Gość: anita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 20:08 wpisujcie się Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miki-3 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 26.06.05, 20:33 ale pociągnęłaś wątek!! "wpisujcie sie " i już ??? myslałem ,że podasz jakis negatywny przykład! to ja podam pozytywny: jadłodajnia ZUS - tanio (obiad-7,5 ) zupa w wazach, więc jak ktos musi dokładkę ,to głodny nie wyjdzie, a dania prawie jak domowe.polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 01:23 jadłodajnia ZUS daje tak jesc jak ZUS wypalaca zasilki - za te 7,5 zl to smiech na sali - "zupa" w wazach - jak mozna nazwac to zupą - przeciez to sama woda ugotowana z kawalkiem nieopalonej świńskiej skóry, drugie danie to przekaska a nie danie - malo i niezbyt smacznie - ogolnie dobre dla niezbyt wybrednych gryzipiurkow, ktorzy calymi dniami przewalaja papiery a ich umiejętności kulinarne kończą się na doprowadzeniu wody do wrzątku Odpowiedz Link Zgłoś
marduck Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 26.06.05, 22:27 Zdecydowanie zaszalała: Fast foody na minus: sfinks ostatnio struło się tam kilku moich znajomych na plus: z tej samej serii nie jestem pewny nazwy,chyba faraon, taki fast food przy real`u. Z restauracji z ciężkim sercem niestety przystań (... ten średniowysmażony stek na grzance, po prostu rewelacja), z ciężkim bo ostatnio poza rożaną to nic ciekawago się otworzyło. A że klimatu tych restauracji porównac się nie da, to w różanej byłem raz (ale jedzenie było OK). ps. i raz na jakiś czas koniecznie trzeba odwiedzić karczme w Gietrzwałdzie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grek Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:43 rzeczywiście sfinks popsuł się to bardzo, obrośli w pióra, mają lokal przy głównej ulicy i żyja z turystów, którzy drugi raz i tak by u nich nie jedli. Olsztyniaków olewają , więc ja olewam ich. Juz tam nie chodzę, chociaż kiedyś bywałem często. A faraon odwrotnie, i smacznie i dużo, ceny jak w sfinksie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walkie Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 00:36 U skarabeusza tez nienajgorzej. Tylko jak upal, to czasem zapachy nieprzyjemne. Ale firmowe kuleczki - łapki lizać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.olsznet.ec.pl 06.07.05, 11:37 Sphinks w Olsztynie, nie polecam. Obsługa "pod psem". Poprosilismy kiedys o jeden egzemplarz menu w jezyku angielskim. Najpierw Kelner gdzies zniknął, potem (jak juz ywczerpalam znajomość nazw mięś w języku innym niz polski a nie chciałam kwiczeć jak świnka tłumacząc co to jest wieprzowina) wstałam i sama poszłam przerzucać sterty menu. w Angielskim nie było ale zaczepiony kelner powiedział, ze jakby było NAPRAWDĘ POTRZEBNE to on moze pójśc skserować. Nie poszedł, więc znajomy zamawiał na czuja. I tak leipiej trafil, bo moje "coś tam z warzywami" składało sie z 4 kawałkach czegoś tam (czyt. mięso) oraz sterty cebuli. Na resztę czekalismy uwaga... 45 min.(nawet dowcpipy nam się skończyły), po których przywołany w końcu kelner powiedział, że nie ma drobnych i jakbysmy poczekali to on pójdzie rozmienić. poczekaliśmy... ;-) Jak chcecie zjeśc niesmacznie, drogo, z kiepska obsługą i rumienić sie przez znajomymi polecam tę knajpe. Wrażenia murowane. Byłam w Sphinksie w Gdańsku i Białymstoku - wrażenia podobne. Uwaga przy wizytach grupowych: tam nigdy nie pytaja czy sie płąci razem czy oddzielnie, wszystko na jeden rachunek a potem kelner ma obrazoną minę i odwieczne pytanie "co to ja mam teraz z tym zrobić?" Odpowiedz Link Zgłoś
karool100 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 28.10.05, 14:57 mam nadzieję że kelner , który poszedł skserować kartę nie był tak wulgarny jak szef kuchni w restauracji ready's, który odstrasza klientów swoim prostackim zachowaniem i epitetami którymi określa klientów Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodzaju 27.06.05, 14:32 Różana - przerost formy nad treścią. Jedzenie nie najgorsze, ale bez rewelacji, nie ma się w czym kulinarnie zakochać. Liczba kelnerów nie idzie w parze z szybkością obsługi (cytat z mojej koleżanki: "Łażą, łażą, a jedzenia od tego nie przybywa" ;). Zakątki Świata - jedzenie przeciętne, średni wybór dań (miłośnicy kuchni śródziemnomorskiej nie mają tam czego szukać). Rzecz poniżej wszelkiej krytyki - płatna toaleta dla gości! Sfinks - nieodparte skojarzenie ze stołówką pracowniczą z poprzedniego ustroju (ten zapach!). Poza tym monotonnie pod względem kulinarnym. Dla amatorów gatunku. Novotel - absolutnie przeciętnie, nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Chociaż bardzo solidnie i w sumie jadalnie. Tyle na razie przyszło mi do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna37 Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:01 absolutnie negatywnie Hammurabi koło Reala: jedzenie dobre ale obsługa......człowiek się czuje jakby panie obsługujące łaskę robiły że wogóle podejdą do stolika. zdecydowanie NIE polecam. To samo , za taką samą cenę i w duuuuużo milszej obsłudze można zjeść gdzie indziej:)) A co polecam??? Proste: malutka jadłodajnie(?) " Świeże Zupy" na Starym Mieście. Smacznie, tanio, duzo i baaardzo miło:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamo Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:17 Potwierdzam - Swiat Zup na starym miesice baaardzo dobre jedzonko - knajpka mala - ale przez to kameralna i ma sie wrazenie jakby sie siedzialo u kogos w kuchni a nie w knajpie - fajne wrazenie. Zupy bardzo dobre - a dodatkowo w dzien polecam jeszcze placki ziemniaczane z pieczarkami - mniam mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamo Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:19 Aha - zapomnialem jeszcze o Readys - koło Sphinxa - dania mniej wiecej tego samego rodzaju co w sphinxie - ale w/g mnie duzo lepsze. Poza tym obsluga szybsza i maja swietna salatke grecka - polecam jako substytut surowki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barto Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.uwm.edu.pl 04.07.05, 11:48 Sphinx i Ready's są ok, w Sphinxie tylko dziwny kelner obsługuje-chyba facet z przeszłością:) Najgorsza knajpa-pizzeria Diavolo.Dają tam cieniutkie placuszki z dodatkami, które są kiepską imitacją pizzy. Najlepsza jest zdecydowanie pizzeria Milano na Zatorzu.MAją hapy hours (7,99 zl za DUZĄ pizze) i można się tam tanio i dobrze najeść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.07.05, 11:56 Diavolo- najlepsza pizza w mieście! Nie wierzę tym wszystkim Tino,Milano-7 PLN za dużą pizze,to co w niej jest? Profilaktycznie nie próbuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.olsznet.ec.pl 06.07.05, 11:41 jest to co ma byc, Milano nie jadłam. Tino polecam - bardzo lubie. Róznica między Tino a Diavolo to ciasto przede wszystkim. W tino nie tak wysuszone i cienkie, a więc bardziej w moim guście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamoo Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 14:59 Tino jak na swoja cene jest nawet niezle - ale najwiekszy minus to za wiecznie niedosolone ciasto. Odpowiedz Link Zgłoś
edek52 Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz 27.06.05, 22:01 Gdybyście wiedzieli jak się robi w Świecie Żup to byście tam nie jedli. Nie jestem żadną konkurencją, ale moja dziewczyna tam pracowała przez kilka dni i już nigdy nie zjadła żadnej zupy, a tym bardziej naleśnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kai Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.05, 18:44 Jak do tej knajpki z zupami na Starówce dojść? Uwielbiam zupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talkie Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:23 Absolutnie odradzam sarkofag. Duszno, nie ma czym oddychać, na jedzenie czeka sie wieczność... Odpowiedz Link Zgłoś
algreg Re: Gdzie nie lubię jeść - przybytki różnego rodz 27.06.05, 21:42 ostatnio pojawiła się siesta na Skłodowskiej(z kaktusem)karmią solidnie i smacznie Odpowiedz Link Zgłoś
luzaq Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 28.06.05, 17:26 z czarnych knajp o ile to można do tego porównać - zdecydowanie McDonald i stołówka w DS 13 koło LUZAKA z tych dobrych (jeśli ktoś chce dobrze zjeść i nie skąpi) - Jugo Boro Grill Bar (czy jakoś tak) przy zachodnim, a z tańszych Hammurabi przy REALU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stooki Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:21 Polecam kawiarnie Isis - świetne kremy firmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:49 W barze Zupy Świata - zauważcie, że ekspedientka tymi samymi palcami co wydaje resztę i przyjmuje kasę to nalewa zupy, podaje bułki i robi własnoręcznie potrawy. A pozatym zauważcie, że codziennie jest nowa dziewczyna, która się przyucza, a nie ma nawet książeczki z sanepidu. Smacznego z bakteriami coli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padi Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 13:49 jeśli chodzi o względy dobrej chigieny to też uważam że jest coś nie tak z tymi zupkami a za bakteriami nie przepadam bleeee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 20:30 Hej, "chigienisto" (-tko), ortografię masz w... zupie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 03.07.05, 06:51 Hej"olsztyniaku-od ortografi" daj sobie luz ,nie sprawdzaj "klasówek" higienisty(czytaj chygenisto).Każdy pisze jak umie -ważna jest myśl-wypowiedz na forum.A ortografi nauczy się z biegiem lat czytając gazety-książki za drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brejl Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 09:00 ortorgafii.proponuję taki słownik wypożyczyć z biblioteki - tzw. ortograficzny.za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna37 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 04.07.05, 20:13 Zdecydowanie odradzam Hammurabiego. jedna z najgorszych knajp pod względem obsługi w jakiej byłam ( a niejedna zwiedziłam bo gotować nie umiem a dziecko trzeba karmić:)) )Za tą sama albo nizszą cenę można zjeść w wielu miejscach Olsztyna i tak samo smacznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.06.05, 21:30 A kto wie gdzie mozna zjesc dobra i niedroga golone i wypic sete czystej-dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianka Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: 217.97.159.* 02.07.05, 11:52 w Her- mann Wojtowo Polecam tam dostaniesz staropolskie dania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wald Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.uwm.edu.pl 05.07.05, 18:14 Golonka ciepła w "Rascie" (nie zjadać z folią, seta pod sklepem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elw Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.05, 21:33 Nie polecam sphinksa, bo uciekam sama od niego jak najdalej, sparzylam sie, za to ide obok dp ready's, nie polecam przystani kortowskiej, za przerost formy nad trescia kosztem klientow - hanba!!!, ale amatorom domowej kuchni radze isc na stolowke kortowska, jest rewelacyjnie i naprawde tanio... Odradzam jeszcze chinska przy Dabrowszczakow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pooki Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:56 Omijajcie z daleka luxor, jedzenie podejrzanie odgrzewane, w dodatku skandalicznie drogo, chyba płaci sie za nazwę i wystrój (ale ciemno, wiec nawet niedokladnie widac co sie je) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatka Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:35 ja też nie polecam barów pt. zupy świata, 1 osoba robi wszystko i wydaje kasę i przelewa zupy i myje naczynia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZYSZKERDT moje typy IP: 80.252.4.* 29.06.05, 12:14 a ja polecam KŚT na Nowowiejskiego. Prawdziwa awangarda, stuff pozytywnie wykręcony, oficjalnie dań jeszcze nie ma ale pierwsze kolacje dla znajomych (zupa cebulowa z mozzarella i grzanakami), a na deser doskonale zmrożona 40 letnia indonezyjska wódka robią swoje. Ale to wszystko raczej nie dla turystów i przypadkowych gości. garmażeryjno - knajpiane riwju po Olsztynie mogłoby wyglądać moim zdaniem tak: Eridu na starówce - jedyny arab w mieście który podaje prawdziwą shoarmę z ciastem pita własne roboty a nie w gumowym placku, jak w większości pozostałych kebabowni. Diavolo - bez wątpienia najlepsza pizzeria w mieście. Oryginalne cienkie ciasto, świerze skłądniki, dobry ser, osobiście polecam quatro stagioni z tabasco. Nie ma w mieście dobrego chińczyka. Z innych knajp - restauracji chyba tylko Korner i Przystań, może rózaną i jugol nad łyną (te pólmiski mięs....) można wymienić jako reprezentacyjne miejsca. No i jeszcze Pepperoni (pycha lasagne) na prostej i Zaułek (pierogarnia). Liste dramatów otwiera: Sfinx i Readys. Sfinx z powodów wyżej już opisanych a Readys też za całokształt (obsługę, czas oczekiwania, smak). Poza tym dania podawane są na wpół letnie, a szczytem już jest kebab, który wogóle jest zimny. Dnem są również pizzerie Tino, kebab na Grunwaldzkiej (z ilością nie idzie w parze jakość), Golden Dragon (nie pytajcie co robią na zapleczu, ja wiem na 100% i tam nie chodzę) Reszta knajp wydaje się być tak siermiężna i bez wyrazu, że nawet jeśli robią tam coś dobrego to nic o tym nie wiem. Ogólnie brakuje miejsc z fantazją, takich np. jak z kuchnią węgierską, typowo śródziemnomorską, bagieterii, naleśnikarni,.. przecierz to takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
algreg Re: moje typy 30.06.05, 06:23 Szyszkredt widzę,żenie lubisz literki "ż".algreg Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 29.06.05, 12:49 Co do naleśnikarni - widziałam ostatnio lokal pn. "Pomarańczarnia" (za Wysoką Bramą w lewo i pierwsza uliczka w prawo - dawny "Sklep podróżnika"), który reklamuje się naleśnikami właśnie. Nie byłam, ale może ktoś wie, czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.m3 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 29.06.05, 21:50 To jest restauracja mojej znajomej, ale jeszcze tam nie byłam, ale jestem raczej uczciwa i napiszę jak będę co sie dzieje na zapleczu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 30.06.05, 11:48 To poproszę jeszcze o info, czy te naleśniki są smaczne (a nie tylko higienicznie robione) ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.piorunek.pl 24.07.05, 13:16 Co do tej nalesnikarni to byłem i uwazam , ze jest bardzo dobra. Myslałem, ze to bedzie jakis bar szybkiej obsługi ale tu mile rozczarowałem sie. Knajpa utrzymana jest w formie kawiarni, gdzie mozna po sutym jedzeniu napic sie równiez dobrej kawy. Same nalesniki w porzadku - dość bogaty wybór. Obsłuha jest bardzo miła i z tego co zdązyłem sie zorientowac to bardzo czysta i higieniczna. Jedyny minus to to , ze znajduje sie na uboczu. zachecam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.piorunek.pl 06.10.05, 15:09 Jeśli chodzi o naleśniki w "Pomarańczy" to nie wiem czy są smaczne bo,nie dane było mi ich spróbować.Poszedłem we wtorek po dwudziestej zamknięte,środa po jedenastej rano również zamknięte.Dlaczego wprowadzacie w błąd klientów? (reklama w CE_IN) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honki Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:51 zjesc dobra i niedroga golone i wypic sete czystej mozna w Hannibalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliw Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 01:53 Pizzeria Diavolo-zdeydowane nie-pizza na "niewidocznym" cieście... Polecam za to pizzerie Kama (na Iwaszkiewicza bądz Gałczyńskiego).Zwłaszcza pizze pepperoni. Baaardzo dobra i tanio :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 14:27 Najgorszą jadłodalnią w jakiej miałam okazję jeść była jadłodalnia w Kotrowie tzw. stołówka studencka Przeraziło mnie to że ile razy stołojąc się tam po kuchni chodził kot a panie kucharki nic sobie z tego nie robiły A tak po za tym to jedzenie jest spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość jm Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 14:33 Mam nadzieję, że nie studentka polonistyki. 'Przeraziło mnie to że ile razy stołojąc się tam po kuchni chodził kot' - to kto się tam stołował - kot czy ta pożal się Boże studentka. No i 'uje się nie kreskuje'. Poza tym lepszy kot niż myszy w kuchni 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:51 Trzeba kilka razy przeczytać, żeby w pełni docenić tę studentkę. 'Jadłodalnia'? Dlaczego 'dalnia'? 'Po za tym'? Po i za i jeszcze Tym (Stanisław)? Lepiej jeść kaszę w Misiowym barze Barei niż uczyć takich studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 30.06.05, 14:43 Pizza Hut/ KFC dlatego, że pozwalają wchodzić tam żebrzącym rumunom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duszan petrydze Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: 80.252.4.* 30.06.05, 15:04 o to to, to się kolega popisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujo Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 10:51 Oberża pod Mariaszkiem przy trasie E7 (10 km od Ostródy w stronę Warszawy)... Absolutnie pyszne żarcie !...Miła i dosyć szybka obsługa...Nie dawajcie napiwków (nie trafiają do kelnerek, tylko do właścicieli !!! To jest właśnie polski kapitalizm...)Moi faworyci : ziemniaki czosnkowe i pytlowy ze smalcem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.range81-129.btcentralplus.com 03.07.05, 20:28 Jezeli chodzi o golonke (i nie tylko!) to najlepsza zdecydowanie w restauracji "Gryzlinianka" w Gryzlinach na trasie do Olsztynka.Tanio i smacznie.O ile pamietam to chyba jedyna w naszym regionie restauracja, ktora w klasyfikacji "Rzeczpospolitej" otrzymala najwyzsza ilosc gwiazdek! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:22 Tanio i w miarę dobrze - RODZYNEK na Wojska Polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna37 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 04.07.05, 20:19 Na weekend polecam Gietrzwałd...spacerek, obiad w Domu pielgrzyma ( kuchnia domowa - za niewielka cenę całkim spory wybór) a potem na deser pyyyszny serniczek w Karczmie z piwkiem i kawusią....:))) Moje ulubione zestawy:))) A na golonkę chodzę na ulice mrongowiusza...na przeciwko Hesti jest taka mała knajpka , która wyglada jak mordownia 1 klasy, ale żarcie....mnmiam..mniam...palce lizać:))) I higienicznie robione..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: jm Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:00 Zgadza się. Dobre miejsce dla studentów i emerytów. Niedrogo, miło, smacznie. No i można wziąć na wynos. A dla tych, którzy pamiętają - to jeden z ostatnich barów mlecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SaM Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.zeto.olsztyn.pl / *.zeto.olsztyn.pl 05.07.05, 11:47 Polecam nowo otwarta knajpe "U Jana" (była Bambusowa Chata). Wystrój i jedzenie Szwejk zrobił extra. Troszke trzeba poczekać na zamówienie ale w tak miłej atmosferze to nie szkodzi.W czwartki obok szanty na scenie to bierzesz golonkę i pifko i czujesz sie jak rejsie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rych Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.eranet.pl 07.07.05, 09:39 polecam pierogi w Zaułku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.kryzys.olsztyn.pl 07.07.05, 10:48 pub nalazek polecam.byłam fajnie i tanio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.olsznet.ec.pl 07.07.05, 11:28 Poczytałam wasze forum i poszłam wczoraj na ZUPĘ, wszystko ok. pod warunkiem, ze ograniczysz sie tylko do zupy. Nalesniki "po bolońsku" - horror kulinarny. Mogliby jeszcze zamiast przerosnietego groszku ptysiowego podawac do zup normalne bułki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:47 Tak oczywiście z zupami wszystko ok, jeśli jesteś klientem, ale jak tam byśc pracowała nigdy byś zup nie zjadła. Ja tam pracowałam aż 1 dzień i nie mogę patrzeć na zadne zupy już wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
7kliper Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 07.07.05, 16:05 A możesz rozwinąć co dokładnie masz na myśli. Co się działo jak tam pracowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netix Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:01 Dla wszystkich zmotoryzowanych "polecam" hot dogi ze Statoil, znajoma kiedyś wspominała co sie tam z tym jedzeniem wyprawia ... szkoda, że powiedziała mi o tym jak juz sie tam najadłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:02 zgadzam się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariodo Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.lubzel.com.pl 13.07.05, 09:12 Od kilku lat mieszkam poza Olsztynem, jednak często odwiedzam moje ulubione miasto - rodzinka została. Bywałem w świetnej restauracji na P.Tadeusza, nazywała się chyba "chińska", prowadził Piotr Grobelny. Najlepsza chińszczyzna jaką jadłem w życiu. NIe wiecie czy gdzieś zaczął tworzyć coś podobnego? Pamiętam, że potem przez chwilę był w biurowcu "MM" na towarowej z dworcową. Genialny kurczak na słodko z rodzynkami i migdałami. Śni mi się po nocach. Będę wdzięczny gdyby ktoś wiedział co się stało z owym panem i był uprzejmy się tą wiedzą podzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elw Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 20:18 Pan Grobelny podobno z Olsztyna wyjechał, wiadomośc z dobrego źródła:) A czy wiesz, że to był kucharz Gierka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: 195.117.187.* 14.07.05, 01:10 Dzis bylem we wloskiej knajpie PEPERONI na starowce. Bardzo polecam - ceny srednie - jedzenie bardzo dobre - przynajmniej to co zamowilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akant Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 01:46 Czy Ktoś wie, kto teraz prowadzi kuchnię w restauracji Nowoczesna w hotelu warmińskim, czy sie tam zmieniło, bo było podle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 14.07.05, 10:53 Nie wiem, kto prowadzi, ale podle nie jest. Może też bez fajerwerków, ale jedzenie na prawdę porządne (również katering) i trafiają się rewelacje (jadłam tam kiedyś świetnego faszerowanego szczupaka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariodo Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.lubzel.com.pl 14.07.05, 07:33 Tak, słyszałem o tym. MOżemy tylko pozazdrościć edziowi takiego mistrzunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piedro Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 18:39 Pan Grobelny prowadzi kuchnię w domu spokojnej starości na Redykajnach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.05, 21:00 Obecnie Pan Piotr Grobelny (notabene były szef kuchni Edwarda Gierka)jest szefem kuchni w Domu Pomocy Społecznej Piotr Grobelny jest od niedawna kucharzem w Domu Pomocy Laurentius na olsztyńskich Redykajnach, wybudowanym i wyposażonym przez niemiecką Diakonię Neuendettelsau. Nim tu trafił, mieszał w garnkach wielu innych kuchni, skąd jego dania trafiały na stoły, za którymi siedzieli dygnitarze PRL. wystarczy wpisać w google lub gazecie wyborczej wpisać jego nazwisko i można o nim poczytać trochę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuck4 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 20.07.05, 01:37 szczerze odradzam: sphinx -(j.w.), u jana - po 35 oczekiwania na danie i zwroceniu uwagi kelnerce, że jestesmy glodni, zostalem poinformowany, ze to jest "restauracja" i trzeba czekac, pomimo tego, iz w knajpie nie bylo tloku, a wiekszosc ludzi pila piwo - uff, dodatkowo, po 3 kwadransach okazalo sie, ze moja poledwica w sosie czosnkowym, byla ogromnym nieporozumieniem - wielki okragly kawal miecha, ktory przyprawiony zostal jedynie z zewnatrz, farsz w pierogach z kapusta i grzybami zrobiony z mlodej kapusty - dramat, ceny b. wygorowane, POLECAM Lazsagne w Peperoni na starowce - niebo w gebie Odpowiedz Link Zgłoś
john_carter Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 20.07.05, 16:42 ja POLECAM taka mala chinska knajpe w TESCO, podaja ci schab na takiej jakby patelni, na ktorej miesko jeszcze bedzie gorace przez kilkanascie dobrych minut podkreslam GORACE. Do tego suroweczka, frytki albo lepiej ryz i naprawde niebo w gebie, dlugo sie nie czeka, wszystko wyglada schludnie, wiec jak mam czas to chodze wlasnie tam jadac obiad. Stare miasto>>Dziupla<< swietne pierogi:) choc drogo jak cholera . . . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sharif Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:14 W sumie to kazdy lokal ma swoje plusy i minusy i tak jak ktos zachwala yugola przystan czy pepperoni, ja moge stwierdzic, ze nigdy wiecej tam nie zjem. Chinska na Dabrowszczakow to konkretna porazka, nawet za darmo proponuje tam nie chodzic. Osobiscie odpowiada mi Eridu i "Karczma"?)KRYS-STAN (goloneczka spoko), a takze KOLOROWĄ. Jesli chodzi o pizzerie to nic nie przebije tej najstarszej, malej pizzerii kolo Kina POlonia. Z reszta mozna tam zjesc wysmienita kiszeczke ziemniaczana czy chocby placuszki. Milano na Zeromskiego tez nie jest zla. Tino, Ravioli, diavolo, tele pizza i inne wynalazki odradzam. W wielu miejscach przez Was wmienionych jeszcze mnie nie bylo ale zamierzam to nadrobic, takze dziekuje za opinie ze swojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łajka Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 19:19 Popieram "chuck4" szynk U Jana to jakaś pomyłka - NIE to jest hybryda powsyała z połączenia baru dworcowego z bufetem zakładowym z czasów PRL. CENY kosmos ,jakaś tam micha z czym tamś 49zł chyba im się miasta pomyliły to nie WARSZAWKA. Pozdrawiam - nie polecam. ps.Faktycznie farsz w pierogach jakiś rozmemłany-ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
mlt1509 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 21.07.05, 22:29 Gość portalu: anita napisał(a): > wpisujcie się hi! my name is michele . I live in France Odpowiedz Link Zgłoś
mlt1509 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 21.07.05, 22:35 Hi ! my name is michele .I live in France and I 'llbe in Poland near Olsztyn in august. Can you give me a good restaurant adress. Thank you Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sharif Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:29 Michelle, give me Your email or any messenger number (gg, icq, msn). I will write to You. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:17 Zdecydowanie Karczmie Jana mówie NIE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 13.08.05, 17:29 Niestety dopisuje restaurację Corner. Małe,słabo -wręcz saute-przyprawione porcyjki za raczej duże pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 14.08.05, 17:09 Hm, to zależy, kto ile je (no i ile sypie na codzień vegety...). My z mężem (chłop mało nie je) zwykle zamawiamy porcje na pół, bo z sałatką i deserem najadamy się po uszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwendacz Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 14.08.05, 01:04 ale w corner jest pare dobrych rzeczy np zupa z lina. Bardzo dobry makaron jadlam w hotel parku-ale ceny nie naleza do najnizszych. Gietrzwald jest troche przereklamowany-np kartacze odgrzewane i nie do konca takie smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.olsznet.ec.pl 14.08.05, 09:17 minusy: Sfinks - beznadziejny z trzech powodów podłe żarcie, fatalna obsługa i podobno monitoring sali: Golden dragon (na pstrowskiego) - na pizzę czeka się tam ok godziny, poza tym trudności z reklamacją bo właścicielka ani w ząb po polsku; Tino - pizza dowożona prawie zimna, smak trudny do określenia; plusy: zdecydowanie Dziupla - na starym mieście drogo ale super żarcie; Ready's całkiem przyzwoita; Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 15.08.05, 10:40 Wszyscy widze "walą" głównie o starówce.A sypialnia Olsztyna??Jaroty.Polecam restaurację Gemini.Tanio,dużo,smacznie obsługa bardzo miła (wada trochę się czeka z racji tego że każdą potrawę robią a nie odgrzewają-chociaż to akurat zaleta)Pzdr p/s mozna zjeść golonkę w 5 smakach i wziąć 100:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 01:23 polecam kaczkę w sosie piernikowym i polędwicę w sosie serowym w "U Jana" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elw Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 06.10.05, 23:42 Dobre noty zebrał Dom Rzemiosł na Starówce.. Poza tym, co się dzieje z tym Chińczykiem, który kiedyś miał bar przy kiciu? Miał rewelacyjne dania dla dwwóch osób.. Odpowiedz Link Zgłoś
algreg Re: CZARNA lista restauracji i barów w olsztynie 28.10.05, 21:08 Najlepsze i tanie jedzenie w meksykańskim lokalu Siesta na Skłodowskiej.Torttile,burrito,kebab-pycha. Odpowiedz Link Zgłoś