Dodaj do ulubionych

Szukam niani do 8 miesięcznego dziecka

03.01.06, 12:49
Szukam niani, która będzie do mnie dojeżdżać od kwietnia - na Brzeziny.
Koniecznie referencje.
Obserwuj wątek
    • 1jagienka Re: Szukam niani do 8 miesięcznego dziecka 18.01.06, 09:21
      Witaj,
      Ja też Brzezinianka:)
      i jak, znalazłaś nianię? Ja znalazłam kilka lat temu fantastyczną panią przez
      Agencję As. Do drugiego dziecka będę mieć tą samą nianię.
      Napisz mi proszę, jaka jest teraz stawka godzinowa.
      pzdr
      • saskiaplus1 Re: Szukam niani do 8 miesięcznego dziecka 18.01.06, 16:28
        Jako żywo, jeszcze nie znalazłam... Ale szukam wytrwale. Stawka godzinowa to
        teraz podobno 5-6 zł, jeśli bierzesz nianię za godziny. A jeśli zatrudniasz
        na "cały etat", to zwykle 450-600 zł za miesiąc, w zależności od obowiązków i
        liczby godzin. No i od umowy z nianią, rzecz jasna. Te informacje mam od
        koleżanek, które pracują jako opiekunki do dzieci oraz znajomych mam
        zatrudniających nianie. Niestety - żadna z nich nie chce swojej zwolnić... ;)
        • 1jagienka Re: Szukam niani do 8 miesięcznego dziecka 18.01.06, 19:05
          Te 600 zł to za 40 godz tygodniowo? Ja zamierzam zapłacić 500 zł za 25 godzin
          (jestem nauczycielką, ale płacę przez 10 miesięcy stałą stawkę, niezależnie od
          ferii i innych wolnych, ale czasem proszę o zostanie dłużej - rady pedag. ,
          zebrania itp) i nie dopłacam. Jeśli stawka, którą podałaś jest za 40 godzin, to
          widzę, że Pani Ela będzie miała przyzwoitą pensję, ale to cudowna opiekunka.
          A Ty nie chcesz z agencji nianiek?
          • maretina Re: Szukam niani do 8 miesięcznego dziecka 18.01.06, 20:18
            hej dziewczyny:)
            jutro przychodzi do mnie kandydatka na nianie kajtusia:), dalam ogloszenie na
            portalu dla nian. o ile pamietam to adres jest taki: www.niania.pl. mam teraz
            dwie oferty.zobaczymy co z tego wyniknie.
            mam zamiar zapropnowac 500 zl. do obowiazkow niani nalezec bedzie tylko i
            wylacznie opieka nad synem. przewijanie, zabawa, karmienie , spacery. niania
            bedzie pracowac po 8 godzin dziennie.na szczescie mieszka blisko mnie. oby
            okazala sie ta wlasciwa pania!:)
            pozdrawiam
            • saskiaplus1 Re: Szukam niani do 8 miesięcznego dziecka 18.01.06, 22:41
              Ja też dałam tam ogłoszenie, dostałam dwie oferty, odpisałam i póki co ani
              widu, ani słychu... Może ja jakaś pechowa jestem? Daj jutro znać, jak poszło :)
              • Gość: ankieter Re: Szukam niani do 8 miesięcznego dziecka IP: *.olsztyn.mm.pl 18.01.06, 22:58
                A moze byc - opiekun???????czy jest to dyskryminacja??
                • maretina Re: Szukam niani do 8 miesięcznego dziecka 19.01.06, 07:34
                  Gość portalu: ankieter napisał(a):

> A moze byc - opiekun???????czy jest to dyskryminacja??
                  jesli wychowywales swoje dziecko tzn byles na macierzynskim. spedzales z nim
                  cale dnie.... jesli wystarczajaco duzo wiesz o pielegnacji niemowlat i
                  satysfakcjonuje Cie pensja miedzy 450-600 to pisz na nasze adresy. kto wie?
                  moze przejdziesz przez sito eliminacyjne:D
                  pozdrawiam opiekuna!:-)
                • saskiaplus1 Re: Szukam niani do 8 miesięcznego dziecka 19.01.06, 13:31
                  Jak ma kwalifikacje to płeć nie gra roli.
          • saskiaplus1 Re: Szukam niani do 8 miesięcznego dziecka 19.01.06, 13:30
            Tak, podałam stawki za "pełny etat", czyli 40 godzin tygodniowo. Pani Ela
            powinna być wniebowzięta :)
            Co do agencji, to jakoś nie mam przekonania. Może w desperacji...
            • maretina Re: Szukam niani do 8 miesięcznego dziecka 19.01.06, 14:26
              saskiaplus1 napisała:

> Tak, podałam stawki za "pełny etat", czyli 40 godzin tygodniowo. Pani Ela
              > powinna być wniebowzięta :)
              > Co do agencji, to jakoś nie mam przekonania. Może w desperacji...

ja chyba jestem juz zdesperowana. na ogloszenia odpowiadaja analfabeci.
              zaznaczylam wiek, doswiadczenie...a dzwonia nastolatki.
              dzis bylam umowiona z jdna pania. nie zadzwonila, nie odwolala spotkania. nie
              przyszla.no ale nie ma tego zlego... bylaby kiepska niania. to juz teraz wiem.
              • mamalesia Re: Szukam niani do 8 miesięcznego dziecka 19.01.06, 14:35
                Znależć dobra nianię, to cud! My po różnych akcjach wyladowaliśmy w żłobku.
                Ale do TVN nas zaprosili, ha!
                • maretina Re: Szukam niani do 8 miesięcznego dziecka 19.01.06, 14:54
                  mamalesia napisała:

> Znależć dobra nianię, to cud! My po różnych akcjach wyladowaliśmy w żłobku.
                  > Ale do TVN nas zaprosili, ha!

mozesz szerzej wyjasnic kwestie tvn?:)
                  u nas zlobek odpada.
                  • mamalesia Re: Szukam niani do 8 miesięcznego dziecka 20.01.06, 12:17
                    Tvn nas zaprosił na spotkanie po moim linku o nianiach na emamie bodajże.
                    Byliśmy w programie rozmowy w toku.
                    Boję sie opiekunek, choć tfafiłam 3 razy bardzo dobrze, a raz bardzo źle. Raz
                    źle wystarczy. Pozdrawiam
                    • saskiaplus1 Re: Szukam niani do 8 miesięcznego dziecka 20.01.06, 14:42
                      A gdzie jest dobry żłobek w Olsztynie? Taki, który ośmiomiesięczne dziecko
                      przyjmie? Bo ja o żłobkach nie mam pojęcia, wszystkie moje koleżanki
                      zatrudniają nianie.
                      • maretina mam!!! mam!!!mam!!!:-) 20.01.06, 17:44
                        mam nadzieje, ze niania sie sprawdzi. akcja "adaptacja" rusza w polowie lutego.
                        przez dwa tygodnie niania bedzie ze mna. mam nadieje, ze jakos sie ulozy.
                        kajtek pania polubil od pierwszego wejrzenia. dal sie wziasc na rece, chociaz
                        dotad obcym na ten luksus nie pozwalal. pokazywal tez pani joli swoje piekne
                        gole dziaselka:)
                        przyszla niania sama byla na tyle zainteresowana dzieckiem, ze to ona mnie
                        pytala a nie ja ją...ale jazda...
                    • 1jagienka Re: do mamalesia:) 20.01.06, 20:35
                      Witaj!
                      No to się odnalazłyśmy:)
                      Jak Maluch? Zdrowy? U nas okazało się, że ten kaszel Agaty to alergia, tylko na
                      co??? Zgaduję i jak dotąd pudła. A co do Bartka, zdecydowałam się jednak na
                      usunięcie tego migdałka, tylko poczekam, aż mrozy zelżeją.

pozdrawiam serdecznie!
                      • mamalesia Re: do mamalesia:) 22.01.06, 17:52
                        o ile wiem to w Olsztynie do żłoba przyjmują po skończeniu przez dziecko roczku
                        • saskiaplus1 Re: do mamalesia:) 22.01.06, 21:41
                          Podobno na Mochnackiego i na Malewskiego przyjmują od czwartego miesiąca, tak
                          czytałam na stronie ratusza. Ale nie wiem, czy to dobre żłobki.
                          • 1jagienka Re: do mamalesia:) 23.01.06, 12:53
                            Mój Bartek chodził 2 miesiące na Malewskiego. Trudno mi określić, czy to dobry
                            żłobek, bo Bartek ryczał non stop - zapewne nie przez żłobek jako taki, ale sam
                            fakt rozstania z mamą na kilka godzin, zmianę miejsca, itp. Nie podobały mi
                            się pewne wymogi: obowiązkowo śpioszki (musiała kupić kilka, bo nie znoszę i
                            nigdy nie ubierałam w nie Bartka), własne pieluchy ( a potem Bartek miał na
                            zadku inne , po których wyskakiwały mu krostki i musiałam ciągle prosić, żeby
                            pilnowały, co mu zakładają). Może teraz się zmieniło, bo ta sytuacja miała
                            miejsce 3 lata temu.
    • saskiaplus1 Do mamalesia 31.01.06, 13:59
      Właśnie widziałam program o nianiach w TVN. To wy? :)To nie zazdroszczę i mam
      nadzieję, że mnie się taka niania nie trafi... Pozdrawiam serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka