Dodaj do ulubionych

Herb Warmii i Mazur

IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 08:00
Rece opadaja jak sie czyta o naszych samorzadowcach:
wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=951469&dzial=olo0006
Szczegolnie teksty "To była ostatnia szansa, by zdążyć przed końcem
kadencji"... Tak, tak, badzcie z siebie dumni :oP
Obserwuj wątek
    • Gość: ak Re: Herb Warmii i Mazur IP: *.vit.de / *.radio-gazeta.pl 07.08.02, 10:40
      Czteroletni Kazio wybralby chyba lepiej, ale coz trzeba cos zrobic przed koncem
      kadencji, bo moze nastepnej nie bedzie. Jak zwykle plaski akcjonaryzm i decyzje
      ludzi czesto nie kompetentnych. Herb powinien nawiazywac do historii tych ziem,
      jaka by ona nie byla - pruska, niemieca, polska, czy po prostu zlozona z wielu
      watkow.
    • Gość: radca Re: Herb Warmii i Mazur IP: 213.25.179.* 07.08.02, 10:48
      Ludzie, pamietajcie o tym! Już niedługo wybory samorządowe.
      • duk Re: Herb Warmii i Mazur 07.08.02, 12:36
        To smutne. Radni nie rozumieją, że herb ma być znakiem regionu przez wiele
        dziesiątków lat. Kierowali się tylko własnym krótkowzrocznym interesem -
        wybrali bylejaki herb, by pochwalić się, że coś wreszcie zrobili przed końcem
        kadencji. Mam nadzieję, że po wyborach wróci zdrowy rozsądek i ktoś doprowadzi
        do zmiany tej paskudy.
    • Gość: MK Re: Herb Warmii i Mazur IP: *.client.attbi.com 07.08.02, 16:58
      Wroclaw ma w herbie czarnego orla (polowe, o ile mnie pamiec nie zawodzi) i
      jakos nikomu to nie przeszkadza. Olsztynscy radni abstrahujac od
      nieistniejacych walorow estetycznych wybranego projektu, okazali sie ponownie
      malostkowi i krotkowzroczni nie wybierajac projektow ktore na prawde mogly
      zapisac ich w historii regionu. Ale niestety mamy takich radnych jakich mamy
      wyborcow.
    • Gość: pioter Re: Herb Warmii i Mazur IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 21:14
      Zaiste, zatrważająca jest głupota, jaka prezentują ludzie wybrani na tzw.
      przedstawicieli narodu - i to niezależnie od ugrupowania, które reprezentują.
      Na łapu - capu, byleby czymkolwiek się wykazać. I najgorsze w tym wszystkim
      jest to, że tak naprawdę po wyborach to tzw. wyborcy mogą im skoczyć na plecy.
      Oczywiście z górki i z rozpędem.
      • Gość: M Re: Herb Warmii i Mazur IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 21:39
        Czy naszym "radnym" słońce mózgi powypalało ???
        • Gość: spoko Re: Herb Warmii i Mazur IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 02:00
          Kochani!Wróćmy do sedna problemu: czy ta hybryda, nad którą bieży baranek z
          godłem państwowym na górze i czerwienią sztandarów w tle, może być
          reprezentatywna dla kogolwiek? Myślę, że nie ma takiego kałmuka, który
          potrafiłby się identyfikować z czymś tak beznadziejnie nijakim i przypadkowym.
          To nadzieja, że następna kadencja sejmiku wojewódzkiego - przy wcale nie
          mądrzejszych radnych - zacznie się od wymiany tymczasowego "herbu". Wierzę, że
          ludzie uczą się na błędach bliźnich.
          pełen nadziei
          Wasz spoko
    • Gość: sari Re: Herb Warmii i Mazur IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 08:06
      Czy poprzedni herb był naprawdę taki zły i nie do przyjęcia?
      • Gość: Ivan Re: Herb Warmii i Mazur IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 14:38
        Teraz to wiem jedno. W następnych wyborach nie zagłosuje na nikogo.
        Prawdopodobieństwo, że coś się zmieni wynosi 0,0001 %. Taki herb to po prostu
        wieśniactwo - ale ludziom się będzie podobać bo niby jest regionalnie (baranek)
        i patriotycznie (2 orły) a o to przecież chodzi :-P Jeden nonsens goni drugi.
        Chociaż należy się cieszyć, że nie poczęstowano nas kormoranami na tle
        płynących łódek.

Pozdrofka
        I.
    • Gość: amper Uwaga konkurs z nagrodami!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 20:52
      Po wnikliwym zapoznaniu się z doniesieniami o niezwykle ciężkiej i mozolnej
      pracy posłów sejmiku samorządowego oraz o kosztach ich działalności niniejszym
      ogłaszam konkurs polegający na udzieleniu odpowiedzi na następujące pytania:

1. PO CO JEST NAM POTRZEBNY SEJMIK SAMORZĄDOWY WOJEWÓDZTWA?

2. JAKIE KORZYSCI MAJĄ Z JEGO DZIAŁANIA MIESZKAŃCY REGIONU?

Za zajęcie pierwszego miejsca przewiduję bardzo atrakcjne nagrody w postacji
      zdjęć marszałka Ryńskiego.

pozdrawiam
      amper
      • Gość: M Re: Uwaga konkurs z nagrodami!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 18:53
        To ja poproszę drugą nagrodę...:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka