Gość: jr IP: *.olsztyn.mm.pl 07.11.04, 23:05 jakie wojsko - taki generał Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chmyz Re: Biskup generałem IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.11.04, 23:23 A po jaką chole... ksiądz musi być generałem. A mnie się wydawało, że ma przybliżać Boga żołnierzom. Czyżby stopień generalski był potrzebny po to by zmusić pułkownika do pójścia do kościoła??? ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kai Re: Biskup generałem IP: *.olsztyn.mm.pl 08.11.04, 12:37 I to jest dziwne że "watykańczyk" dostaje nominację z rąk Polskiego Prezydenta i pozwala "pracować" w Polskim WOJSKU na etacie. Kto to finansuje -Watykan ? Kapelanem może być osoba cywilno-duchowna na "etacie" wolontariusza.Daczego inne wyznania nie mają swoich generałów.Opamiętajmy się-dość pychy panów w sukienkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeron Re: Biskup generałem IP: *.olsztyn.mm.pl 08.11.04, 16:34 Czepiacie się. A ksiądz Jankowski to ma łańcuchy na szyi, a taki kapelan to chociaż wężyki generalskie, a jaką jeszcze do tego kasę. Ciekawe czy BIP informuje o tym ile zarabia kapelan WP. Odpowiedz Link Zgłoś