Dodaj do ulubionych

Elbląg to miasto z przyszloscią.

IP: 81.15.226.* 14.11.05, 17:43
Tylko pod warunkiem,ze wioska odlaczy sie od nas.
Obserwuj wątek
    • ontarian hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 18:01
      zamiast wolami, orami orac bedziecie
      • maszar Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 20:51
        jak się orze orami?
        w Elblągu, w odróżnieniu od "metropolii inaczej", nie jest to technika
        rozpowszechniona;
        • rita100 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 20:58
          Alficzku, a czy możesz wciepnąc parę świetnych historycznych stronek z Elbląga,
          by się trochę zapoznać z ta metropolią ?
          • muraszka1 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:03
            tak,popieram Rite,przybliz nam Twoje piekne miasto
          • Gość: alfik Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi IP: 81.15.226.* 14.11.05, 21:08
            Moje miasto nie ma aspiracji bycia metropolia i realnie patrzy na swiat,bez
            trzymania glowy w oblokach.
            • rita100 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:10
              to nie zanczy byś przed nami taił swoje zabytki
              • bpkw Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:19
                Rita. Znam Elblag od wielu lat. Kiedys to bylo wyjatkowo brzydkie miasto. Takie
                robotniczo-wojskowe. A dziś...??? :
                www.elblag.pl/widoki.php
                • rita100 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:21
                  www.szukamypolski.com/gap/details.php?image_id=1863
                  bpkw, a to jeszcze jest, ta podróbeczka maszej Wysokiej Bramy ? ;)))
                  • bpkw Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:33
                    Ta "wysoka brama" juz chyba nie istnieje. Podobnie jak i obiekty z nastepnych
                    zdjec. Szkoda... .

• rita100 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:40
                      oj, bpkw, to mamy rozbieżne zdania - ponoć jeszcze jest , ale w opłakanym
                      stanie :)
                  • Gość: alfik Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi IP: 81.15.226.* 14.11.05, 21:39
                    To jest brama targowa,ktora ma okolo 700 lat,wiec nie moze byc podrobka
                    czegos ,co jeszcze nie istnialo,jeżeli nie masz szacunku do mieszkańcow
                    Elblaga,to chociaz miej do jego historii.Jak powstal Elblag,to o Olsztynie nikt
                    nie wiedzial.Nie jest nawet historyczna stolica Warmii,o czym chyba dobrze
                    wiecie.Zdjecia Elblaga na www.info.elblag.pl,galeria zdjęć.Dzisiejszy Elbląg
                    napewno nie bedzie taki piekny,jak przed wkroczeniem bolszewikow,ale jest
                    miastem ladnym,coraz ladniejszym,mimo tego że wy olsztyniacy macie to miasto w
                    nosie,bo to wedlug uniwersyteckiej metropolii ,wiocha bez przyszlości,to
                    przyjezdni z glebi Poski maja wręcz odmienne zdanie.Ale punkt widzenia zalezy
                    od punktu siedzenia,tak samo my lubimy wasze miasteczko,ktore dosyc znam i
                    ktore nawet lubilem,dopóki nie zostalismy przylaczeni do twego tworu.
                    • rita100 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:45
                      Alfik , przepraszam za brak szacunku , ja tak z przekory i żartobliwie, ale nie
                      złośliwie.Zapoznam się bliżej z tym miastem i tak jak Olsztyn napewno ma swoja
                      bolesną historię i jeszcze dodatkowy ból przynależenia do naszego regionu. Nie
                      pochwalam takiej odgórnej decyzji ale co ja mogę zrobić ? - nic
                      pozdrawiam Elbląg
                    • bpkw Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:48
                      Alfik. Uspokuj sie. Wyzbadz sie tylko retoryki antyolsztynskiej a nikt nie
                      bedzie atakowac Ciebie i Elblaga. To dobrze, ze kochasz swoje miasto, tak jak
                      olsztyniacy kochaja swoje....
                      • rita100 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 21:51
                        Żeby tylko Alfik nie pokochał bardziej Olsztyna od Elblagu, bo będzie miał z
                        sobą kłopot. Może niech spróbuje potrawy warmińskiej , jak mowia gorzałeczka
                        wszystkich pogodzi :)
                        • Gość: alfik Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi IP: 81.15.226.* 14.11.05, 22:01
                          Nie jestem wcale obrazalski,to forum to dla mnie odskocznia od codziennosci,to
                          rodzaj rozrywki.Gdybym byl obrazalski,nie wchodzilbym tutaj.Pozdrawiam
                          wszystkich,ktorzy chca byc moimi przyjaciolmi.
                          • rita100 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 14.11.05, 22:03
                            Spokojnych snów Alfik
                            Będzie dobrze :)
                            • Gość: alfik Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi IP: 81.15.226.* 15.11.05, 17:33
                              Pozdrowienia dla Rity.
                              • ol4 elblonk miastem powiatowym 15.11.05, 18:41
                                eh alfik pewnie jestes brzydki maly i gruby? :-)
                                • Gość: alfik Re: elblonk miastem powiatowym IP: 81.15.226.* 15.11.05, 20:31
                                  jeżeli jestes facetem,to chyba nie jestes pedalem,ze sie tak interesujesz moją
                                  osobą.Mam 140 cm wzrostu i taka dluga trabe jak u slonia,to uroda z mojej
                                  planety.
                              • borasca0107 Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 15.11.05, 19:16
                                Gość portalu: alfik napisał(a):

> Pozdrowienia dla Rity.

a dla mnie?;)
                                Ja Ci przeciez nie dokuczam.
                                Na dodatek, nie ja jedna zreszta,
                                Ciebie i Elblag lubie;)))

Pozdrowionka.
                                • ontarian Re: hehehe, pewnie, ze wam sie poprawi 15.11.05, 19:25
                                  borasca0107 napisała:

> Ciebie i Elblag lubie;)))
                                  'wies lubie' jakie to romantyczne
    • Gość: swiatowy [...] IP: *.range81-155.btcentralplus.com 15.11.05, 19:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • rita100 Elbląg 15.11.05, 21:23
        Alfik , czy Ty się nie nudzisz ? Znasz jakąś legendę lub ciekawą historyjke o
        Elblągu ? Podziel się z nami. Może jakiś kawał o Olsztyniakach ;)) Co tam
        mowia w Elblądu o Olsztynie ? ;))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka