Dodaj do ulubionych

KORTOWSKA ŻENADA !!!!!!

IP: *.olsztyn.mm.pl 16.05.05, 15:29
Napawa mnie odrazą to że w moim mieście studenci bawią się przy diskopolo,
dodzie elektrodzie i jeszcze innych tandetnych badziewiach. To kpina z
juwenalii. O czym to świadczy? O tym, że to głęboka mentalna wieś się bawi.
Że
nie ma tu (mam na myśli Kortowo) niczego na czym mogłaby wyrosnąć
intelektualna
tradycja. Specjaliści od nawozów i serwatek, kurpioscy mechanicy z bródem za
paznokciami, nauczycielki bez pojęcia o tym czym jest kultura współczesna,
zwykła rubaszna wieś. Ot co. A nie żaden uniwersytet. Szkoda gadać.
Obserwuj wątek
    • mameluch Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! 16.05.05, 15:40
      skoro wklejasz jeszcze raz swoj text, ja zrobie podobnie;)

swietnie, juz wiemy ze umiesz generalizowac. klimaty dodowo-stachurskowo-boysowe
      sa mi jak najbardziej obce, w piatek na Kortowiadzie z tego wzgledu nie bylem,
      ale watpie zeby wszyscy, czy nawet wiekszosc, ktora na tych koncertach sie
      pojawila, normalnie sluchala tych wykonawcow. pewnie z 80% ludzi bylo
      wstawionych, a 'muzyka' wykonywana w czasie piatkowego wieczoru miala pomoc w
      wyszaleniu sie. watpie zeby ludzie pojawili sie tam, bo akurat gra Stachursky i
      Boysi, a oni sa ich fanami, tylko po to zeby wypic za duzo, powydzierac sie i
      poskakac przy czyms co nie bedzie przeszkadzac. dla spragnionych normalniejszych
      klimatow i dla tych, ktorym przynajmniej 1,5 promila we krwi nie jest
      wyznacznikiem dobrej zabawy, byl wczoraj sliczny koncert Starego Dobrego
      Malzenstwa przy Glowackiego.
    • Gość: swiatowy Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.05.05, 15:47
      Nie sadze zebys obrazil tu w jakis sposob uniwersytet Obraziles tu raczej
      studentow ktorych wiekszosc przyjezdza na studia do Olsztyna z malych miast i
      wsi a jak sie bawia tzn. ze lubia Nie ma co narzekac bo i tak olsztynskie
      juwenalia sa jednymi z najlepszych w kraju
      • Gość: SADEL Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 16.05.05, 16:41
        juwenalia najlepsze w kraju?
        Ogarnj się i nie wypisuj wiecej farmazonów.
        Pijacko diskopolowy zaczyn może faktycznie wprawić w zadume. Juwenalia
        kortowskie nie bronią się niczym. Zwykły tani chłam dla buraków. Odsyłam na
        juwenalia do Torunia czy Gdańska.

• Gość: swiatowy Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.05.05, 19:13
          Tak tak wiem w Toruniu czy Gdansku studenci nie pija alkocholu na juwenaliach
          tylko spiewaja harcerskie piosenki smazac kielbaski przy ognisku.Wylacz
          komputer i idz troche pochodzic na swiezym powietrzu
          • Gość: SADEL Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 16.05.05, 19:20
            masz jakiś problem ze zrozumieniem tekstu?
            Użyj wietnamskiej maści z kotkiem i jeszcze raz przeczytaj najpierw moj tekst a
            potem swój.

• Gość: czytelnik Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:55
              Potrzebna Ci szklanka zimnej wody. Obrażasz tysiące ludzi
              nie mając do tego żadnego prawa. Jesteś "Z miasta to widać, słychać i CZUĆ"
              i jest mi wstyd, gdyż też jestem z miasta. No ale widać masz z sobą problemy,
              na to majlepszy jest psychiatra.
    • prezes.kwiatkowski Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! 16.05.05, 22:45
      Dla mnie przeciwnikiem studenckich zabaw w czasie juwenalii może być tylko osoba nie będąca nigdy studentem. To jest po prostu zazdrość.
      • Gość: Alla Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:07
        Dobrze, że chociaż takie są. Zgadzam się z Tobą Sadel. Trzeba było BYĆ na
        prawdziwych juwenaliach, żeby wiedzieć jak one wyglądają, i że Kortowiada jest
        bez porównania mizerniejsza i z roku na rok "słabsza". Może to wynik połączenia
        ART z WSyPem i seminarium duchownym? ;))))
        Ale każdy niech się bawi tak jak lubi. Uszanujmy prawo młodości i wyniesionej z
        domu kultury. Lepsza taka impreza niż marazm.
        Jeśli wzrośnie ranga i prestiż UWM, to wzrośnie też jakość imprez studenckich-
        mocniejsi studenci+większa "kasa"=więcej inicjatywy+lepsi wykonawcy
        • Gość: ol4 Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.eranet.pl 17.05.05, 01:19
          A ja nie wiem czy to nalezy uszanowac.
          Po to m.in istnieja uniwersytety aby to towarzystwo "cywilizowac".
          Organizowanie takich juwenaliów jak obecne to strzał w kolano:>
          • Gość: ralfi Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.cable.ubr07.edin.blueyonder.co.uk 20.05.05, 16:02
    • mr_uk88 Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! 17.05.05, 06:42
      SADEL,

Zdaje sie ze wiekszosc z tych co Cie czytaja... maja mniej wiecej taka zdolnosc
      rozumienia rzeczywistosci, jak 4 latki rozumienia bajek :))))
      Nie przejmuj sie :) Rozumiem doskonale o co Ci chodzi i masz racje. Ale chyba
      sie nie dziwisz ze ludzie osadzeni w "kulturze" remizowej, nie sa w stanie pojac
      czego sie czepiasz?
      To normalna sprawa w miescie gdzie wiekszosc glosuje na roznych lewicowych
      oszolomow. Bo to wyraz wiary w bajki :) Jesli nalozyc na to ze Ci co
      przyjezdzaja na studia, pochodza przewaznie z odrodkow ktore pewnie
      intelektualnie prezentuja sie jeszcze gorzej... to dziwie sie ze jestes dziwiony :)
      Ten problem w Olsztynie istnieje zreszta od lat. Wiec coz... powiem otwarcie -
      jak wybieralem gdzie chce studiowac (sporo lat temu), to wiedzialem na pewno ze
      wszedzie tylko nie w Olsztynie :). I studiowalem w Gdansku, dzieki Ci Boze! :)
      Tam tez buraki sie trafialy... ale "TRAFIALY" a ne byly norma... :)
      • mameluch Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! 17.05.05, 08:38
        przepraszam ze pytam, ale nie chce strzelic gafy, przed elyta kleknac i calowac
        po stopkach czy wystarcza tylko glebokie i pelne pokory poklony?
    • Gość: xxx Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 17.05.05, 18:58
      całe miasto ciągnie łacha z Kortowa ;)
      Wielka szkoda, że w takim pięknym miejscem wciąż daje obornikiem.
    • Gość: SADEL Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 17.05.05, 23:28
      Tak, tak, aż dech zapiera gdy bawi się mechaniczny i rolny. A jak bawi się
      teologia,.. Chryste Panie!
      Obsikana z każdej strony "Eureka" i niemieckie techno na cały regulator z
      otwartych na ościerz okien dsów. Młodzi chłopcy a już z wąsami, dziewczyny z
      inżynierskim zacięciem. Euforia na wydziale rybactwa, spirytus i amfetamina.
      Humanistyczne zadęcie przy Cezarym Makiewiczu.
      Ej entuzjaści kortowskich popłuczyn? Gdzie wy się chowacie obciachowcy ?

Takie bzdury wypisywać. Że fajnie i chodzi o to żeby się wyżyć,.

• saskiaplus1 Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! 18.05.05, 12:49
        Pisze się "na oścież"... W razie problemów z ortografią można przecież pisać w
        jakimś edytorze z opcją automatycznego sprawdzania pisowni i dopiero potem
        wklejać, prawda?
      • being28 Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! 18.05.05, 15:24
        Inaczej bawi sie politechnika, a inaczej akademia ekonomiczna czy plastyczna. W Olsztynie jest (bylo) ART i chlopcy maja inny poglad na zabawe. Trudno sie spodziewac aby bawili sie teatr, w korowody i podobne "cywilizowane i madre" zabawy.

Dresy złe, studneci też żli, kościołów za dużo, wszystko źle:)
    • daria00 Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! 18.05.05, 18:45
      Jaka była Doda?
    • Gość: sikorka Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: 80.252.4.* 20.05.05, 13:31
      Za rok będzie Ivan i Delfin, Kaja Paschalska i Mandaryna.
      A dla humanistów zagra czerwony tulipan.
      Poza tym szeroki wybór precli i lizaków.
      Kortowiada, buahahahahahahahaha
      • Gość: MiKi Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 15:03
        hmmm... no czytając te wasze wypowiedzi to łapie mnie zastanowienie. Przecież
        tak, jak nie każdemu może się podobać di polo, czy jak to się tam nazywa, tak
        samo nie musi się podobać SDM, czy Namioty techno, albo szanty. Ja tam myślę,
        że było dla każdego coś. Jeszcze się taki nie urodził, co to by wszystkim
        dogodził. Troche szacunku dla odmienności. A tak drugą stroną, to ten co słucha
        di polo nie musi być wieśniak. Tak samo jak ten co słucha Vadera nie musi od
        razu odgryzać główek kurczakom, a ten co poezji słucha nie musi być jakiś
        tam... Każdemu się podoba to, co lubi. Ja tam bym nie chciał żeby Kortowiada
        składała się tylko z samych koncertów rockowych, albo cos w stylu Juwenalii
        warszawskich (Hip-Hopowych). Lepiej pomieszać.
        • Gość: sikorka Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: 80.252.4.* 20.05.05, 15:24
          a co to jest SDM ?
          • Gość: MiKi Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 15:29
            Stare Dobre Małżeństwo moja droga. Poezja śpiewana.
            • Gość: sikorka Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: 80.252.4.* 20.05.05, 15:40
              trzeba mieć ułańską fantazje żeby się tak nazywać
          • Gość: cossack Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.olsznet.ec.pl 20.05.05, 23:17
            Sado- maso
    • Gość: ralfi Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.cable.ubr07.edin.blueyonder.co.uk 20.05.05, 16:10
      na kortowiadzie najfajniejsze jest picie piwka na plazy i tak zawsze to
      widzialem. co do wiechow to jest ich coraz wiecej, jak zaczynalem tam studia to
      pomimo ze polodisco przezywalo swoj szczyt w polsce, nigdy nie slyszalem tego
      na korto..(skonczylem 3 lata temu).pierwsze niesmiale wystepy polodisco zaczely
      sie przed wiesniackim klubem "summer", pewnie na zadanie klientow, pojawily sie
      wasy i dbajerowane maluchy, laski z "grzywkami" i spiczastych butach-
      malomiasteczkowa elita. a pozniej bylo tylko gorzej, przestali sie w ogole
      krepowac. my tam sluchalismy kultu i kazika a jak tance to pierwsze techno
      namioty, palenie batow, bylo normalnie
    • Gość: blo Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 21.05.05, 10:37
      LEPPER BY SIE USMIAŁ.......ludzie studenci , co to pragną wyższego
      wykszatłcenia? uczelnia z pomponami w disco pazłotku ?, takiej zbieraniny
      przypadkowych ludzi jacy się kręcą w kortowie to nigdzie nie widziałem, a coś
      tam juz widziałem gdzieniegdzie...ta uczelnia systematyczne po równi pochyłej
      zagina w czeluscia głupoty,wszechogarniającego chłamu, bylejakości i marazmu
      właśnie...
    • Gość: mimi Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 12:21
      hmm... aq mnie to sie wydaje, że wiochą to można nazwać waszą nietolerancję.
      przecież nie każdy musi słuchać Kazika. ja nie słucha disco polo ale i tak, jak
      ludzie chcą to niech słuchają. ja nie muszę więc nie słucham. prosta sprawa
      • Gość: Stanisław Lec Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.inteko.com.pl 21.05.05, 13:04
        Stanisław Jerzy Lec " Ci którzy mają ideę wciąż na ustach, mają ją zazwyczaj w
        pobliskim nosie."
        • Gość: inżynier mamoń Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: 195.187.253.* 21.05.05, 14:46
          nie skreślam ludzi, którzy tam się uczą.
          Drwię z "piaru" jaki robi sobie UWM i tego, że nikt wyraźnie się tym nie
          przejmuje.
          Do tego wszystkiego kortwoskim radiem rządzi jakiś kompletny pajac - redaktor
          naczelny o nazwisku chyba staniszewski. Muzyczne dno i całkowity brak poczucia
          humoru. Wydaje mi się gościem o zawsze zimnych i lepkich od potu dłoniach.
          Kilka razy słyszałem go i myślę, że facet ma poważny problem (chyba kłopot z
          tatą). Przeprasszam za tą dygresję, ale to wyjątkowy przypadek i tak na
          marginesie chciałem o nim wspomnieć. Wpisuje się to zjawisko w omawiany temat.
          wracając,
          Oczywiście można bawić się tak a można srak.
          Każdy sobie wystawia świadectwo, tym jak, z kim i po czym i przy czym.

Tolerancji, akceptacji dla chłamu?
          Zenada, bardzo dobre słowo.
    • Gość: SADEL Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: 80.252.4.* 24.05.05, 16:10
      no i co?
      koniec dyskusji ???
      • Gość: Staff1703 Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 17:42
        Nad czym chcesz dyskutować? Nad tym co było? Czy nad tym co będzie? Było fajnie
        (mówię w szerokim aspekcie czasu - tzn. 4-5 lat temu) Jest źle, ale nie musi
        być... Wszystko zależy od ludzi. Kortowiada 2005 była najgorszą na jakiej byłem
        i najlepiej bawili się na niej koledzy zamieszkujący DS7 i DS8. Jak oni jestem
        studentem wydziału rolnego, jednak przy okazji jestem rodowitym olsztyniakiem i
        zapewniałem ich, że Kortowiada jest bardzo spox i się wybawią za wszystkie
        czasy. W poniedziałek trochę wstydziłem się moich słów, ale sądząc po nich,
        chyba dobrze się bawili (co mnie lekko załamało - szczegół). Może gdy UWM
        podniesie poprzeczkę to coś się zmieni, ale nie wróżę tego patrząc na
        nadchodzący niż demograficzny i inteligencję młodszego pokolenia (które w wieku
        13 lat myśli tylko o paleniu zioła, spieprzaniu ze szkoły, straceniem dziewictwa
        i chatowaniem na gg). Alea iacta est (Jak mawia kobieta po podłączeniu
        pługofrezarki do Ursusa C330)...
      • Gość: Prowokatorka Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 01:47
        Na codzień nie słucham diso polo itp. ale zabawę przy boysach dwa lata temu
        wspominam rewelacyjnie!!! wybrałam się - bo znajomi zaciągnęli i wyszalałam się
        za wszystkie czasy! Cała górka tańczy, klaszcze robi wycieraczki, w mig uczy się
        tekstów (lub przywozi z miejsca zamieszkania ich znajomość), śpiewa i się
        śmieje. A w tym roku było jeszcze lepiej! To przecież tak jak śpiewanie
        "Fasolek" przy ognisku:) A wy koniecznie o poziomie muzycznym zamiast o
        klimacie. Byliście? Pewnie nie, bo to by was splamiło. Zatem nie komentujcie. To
        w obronie koncertu disco-polo.

A teraz w obronie studentów - zastanówcie się kto najwięcej rozrabia podczas
        juwenaliów. Już, macie? Tak zwane miasto. A studenci Wydziału Nauk Technicznych
        (choć przyznaję, że dziwie się z nimi rozmawia, ale tak było, jest i będzie - w
        końcu to technicy a nie poeci) też bawią się w koowody - w tym roku jechali
        koparką i betoniarką:).

A że UWM zaniża loty? myślę że to dużo głębszy problem i o znacznie większym
        zasięgu (Polska, świat). Nie wypada zawężać tematu do stwierdzenia
        prowincjonalności kilkuletniego uniwersytetu.
    • Gość: lordidos Re: KORTOWSKA ŻENADA !!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 27.05.05, 00:36
      a dyrektorek radia jest owszem kapciem , czyli jest właściwy człowiek na
      właściwym miejscu..:) UWM na kortowiadzie?.... Uwalone Wiejskie Mordy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka