Gość: alfik IP: 81.15.226.* 14.11.05, 17:43 Tylko pod warunkiem,ze wioska odlaczy sie od nas. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ontarian hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 18:01 zamiast wolami, orami orac bedziecie Odpowiedz Link Zgłoś
maszar Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 20:51 jak się orze orami? w Elblągu, w odróżnieniu od "metropolii inaczej", nie jest to technika rozpowszechniona; Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 20:58 Alficzku, a czy możesz wciepnąc parę świetnych historycznych stronek z Elbląga, by się trochę zapoznać z ta metropolią ? Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:03 tak,popieram Rite,przybliz nam Twoje piekne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi IP: 81.15.226.* 14.11.05, 21:08 Moje miasto nie ma aspiracji bycia metropolia i realnie patrzy na swiat,bez trzymania glowy w oblokach. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:10 to nie zanczy byś przed nami taił swoje zabytki Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:19 Rita. Znam Elblag od wielu lat. Kiedys to bylo wyjatkowo brzydkie miasto. Takie robotniczo-wojskowe. A dziś...??? : www.elblag.pl/widoki.php Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:21 www.szukamypolski.com/gap/details.php?image_id=1863 bpkw, a to jeszcze jest, ta podróbeczka maszej Wysokiej Bramy ? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:33 Ta "wysoka brama" juz chyba nie istnieje. Podobnie jak i obiekty z nastepnych zdjec. Szkoda... . Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:40 oj, bpkw, to mamy rozbieżne zdania - ponoć jeszcze jest , ale w opłakanym stanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi IP: 81.15.226.* 14.11.05, 21:39 To jest brama targowa,ktora ma okolo 700 lat,wiec nie moze byc podrobka czegos ,co jeszcze nie istnialo,jeżeli nie masz szacunku do mieszkańcow Elblaga,to chociaz miej do jego historii.Jak powstal Elblag,to o Olsztynie nikt nie wiedzial.Nie jest nawet historyczna stolica Warmii,o czym chyba dobrze wiecie.Zdjecia Elblaga na www.info.elblag.pl,galeria zdjęć.Dzisiejszy Elbląg napewno nie bedzie taki piekny,jak przed wkroczeniem bolszewikow,ale jest miastem ladnym,coraz ladniejszym,mimo tego że wy olsztyniacy macie to miasto w nosie,bo to wedlug uniwersyteckiej metropolii ,wiocha bez przyszlości,to przyjezdni z glebi Poski maja wręcz odmienne zdanie.Ale punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia,tak samo my lubimy wasze miasteczko,ktore dosyc znam i ktore nawet lubilem,dopóki nie zostalismy przylaczeni do twego tworu. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:45 Alfik , przepraszam za brak szacunku , ja tak z przekory i żartobliwie, ale nie złośliwie.Zapoznam się bliżej z tym miastem i tak jak Olsztyn napewno ma swoja bolesną historię i jeszcze dodatkowy ból przynależenia do naszego regionu. Nie pochwalam takiej odgórnej decyzji ale co ja mogę zrobić ? - nic pozdrawiam Elbląg Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:48 Alfik. Uspokuj sie. Wyzbadz sie tylko retoryki antyolsztynskiej a nikt nie bedzie atakowac Ciebie i Elblaga. To dobrze, ze kochasz swoje miasto, tak jak olsztyniacy kochaja swoje.... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:51 Żeby tylko Alfik nie pokochał bardziej Olsztyna od Elblagu, bo będzie miał z sobą kłopot. Może niech spróbuje potrawy warmińskiej , jak mowia gorzałeczka wszystkich pogodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi IP: 81.15.226.* 14.11.05, 22:01 Nie jestem wcale obrazalski,to forum to dla mnie odskocznia od codziennosci,to rodzaj rozrywki.Gdybym byl obrazalski,nie wchodzilbym tutaj.Pozdrawiam wszystkich,ktorzy chca byc moimi przyjaciolmi. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 22:03 Spokojnych snów Alfik Będzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi IP: 81.15.226.* 15.11.05, 17:33 Pozdrowienia dla Rity. Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 elblonk miastem powiatowym 15.11.05, 18:41 eh alfik pewnie jestes brzydki maly i gruby? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: elblonk miastem powiatowym IP: 81.15.226.* 15.11.05, 20:31 jeżeli jestes facetem,to chyba nie jestes pedalem,ze sie tak interesujesz moją osobą.Mam 140 cm wzrostu i taka dluga trabe jak u slonia,to uroda z mojej planety. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 15.11.05, 19:16 Gość portalu: alfik napisał(a): > Pozdrowienia dla Rity. a dla mnie?;) Ja Ci przeciez nie dokuczam. Na dodatek, nie ja jedna zreszta, Ciebie i Elblag lubie;))) Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 15.11.05, 19:25 borasca0107 napisała: > Ciebie i Elblag lubie;))) 'wies lubie' jakie to romantyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy [...] IP: *.range81-155.btcentralplus.com 15.11.05, 19:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Elbląg 15.11.05, 21:23 Alfik , czy Ty się nie nudzisz ? Znasz jakąś legendę lub ciekawą historyjke o Elblągu ? Podziel się z nami. Może jakiś kawał o Olsztyniakach ;)) Co tam mowia w Elblądu o Olsztynie ? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś