Gość: Krzysiek IP: *.chem.usu.edu 29.10.02, 01:54 Czerwono az oczy bola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ul Re: Małkowski i Szmit w drugiej turze IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 09:09 Co za czerwone bagno !!!. Dzięki przechrztom z UW (vide Cichoń,Dąbkowski), komuchy będą rządzić jak chcą. Już niedługo palacz w kotłowni będzie musiał mieć legitymację LSD żeby utrzymać "funkcję". Brawo olsztynianie. Czerwone zadba o zawartość waszych portfeli a ich kolesie wybudują wam nowe Aqaparki i Supermarkety.Wasze dzieci będą mialy gdzie żebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Małkowski i Szmit w drugiej turze IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 10:56 Ze jest tak czerwono to tylko i wylacznie wina mieszkancow , wkoncu to oni glosuja.. ciekawe czym sie kieruja tacy ludzie co glosuja na Malkowskiego, swoja glupota?, a moze maja w tym jakis interes.. Odpowiedz Link Zgłoś
elmiasty brawo bogdan 29.10.02, 13:22 no prosze prosze, jeszcze nie tak dawno scigal biednych licealistow za niezmienione buty, zapuszczone wlosy, brody, baki i bog wie co jeszcze, za zbyt ostry makijaz, za zbyt kuse spodniczki, a teraz, huhu, kariera w polityce. ladnie. mam nadzieje, ze szanowna rada miasta olsztyna buty bedzie zmieniac, meska czesc rady bedzie gladko ogolona, a panie radne nie beda sie ubierac zbyt wyzywajaco, majac na uwadze slabe serce bogdana. bogdan, trzymaj sie pozdrawia absolwent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Małkowski i Szmit w drugiej turze IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 29.10.02, 19:18 Tak sobie siedzę i przeglądam ten serwis. I nachodzi mnie pytanie "CO DO LICHA SIE DZIEJE???" nie znalazłem ani jednej pozytywnej opinii o lewicy, a przecież wygrywa taką potworną iloscią głosów... już mi się nasuwa wywód filozoficzny, ale powiem tyle: to glownie inteligencja posługuje się komputerami i te opinie sa wymiernym wskażnikiem mówiącym nam kto "stawiał krzyżyki"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleslaw Re: Małkowski i Szmit w drugiej turze IP: *.uwm.edu.pl 29.10.02, 19:26 Gość portalu: st napisał(a): > Tak sobie siedzę i przeglądam ten serwis. I nachodzi mnie > pytanie "CO DO LICHA SIE DZIEJE???" nie znalazłem ani jednej > pozytywnej opinii o lewicy, a przecież wygrywa taką potworną > iloscią głosów... już mi się nasuwa wywód filozoficzny, ale > powiem tyle: to glownie inteligencja posługuje się komputerami i ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Masz racje. Wyjatek Elblaga potwierdza regule:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ashka Re: Małkowski i Szmit w drugiej turze IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 10:35 Gość portalu: st napisał(a): > Tak sobie siedzę i przeglądam ten serwis. I nachodzi mnie > pytanie "CO DO LICHA SIE DZIEJE???" nie znalazłem ani jednej > pozytywnej opinii o lewicy, a przecież wygrywa taką potworną > iloscią głosów... już mi się nasuwa wywód filozoficzny, ale > powiem tyle: to glownie inteligencja posługuje się komputerami i > te opinie sa wymiernym wskażnikiem mówiącym nam kto "stawiał > krzyżyki"... Przyjacielu(-ciółko), nie przesadzaj... Gdzie ty tu widzisz jakąś przesadną inteligencję?! Popatrz na nicki - kilku tych samych ludzi, głównie sfrustrowanych narodowców i upr-owców - to ma byc ten nasz olsztyński creme de la creme?! Nie róbmy jaj. Zwróć uwagę na ton tych wypowiedzi: ludzie są głupi, bo głupio wybrali, mamy społeczeństwo idiotów itp. itd. Obrażanie się na elektorat to rzeczywiście godna podziwu cecha świadcząca o niebywałym poziomie osobnika w pełni akceptującego reguły demokracji ;) Ludzie wybrali jak wybrali - i dośc o tym. Widać mieli swoje powody, widać argumenty quasi prawicy do większości olsztynian po prostu nie przemawiają. I nie tylko olsztynian - mówię przeciez o większości Polski. Dlatego, drodzy antykomuniści wszelkiej maści: drzazgę widzicie w oku czerwonego brata swego, a belki we własnym dostrzec nie umiecie. Zastanówcie się nad sobą, nad własnym programem, nad ludźmi, którzy chcą was popierać. Olsztynowi i Polsce jest potrzebna prawica, ale prawica mądra i zrównoważona, potrafiąca dać sensowną alternatywę programową. Sensowną, nie oszołomstwo w stylu LPR. A co mamy? Kaczora w Warszawie w pomiętej, rozchełstanej koszuli, skompromitowanego aferami sprzed lat, który w tej chwili wyciera sobie gębę prawem i sprawiedliwością. I co? Ludzie prawie że wybrali go w I turze. I wybiorą na pewno w drugiej, bo jest znany i potrafi przekonać do siebie elektorat. Kaczor to nie jest bohater mojej bajki, ale szanuję wybór warszawiaków bo szanuję demokrację. I tego również wam, drodzy forumowicze, życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amper Re: Małkowski i Szmit w drugiej turze IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 22:11 > Przyjacielu(-ciółko), nie przesadzaj... Gdzie ty tu widzisz jakąś przesadną > inteligencję?! Popatrz na nicki - kilku tych samych ludzi, głównie > sfrustrowanych narodowców i upr-owców qrcze to poglądy polityczne wychodzą nickach? > Obrażanie się na > elektorat to rzeczywiście godna podziwu cecha świadcząca o niebywałym poziomie > osobnika w pełni akceptującego reguły demokracji ;) Podobnie jak uprawianie wazeliny przed wyborami a następnie wypinanie się na elektorat po wyborach. > Ludzie wybrali jak wybrali - i dośc o tym. Widać mieli swoje powody, widać > argumenty quasi prawicy do większości olsztynian po prostu nie przemawiają. co do wyboru to fakt wybrali jak wybrali ale o tym że to wyniku argumetów to nadinterpretacja. > nie tylko olsztynian - mówię przeciez o większości Polski. Dlatego, drodzy > antykomuniści wszelkiej maści: drzazgę widzicie w oku czerwonego brata swego, a > > belki we własnym dostrzec nie umiecie. Ciekawa linia obrony lewicy. >Zastanówcie się nad sobą, nad własnym > programem, nad ludźmi, którzy chcą was popierać. Olsztynowi i Polsce jest > potrzebna prawica, ale prawica mądra i zrównoważona, potrafiąca dać sensowną > alternatywę programową. Sensowną, nie oszołomstwo w stylu LPR. Tak tylko gdzie ją znaleźć? pozdrawiam amper "ciemność widzę oj widzę ciemnosć" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Małkowski i Szmit w drugiej turze IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 29.10.02, 20:05 Przestancie wreszcie najeżdżać na lewicę!!! Przecież mało kto czyta takie opinie. Trzeba dawać konstruktywne uwagi!!! Ja korzystając z okazji mam apel do radnych rządzącego sld, żeby zadbali o swoich wyborców i zaczęli montowac na skrzyżowaniach w Olsztynie takie melodyjki, ktore grają jak jest zielone światło i krawężniki niższe powinny być... to są niezbędne szczegóły, tym bardziej ze te wybory udowodnily, że w Olsztynie jest wielu ludzi ktorzy maja problem ze wzrokiem (nie umieją czytać drobnym drukiem) Pozdrawiam (szczególnie tych, którzy chcą zrobić coś dla miasta, ale mają małe szanse realizacji...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Małkowski i Szmit w drugiej turze IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 29.10.02, 20:11 Przestancie wreszcie najeżdżać na lewicę!!! Przecież mało kto czyta takie opinie. Trzeba dawać konstruktywne uwagi!!! Ja korzystając z okazji mam apel do radnych rządzącego sld, żeby zadbali o swoich wyborców i zaczęli montowac na skrzyżowaniach w Olsztynie takie melodyjki, ktore grają jak jest zielone światło i krawężniki niższe powinny być... to są niezbędne szczegóły, tym bardziej ze te wybory udowodnily, że w Olsztynie jest wielu ludzi ktorzy maja problem ze wzrokiem (nie umieją czytać drobnym drukiem) Pozdrawiam (szczególnie tych, którzy chcą zrobić coś dla miasta, ale mają małe szanse realizacji...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Małkowski i Szmit w drugiej turze IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 29.10.02, 20:11 Przestancie wreszcie najeżdżać na lewicę!!! Przecież mało kto czyta takie opinie. Trzeba dawać konstruktywne uwagi!!! Ja korzystając z okazji mam apel do radnych rządzącego sld, żeby zadbali o swoich wyborców i zaczęli montowac na skrzyżowaniach w Olsztynie takie melodyjki, ktore grają jak jest zielone światło i krawężniki niższe powinny być... to są niezbędne szczegóły, tym bardziej ze te wybory udowodnily, że w Olsztynie jest wielu ludzi ktorzy maja problem ze wzrokiem (nie umieją czytać drobnym drukiem) Pozdrawiam (szczególnie tych, którzy chcą zrobić coś dla miasta, ale mają małe szanse realizacji...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Małkowski i Szmit w drugiej turze IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 29.10.02, 20:12 Przestancie wreszcie najeżdżać na lewicę!!! Przecież mało kto czyta takie opinie. Trzeba dawać konstruktywne uwagi!!! Ja korzystając z okazji mam apel do radnych rządzącego sld, żeby zadbali o swoich wyborców i zaczęli montowac na skrzyżowaniach w Olsztynie takie melodyjki, ktore grają jak jest zielone światło i krawężniki niższe powinny być... to są niezbędne szczegóły, tym bardziej ze te wybory udowodnily, że w Olsztynie jest wielu ludzi ktorzy maja problem ze wzrokiem (nie umieją czytać drobnym drukiem) Pozdrawiam (szczególnie tych, którzy chcą zrobić coś dla miasta, ale mają małe szanse realizacji...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Małkowski i Szmit w drugiej turze IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 29.10.02, 20:12 Przestancie wreszcie najeżdżać na lewicę! Trzeba dawać konstruktywne uwagi!!! Ja korzystając z okazji mam apel do radnych rządzącego sld, żeby zadbali o swoich wyborców i zaczęli montowac na skrzyżowaniach w Olsztynie takie melodyjki, ktore grają jak jest "zielone" i krawężniki niższe powinny być... to są niezbędne szczegóły, tym bardziej ze te wybory udowodnily, że w Olsztynie jest wielu ludzi ktorzy maja problem ze wzrokiem (nie umieją czytać drobnym drukiem) Pozdrawiam (szczególnie tych, którzy chcą zrobić coś dla miasta, ale mają małe szanse realizacji...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brywer Re: Małkowski i Szmit w drugiej turze IP: *.olsztyn-nagorki.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 19:09 Ja myślę że mieszkancy Olsztyna się opamiętają i w drógiej turze nie oddadzą władzy w ręce Rad /Szmit jest przeciw wagą na większość w Radzie Miasta SLD-UP KTO BY ICH MIAŁ KONTROLOWAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miss Re: Małkowski i Szmit w drugiej turze IP: *.jaroty.olsztyn.pl 30.10.02, 19:59 Komenarz do artykułu: nie podoba mi się gdybanie dziennikarza Gazety na temat kogo poprze Zbigniew Dąbkowski, a szczególnie sugestia iż będzie to Małkowski. Lepiej poczekać i napisać o faktach niż obrażać pana Dąbkowskiego posądzeniem o głupotę którą było by wspieranie LSD w Olsztynie. LSD i tak robi co chce. Odpowiedź na listy: ja też myślę, że Olsztyn to dziwne miasto. Jak można głosować na grupę skorumpowanych ludzi, którzy przez ostatnie 4 lata udowodnili, że nie mają pomysłu na rozwój Olsztyna? Trzeba się chyba stąd wyprowadzić, bo bieda będzie coraz większa i większa. LUDZIE ! NIE ODDAJCIE PRZYNAJMNIEJ PREZYDENTURY W RĘCE JEDNEGO Z NICH - MAŁKOWSKIEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koant Re: Małkowski i Szmit w drugiej turze IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 30.10.02, 20:44 Przeczytałem wszystkie Wasze listy i nie wiem, czy płakać czy się śmiać. Tkwicie nadal w latach realnego komunizmu. U Was tylko prl, komunizm, AWS, Solidarność i jeszcze jakieś głupoty. Ludzie to minęło. Mamy Polskę XXI wieku i musimy wybrac ludzi na miarę tego. Szmita już mieliśmy i co zrobił jako Marszałek - nic, jedno wielkie nic. Małkowski tez niewiele zrobił, żeby nie powiedzieć nic, ale chociaż się stara mówić. Z dwojga złego lepszy, albo "mniej gorszy" Małkowski. Chyba, że imponuje Wam sprzedawca książek z łóżka polowego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theedge Re: Małkowski i Szmit w drugiej turze IP: *.tvk.tpsa.pl 30.10.02, 21:10 A co za roznica ten czy tamten. Obaj sa siebie warci. To tak jakby tkwac w wielkim korku zastanawiac sie kto ma trzymac kierownice. Przeciez, do cholery, nie ma to wiekszego znaczenia. Od II wojny tkwimy w socjalizmie, ktory skutecznie niszczy nasz kraj. Teraz jeszcze wejdziemy do socjalistycznej unii europejskiej, ktora tez sie wali. A prawdziwa prawice w kraju popiera 2% spoleczenistwa, wiec o czym tu gadac. Mamy syf bo go chcemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jastrząb Re: Małkowski i Szmit w drugiej turze IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 00:40 No i mamy drugą rundę w Olsztynie. Na górze zostali tylko Małysz (Małkowski, dla tych co nie wiedzą) i Szmit (jego nie trzeba przedstawiać, choć w tym sezonie zmienił pisownię na łatwiejszą). No więc kibice do roboty! teraz wynik nie zalezy od dlugości skoku, lecz od waszego glosowania. Moze TVP zorganizuje audiotele i głosowanie SMS-em, może frekwencja będzie wtedy lepsza.... A do rozpoczęcia Pucharu Świata jeszcze 3 tygodnie... a My za 2 tygodnie wręczymy kryształową kulę.... Ale ten Olsztyn światowy... Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś