Gość: Fredek IP: *.h.pppool.de 19.05.05, 18:16 Zakladam nowa czesc. Akurat bylem na poczcie. Kompakty DVD sa w drodze do LM. Maja dojsc "przecietnie" w ciagu 6 dni. Leszek daj znak jak dojda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DD Re: Szkola NR 7 czesc 41 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 19.05.05, 19:35 Cześć ! Po długiej (chyba ze dwa lata !) przerwie jako skruszony syn marnotrawny odwiedziłem nieoficjalną stronę 7 (made in Fredek). Bomba i tyle. Oczywiście w okolicach realnej 7 bywam częściej. Dziś z Panią Ciołkowską zamieniłem słowo o groźnie wyglądającym psie sąsiada, kilka dni temu widziałem w ogródku Filuta. Życie tu płynie spokojnie, dzieciaki z rana biegną Aleją Przyjaciół do szkoły lekko zaaferowane, a wracają totalnie wyluzowane. W przychodni na Rybakach nie ma nigdy kolejki (czyżby dowód szczególnie zdrowotnych wpływów jeziora Długiego ?), ptaszki śpiewją majowo. po prostu sielanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 41 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.05, 21:19 Zdecydowane pozdrowienia dla DD. Fredek, przesyłka pofrunęła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 41 IP: *.piorunek.pl 19.05.05, 21:34 Witam! Puste pole ,bo wcisnęłam nie to co trzeba. Tak jak część -40 minęła, tak mi minęło 40 -latek.Z dniem jutrzejszym rozmieniam piątą dziesiątkę. Fredu-jak odebrałeś film? a przy okazji dużo zdrówka.Serdecznie pozdrawiam.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 41 IP: *.h.pppool.de 19.05.05, 22:19 Ewa gratuluje na 40-te urodziny. I dzieki za zyczenia. Encyklopedia jd doszla , ale rozpracuje ja na strone dopiero jutro. Film z motolotni jest naprawde swietny. Camera chyba byla zamontowana na Helmie pilota. I filmowal caly czas to w ktorym kierunku patrzyl. Musze tylko ten film obejrzec przy pomocy mapy , zeby wiedziec jaka trasa on lecial. Tych wiosek na zachod od Olsztyna nie znam dobrze i dlatego to moze az nie tak bardzo dla mnie interesujace. Za to Redykajny juz ciekawiej bo strasznie to rozbudowali. Likusy , Jez. Krzywe ,Plaza Miejska, Osiedle "kolorowych" ulic (Biala, Rozowa ...) Jez. Dlugie to juz bardziej znane tereny i ciekawie je widziec z loku ptaka. Powrot nad "Budowlanka" , "Warmia" i "Bryza" dalej w kierunku Likus. Tylko szkoda ze nie polecial nad samym jez. Dlugim , Al. Przyjaciol i Rybakami. (Ale moze nastepnym razem) Probowalem zrobic jakies "Screenshoty" ale moje programy nie pozwalaly na to. (Ale moze jutro cos wymysle ...) Ale przesle ten film wszystkim zaintereswanym i kazdy moze sobie go na kompie ogladnac. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Szkola NR 7 czesc 41 IP: *.141.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 20.05.05, 01:01 Karolina ...wszyskiego Najleprzego!!! Mam nadzieje, ze spedzilas swoje urodziny wspaniale...Ja czekam na swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Szkola NR 7 czesc 41 IP: *.141.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 20.05.05, 00:54 Dzieki Bardzo Fredek!! Odrazu napisze jak dojda i Mam nadzieje, ze spotkamy sie w polsce!! Pozdrowienia dla wszyskich 7-demkowiczow!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Encyklopedia - Autorstwa jd IP: *.h.pppool.de 20.05.05, 09:09 Wlasnie wstawilem na strone 1 czesc encyklopedi tego watku. (A-E) Janusz wielkie dzieki , wlozyles w to kupe roboty. Przy nastepnej okazji stawiam ci caly wieczor piwo. (Czytalem kiedys pierwsza wersje. Ale teraz ja tak uzupelniles i zaktualizowales ze naprawde lepiej nie mozna ... uklony az do pasa ) home.arcor.de/szkpnr7/encyklopedia_ae.htm Spis Forumowiczow jest tez na stronie w nowej wersji. home.arcor.de/szkpnr7/oni_gadali.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Encyklopedia - Autorstwa jd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.05.05, 09:17 Ku chwale ojczyzny. Proszę raz jeszcze wszystkich o poprawki, uzupełnienia, o pretensje, że coś pominąłem lub nie zauważyłem, i postaram się jak najszybciej zrobić resztę. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Encyklopedia - Autorstwa jd 20.05.05, 10:01 Karolina nie obudzila sie... nie spala... Nie znala po prostu tej strony. Ja o jubileuszu tez dowiedzialem sie po czasie, mimo ze adres mam ten sam, od urodzenia... Wczoraj dostalem dowod osobisty... czyli jestem pelnoletni!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Encyklopedia - Autorstwa jd IP: *.bulldogdsl.com 20.05.05, 11:36 Hi jd, rozczytalam sie dzisiaj rano w najnowszej wersji twojej kompilacji. Ale uczta! Przez dobra godzine snulam sie razem z toba po Aleji Przyjaciol i okolicach i odtwarzalam w pamieci obraz z tamtych, tak odleglych lat. Dom za domem, nazwisko po nazwisku, cale osiedle nagle powrocilo do zycia. Tyle ludzi, tyle miejsc, ktore kiedys stanowily integralna czesc mojego dziecinstwa came to life w ten deszczowy poranek na wyspach. Kto by przypuszczal, ze bede teraz niecierpliwie oczekiwala na ciag dalszy. A czy ten chleb z cukrem polewales najpierw mlekiem? Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Encyklopedia - Autorstwa jd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:05 Janusz i Fredek to jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Encyklopedia - Autorstwa jd IP: *.h.pppool.de 20.05.05, 13:13 Tworca jest jd ... ja tylko "narzedziem" ... Wstawilem kilka zdjec z filmu od Karoliny (Lot Warkaly-Olsztyn Jesien 2003) na strone: home.arcor.de/szkpnr7/Z_Nieba/ Odfotografowalem od Telewizora. Niestety jakosc marna. Ale film w originale jest w bardzo dobrym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Encyklopedia - Autorstwa jd IP: *.sympatico.ca 20.05.05, 13:52 JD wielkie brawa... mialem tylko szanse na przeczytanie tekstu przez zaledwie 10 minut.. teraz musze leciec do pracy wiec poczytam pozniej, ale moge zdecydowanie powiedziec ze tekst bomba..nie mialem pojecia ze tak zwezono placyk na Przyjaciol... Chodzilo pewnie o miejsce do parkowania... z tym problemy w Polsce wszedzie.. W kazdym razie Duze Bravo dla JD! poczytam wieczorkiem z przyjemnoscia. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Encyklopedia - Autorstwa jd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.05.05, 21:25 Wszystkim dziękuję za dobre słowo i raz jeszcze zachęcam do poprawek i uzupełnień. Teraz wyjeżdzam na dwa tygodnie, ale po powrocie będę szybko robił resztę, a jest tego jeszcze sporo, i ciągle przybywa. Nat, mój stosunek do mleka był i jest bezwzględnie zwalczający (to mleko), o czym będzie także w haśle Mleko. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza Re: Encyklopedia - Autorstwa jd 20.05.05, 22:47 jd - mój udział w Siódemce jest symboliczny jedynie (jestem niemal fanką), ale musze schylic głowę przed Toba, jako autorem tej encyklopedii-monografii. Kiedy bodaj dwa lata temu zapowiadałes, że ze wszystkich wspomnień Siódemkowiczów utworzysz cos na kształt enzyklopedycznego dzieła przyznam, ze nie sądziłam, ze wytrwasz i znajdziesz czas. Dlatego teraz tym bardziej gratujuje, bo zrobiłes to znakomicie i profesjonalnie. Nie wiem, czy nie warto by pomyslec o znalezieniu wydawcy (rozumiem, ze encyklopedia jest w całości, aż do litery "z") i opublikowaniu tego tak niepowtarzalnego - nie boje sie tego słowa - dziela. Gratulacje:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Encyklopedia - Autorstwa jd IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 20.05.05, 22:50 Ja również tylko liznąłem tekst przez kilka minut (reszta do poduszki), ale już uważam to za dzieło historyczne. Co do kształtu ulicy Aleja Przyjaciół to dodałbym jednak, że po prostym odcinku przy szkole i ponownym przecięciu Rybaków (to oczywiście dla mnie najważniejsze miejsce - bo tu jest dom mojej mamy) Aleja zamienia się w drogę szutrową po czym przy lesie skręca o 90 stopni w lewo i dochodzi do Diabła. A będąc tam tej zimy z dzieciakami na sankach (śnieg był tak nośny jak nigdy - z górki dojechaliśmy aż do domu Janiszewskich - może dlatego że nikt już nie posypuje drogi żużlem)zauważyłem, że mieszkańcy przedłużyli sobie ulicę robiąc dziki wyjazd przez las ponownie na ul. Rybaki - tam gdzie końćzy się Aleja Róż. W ten sposób Aleja Przyjaciół przecina się z Rybakami 3 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Encyklopedia - Autorstwa jd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.05.05, 23:04 Dziękuję brzozie i DD za opinie wynikające z ich nieco bezkrytycznej sympatii. Cenne uzupełnienia DD wprowadzę po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: Encyklopedia - Autorstwa jd 20.05.05, 23:16 No to jak już chcesz tak bardzo, to Ci powiem: wtedy, gdy jako pacholę właziłes po tej desce do prasowania, a ona ci sie nagle omsknęła i wylądowałeś zębami nie tam, gdzie trzeba, to została wezwana TELEFONICZNIE taksówka. To były czasy, ze nie tylko taksówek na telefon nie było, ale generalnie i z telefonami był duzy kłopot. No, ale rzecz się działa w Olsztynie, a Olsztyn - jak powszechnie wiadomo - to magiczne miejsce...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Encyklopedia - Autorstwa jd IP: *.bulldogdsl.com 21.05.05, 00:39 Moi sasiedzi mieli telefon w latach 60tych i cieszyli sie duza popularnoscia w okolicy. Do wyboru bylo skoczyc na pietro do pani X albo smigac do budki na Baltyckiej. Ciekawe czy dzisiaj ludzie okazywaliby sasiadom tyle zyczliwosci i cierpliwosci. Telefon to bylo marzenie, ktore zalatwialo sie poprzez prawidlowo ukierunkowane lapowki i nawet wtedy czekac trzeba bylo dlugo na ten bakelitowy lacznik ze swiatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Encyklopedia - mleko IP: *.sympatico.ca 21.05.05, 03:49 eh jd, co ty z tym mlekiem.. ja teraz pic go nie moge bo mnie wzdyma.. ale i tak co jakis czas po szklanke bialej ambrozji siegne.. mleko w dziecinstwie uwielbialem... pilem szklankami.. to w szkole takze i to takze z korzuchem co do ktorego niektorzy mieli wstret dla mnie nie zrozumialy... Zdaje sie ze mi babcia lub ktos inny z rodziny powiedzial ze korzuch jest zdrowy i nigdy wiec go nie opuszczalem wychylajac szklanke. zabieram sie za czytanie encyklopedi...wiec moze jeszcze cos do pisze. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Encyklopedia - mleko IP: *.sympatico.ca 21.05.05, 04:44 hey jd, teksty niesamowite.. cholernie mi sie podoba twoja praca... Co do siodemko-forumowiczow to zglaszam maly blad... - w opisie o "nat" brakuje litery d na koncu imienia wymienionego przez ciebie polskiego aktora... pozwole tobie znalezc blad samemu ;) Co do hasla bambino... to byly tez w latach naszej mlodosci zdaje sie takie lody zdaje sie vaniliowe... topily sie blyskawicznie i jadlo sie je zreguly takim drewnianym patyczkiem... Haslo "baraki" dodaj jesli laska ze przeciez w tych barakach mieszkala przeciez kiedys Izabela Trojanowska z grupy "2 plus 1" Haslo "Cmentaz zydowski" - wspomniany zaklad fryzjerski Pikusa pamietam... chodzilem tam lub na pienieznego do fryzjera sie strzyc.. u Pikusa pracowaly calkiem seksowne fryzjerki ;) Poprawka: o AD - "Wyjechał w latach 80-tych do Deutchlandu, dziś mieszka w Bonn. Ale bywa w Polsce (choć rzadko). Już w siódmej klasie liczył 191 cm. Żartowaliśmy na lekcji przysposobienia, że powinien służyć w wojskach rakietowych, gdyż był taki długi jak rakieta – takie dziecięce niewinne żarty. Andrzeja spotkałem w tamtym roku, był w Olsztynie na wakacjach z dziećmi i nie wydawał się już taki wysoki jak w szkole” – mamut. Ten tekst to chyba napisal mir-mur nie ja ;) Nie widzialem andrzeja od lat 80-tych :( To by bylo na tyle.. faktycznie sporo dobrej roboty...czekamy na wiecej czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Encyklopedia - mleko IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.05.05, 11:21 Wiadomości dla Janusza. Nien tam gdzie TRAMP Wyżej na górce stały dwa baraki i jeden barak hotel. Baraki te wybudowano po wojnie dla pracowników przedsiębiorstwa wojskowego budowlanego. Mieszkali w nich główni księgowi, technicy, inżynierowie z rodzinami, a hotel był przeznaczony dla pracowników fizycznych. W jednym z tych braków mieszkałam ja Iza z braćmi Maćkiem i Romkiem i wielu siódemkowiczów. W poblizu naszych baraków mieszkała wielodzietna rodzina Jabłońskich. O ile pamiętam to Iza w 2+1 nie śpiewała. Wszystkich pozdarawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Encyklopedia - mleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 11:23 www.allegro.pl/show_item.php?item=51619726 Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Szkoła nr 7 część 41 21.05.05, 15:43 Iza Trojanowska ,to spiewała z Budką Suflera, a potem jej zespół nazywał się Stalowy Bagaż (głupio jakoś). Jd - wielka robota!!! zacząłem pomału czytać w wolnych chwilach, sporo czasu poświęciłeś dla nas!!!! LM przyjeżdża w lecie .wiem od Fredka ,że jego młodszy brat Józek też będzie!! spotkanie obowiązkowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkoła nr 7 część 41 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.05, 16:50 Właściwie już mnie prawie tu nie ma, ale: - To niemal niemożliwe, ale wbrew domniemaniom brzozy, u mnie zawsze był telefon, o numerze 54-53, wykorzystywany przez pół ulicy, a na postoju taksówek w Śródmieściu (chyba koło sądu) był w latach 60-tych pod daszkiem telefon taksówkarzy, na który można było zadzwonić i zamówić taksówkę. Brzozo, prawie nic nie zmyślam. Taka jest prawda czasu, prawda epoki. - Mleko, a zwłaszcza mleko z kożuchem (zdrowym - hahahha) - obrzydliwość. Ale wiem, że byli szaleńcy-fani mleka. Niedługo będzie litera M, więc zagłebimy się w temat. - Mamutowi, Iwonie dziękuję za poprawki (zaraz wprowadzę, ale na stronę Fredka trafią z następną częścią) i wszystkich proszę o dalsze. - O Izie jeszcze będzie, no i ona oczywiście nie miała nic wspólnego z 2+1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkoła nr 7 część 41 IP: *.sympatico.ca 21.05.05, 17:38 eh... szkoda slow... ja znowu jak golab o parapet... eh... szkoda ze wczesniejszej gafy wymazac nie moge.. macie swieta racje to Budka suflera i Stalowy Bagaz...sorki za moje glupoty.. ale przynajmniej temat barakow sie poruszyl... he he... tak swoja droga to nie wiem czy wspominalem ale ja i paru moich kolegow pomoglismy nieco przy rozbiorce owych budowli.. kiedys tak znodow pomoglismy zaladowac nieduza ciezarowke ceglami z rozbiorki. ;) mialem chyba wtedy z 10 lat.. eh dawne to czasy a tu patrz dziura w gorze, rondo i potezny wiadukt.. czas leci a z nim zmiany czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza Re: Szkoła nr 7 część 41 21.05.05, 20:44 Januszku, nawet nie osmieliłabym się posądzać Cię o konfabulację - to absolutnie nie w Twoim stylu. Myslałam bardziej o zawodnej pamięci ludzkiej, i o tym, że często wspomnienie po latach niejako zwielokrotnia się i bezwiednie przybiera barwy rzeczywistoiści. Nie bez powodu jednak napisałam, ze Olsztyn to miasto szczególne, magiczne, a zatem wszystko w nim jest i było możliwe. Bo np. w takiej Warszawie telefonów w tamtych czasach było jak na lekarstwo ( w odniesieniu do potrzeb), a juz możliwośc wzywania taksówki przez telefon pojawiała się w snach jedynie, albo w amerykańskich filmach. W każdym razie tak było w dzielnicach, w których ja mieszkałam i stąd właśnie wziął się mój usmiech po przeczytaniu tego fragmentu wspomnień. Tym bardziej zatem, bez żadnych zastrzeżeń, chwalę Twoje dzieło i jeszcze raz sprowadzam do rozważenia, czy nie warto by było pomysleć o wydaniu (wiem, wiem, to nie jest łatwe!), bo rzecz jest niepowtarzalna. Tymczasem buziaki i życzenia zasłużonego wypoczynku:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkoła nr 7 część 41 IP: *.piorunek.pl 22.05.05, 09:34 Witam serdecznie! jd-twoja sympatia do sp7 jest jak widać ogromna ,praca jaką poświęciłeś przedstawiając ludność tzw. okołoszkolną jest ogromna i wspaniała.Tobie jako twórcy serdeczne gratulacje i Fredkowi ,jako wykonawcy również dzięki. JD-jedynie Zbyszek o7 przyszedł mi z pomocą i uspawiedliwił ,że nie znałam dojścia-to cała prawda-Zbyszku dzięki.Myślisz, że taka gaduła ,jak ja milczałaby znając tą stronę?idę robić śniadanie.BY Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Encyklopedia - mleko 23.05.05, 07:34 Izbella Trojanowska nie spiewala w 2+1, W tym zespole spiewala Ewa Dmoch... ma ostatnio problemy, nie moze sie jakos pozbierac... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Encyklopedia - mleko IP: 193.0.68.* 23.05.05, 17:41 Elżbieta Dmoch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Encyklopedia - mleko IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.05, 22:43 >zbyszek07 napisał: >W tym zespole spiewala Ewa Dmoch... > Gość portalu: jd napisał(a): > Elżbieta Dmoch. Zbyszek i Janusz - ja was pogodzę - Gmoch miał na imię Jacek :) O la, la - już 41. Dawno nie zaglądałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Encyklopedia -do jd IP: *.sympatico.ca 24.05.05, 03:15 Niechce sie naprzykrzac i mam nadzieje ze nie masz mi tego za zle.. ale znalazlem maly blad: w hasle Bursztynowa.. na samym poczatku masz dwa Uu w ulicy. Naprawde milo czytac te encyklopedie.. choc nie wszystkie hasla (czytaj ludzie) sa mi znajomi to ich przezycia wyjatkowo bliskie.. nie moge sie doczekac na nastepna czesc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Encyklopedia -do jd IP: 193.0.68.* 24.05.05, 10:45 Mamut, nic się nie naprzykrzasz; naprzykrzaj się dalej. Zestawianie Gmocha z Elą Dmoch jest estetycznie karygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: rajdzik 25.05.05, 19:17 w niedzielę mały rajdzik 35 km. w lasy gietrzwałdzkie, z ogniskiem ,łódkami , piłeczką , plażowaniem ,może ktos z miejscowych by chciał? szczeguły miki-3@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP® Re: rajdzik IP: *.b.pppool.de 26.05.05, 11:09 Fredek do mnie jeszcze nic nie doszlo. Pozdrawiam wszystkich!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Przesylka IP: *.h.pppool.de 26.05.05, 18:32 Leszek to wyslij na maila: alfred@krenzek.de twoj nowy adres pocztowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Przesylka IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 27.05.05, 16:59 Alfred - film doszedl dzisiaj to znaczy 27 Maja o godzinie 9:30am Jeszcze nie obejzalem bo jestem w drodze do pracy ale napisze cos wiecej jak obejze... Jeszcze raz wielkie dzieki // Mam nadzieje ze spotkamy sie w polsce to sie zrewanzyje!!... Pozdrowienia dla wszyskich 7-demkowiczow!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Przesylka IP: *.sympatico.ca 28.05.05, 14:57 Tez jeszcze swojej przesylki nie dostalem, ale zreguly potrzeba od tygodnia do dwoch na przesylke z europy, wiec czekam cierpliwie. Widze ze cos ostatnio ucichlo na forum, ale sie nie dziwie pogoda pewnie ostatnio piekna i niechce sie siedziec w domu. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Przesylka IP: *.141.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 28.05.05, 15:22 Alfred!!!! Film z okolic Olsztyna bardzo mi sie podobal choc nad niektorymi miejscami musialem sie dlugo zastanowic - zreszta nie wiem czy kiedykolwiek widzialem je z gory!?? Wielkie dzieki dla rezysera!! Oczywiscie nie spodziewalem sie, ze wlozysz dodatkowo film z rocznicy 7-mki ktory zrobil na mnie niesamowite wrazenie!! Od poczatku do konca z zapartym tchem i usmiechem na twazy - jak dziecko ogladalem i poczylem sie jak bym tam byl!! Rozpoznawanie ludzi meczy mnie do tej pory i jest enigmatyczna zabawa (70% poznalem). Zmieniamy sie niesamowicie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Przesylka IP: *.piorunek.pl 28.05.05, 23:06 Witam~! LM-film ze spotkania jest rewelacyjny-żałuj ,że nie mogłeś szaleć razem z nami.Lesiu -Twoja klasy była razem z moją tj. siedziało nas ok. 15 os. przy jednym stoliku.Impreza była wspaniała. LM-moja kl. (ja i Bożena Drohomirecka zorganizowałyśmy spotkanie) "a"miałyśmy imprezkę w sali od geografii;i tutaj było nas ok.22 osób.Spotkanie w szkole ,a póżniej w klubie nocnym na Starówce. Nie wiem ,czy Twoi ludzie coś robili? No! Lesiu kiedy przekroczysz barierę dżwięku-40??:-) W kraju pogoda cudowna, od czwartku długi wolny weekend,stąd taka cisza. Życzę spokojnej nocy.Pozdrawiam.BY. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Przesylka 29.05.05, 02:02 hmmm... ja tu tylko na sekundke:( Cos mi sie przewija temat jakiegos FILMU???? a ja to co???? LITOSCI!!! TEZ CHCE!! :))) Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Przesylka IP: *.141.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 29.05.05, 02:21 Hey..Karolina !!!!! Jak ogladalem to zalowalem bardzo, ze nie moglem uczestniczyc!!! Ale z mojej klesy to nie widzialem za wiele osob oprucz Mikiego i chuba jeszcze jednej osoby //// a moze tak sie zmienili ze ich nie poznalem??? :-) Na balu na przystani tez nie widzialem ludzi z naszej klasy ??..... no ale mozna to nadrobic nastepnym spotkaniem - ciekawy tylko jestem czy bedzie to latwe do zrealizowania??...ale napewno pare osob sie znajdzie.......... Ja chyba bede w polsce pod koniec czerwca i poczatek lipca tak jak juz pisalem wiec cos pomyslimy....jak masz jakies pomysly to napisz!!...bo z checia bym sie spotkal z ludzmi z obu naszych klas ktore wspominam bardzo milo! Jezeli chodzi Bariere dzwieku ...To przekraczanm 3 czerwca i jestem z tego powodu bardzo dumny - ale nie niewiem kiedy to sie stalo zwlaszcza, ze wiekrza czesc swojego zycia spedzilem na tulaczce po swiecie....no i po tylu latach nawet twarze tych nauczycieli ktorych sie nie dazylo wielka sympatja staja sie inne i bardziej bliskie i wspomina sie z sentymentem zamiast zlosci!....... Wiec po przekroczyniu slynnej jak nazwalas bariery dzwieku zycie staje sie bardziej Relax (przynajmiej powoinno tak byc) Miki!! tez cos pomysl------------ --moze jakies spotkanko z realizatorem naszej slynnej siudemkowej strony Alfredem?????? trzymam kciuki za spotkanie!! Acha!!!.... pozdrowienia dla 7-demkowiczow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Przesylka IP: *.h.pppool.de 29.05.05, 15:20 Na spokaniu bylo dosc duzo osob z rocznika mojego brata. Tych trzech powinienes znac. (Bo Szwejk prawie nic sie nie zmienil) home.arcor.de/szkpnr7/3_na_spotkaniu.jpg Ja bede w Olsztynie od 9 do 22 lipca. Chetnie mozemy sie gdzies spotkac. Z Allanem balowalismy niezle dzien przed spotkaniem 50-lecia szkoly najpierw na starowce a pozniej w Novotelu. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Przesylka IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 29.05.05, 16:50 Fredek ! tego zdjecia nie widzialem - masz racje Szwejk sie nie zmienil. Starowka i pozniej nowotel Hmmmm....to znana trasa, tez ja pamietam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Encyklopedia IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.06.05, 14:14 Mam uwage do spisu forumowiczow w encyklopedii. Wskh figuruje jako Henryk Sobota, ale to tylko moj pseudonim prasowy. Nie chce byc niejawny, wiec prosze o poprawienie na prawdziwe dane - Henryk Wirzinkiewicz. A w ogole bomba, bo forumowicze mowia ludzkim jezykiem, a nie frazesami. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
kniazcuiav Re: Szkola NR 7 czesc 41 28.05.05, 23:06 Gość portalu: Fredek napisał(a): > Zakladam nowa czesc. > > Akurat bylem na poczcie. > > Kompakty DVD sa w drodze do LM. > Maja dojsc "przecietnie" w ciagu 6 dni. > Leszek daj znak jak dojda. doszły STOP potwierdzam odbiór STOP kasa już przelana STOP czekaj na dlasze instrukcje STOP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 41 IP: *.sympatico.ca 30.05.05, 17:47 Fredku i Karolina wielkie dzieki przesylka doszla. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 41 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 31.05.05, 09:30 Mamut skomentuj tutaj jak sie filmy spodobaly. Borasca pislala tez tutaj ze by chetnie je zobaczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 41 31.05.05, 14:19 Chlopaki z tornistrami siedza na murku przed szkola... machajac nogami omawiaja rozne wazne sprawy... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 41 31.05.05, 17:52 Fred !! to ja się piszę na to spotkanie w lipcu! może ktoś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 41 IP: *.h.pppool.de 31.05.05, 19:12 OK ... kiedy i gdzie ? Ja proponuje 10 lipca o 18.00 np. na przystani Warmii (Tawerna u Rudego). (Tanie i dobre piwo i wspaniala Atmosfera i blisko osiedla ...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: Szkola NR 7 czesc 41 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 20:32 I JA sie chętnie przytule ;) mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 41 IP: *.sympatico.ca 01.06.05, 01:09 Czyli w rocznice bitwy pod Grunwaldem bedziecie oblewac spotkanie... to moze raczej wybierzcie sie na obchody bitwy... czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 41 01.06.05, 07:27 09,07 jest spotkanie forumowiczow w Ence, zajrzyjcie do Klubu Forumowicza. Moze polaczyc jedno z drugim? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 41 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 01.06.05, 10:43 Ja przyjezdzam dopiero 9 lipca wieczorem. I po 1000 km za kolkiem bede za bardzo "skolowany" zeby imprezowac. W niedziele juz chyba po podrozy troche odsapne. Oprocz tego w "Ence" bedzie kupa ludzi ... (Nawet Ballest sie zapowiedzial) Mysle ze male 7-kowe spotkanko dzien pozniej bedzie tez fajne. A co do "Bitwy pod Grunwaldem" to mysle ze ona tez sie na "rachunku" odbije, jak bedziemy po imprezie placic ... Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 41 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 01.06.05, 10:48 Wlasnie znalazlem strone organizatorow "Bitwy". www.grunwald1410.pl/index.php?module=articles&action=view&id=1 Wlasnie w tym roku beda 16-tego lipca walczyc. Wiec moze sie tam tym razem wybiore. Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Szkola NR 7 czesc 41 01.06.05, 13:23 Nie każdy wytrzeźwieje na następny dzień ;) Chyba, żeby nie wmawiali sobie, że "Piwo to moje paliwo" ;) i pili mniej 9 :) Oby Wam sie udało. Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 41 01.06.05, 18:20 tawerna Rudego!!! super! mysłałem ,że bedziesz chciał gdzieś na strarówke ,którą ja bojkotuję heheheh nie ,no czasem i tam zachodzę. jesteśmy umówieni. mir-mur też !! moze ktos jescze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 41 IP: *.h.pppool.de 01.06.05, 19:10 Tak jak ja bojkotuje w Polsce nie polskie Piwa ... Trzeba cos miejscowego pic. Na starowce mi sie tez te Heinekeny i inne nie podobaja. Przystan jest troche za szpanerska ... U Rudego wsam raz ... (ENKA byla by tez OK ...) Karolina bedziesz tez ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Szkola NR 7 czesc 41 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 01.06.05, 22:20 Nie Mam pojecia co to sa za miejsca o ktorych piszecie . Przystan pamietam jak nie bylo jeszcze knajpy plywalem tam na zaglowkach!! Ale zgadzam sie z wyborem -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 41 IP: *.piorunek.pl 01.06.05, 23:10 Witajcie! A już myślałam ,że to spotkanie ma sie odbyć w gronie samych Panów:-) Jeśli rzeczywiście dojdzie to do skutku, to chętnie się przyłączę-jeśli można? Z ok. dnia dziecka w sp.7-dzieciaki z 3 kl. grały w 2-ognie-nasze dobre czasy! aż tak wiele się nie zmieniło;choć w naszych latach był to dzień sportu ,lody z klasą lub wycieczki klasowe.Miłej nocki.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Do LM ... IP: *.h.pppool.de 02.06.05, 21:31 Leszek. Nie wiem jak dlugo nie byles w Olsztynie. Ja jestem co roku. (Jak mi sie uda :) Tam cos naprawde sie dzieje. Daletego przedstawiam 3 kultowe knajpy. Kazda jest inna , a na swoj sposob kultowa. ENKA: W srodku miasta. Dla Rajdowcow i ich Fanow. Ale tez Forumowiczow olsztynskiej platformy. home.arcor.de/szkpnr7/ENKA/ Przystan (Stara Budowlanka) Dzis troche elitarno-szpanerska (widac po samochodach na parkingu) Ale dobre jedzenie i fajna atmosfera (jak widziales na filmie 50-lecia siodemki) home.arcor.de/szkpnr7/Budowlanka/ No i "Tawerna u Rudego" na przystani WARMII. Fajna swojska knajpa. Czesto odbywaja sie tam szantowe koncerty. Mozna pograc w biliarda i popic dobre "piffko". Od ostaniego roku moj faworyt. (Szkoda tylko ze miasto ma plany ten teran sprzedac jakims inwestorom z Wa-wy ... , szkoda bo to chyba prawie ostatnia przastan w olsztynie dla normalnych ludzi.) home.arcor.de/szkpnr7/warmia/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Do Fredka IP: *.137.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 03.06.05, 02:34 Fredek !! za moich czasow tego nie bylo ..to znaczy ostatnio bylem w 1996 ale na krotko bo tylko miesiac ale wiekrzasc czasu spedzilem z rodzina - nie bylo czasu na zadne wyskoki.....Na tej gdzie przystani gdzie byly party bylem - teraz sobje przypominam prowadzil ja byly bramkarz z olsztyna Leszek.. zjadlem rybke i popilem troche piwkiem i tyle reszta czasu to rodzina i przyjaciele - miedzy innymi Miki...Tak wiec jak widzisz mam do nadrobjenia bardzo duzo ( to nie zart ) Tak naprawde to powluczylem sie ostatni raz po knajpach i swojej olsztynskiej dyskotece w 1989r. Wspominam to bardzo milo ale widze juz teraz ---- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Encyklopedia IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.06.05, 14:15 Mam uwage do spisu forumowiczow w encyklopedii. Wskh figuruje jako Henryk Sobota, ale to tylko moj pseudonim prasowy. Nie chce byc niejawny, wiec prosze o poprawienie na prawdziwe dane - Henryk Wirzinkiewicz. A w ogole bomba, bo forumowicze mowia ludzkim jezykiem, a nie frazesami. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh encyklopedia IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.06.05, 14:18 Mam uwage do wykazu forumowiczow w encyklopedii. WSKH figuruje jako Henryk Sobota, ale to tylko moj prasowy pseudonmim. Prosze o ujawnienie mnie pod prawdziwymi danymi, bo nie chce sie ukrywac - Henryk Wirzinkiewicz. A w ogole to bomba, bo forumowicze mowia ludzkim jezykiem, a nie frazesami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: encyklopedia IP: *.piorunek.pl 03.06.05, 20:30 Witajcie! LM-dzisiaj jest Leszka z tej okazji najserdeczniejsze życzenia zdrowia i spełnienia wszelkich marzeń.Kiedy pęka 40?????:-) Fredku- Twój sympatyczny kolega a mój sąsiad pięknie odmalował dom i na propozycję ewentualnego spotkania ,też może się pokaże, jeśli będzie w Olsztynie. Jutro idę na obchody 60-lecia SP2 ,w której pracowałam przez 10 lat-tak więc kolejne lecie-bardzo lubię spotkania.Do miłego.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: encyklopedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 21:24 czy na tym zacnym i sedziwym forum jest ktos, kto uczeszczal na nauki do tej super budy w latach 1971-1979? Szczególnie intersuje mnie klasa "B" poczatkowo pod wodza p. Ewy a pozniej (V-VII) Kozielowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Rocznik 78/79 IP: *.h.pppool.de 04.06.05, 09:34 Czesc MW, Jakos ludzie z twojego rocznika tutaj sie nie pokazali. Wiem od LP, ze Madejski tez w okolicach Karlsruhe zyje. A Madejski byl wlasnie w naszej klasie , ale musial powtarzac. No i wyladowal u was. Z waszej sasiedniej klasy znalem Andrzeja Siemieniuka (teraz zdaje sie jest prawnikiem) i Aske Giers. A reszte ludzi nie kojarze. Jesli masz jakies zdjecia ze starych lat , wrzucaj na scanner i przesylaj , to je wstawie na strone. Pordrowienia do Ratingen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: Zyczenia IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 03.06.05, 22:20 Karolina!! To wszysko dzisiaj - Imieniny z urodzinami.....Wlasnie sie wybieram do miasta na swoje przyjecie. Dziekuje za zyczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Karolina - propozycja IP: *.sympatico.ca 03.06.05, 22:52 Jako ze idziesz na to spotkanie SP2 to powinnas bylym absolwentom tej szkoly zaproponowac aby stworzyli podobny watek na jakims forum, gdzie mogliby pisac o swoich szkolnych wspomnieniach, przyjazniach i dziecinstwie.. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Karolina - propozycja IP: *.piorunek.pl 04.06.05, 17:34 Witajcie! LM-ale miałam nosa? A propos spotkania w sp2 pogoda dopisała ,ale niestety nie było niezbyt wielu absolwentów.Było za to dużo dzieci i bardzo ciekawy repertuar.Impreza miała trwać do ok.godzi,16.00 .Bardzo się przygotowali i za to im chwała. Balu nie mają,chyba że każdy we własnym gronie. Mają stronę internetową szkoły ,ale na forum cichutko-nie to co sp7:-) Inne szkoły próbowały coś podabnego ruszyć na większą skalę i nie udało się. Mowa -to wszystko trzeba pielęgnować rozbudowywać itd.-Fredku tu mam Ciebie iJD oraz współpisarczyków na myśli.Miłej soboty i niedzieli.BY Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Karolina - propozycja 04.06.05, 17:39 Leszek!! najlepsze zyczenia!!! trochę się spóżniłem ,ale 2 dni nie było mnie w domu. jakbyś wycelował z przyjazdem do spotkania 10 lipca ,to byłoby cudnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina imprezka IP: *.piorunek.pl 04.06.05, 23:05 Witam! Zmieniłam temat ,bo miał brzmienie dwuznaczne:-) Zbyszku-jak podobał Ci się występ Aloszy???BY Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: imprezka 06.06.05, 07:51 Super! Lubie jego spiew i dowcip. Dzialo sie nad Krzywym, dzialo... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: szkoła nr 7 06.06.05, 19:18 gazeta olsztyńska z 02,06 tam leci taki cykl - nasza akcja -przyślij swoje zdjecie z papiezem, no i na nadesłanym zdjęciu jest Baba!!!! czyli Janina Pokorska -babcia mojej klasowej kolezanki Agnieszki i jej młodszej siostry-chyba z klasy Mamuta? teraz przepisze z gazety>:ze skrótami>: " przesyłam zdjecie mojej babci,gdy otrzymywała komunię z rąk JP2(.....)napisała do nas Stanislas(org)(pseudonim artystyczny)olsztynianka mieszkająca w Paryżu.-Babcia moja ,(...)była nauczycielka polskiego(...)zaproszenie na papieska mszę dostała od Biskupa E. Piszcza ,który był jej uczniem(...) moja Baba(byli uczniowie wiedzą ,że tak ją nazywałam) posługiwała sie słowem pisanym,ja posługuje sie słowem malowanym i rzeżbionym. W chwili obecnej wystawiam w UNESCO w Paryżu." no i proszę !!! w Paryżu utrzymywać się ze sztuki !! to musi byc dobra!!! tylko ten pseudonim!!! mogła przecież używać -Ryszard- wiadomo ,że wszystkie Ryśki to fajne .....dziewczyny? spróbuje ustalic jej adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: szkoła nr 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 19:48 Miki tylko czyj adres Agnieszki Zakrzewskiej czy Małgośki Zakrzewskiej jej siostry? muwisz i masz;) mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: szkoła nr 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:07 Mki to jest ten adres! www.artdelapaix.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: szkoła nr 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:17 Agnieszka była w Polsce niecałe 2 lata temu.Żałowała, że impreza z okazji 50 - lecia nie wypadła w wakacje.Poza tym specjalnie się nie zmieniła.Miki pamiętasz Aśkę W. z naszej klasy, ona wyszła też za francuza i to krewnego męża Agnieszki, teraz spotykają się czasem w czasie uroczystości rodzinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: szkoła nr 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:21 Może ktoś z was zna namiary do Ewy Domaradzkiej, absolwentka rocznika 82/83 klasa a? Ostatnio jak ją widziałem miała chłopaka z Niemiec (to było z 14 lat temu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: szkoła nr 7 IP: *.h.pppool.de 06.06.05, 23:21 Chlopaki prosze pisac maile na jej adres. Moze to naprawde Agnieszka. (alias STANISLAS) I sie odezwie i pooglada stare zdjecia. home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_4/1975_IIIab.jpg home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_7/Polrocze75g.jpg home.arcor.de/szkpnr7/Fredek/j_szko1.jpg home.arcor.de/szkpnr7/Fredek/j_szko2.jpg (A tu nawet BABA byla ...) Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: szkoła nr 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:23 Sądzę, że to ona , dziecko na zdjęciach jest do niej bardzo podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: szkoła nr 7 IP: *.sympatico.ca 07.06.05, 01:07 Ewy Domarackiej tez wieki nie widzialem... pewnie tak od podstawowki.. cos mi ktos kiedy o niej cos wspominal..ale to bylo wieki temu. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M Re: szkoła nr 7 IP: *.141.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 07.06.05, 05:37 Zyby !!!!! Ciekawy jestem czy masz ten sam numer telefonu? - chcialem do ciebje zadzwonic ale nie moge sie dogrzebac!....a to juz troche minelo czasu wiec poaj Mikiemu albo na moj E-Mail .....to pogadamy troche! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: szkoła nr 7 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.05, 12:11 Ewa Domaradzka po skończeniu SP 7 chodziła do LO II, wtedy miałem z nią kontakt.Wiem, że wyjechała później do Niemiec ale czy na stałe? Może ktoś wie. Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: szkoła nr 7 07.06.05, 16:47 napisałem do Stanislas-Małgosi albo Agnieszki. podałem linki na strone i forum, zobaczymy czy się odezwie. obrazy maluje ładne ,jeszcze nie wszystkie obejzałem , ale widac ,ze zmienia style -raz jak Chagal raz jak dadaiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: szkoła nr 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 22:09 Miki chyba do Agnieszki, Małgosia ostatnio mieszkała w Warszawie i pracowała w firmie farmaceutycznej.Spotykałem ją na różnych konferencjach medycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: szkoła nr 7 IP: *.h.pppool.de 09.06.05, 07:31 Miki i co tam ? Odpowiedz z Francji doszla ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyby Re: szkoła nr 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 10:28 Ja też wysłałem do niej maila ale na razie bez odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: szkoła nr 7 09.06.05, 13:57 do JD. czytam Twój spis. Bułecki Mirek Bułecki(czyli Buła) to mój kolega z klasy.mieszkał na starej Bałtyckiej przy kościele,najpierw był ministrantem , a potem juz tak samo poszło dalej ,czyli został księdzem(był na 50leciu na czarno w koloratce,wszystkie dziewczyny sie za nim ogladały)teraz mieszka w Toruniu i "pracuje" w św. Katarzynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: szkoła nr 7 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 09.06.05, 14:21 Czy ten Bulecki odprawial tez ta msze jubileuszowa w Maju 2002 ? www.allkar.de/archiwum/502/gr/msza2.jpg (ten po prawej stronie , bez brody) Bo wlasnie ten ksiadz wlasnie po mszy oficialnie sie przyznal ze kiedys drzwi pokoju nauczycielskiego podpalil. A Domanska mu przebaczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: szkoła nr 7 09.06.05, 14:26 zdjęcie troche nie wyrażne , ale bardzo podobny!! ale jak mówił ,ze podpalił drzwi ,to juz jestem pewien ,ze to mój klasowy kolega!!!heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: szkoła nr 7 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 09.06.05, 17:10 Małgosia o której tu piszecie prawdopodobnie jest synowa mojej koleżanki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: szkoła nr 7 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.06.05, 20:57 Wszystkie uzupełnienia i poprawki wprowadzam i niedługo Fredek to dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: szkoła nr 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 22:40 Mamut w księdze gości na tronie Fredka wpisał się Wagnerek nasz stary koleszka, mam nadzieje ,że się jeszcze odezwie. Pozrawiam Wszystkich mru-mru-mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: szkoła nr 7 IP: *.sympatico.ca 10.06.05, 00:42 No prosze wojtek sie odnalazl... jak milo... zajrze na strone.. koniecznie czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: szkoła nr 7 IP: *.sympatico.ca 10.06.05, 00:42 No prosze wojtek sie odnalazl... jak milo... zajrze na strone.. koniecznie czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: szkoła nr 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 06:35 Mamut ty znowu szalejesz,ta setka i tak by była:) Odpowiedz Link Zgłoś