Gość: rita IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 21:26 Nowy rok przywitaliśmy bankructwem browaru. Co na to piwosze tego trunku ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rita Re: Skończony czas na EB IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 21:51 dobrze, że ja lubię Żywiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Skończony czas na EB IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.01.03, 21:57 Byłem kiedyś absolutnym fanem EB. Wydawało mi się tym samym, co Kazimierz Deyna w polskiej piłce nozenj i Jan Sebastian Bach w muzyce. Ale od pięciu lat nie przełknąłem ani łyka, bo lubię piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Skończony czas na EB IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 22:01 lubię piwo i go nie piję od pięciu lat - tak piszesz jd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Skończony czas na EB IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.01.03, 22:06 Rita, przestań. Nie przełknąłem EB, ale przełykam mnóstwo innego, byle nie EB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Skończony czas na EB IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 22:21 sam widzisz, przez ciebie EB to tylko wspomnienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baptysta Re: Skończony czas na EB IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.01.03, 22:41 EB bankrott ? nie wierze, moj kolega ze Wrocka jest przedstawicielem tego browaru ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Skończony czas na EB IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 22:47 co się tak dziwisz, wystarczyło tylko oglądnąć dzisiejsze Fakty to szukaj dla kolegi pracę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Skończony czas na EB 01.01.03, 22:55 Nie nie szukam Riciuniu, bo on jest takze od Heinekena , a z nim nie zbankrutuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Skończony czas na EB IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 22:59 no to nie będzie EB tylko Haineken, to EB wogóle się nie sprzedawało , dlatego zbankrutowało , nie wiem dlaczego ci odpisuję chyba tylko z rozbiegu - może obojetność mną kieruje a nie nienawiśc Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Skończony czas na EB 01.01.03, 23:56 DZIEKI za wpis Ritko, ale WREDNA jestes !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Skończony czas na EB IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 15:39 a ja właśnie idę zamówić sobie wizytę u dentysty Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el :((((((((((((((((( Skończony w Braniewie. :(((((( 02.01.03, 17:19 Gość portalu: Baptysta napisał(a): > EB bankrott ? nie wierze, moj kolega ze Wrocka jest przedstawicielem tego > browaru ? Bankrtut - nie. Bo w moim mieście Elblągu to niby co? Chuje zamykają browar w Braniewie - ZRÓBCIE PROTEST I NIE PIJCIE ŻYWCA. Natomiast Elbrwewery w E-gu przebudowują, niedawno przywieźli unitanki (takie bardzo wielkie zbiorniki na piwko) oczywiście z upadłego niegdyś browaru gdańskiego. EB nadal będzie produkowane, ale czas na te piwo minął, teraz jak już widać to tylko reklamy i sponsoring z logo Specjal. Ale tak naprawdę tylko teraz żywiec jest na pierwszym mijescu - wystarczy choćby przejechać się pod browar i zobaczyć ile skrzynek stoi tej marki, a ile Specjala. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! 02.01.03, 19:04 Piwosze dadzą sobie jakoś radę. Po prostu zmienią gatunek piwa i czasami,po którymś kufelku, z nostalgią będą wspominać "EB". Koszmar natomiast przyżyją pracownicy braniewskiego browaru. 140 osób na bruk w mieście gdzie bezrobocie wynosi ok.35%. Nie sposób dopatrzeć się analogii z Fabryką Kabli w Ożarowie. Co prawda moja wiedza na ten temat jest skromna, ale chyba prawdziwa. Browar braniewski został przejęty przez grupę Żywiec chyba po to, aby "wyłączyć" konkurencję. Przez blisko 10 lat był to wiodący producent na krajowym rynku. Podobny los spotkał inne browary o ponadregionalnym znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! 02.01.03, 19:46 Zywiec to dzisiaj Heineken, albo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 20:38 a piwo Kundersztyn, Edel Majster i inne , bardzo tanie piwa idą jak cieplutkie bułeczki, nikt nie kupi drogiego EB - dlatego bankrut Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! 02.01.03, 20:49 Jest EB drozsze jak inne piwa. Myslalem, ze Habsburgowskie Okocim i Zywiec, to najdrozsze piwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 20:53 piwa u nas będa tanieć, jest duża konkurencja i mnóstwo nowych piw, więc EB przy nich to marnota Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! 02.01.03, 21:02 Musze przyznac, ze tego piwa za bardzo nie znam, wiem, ale ze takie bylo, ale chyba bez tradycji ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 21:05 mieli nawe dobrą reklamę - CZAS NA EB Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! 02.01.03, 21:10 Chyba z tej reklamy znam to piwo, najlepsze chyba tyskie jest !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 21:12 Żywiec Fullllllll - przy grilu Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! 02.01.03, 21:14 W Zywcu bylem w Browarze, produkowali dla USA chyba full light, w gebie sie z tego piwa piana robila, kupic go ale w polsce nie potrafie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 21:21 tak jest, Żywiec produkuje na export i wtenczas jest inne piwo produkowane, dla Polaków inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 21:25 bo ci z exportu mają lepsze gusty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 21:31 pewnie ,ale tylko w Niemczech, tam kiedyś pobijałam rekord ilości wypitych kufli, było ekstra z koleżankami - wszystkie byłysmy pijane a ty abstynent Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! 02.01.03, 21:33 Nie, ale lubie czerwone wino no i szampana. Chcialbym Cie widziec po tym rekordzie .-))))' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 21:36 i inne dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! 02.01.03, 21:38 Nie, innych dewoczek nie znam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 21:59 to tragedia dla Braniewa Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! 02.01.03, 21:59 W dodatku w Braniewie upadła największa firma budowlana. I tam prace traci ponad 100 (chyba 120 czy 140) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: TO TRAGEDIA DLA BRANIEWA.!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 22:07 nie dziw się , zacznie się lawina bankruct Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koant Re: Skończony czas na EB IP: *.olnet.pl 02.01.03, 22:34 A co to Wrocek, czy to Wrocław, bo jeżeli tak to mój też a nic nie mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Skończony czas na EB IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.01.03, 08:48 Tak, to Wroclaw !!! pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Skończony czas na EB IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.01.03, 16:26 Nie powinien zem odp. W.P. Rito ale chce poinformowac, BAD SALZUNGEN pod woda jest. pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Skończony czas na EB IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 19:55 dziś się dowiedzialam z TV , ale ja tam żadnej rzeki nie widziałam, więc dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Skończony czas na EB IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 22:37 pewnie i tu nie będzie odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Skończony czas na EB 05.01.03, 22:44 Bedzie jak zadasz, napisz dokladnie jak sie ta miejscowosc nazywala, bo Bad Salzungen lezy nad Saale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Skończony czas na EB IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 22:48 i ona tak wylała, wy już drugą powódż przechodzicie, u ciebie bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Skończony czas na EB 05.01.03, 22:54 Tak, ale dzisiaj jakis glupek krazyl nad Frankfurtem i chcial wjechac do Zentralnego Banku Europejskiego, cichutko u nas bylo, lotnisko zablokowali, moze przez 2 godziny zaden samolot nie ladowal ani nie startowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Skończony czas na EB IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 22:57 a u nas trzeba będzie rano odśnieżać dobranoc ballest Odpowiedz Link Zgłoś