Gość: jurek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 21:43 Czytamy różne sądaże, przedstawiają wyniki głosowania 1000 osób. Możemy chyba przedstawić bardziej wiarygodny sądaż. No to zaczynajmy. Ja głosować będę na PO i dla przeciwwagi na Cimoszewicza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 21:55 Ja na PIS i Tuska dla równowagi Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 29.08.05, 22:06 czyli mogę powiedzieć , że mój kandydant jest w czołówce ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 29.08.05, 22:08 sondaż od sondy, sondowania itd. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 29.08.05, 22:09 sądzić od sądzenia sadzić od sadzania jeść od jedzenia pić jak postawią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 29.08.05, 22:09 oso, no nie łam się, a przełam się i dodaj szansę JKM, nich wyprzedzi pozostalych choc wirtualnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 29.08.05, 22:11 A Królowa Elżbieta startuje? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 29.08.05, 22:16 nie ! JKM startuje i już biegnie z rodziną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 29.08.05, 22:17 eeeeeeeee, ja chcę Krolową Elżbietę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 29.08.05, 22:18 To glosuj na Religę, on na serce pomoże ;) - może Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 29.08.05, 22:20 czyli wszyscy po jednym punkcie trzeba inna skala mierzyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 29.08.05, 22:22 Krolowa Elżbieta ma dwa punkty bo jestem Bliźniak :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 29.08.05, 22:26 Bliźniek i nie wiesz na którego oddasz glos ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
1thunder4 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 03.09.05, 00:51 ....z ubolewaniem muszę poinformować...ale Religa ucieka do Tuska... To się nazywa niezłomną postawą... jak takiemu zaufać? no cóż,,bywa i tak... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Radosna twórczość wyborcza :)) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.09.05, 00:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=28485528 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RS Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 22:41 Nie było jeszcze SLD i A, Lepper. To dopiero mieszanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : ( Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 22:44 Nie strasz ludzi po nocy :( Odpowiedz Link Zgłoś
kr0peczka Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 18.09.05, 13:35 Witam wszystkich! Wcale nie wstydzę się tego, że kandyduję z listy SLD. A startuję dlatego, że mam dość reakcji ludzi na SLD. Kiedy ludzie tylko usłyszą dźwięczne SLD, od razu ogarnia ich alergia. Ja, jak również moi koledzy i koleżanki z listy nigdy nie kradłam, nie robiłam przekrętów. Nie ponoszę odpowiedzialności za błędy kilku osób na szczeblu centralnym. I mam nadzieję, że przemiana pokoleniowa w SLD przekona wielu ludzi, że nie wszyscy w SLD są źli. My również mamy swoje idee i chęć działania dla dobra społeczeństwa. Problematyka Warmii i Mazur jest nam bardzo bliska. I nie piszę tu tego w ramach jakiejkolwiek kampanii. Sama jestem jeszcze studentką i wiem, z jakimi problemami borykają się młodzi ludzie. Wysokie koszty związane z edukacją czy brak pracy to problemy, których jedna osoba nie rozwiąże, potrzebna jest współpraca szeregu ludzi. Musimy być solidarni i uczciwi, by temu zaradzić. Uwierzcie, że ludzie z SLD na Warmii i Mazurach sa uczciwi!!! I darujcie sobie komentarze o komuchach i złodziejach!!! Pozdrawiam wszystkich sceptyków :) ostatnia na liście SLD Marta Dąbkowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 23:55 SONDAŻ SONDAŻ SONDAŻ ... to od takiego słowa SONDA.. a nie "sąda".. Słowo sąd też cokolwiek inaczej się deklinuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 00:00 może być przestała pouczać, wapniaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 00:04 może byś betonie wziął się do NAUKI???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 21:24 Wapniaczko, czep się Kostka, a jeszcze lepiej jego sondażu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 00:03 Wiem na kogo nie będę... mojego głosu nie dostanie NIKT Z SLD, ani żaden szczur, który z SLD zbiegł!!!. Prawdopodobnie PO i Kaczor albo PIS i Tusk ;))) Może JKM.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariolka Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.olsztyn.mm.pl 30.08.05, 06:46 Na Panią Lidię Staroń gdyż walczyła nie będąc posłem i zdziałała dużo więcej niż posłowie,którzy obiecywali angażować się w sprawę Pojezierza. A na Prezydenta na Pana Włodzimierza Cimoszewicza,którego kampania została podeptana przez układy służb specjalnych.Jak się musi bać prawica tego kandydata,że dopuszcza się takich działań. Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 30.08.05, 10:16 jestem Twego zdania Mariolko,dodala by jeszcze pana Goreckiego, bede glosowala na odpowiednich,moim zdaniem,ludzi,nie partie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akant Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 12:01 Przeczytałem uwaznie dotychczasowe wszystkie głosy i układa sie to tak : PO i Cimoszewicz. I tak chyba zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.olsztyn.mm.pl 30.08.05, 17:50 Zagłosuję na Tuska i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 30.08.05, 17:58 Tusk,to nikt,to facet,ktory juz uwiezyl,ze jest wielki :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akant Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 18:38 Masz rację!!! Potwierdza to także Jego plakat reklamowy "Prezydent TUSK" Oczywiście, że to mania wielkości. Ale nie tylko. Bo jak wyglądałby plakat z napisem Donald Tusk. Donald czyli "kaczor". A kaczor to Kaczyński. czyli byłaby to kampania na Kaczora. A poza tym spytajcie się jakimi językami biegle włada Tusk, jakimi Kaczyński, a iloma językami włada Cimoszewicz. I zapytajcie w świecie , kto to Tusk, albo kto to Kaczyński. Nikt nie wie!!!, A kto to Cimoszewicz - wiedzą wszyscy politycy. To mąż stanu znany na każdym kontynencie, to człowiek obeznany z etykietą dyplomatyczną. A Prezydent to nasz reprezentant na zewnątrz. W kraju rządzi Premier, np.: Tusk lub mniej juz widzę Rokitę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizol Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.olsztyn.mm.pl 30.08.05, 17:58 na nikogo sami karierowicze i oszusci Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 30.08.05, 18:00 fizol,nie mozna tak!idz,glosuj,decyduj o przyszlosci! Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 30.08.05, 18:01 parlament,sejm,prezydent, to nasza przyszlosc albo porazka, nie mozna stac obojetnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akant Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 20:56 Przytaczam jeszcze raz moją wypowiedź Masz rację!!! Potwierdza to także Jego plakat reklamowy "Prezydent TUSK" Oczywiście, że to mania wielkości. Ale nie tylko. Bo jak wyglądałby plakat z napisem Donald Tusk. Donald czyli "kaczor". A kaczor to Kaczyński. czyli byłaby to kampania na Kaczora. A poza tym spytajcie się jakimi językami biegle włada Tusk, jakimi Kaczyński, a iloma językami włada Cimoszewicz. I zapytajcie w świecie , kto to Tusk, albo kto to Kaczyński. Nikt nie wie!!!, A kto to Cimoszewicz - wiedzą wszyscy politycy. To mąż stanu znany na każdym kontynencie, to człowiek obeznany z etykietą dyplomatyczną. A Prezydent to nasz reprezentant na zewnątrz. W kraju rządzi Premier, np.: Tusk lub mniej juz widzę Rokitę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 21:32 Coś się tak uczepił tego Kaczora Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 31.08.05, 22:09 www.wprost.pl/ankietawyborcza2005/ Hallo, jak wypełnicie tą ankiete to wyjdzie wam na jaka partie głosować. Mnie wyszlo , ze dobrze będę glosować i na własciwą partie czyli UPR , az 75% mam zgodnośc pogladów Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 01.09.05, 10:01 ciekawe,mi wyszla Platforma Obywatelska i jako drugie SDPL ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:32 A u mnie PC i PO po tyle samo %, a tuż za nimi JKM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angie Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:17 Tańczący z żubrami wygra z kaczkami ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 01.09.05, 22:26 www.wprost.pl/ankietawyborcza2005/ Piękna ankieta - teraz wiecie na kogo glosowac i nie ma awantur :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angie Ale jajko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:37 wyszło, że muszą zagłosowac na PiS oraz SDPL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzien Nie dam sie zwariowac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 23:57 A mnie z tego testu wypadli Demokraci. I zgadza się. Procz PO tylko oni sa za podatkiem liniowym (koalicja PO z PiSem na pewno tego nie wprowadzi!) A w prezydenckich, gdy patrze na to co wyprawiaja Miodowicze, Macierewicze czy Giertychy - to bede glosowal na Cimoszewicza! Nie dam sie zwariowac! Bo nawet jesli nie jest idealny, to najlepiej pasuje na prezydenta - pragmatycznego dyplomaty na forum miedzynarodowym. Boje sie awanturnikow na tym stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robiii Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: 213.195.139.* 02.09.05, 07:44 szczyt kretynizmu. zagłosuję trochę na PO a trochę na PiS :), trochę na SLD trochę na LPR, trochę posolę i trochę posłodzę, trochę za obniżeniem podatków trochę za podwyższeniem..... co to za dyskusja Odpowiedz Link Zgłoś
1thunder4 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 03.09.05, 00:44 Zadziwiające są sondaże w mediach, które już od dawna spekulują stopą procentową, wywierając presję na polskim społeczeństwie, nie dając szans na dobrowolne i niezależne podjęcie decyzji.... co do wyboru kandydata na urząd prezydenta RP... mam na myśli tych nie świadomych politycznie a raczej biernych, ktorymi bez ustannie próbuje się manipulować. Presja wywierana na jednostkach a nawet masach. MEDIA nie są obiektywne oraz bezinteresowne w tej kwestii.... Tzw socjaldemokracja czy liberałowie z Tuskiem na czele, wraz ze swymi poplecznikami drąża nasz kraj i społeczeństwo już od okresu OKRĄGŁEGO STOŁU i co ? Kolejne chwyty i propaganda pod barwami rzekomo biało-czerwonymi... Nie dajmy się zwieść ! Niezbędna jest PRAWDZIWA świadomość narodowa, lojalność wobec własnej ojczyzny i własnego narodu .. MAM NADZIEJĘ, ŻĘ KAŻDY Z WAS DOKONA WŁAŚCIWEGO WYBORU, ZGODNIE Z WŁASNYM SUMIENIEM. CZAS DĄŻYĆ DO WSPÓLNOTY NARODOWEJ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.09.05, 00:59 Te sondaże są niczym innym, jak mniej czy bardziej udaną próbą sterowania opinią publiczną. Hasło "kupą panowie" ma wpłynąć na niezdecydowanych. Jakie efekty to wywołuje, można sprawdzić m.in. w cotygodniowych sondażach. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 03.09.05, 21:01 www.wprost.pl/ankietawyborcza2005/ Piękna ankieta - teraz wiecie na kogo glosowac i nie ma awantur :) Uważam , że większośc problemów z glosowaniem zniknie wypełniając tą ankietę, a nie wysłuchiwać podpowiedzi mediów. Najważniejsza jest gospodarka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Tys pikne :)) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.09.05, 00:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=28485528 Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Tys pikne :)) 04.09.05, 20:54 Zauważyłam , że najwięcej plakatów przy ulicach jest Donalda Tuska, Na jednej takiej głównej po obu stronach drogi , tak , że i od kierowcy dobry widok i od pasażera. Swobodnie mozna nazwać tą ulice promenadą Tuska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.09.05, 11:16 Na Antyklerykalną Partię Postępu "Racja" (na Mariolę Pycz), a na prezydenta na Daniela Podrzyckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 21:33 a ja na Justynę MYK z Zielonych.jest ostatnia na liscie sdpl w Elblagu. fajna babka Odpowiedz Link Zgłoś
theedge Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 10.09.05, 21:54 Ja na JKM i UPR oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
nnina13 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 11.09.05, 14:17 Z powodu braku wiary w sondaże, zaglądam na fora różnych miast aby zobaczyc co sie dzieje. Wszędzie podobnie, zaufanie do sondaży małe. Wiadomo jest że w rządzie będziemy mieli PO PiS ale nie jest jasne kto będzie prezydentem. (z tego jasny wniosek, że media nie chcą się przyszłej koalicji narażać) Wiemy już na przykłdzie Warszawy jak potrafi rządzić Pan Kaczyński i to nakazuje nam na niego nie glosować. Forum Gazety Wyborczej Autor: pe1 Data: 09.08.2005 11:16 Przypominamy! Lech Kaczyński zobowiązał się do „Bezwzględnej, nieustępliwej walki z przestępczością...”. * Tymczasem Warszawa wciąż jest miastem o największym zagrożeniu przestępczością w Polsce (ponad 128 tys. przestępstw w 2003 r., o 3 tys. więcej niż rok wcześniej). Nastąpił także wzrost przestępstw skierowanych przeciwko mieniu, wzrosła liczba bójek, zabójstw, gwałtów. * Równocześnie Kaczyński wydał 80 mln zł na utrzymanie Straży Miejskiej, choć nie przyczyniło się to do poprawy porządku i bezpieczeństwa w mieście. * Obiecana rozbudowa systemu monitoringu – przy planie w 2003 r. 15 mln zł – osiągnęła wykonanie 0 proc.! * Do czerwca br. każdy autobus i tramwaj miał zostać wyposażony w kilkanaście urządzeń rejestrujących to, co się w wozie dzieje. I co? Nic! * W zamian za zlikwidowanie w szkołach firm ochroniarskich, do każdej placówki miały być wysłane patrole straży miejskiej. W efekcie szkoły zostały bez ochrony, bo strażnicy, w niewystarczającej zresztą liczbie, rozpoczęli pracę z dużym opóźnieniem. „Bezwzględnie walczyć będziemy ze zjawiskami korupcyjnymi..., szeroka informacja o zamówieniach, nawet gdy nie przewiduje jej ustawa...”. * I już na wstępie, poprzez koalicję z Platformą Obywatelską, Kaczyński stał się częścią układu, który chciał rozbijać... Kadencję rozpoczął od współpracy z ludźmi, których oskarżał publicznie o korupcję, niegospodarność i przekręty. * Nowy „skromny” gabinet Kaczyńskiego przy ul. Miodowej kosztował ok. 140 tys. zł i okazał się być samowolą budowlaną. * Bez przetargu chciał wybudować skrzyżowanie obok Galerii Mokotów za 21 mln zł. W uzasadnieniu wniosku o zgodę na tryb bezprzetargowy podano, że władze miasta nie radzą sobie z przeprowadzeniem przetargu. Wykonawca remontu al. Krakowskiej także został wybrany bez przetargu. Bez przetargu chciał także wybrać wykonawcę prac rozbiórkowych budynku Spójni, na co nie zgodził się Urząd Zamówień Publicznych. * W ramach urealniania stawek czynszu za lokale użytkowe Kaczyński proponuje indywidualne negocjacje, w cztery oczy, urzędnika z najemcą, co – jak widać gołym okiem – sprzyja korupcji. * Jednym z przykładów tej bezwzględnej walki ze zjawiskami korupcyjnymi jest powołanie Michała Borowskiego na funkcję naczelnego architekta, który jako właściciel kamienicy Foksal 15, legalnie, ale pokrętnie, z ewidentna stratą dla Warszawy, korzysta „z pomocy” miasta przy wykwaterowywaniu zbędnych lokatorów. * Przetarg na utrzymanie zieleni wokół PKiN w ub. roku wygrało Miejskie Przedsiębiorstwo Robót Ogrodniczych, którego prezesem tuż przed rozstrzygnięciem przetargu został dyrektor techniczny PKiN, ustalający warunki tego przetargu. „Usprawnić funkcjonowanie urzędów... Wysokie kompetencje i kultura osobista urzędników będą stanowiły nową wizytówkę miasta...”. * W wyniku czystek kadrowych Kaczyński zatrudnił ok. 700 osób, z których znaczna część – co znamy z Kubusia Puchatka – to krewni i znajomi królika. W znacznej części związanych z PiS i spoza Warszawy. * Burmistrzem Żoliborza, z polecenia Kaczyńskiego, został dyrektor ZOZ, dr Marek Rzewuski. Zwolnione przez niego miejsce objęła jego konkubina, która wraz z ze swoją matką zarabiała dodatkowo na zleceniach dyrektora ZOZ. * Szumnie zapowiadana poprawa funkcjonowania urzędów zaskutkowała głównie wstrzymaniem dochodów w budżecie miasta, a kolejki po najprostsze dokumenty, jak prawo jazdy, zwiększyły się wielokrotnie. * Kolejne próby ogłoszenia przetargu na planowany rok wcześniej remont al. Jana Pawła II kończyły się niczym, około pół roku zajęło przeprowadzenie przetargu na zakup materiałów biurowych. W tym czasie papier kupowano w sklepie, a urzędnicy sami kleili koperty z makulatury. * Urzędnicy nie poradzili sobie z wykupem gruntów pod budowę mostu Północnego i ul. Górczewskiej, z modernizacją Al. Jerozolimskich za Dworcem Zachodnim. W tym roku można już zapomnieć o poszerzeniu o dwa pasy ul. Wołoskiej (na odcinku od szpitala MSWiA do Woronicza). Podobny los spotkał też Płowiecką. Przez kolejne miesiące kierowcy będą więc stać w korkach. Nici z remontu wiaduktów przy Trasie Toruńskiej. * Kwitnie za to rozdawanie samorządowych pieniędzy swoim, np. kilkutysięczne nagrody trzydziestu dyrektorom biur Kaczyński uzasadnił: Dawałem i będę dawał. I wcale nie za to, że ktoś jest dobry, ale dlatego, że mu się to zwyczajnie należy. * Zmniejszyły się drastycznie dochody miasta z majątku, o ok. 150 mln zł rocznie. „Dążyć do poprawy sytuacji transportu miejskiego. Zintegrowanie systemu komunikacji, inwestycje w infrastrukturę, w tym budowa obwodnicy, w sposób widoczny zmieni jakość transportu miejskiego...”. * Kaczyński chwalił się wykonanymi inwestycjami, które były zaplanowane i de facto zrealizowane w poprzedniej kadencji. Są to m. in. tunel Wisłostrady i rondo Zesłańców Syberyjskich. * Wielokrotnie obiecywał oddanie stacji metra na pl.Wilsona w grudniu br. Już nie jest tajemnicą, że warszawiacy na Żoliborz pojadą dopiero wiosną! * Miała być dokończona Trasa Siekierkowska... ale nie jest. * Po tragicznym wypadku, Kaczyński obiecał, że zostaną poprawione wadliwe znaki wzdłuż Trasy Siekierkowskiej. Padały jednak kolejne terminy (marzec, maj, lipiec), a nic się nie zmieniło. Kolejnym obiecanym terminem jest połowa listopada. * W roku 2003 nie rozpoczęto realizacji żadnej nowej, ważnej dla Warszawy inwestycji, a kontynuacja inwestycji rozpoczętych w poprzedniej kadencji przebiegała niemrawo i z mizernymi efektami, np. węzeł Wołoska/Marynarska. Część z nich została faktycznie zaniechana np. Trasa Siekierkowska, druga nitka ul. Wołoskiej i Górczewskiej, rozbudowa systemu monitoringu. Nie zakupiono ani jednego autobusu i tramwaju. * Nie rozpoczęto modernizacji ulic Witosa/Sikorskiego/Rzymowskiego * Węzeł komunikacyjny Wołoska/Marynarska – ważny fragment tzw. obwodnicy etapowej – miał być ukończony w tym roku. Wiadomo już jednak, że nawet kolejny termin, wyznaczony na sierpień przyszłego roku, nie zostanie dotrzymany. * Nie rozpoczął się także remont ul. Marszałkowskiej pomiędzy pl. Unii Lubelskiej a pl. Konstytucji oraz Krakowskiego Przedmieścia – pomimo obietnic. * Terminów zakończenia remontu wiaduktów w al. Krakowskiej było osiem czy dziewięć. * Wyznaczano również kilka terminów rozpoczęcia przebudowy następnego odcinka Górczewskiej. * Wyremontowany odcinek ul. Wołoskiej został uznany za bubel roku. * W 2003 r. zrealizowano 70 proc. planu inwestycyjnego, mimo że był on w trakcie roku kilkakrotnie korygowany poprzez wykreślenie lub zmniejszenie zakresu kolejnych inwestycji. * Kompromitująco wygląda realizacja inwestycji w I półroczu 2004 r. Z planu 1 mld 396 mln zł wykonano 165 mln zł. tj. 11 proc., do listopada 2004 r. wydano tylko ok. 35 proc. środków na realizację inwestycji. * Kaczyński zlikwidował wspólny bilet na przejazd komunikację miejską i koleją. * System zarządzania ruchem ulicznym został w sferze obiecanek. „Edukacja i wychowanie muszą stanowić główny priorytet miasta. Zwiększenie dostępności do infrastruktury sportowej i dostępność do obiektów kultury muszą stać się normalnością... We współpracy z policją i strażą stworzymy miejsca bezpiecznego pobytu młodzieży w czasie wolnym od zajęć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enter_v Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 15:54 Słusznie, po tym co już widzimy w Warszawie, Kaczynski to tragedia. Ale też ci którzy fascynują sie perspektywa podatków 3 x 15 proponowana przez PO Tuska chyba nie zdaja sobie sprawy z tego, że to tylko taka gra wyborcza. Bo nawet gdyby PO osiagnelo to swoje maksimum z ostatniego sondażu (39 czy 38 procent), to nie zdobedzie w sejmie wiekszosci by te podatkowe zmiany przeprowadzic. Bo WSZYSCY (!) pozostali sa przeciw. Trudno, żeby Tusk o tym nie wiedzial. W gospodarce wiec wszystko pojdzie po staremu, takie sa realia. Zatem w kampanii Tuska chodzi o cos innego, o tych, co za jego plecami... Te niewyjasnione fundusze, te zobowiazania... Dziekuje za republike pułkowników i intryg sluzb specjalnych w poludniowoamerykanskim stylu. Giertychy, Leppery i inne takie w ogole nie wchodzą w gre. No i problem! Wypada mi, że zagłosuje na Cimoszewicza oraz PD, bo z nich wszystkich będzie to najmniejsze zło, w dodatku znane i przewidywalne. Uzasadnienie: jak ma byc po staremu (bo nie ma szans na POWAZNA zmiane) to niech przynajmniej bedzie bez gwaltownych awantur i rozwalania budzetu. Jesli zas dojdzie do władzy PO+PiS, to niech maja silna opozycje, ktora stonuje nieuniknioną wojnę między koalicjantami. A za rok-dwa sie zobaczy, moze beda nowe wybory. Uwazam ze taki wybor - nie najlepszy, przyznaje - jest chociaz propanstwowy. A powinnismy ratowac panstwo przed Jasiami - majsterkowiczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmi Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 16:05 nnina12 napisał(a)(y)(li)* 'Przypominamy!' Zapomniał(a)(y)(li) dodać, kto mianowicie przypomina. Ani chybi towarzysze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enter_v Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 18:55 Fakty pozostaja faktami, niezależnie kto je przypomina. Chyba że u Ciebie, jmi, wszystko jest kwestią dowolności lub wiary. W takim wypadku nie skarż sie na państwo, jeśli i ono tak będzie funkcjonować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola TYLKO NA PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 20:38 i na prof. Kaczyńskiego na Prezydenta dość mam oszustów www.naszeradio.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: TYLKO NA " platformę JKM " 11.09.05, 21:21 dodaje dwa glosy na UPR i Platformę Janusza Korwina Mikke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonio Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.olsztyn.mm.pl 11.09.05, 22:34 Na nikogo bo to banda i nie ma to znaczenia czy to sld czy pis to wszystko sa karierowicze i maja nas NAROD gleboko w d licza sie tylko ich interesy Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? 11.09.05, 22:41 w takim razie glosuj na UPR i to bedzie Twój przeciw takiej zlodziejskiej polityce, bo nie idąc sami sie wybiorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angie Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 23:53 a może na Polską Partię Pracy ? Podobno od ręki dają do ręki 1600 zł oraz samochód z kierowcą każdemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matyjasek Re: NA KOGO BĘDZIESZ GŁOSOWAŁ ??? IP: *.olsztyn.mm.pl 18.09.05, 17:16 Już npisałem raz czy jest jakaś zbitka kandydatów by móc ich porównać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twojkandydat.pl [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Radziewicz [...] IP: .55.162.* / *.elk.mazury.pl 21.09.05, 08:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatorzanka Re: NA KOGO IP: *.cloudieweb.com 01.03.15, 10:07 dam głos na magdę ogórek jako świeży powiew na zatęchłej scenie politycznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp Re: IP: *.cloudieweb.com 19.04.15, 10:16 w pierwszej turze dam głos na brauna reprezentującego solidne racje patriotyczne, a w drugiej na pewno nie na żadnego z kontynuatorów linii magdalenki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Mały apel wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.15, 09:15 www.youtube.com/watch?v=WWBbFKc8yJ4 Odpowiedz Link Zgłoś