Dodaj do ulubionych

We wnętrzu Alfy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 20:04
O Boże! Kiedyś takie wypracowania można było co najwyżej pokazac
nauczycielowi a dziś publikuje to gazeta... Bez ładu składu i sensu. Masa
słów bez treści. Z tego "reportażu" :) nie mozna dowiedzieć o Alfie niczego
co nie byłoby juz powszechnie wiadome. Płakac sie chce i tyle
Obserwuj wątek
    • Gość: Klepak Re: We wnętrzu Alfy IP: *.ols.vectranet.pl 25.08.05, 21:14
      Ten reportaż brzmi jak relacja z wizyty w zakładzie pracy z lat 70tych
    • Gość: qqq Re: We wnętrzu Alfy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.05, 21:15
      ul.22 lipca - od kiedy gazeta zatrudna takich buraków
    • Gość: cykl Re: We wnętrzu Alfy IP: *.olsztyn.mm.pl 25.08.05, 21:24
      o ile wiem to tam żadnej ulicy 22-go Lipca nie ma , chyba dla piszącego
      redaktora pomyliły sie epoki, za czasów komuny była taka ulica w miejscu
      dzisiejszej 11-go Listopada tak więc proszę o sprostowanie
      • Gość: kinio Re: We wnętrzu Alfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:13
        Co to za redaktor ktory przezywa orgazm ze wpuszczono go do wnetrza sklepu
        przed oficajlnym otwarciem? a potem z wrazenia nie potrafi napisac nic
        rozsadnego
        • Gość: xyz Re: We wnętrzu Alfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:03
          Jeszcze niedawno to sie chyba nazywało "kryptoreklama"?
      • redakcja.olsztyn Re: We wnętrzu Alfy 26.08.05, 10:19
        Na "papier” poszło dobrze - ul. 22 Stycznia. Do internetu, niestety, wpadła
        wersja z ulicą o pół roku wcześniejszą, ale już poprawiłem.
        Roman Antonowicz
        PS. Mnie tam się tekst podoba. Jak i każdemu, sądzę, kto stojąc za płotem na
        przystanku zastanawia się, co też dzieje się w środku centrum.
    • Gość: xxx Re: We wnętrzu Alfy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 26.08.05, 00:48
      w domu mam archiwum z olsztyńską z lat 70. czy wyborcza zaczyna powielac wzory??
      na pewno powiela stereotyp prownicji. wystarczy pojechac do gdyni, by przekonac
      sie ze alfa to gowno.dla nas to jednak europa.kiedys znalem ludzi ktorzy puszki
      po piwie zbierali, mysląc ze światem obcują
      • madziarix Re: We wnętrzu Alfy 26.08.05, 08:48
        Ale artykuł przeczytałeś, temat cię jednak zainteresował. Może i śmieszne że
        budowa Centrum jakich gdzie indziej wiele to takie wydazenie, ale faktem jest
        że to pierwsza taka inwestycja u nas.
      • Gość: ooo Re: We wnętrzu Alfy IP: *.ols.vectranet.pl 26.08.05, 09:34
        te gościu Alfa jest w Gdańsku a nie w Gdyni... poza tym przyda się w Olsztynie
        Multikino nie sądzisz??? I na pewno pierwszy polecisz kupić bilet...
        • Gość: Meg Re: We wnętrzu Alfy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 22:22
          Masz rację! Najpierw wypadałoby wiedzieć coś na dany temat a później się
          wypowiadać. Ja osobiście się cieszę, że będę mogła pójść do czystego zadbanego
          kina, które ma pełny repertuar premier. Wypić kawkę w przerwie pomiędzy
          zakupami ciuchów dla siebie bądź mojej córki. Uwielbiam Alfa w Gdańsku.
          Najbardziej przypadło mi do gustu.
      • Gość: memo Re: We wnętrzu Alfy IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.05, 13:03
        Alfa jest w Gdańsku, widocznie musisz tam jednak pojechać:-)
    • Gość: warmiak Re: We wnętrzu Alfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 07:57
      ludzie nie dziwcie się autorom tych tekstów w GAZECIE, teksty piszą dzieciaki
      ze szkół średnich lub studenci, tu jest przecież prowincja, a na pwowincji nie
      łatwo o profesjonalnego redaktora..., więc nie ma się co dziwić że pan tomek
      którego ojciec ma w chlewiku 15 warchlaków pod klewkami nadaje się w zasadzie
      tylko do składania długopisów)
    • Gość: md Re: We wnętrzu Alfy IP: *.pan.olsztyn.pl 26.08.05, 08:29
      he,he w jakim Gdansku? stoi sobie alfa na osiedlach blisko Zaspy itd, nikt by
      nie wpuscil do centrum czegos takiego
    • Gość: kai Re: We wnętrzu Alfy IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.05, 10:35
      Wszystko jest zaplanowane,brakuje tylko kaplicy i kapelana ,ale to kwestia czasu
      klechy nie popuszczą.Przecież tam będzie "leciała" taka kasa.Czy przewidziano
      "pokropek" i biskupa aktualnie "słusznej" religi katolickiej na otwarcie?
    • Gość: heh Re: We wnętrzu Alfy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 26.08.05, 10:40
      Nie ma co - tekst na poziomie wypracowań mojego brata z podstawówki, w którym
      jest jakaś treść ale nic z tego nie wynika.
      Poza tym, czym sie tu podniecać?! Co jakiś czas piszecie o tym centrum jak o
      Świątyni Opatrzności Bożej a to będzie kolejny supermarket z doklejonymi salami
      kinowymi. Szczerze powiedziawszy w Gdansku mało kto juz te centrum odwiedza
      (wiem bo mieszkałem obok 2 lata)
      I zastanawiam sie tylko czy aby ten tekst nie jest przez Alfe sponsorowany.
      Radziłbym jednak postarac się o dobra reklame a nie antyreklamę.
      • block-buster Podejrzewam,ze wsrod zalogi GW nie ma fachowcow 26.08.05, 12:00
        Teksty sa zalosne.Pisane jak kura pazurem.Zawsze na kolanach i bez sensu.Brak
        blyskotliwosci,porownan,odwolan,brak powsciagliwosci.Polski
        zalosny.Podejrzewam,ze wsrod Was,pleno titulo,nikt nie jest zawodowym
        dziennikarzem...Myle sie,panie Antonowicz?
        • redakcja.olsztyn Re: Podejrzewam,ze wsrod zalogi GW nie ma fachowc 26.08.05, 12:02
          De gustibus...
          Roman Antonowicz
      • Gość: rybciaqu Re: We wnętrzu Alfy IP: 217.206.160.* 26.08.05, 14:43
        Aj studenci, dzieciaki i wy ludzie powazni - erudyci kochani.
        Alfa jest oparta na franchisingu, wnetrze jak i wyglad zewnetrzny w kazdym
        miescie bedzie podobny. Krytykujecie jezyk, styl, profesjonalizm autroa -
        zalosne...Skoro tacy z was dziennikarze, znawcy tematow i specjalisci,
        proponuje pomoc panu redaktorowi w prowadzeniu gazety i przygotowywaniu tekstow
        do publikacji. Olsztyn to JEST PROWINCJA!!!Ciezko tu pisac o czyms ciekawym,
        zajmujacym porywajacym.Blagam...Chcecie poczytac o kolejnm dniu remontow drog
        czy moze o kolejnej blokadzie Samoobrony???Jestesmy malym miasteczkiem, gdzie
        do nie dawna nie bylo porzadnych sklepow z ubraniami, sprzetem sportowym itp.
        Najmlodsze kino jest z lat 60.
        Czepiacie sie inwestycji, a jestem pewna ze nie jeden z was pojdzie tam zrobic
        zakupy, chociazby przed swietami(w poszukiwaniu jakiegos taniego, beznadzijenie
        plytkiego prezentu dla zony) i wlasnie na tyle was stac.
        Jestem tylko ciekawa jak wy wykonujecie swoja prace???PROFESJONALISCI od
        siedmiu bolesci...pewnie podobnie jak prezydent Kwasniewski z "wyzszym
        wyksztalceniem"
        Pozdrowienia dla pana redaktora.
        • block-buster Rybciu-prezydent ma wyzsze wyksztalcenie... 26.08.05, 15:41
          Nie obronil tylko pracy magisterskiej.Nie przystapuil nawet do jej pisania.Nie
          byla mu do niczego potrzebna,bo juz mial robote w Warszawie zalatwiona.Po linii
          i na bazie.
          A co do tekstow,to powiem ci,jako zawodowy dziennikarz w Londynie,pracujacy dla
          jednej z najlepszych agencji na swiecie,ze red.Antonowicz nie zrozumial
          tekstu.Profesja nie jest de gustibus.Sie jest zawodowcem albo sie nie jest.Na
          stronie olsztynskiej raczej nie.W GW na Czerskiej jest paru profi.Kazdy ich
          zna.Na olsztynskiej nie ma zadnego nazwiska.Sa teksty,slabsze i gorsze,czasem
          niezle,ale w wiekszosci bardzo slabe.I tematycznie/bo znam Olsztyn lepiej od
          calej zalogi GW/.I warsztatowo.Tytuly do doopy.Rozrzut tematow zalosnie
          waski.Zero wywiadow z ciekawymi ludzmi.Choc jest ich sporo nad Lyna.Zero
          terenu,choc Mazury to zielone pluca Europy.Tam najwyrazniej brakuje szefa z
          jadrami i egzekutywa.
          • Gość: rybciaqu Re: Rybciu-prezydent ma wyzsze wyksztalcenie... IP: 217.206.160.* 27.08.05, 20:45
            A ja myslalam, ze warunkiem ukonczenia studiow 5-letnich tzw. maguisterskich
            jest wlasnie napisanie i obrona pracy magisterskiej...to tak jak miec
            wyksztalcenie srednie bez matury. Tak, tak jest na to specjalne sformulowanie -
            wyksztalcenie srednie(wyzsze) niepelne. Esh czepiacie sie szczegolow.
            A tobie block-buster gratuluje pewnosci siebie. Londyn, no no, tam to jest sie
            przynajmniej czym popisac - w przenosni i rzeczywistosci. Zwlaszcza wsrod
            wyksztalconych anglikow, dla ktorych najlepsza gazeta jest "Daily Sport".
            Skoro znasz olsztyn lepiej niz cala zaloga GW, masz wyksztalcenie,jadra,
            egzekutywe i pomysl, prosze bardzo wykaz sie. Nie znosze ludzi, ktorzy po
            uzyskaniu darmowego wyksztalcenia w Polsce, wyjezdzaja za granice. Pewnie, ze z
            porzadnymi podstawami i naprawde dobrymi kwalifikacjami tam sie latwiej wykazac
            niz w Polsce, gdzie nadal trzeba obejsc gesta siec powiazan i koligacji.
            Nie jestem glupia blondynka. Znam 4 jezyki, w ktorych biegle potrafie sie
            porozumiec (narazie tylko z Mandarynskim mi nie idzie), posiadam naprawde dobre
            wyksztalcenie, ale swoja przyszlosc widze w Polsce, widze tam, gdzie jest cos
            do zrobienia. Mimo, ze bez trudu znalazlabym robote w calej Europie.
            Rozwodzimy sie na temat zdolnosci dziennikarzy, a powiedz mi jakie zdolnosci
            maja prawnicy, lekarze, farmaceuci itp. Dokladnie takie same - nedzne. Ale
            uwazam, ze mozna byc nieco madrzejszym od reszty swiata i po prostu z
            szacunkiem odnoscic sie do innych. A na tym forum jak i w GW olsztynskiej
            powiewa zaloscia. Dziciaki z piaskownicy - wszyscy sa gorsi ode mnie, tylko ja
            jestem nieomylny, najlepszy, najpiekniejszy...
            Oooo for god's sake!!!
            Tu nie chodzi o artykul, ani o jego glebie, ani o sposob pisania, wyrazania sie
            czy nie wiem jeszcze czego, ani tez o to czy to temat i inwestycja wazna dla
            olsztyna czy nie. Chodzi o dobre wychowanie i troche oglady.
            That's it.
            Pozdrawiam
            • Gość: oj nie.... Re: Rybciu-prezydent ma wyzsze wyksztalcenie... IP: *.olsztyn.mm.pl 29.08.05, 00:11
              Dziewczyno, czy masz jakis kompleks, o ktorym wolalabys nie pisac? Mam
              wrazenie, ze szlag Cie trafil, gdy dowiedzialas sie o Londynie... Przeciez w
              Polsce nie ma zadnej mozliwosci ani okazji, by sie wykazac... Jesli ob. block
              buster wyjechal zarabiac na zycie w innym kraju, ktory jest w stanie oplacic
              jego zdolnosci, to nie krytykuj jego decyzji, bo gdyby Tobie to zaproponowano,
              pierwsza bys poleciala kupic bilet. A tak siedzisz w Polsce i narzekasz na
              wyjezdzajacych skrycie im zazdroszczac.Chwalisz sie wyksztalceniem, a podstaw
              interpunkcji nadal nie opanowalas... Zastanow sie, zanim skrytykujesz kogos lub
              cos, poniewaz sama tez plujesz nienawiscia. Nawiasem mowiac, zajmuje sie
              krytyka dziennikarska i wiem, ze tym tekstem autor nie wyszedl poza ramy
              gimnazjalne, czyzby poziom nie do przeskoczenia? Pozdrawiam wszystkich
              niezadowolonych..
              • Gość: rybciaqu Re: Rybciu-prezydent ma wyzsze wyksztalcenie... IP: 217.206.160.* 29.08.05, 19:17
                kompleksow nie mam, zasad interpunkcji najwyrazniej nie opanowalam, ale dobrze
                mi z tym. nikogo nie krytykuje i niekogo nie oplulam, tylko zwracam uwage na to
                ze bardzo latwo przychodzi nam krytykowanie, gorzej z pochwalami. wymieniam
                komentarze. jezeli kogos urazilam, przepraszam nie mialam takiego zamiaru, bo
                szczerze mowiac nie interesuje mnie poziom olsztynskiej GW. do komentarzy
                odnosilam sie raczej od str socjologi, psychologi
                bloc-buster gratuluje pomyslu na biznes - mi juz sie podoba, nie omieszkam
                skorzystac. barakuje w olsztynie i nie tylko klimatycznych miejsc. wiem ze
                podobne kino instenieje (tyle ze bez cafei)juz w elblagu. zycze powodzenia
                p.s. w olsztynie nie siedze, ani w polsce, wiec nie mam komu zazdroscic.a
                jezykow nauczylam sie sama, wyksztacenie mi tego nie dalo.
                • block-buster Rybciu-kiedy zdobedziesz wyzsze wyksztalcenie? 01.09.05, 11:09
                  Bo obecnie to prezentujesz poziom absolwentki gimnazjum.W Twoim poscie jest ze
                  20 bledow.Jestes nie tylko niewyksztalcona,ale i niestaranna,nie umiejac
                  poprawnie przepisac mojego nicka.Masz ogromne kompleksy i nie potrafisz ich
                  ukryc.Emanuje z Ciebie porazka,ktora Cie paralizuje,co widac i czuc po Twoich
                  niewprawnych tekstach.Klamiesz mowiac,ze w Elblagu jest net-kino.Nie ma nigdzie
                  w Europie.Moje bedzie pierwsze.Alisci nie jestem do konca przekonany,czy to
                  najlepszy pomysl.Marzy mi sie otwarcie nad jeziorem Krzywym campingu
                  miedzynarodowego,czynnego od kwietnia do pazdziernika,podobnego do takiego,jaki
                  jest np.w Malmoe lub w Kopenhadze.Tylko ze camping to okolo miliona funtow na
                  start.A klientem banku nie zostane nigdy w zyciu.Moze otworze jakas bezplatna
                  gazete codzienna lub tygodnik?Jeszcze nie wiem.
                  • Gość: rybciaqu Re: Rybciu-kiedy zdobedziesz wyzsze wyksztalcenie IP: 217.206.160.* 01.09.05, 14:35
                    dzieki za krytyke. masz racje w elblagu nie ma net-kina. jest malutkie,
                    kameralne kino, tylko kino bez netu, przynajmniej bylo tam jeszcze rok temu...
                    za zle przepisanego nicka przepraszam, ale zwroc uwage ze Ty mojego ani razu
                    poparawnie nie przepisales wiec...
                    teksty mam niewprawne, poniewaz dziennikarka nie jestem. a z kompleksow sie
                    lecze :D
                    mam nadzieje, ze twoj pomysl wypali, zycze powodzenia - tak szczerze bez
                    podtekstow i mam nadzieje, nie emanujac porazka.
                    pozdrawiam z zakaldu zamknietego dla zakompleksionych ludzi zalamanych po swych
                    porazkach. auuuc to bolalo
                    buziaki
                • Gość: oj nie Re: Rybciu-prezydent ma wyzsze wyksztalcenie... IP: *.olsztyn.mm.pl 02.09.05, 18:16
                  Nareszcie wywiazala sie poprawna dyskusja, a nie bezpodstawne obrazanie drugiej
                  osoby... Prosze przyjac moje szczere gratulacje... Pozdrawiam
                  • Gość: rybciaqu Re: Rybciu-prezydent ma wyzsze wyksztalcenie... IP: 217.206.160.* 03.09.05, 15:32
                    hehe nie wcale sie nie czuje obrazona :D nazwano mnie zakompleksiana,
                    niewyksztalcona gimnazjalistka, w dodatku wiodaca zycie, ktore jest porazka,
                    plujaca na innych i zazdrsnica
                    hmm... a moze jednak powinnam
                    do zobaczenia kiedys na innym forum :D
                    pozdrawiam - buziaczki :P
            • Gość: block-buster Rybciu-z przyjemnoscia zamienie Londyn na Olsztyn IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.08.05, 13:15
              Juz dzisiaj moge zamienic moj Londyn na moj Olsztyn.Ale nie wiem,czy znalazlbym
              prace,prace-ktora mnie interesuje.I nie wiem,ile moglbym zarobic np.jako
              reporter w olsztynskiej redakcji GW.Przypuszczam,ze nie przekroczylbym 2
              tys.zl.Tyle to ja mam teraz,tylko ze w funtach.
              Realnie widze sie w Olsztynie gdzies za cztery-piec lat.Wtedy otworze sobie
              malutkie kino na 20 foteli.Poczekalnia bedzie kafejka internetowa.Net-kino
              byloby czynne od 10-tej do polnocy.Gdzies na Starym Miescie albo w okolicach
              dworca kolejowego.From London with love and kiss...
          • madziarix Re: Rybciu-prezydent ma wyzsze wyksztalcenie... 28.08.05, 16:05
            To najciekawsza depesza Reutersa jaką czytałam. Poziom żałosny merytorycznie i
            warsztatowo. Nie dziwi mnie że piszesz na forum, bo internet przyjmie jeszcze
            więcej niż papier.
            A tak właściwie panie dziennikarzu z Londynu, to ja jestem blond wampem o
            wymiarach 90-60-90, mam romans z Giertychem i przygotowuję się do występu na
            Festiwalu w Sopocie. Wierzysz mi? Nie? A kto mi zabroni pisać bzdury w
            interneci?
        • Gość: Meg Re: We wnętrzu Alfy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 09:54
          Jestem tego samego zdania. Ja podejrzewam, że Ci którzy tu najbardziej
          krzyczeli i są przeciwni Alfa Centrum 19.10. będą warować od samego rana żeby
          obejrzeć centrum w środku. Niekoniecznie żeby coś kupić, bardziej pooglądać
          witryny, może pójść do kina!? Zauważyłam, że największymi przeciwnikami są Ci
          którym wystarczają tandetne sklepy na Manhatanie, czy sklepy rzekomo firmowe z
          kolekcjami ciuchów z przed paru kolekcji, ale z drugiej strony jeśli co
          niektórych ludzi to satysfakcjonuje to OK! Jedank ja wolę sklepy na poziomie i
          oglądać filmy w czystej, zadbanej sali.
          Nie przypuszczałam, że Olsztyn to naprawdę totalna prowincja. Ludzie czy
          chcielibyście, żeby Olsztyn był jakąś mieściną czy prawdziwym miastem.
          • Gość: Alla Re: We wnętrzu Alfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:59
            SPRZED SPRZED SPRZED
            Zamiast krytykować ludzi, których nie stać na markowe ciuchy, więc kupują
            tandetę w Manhatanie... zapoznaj się bliżej z zasadami pisowni polskiej, albo
            używaj edytora tekstu "word".
      • Gość: Meg Re: We wnętrzu Alfy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 22:13
        Często odwiedzam Alfa Centrum w Gdańsku i nie zauważyłam, żeby był mało
        odwiedzany. Trzeba wziąć też pod uwagę fakt, iż w Gadańsku jest to nie
        pierwsze centrum handlowe. Śmiem nawet stwierdzić, iż jest nawet zbyt duży
        przesyt, jeśli chodzi o ilość nowo otworzonych Centrów Handlowych w Gdańsku w
        ostatnich latach. Jest ich na pęczki. Kolejne centrum budowane przy IKEA. W
        Olsztynie to coś nowego. Do tej pory musieliśmy się cieszyć, że mamy parę
        sklepów niby "firmowych", które sprzedają rzeczy sprzed paru kolekcji. Przykre!
        Podejrzewam, że z czasem się to zmieni.
    • Gość: z nie-Gdańska Re: We wnętrzu Alfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:20
      .. tylko z Przymorza (może to jednak nie jest Gdańsk???) piszę. Nie zauważyłam,
      żeby Alfa Centrum na moim osiedlu zamierała i ziała pustkami - może dzisiaj,
      podczas ptrzygotowań do koncertu JMJ tak.
      Taki obiekt na pustyni, zwanej osiedlem z wielkiej płyty, jest świetnym
      miejscem choćby na spotkanie przy kawie lub w kinie.
      Pewnie, że można by go wcale nie budować lub też zbudować na peryferiach, ale
      wtedy straciłby rację bytu.
      • Gość: hihi Re: We wnętrzu Alfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 21:33
        Słusznie piszesz: > taki obiekt na pustyni jest świetnym miejscem <
        Ale w centralnym punkcie miasta niegdyś pieknego i z wielkimi ambicjami?
        • Gość: sari Re: We wnętrzu Alfy IP: *.ols.vectranet.pl 26.08.05, 21:47
          Pan Kurs wykazał bardzo niezdrowe podniecenie Alfą, no ale cóż,może to pierwsze
          centrum handlowe które odwiedził?
    • Gość: Meg Więcej na stronie Alfa Centrum niż w tym artykule IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 22:02
      Mam podobne odczucia co do treści tego "artykułu". Poza tym chciałabym dodać,że
      osaoba która pisała ten artykuł chyba nie ma wyczucia smaku. Najpierw niech
      przejedzie się po Polsce, zobaczy inne centra handlowe bądź nawet Centrum Alfa
      w Gdańsku a potem wypowiada słowa " Co kryje się w czeluściach budynku, który,
      nie da się ukryć, przypomina gigantyczny bunkier." Po pierwsze to nie bunkier
      tylko centrum handlowe, które będzie poprzez zamontowane na elewacji sal
      kinowych tzw. panele lustrzane będzie rewelacyjnie odbijać przestrzeń wokół
      Alfa Centrum. Po drugie więcej można dowiedzieć się z internetowej strony
      www.olsztyn.alfacentrum.com.pl/inwestora niż z samego artykułu , który
      nie jest najwyższych lotów.
      Najbardziej jestem rozczarowana sklepami, które mają pojawić się w Alfa
      Centrum. W porównaniu do tego co znajduje się w Gdańsku to dno, ale cóż......:(

• Gość: hihi Re: Więcej na stronie Alfa Centrum niż w tym arty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 22:45
        Nie bunkier, powiadasz Megi, tylko centrum handlowe? No, no, ciekawe
        spostrzeżenie. Mnie przypomina toto ruiny kwatery Hitlera w Gierłoży pod
        Kętrzynem. A troche też więzienie z naprzeciwka. Nawet jest tam cos podobnego
        do galeryjki dla strażników. A przestrzeń to już rewelacyjnie odbija
        pobliski "grobowiec". Bedą się odbijały wzajemnie. I przechodniom będzie się
        odbijało.
        • Gość: Meg O Alfa Centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 11:18
          No cóż chyba nigdy hihi nie byłaś/eś w Gierłoży, bo nie wiem jak można
          porównywać ruiny do nowego obiektu. Śmiechu warte!!!! Może niektórzy wolą
          patrzeć na koszmarny Dukat lub na odnowiony ale również koszmarny budynek PSS
          Społem, ale to kwestia gustu.
          Super!
          Moim zdaniem Olsztyn z pewnością zyskał na budowie tego Centrum i z pewnością
          będzie on atrakcją dla wielu olsztyniaków.
    • Gość: Profesor Re: We wnętrzu Alfy IP: *.ols.vectranet.pl 26.08.05, 22:52
      Jeszcze zaproście U2 na otwarcie i będzie gut.
    • Gość: ok OK IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.05, 22:54
      Ale czepialscy jesteście. Mnie się podoba pomysł Alfy w centrum. Gdzie można
      pójść i po co do centrum - tylko piwa można się napić. A w Alfie zrobić zakupy,
      dzieci mają przy tym świetną zabawę i popatrzeć na wielki świat /czytaj firmowe
      sklepy/
      • Gość: hihi Re: OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 00:09
        Wszystko fajnie, oki, tylko po co do tego ten bunkier?
        • Gość: ? Re: OK ale i tak d..a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 08:46
          no tak Kurs ma z was zlewke jak nigdy, czytając opinie o swoim pisaniu....
          pośmiejmy się i my:

skad sie biora tacy "pisarze":
          wirtualnemedia.pl/document.php?id=311317
          ale dlaczego?
          dziennikarstwo.nauka.pl/index.php/id=index/dept=44/cath=105/news=111/view=1

Pani Bogusz (na stronach www.warsztaty.cogito.com.pl/index.php?
          r=118&l=pl) pisze:

"Dlaczego, Twoim zdaniem, dziennikarz jest interesującym zawodem?
          Myślę, że dziennikarstwo jest z natury ciekawym zawodem. Pisząc różne
          artykuły można się wykazać zdolnościami tzw. lekkiego pióra. Przeprowadząjąc
          wywiad popisać się swobodną wypowiedzią wyciągając od naszego rozmówcy jak
          największy szereg informacji. Moim zdaniem dziennikarstwo stwarza nam duże
          pole do popisu, gdzie możemy wykazać się naszymi zdolnościami i pokazać jak
          z najlepszej strony. Podczas pracy możemy poznać wiele interesujących ludzi,
          zwiedzić różne kraje, zapoznać się z kulturą i obrzędami innych narodowości,
          grup społecznych... Uważam, że dziennikarstwo można wiązać ze swoimi
          pasjami, a nie tylko traktować jako pracę... Jest też jakiegos rodzaju
          rozrywką, która pozwala nam poszerzać horyzonty.
          Czy chciałbyś pracować w mediach?
          Jeśli ktoś dałby mi taka propozycję, to czemu i by nie sprobować. Lubię
          być w centrum, być zauważona.
          Jak wyobrażasz sobie swoją pracę?
          Moją pracę wyobrażam sobie w taki sposób, że pisałabym artykuły do gazety.
          Lubię pisać i to chyba dlatego. Poza tym pisałam już w dwóch szkolnych
          gazetkach i szło nam naprawdę nieźle;)
          Z kim chciałbyś pracować?
          Wiadomo, że przy tworzeniu gazety jest pewien sztab ludzi. Myślę, że nie
          zależałoby to ode mnie z kim chciałabym pracować, tylko kto ze mną by
          chciał.
          Emilia Bogusz"

i to by było na tyle.......
    • Gość: Piotrek Re: We wnętrzu Alfy IP: *.acn.waw.pl 27.08.05, 11:01
      Nareszcie Olsztyn mam konkurencyjna budowle do wiezienia.Zeby tylko wiezniom
      jeszcze zbudowali taki parking podziemny...
      • Gość: Alla Re: We wnętrzu Alfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 12:59
        Hihihihi
        No i jeszcze zbiorcza cela z ekranem ;)))
        • Gość: hihi Re: We wnętrzu Alfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 10:21
          Ja widze ze na tym wątku Megi reprezentuje szefostwo Alfy. Tylko żeby
          skutecznie zajmować sie tzw PR, trzeba rozumieć o co chodzi.
          Halo Megi! Tutaj mowa o koszmarnym projekcie tej budowli, porównywanym prez
          Olsztyniaków do katakumb, bunkrów itp. Takie zwały betonu bez okien i zieleni
          w centrum starego, turystycznego miasta, stolicy regionu szczycącego się
          ekologią?! To irytuje ludzi. A był konkurs architektoniczny, powstało kilka
          ciekawych projektów - dlaczego wyrzucono je do kosza, a Twoi szefowie, Megi,
          przywieżli w teczce własny projekt - tego gniota? Jak to sie stało? Kto tu
          zadziałał? Zdradź nam ten sekret, Megi!
          • Gość: Meg Re: We wnętrzu Alfy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:29
            HiHi nie jestem pracownikiem Alfa tylko mieszkanką Olsztyna. Fakt, iż coś komuś
            się podoba nie powinien prowadzić do tak bezsensownych stwierdzeń z Twojej
            strony.
    • Gość: papa Re: We wnętrzu Alfy-katakumb. IP: *.olsztyn.mm.pl 28.08.05, 11:54
      Poco tam chodzic to miejscowe katakumby-dobrze pasyja do pobliskiego "katafalku".
    • Gość: swiatowy Re: We wnętrzu Alfy IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.08.05, 13:19
      To ze Alfa w jakis tam sposob zmieni oblicze Olsztyna nie ulega watpliwosci
      rowno 40 lat temu zrobil to Dukat.Ja osobiscie ciesze sie ze w koncu teren na
      przeciwko aresztu zostal zagospodarowany jednak sam wyglad Alfy pozostawia
      wiele do zyczenia mozna sie bylo postarac o cos lepszego.Jednak Olsztyn to
      mentalna prowincja ktora jest rzadzona przez ludzi z prowincji ktorym mozna
      wcisnac wszystko Na deser dodam jeszcze te czerwone kwiatki ktore wisza na
      zielonych siatkach rozgradzajacych jezdnie po co to? dobry smak poznaje sie po
      detalach
    • Gość: roger najlepsze centrum handlowe Europy to IP: *.echostar.pl 28.08.05, 22:55
      Stary Browar w Poznaniu....
      kto byl ten wie, kto nie byl ---> zapraszam www.starybrowar.pl
      nie chcialbym robic zakupow w bunkrze.

ale swoja droga nic nie przebije czarnego GROBOWCA, ktory wybudowali tuz obok
      magistratu - to sa dopiero architektoniczne wymiociny!!!
    • Gość: ja Re: We wnętrzu Alfy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 28.08.05, 23:30
      a ja nie moge sie doczekac otwarcia - w koncu salony firmowe w jednym miejscu
      (nie trzeba ganiac po calym miescie lub co gorsza wyjezdzac z olsztyna), mam
      nadzieje, ze nowy empik bedzie lepszy niz to "cos" co jest teraz w olsztynie
      (trudno z planu ocenic jego wielkosc) i najwazniejsze - 10 sal kinowych! w koncu
      pozegnam sie z beznadziejnym kopernikiem, awangarda i polonia. ciekaw jestem czy
      bedzie to kinoplex, wolalbym inna siec...
      • mameluch Re: We wnętrzu Alfy 29.08.05, 00:35
        nie liczyłbym na większy empik.
        sal będzie bodajże pięć, a właścicielem Helios.
        • Gość: a jednak bunkier Re: We wnętrzu Alfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 06:20
          Tyle bylo nadziei - i rozczarowanie.
      • Gość: Meg Re: We wnętrzu Alfy IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 29.08.05, 13:13
        W końcu ktoś tu sensownie pisze! Brawo :) :) Wszyscy tylko krytykują na forum
        Alfa Centrum. A ja nadal podtrzymuję swoje zdanie podobnie jak Ty, że będzie
        super pójść sobie na zakupy np. do mojego ulubionego Tally Weijl'a bądź Lupo.
        Szkoda, że niektóre marki znajdujace się w Alfa w Gdańsku nie znajdą się w
        Olsztynie.
      • Gość: Magda Re: We wnętrzu Alfy IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 29.08.05, 13:17
        To będzie kinoplex z pięcioma salami
        • Gość: Enola Gay We wnetrzu olsztynskiej redakcji Gazety Wyborczej IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.08.05, 13:22
          Znowu strajk.Znowu poniedzialek i znowu zero swiezych tekstow z dzisiaj.Znowu
          redaktor naczelny nie przypilnowal sfory i znowu jest jak jest stale,zawsze,for
          ever.A te pare tysiecy olsztynian poza Polska to niech szlag trafi,po cholere w
          ogole wlaza na olsztynska strone szukac wiesci z rodzinnego miasta...
          • redakcja.olsztyn Re: We wnetrzu olsztynskiej redakcji Gazety Wybor 29.08.05, 13:40
            Teksty są, tylko w ciągu wiadomości, a nie na głównej olsztyńskiej stronie.
            Wystarczy kliknąć ”więcej” pod pierwszymi trzema tekstami. Specjalnie dla Enoli
            Gay przestawię któryś niedzielny na początek, by nie musiał szukać.
            Roman Antonowicz
    • Gość: anna_m Re: We wnętrzu Alfy IP: *.olsznet.ec.pl 03.09.05, 22:25
      i o co tyle chałasu. wreszcie być może rzetelna relacja, co akurat w tej gazecie
      rzadko się zdarza. przywoity szczegółowy materiał sponsorowany. a co do wartości
      literackiej, no cóż raczej nigdy nie było to pismo z aspiracjami tylko raczej
      nastawione na tanią sensację kosztem faktów. juz od dawna z gw da się czytać
      tylko "wysokie obcasy" i część o gospodarce. lipa to lipa po co się nad tym
      rozwodzić.
      • Gość: Piotrek 19 Re: We wnętrzu Alfy IP: *.ols.vectranet.pl 03.09.05, 23:46
        Ludzie jacy wy jesteście nudni, artykuł jest spoko, facet byl we wnętrzu alfy i
        napisal moim zdaniem to co powinine napisac majac do dyspozycji tyle miejsca,
        ile mu dano, tylko byscie sie czepiali:)Nie moge sie doczekac otwarcia!!
        POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka