Gość: jaro IP: *.olsztyn.mm.pl 07.05.05, 20:32 Mam pytanko do drogich forumowiczów , moze ktos stawiał dach w swojej hacjendzie . Jakie belki na wiezbe dachowa , czym pokryc ? Ceny drzewa. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mk Re: Dachy IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.13, 15:32 Z tego co wiem, nie da się na to pytanie odpowiedzieć wprost bez uwzględnienia rodzaju i powierzchni dachu. Najbardziej racjonalnym rozwiązaniem wydaje się poprosić jakiegoś budowlańca z praktyką lub kogoś, kto potrafi odpowiednio wyliczyć uwzględniając istniejące uwarunkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
warmjak Re: Dachy 14.08.13, 15:49 Ja już byłem zdecydowany na pokrycie dachu ok. 100-letniej poniemieckiej chałupy blachodachówką, lub inną blachą (ze względu na cenę), ale ktoś rozsądny poradził mi, abym uważniej patrzył w TV na skutki katastrofalnych wichur. I rzeczywiście, dachy zaniesione daleko od domu to blachy, a dachówkowe tylko do naprawy, do której do pomocy strażacy potrzebni tylko zgrzybiałym staruszkom. Podreperowałem dach dachówką rozbiórkową, a kompletny remont z nowoczesną dachówką zrobię, gdy "świnka" napełni się dostatecznie pieniążkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Dachy IP: *.olsztyn.mm.pl 14.08.13, 16:01 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Ja mogę Ci doradzić co do rynien, bo ostatnio zmieniałem. Wybrałem href=www.struga-rynny.pl/producent/" target="_blank" rel="nofollow">www.struga-rynny.pl/producent/[/url] i jestem bardzo zadowolony. Jednak szwedzka stal trzyma poziom. Rynny w poziomie? Odpowiedz Link Zgłoś
warmjak Re: Dachy 14.08.13, 16:15 Pozioma część rynien jest często dłuższa od pionowej, przynajmniej w domach dla 1, średniozamożnej Rodziny, Mieszczuchu! Odpowiedz Link Zgłoś
madzik2505 Re: Dachy 22.11.17, 14:50 Jeśli chodzi o dach w moim domu to ja współpracowałam z firmą Wasiak. Montaż najlepszy, tak samo jak i dachy www.wasiak.net/oferta/dachy.html Odpowiedz Link Zgłoś