Dodaj do ulubionych

Zarzut: akwapark

IP: *.ols.vectranet.pl 07.11.05, 22:05
Ja nic o tym nie wiem.
Co to jest Akwapark?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rolo Tomasi Aqua park-ing IP: *.ols.vectranet.pl 07.11.05, 22:08
      A to ty Czesiu ,
      Jak to nic nie wiesz a kto promował tą inwestycje??

ROLO TOMASI
      • Gość: geenwald Re: Aqua park-ing IP: *.olsztyn.mm.pl 07.11.05, 22:52
        no,no był przewodniczącym rady miasta, a potem krzyczał że miasto nic nie
        straci. oj czeslaw zaciska się pętla i zaczną sypać
        • Gość: Alfa Alfa park-ing? IP: *.olsztyn.mm.pl 07.11.05, 22:55
          Co to jest Alfa?
          • martucha30 Re: Alfa park-ing? 07.11.05, 22:57
            wieża alfa ;)
            • Gość: Harry Re: Alfa park-ing? IP: *.olsztyn.mm.pl 07.11.05, 23:01
              I mieszka w niej Zwierz Al-Fu-Harry.
    • Gość: moni Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 23:01
      To dopiero będzie afera, przebije wszystkie inne!
      • Gość: aqua maryna Re: Zarzut: akwapark IP: *.ols.vectranet.pl 07.11.05, 23:11
        Juz Pan Ziobro wziął prokuratorków do galopu, i chwała mu za to
        • Gość: zzzz Re: Zarzut: akwapark IP: *.olsztyn.mm.pl 08.11.05, 00:28
          W komisji pan Ziobro grzmiał, że to skandal gdy politycy próbuja ręcznie
          sterować prokuraturą. Nie minęły dwa miesiące i już tak jest dobrze?
          • Gość: Alla Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 02:27
            .. witamy na forum "gości" z prokuratury ;)
    • Gość: Kamil Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 07:37
      Tu jest w czy szukać, przekrętów co nie mało, a i zamieszanych tez sporo i to
      wszyscy na tzw. stanowiskach. Czekam tylko, kiedy powioedzą, że JW Czesław juz
      też ma zarzut, bo to on wszystkim sterował, tylko robił to bardzo umiejetnie.
      • Gość: sam_sob Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 07:43
        Po elbląskich prokuratorach kolejni z Suwałk mogą to, czego nie mogli ci z
        Olsztyna. Zatem, czy mam domniemywać to, że w Olsztynie nie są wstanie działać
        z powodu wzajemnych relacji towarzysko-politycznych? Dajcie znać, kiedy będą z
        tego powodu zmiany.
        • Gość: vic Re: Zarzut: akwapark IP: *.mofnet.gov.pl 08.11.05, 08:56
          Trafne spostrzeżenie. Nasi prokuratorzy zajęci sa walkami o wpływy, i kto kogo,
          a nie wykrywaniem przestępstw.
    • Gość: warmiak Re: Zarzut: akwapark IP: *.orange.pl 08.11.05, 08:22
      A TERAZ NADSZEDL CZAS PIS'U, CZAS ROZLICZYC GRZYMOWICZA I JEGO KOLESI, DOM NA
      BRZEZINACH NIE WYBUDOWAL ZA MARNA PENSJE URZEDNIKA KOMUNALNEGO, ZRESZTA JEGO
      DZIALKA I INNE W OKOLICY TO TEZ JAKIS WAL, PIS WAS TERAZ ROZLICZY PANOWIE
      • Gość: vic Re: Zarzut: akwapark IP: *.mofnet.gov.pl 08.11.05, 08:59
        Czy uwczesny Prezydent Miasta Janusz Cichoń był tylko marionetką? Nie miał nic
        do powiedzenia przy powoływaniu spółki itd.?
        Razem z tą kliką z SLD rządził i dzisiaj dalej to czyni tylko już w Urzedzie
        Marszałkowskim.
      • Gość: Harry Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 09:26
        Sprawa Aqwaparku jest bardzo rozwojwowa bowiem wszystko co się stało
        (defraudacja dobra wspólnego, przekręty z tzw kredytem z Libii) było
        zaplanowane i innego scenariusza byc nie mogło. Przypominam sobie jak J.Cz.
        Przechszta gwarantowal że miasto nie poniesie strat "bo przeciez grunt nie może
        splajtować" Absolwent WUMiL nie wiedział, że aport w postaci wkładu gruntu do
        spółki kapitałowej staje się KAPITAŁEM ZAKLADOWYM z którego pokrywa się
        zadłużenia Spółki. Właśnie PiS u władzy powoduje, że gostkom robi się tu i
        ówdzie mokro. Prokuratorzy są jakby co nieco bardziej "wnikliwi" i "pracowici".
        Pamiętać nalezy o syndromie szczurów na tonącym okręcie. Zaterm w sytuacji
        zagrożenia pelną odpowiedzialniścią zadziała prawo "ratuj się kto może" i
        solidarność złodziejska zaniknie.
        • Gość: atta Re: Zarzut: akwapark IP: 81.246.17.* 08.11.05, 10:07
          Cieszę się, że wreszcie doszło do próby wyjaśnienia afery z Akwaparkiem. Jest
          to jeden z najwiekszych "przekrętów" w dziejach Olsztyna. Szkoda tylko, że musi
          prowadzic to prokuratura z Suwałk. Czyżby olsztyńscy byli za mało wiarygodni?
    • Gość: * Re: Zarzut: akwapark - nie ma przedawnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 10:29
      Myślę, że dla jasności sprawy warto by było popatrzeć także na sprawy, które
      uległy bądź ulegają w niedługim czasie przedawnieniu.
    • Gość: @ Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 10:41
      .. co się dzieje, co się dzieje? - rozkradają co się da - brzydze się
      mentalnością Polaków - tylko strach może to powstrzymać - Polakom potrzebny
      jest dyktator - władza absolutna (taki np. Stalin), a nie złodziejskie partyjne
      gnidy
    • Gość: -0- Zarobek prezesa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 11:09
      Dobą pracę miał ten prezes. Nic nie zrobił a jeszcze syndyk mu 60 patyka do
      kieszeni wkłada. Ciekawe czy się po plecach poklepali?
      Prezes i rada nadzorcza powinni mieć zarobki uzależnione od przychodów firmy.
      • Gość: Harry Re: Zarobek prezesa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 11:36
        Problem "śledztwa" w sprawie Aqaparku ograniczał się (za czasów SLD) do
        postawienia zarzutów obywatelowi Libii który miał to do siebie że nie był
        uchwytny dla polskiego wymiaru sprawiedliwości. Stawianie zarzutów obywatelowi
        innego państwa który ponoć "obiecywał kredyty" i ich nie sfinalizował jest jak
        karanie cygana za kowala. "Śledztwo" jednak trwało i miało "efekty" to fakt.
        Sprawa po wyborach się po prostu rypła. Prokuratorom robi się mokro pod
        siedziskiem. Inna sprawa to świadomość olsztyńskich radnych, że w gromadce
        można robić wszystko i bezkarnie. Otóż tak nie jest i za "głosowanie" można
        odpowiadać w tym także karnie. PiS przypominał im o tym fakcie gdy tak ochoczo
        rwali się do "prywatyzacji" MPEC. Na szczęscie poskutkowało. Bo co by przybyło
        mieszkańcom Olsztyna gdyby kilku z nich było na bezpłatnym wikcie i opierunku.
        • Gość: Alla Re: Zarobek prezesa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 09:08
          Pomysł prywatyzacji MPEC wraca jak bumerang
    • Gość: kik Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 20:44
      Jak w innej aferze olsztyńskiej na siłę chcieli udowodnić winę pewnemu
      prezesowi, to zrobili, co chcieli, gdyby tutaj było takie zapotrzebowanie, to
      juz dawno odpowiedzialni za przekrety z auaparkiem siedzieliby w pierdlu. To
      wszystko polityka, jak teraz zmienił się rząd, to może w końcu dobiorą się do
      tych, co kręcicli przy tym lody, pozostajmy w nadziei...
      • Gość: greenwald Re: Zarzut: akwapark IP: *.olsztyn.mm.pl 08.11.05, 21:30
        no to jeszcze może ruszą problem bardzo intratnej zamiany ziemi i późniejszego
        zakupu pewnej marki samochodów przez ówczesną viceprezydent i ówczesnego
        przew.rady miasta a obecnego - jak myślicie kogo?
        • Gość: bożenka Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 16:15
          nic nie zrobią, nie przypadkowo olsztyński cbś jest zaangazowany od 4 lat inna
          aferę, własnie po to by nie zajmować się innymi. Ktoś za odpowida i tym steruje.
    • Gość: kik Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 22:59
      Tak jest Bożenka, zgadzam sie z Tobą, dali CBŚ-owi co innego do roboty, aby nie
      dobierac sie do Czesia, bo ten jest chroniony (tylko jak na razie, mam nadzieje)
      • Gość: hen Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 16:24
        Przeciez we wszystkich artykułach dotyczących aquaparku mowa jest o śledztwie
        prowadzonym przy udziale ABW. Widocznie "zarezerwowali" sobie Czesia. A
        "fachowość" tych panów - "po owocach ich poznacie" napisane jest w mądrej Księdze.
    • Gość: ktoś Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 11:25
      Miejmy nadzieję, że jednak dobiorą się w końcu i do czesia, już niewiele czasu
      urzedowania mu zostało, jak nie uda mu sie załapać na drugą kadencję (co jest
      mało prawdopodobne), to dobiora mu sie do d...
      • Gość: bożenka Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 13:04
        Przez okres prezydentury czesia ani policja, cbś nie zbierało dowodów.
        Prokuratura też się tym nie nie zajmowała aby coś nie znaleść. Czesiu miał dużo
        czasu aby dać pracę żonom różnych funkcjonariuszy i przede wszystkim odwrócić
        od siebie uwagę cbś. Skutecznie ubezwłasnowolnił lokalne media GO i GW
        (poczytajcie posty redaktora naczelnego GW)i robił wszystko aby cbś jego
        dzialalnosia sie nie zajmowało. Dzisiaj mozna liczyc na zeznania świaków i
        wyjaśnienia podejrzanych, którzy nie będą chcieli jako jedni zostać skazanymi.
        • Gość: hen Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 16:26
          A mnie się wydaje, że dla Czesia zalatwiono już "hotelową" rezerwację, tylko
          termin nie jest jeszcze do końca znany...
    • Gość: gapa Re: Zarzut: akwapark IP: *.ols.vectranet.pl 13.11.05, 16:48
      Czesiek to od dawna lubi na wszelki wypadek trzymać z organami ścigania. Jak
      był we Wielbarku sekretarzem to kilka razy w tygodniu bywał u szefa bezpieki w
      Szczytnie. Wówczas konspirował w sprawie miejscowego księdza.Jak był w
      Olsztynie cenzorem to hełpił się współpracą z SB, a ostatnio był przjacielem
      Tkaczyka. Oj chyba teraz się Cześkowi urwie, a przy tym ujawnione zostną kulisy
      umorzenia postępowania w sprawie wypadku drogowego którego był sprawcą.
    • Gość: radek Re: Zarzut: akwapark IP: *.ols.vectranet.pl 13.11.05, 16:58
      Nie wiem czy uda mi się zganąć Greenwald ale chyba masz na myśli faceta o
      niskim wzroście, krótkich nogach, długim tułowiu i zwanym Pryszczem lub też
      Pinoczetem.
    • Gość: polo Re: Zarzut: akwapark IP: *.ols.vectranet.pl 13.11.05, 17:00
      przepraszam czy jest tajemnicą które z żon polcjantów CBS pracują u Cześka.
      • Gość: Alla Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 00:34
        czy ważne nazwiska?
        Jednego z nich żonka skończyła studia w tym roku... proponowali jej pracę w SP2
        mężulek (ten z CBŚ grymasił).. podstawówka to za mało..
        Żonka drugiego (z gospodarczej) ma posadkę w Gim nr7
        Większość z małżonek dostaje fuchy w OSW... obecny kurator Barszczewski też tam
        praktykował ;)))
    • Gość: KAI Re: Zarzut: akwapark IP: *.olsztyn.mm.pl 14.11.05, 09:08
      W dzisiejszym "NIE" TEŻ PISZĄ O SZCZEGÓŁACH.
    • Gość: jacek Re: Zarzut: akwapark IP: *.ols.vectranet.pl 14.11.05, 11:53
      Pozostaje mieć nadzieję że teraz prokuratura suwalska pościska za jajka
      niektórych członków komisji przetargowej w tym Nalazka tzn znalazka Ryńskiego.
      Oni myśleli że jako osoby z wyboru to mogą decydować jak chcą lecz bez
      popnoszenia jakiejkolwiek odpowiedzialności. Podobno też ścieżki prowadzą do
      Cześka. On chyba sobie ten park upatrzył gapiąc się przez okno swojego
      mieszkania. Warto by chyba wrócić i wreszcie wyjaśnić w jaki sposób tereny
      zajmowane przez obecny Leclerc zostały przekazane przez miasto. Tu kłania się
      nazwisko Kaczmarka i Ryńskiego, zresztą obydwaj Andrzeje którzy wspólnie
      obchodzą imieniny.
    • Gość: WILLY Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:47
      Ja czekam z nadzieją, że w końcu przewielebnemu dobirą się do dupy, tylu
      ludziom zaszkodziła, a sam jak na razie chodzi jak paw.
      • pavlodiablo Re: Zarzut: akwapark 15.11.05, 09:47
        Pawia to już można puścić, bo patrząc na to niedobrze się robi
    • Gość: Marek Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 22:22
      Masz rację, a dziś jeszcze przeczytałem w NIE, że ten przekręt wart był 2,5
      miliona!!!! Zgroza!!1 I najważniejsze, NIKT za to nie siedzi!!
      • Gość: Alla Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 00:06
        To nadal tylko wierzchołek przekrętów .. a z każdym dniem bezkarności czesio
        +spółka stawali się butniejsi
    • Gość: Roman Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 15:52
      Zastanawiające jest to, że oprócz NIE, żadna inna gazeta jak na razie nie tyka
      Czesia, a nasza lokalna TV to nawet wyraźnie go broni. Jednak z tego co wiem,
      to już niedługo poklecą stołki w nazsych lokalnych mediach, może troche to
      oczyści atmosferę,zaczną przedstawiac sprawy obiektywnie? A może to tylko
      złudna nadzieja?
    • Gość: Jest super! Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 20:15
      Plan jest taki: Czesiek pryska do Kanady i stamtąd wysyła rezygnację. Tam ma z
      czego żyć, o czym podobno CBŚ wie. Nikt Czeska nie będzie poszukiwał, bo i nikt
      nie będzie tym zainteresowany. A to że będzie kiedyś siedział, włóżcie sobie
      między bajeczki. Od kiedy to agenci sadzają agentów? Kto zresztą zdecyduje się
      na obalanie fundamentów każdej władzy…
      • Gość: Alla Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 21:41
        Jaka z niego władza????
        Z łaski olsztynian powierzono mu obowiązek dbania o intersy miasta przez 4
        lata ;))))))))
        • tuzour Re: Zarzut: akwapark 17.11.05, 00:00
          A co to pomylić się nie można?
          No własnie dlaczego się pomyliłem i głosowałem na tego typka?
          O Matulko, jaki ja byłem naiwny.
          • Gość: alla Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:13
            Ja też z tych naiwnych :(((... i jeszcze zdarzyło mi się innych agitować ;((((
            • jasnyprorok Re: Zarzut: akwapark 17.11.05, 11:51
              Mojego kandydata nie było wśród aktorów ostatniej sceny wyborów samorządowych w
              Olsztynie. Porównując do filmu, nie był to film obyczajowy. Kadencja obecna
              prezydenta olsztyna to po części:
              - komedia
              - tragedia
              i... - kryminał
              • Gość: Alla Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:21
                czyli krócej: kryminalna tragikomedia ;))))))
    • Gość: kik Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 20:34
      Boję się, żeby tylko nie była to prawda, że agenci nie wsadzaja agentów....
    • Gość: mały Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 20:56
      To akurat jest prawda.
      • Gość: jacek Re: Zarzut: akwapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:28
        I znowu będzie trzeba kupić NIE aby czegoś się dowiedzieć o sprawie akwaparku,
        bo lokalne media tradycyjnie i obiektywnie o tym milczą, ale do czasu....
        • martucha30 Re: Zarzut: akwapark 20.11.05, 22:34
          I niestety podobno nie tylko aquaparku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka