Gość: aneczka_77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 11:55 Czy jest ktoś z absolwentów LO 1? Może rocznik 1977? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Administrator Re: LO 1 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.02.06, 16:52 Takie stare juz nie żyjom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antko Re: LO 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 17:38 Rok ukończenia 1968 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: LO 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:08 Ja skończyłam LO I, ale w 1977 to się urodziłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gra Re: LO 1 IP: *.barczewo.macrosat.pl 19.02.06, 20:39 Świetna szkoła z tradycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antko Re: LO 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:17 Czy jeszcze pracuje Pani prof. Wachonin? To moja wychowawczyni, a my byliśmy Jej pierwszą klasą maturalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1972 Re: LO 1 IP: *.olsztyn.mm.pl 19.02.06, 23:19 prof. Wachonin pracowała do 2002 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: LO 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:00 Obecnie uczy się w nim moja córka, jak to pieszczotliwie ona a w zasadzie oni nazywają dzisiaj te liceum z tradycjami, chyba "chlewik z czerwonej cegły". Chyba z dawnych dobrych tradycji została tylko czerwona cegła. Chciałbym się mylić. Mam żonę, która ukończyła w LO 1 1973r, żyję i jest bardzo atrakcyjną kobietą, wiadomo stara, dobra szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agoolka Re: LO 1 IP: *.136.174.246.netlan.bptnet.pl 26.02.06, 22:04 juz nie pracuje;) i cale szczescie, mialam z nia w pierwszej klasie, masakra. ja skonczylam w 2004:) Odpowiedz Link Zgłoś
mmm56 Re: LO 1 20.02.06, 11:14 Kończyłem LO1 w 1969 roku. Antko - a ty z której klasy - czy Jaworskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
mmm56 Re: LO 1 20.02.06, 11:18 Wróć! Nie doczytałem dalej że Wachonin. Ja byłem z twojego rocznika w klasie Wróblewskiego, a po podziale klasy trafilem do Jaworskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: LO 1 21.02.06, 20:50 mmm56 napisał: > Ja byłem z twojego rocznika w klasie Wróblews > kiego, a po podziale klasy trafilem do Jaworskiej. Ja z lat 60-tych. Ciekawe, czy chodzi o Wróblewskiego-rusycystę. To był przypadek zdumiewający. Języka Rosyjskiego, przymusowego, nie cierpieliśmy - ale osobiście Wróblewskiego bardzo, ale to bardzo - lubiliśmy. To był jeden z kilku tylko Ludzi w całej menażerii dydaktycznej. Jaworska zaś bidula. Kilku wręcz łobuzów z mego rocznika - wykończyło ją psychicznie w czasie pierwszego roku Jj pracy. Podobno stała się potem jakimś "wampirem" dla innych roczników - wina zaś Nasza. Temat do przemyślenia dla Was: - czy wolno stać "z boku", gdy kogoś gnoją ? (a nie chodziło tu o jakiś napad bandytów, kiedy nawet i Policja zaleca bierność - tylko o koleżeńską "lojalność") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antko Re: LO 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 22:07 To byłeś z tej klasy angielsko-niemieckiej? Ale piszesz, że zakończyłeś edukację w 1969. Czy byłeś w klasie C z Ryśkiem K i Stanisławem M. Odpowiedz Link Zgłoś
mmm56 Re: LO 1 22.02.06, 15:12 No tak, wszedłem w 1965-tym do drugiej klasy, prowadzonej przez Wróblewskiego-rusycystę (super facet). Polonista (Siecian) też był świetny. Klasa była niemiecka, a uczył dyro Wiśniewski. Potem była jakaś zmiana i wychowawczynią została Jaworska, przemiła zresztą matematyczka. A w 1968, w klasie maturalnej spaliłem (z kolegą) gazetę ze słynnym marcowym przemówieniem Gomółki i ukarano nas niedopuszczeniem do matury. Trafiłem na powtórkę roku do klasy prowadzonej przez chemiczkę Gąsiejewską i dlatego skończyłem w 1969. No właściwie to ja kombatant jestem. Byłem początkowo w klasie z Jarkiem S., Andrzejem L., Andrzejem B., Iwoną S. - nie pamiętam literki klasy, niestety nie pamiętam też nazwisk większości kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: LO 1 22.02.06, 16:42 mmm56 napisał: > nie pamiętam literki klasy, niestety nie pamiętam też nazwisk większości kolegó Nos go góry, ja tu dopiero dałem dowód sklerozy! Pomyliłem nazwiska Jaworskiej i Jędrusikowej (Jędrusik Zofia - 1959 - 1991 - fizyka). Tak bym Ją chciał przeprosić - choć nie za siebie. Chociaż? Czuję się chyba, jak bierny uczeń-obserwator, który TYLKO PATRZYŁ w Toruniu na nakładanie kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antko Re: LO 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 23:02 To chyba tak. Rozumiem, że Andrzej L. to A. Leur. MInęło już 42 lata od zaczęcia Szkoły, a 38 od zakończenia. Ja za 2 lata mam 40-lecie matury. Czy może ktoś już o tym mysli? Czy w Szkole jest jeszcze jakiś nauczyciel z tamtego okresu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: LO 1 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.02.06, 21:10 a ja kończyłem w 98 pozdrawiam wszystkich absolwentów Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: LO 1 22.02.06, 15:18 A ja zdałam tam maturę w 1997. Za rok jubileusz:) Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: LO 1 26.02.06, 19:07 No to saskiaplus1 moze sie widywalismy na korytarzach ?:) a moze bylismy w jednej klasie... Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: LO 1 26.02.06, 19:11 Niejaki jabbur - mam nadzieje ze sie nie obrazi za dekonspiracje takze byl z tego rocznika. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: LO 1 26.02.06, 21:31 Hmm, to niewątpliwie się widywaliśmy... :) Ale mam nadzieję, że niewiele osób pamięta, bo urodziwa to ja nie byłam... Rodzony mąż - też z tego rocznika - mnie sobie nie przypomina ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: LO 1 26.02.06, 22:33 A wiesz Rembrantówo, że i Nam, Żoneczce i mnie, się to dawno przytrafiło? Żyjemy długo i w miłości, nawet i Wnusia już mamy. A jednak Początek był podobny do tego, o którym piszesz. Ona w VIII, a ja w XI klasie (to były na ów czas SKRAJNIE oddalone roczniki) MOGLIŚMY się i spotkać na korytarzu u Łysego. Żartuję z Żoneczki, że jest możliwe, że robiłem Jej na szkolnym korytarzu "kośnie, nie urośnie" *) --------------------------------------------- *) "kośnie, nie urośnie" - to był gest pewnego lekceważenia Wyrośniętego wobec Malucha. Polegał na "machnięciu" nogą tego Dużego ponad GŁOWĄ tego Małego - co podkreślało właśnie dysproporcję wzrostu ich obojga. W trakcie "egzekucji" ten Duży wypowiadał właśnie te magiczne słowa: "kośnie, nie urośnie". Żoneczka niby się śmieje, ale trochę się boję, że mi kiedyś przywali! Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: LO 1 27.02.06, 12:01 No, proszę, jak to historia lubi się powtarzać... Oby i w dalszej części nam się powtórzyła, bo my dopiero zaczynamy. Macie już wnuka, a nasz syn dopiero się siedzieć uczy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: LO 1 27.02.06, 16:58 saskiaplus1 napisała: > Macie już wnuka ... I to JAKIEGO. Pękam z dumy. 22 miesiące, jeszcze nie mówi, zna tylko pojedyńcze słowa - a już opowiedział własny ABSTRAKCYJNY dowcip. Mamy psicę Figę i nieco kotów. Wnusio pokazał nam w książeczce rysunek psa, iskierki mu oczach zabłysły i rzekł: - Fika miauuuuu! i zaśmiewał się do łez. > No, proszę, jak to historia lubi się powtarzać... Oby i w dalszej części nam się powtórzyła. Szczęść Wam Boże. Wybaczajcie sobie cierpliwie - i będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
marduck Re: LO 1 27.02.06, 20:38 no trochę mnie nie było na FO, ale pod tematem LO1 chętnie się dopiszę, ja opuściłem mury tej szkoły w 1993 Odpowiedz Link Zgłoś
labeotropheus Re: LO 1 28.02.06, 18:35 marduck napisał: >ja opuściłem mury tej szkoły w 1993 (LB), a ja w 1994. i też pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś