Dodaj do ulubionych

RITA- POMOCY

IP: *.bulldogdsl.com 04.03.05, 23:07
Rita, gdzie w Krakowie jest ulica Jasnogorska, w jakiej dzielnicy? Nie moge
znalezc zadnej przyzwoitej mapy online a jest mi pilnie potrzebne. Tam sa
biura BP, tyle tylko wiem. Dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: RITA- POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 05:45
      Niestety - albo na szczęście - nie jestem Ritą.
      Ale wiem, że ulica Jasnogórska w Krakowie jest na Bronowicach Wielkich, przy
      wyjeździe na Częstochowę, Opole ( na północny-zachód od centrum, droga krajowa
      nr 4 ).
      Pozdrawiam
      • Gość: rita Re: RITA- POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:38
        zgadzam się z przedmowcą, jest to dość znana ulica, bo oprócz salonów
        samochodowych, meblowych mieści sie tam największa hurtownia Krakowa Macro cash
        and cary oraz obok Ikea.
        Jest tam też Rondo gdzie możesz skręcić prosto na lotnisko Balice, na Katowice
        lub w ul. Janogórską na Warszawę przez Częstochowę, a z Wraszawy na Olsztyn ;)
        pozdrawiam
        • Gość: nat Re: RITA- POMOCY IP: *.bulldogdsl.com 05.03.05, 19:35
          Rita, gosc - czy rozumiem dobze, ze jest to ulica w zachodnim Krakowie? Maz
          jedzie sluzbowo do BP. Taksowka z lotniska albo na Jasnogorska albo do Sheraton
          Hotel w srodmiesciu i chcial sie rozejrzec w odleglosciach, ale mapy znalesc
          nie mozemy. Dzieki serdeczne.
          • rita100 Re: RITA- POMOCY 05.03.05, 19:54
            nat - wspaniała wycieczka dla męża, zabierz sie i Ty.
            Hotel najlepszy - widok na Wisłę
            Z Balic czyli lotniska bliziutko jest na Jasnogórską, pózniej dopiero do
            centrum do hotelu.
            Uwaga - na taksówki, trzeba siąść tylko do korporacyjnej i żadać rachunku z
            kasy fiskalnej , inaczej zapłaci podwójnie lub więcej :)
            Dlugo będzie w Krakowie ?
          • inka28 Re: RITA- POMOCY 05.03.05, 19:57
            nat, może to pomoże
            plan.naszemiasto.pl/plan_krakow.html
            • Gość: nat Re: RITA- POMOCY IP: *.bulldogdsl.com 05.03.05, 20:52
              Dziewczyny, dziekuje bardzo za informacje. Malzonek nie mowi po polsku wcale
              wiec pewnie go i tak gdzies wykiwaja. Jedzie tylko na dwa dni, poniedzialek i
              wtorek, twierdzi, ze nie potrzebuje rekawiczek/czapki/szalika bo niemozliwe
              zeby bylo az tak zimno - on z tych co wiedza wszystko najlepiej. OK, zobaczymy
              co powie po powrocie. Mialam opcje jechania z nim ale ja wiem, ze polska zima
              jest malo przyjazna wiec odpuscilam sobie. Jeszcze raz dzieki.
              • rita100 Re: RITA- POMOCY 05.03.05, 21:03
                wiesz co nat - jesteś niemożliwa, własnie Kraków , by Cię zauroczył. Nikt
                jeszcze z niego nie wyjechał niezadowolony :)
                Rękawiczki konieczne, skarpetki też, no i szaliczek również.
                Czy nie bedzie potrzebował tłumacza ?
                Inka świetnie włada angielskim

Nat - taką okazję stracić :)

• Gość: nat Re: RITA- POMOCY IP: *.bulldogdsl.com 05.03.05, 22:06
                  Rita, zgadzam sie, zwlaszcza ze w Krakowie bylam tylko raz i to baaaardzo dawno
                  temu. Moze kiedys, latem.... i na troche dluzej niz dwa dni ... kto wie? Maz
                  byl w Olsztynie, Warszawie i Poznaniu i wszedzie mu sie ogolnie podobalo.
                  Zobaczymy co orzecze o Krakowie. xxx
                  • Gość: ak Re: RITA- POMOCY IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.03.05, 22:53
                    Wtrącam się niepytany i popieram Ritę. Do Krakowa zawsze warto, nie tylko latem,
                    a ta zima nie taka znowu straszna. Nat, wiem że pewnie odwykłaś od tych
                    temperatur, bo na wyspie jednak całkiem inny klimat, ale żeby się bać Karkowa,
                    to nie przystoi. Rozmawiałem wczoraj z synem który jest w Londynie - włóczy się
                    chwilowo po tamtejszych universytetach - i z tego co mówił, to zimy nie macie
                    wcale. No ale mniejsza o to. Nat, ja na Twoim miejscu wybrałbym się do tego
                    Krakowa i teraz i latem. Pozdrowienia.
                    • Gość: nat Re: RITA- POMOCY IP: *.bulldogdsl.com 05.03.05, 23:02
                      ak, jak na Anglie, zima w tym roku jest wyjatkowo sroga. Nawet w Londynie
                      temperatury rzedu 1C, a w nocy nawet potrafi spasc do -1. No i nareszcie pada
                      snieg, chociaz topnieje niemalze natychmiast. Przyznaje, ze nie tesknie za
                      dawna olsztynska zima chociaz w mlodosci miala ona pewne uroki. Czy syn
                      zamierza moze studiowac w Londynie?
                      • Gość: ak Re: RITA- POMOCY IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.03.05, 23:07
                        Tak jakby - odpiszę później na maila, bo nie wszystko musi być na sieci :)
                        • Gość: nat Re: RITA- POMOCY IP: *.bulldogdsl.com 05.03.05, 23:12
                          ok, moze moge sluzyc informacja, chociaz moje dzieci wybraly studia poza
                          Londynem - chcialy prawdziwe 'student life experience' z daleka od domu. Na zle
                          im to nie wyszlo.
                          • rita100 Re: RITA- POMOCY 06.03.05, 19:45
                            Musze Ci powiedzieć nat, że trzy lata temu synowie ak wywarli na mnie duże
                            wrażenie, same superlatywy.
                            Niech Twojemu mężowi się wiedzie w Krakowie.
                            Całkiem powaznie mówię - przez cały tydzień zapowiadają mrozy , śniegi i
                            zamiecie. Bez rekawiczek, czapek i szalików sie nie obejdzie.
                            Gdyby co, to są te rzeczy dostępne w sklepach :)
                            pozdrawiam
                            • Gość: nat Re: RITA- POMOCY IP: *.bulldogdsl.com 06.03.05, 21:39
                              Rita, zainwestowalam dzisiaj w rekawiczki i szalik, chociaz zapewne beda
                              pozostawione w domu jutro rano. Prognoze pogody sprawdzilam - brrrrr! No coz, w
                              koncu to nie ja bede marzla. Dzieki jeszcze raz za wszystkie porady. Tzrymaj
                              sie cieplo. x
                              • rita100 Re: RITA- POMOCY 06.03.05, 21:42
                                dzięki za miłą rozmowę
                                napisz po powrocie męza wrażenia
                                • Gość: nat Re: RITA- POMOCY IP: *.bulldogdsl.com 06.03.05, 21:45
                                  OK Rita, napisze jak go odzyskam i odchucham. Pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka