Dodaj do ulubionych

NOBEL dla Małkowskiego

04.10.05, 12:11
Nie wiem gdzie można zgłaszac kandydatury, ale jakby tak rozglosic sukcesy i
przemiany zyciowe obecnego prezydenta to moze, moze... ? Tylko nie wiem w
jakiej kategorii? Moze ekonomia? Moze jednak pokojowy Nobel? Co o tym
myslicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: lolek Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.ols.vectranet.pl 04.10.05, 14:07
      kazdy kto Czeska zna to wie ze jest to czlowiek nie tylko malego wzrostu ale i
      formatu. Wiadomo ze jest to zwykly kretacz, ktory udawal wielkiego komucha a
      jednoczesnie gral z Langowska i Grabinska. Jego zona wlasnie u Langowskiej jako
      Kuratora pracowala a on udawal pryncypialnego lewicowca. Przeciez wiadomo iz
      nie chciano go dopuscic do zawodu nauczyciela, a jednak. On wlasnie jak byl
      przewodniczacym obiecal Langowskiej (wowczas posel ) nowy lokal. Jak prawica
      przegrala to powiedzial "niech spier.." On wreszcie dorobil sie emerytury
      nauczyciele(kilkaset zlotych), ale trafila sie szansa za kilkanascie tysiecy
      zlotych. zrealizowal ja dzieki czlonkowstwu w SLD a potem te partie w imie
      koniunktury olat i stal sie klerykalem. O co chodzi. To zwykly efekciarz,
      kochas Olsztyna, zwykly cwaniak, dlaczego do dzis dnia wyborcy nioe wiedza za
      co i w jaki sposob prezydent zostal skazany przez sad za wypadek drogowy. To
      jest po prostu parodia.
      • Gość: Jaska Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 04.10.05, 18:15
        A ja bym dała pseudonobla za debilne pomysły.
        • jasnyprorok Re: NOBEL dla Małkowskiego 04.10.05, 21:35
          Nobel za omijanie prawa.
          • Gość: Jaska Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 04.10.05, 21:53
            Chyba Jobel

Przyp.
            Słowo jobel w języku Hebrajskim w pierwszym sensie znaczy "baran"
      • Gość: ... Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 06.10.05, 00:13
        W Olsztynie za jego kadencji więcej dobrego się dzieje niż za Cichonia -
        nicponia... Nie uważasz?
        • martucha30 Re: NOBEL dla Małkowskiego 06.10.05, 15:37
          oj dzieje się dzieje, a zacznie się już niedługo dziać - wybory idą
          samorządowe :)
      • Gość: jak Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 21:52
        oto chodzi, że czesiu nie zostal skazany za wypadek drogowy tylko sąd umorzył
        postepowanie z uwagi na nikłą szkodliwośc czynu ( opaczność nad nim czuwała ).
        Gdyby go skazano to nie mógłby być prezydentem.
    • Gość: ST NOBEL dla beinga28 IP: *.olsztyn.mm.pl 04.10.05, 22:18
      w kategorii: NAJWIĘKSZEGO GŁUPKA NA FORUM!
      • being28 Re: NOBEL dla beinga28 04.10.05, 22:23
        Gość portalu: ST napisał(a):

> w kategorii: NAJWIĘKSZEGO GŁUPKA NA FORUM!

Nie ma takiej kategorii.
      • Gość: Jaska Re: NOBEL dla beinga28 IP: *.olsztyn.mm.pl 04.10.05, 22:27
        Szczerze, faktycznie Nobel dla Beinga28 za trafność spostrzerzeń, za wybieganie
        z przewidywaniami do przodu, ale przede wszystkim za piętnowanie bezmyślności.

Do ST:

oj nie dorastasz, nie rozumiesz, nie kumasz, nie kojarzysz ip., itd.
    • Gość: kawa Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 12:16
      Chyba racja z tym, że najlepszy byłby JOBEL dla Czesia, szczegółnie po tych
      ostatnio ujanionych bilingach.
      • Gość: Mekier Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 26.10.05, 14:29
        I za te wszystkie dziwne decyzje wezmą się organy ścigania. I nikt nie uwierzy
        w "dobre intencje" małkowskiego. A kim będzie małkowski bez władzy? Komu
        potrzebny stary człowiek co już tylko przez telefon gada?
    • Gość: lll Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 14:35
      To wszystko prawda, tylko, że ja jakoś nie wierzę, że w to zajęcie się
      odpowiednich organów sprawkami Czesia, za duże ma układy...chociaz z drugie
      strony wielu wyrolował.
      • Gość: teraz Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 21:55
        Ciekawe by było gdyby czesio zaczął mówic kto nad nim czuwał zwłaszcza w sądach.
        • Gość: apokalisawnytszlo proponuje najl boh literackiego IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 27.10.05, 10:56
          Dawno nie ubawiła mnie tak żadna ksiązeczka, kto chce, podeślę?
          • Gość: jacek Re: proponuje najl boh literackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 16:35
            spróbój skanować i wszyscy poczytają.
            • Gość: WOOW SZUKAJCIE W eMULE& KAAZA IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.11.05, 22:13
              Tam jest tego fool
          • Gość: ja Re: proponuje najl boh literackiego IP: *.strazmiejska.olsztyn.pl 27.02.06, 14:59
            cześć czyżby to książeczka o Owadzie? MOze masz i możesz przesłac interesuje
            mnie wszystko co o nim wiesz dzieki mój mail znaszmnie@wp.pl
        • Gość: Alla Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 19:09
          ..jego prawniczka sulikowska.. oj ta to ma do powiedzenia ;)
          • Gość: bat Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:15
            ciekawe, kiedy zacznie mowić?
    • Gość: arek Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.ols.vectranet.pl 29.10.05, 16:05
      Z tą książeczką to świetny pomysl, slyszalem o niej a w tej chwili po wyczynach
      Cześka Pryszcza będzie bardziej poczytna. Dręczy mnie pytanie dlacaego
      miejscowa prasa nie podała i my jako wyborcy nie wiemy jakie właściwie jest
      rozstrzygnięcie w sprawie wypadku drogowego, ktorego sprawcą byl Czesiek. W tej
      sytuacji mogę podejrzewać, że jest to wynik zmowy Pryszcza z sądem. Pracownicy
      dawnej SB w Sczytnie znają go jako bardzo częstego gościa u swojego kolegi ż-cy
      ds SB. Część z nich pomagała mu przy przeprowadzce ze Sczytna do Olsztyna gdy
      przechodzil do pracy w KWP PZPR. A teraz w imię kariery zrobił się taki
      klerykał.
      • Gość: darek Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 18:01
        Gdyby ten wypadek (potrącenie dziecka na przejściu dla piszych) spowodaował
        każdy inny śmiertelnik, to sąd by skazał na stosowna karę. jest oczywiste że
        takiej sprawy nie da się załatwić bez udziału " wysokich czynników " Ponadto,
        gdyby to był procyk to gazety w szczególnosci wyborcza opisywała by to
        zdarzenie przez miesiące. Poniewaz dotyczyło to czesia nastąpiła cisza to jest
        fakt, którego pan redaktor naczelny nie będzie w odpowidnim czasie mógł
        przekonywująco wytłumaczyć. Nawet dzisiaj gdy już o tym wypadku wiadomo
        dziennikarze nie próbują wyjasnić tematu. Wskazuje to jednoznacznie czesio
        nadal umie wpływać na "niezależne" media z GW czy GO.
    • Gość: lll Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 19:33
      To fakt, gdyby to był Procyk, to mielibyśmy medialny szum na całego, codziennie
      w kilku gazetach i pozostałych mediach, a tak cisza, nikt nic nie pamięta. No
      cóz trzeba się szykować, bo zbliżają sie nowe wybory samorządowe.
      • Gość: gość Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 20:57
        To jednak cisza medialna potwierdza bardzo bliskie związki prezydenta z
        rdakcjami GW i GO
        • Gość: autor Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 21:22
          Dlaczego policja w końcu nieustali kto rozawiał na seks linii i ile to
          kosztowało publicznuch pieniędzy i czy nie doszło do popełnienia
          przestępstwa.Czy w tym mieście Czesław Jerzy jest nietykalny.
          • pavlodiablo Re: NOBEL dla Małkowskiego 29.10.05, 22:52
            Do czasu a ten upływa nieubłagalnie
            • Gość: luna37 Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 30.10.05, 12:33
              no właśnie...do czasu...ciekawe tylko którego???:))
              • Gość: student Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 30.10.05, 15:42
                czasu zboczeńców, kierowców co potrącają dzieci i innych odmieńców
                • Gość: hola Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 15:51
                  dlaczego cbś nie interesuje się przypadki Czesława Jerzego, a zwłaszcza jego
                  komórką, mogłoby się wyjasnic wiele np. geneza jego umorzenia wypadku i coś
                  znacznie więcej.....
                  • Gość: oczekujący Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 15:53
                    Wzwód pana prezydenta

Służbowy telefon regularnie dzwoni na sekslinię.

Czesław Jerzy małkowski znany jest w Olsztynie głównie ze swojej wielkiej
                    religijności, przyjaźni z miejscowym arcybiskupem Edmundem Piszczem, a
                    wcześniej z papieżem Janem Pawłem II. małkowski wygłasza nawet umoralniające
                    mowy w olsztyńskiej katedrze i regularnie uczestniczy w nabożeństwach i
                    procesjach.

Gdy idzie o obronę i promocję katolickich wartości, prezydenta małkowskiego
                    stać na szaleństwa. Oczywiście za szmal podatników. Z okazji 25-lecia
                    pontyfikatu J.P. 2 na frontowej ścianie zabytkowej olsztyńskiej Wysokiej Bramy
                    zawisł obraz Matki Bożej Królowej Pokoju poświęcony przez samego papieża w
                    Watykanie. Ponieważ papież Wojtyła do małkowskiego i obrazu przylecieć nie
                    mógł, małkowski z obrazem i delegacją biskupów polecieli do papieża. W zamian
                    papież podarował małkowskiemu kilkadziesiąt różańców, które następnie prezydent
                    rozdał radnym.

Ostatnie szaleństwo religijne małkowskiego kosztowało podatników jedynie 48
                    tys. zł. Prezydent zamówił portret Jana Pawła II o wymiarach metr na dwa, który
                    zawiśnie w sali sesyjnej miejskiej rady.

małkowski był także gotów walczyć ze sztuką w imię Boga i proboszcza. W
                    olsztyńskim teatrze wystawiano niedawno słynną sztukę Michaela
                    Hollingera „Palec boży” opowiadającą o popadającym w ruinę średniowiecznym
                    klasztorze, małkowski tak publicznie skomentował dramat obcojęzycznego
                    literata: To nieudany paszkwil, który nie pokazuje Olsztyna w dobrym świetle...
                    Sztuka Hollingera szybko zniknęła z afisza.

Można by pomyśleć, że prezydent małkowski modli się całymi dniami i leży
                    krzyżem w kościele. A tu dupa, w przenośni i dosłownie. Służbowy, opłacany
                    przez podatników telefon komórkowy prezydenta małkowskiego często dzwonił na
                    sekstelefon 0 700...

Dzwonimy na ulubione według telefonicznych billingów numery pana prezydenta 0
                    700 98 89 99:

Cena połączenia 9 zł 91 gr. Cześć kotku, jak miło, że dzwonisz. Mam na imię
                    Laura, niedawno skończyłam 20 lat. Mam blond włosy, niebieskie oczy i od
                    pewnego czasu mam nowe hobby – doprowadzanie mężczyzn do rozkoszy przez
                    telefon. Siedzę sobie w wannie pełnej białej piany, delikatnie masuję moje
                    obfite piersi, a moje różowe sutki są bardzo twarde, ty je delikatnie
                    przygryzasz i pieścisz. Umieramy ze śmiechu, ale słuchamy dalej: Bardzo dobrze
                    to robisz. Chcę zobaczyć twoje cudowne klejnoty, chcę ci doskonale zrobić
                    laskę. Najpierw delikatnie, a później coraz mocniej. Włożysz mi go do buzi
                    bardzo głęboko. Jest taki gruby i nabrzmiały, cudowny z tą purpurową główką.
                    Zaraz zalejesz mnie kaskadą gorącej spermy. Chcesz rzucić mnie na łóżko i rżnąć
                    na różne sposoby...

Już nam się odechciało śmiać i zaczęło się nudzić. Dzwonimy więc na inny,
                    ulubiony telefoniczny numer prezydenta Olsztyna 0 700 98 30 38:

Cześć kotku, jak miło, że zadzwoniłeś. Nazywam się Liza i mam 23 lata. Moim
                    ulubionym zajęciem jest seks z mężczyznami i kobietami. Nic, co ludzkie, nie
                    jest mi obce. Mam 170 cm wzrostu, jestem blondynką z niebieskimi oczami.
                    Wyróżniają mnie jędrne piersi, zgrabny tyłek i bardzo głębokie gardło...

Ponieważ prezydent małkowski regularnie apeluje poprzez prasowe ogłoszenia o
                    datki do olsztynian, a to na obraz, a to na tablice pamiątkowe poświęcone
                    Maryi, papieżowi, proponujemy, żeby tym razem urządzić zbiórkę na prywatną
                    komórę dla ojca miasta. Bo kiedy dzwoni na koszt podatników ze służbowej na
                    sekslinię, to przez obywatelskie skrępowanie może mu nie stawać.

Autor : Iza Kosmala
    • Gość: darek Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.ols.vectranet.pl 30.10.05, 16:31
      Pozostaje mieć nadzieję, że zarówno Pan Szczyglo jak i Szmidt czytają Forum i
      wyciągną z tego wnioski. Tak dalej być nie może. Wyborcy powinni dowiedzieć sie
      o okolicznościach w jakich doszło do umorzenia postepowania Cześkowi co
      przecież umożliwilo wybranie go przez SLD owskich radnych na prezydenta, a
      następnie niemal od początku urzędowania prowadzenie kampanii wyborczej pod
      siebie.To zwykłe draństwo ze wyborcy-mieszkańcy do obecnej chwili nie znają
      tresci uzasadnienia wspomnianego, sądzę kompromitującego uzasadnienia sądu.
      Prasa lokalna zaciekle milczy.
      • Gość: kan Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 17:43
        tylko Szczygło albo Szmidt dotrą do tej sprawy i innych bo lokalne media będą
        do ostatnich dni czesia "obiektywnie i niezaleznie" milczeć.
        • Gość: nnn Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:26
          Nadal nie mogę zrozumieć dlaczego odpowiednie slużby powołane do ścigania
          przestępstw tolerują dzialałność Czesława Jerzego Małkowskiego. A co z prasą,
          dlaczego lokalna nic nie pisze.

• Gość: mmm Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:28
            Odpowiednie służby będą teraz zajęte wyświetlaniem Afery Jacuzzi.
            • Gość: jaśniepanującym dziennikarze trzęsą tyłkami przed IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.11.05, 09:43
              Ani słóweczka, bo jeszcze by się narazili, za to potem , jak już będzie mozna
              to na pewno znajdzie się wiele pożal sie Boże dzięnnikarzyn co będą grzmieć.Ale
              teraz ogonek pod siebie i cicho sza..
              • Gość: wierzący Re: dziennikarze trzęsą tyłkami przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 17:54
                A ja tak wierzyłem lokalnej gazecie wyborczej, redaktorowi naczelnemu, że mają
                misję informowania społeczeństwa, że są niezależni i obiektywni. A to jeden
                wielki interes gazeciarzy. Ciekawe czy Pan redaktor naczelny nabieże odwagi i
                odpisze tłumacząc na forum dlaczego głowę trzyma w piasku jak struś (...órz).
                • Gość: Joni Re: dziennikarze trzęsą tyłkami przed IP: *.olsztyn.mm.pl 01.11.05, 18:42
                  spokojnie jeszcze jest Fakt i Nie, oni się nie szczypią z takimi
                • redakcja.olsztyn Re: dziennikarze trzęsą tyłkami przed 01.11.05, 19:32
                  Mamy odpisać? Pan redaktor naczelny naszego dodatku jest panią, panie wierzący,
                  i do tego chwilowo nieobecną. Odpiszę więc ja: według naszych informacji nie
                  doszło do opłacania publicznymi pieniędzmi takich telefonów. Nic więc w tej
                  sprawie nie może nas interesować.
                  Co do wypadku, zdarzył się zanim sprowadziłem się do Olsztyna i nie znam
                  szczegółów. Nie widzę jednak nic dziwnego w warunkowym umorzeniu postępowania,
                  o ile sprawca był trzeźwy, nie unika odpowiedzialności, a rodzice ofiary -
                  objętej przez sprawcę solidną opieką - nie zgłaszają sprzeciwu. To się zdarza.
                  Roman Antonowicz
                  PS. Bardzo mnie rozbawił pomysł któregoś forumowicza: łapówki dla nas w postaci
                  prenumeraty dla ratusza kilku gazet. To, powiedzmy, 10 czy 20 zł miesięcznie do
                  podziału. Skromnie, ale stały dochód...

• Gość: sam_sob Re: dziennikarze trzęsą tyłkami przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 20:24
                    Drogi redaktorze. Nie sposób spokojnie zgodzić się z prezentowaną opinią. o
                    treści:
                    > Nie widzę jednak nic dziwnego w warunkowym umorzeniu postępowania,
                    > o ile sprawca był trzeźwy, nie unika odpowiedzialności, a rodzice ofiary -
                    > objętej przez sprawcę solidną opieką - nie zgłaszają sprzeciwu. To się zdarza.
                    > Roman Antonowicz

Zgodnie, z bowiem z treścią art. 66 par. 1 kodeksu karnego „sąd może warunkowo
                    umorzyć postępowanie karne, jeżeli wina i społeczna szkodliwość czynu nie są
                    znaczne”, a za takie nie uznaje się wykroczenia drogowego na skutek
                    wyprzedzania w miejscach niedozwolonych, w tym przypadku na przejściu dla
                    pieszych. Nie znam rzeczywistych intencji Pana redaktora, który pozwala sobie
                    na wprowadzanie w błąd opinii publicznej. Wiem natomiast to, że z tą sprawą
                    jest podobnie, jak z jazdą po pijanemu, na którą jednym się pozwala innym nie.
                    Jest to sytuacja patologiczna i wyraźnie szkodliwa społecznie, o czym świadczy
                    statystyka zgonów z ostatnich dwóch dni. Z tego powodu uważam, że czas skończyć
                    z przyzwoleniem ze strony redakcji do działań mających tak wielce szkodliwe
                    następstwa dla życia wielu ludzi, które są wyższe od ofiar wojny w Iraku.
                    Z wyrazami poważania.

• redakcja.olsztyn Re: dziennikarze trzęsą tyłkami przed 01.11.05, 20:32
                      Niby gdzie przyzwalam na takie zachowania? Piszę, że takie decyzje sądu się
                      zdarzają, i obecna - a nie ówczesna - funkcja prezydenta nie ma tu nic do
                      rzeczy.
                      Roman Antonowicz
                      • sam_sob Re: dziennikarze trzęsą tyłkami przed 02.11.05, 08:01
                        redakcja.olsztyn napisała:

> Niby gdzie przyzwalam na takie zachowania? Piszę, że takie decyzje sądu się
                        > zdarzają, i obecna - a nie ówczesna - funkcja prezydenta nie ma tu nic do
                        > rzeczy.
                        > Roman Antonowicz

Milczenie w sprawie najczęściej jest przyzwoleniem. Brak przedstawienia
                        uzasadnienia podstaw rozstrzygnięcia sądowego jest istotnym uchybieniem, w
                        zakresie prawa opinii publicznej do informacji. Powołanie się zaś wyłącznie na
                        okoliczności, o których mówi art. 66 par. 3 zaciemnia sprawę i wprowadza w
                        błąd, w świetle treści par. 1, który nie został przywołany i nie wyjaśniono
                        okoliczności jego pominięcia.
                        Pozdrawiam.

• Gość: j23 Re: dziennikarze trzęsą tyłkami przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 17:14
                        Jaka powinna być lokalna gazeta wyborcza? Już gorsza nie może być - to nie jest
                        wyborcza tylko "wybiórcza". Czy państwo nie widzicie, że milcząc przez 4 lata o
                        Małkowskim i nawet teraz gdy udajecie, że nic się nie stało straciliście resztę
                        wiarygodnosci. Obecnie redator przekonuje wszystkich, ze sprawa wypadku
                        komunikacyjnego Małkoweskiego i jego umorzenie to normalna rzecz i nic e tym
                        nie dziwnego. To sprawcie ilu kierowcom sąd umorzył sprawę za przestępstwo
                        potrącenia na pasach dziecka a ilu skazał nawet na nie dużą karę, to
                        wyciągnięcie stosowne wnioski. To, że Małkowski w chwili wypadku nie był pijany
                        w żadnym razie nie jest przesłanka do "obigatoryjnego" umorzenia postępowania.
                        • redakcja.olsztyn Re: dziennikarze trzęsą tyłkami przed 02.11.05, 18:01
                          Co się stało, że po czterech latach nagle przypomnieliście sobie o opisywanym
                          wiele razy wypadku? Jakie milczenie, oto fragment jednego z wielu
                          tekstów „Gazety”:
                          GW Olsztyn nr 237, wydanie olo z dnia 10/10/2001 GAZETA WARMII I MAZUR
                          Małkowski osądzony
                          OLSZTYN. Sąd warunkowo umorzył sprawę kandydata na prezydenta
                          Na prośbę poszkodowanych, mecenasa i za przyzwoleniem prokuratora olsztyński
                          sąd warunkowo umorzył sprawę Jerzego Małkowskiego. Przewodniczącemu rady miasta
                          groziło do trzech lat więzienia za spowodowanie wypadku. (...)
                          Sąd uznał, że zachowanie oskarżonego jest wystarczające do
                          zastosowania "warunkowego umorzenia sprawy na dwa lata" i nakazał Małkowskiemu
                          wpłacenie 2 tys. zł na konto Fundacji "Pomóż mi". Jeśli w tym czasie
                          samorządowiec nie naruszy prawa, opłata ta będzie jedyną formą kary za wypadek.
                          - Sąd zdaje sobie sprawę, że wyrok może wydawać się wielu ludziom wykręceniem
                          się od odpowiedzialności - tłumaczył sędzia Kottik. - Jednak w świetle prawa
                          tak nie jest. Każdy inny sprawca wypadku, który podszedłby do sprawy tak jak
                          pan Małkowski, zostałby osądzony w ten sam sposób.

Może i warunkowe umorzenie nie jest powszechną praktyką, ale zdarza się. Nikt z
                          nas i piszących tu nie ma cienia dowodu, by Małkowski został potraktowany
                          lepiej, niż ktoś inny w jego sytuacji. I naprawdę trudno mi zrozumieć zarzut,
                          że chronimy prezydenta. On sam, jak sądzę, uważa, ze jesteśmy do niego wrogo
                          nastawieni, co dawał odczuć po dziesiatkach naszych krytycznych artykułów.
                          Roman Antonowicz

• Gość: Mirek Re: dziennikarze trzęsą tyłkami przed IP: *.olsztyn.mm.pl 03.11.05, 20:11
                            Stało się to, że zbliżają się wybory samorządowe, i czaspozbyć się oszołomów,
                            lokalnych kacyków co ustawiali sobie wszystkich wokół.
                            • Gość: Omasta Re: dziennikarze trzęsą tyłkami przed IP: *.olsztyn.mm.pl 04.11.05, 10:18
                              i afera z Piotrem G. zastępcą Malkowskiego, postawione zarzuty a niedawno afera
                              z zastępcą Malkowskiego karpowiczem odnośnie domu dziecka, wychodzą na jaw
                              sztuczki, oj wychodzą.
                              • Gość: jacek Re: dziennikarze trzęsą tyłkami przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 11:36
                                Sznowny Panie Redaktorze, od kiedy dziennikarze GW, zwłaszcza lokalnej w
                                Olsztynie piszą dopiero, jak mają wiarygodne informacje. Proszę być poważnym i
                                nieżartować. Czy informacje podane z prokuratury w suwałkach nie były
                                wiarygodne co faktu postawienia rzutów osobowm ściśle związanym z Ratuszem.
                                Tego nie można było podać. Jak zwykle wszelkie informacje stawiające
                                prezydenta Czesława Jerzego i jego świty w zwłym świetle są przez lokalną
                                gazetę wyborczą skrzętnie przemilczane. To jest prawdziwa przyczyna braku
                                wzmianki na ten temat.

• redakcja.olsztyn Re: dziennikarze trzęsą tyłkami przed 04.11.05, 11:44
                                  Do pana Jacka: proszę odpowiadać na moje uwagi w wątku, w którym je napisałem.
                                  Roman Antonowicz
                          • Gość: luna37 Re: dziennikarze trzęsą tyłkami przed IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 05.11.05, 16:47
                            Szanowny Panie Redaktorze.
                            To co Pan napisał jest dla mnie baaardzo dziwne, tym bardziej w świetle zdarzeń
                            które odbywały się wtedy. Pamiętam sprawę tego wypadku. Pan Prezydent potrącił
                            dziewczynkę PRZY SZKOLE!!!! Jego córka natychmiast zdeklarowała się że będzie
                            dziecka uczyła nagielskigo, on że pokryje koszty leczenia, rodzice sprawę
                            wycofali...co najmniej dziwne. Dziewczynka znalazła się w szpitalu i co ??
                            Niewielka szkodliwość...śmiechu warte! W tym samym czasie moja koleżanka miała
                            podobne zdarzenie. Ruszała przy przejściu dla pieszych i młoda dziewczyna (
                            taka ok 22 lat) wyskoczyła jej pod koła. Nic się nie stało, nie było nawet
                            większych obrażeń, ale - przeciętnemu obywatelowi sąd zabrał prawo jazdy na dwa
                            lata i dał wyrok w zawieszeniu motywując to tym że: PRZEJŚCIE DLA PIESZYCH
                            JEST MIEJSCEM GDZIE KIEROWCA POWINIEN UWAŻAĆ SZCZEGÓLNIE! I nie pomogło w tym
                            przypadku to że leczenie pękniętego palca pokrył kierowca, że kierowca
                            zatrzymał się itp itd...czyli to wszystko co zostało wzięte pod uwagę u pan
                            j.c.m - karę kierowca MUSIAŁ ponieść.!!! Więc może by tak pogrzebać w archiwach
                            i sprawdzić ile podobnych spraw było w tym czasie w Olsztynie i czemu TYLKO w
                            jednym przypadku sprawa została umożona...na tym chyba polega tzw dociekliwość
                            dziennikarska prawda?:) Wiem że wy nieiwele możecie, ale może czasem warto
                            narazić się szefowi, znaleźć odpowiedzi ( a nie tylko cytować to co ktoś tam
                            napisał wiele lat temu ku czci i pamięci) i...być prawdziwym dziennikarzem!
                            Przypominam że wtedy wielu ( w tym olsztynian) mało się udławiło wyśpiwując
                            peany dziekczynne ku czci, że taki dobry, taki wspaniałomyślny bo dał na
                            leczenie...jakby nie wiedzieli że miał w tym swój interes!
                            • Gość: jacek Re: dziennikarze trzęsą tyłkami przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:12
                              Jest to kolejna wypowiedź potwierdzajaca tezę, że lokana gazeta wyborcza, tak
                              prowadzi politykę informacyjna aby nic nie napisac zkego na temat aktualnego
                              prezydenta miasta. Jest tylko nadzieja, że z upływem czasu 'wyjaśni się" to
                              szczególne zjawisko.
                              • Gość: bratanek Re: dziennikarze trzęsą tyłkami przed IP: *.man.olsztyn.pl 09.11.05, 23:01
                                jacek napisał:

Jest to kolejna wypowiedź potwierdzajaca tezę, że lokana gazeta wyborcza, tak
                                prowadzi politykę informacyjna aby nic nie napisac zkego na temat aktualnego
                                prezydenta miasta. Jest tylko nadzieja, że z upływem czasu 'wyjaśni się" to
                                szczególne zjawisko.

Już kiedyś o tym pisałem na tym forum. Moja ciotka pracuje w naszym ratuszu i
                                mówiła jest kompletny szlaban od Małkowskiego na rozmowy z dzienikarzami GW.
                                NIe jest to bez przyczyny. A tu czytam jakies domysły że Małkowski z GW
                                trzymają sztame? Moim zdaniem tmat o sekslinii Małkowskiego nie jest tematem do
                                GW i dobrze ze takiej infomacjiw gazecie nie było. Podobniedoznałem jakiejs
                                schzofrenii, gdy ktoś zarzucił ze w gazecie nie byo infomacji o aquaparku gdy
                                podało to radio. Może nie było w internecie, ale w gazecie kupionej w kiosku
                                była informacja, że prkurator chcemy postawic zarzuty urzednikom (nie mówiąc
                                już póxniej o artykule, w ktorym to było dokłądnie opisane).
                                • Gość: bbbbb Re: dziennikarze trzęsą tyłkami przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 00:44
                                  panie dziennikarzu GW, prosze sie nie osmieszać i poczytac posty.
    • Gość: tom* Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 11:47
      posluchajcie pana prezydenta

www.funiaste.net/image.php?image=\2005\listopad\03\prezydent_przemawia.mp3
      • muraszka1 Re: NOBEL dla Małkowskiego 04.11.05, 19:24
        tak latwo mozna zniszczyc kazdego z nas:(
        nie powielajcie tych falszywych oszczerstw:(
        • Gość: Alla Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 20:04
          od fałszowania to akurat Małkowski jest specjalistą ;)
          .. kolejny powód do "nobla"
          • martucha30 Re: NOBEL dla Małkowskiego 05.11.05, 18:40
            muraszka - przestań już
            • muraszka1 Re: NOBEL dla Małkowskiego 05.11.05, 18:43
              Martusiu nie wierze w Twoje opowiesci
              • Gość: zzzzzzz Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 05.11.05, 19:42
                Ale wierzysz w ogólnoświatowy spisek przeciw Bliźniętom?
                • muraszka1 Re: NOBEL dla Małkowskiego 05.11.05, 19:44
                  tez nie ;-)
    • maretina being28 08.11.05, 10:36
      załóż sobie forum pt"nienawidzę czesława", będzie prościej.
      a może nie? lepiej "nienawidzę olsztyna"! nie widziałm na tym forum ani jednego
      Twojego postu, z ktorego moglabym sie dowiedzieć co jest dobrego w olsztynie.
      działasz jak antyreklama własnego miasta. gratuluję!:)
      • Gość: being28 Re: being28 IP: *.crowley.pl 08.11.05, 12:11
        W Ratuszu 13stki i premie beda rozdzielac niedlugo i sie pracownicy udzielaja
        na forum? ;)

Ale Twoj pomysl jest dobry. Mozna załozyc podforum: Kleski Małkowskiego. Bedzie
        tego sporo: najwieksza w Polsce afera w spoldzielni mieszkaniowej, dom na
        srodku skrzyzowania, najbrzydszy nowy budynek w Polsce (czarna perla), najmniej
        sportu na 1 mieszkanca (np. 1 basen i jedna plaza), najgorsza komunikacja
        miejska w Polsce, najwiekszy bajzel na ulichach, jedyne w Polsce centrum
        handlowe w srodku miasta, najwieksza liczba czlonkow rodzin w urzedach. Mozna
        jeszcze dodac zarzuty dla wiceprezydentow, akwapark,...

• sss9 Re: being28 08.11.05, 12:34
          centra handlowe w centrum miasta, to niestety nie tylko "zasługa" olsztyńskiego
          magistratu - tak się dzieje i w innych miastach.
          koszmarki architektoniczne, to także zmory innych miast.
          ale budynek na skrzyżowaniu - to jest niezłe ! ;)
        • maretina Re: being28 09.11.05, 08:28
          ale jestes dowcipny! chyba polecę po chusteczki higieniczne ze wzruszenia...
      • martucha30 Re: marnatina 08.11.05, 20:08
        O marnatino,
        nie odpowiada mi żaden facet z uwagi na starczy wiek, obwisłe narządy, niemoc
        seksualną popartą wydzwanianiem do sextelefonów czy też niewyjściową facjatą,
        jak również brakiem bywania u logopedy.
        Ale to wszystko nic jeżeli facet ma w sobie coś.
        Ale to "coś" to nie występuje (chyba, że ty o tym wiesz, ale jako ta marnatina,
        to tylko sięgasz do poziomu klamki, gdzie najczęściej piszą "ciągnąć")
        Pomijając.
        Jeżeli zaś chodzi o Olsztyn, to wręcz przeciwnie, urok jest nieodparty,
        aczkolwiek działania takich ludzi powodują, ze nabiera on kolorów krasnych (ale
        to ze wstydu0.
        Niedługo już usłyszysz ciekawostki, które przewyższą dzisiejsze "niusy" w
        lokalnych gazetach. A wtedy twoje marnatino jak i beton-mur-aszki zapatrzenia
        odbiją się wam w gardle zapachem dziegciu. Ale co mi tam. Smacznego.
        • Gość: Jola Re: marnatina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:21
          O dziewczyny, o co wam w tym wszystkim chodzi, czy dobrze zrozmumialam, ze nasz
          najjasniejszy nie ma nic, ale ma tylko to coś?
          • muraszka1 Martusiu 09.11.05, 08:09
            czy juz ustawiaja szubienice przed Ratuszem?
        • maretina Re: marnatina 09.11.05, 08:30
          martucha...
          jak nauczysz sie czytać i PISAĆ to czekam. jestem chętna do rozmowy
          cha! zapomnialam dodac jeszcze jeden warunek: JAK OPUSCISZ RYNSZOK, bo piszesz
          jak panna z rogu.
          • martucha30 Re: marnatina 09.11.05, 10:06
            O marnatino
            Jeżeli już chodzi o ścislość, marnatino, to poprawna pisownia powinna wyglądać
            tak: R Y N S Z T O K
            • maretina Re: marnatina 09.11.05, 11:45
              martucha30 napisał:

> O marnatino
              > Jeżeli już chodzi o ścislość, marnatino, to poprawna pisownia powinna
              wyglądać
              > tak: R Y N S Z T O K

dziękuje, faktycznie umkneła mi literka "T", ale jak widać połapałaś sie o co
              chodzi, to adresatka mojego postu też zrozumie.
              ps. naprawdę musicie przekrecać nick?
              mi to nie preszkadza...ale zastanawiam się czy to chamstwo ( o którym pisałaś w
              jakimś wątku, że sie go brzydzisz), ślepota, wtórny analfabetyzm, złośliwość?
              jeśli chamstwo, to coż.... chyba nie porozmawiamy
              jeśli ślepota, to może jednak pogadamy po korekcie wzroku ( np. okulary,
              soczewki kontaktowe, jakas operacja)
              jeśli wtórny analfabetyzm to można wszystko nadrobić, wystarczy chcieć i sie do
              nauki przylozyć, a jeśli to zwykła złośliwość...hmmm to na mnie nie działa:)
              musicie coś bardziej mądrzejszego wymyśleć:-)))))
              pisałaś do beinga, że straciłaś do niego sacunek. wiesz... do Ciebie trudno go
              w ogole mieć. postaram sie jednak:-)
              • Gość: being28 Re: marnatina IP: *.crowley.pl 09.11.05, 11:54
                Widze, ze do mojego poziomu zbliza sie coraz wiecej osób.

Czy o taka Polske walczono?

• Gość: ! Re: marnatina IP: *.olsztyn.mm.pl 09.11.05, 23:38
                  Kawałek Polski dla każdego!
              • martucha30 Re: zamknięcie tematu z marnątiną 10.11.05, 16:34
                Szanowna Maretino
                Jeżeli poczułaś się urażona, to tak miałaś się poczuć.
                Jeżeli czytasz wątki to poproś kogoś o wytłumaczenie 9takie k o p y t k o - dla
                ciebie). Do Beinga pewne wątpliwości miała "beton-mur-aszka". Jeżeli chodzi o
                Beinga, to z tego co czytałam, to gość pisze w sposób ciekawy i fajnie się to
                czyta.
                Powracając do Ciebie (zauważ, nawet piszę z dużej litery, ale tylko by ukazać
                wielkość Twego niezrozumienia).
                Generalnie to nic do Ciebie nie mam, bo każda kobieta może mieć ciężki okres
                (jeżeli go jeszcze masz).
                Ale to tak nawiasem.
                Mówiąc wprost, jeżeli zaczepisz mnie, to musisz się liczyć z ostrą ripostą. A
                że nie mam litości dla głupoty, to wie muraszka i już się do mnie nie odzywa
                (chyba, że zaraz zacznie), to piętnuję tę zakorzenioną głupotę.
                Kończąc - Maretino droga - życzę Ci rozwagi, uwagi i powagi.
                ;)
    • Gość: w Nytszlo Apokalipsa IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.11.05, 11:33
      o co wy sie kłócicie?!!!nie warto!Poszukajcie w Kaaza, albo w e-mule,
      poczytajcie-rozrywka murowana!!!
      • Gość: GW odzyska odwagę Dni Cześka są już policzone i wtedy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.11.05, 23:17
        wtedy tak łatwo i pieknie bedzie pisac prawdę
    • Gość: arek Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.ols.vectranet.pl 11.11.05, 17:02
      Luna 37 dotknęła sedna sprawy związanej z Czesławem M. Nalożenie przez sąd
      obowiązku właty 2 tys zł na rzecz fundacji jest po prostu kpiną. Co z prawem
      jazdy, gdyż nie ulega wątpliwości ze umyślnie naruszyl i to w sposób rażacy
      przepisy o ruchu drogowym. Wbrew temu co pisze Pani red. naczelna sędziemu
      Kotikowi dobrze się wydawało iz ten wypadek jest przykładem wykręcenia się
      przez Czesława od odpowiedzialności karnej, a która byłaby przeszkodą w
      ubieganiu się o stołek prezydenta. I to jest najistotniejsze. Działo się to jak
      wiemy niemal w przeddzień posiedzenia Rady. Jak wiemy sąd warunkowo umorzył
      postępowanie lecz uczynił to za zgodą prokuratora. Gdyby dziennikarze byli
      bardziej dociekliwi to by ustalili iż w tym wypadku na początku takiej zgody
      nie było. Stało się to dopiero po licznych zabiegach kacyków lokalnych oraz
      interwecji centrali (mówi się o Krzysztofie Janiku wówczas sekr. generalnym
      SLD). Czesław M był wówczas znaczącym notablem- sekretarzem Rady woj. SLD,i on
      dobrze wiedział o co gra się toczy. Gdy załapał się na prezydenta w wyniku
      decyzji Rady to kilka następnych miesięcy urzędowania wykorzystał pod
      przygotowanie sobie jak najlepszych warunków do wygrania wyborów
      bezpośrednich.Tak więc nie ma raczej wątpliwości iż ten przypadek a w zasadzie
      wypadek którego sprawcą był Czesław M został potraktowany inaczej niż zwykłego
      obywatela. Pozostaje jedynie przekonanie iż ten sposób orzekania zostanie
      wyjasniony przez nową ekipę rządzących.
      • being28 Re: NOBEL dla Małkowskiego 11.11.05, 18:50
        Prezes Procyc od lat krecil sedziami, kupowal wyroki, procesy. I myslicie, ze nikt z wlodarzy miasta o tym nie wiedzial? Wszyscy o tym wiedzieli, ale zapewne kazdy z nich ma cos na sumieniu. Czesio nie stracil prawa jady,ale za to gdzies bezwiednie podpisal sie pod jakims dokumentem...
        • Gość: maciejka_z Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 11.11.05, 20:44
          Przydzielił budynki sądom.
          Ciekawa informacja dla Gazety.
          Możecie sobie sprawdzić.
          Są to 2 sprawy.
          Przekazanie części budynku (willa Fortuna) dla Sądu Rodzinnego.
          Z tego co widziałam, koszt wynajmu dla poprzedniej miejskiej instytucji
          kształtował się na poziomie do 400 zł (jest to własność wspólnoty, której
          członkiem jest miasto a w większości udziały posiada PIH).
          Instytucja miejska czyli straż niejska została przeniesiona do budynku NBP,
          gdzie koszt wynajmu kształtuje się ok. 5 tys. zł. (czyli 12-krotność
          poprzedniej ceny). Wspominał o tym komendant Lipiński na jakimś spotkaniu, jak
          mówiła mi koleżanka.
          A że takie informacje nie są tajne to można się dowiedzieć.
          Płaci za to samorząd.
          Wynosi to około 60 tys. rocznie.
          Druga sprawa to przekazanie budynku Gimnazjum 1 przy ul. partyzantów dla Liceum
          Plastycznego.
          Pytanie - kto będzie miał budynek po Liceum Plastycznm na ul.Kanta?
          Kto zostanie tam zatrudniony?
        • Gość: mark Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 00:55
          Różnca jest taka, że gdyby Prezes Procyc spowodowal wypadek, jak czesiu
          małkowski i mu umorzono to politycy część mediów miałaby na ten temat teorię a
          dzennikarze gw temat na kilka lat. A tak redaktor naczelny w szczerej,
          spontanicznej odpowiedzi wyjasnia, że nic się nie stało i jest to rutynowo
          osadzona sprawa nieodbiegająca od innych tego typu.
      • Gość: jjjj Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 00:50
        Te interwencje miały miejsce także na szczeblu ówczesnego prezesa SO, bez niego
        umorzenie byłoby niemożliwe.
    • Gość: kazek Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.ols.vectranet.pl 11.11.05, 22:59
      Pani redaktor naczelna GW zamiast bałamutnego komentarza dot. sprawstwa wypadku
      czesława M powinna zamieścić treść uzasadnienia decyzji sądu w tej sprawie.
      • Gość: maik Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 00:58
        Gość portalu: kazek napisał(a):

> Pani redaktor naczelna GW zamiast bałamutnego komentarza dot. sprawstwa
        wypadku
        >
        > czesława M powinna zamieścić treść uzasadnienia decyzji sądu w tej sprawie.

Jeszcze za wcześnie dopiero po zmianach w redakcji gw będzie można pisać o
        czesiu małkowskim prawdę.
    • Gość: arek Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.ols.vectranet.pl 12.11.05, 16:28
      wypadek spowodowany przez Cześka aż się prosi objać śledztwem dziennikarskim
      tylko nie przez nasze regionalne gazety, które jak za dawnych lat są sługusami
      rządzących. Pozostaje badzieja iż nowa władza wyjaśni kulisy i okoliczności w
      jakich doszło do warunkowego umorzenia postępowania wobec Cześka. Na tym
      przykładzie oraz na przkładzie burmistrza Biskupca który jechał po pijaku widać
      że wobec prawa są równi i równiejsi.
      • Gość: sie już narazic GW pisze tylko o tych,którym nie mozna IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 13.11.05, 13:14
        Tak jest bezpieczniej
      • redakcja.olsztyn Re: NOBEL dla Małkowskiego 13.11.05, 18:16
        Odpowiem zbiorczo panom bbbbb, mark, jjj, maik, kazek i arek, bo ich numery IP
        są dziwnie podobne, mimo róznych nicków.
        - to ja - a nie redaktor naczelna - Wam do tej pory odpowiadałem. Łatwo to
        zauwazyć, bo zawsze się podpisuję.
        - może w sprawie wypadku kara była łagodna, ale po czterech latach trudno to
        oceniać. Powtarzam pytanie: czemu warunkowe umorzenie nie bulwersowało was
        wtedy, gdy o tym informowaliśmy?
        - wasza teoria o pójściu sądu na rękę przyszłemu prezydentowi, by mógł zostać
        wybrany, jest hm, mało prawdopodobna. Wybrano go prezydentem później, po
        wypadku. Mógł się ubiegać o tę funkcję nawet jako skazany, np. w zawieszeniu.
        Nie obowiązywał żaden zakaz, czego najlepszym dowodem wspomniany burmistrz
        Biskupca - po skazaniu go za prowadzenie po alkoholu (podczas kadencji i po
        powtórnych wyborach) wyborcy wybrali go niedawno jeszcze raz na to stanowisko.
        - wasze liczne oskarżenia o uleganiu prezydentowi i bycie sługusami
        innej „władzy” pomijam milczeniem. Są bowiem absurdalne, co wie każdy, kto
        czytuje naszą gazetę.
        Roman Antonowicz
        • Gość: kik Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:16
          Co nie zmienia faktu, że Małkowski kręcił, kręci i będzie kręcił!!!!
          • Gość: Alla Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 01:01
            .. już chyba długo nie "pokręci" ;))))))))))
            .. a może dziennikarzom GW, skoro są tacy dobrzy, uda się ustalić gdzie swoich
            powinowatych "powkręcali" 3 prezydenci..
            Pomogę.. szukać w urzędzie marszałkowskim, urzędzie statystycznym, urzędzie
            miasta, prokuraturze, kuratorium + pozostałe placówki oświatowe i podlegające
            UM
        • Gość: sam_sob Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 08:06
          > - może w sprawie wypadku kara była łagodna, ale po czterech latach trudno to
          > oceniać.

To nie łagodność kary jest problemem, problem tkwi w braku podstaw prawnych
          takiego rozstrzygnięcia, czyli pozostaje w sprzeczności z prawem, jest
          bezprawne w świetle treści art. 66 par. 1 kodeksu karnego, który zabrania
          warunkowo umorzyć postępowanie, jeśli wina i społeczna szkodliwość czynu była
          znaczna. Taki przypadek miał miejsce w świetle faktów: poważne uszkodzenie
          ciała i wyprzedzanie na przejściu dla pieszych.

> Nie obowiązywał żaden zakaz, czego najlepszym dowodem wspomniany burmistrz
          > Biskupca - po skazaniu go za prowadzenie po alkoholu (podczas kadencji i po
          > powtórnych wyborach) wyborcy wybrali go niedawno jeszcze raz na to
          > stanowisko.

Trudno z poglądem braku zakazu się zgodzić z uwagi na wymogi, jakie w tym
          zakresie zawierają przepisy (ustawy) o pracownikach samorządowych i urzędników
          państwowych. Fakt ich nieprzestrzegania przez Państwową Komisję Wyborczą winien
          być uznany za naganny i nieuzasadniony, jako że wpisanie kandydatów na listę
          wyborczą jest decyzją administracyjną, która ma swoje standardy przy jej
          podejmowaniu i nikt, w tym PKW nie jest z tego obowiązku zwolniona. W świetle
          konstytucji jest z nimi związana (art. 7 konstytucji).
    • Gość: kanciarza W nowej kategorii na najwiekszego IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.11.05, 15:55
    • Gość: kary Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.ols.vectranet.pl 23.11.05, 20:33
      wczorajsza Gazeta Olsztyńska podała że zdaniem kierownictwa SLD pewnym
      kandydatem tej partii na prezydenta Olsztyna jest Szatkowski, oraz że startować
      będzie również obecny Czesiek. Zapowiada się więc ciekawa rywalizacja.
      Szatkowski zwany w urzędzie krawaciarzem inspiruje swoich kolegów by go
      zgłosili bo przecież kończy mu się robota. Z kolei pryszcz nie tak dawno
      równiez startował na prezydenta z rekomendacji SLD i korzystał z ich wsparcia
      finansowego. Teraz przechszta podpierać się chyba będzie wartościami ch.
      Szatkowski będzie się musiał gęsto tłumaczyć za okres kiedy był egzaminatorem
      na prawa jazdy.
      • muraszka1 Re: NOBEL dla Małkowskiego 24.11.05, 07:10
        pewnie piekarz sie zalapie na ta fuche,tak bardzo sie staral,
        teraz pewnie zaczna sie paszkwile na innych konkurentow
        • Gość: *** Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 15:34
          Myślę, że tam, gdzie dwóch się bije, tam piekarz skorzysta...
          • echo74 Re: NOBEL dla Małkowskiego 24.11.05, 19:01
            Obawiam sie wypieków tego człowieka, teraz jest przewodniczącym Rady Miasta, a
            już ostro miesza, kwaśny jest jego zaczyn.
            • martucha30 Re: NOBEL dla Małkowskiego 27.11.05, 21:26
              przechrzta małykowski przewalił sobie piętnując kombatantów z AK.
              zobaczycie chyba teraz ufunduje jakiś sztandar, albo wigilię spędzi z
              kombatantami
              Czesiek tak trzymaj!!!!
              • Gość: zzzzzzzzzz Re: NOBEL dla Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 21:48
                dopuki koledzy i koleżanki z akwaparku go nie sypną
                • Gość: trafi tam gdzie on Albo jego koleś Procyk Zenon IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 27.11.05, 23:19
                  i to juz niedługo
                  • Gość: Alla Re: Albo jego koleś Procyk Zenon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 21:55
                    Oby dużo szybciej..
    • edico Re: Ma chęci 29.11.05, 21:06
      I to się liczy :))
      • martucha30 strata 30.11.05, 00:18
        A co to znaczy stracić twarz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka