Dodaj do ulubionych

CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 20:08
wpisujcie się
Obserwuj wątek
    • miki-3 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 26.06.05, 20:33
      ale pociągnęłaś wątek!!

"wpisujcie sie " i już ???

myslałem ,że podasz jakis negatywny przykład!

to ja podam pozytywny:

jadłodajnia ZUS - tanio (obiad-7,5 ) zupa w wazach, więc jak ktos musi dokładkę
      ,to głodny nie wyjdzie, a dania prawie jak domowe.polecam.
      • Gość: smakosz Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 01:23
        jadłodajnia ZUS daje tak jesc jak ZUS wypalaca zasilki - za te 7,5 zl to smiech
        na sali - "zupa" w wazach - jak mozna nazwac to zupą - przeciez to sama woda
        ugotowana z kawalkiem nieopalonej świńskiej skóry, drugie danie to przekaska a
        nie danie - malo i niezbyt smacznie - ogolnie dobre dla niezbyt wybrednych
        gryzipiurkow, ktorzy calymi dniami przewalaja papiery a ich umiejętności
        kulinarne kończą się na doprowadzeniu wody do wrzątku
    • marduck Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 26.06.05, 22:27
      Zdecydowanie zaszalała:
      Fast foody
      na minus: sfinks ostatnio struło się tam kilku moich znajomych
      na plus: z tej samej serii nie jestem pewny nazwy,chyba faraon, taki fast food
      przy real`u.
      Z restauracji z ciężkim sercem niestety przystań (... ten średniowysmażony stek
      na grzance, po prostu rewelacja), z ciężkim bo ostatnio poza rożaną to nic
      ciekawago się otworzyło. A że klimatu tych restauracji porównac się nie da, to w
      różanej byłem raz (ale jedzenie było OK).
      ps. i raz na jakiś czas koniecznie trzeba odwiedzić karczme w Gietrzwałdzie
      Pozdrawiam
      • Gość: grek Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:43
        rzeczywiście sfinks popsuł się to bardzo, obrośli w pióra, mają lokal przy
        głównej ulicy i żyja z turystów, którzy drugi raz i tak by u nich nie jedli.
        Olsztyniaków olewają , więc ja olewam ich. Juz tam nie chodzę, chociaż kiedyś
        bywałem często.
        A faraon odwrotnie, i smacznie i dużo, ceny jak w sfinksie.
        • Gość: walkie Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 00:36
          U skarabeusza tez nienajgorzej. Tylko jak upal, to czasem zapachy nieprzyjemne.
          Ale firmowe kuleczki - łapki lizać.
      • Gość: Rita Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.olsznet.ec.pl 06.07.05, 11:37
        Sphinks w Olsztynie, nie polecam. Obsługa "pod psem". Poprosilismy kiedys o
        jeden egzemplarz menu w jezyku angielskim. Najpierw Kelner gdzies zniknął,
        potem (jak juz ywczerpalam znajomość nazw mięś w języku innym niz polski a nie
        chciałam kwiczeć jak świnka tłumacząc co to jest wieprzowina) wstałam i sama
        poszłam przerzucać sterty menu. w Angielskim nie było ale zaczepiony kelner
        powiedział, ze jakby było NAPRAWDĘ POTRZEBNE to on moze pójśc skserować. Nie
        poszedł, więc znajomy zamawiał na czuja. I tak leipiej trafil, bo moje "coś tam
        z warzywami" składało sie z 4 kawałkach czegoś tam (czyt. mięso) oraz sterty
        cebuli. Na resztę czekalismy uwaga... 45 min.(nawet dowcpipy nam się
        skończyły), po których przywołany w końcu kelner powiedział, że nie ma drobnych
        i jakbysmy poczekali to on pójdzie rozmienić. poczekaliśmy... ;-)
        Jak chcecie zjeśc niesmacznie, drogo, z kiepska obsługą i rumienić sie przez
        znajomymi polecam tę knajpe. Wrażenia murowane. Byłam w Sphinksie w Gdańsku i
        Białymstoku - wrażenia podobne. Uwaga przy wizytach grupowych: tam nigdy nie
        pytaja czy sie płąci razem czy oddzielnie, wszystko na jeden rachunek a potem
        kelner ma obrazoną minę i odwieczne pytanie "co to ja mam teraz z tym zrobić?"
        • karool100 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 28.10.05, 14:57
          mam nadzieję że kelner , który poszedł skserować kartę nie był tak wulgarny jak
          szef kuchni w restauracji ready's, który odstrasza klientów swoim prostackim
          zachowaniem i epitetami którymi określa klientów
    • saskiaplus1 Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodzaju 27.06.05, 14:32
      Różana - przerost formy nad treścią. Jedzenie nie najgorsze, ale bez rewelacji,
      nie ma się w czym kulinarnie zakochać. Liczba kelnerów nie idzie w parze z
      szybkością obsługi (cytat z mojej koleżanki: "Łażą, łażą, a jedzenia od tego
      nie przybywa" ;).
      Zakątki Świata - jedzenie przeciętne, średni wybór dań (miłośnicy kuchni
      śródziemnomorskiej nie mają tam czego szukać). Rzecz poniżej wszelkiej krytyki -
      płatna toaleta dla gości!
      Sfinks - nieodparte skojarzenie ze stołówką pracowniczą z poprzedniego ustroju
      (ten zapach!). Poza tym monotonnie pod względem kulinarnym. Dla amatorów
      gatunku.
      Novotel - absolutnie przeciętnie, nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Chociaż bardzo
      solidnie i w sumie jadalnie.
      Tyle na razie przyszło mi do głowy.
      • Gość: luna37 Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:01
        absolutnie negatywnie Hammurabi koło Reala: jedzenie dobre ale
        obsługa......człowiek się czuje jakby panie obsługujące łaskę robiły że wogóle
        podejdą do stolika. zdecydowanie NIE polecam. To samo , za taką samą cenę i w
        duuuuużo milszej obsłudze można zjeść gdzie indziej:))
        A co polecam??? Proste: malutka jadłodajnie(?) " Świeże Zupy" na Starym
        Mieście. Smacznie, tanio, duzo i baaardzo miło:)))
        • Gość: adamo Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:17
          Potwierdzam - Swiat Zup na starym miesice baaardzo dobre jedzonko - knajpka mala
          - ale przez to kameralna i ma sie wrazenie jakby sie siedzialo u kogos w kuchni
          a nie w knajpie - fajne wrazenie. Zupy bardzo dobre - a dodatkowo w dzien
          polecam jeszcze placki ziemniaczane z pieczarkami - mniam mniam!
          • Gość: adamo Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:19
            Aha - zapomnialem jeszcze o Readys - koło Sphinxa - dania mniej wiecej tego
            samego rodzaju co w sphinxie - ale w/g mnie duzo lepsze. Poza tym obsluga
            szybsza i maja swietna salatke grecka - polecam jako substytut surowki :)
            • Gość: Barto Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.uwm.edu.pl 04.07.05, 11:48
              Sphinx i Ready's są ok, w Sphinxie tylko dziwny kelner obsługuje-chyba facet z
              przeszłością:)
              Najgorsza knajpa-pizzeria Diavolo.Dają tam cieniutkie placuszki z dodatkami,
              które są kiepską imitacją pizzy.
              Najlepsza jest zdecydowanie pizzeria Milano na Zatorzu.MAją hapy hours (7,99 zl
              za DUZĄ pizze) i można się tam tanio i dobrze najeść
              • Gość: sari Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.07.05, 11:56
                Diavolo- najlepsza pizza w mieście!
                Nie wierzę tym wszystkim Tino,Milano-7 PLN za dużą pizze,to co w niej jest?
                Profilaktycznie nie próbuje.
                • Gość: rita Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.olsznet.ec.pl 06.07.05, 11:41
                  jest to co ma byc, Milano nie jadłam. Tino polecam - bardzo lubie. Róznica
                  między Tino a Diavolo to ciasto przede wszystkim. W tino nie tak wysuszone i
                  cienkie, a więc bardziej w moim guście.
                  • Gość: adamoo Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 14:59
                    Tino jak na swoja cene jest nawet niezle - ale najwiekszy minus to za wiecznie
                    niedosolone ciasto.

• edek52 Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz 27.06.05, 22:01
            Gdybyście wiedzieli jak się robi w Świecie Żup to byście tam nie jedli. Nie
            jestem żadną konkurencją, ale moja dziewczyna tam pracowała przez kilka dni i
            już nigdy nie zjadła żadnej zupy, a tym bardziej naleśnika.
          • Gość: kai Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.05, 18:44
            Jak do tej knajpki z zupami na Starówce dojść? Uwielbiam zupy.
        • Gość: talkie Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:23
          Absolutnie odradzam sarkofag. Duszno, nie ma czym oddychać, na jedzenie czeka
          sie wieczność...
          • algreg Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz 27.06.05, 21:42
            ostatnio pojawiła się siesta na Skłodowskiej(z kaktusem)karmią solidnie i
            smacznie
    • luzaq Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 28.06.05, 17:26
      z czarnych knajp o ile to można do tego porównać - zdecydowanie McDonald i
      stołówka w DS 13 koło LUZAKA
      z tych dobrych (jeśli ktoś chce dobrze zjeść i nie skąpi) - Jugo Boro Grill Bar
      (czy jakoś tak) przy zachodnim, a z tańszych Hammurabi przy REALU
      • Gość: stooki Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:21
        Polecam kawiarnie Isis - świetne kremy firmowe.
        • Gość: anita Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:49
          W barze Zupy Świata - zauważcie, że ekspedientka tymi samymi palcami co wydaje
          resztę i przyjmuje kasę to nalewa zupy, podaje bułki i robi własnoręcznie
          potrawy. A pozatym zauważcie, że codziennie jest nowa dziewczyna, która się
          przyucza, a nie ma nawet książeczki z sanepidu. Smacznego z bakteriami coli.
          • Gość: padi Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 13:49
            jeśli chodzi o względy dobrej chigieny to też uważam że jest coś nie tak z tymi
            zupkami a za bakteriami nie przepadam bleeee.
            • Gość: olsztyniak Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 20:30
              Hej, "chigienisto" (-tko), ortografię masz w... zupie?
              • Gość: pak Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 03.07.05, 06:51
                Hej"olsztyniaku-od ortografi" daj sobie luz ,nie sprawdzaj "klasówek"
                higienisty(czytaj chygenisto).Każdy pisze jak umie -ważna jest myśl-wypowiedz
                na forum.A ortografi nauczy się z biegiem lat czytając gazety-książki za drogie.
                • Gość: brejl Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 09:00
                  ortorgafii.proponuję taki słownik wypożyczyć z biblioteki - tzw.
                  ortograficzny.za darmo.
      • Gość: luna37 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 04.07.05, 20:13
        Zdecydowanie odradzam Hammurabiego. jedna z najgorszych knajp pod względem
        obsługi w jakiej byłam ( a niejedna zwiedziłam bo gotować nie umiem a dziecko
        trzeba karmić:)) )Za tą sama albo nizszą cenę można zjeść w wielu miejscach
        Olsztyna i tak samo smacznie...
    • Gość: swiatowy Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.06.05, 21:30
      A kto wie gdzie mozna zjesc dobra i niedroga golone i wypic sete czystej-dzieki
      • Gość: olsztynianka Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: 217.97.159.* 02.07.05, 11:52
        w Her- mann Wojtowo
        Polecam tam dostaniesz staropolskie dania
      • Gość: Wald Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.uwm.edu.pl 05.07.05, 18:14
        Golonka ciepła w "Rascie" (nie zjadać z folią, seta pod sklepem.
    • Gość: elw Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.05, 21:33
      Nie polecam sphinksa, bo uciekam sama od niego jak najdalej, sparzylam sie, za
      to ide obok dp ready's, nie polecam przystani kortowskiej, za przerost formy
      nad trescia kosztem klientow - hanba!!!, ale amatorom domowej kuchni radze isc
      na stolowke kortowska, jest rewelacyjnie i naprawde tanio... Odradzam jeszcze
      chinska przy Dabrowszczakow..
      • Gość: pooki Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:56
        Omijajcie z daleka luxor, jedzenie podejrzanie odgrzewane, w dodatku
        skandalicznie drogo, chyba płaci sie za nazwę i wystrój (ale ciemno, wiec nawet
        niedokladnie widac co sie je)
    • Gość: beatka Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:35
      ja też nie polecam barów pt. zupy świata, 1 osoba robi wszystko i wydaje kasę i
      przelewa zupy i myje naczynia.
      • Gość: SZYSZKERDT moje typy IP: 80.252.4.* 29.06.05, 12:14
        a ja polecam KŚT na Nowowiejskiego. Prawdziwa awangarda,
        stuff pozytywnie wykręcony, oficjalnie dań jeszcze nie ma ale pierwsze kolacje
        dla znajomych (zupa cebulowa z mozzarella i grzanakami), a na deser doskonale
        zmrożona 40 letnia indonezyjska wódka robią swoje.
        Ale to wszystko raczej nie dla turystów i przypadkowych gości.

garmażeryjno - knajpiane riwju po Olsztynie mogłoby wyglądać moim zdaniem tak:
        Eridu na starówce - jedyny arab w mieście który podaje prawdziwą shoarmę z
        ciastem pita własne roboty a nie w gumowym placku, jak w większości pozostałych
        kebabowni.
        Diavolo - bez wątpienia najlepsza pizzeria w mieście. Oryginalne cienkie
        ciasto, świerze skłądniki, dobry ser, osobiście polecam quatro stagioni z
        tabasco.
        Nie ma w mieście dobrego chińczyka.
        Z innych knajp - restauracji chyba tylko Korner i Przystań, może rózaną i jugol
        nad łyną (te pólmiski mięs....) można wymienić jako reprezentacyjne miejsca.
        No i jeszcze Pepperoni (pycha lasagne) na prostej i Zaułek (pierogarnia).

Liste dramatów otwiera:
        Sfinx i Readys.
        Sfinx z powodów wyżej już opisanych a Readys też za całokształt (obsługę, czas
        oczekiwania, smak). Poza tym dania podawane są na wpół letnie, a szczytem już
        jest kebab, który wogóle jest zimny.

Dnem są również pizzerie Tino, kebab na Grunwaldzkiej (z ilością nie idzie w
        parze jakość), Golden Dragon (nie pytajcie co robią na zapleczu, ja wiem na
        100% i tam nie chodzę)

Reszta knajp wydaje się być tak siermiężna i bez wyrazu, że nawet jeśli robią
        tam coś dobrego to nic o tym nie wiem.
        Ogólnie brakuje miejsc z fantazją, takich np. jak z kuchnią węgierską, typowo
        śródziemnomorską, bagieterii, naleśnikarni,..
        przecierz to takie proste.
        • algreg Re: moje typy 30.06.05, 06:23
          Szyszkredt widzę,żenie lubisz literki "ż".algreg
    • saskiaplus1 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 29.06.05, 12:49
      Co do naleśnikarni - widziałam ostatnio lokal pn. "Pomarańczarnia" (za Wysoką
      Bramą w lewo i pierwsza uliczka w prawo - dawny "Sklep podróżnika"), który
      reklamuje się naleśnikami właśnie. Nie byłam, ale może ktoś wie, czy warto?
      • asia.m3 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 29.06.05, 21:50
        To jest restauracja mojej znajomej, ale jeszcze tam nie byłam, ale jestem
        raczej uczciwa i napiszę jak będę co sie dzieje na zapleczu. Pozdrawiam
        • saskiaplus1 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 30.06.05, 11:48
          To poproszę jeszcze o info, czy te naleśniki są smaczne (a nie tylko
          higienicznie robione) ;)))
          • Gość: Michał Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.piorunek.pl 24.07.05, 13:16
            Co do tej nalesnikarni to byłem i uwazam , ze jest bardzo dobra. Myslałem, ze
            to bedzie jakis bar szybkiej obsługi ale tu mile rozczarowałem sie. Knajpa
            utrzymana jest w formie kawiarni, gdzie mozna po sutym jedzeniu napic sie
            równiez dobrej kawy. Same nalesniki w porzadku - dość bogaty wybór. Obsłuha
            jest bardzo miła i z tego co zdązyłem sie zorientowac to bardzo czysta i
            higieniczna. Jedyny minus to to , ze znajduje sie na uboczu. zachecam i
            pozdrawiam.
          • Gość: Robert Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.piorunek.pl 06.10.05, 15:09
            Jeśli chodzi o naleśniki w "Pomarańczy" to nie wiem czy są smaczne bo,nie dane
            było mi ich spróbować.Poszedłem we wtorek po dwudziestej zamknięte,środa po
            jedenastej rano również zamknięte.Dlaczego wprowadzacie w błąd klientów?
            (reklama w CE_IN)
        • Gość: honki Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:51
          zjesc dobra i niedroga golone i wypic sete czystej mozna w Hannibalu
      • Gość: oliw Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 01:53
        Pizzeria Diavolo-zdeydowane nie-pizza na "niewidocznym" cieście...

Polecam za to pizzerie Kama (na Iwaszkiewicza bądz Gałczyńskiego).Zwłaszcza
        pizze pepperoni. Baaardzo dobra i tanio :-)
    • Gość: Studentka Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 14:27
      Najgorszą jadłodalnią w jakiej miałam okazję jeść była jadłodalnia w Kotrowie
      tzw. stołówka studencka Przeraziło mnie to że ile razy stołojąc się tam po
      kuchni chodził kot a panie kucharki nic sobie z tego nie robiły A tak po za tym
      to jedzenie jest spoko
      • Gość: Gość jm Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 14:33
        Mam nadzieję, że nie studentka polonistyki. 'Przeraziło mnie to że ile razy
        stołojąc się tam po kuchni chodził kot' - to kto się tam stołował - kot czy ta
        pożal się Boże studentka. No i 'uje się nie kreskuje'. Poza tym lepszy kot niż
        myszy w kuchni 8-)
      • Gość: jm Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:51
        Trzeba kilka razy przeczytać, żeby w pełni docenić tę studentkę. 'Jadłodalnia'?
        Dlaczego 'dalnia'? 'Po za tym'? Po i za i jeszcze Tym (Stanisław)? Lepiej jeść
        kaszę w Misiowym barze Barei niż uczyć takich studentów.
    • posejdon_el Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 30.06.05, 14:43
      Pizza Hut/ KFC dlatego, że pozwalają wchodzić tam żebrzącym rumunom.
      • Gość: duszan petrydze Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: 80.252.4.* 30.06.05, 15:04
        o to to,
        to się kolega popisał.
    • Gość: Wujo Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 10:51
      Oberża pod Mariaszkiem przy trasie E7 (10 km od Ostródy w stronę Warszawy)...
      Absolutnie pyszne żarcie !...Miła i dosyć szybka obsługa...Nie dawajcie napiwków
      (nie trafiają do kelnerek, tylko do właścicieli !!! To jest właśnie polski
      kapitalizm...)Moi faworyci : ziemniaki czosnkowe i pytlowy ze smalcem...
    • Gość: marc Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.range81-129.btcentralplus.com 03.07.05, 20:28
      Jezeli chodzi o golonke (i nie tylko!) to najlepsza zdecydowanie w
      restauracji "Gryzlinianka" w Gryzlinach na trasie do Olsztynka.Tanio i
      smacznie.O ile pamietam to chyba jedyna w naszym regionie restauracja, ktora w
      klasyfikacji "Rzeczpospolitej" otrzymala najwyzsza ilosc gwiazdek! Polecam!
      • Gość: on Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:22
        Tanio i w miarę dobrze - RODZYNEK na Wojska Polskiego.
        • Gość: luna37 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 04.07.05, 20:19
          Na weekend polecam Gietrzwałd...spacerek, obiad w Domu pielgrzyma ( kuchnia
          domowa - za niewielka cenę całkim spory wybór) a potem na deser pyyyszny
          serniczek w Karczmie z piwkiem i kawusią....:))) Moje ulubione zestawy:)))
          A na golonkę chodzę na ulice mrongowiusza...na przeciwko Hesti jest taka mała
          knajpka , która wyglada jak mordownia 1 klasy, ale
          żarcie....mnmiam..mniam...palce lizać:))) I higienicznie robione..:)))
        • Gość: Gość: jm Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:00
          Zgadza się. Dobre miejsce dla studentów i emerytów. Niedrogo, miło, smacznie.
          No i można wziąć na wynos. A dla tych, którzy pamiętają - to jeden z ostatnich
          barów mlecznych.
    • Gość: SaM Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.zeto.olsztyn.pl / *.zeto.olsztyn.pl 05.07.05, 11:47
      Polecam nowo otwarta knajpe "U Jana" (była Bambusowa Chata). Wystrój i jedzenie
      Szwejk zrobił extra. Troszke trzeba poczekać na zamówienie ale w tak miłej
      atmosferze to nie szkodzi.W czwartki obok szanty na scenie to bierzesz golonkę
      i pifko i czujesz sie jak rejsie ;-)
      • Gość: rych Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.eranet.pl 07.07.05, 09:39
        polecam pierogi w Zaułku!
    • Gość: monika Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.kryzys.olsztyn.pl 07.07.05, 10:48
      pub nalazek polecam.byłam fajnie i tanio
      • Gość: rita Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.olsznet.ec.pl 07.07.05, 11:28
        Poczytałam wasze forum i poszłam wczoraj na ZUPĘ, wszystko ok. pod warunkiem,
        ze ograniczysz sie tylko do zupy. Nalesniki "po bolońsku" - horror kulinarny.
        Mogliby jeszcze zamiast przerosnietego groszku ptysiowego podawac do zup
        normalne bułki.
        • Gość: asia Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:47
          Tak oczywiście z zupami wszystko ok, jeśli jesteś klientem, ale jak tam byśc
          pracowała nigdy byś zup nie zjadła. Ja tam pracowałam aż 1 dzień i nie mogę
          patrzeć na zadne zupy już wszędzie.
          • 7kliper Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 07.07.05, 16:05
            A możesz rozwinąć co dokładnie masz na myśli. Co się działo jak tam pracowałaś?
    • Gość: netix Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:01
      Dla wszystkich zmotoryzowanych "polecam" hot dogi ze Statoil, znajoma kiedyś
      wspominała co sie tam z tym jedzeniem wyprawia ... szkoda, że powiedziała mi o
      tym jak juz sie tam najadłem.
    • Gość: alfa Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:02
      zgadzam się
    • Gość: Mariodo Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.lubzel.com.pl 13.07.05, 09:12
      Od kilku lat mieszkam poza Olsztynem, jednak często odwiedzam moje ulubione
      miasto - rodzinka została. Bywałem w świetnej restauracji na P.Tadeusza,
      nazywała się chyba "chińska", prowadził Piotr Grobelny. Najlepsza chińszczyzna
      jaką jadłem w życiu. NIe wiecie czy gdzieś zaczął tworzyć coś podobnego?
      Pamiętam, że potem przez chwilę był w biurowcu "MM" na towarowej z dworcową.
      Genialny kurczak na słodko z rodzynkami i migdałami. Śni mi się po nocach. Będę
      wdzięczny gdyby ktoś wiedział co się stało z owym panem i był uprzejmy się tą
      wiedzą podzielić.
      • Gość: elw Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 20:18
        Pan Grobelny podobno z Olsztyna wyjechał, wiadomośc z dobrego źródła:) A czy
        wiesz, że to był kucharz Gierka?
        • Gość: jasio Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: 195.117.187.* 14.07.05, 01:10

Dzis bylem we wloskiej knajpie PEPERONI na starowce. Bardzo polecam - ceny
          srednie - jedzenie bardzo dobre - przynajmniej to co zamowilem.
        • Gość: akant Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 01:46
          Czy Ktoś wie, kto teraz prowadzi kuchnię
          w restauracji Nowoczesna w hotelu warmińskim, czy sie tam zmieniło, bo było
          podle!!!
          • saskiaplus1 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 14.07.05, 10:53
            Nie wiem, kto prowadzi, ale podle nie jest. Może też bez fajerwerków, ale
            jedzenie na prawdę porządne (również katering) i trafiają się rewelacje (jadłam
            tam kiedyś świetnego faszerowanego szczupaka).
        • Gość: mariodo Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.lubzel.com.pl 14.07.05, 07:33
          Tak, słyszałem o tym. MOżemy tylko pozazdrościć edziowi takiego mistrzunia.
      • Gość: piedro Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 18:39
        Pan Grobelny prowadzi kuchnię w domu spokojnej starości na Redykajnach
      • Gość: Piotr Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.05, 21:00
        Obecnie Pan Piotr Grobelny (notabene były szef kuchni Edwarda Gierka)jest
        szefem kuchni w Domu Pomocy Społecznej
        Piotr Grobelny jest od niedawna kucharzem w Domu Pomocy Laurentius na
        olsztyńskich Redykajnach, wybudowanym i wyposażonym przez niemiecką Diakonię
        Neuendettelsau. Nim tu trafił, mieszał w garnkach wielu innych kuchni, skąd
        jego dania trafiały na stoły, za którymi siedzieli dygnitarze PRL.
        wystarczy wpisać w google lub gazecie wyborczej wpisać jego nazwisko i można o
        nim poczytać trochę
    • Gość: chuck4 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 20.07.05, 01:37
      szczerze odradzam:
      sphinx -(j.w.),
      u jana - po 35 oczekiwania na danie i zwroceniu uwagi kelnerce, że jestesmy
      glodni, zostalem poinformowany, ze to jest "restauracja" i trzeba czekac,
      pomimo tego, iz w knajpie nie bylo tloku, a wiekszosc ludzi pila piwo - uff,
      dodatkowo, po 3 kwadransach okazalo sie, ze moja poledwica w sosie czosnkowym,
      byla ogromnym nieporozumieniem - wielki okragly kawal miecha, ktory
      przyprawiony zostal jedynie z zewnatrz, farsz w pierogach z kapusta i grzybami
      zrobiony z mlodej kapusty - dramat, ceny b. wygorowane,

POLECAM Lazsagne w Peperoni na starowce - niebo w gebie
      • john_carter Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 20.07.05, 16:42
        ja POLECAM taka mala chinska knajpe w TESCO, podaja ci schab na takiej jakby
        patelni, na ktorej miesko jeszcze bedzie gorace przez kilkanascie dobrych minut
        podkreslam GORACE. Do tego suroweczka, frytki albo lepiej ryz i naprawde niebo
        w gebie, dlugo sie nie czeka, wszystko wyglada schludnie, wiec jak mam czas to
        chodze wlasnie tam jadac obiad.
        Stare miasto>>Dziupla<< swietne pierogi:) choc drogo jak cholera . . .
        • Gość: Sharif Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:14
          W sumie to kazdy lokal ma swoje plusy i minusy i tak jak ktos zachwala yugola
          przystan czy pepperoni, ja moge stwierdzic, ze nigdy wiecej tam nie zjem.
          Chinska na Dabrowszczakow to konkretna porazka, nawet za darmo proponuje tam
          nie chodzic. Osobiscie odpowiada mi Eridu i "Karczma"?)KRYS-STAN (goloneczka
          spoko), a takze KOLOROWĄ. Jesli chodzi o pizzerie to nic nie przebije tej
          najstarszej, malej pizzerii kolo Kina POlonia. Z reszta mozna tam zjesc
          wysmienita kiszeczke ziemniaczana czy chocby placuszki. Milano na Zeromskiego
          tez nie jest zla. Tino, Ravioli, diavolo, tele pizza i inne wynalazki odradzam.
          W wielu miejscach przez Was wmienionych jeszcze mnie nie bylo ale zamierzam to
          nadrobic, takze dziekuje za opinie ze swojej strony.
          • Gość: łajka Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 19:19
            Popieram "chuck4" szynk U Jana to jakaś pomyłka - NIE to jest hybryda powsyała
            z połączenia baru dworcowego z bufetem zakładowym z czasów PRL.
            CENY kosmos ,jakaś tam micha z czym tamś 49zł chyba im się miasta pomyliły to
            nie WARSZAWKA.
            Pozdrawiam - nie polecam.

ps.Faktycznie farsz w pierogach jakiś rozmemłany-ohyda.
    • mlt1509 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 21.07.05, 22:29
      Gość portalu: anita napisał(a):

> wpisujcie się
      hi! my name is michele . I live in France
    • mlt1509 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 21.07.05, 22:35
      Hi ! my name is michele .I live in France and I 'llbe in Poland near Olsztyn in
      august.
      Can you give me a good restaurant adress.
      Thank you
      • Gość: Sharif Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:29
        Michelle, give me Your email or any messenger number (gg, icq, msn). I will
        write to You.
        • Gość: miś Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:17
          Zdecydowanie Karczmie Jana mówie NIE!!!!!!!
          • Gość: sari Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 13.08.05, 17:29
            Niestety dopisuje restaurację Corner. Małe,słabo -wręcz saute-przyprawione
            porcyjki za raczej duże pieniądze.
            • saskiaplus1 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 14.08.05, 17:09
              Hm, to zależy, kto ile je (no i ile sypie na codzień vegety...). My z mężem
              (chłop mało nie je) zwykle zamawiamy porcje na pół, bo z sałatką i deserem
              najadamy się po uszy...
    • Gość: szwendacz Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 14.08.05, 01:04
      ale w corner jest pare dobrych rzeczy np zupa z lina. Bardzo dobry makaron
      jadlam w hotel parku-ale ceny nie naleza do najnizszych. Gietrzwald jest troche
      przereklamowany-np kartacze odgrzewane i nie do konca takie smaczne
    • Gość: inez Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.olsznet.ec.pl 14.08.05, 09:17
      minusy: Sfinks - beznadziejny z trzech powodów podłe żarcie, fatalna obsługa i
      podobno monitoring sali:
      Golden dragon (na pstrowskiego) - na pizzę czeka się tam ok godziny, poza tym
      trudności z reklamacją bo właścicielka ani w ząb po polsku;
      Tino - pizza dowożona prawie zimna, smak trudny do określenia;
      plusy: zdecydowanie Dziupla - na starym mieście drogo ale super żarcie; Ready's
      całkiem przyzwoita;
    • loyezoo Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 15.08.05, 10:40
      Wszyscy widze "walą" głównie o starówce.A sypialnia Olsztyna??Jaroty.Polecam
      restaurację Gemini.Tanio,dużo,smacznie obsługa bardzo miła (wada trochę się
      czeka z racji tego że każdą potrawę robią a nie odgrzewają-chociaż to akurat
      zaleta)Pzdr

p/s mozna zjeść golonkę w 5 smakach i wziąć 100:)))
      • Gość: zyby Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 01:23
        polecam kaczkę w sosie piernikowym i polędwicę w sosie serowym w "U Jana"
        • Gość: elw Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 06.10.05, 23:42
          Dobre noty zebrał Dom Rzemiosł na Starówce.. Poza tym, co się dzieje z tym
          Chińczykiem, który kiedyś miał bar przy kiciu? Miał rewelacyjne dania dla
          dwwóch osób..
          • algreg Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 28.10.05, 21:08
            Najlepsze i tanie jedzenie w meksykańskim lokalu Siesta na
            Skłodowskiej.Torttile,burrito,kebab-pycha.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka