Gość: geo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:01 Podziękowania dla Księdza Proboszca i Księży Wikariuszy Remigiusza i Adama. Msze Święte z Waszym udziałem naprawdę mnie, niedowiarka, przybliżyły do Boga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnes Re: Księża patrioci odchodzą IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.05, 12:25 Ja też dziękuję, szczególnie księżom Remigiuszowi i Adamowi, będzie ich brakowało w parafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Proboszcz Magdziarz na emeryturze IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 20:02 Bez słów. "Pismo święte nigdzie nie potępia bogactwa jako takiego! Natomiast ostro piętnuje niezdrowy, bałwochwalczy stosunek do posiadanych dóbr (wielki problem ludzi bogatych, lecz i biedni nie są przed nim zaimpregnowani) oraz niemoralne sposoby osiągania bogactwa (...) istotę biblijnego stosunku do bogactwa ujmują dwa cytaty z Pisma świętego: "to bogactwo jest dobre, które jest bez grzechu" (Syr 13, 24). "Tak więc nikt z was, kto nie wyrzeka się wszystkiego, co posiada, nie może być moim uczniem." (Łk 14:33). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Proboszcz Magdziarz na emeryturze IP: *.ols.vectranet.pl 01.02.05, 21:02 Zdadzam sie z Toba,Ed! Nic dodac nic ujac... Odpowiedz Link Zgłoś