Dodaj do ulubionych

Dość "lapsusów " prezydenckich?

IP: *.olsztyn.mm.pl 13.05.06, 08:10
Prezydent RP -Kaczyńki -daje "plamę" za "plamą".
To nawet wstyd wymieniać.
Ostatnie wystąpienie prezydenta Kaczyńskiego na tle
flagi europejskiej zamiast polskiej wyczerpało chyba "dozwoloną" ilość lapsusów.
Ile to bedzie jeszcze trwało?
Kiedy odpowiedzialni za wizerunek Prezydenta urzednicy Kancelarii-"pobiorą "
odpowiednie "nauki"?
A może "ktoś" robi to celowo".
Powyższe godzi w wizerunek Polski i mnie jej obywatela.
Panie ministrze Ziobro-Waserman do "roboty"
Obserwuj wątek
    • conrad11 Kodeks etyczny świń 13.05.06, 08:20
      1. Wszystkie zwierzęta są równe ale świnie są równiejsze
      2. Pijany Kwaśniewski nad grobami katyńskimi - dobrze, przekrzywiona flaga za
      Kaczyńskim - źle
      itd.
      • Gość: sam_sob Re: Kodeks etyczny świń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 09:49
        Jedno co jest pewno to to, że jedno, jak i drugie nie powinno mieć miejsca.
        Różnica jest jednakże istotna z tego powodu, że pierwszy nie zajmuje się
        sprawami technicznymi, a drugi za swe zachowania odpowiada bezpośrednio.
        • Gość: zyz Re: Kodeks etyczny świń IP: *.olsztyn.mm.pl 13.05.06, 10:48
          Dlaczego > piku < judzisz i kłamiesz w zywe oczy? Flaga Europy wisiała OBOK
          flagi polskiej.
          Waszym zdaniem (pika, samsoba i spólki) nie powinna tam w ogole wisiec flaga
          Europy? Powinniśmy wystapic z Unii? "Nie powinno to w ogole mieć miejsca"?
          Jakoś w innych krajach Unii ta wspolna flaga jest powodem do dumy. Nie jestem
          fanem pisiorow, wręcz przeciwnie, ale w tej sprawie akurat prezydent wykonal
          krok w dobra strone. Co innego doradzac mu moga tylko doradcy ze wschodu,
          jakich wielu ma teraz w koalicji. Pozdrowionka dla Waszych mocodawców na
          Łubiance czy gdzie tam teraz ten komitet sie mieści!
          • Gość: gość Re: Kodeks etyczny świń IP: *.olsztyn.mm.pl 13.05.06, 12:32
            * Odezwały się głosy protestu przeciwko wystąpieniu prezydenta Kaczyńskiego
            na tle flagi europejskiej zamiast polskiej. Proponuję, aby następne wystąpienia
            były na tle flag państw, których jesteśmy wasalami, tj. Watykanu i USA. Nikt nie
            odważy się protestować. (F. S., woj. lubelskie)

• edico Re: Kodeks etyczny świń 14.05.06, 13:02
              :)
          • Gość: sam_sob Re: Kodeks etyczny świń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 13:59
            Gość portalu: zyz napisał(a):

> Waszym zdaniem (pika, samsoba i spólki) nie powinna tam w ogole wisiec flaga
            > Europy?

Flaga Europy może wisieć w odpowiedniej kolejności i z odpowiedniej strony do
            flagi polskiej. Tą sprawę przesądzające odpowiednie przepisy ustawowe i są mi
            one znane.
            • Gość: zyz Flagi a sprawa polska IP: *.olsztyn.mm.pl 13.05.06, 16:19
              A jakieś powazniejsze problemy z tą prezydenturą nie są Ci znane?
              • Gość: sam_sob Re: Flagi a sprawa polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 07:02
                Dla mnie prezydentura nie jest problemem, bo mam przekonanie, że nie jest ona
                dla mojej przyjemności.
                • Gość: Ed Re: Kto puka albo czym puka :) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.05.06, 00:37
                  Gość portalu: sam_sob napisał(a):

> Dla mnie prezydentura nie jest problemem, bo mam przekonanie, że nie jest ona
                  > dla mojej przyjemności.

Polska jest tego typowym przykładem, że nawet absolwentowi przyzakładowej
                  zawodówki może się marzyć prezydentura. Dlaczego niby uczeń o niższym ilorazie
                  inteligencji i innych predyspozycjach genetycznych oraz po prostu innych
                  możliwościach od tych osób, którzy z tego samego powodu mogą liczyć na
                  zwycięstwo w konkursie lub olimpiadzie przedmiotowej - ma być gorszy?

Żołnierz też nosi buławę w plecaku, ale zanim zostanie generałem - pospolite
                  ruszenie kompanii niezbyt się nie przysłuży :)
            • Gość: wow Re: Kodeks etyczny świń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 14:39
              sam_sob napisał(a):
              > Flaga Europy może wisieć w odpowiedniej kolejności i z odpowiedniej strony do
              > flagi polskiej. Tą sprawę przesądzające odpowiednie przepisy ustawowe i są mi
              > one znane.

No to nas oświeć i podaj jakie to przepisy ustawowe zostały naruszone, tzn. w
              jakiej kolejności i z której strony twoim zdaniem winna wisieć flaga Europy.
              Czekam na wskazanie ustawy i konkretnego jej artykułu.
          • Gość: pik Re: Kodeks etyczny świń IP: *.olsztyn.mm.pl 14.05.06, 09:14
            Zastamów sie gościu "zyz" co piszesz.Ja nie kłamię ani też judzę .A może ty
            niedowidzisz? Pan prezydent na w swoim najblizszym otoczeniu "pretorian" którzy
            winni przestrzegać ogólnie przyjętych norm -tych zwyczajowych i tych ujętych w
            protokole.Niestety ludzie odpowiedzialni za wizerunek prezydenta nie znają-
            tych zasad-badz też nie kontrolują na bieżaco (kazdy ma prawo się pomylić),ale
            te "lapsusy sa zbyt oczywiste i to mnie boli. "Ktoś" za to odpowiada?.Zawsze mi
            wpajano że moja flaga ojczysta zawsze ma piorytet tym bardziej gdy przemawia na
            jej tle w mediach dostojnik państwowy. Flagi inne (z całym należnym szacunkiem
            ) moga być eksponowane obok.I taka jest Polska racja stanu-czy to sie komuś
            podoba czy nie. Nigdy nie spotkałem podobnego "lapsusa" gdy przemawiał premier
            Marcinkiewicz.Kiedyś nasz "as" płk Polko aktualnie gemerał miał przykrości gdy
            sukces swoich żołnierzy eksponował na tle innej flagi.Ale to juz historia.
            • zeeen Re: Kodeks etyczny świń 14.05.06, 15:47
              Cytuję"Zastamów sie gościu "zyz" co piszesz.Ja nie kłamię ani też judzę .A może ty niedowidzisz? Pan prezydent na w swoim najblizszym otoczeniu "pretorian" którzy winni przestrzegać ogólnie przyjętych norm -tych zwyczajowych i tych ujętych w protokole.Niestety ludzie odpowiedzialni za wizerunek prezydenta nie znają-tych zasad-badz też nie kontrolują na bieżaco (kazdy ma prawo się pomylić),alete "lapsusy sa zbyt oczywiste i to mnie boli. "Ktoś" za to odpowiada?.Zawsze miwpajano że moja flaga ojczysta zawsze ma piorytet tym bardziej gdy przemawia najej tle w mediach dostojnik państwowy. Flagi inne (z całym należnym szacunkiem) moga być eksponowane obok.I taka jest Polska racja stanu-czy to sie komuśpodoba czy nie. Nigdy nie spotkałem podobnego "lapsusa" gdy przemawiał premierMarcinkiewicz.Kiedyś nasz "as" płk Polko aktualnie gemerał miał przykrości gdysukces swoich żołnierzy eksponował na tle innej flagi.Ale to juz historia."
              I kłamiesz i Judzisz Pretorianie to byli w starożytnym Rzymie,To ci chyba wpajano że twoja flaga ojczysta jest czerwona i ma sierp i młot.Gdybyś dobre zamiary to wiedziałbyś że w chwili obecnej Polska racja stanu wymaga poparcia PiS i Prezydenta,natomiast wyciaganie twoich śmiesznych "lapsusów" po prostu swiadczy że jestes na usługach wiadomej siły o wiadomym kolorze.Precz na madagaskar jak sie nie podoba wybrany Prezydent RP.Gdybyś coś napisał przed rokiem na kwacha to byś był teraz wiarygodny.
              • Gość: kai Re: Kodeks etyczny świń IP: *.olsztyn.mm.pl 14.05.06, 19:28
                "zeeen" -gdyby głupota miała skrzydła...........?
                • Gość: sam_sob Re: Kodeks etyczny świń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 07:18
                  Gość portalu: kai napisał(a):

> "zeeen" -gdyby głupota miała skrzydła...........?

To by latał jak gołębica?:-))
                  • Gość: orajt Re: Kodeks etyczny świń IP: 213.25.95.* 15.05.06, 08:47
                    A ja również cały czas czekam na informacje jakie to znane ci przepisy ustawowe
                    zostały naruszone, tzn. w jakiej kolejności i z której strony twoim zdaniem
                    winna wisieć flaga Europy.
                    Podaj o jaką ustawę chodzi i konkretny jej artykułu.
                    • Gość: PIK Dość "lapsusów prezydenckich. IP: *.olsztyn.mm.pl 15.05.06, 09:05
                      Panowie "zyz" i "zeeen"-zapoznajcie się;
                      wiadomosci.onet.pl/1322345,327,item.html
                      co Wy na to?
                      • being28 Rewelacja:))) 15.05.06, 09:19
                        Prawie jak bin Laden, ktory nagral 1000 nagran i teraz emitują je co kilka
                        miesięcy.

Miałem kiedyś rację pisząc, że orędzie ws. rozwiązanie sejmu było przesunięte
                        na 21.10 - przecież nagrywali to od rana i dopiero pod wieczór się udało:)))
                      • Gość: dan Re: Dość "lapsusów prezydenckich. IP: *.olsztyn.mm.pl 15.05.06, 09:22
                        Wyemitowano złą wersję orędzia Kaczyńskiego
                        Orędzie prezydenta Lecha Kaczyńskiego, fot. TVN24

W ubiegłym tygodniu pokazano niewłaściwą wersję orędzia prezydenta Lecha
                        Kaczyńskiego. Prezydent nagrał wiele wersji wystąpienia i ktoś wysłał do
                        telewizji niewłaściwą taśmę - informuje najnowszy "Newsweek".
                        W wystąpieniu, które miało być wyemitowane, prezydent Kaczyński lepiej czytał z
                        promptera, w tle polska flaga była na pierwszym planie, zaś unijna na drugim -
                        pisze Dorota Kołakowska w "Newsweeku".

"Będziemy tę sprawę wyjaśniać" - powiedział rzecznik prezydenta Maciej Łopiński
                        dodając, że wina na pewno nie leży po stronie telewizji. W wygłoszonym w ubiegłą
                        środę orędziu prezydent Lech Kaczyński powiedział, że "nowa koalicja rządowa
                        PiS-Samoobrona-LPR, jest szansą wprowadzenia w Polsce zasadniczych zmian".
                        • being28 Re: Dość "lapsusów prezydenckich. 15.05.06, 09:55
                          Kaczyński zabrał całą ekipę z warszawskiego ratusza, oczywiście samych
                          fachowców, znawców itp. I teraz wychodzi co to za ekipa rządziła Warszawą:)
                          Tydzień bez wpadki prezydenta tygodniem straconym.

Teraz brakuje tylko czkawki lub poślizgnięcia się na skórce od banana.
                        • kecawy Z braku laku dobry kit 15.05.06, 18:43
                          Brak merytorycznych przesłanek by krytykować prezydenta( nie pije żony nie
                          zdradza z Auganowem się nie spotyka, papieża nie parodiuje) więc szuka łże-
                          elita substytutów
                    • Gość: wow sam_sob czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:16
                      No dalej, nie zwlekaj i nie daj się dłużej prosić - o jakiej to ustawie
                      pisałeś?
                      I o którym z jej przepisów?
                      • Gość: sam_sob Re: sam_sob czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:46
                        To co zauważył "PIK" i przedstawił jest relacją wymogów ustawy, o której
                        pisałem i to wyczerpuje sprawę wystarczająco.
                        • zeeen łże elity szczekaja prezydent jedzie dalej 15.05.06, 20:25
                          Jeszcze 5 lat i oby tylko takie lapsusy mu sie zdarzały.A Jesli ktos mysli że te wpadki popełnili jego ludzie a nie byli ludzie prezia którzy sie jeszcze uchowali (wide - wreczenie odznaczenia jaruzel)-ten jest poprostu załosnym naiwnym zielonym sld-owcem
                        • Gość: wow Re: sam_sob czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 20:26
                          Ale tak konkretnie: adres publikacyjny, nazwa ustawy i numer artykułu proszę.
                          I bez wykrętów!
                          Swego czasu pisałeś przecież:

"Gość: sam_sob 13.05.06, 13:59
                          Flaga Europy może wisieć w odpowiedniej kolejności i z odpowiedniej strony do
                          flagi polskiej. Tą sprawę przesądzające odpowiednie przepisy ustawowe i są mi
                          one znane."

No więc jak to jest? Co to są za ODPOWIEDNIE PRZEPISY USTAWOWE?
                          PIK pisze coś o normach zwyczajowych, protokole - ty pisałeś jednak o
                          przepisach ustawowych a to już jest zupełnie co innego.
                          A może po prostu żadnej tego typu ustawy nie ma???
                          Tak trudno ci się przyznać że napisłeś bzdurę?
                          W każdym razie masz nauczkę na przyszłość: nie znasz się, to się nie wypowiadaj!
                          • Gość: sam_sob Re: sam_sob czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 07:29
                            Coś ty taki Małkowski - cenzor? Ustawa o fladze i godle z pewnocią jest i nie
                            chwal się swoją niewiedzą.
                            • Gość: orajt Re: sam_sob czekamy IP: 213.25.95.* 16.05.06, 08:14
                              Gość portalu: sam_sob napisał(a):

> Coś ty taki Małkowski - cenzor? Ustawa o fladze i godle z pewnocią jest i nie
                              > chwal się swoją niewiedzą.

To raczej ty dałeś popis niewiedzy. I na dodatek nie potrafisz się do tego
                              przyznać. Ustawa z 31 stycznia 1980r - wbrew temu co piszesz - NIE REGULUJE po
                              której stronie polskiej flagi mają być umieszczane inne flagi, np. flaga UE.
                              • Gość: zyz kecawy szpieguje prezydenta? IP: *.olsztyn.mm.pl 16.05.06, 11:12
                                kecawy napisał:
                                > Brak merytorycznych przesłanek by krytykować prezydenta( nie pije żony nie
                                zdradza z Auganowem się nie spotyka, papieża nie parodiuje) więc szuka łże-
                                elita substytutów <

Wygląda na to, ze kecawy siedzi gdzieś bardzo blisko prezydenta, skoro wie o
                                nim tyle intymnych rzeczy. Przyznaj się: jesteś doradcą etycznym pałacowej
                                ekipy? Z czyjej rekomendacji? A może - strach pomyśleć - szpiegiem z Krainy
                                Deszczowców?
                                • Gość: orajt Re: kecawy szpieguje prezydenta? IP: 213.25.95.* 16.05.06, 11:59
                                  No i jeszcze powstaje pytanie kim jest ten tajemniczy AUGANOW ;-))
                              • Gość: pik Re: sam_sob czekamy IP: *.olsztyn.mm.pl 16.05.06, 21:59
                                Jeżeli chodzi o o flagi na których tle przemawiał prezydent Kaczyński- to
                                jest zwyczaj regulowany
                                protokołem.Odpowiednia ustawa reguluje jedynie kwestie m.in. dotyczące
                                ochrony flagi narodowej,wyglądu itd.Od dwóch lat- od momentu przystąpienia
                                Polski do Unii Europejskiej- zwyczajowo są prezentowane obie flagi,ale
                                polska powinna mieć priorytet przed europejską.
    • being28 Widzieliście Szymoma Majewskiego Show? 15.05.06, 22:02
      Znowu była wpadka naszego prezydenta.
    • Gość: pik Re: Dość "lapsusów " prezydenckich? IP: *.olsztyn.mm.pl 20.05.06, 08:25
      fakty.interia.pl/news?inf=750670
      Pomyłka prezydenta
      19.05.2006 20:08
      Mogłem się pomylić, ale znakomicie odróżniam Stalina od Saakaszwilego - mówi
      prezydent
      Mogłem się pomylić, ale znakomicie odróżniam Stalina od Saakaszwilego - mówi
      prezydent / INTERIA.PL
      Lech Kaczyński po powrocie z Wilna powiedział w jednym z wywiadów o gruzińskim
      przywódcy Michaile Saakaszwilim - Dżugaszwili. Pomyłka jest dość znacząca,
      ponieważ takie było prawdziwe nazwisko Józefa Stalina.
      O szczycie w Wilnie Lech Kaczyński opowiadał w Polskim Radiu. Prezydencka wpadka
      w kraju przeszła bez echa, wychwyciły ją natomiast rosyjskie i ukraińskie media.
      "Komsomolska Prawda" napisała o freudowskiej pomyłce polskiego prezydenta:
      "Jeśli w każdym Rosjaninie widzi się imperialistę, to po tej wypowiedzi, każdy
      Gruzin powinien się zacząć utożsamiać ze Stalinem".
      Rosyjski komentator pokusił się nawet o psychoanalizę przejęzyczenia prezydenta
      Kaczyńskiego. Na jej podstawie dał do zrozumienia, że rządzący w Polsce politycy
      wciąż żyją wyłącznie upiorami przeszłości. Świadczyć ma o tym m.in. niedawna
      wypowiedź ministra Sikorskiego, który w projekcie Gazociągu Północnego zobaczył
      powtórkę z paktu Ribbentrop-Mołotow.

Sam prezydent tłumaczy się, że doskonale odróżnia przywódcę ZSRR od prezydenta
      Gruzji. - Ponieważ to jest pewnie bardzo znane gruzińskie nazwisko w Polsce,
      mogłem się pomylić, ale znakomicie odróżniam Stalina od Saakaszwilego -
      powiedział w rozmowie z RMF FM Lech Kaczyński.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka