IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 22:15
miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35185,3101005.html
Ale dziennikarz gw się "wysilił" ;))) Czemu nie wspomniał, że powiela
informacje ze strony Urzędu Miasta?
www.um.olsztyn.pl/ngo/1procent/1_procent_dla_olsztyna.pdf
Obserwuj wątek
    • Gość: Czechu Re: 1 % IP: *.ols.vectranet.pl 02.04.06, 23:54
      Alle nummer!
      • Gość: ^^^ Re: 1 % IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 08:32
        A hrabia z Łupowa-U.M.- już to zrobił?
        Czy liczy na mieszkańców?#
        • edico Re: 1 % 03.04.06, 15:18
          A która z tych organizacji rozlicza się przed darczyńcami i budżetem z tych
          pieniędzy?

Dziwi mnie, że budżet państwa tak łatwo i dobrowolnie rezygnuje z tych kwot nie
          dociekając, co z nimi tak na prawdę się dzieje w sytuacji, gdy ze względu na
          brak środków sam nie może sfinansować zadań ciążących na państwie!!!

Nie wspominam już o obowiązujących formach rozliczeń z tych darowizn, których
          Urzędy Skarbowe nigdy nie będą w stanie rozliczyć.
    • redakcja.olsztyn Re: 1 % 03.04.06, 20:02
      Jak zwykle Alla jest bardzo czujna.
      Dlaczego jednak uważa, że informacje o tym, jak i komu przekazać 1 procent
      podatku są tylko na stronie internetowej ratusza? I dlaczego sądzi, że akurat z
      niej musielismy korzystać? Tego nie wiem.
      Porównałem pobieżnie obie strony i przyznam szczerze, zbyt wielu podobieństw
      nie zauważyłem. A że są na niej te same instytucje (nawet nie w tej samej
      kolejności)... A czemu miałoby być inaczej?

Maciej Nowakowski
      GW Olsztyn
      • Gość: Kibic Re: 1 % IP: *.olsztyn.net.pl 03.04.06, 23:59
        Bo Alla jest nie tyle czujna co uczulona. Na co? A właściwie na kogo? To chyab
        wiedzą wszyscy internauci. Ale fakt jest taki, ze często wie że gdzieś dzwoni
        ale nie bardzo wie, w którym kosciele.
      • chwillka może warto aktualizować ;] 04.04.06, 21:04
        redakcja.olsztyn napisała:
        "Jak zwykle Alla jest bardzo czujna."

hm...czego nie można powiedzieć o autorze/autorce artykułu...stwierdzam tylko
        fakt ;]
        W artykule do którego odnosi się ten wątek są nieaktualne dane.
        Uważam, że niefortunnym pomysłem było wymienienie organizacji pożytku
        publicznego i "porzucenie" tej listy w artykule bez aktualizacji. Przecież te
        dane się zmieniają. Artykuł jest ze stycznia...teraz mamy kwiecień. Nie
        znalazłam na tej liście stowarzyszenia, które niedawno uzyskało status pożytku
        publicznego. Ja też dokonałam pewnego porównania. Porównałam dane dotyczące
        ilości organizacji pożytku publicznego w Olsztynie(styczniowe z dzisiejszymi
        ...kwietniowymi). Zakładając, że autor/autorka artykułu podał/-a aktualne dla
        stycznia dane w Olsztynie było wówczas 45 OPP* . Tyle wymienia w artykule. A ile
        jest ich dziś w Olsztynie (?)... Wg dzisiejszych danych zamieszczonych na
        stronie www.ngo.pl jest ich (w Olsztynie) 59. Przybyło 14.
        Może warto w imię dziennikarskiej rzetelności przewidzieć, że dane mogą sie
        zmienić, a przynajmniej umieścić informację w artykule że są to dane na tzw.
        dzień dzisiejszy.
        Nie będę sprawdzać mojego kolejnego przypuszczenia, że podobne "sztywne listy"
        egzystują w niejednym wirtualnym artykule szeroko pojętej "prasy" internetowej.
        Jako sympatyk pewnego stowarzyszenia, którego na tej liście nie ma, a które
        pracowało solidnie na zmianę statusu...odczuwam rozczarowanie brakiem
        aktualizacji...a przecież w internetowej wersji artykułu to chyba nie problem ;]
        Problemu by nie było gdyby tkwił sobie ten artykuł w wirtualnym
        zapomnieniu...ale już nie tkwi...wydobyto go z wirtualnych odmętów. Proponuję
        autorce a właściwie proszę o zaktualizowanie danych. Wychodzi na to, że
        występuję w imieniu 14 (na dzień dzisiejszy) olsztyńskich OPP. Nie liczyłam ile
        ich zmieniło status na OPP w terenie czyli w całym naszym województwie.
        Pozdrawiam.

*OPP- Organizacja Pożytku Publicznego
        • chwillka Re: może warto aktualizować ;] 04.04.06, 21:10
          "Proponuję autorce a właściwie proszę o zaktualizowanie danych."
          Nie wiem czemu przyczepiła sie do mnie myśl,ze artykuł napisała kobieta :)
          oczywiście powinno być:
          "Proponuję autorowi/autorce a właściwie proszę o zaktualizowanie danych."
          Nie mogę edytować swojego posta stąd obecne wyjaśnienie ;]
          • Gość: zyz Re: może warto aktualizować ;] IP: *.olsztyn.mm.pl 05.04.06, 14:11
            chwillka napisał (napisała?):

> Nie wiem czemu przyczepiła sie do mnie myśl,ze artykuł napisała kobieta :)

Bo >się< nasłuchało dowcipów o blondynkach?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka