdrufki
      katka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka