Gość: rita IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 22:32 Urodziłam się w Olsztynie i zawsze będę tęsknić: za ludżmi za pięknem za brzydotą za lasami za jeziorami i za duszą Olsztyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fredek Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 29.01.03, 22:40 Ladnie napisalas .... Ja teskne za wszystkim co napisalas. Tylko "brzydkosci" Olsztyna sobie specjalnie nie przypominam. Pozdrowienia .... i zdrowko ... nawet " jednogwiazdkowa" Metaxa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 22:45 Ferdek, to ty to czytasz, brzydota jest zawsze piekna to zależy jak ją odbierasz duchowo, dlaczego nie robisz wpisów , witam szkolę, widzę , że ściągłam ak, nat, jd i ciebie - fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 29.01.03, 22:41 Jeszcze tylko sześć czy siedem części i przegonicie wątek szkoły nr 7 :))) A co w sprawie nasadzeń nad jez. Długim? Marzec za pasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.icpnet.pl 29.01.03, 22:44 To kto jest zly w tym watku? Na kim mozna sie wyzywac? Znowu Malkowski? Moze Abramski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.01.03, 22:44 Rita była przekonana, że nikt sie nie wpisze na jej nowy watek. Miałem ją ratować - teraz jako czwarty do brydża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 22:46 Andula , nacierpiałaś się bidusiu, wiem co to znaczy, czekalam na twój gest, witam w klanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.01.03, 22:48 To zabrzmiało tajemnie-tajemniczo. Rita objaśnij coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: do jd IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 22:52 co tu jest tajemniczego jd , wyjaśnię ci wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: do wszystkich IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 22:49 jestem pod wrażeniem, ale żeście mnie zaskoczyli, brak mi słów W tV NA I pt będzie program o obcym w domu czyli o sieci internetowej o 23 ileś , warto ogladnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 29.01.03, 22:50 Nie nadążam, rito. Rzadko cierpię, a na co cierpiałam ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 22:55 Andula muszę się uczyć rozmawiać ze wszystkimi, trzeba ustalić taktykę. Wiesz co jak ty jesteś zaangażowana w te mapki to może powiesz mi co jest w miejscu domu na ul. Partyzantów 81 , róg ul. Samulowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.01.03, 22:57 Rita, może jednak coś wyjaśnisz, co sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: do jd IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 23:00 jd - myślisz , że Ferdek to nie Ferdek , czy o szkole którą bardzo lubię i rownież śledzę posty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 29.01.03, 23:01 Nie wiem, detritus jeszcze nie obfotografował :))) Jak się nie ma na żywca, to się musi zadowolić mapkami. Zresztą, mam sporo map i planów, kupuję w każdym miejscu które odwiedzam. Znajomi tez wiedzą, że mapa albo plan (zwłaszcza stare varsaviana albo Prusy Wschodnie)będą dla mnie najlepszym prezentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 23:04 Andula , jakbyś coś wiedziała daj znać, chyba urodziłam się na wsi zabitej dechami, nikt nic nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 29.01.03, 23:08 Chyba się nie kwalifikuję do tego wątku, tu potrzeba myślenia abstrakcyjnego wyższego stopnia. A ja tylko na poziomie mapek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Partyzantow 81 IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.01.03, 23:04 Salon komputerowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Partyzantow 81 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 23:06 nie wierzę ..... w tym starym domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Partyzantow 81 IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.01.03, 23:07 Rita, co tu jest rogrywane? Ile jeszcze raz mam zapytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:do jd IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 23:10 jd - musisz mi wyjaśnić konkretnie , bo Bóg mi świadkiem nie wiem o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: Partyzantow 81 IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.01.03, 23:08 Naprzeciwko komendy Policji? Parterowy budynek? Jezeli dawno nie bylas w Olsztynie to wybudowano tam kilka nowych pseudokamienic i moze cos tam teraz nowego stoi???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 29.01.03, 23:18 Czuje się ogłupiona jak niegdyś jd. Nie wiem rito, do czego zmierzasz takim sposobem prowadzenia dysput. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: do jd, nat, brzozy, kobry IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 23:48 Olsztyn jest piękny i tyle mogę powiedzieć, proszę wszystkich bywalców części II do rozmowy, szczegolnie brzozę , nat , jd, kobrę - musimy dokończyć nasze tematy, nie zostawiajcie mnie samą i nie obrażajcie się - nieświadomie musialam zrobić bład jd- piękną metaforę napisał Pascal "Człowiek jest tylko trzciną, najwątlejszą w przyrodzie, ale trzciną myślącą. Nie potrzeba by cały świat uzbroił się, aby go zmiażdzyć: mgła, kropla wody wystarczy, aby go zabić" Ten Pascal coraz bardziej mi się podoba, szczegolnie cytat ze str. 246 " Żeglujemy po szerokim przestworzu wciąż niepewni i chwiejni...... za dlugi by go przytaczać Jak skończył Pascal, był takim pesymistą ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: do jd, nat, brzozy, kobry IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.01.03, 23:55 Rita, chętnie coś powiem o Pascalu. Nikt sie nie obraża, ale wprowadziłaś w pewnym momencie jakiś dziwny, faszywy nastrój, okropnie źle mi sie kojarzący i prowadzący na manowce. Niemozliwe, by coś sie nagle nie stało, a nie moge pojąć co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: do jd, nat, brzozy, kobry IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 23:58 właśnie siadlam do komputera by wysłać 100 postów wzywających ciebie , ksiązki to moja pasja i rozmowa z tobą rownież, wiesz o tym dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: do jd, nat, brzozy, kobry IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 30.01.03, 00:04 Jestem zaszczycony, ale czemu muszą temu towarzyszyć jakieś niezrozumiałe dziwactwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: do jd, nat, brzozy, kobry IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 00:13 dziwactwa są z tego , że nie porozumiewamy się pocztą i wiele rzeczy wychodzi dwuznacznie i nigdy tego nie wytłumaczymy, bo się nie da ale musisz wiedzieć , że rok gadania wyciska piętno, ty znasz moje tajemnice i czasami wydaje mi się , że cię nudzę i wyobrazam sobie rózne rzeczy. W związku z ksiązką mam jeszcze coś osobisteggo do napisania na jej temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: do jd, nat, brzozy, kobry IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 00:06 jd - możesz powiedziec coś o Pascalu, bardzo mi sie on podoba i jak nie znajdę "Szczeliny istnienia" chcialabym przeczytać Paskala Jutro trzymaj kciuki za Kobrę i jego wizytacji w lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAT Re: ??? IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.01.03, 00:12 Ale tu sie balagan zrobil; nic sie kupy nie trzyma; I wszystko w imie pieknosci Olsztyna? Tresc watku daleko odbiegla od tematu. Nie narzekam, to tylko uboczna obserwacja. Roger & out. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: do nat IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 00:18 co nie zmienia , że Olsztyn jest piękny, tak się jakoś porobiło , że ten Olsztyn ma duszę jak tam twoje tłumaczenia nat, spokój ci trochę zakłocamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: do nat IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.01.03, 00:26 Idzie OK, dziekuje. Z ta dusza to nie jestem pewna - kiedys zelazka mialy dusze! A piekno jest wszedzie gdzie chce sie je znalezc (potega auto-sugestii?). Innymi slowy, duzo mozna sobie wmowic. W obawie ze bredze, wracam do pracy. Milych snow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: do wszystkch IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 01:30 Ponieważ wątek cieszy się dużym powodzeniem zapraszam wszystkich do dyskusji, napewno będzie sprzyjał wszystkim, tak przeciwnikom jak i zwolennikom Olsztyna, bardzo będę ciekawa ostrej acz imponującej sprzeczki Nat , ol4 i innych. Zabraniam tylko krytykowania ul. Partyzantów - jest ona pod moją ochroną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: do Andulki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 01:39 jesli mnie żle zrozumialaś - to tylko mogę przeprosić, wszystko leciało z rozbiegu jak lawina w Tatrach, dobrze , że nie było ofiar śmiertelnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: do Andulki IP: 193.0.68.* 30.01.03, 10:03 Rita, dla porządku i by ten wątek o pięknym Olsztynie rozwijał sie według właściwego tematu, dla spraw innych zakładam wieczorem wątek nowy, choć jeszcze nie w pełni jestem gotowy, ale będziemy ratować się Pascalem. No i może odezwij sie na pocztę. Ja mam ogólnie dostępny adres, ale nie chce tak go pisać wprost, by nie zniszczyć aury tajemniczości. Albo jeśli się zgadzsz dobrnę do twojego adresu i ja się odezwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: do jd IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.01.03, 11:47 Zalozenie nowego watku to swietny pomysl - obecny stracil sens. Wyobrazam go sobie jako forum do polemiki i wymiany opini raczej niz publiczny konfesjonal. Czesto to, co zapala dwoch rozmowcow jest zupelnie obojetne pozostalym i watek przemienia sie w konwersacje wlasciwa na messenger lub e-mail raczej niz na ogolnodostepne forum. Nie watpie, ze ty jestes tego swiadomy. Oczekuje nowej fali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: do rity IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 30.01.03, 10:41 Rozmawiasz, prowadzisz dyskurs, gawędzisz - wsio normalno. I nagle łuuuup - post jak błysk szaleństwa w tej (pozornej?)normalności. Najpierw wypłoszyłaś lady makbet. Zarzuciłaś jej coś, nawet nie wiem co, bo to nie zostało dopowiedziane. Przeprosiłaś ją później, ale i tak nie wróciła na forum, chyba że ukrywa się pod innym nickiem. Nastepnie jd. A przecież prowadziłaś z nim rozmowy od pary miesięcy, był Twoim głównym interlokutorem. Też go przepraszałaś, ale i tak potrzebował blisko miesiąca żeby się zebrać w sobie do ponownych dysput z Tobą. I wydaje mi się, że czasami nadal miewa wątpliwości... A teraz ja... Może do prowadzenia z obą rozmów trzeba wyższego stopnia wtajemniczenia, wyobraźni, Bóg wie czego. Ale to nie mój poziom, mam za krótkie skrzydła żeby latać tak wysoko. Poza tym widok z tak wysokiej perspektywy wcale mi sie nie podoba. Więc będę latać na innych poziomach, na przykład mapek. Ale już w innych wątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 20:25 Kto chce przebywać w Olsztynie niech wsiada i dzrzwi zamyka, będzie jazda dla tych co kochają Olsztyn i bardzo za nim tęsknią Andulko - z czystym sumieniem biorę winę na siebie, wiedząc nawet kto to jest Lady Makbet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: do Kobry o Olsztynie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 20:28 Kobra , czy juz jesteś po wizji lokalnej , zdaj relację Upiększasz Olsztyn swoim klubem i musimy wiedziec kiedy otwierasz i jak ci idzie, tymbardziej , że rygory koncesjii są łaskawe dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: ul. Partyzantów 81 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 20:33 being28 - ty coś wiesz o tym domu, tam są dwa wejścia od ul. Partyzantów 81 i od ul. Samulowskiego 10 - czy tak jest dalej i co tam jest w tej chwili - mów prawdę , bo napewno przyjadę i sprawdzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: ul. Partyzantów 81 IP: *.icpnet.pl 30.01.03, 21:00 Gość portalu: rita napisał(a): > being28 - ty coś wiesz o tym domu, tam są dwa wejścia od ul. Partyzantów 81 i > od ul. Samulowskiego 10 - czy tak jest dalej i co tam jest w tej chwili - mów > prawdę , bo napewno przyjadę i sprawdzę Calkowicie strzelalem. Cos tam wybudowali, ale nie znam numeracji:)) W Olsztynie bede we wtorek, poszukam, pstrykne zdjecie i moze wysle na maila:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: ul. Partyzantów 81 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 21:02 being28 - czy ktoś ci powiedział, że jesteś wspaniały, dziękuję z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: ul. Partyzantów 81 IP: *.icpnet.pl 30.01.03, 21:09 Zrobie kilka zdjec, ze wszystkich stron, oprocz podworka bo bede sie bal o aparat:))) Podaj mi adres gdzie wyslac zdjecia. Moje maila znasz, jezeli nie to podaj mi na: magnificencjaradek@poczta.onet.pl Mam nadzieje, ze sie nie pomylilem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: ul. Partyzantów 81 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 18:02 being28 - mam kłopot ze swoją pocztą , jak będziesz miał zdjęcia podam ci adres gdzie masz wysłać - ty poważnie zrobisz te zdjęcia, będa na 6 lutego, a nie możesz zamieścić te zdjęcia na Olsztynie pięknym, przecież to nie tajemnica państwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: ul. Partyzantów 81 IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 18:10 Gość portalu: rita napisał(a): > being28 - mam kłopot ze swoją pocztą , jak będziesz miał zdjęcia podam ci adres > > gdzie masz wysłać - ty poważnie zrobisz te zdjęcia, będa na 6 lutego, a nie > możesz zamieścić te zdjęcia na Olsztynie pięknym, przecież to nie tajemnica > państwowa. W Olsztynie bede we wtorek. W srode zrobie zdjecia i postaram sie je wyslac. Niestety nie mam az takic umiejetnosci zeby tworzyc strony:))) Moze jak dorosne:) jezeli masz klopt z poczta to zaloz na jakims badziewiu: www.pf.pl www.o2.pl www.interia.pl www.onet.pl www.wp.pl www.yahoo.com i duzo innych:) Moj mail to being28@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: ul. Partyzantów 81 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 18:14 czyli piwa nie mogę ci postawić , napisze ci adres pod który wyślesz te zdjęcia. Może posłać konduktorem ppudełko pomadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: ul. Partyzantów 81 IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 18:21 Gość portalu: rita napisał(a): > czyli piwa nie mogę ci postawić , napisze ci adres pod który wyślesz te zdjęcia > . > Może posłać konduktorem ppudełko pomadek Na innym watku napisali, ze nie rozumiem co do mnie pisza i mam sie pytac co autor chcial mi przekazac:) Jezeli chcesz to moge nagrac na plyte i wyslac poczta do Ciebie. Albo wysle na maila, na podany przez ciebie adres. Niestety nie bede mial od wtorku czestego dostepu do sieci wiec wymysl cos w miare szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
koobra Re: do Kobry o Olsztynie 30.01.03, 20:36 witam i mam ,krótkie pytanie ,czy ktoś z szanownych forumowiczów może mi pożyczyć ,albo sprzedać naładowany karabin maszynowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: do Kobry o Olsztynie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 20:47 poważnie , aż tak żle - mów o co poszło Odpowiedz Link Zgłoś
koobra Re: do Kobry o Olsztynie 30.01.03, 20:57 zły jestem jak ochłonę to napiszę,ale czy to jest możliwe,że oni tacy są bo chcą coś do kieszeni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: do Kobry o Olsztynie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 20:58 teraz się nie daje i tak zaplacisz urzedowo jak dostaniesz rachunek - ale co takiego złego było Odpowiedz Link Zgłoś
koobra Re: do Kobry o Olsztynie 30.01.03, 21:08 tak jak pisałaś,ręczniki ,mydło ,zamontowałem urządzenia na papier ,mydło,ale niestety nie było w nich papieru i mydła,to mówię miłym kobietom ,że otwieram za 2-3 tygodnie i chyba nie jest to potrzebne ,one ze tak ,no i dlaczego zmywarka nie podłączona,sprawa podobna tłumacze ,że wykładzinę będę miał w poniedziałek i trzeba będzie ją przesuwać i tak,one swoje,najgorzej ,że czas ucieka :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: do Kobry o Olsztynie IP: *.icpnet.pl 30.01.03, 21:11 A juz myslalem, ze haracze wymuszaja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: do Kobry o Olsztynie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 21:13 no pewnie, że one sprawdzają ciepłą i zimną wodę, ręce też myją i w ręczniki papierowe wycierają - to wszystko musialeś mieć gotowe - no nie dziwię się, nikt bu ci odbioru nie przyjął, musisz mieć to wszystko gotowe - kiedy nastęny termin ? Kobra wkraczamy do Unii, przepisy są rygorystyczne a tymczasem lokal stoi wolny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 21:55 czy chcialby ktoś pogadać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:18 nikt nie musi gadać - milczenie będzie najwłaściwsze Dopóki człowiek chodzi po rodzinnej ziemi, wydaje mu się, że ulice są mu obojetne, że okna , dachy , bramy nic go nie obchodzą, że mury są mu obce, że drzewa to zwykłe, pierwsze drzewa, że domy do których nie wchodził, nie są mu potrzebne, że bruk, po którym stąpa, to tylko kamienie. Kiedy jednak opusci ojczyste strony, widzi, jak drogie są mu tamte ulice, jak brakuje mu tamtych dachów, tamtych okien, tamtych bram, jak potrzebne mu są tamte mury i jak ukochał tamte drzewa; i widzi, że do tamtych domów, do których nie wchodził, wstępował codziennie i że swe trzewia, krew i serce zostawił na tamtym bruku. Miejsca, których nie widzi i może już nigdy nie zobaczyć, a ktore żyją we wspomnieniach nabierają bolesnego czaru, powracaja wciąż przed oczy z melancholią zjawy, ukazują mu świętą ziemię ojczystą. Kocha je i wspomina takimi, jakie są, jakie niegdyś były, i uparcie nie chce w nich nic zmienić, oblicze ojczyzny bowiem jest drogie jak twarz matki. dedykuje to dla tych co tęsknią , może są tacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Olsztyn jest piekny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:32 Rita! Ty masz talent poetycki. Czy piszesz poezję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:35 to był Wiktor Hugo - cytat z Nedzników, którą to książkę polecono mi na tym forum. Koza- czy ty Olsztynianka lub Olsztyniak z krwi i kości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Olsztyn jest piekny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:39 Olsztyniak, ale przeflancowany przed wieloma laty z Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:45 ooooo !! - to ty nie czyjesz czadu, a tęsknisz za Lublinem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Olsztyn jest piekny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:47 Może nie za samym miastem, ale za rodzicami, przyjaciółmi, którzy tam zostali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:49 to co tak sam robisz w Olsztynie - studiujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Olsztyn jest piekny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:50 Pracuję od rana do nocy, czasem gram w tenisa, niestety mam bardzo mało czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:53 grasz w tenisa i pijesz piwo - gdzie grasz w tenisa w Kortowie, a teraz w zimie też grasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Olsztyn jest piekny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:55 W Kortowie jest "balon" w którym gram 2x w tygodniu, raz w tygodniu gramy w debla w szkole. Teraz piję piwo, które po tenisie jest najlepsze - dlatego uprawiam ten sport. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 23:03 a ile biorą za godzinę gry w balonie - to ty dobry jesteś, dobrze grasz i od kiedy grasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Olsztyn jest piekny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 23:05 biorą 60 zł za godzinę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 23:07 coś ty, w Krakowie 30-40 zł, rany jakie u was wygórowane ceny , a dobrze grasz i od kiedy grasz - powtarzam pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Olsztyn jest piekny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 23:12 Gram na średnim poziomie, bo zacząłem zbyt późno, ale to nie jest najważniejsze. Gra w tenisa sprawia mi przyjemność i poprawia moją kondycje fizyczną i psychiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 23:21 dokończymy jutro dyskutę, ciesze się , że sprawia ci to przyjemność i dzięki za rozmowę, zostałabym sama jako czarna owca stada na pięknym Olsztynie, tylko za co, to ja nie wiem, moze dlatego , że nie znam się na mapach trzymaj się rita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Olsztyn jest piekny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 23:23 Dobranoc i miłych snów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Do Andulki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 13:34 Andulko, wracaj na wątek, proszę, nie bylo moją intencją obrażania ciebie i innych, a że tak wyszło to tylko moja głupota i rozkojarzenie oraz wielkie zauroczenie tak zadziałało . bardzo mi się podoba strona detritus, moze ją włożysz w post Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 20:55 Koza - czy pozwolisz eksperymentalnie przeprowadzić trening tenisowy - masz przed sobą trenera II kl - chcialabym sprawdzić czy jest to mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re:Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 21:33 Oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 21:35 no to poczekaj, mam małą robótkę w domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 21:41 1 pytanie - czy jesteś leworęczny czy praworęczny i jaką rakietą grasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re:Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 21:44 Praworęczny, rakieta Fischer Break Point 100 Titanium, cokolwiek to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 21:47 czy jesteś samouk, czy brałeś jakieś lekcje i czy zmieniasz chwyt rakiety do forhendu i beckendu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re:Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 21:49 Brałem lekcje i nadal biorę, oczywiście zmieniam , jak zdążę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 22:00 ile płacisz za lekcję ? Teraz zaczynamy forhend - masz rakietę pod ręką - kladziesz rakietę na podlogę , na uchwyt rakiety połóż całą dłoń i tak chwyć rakietę - to jest chwyt rakiety do uderzenia piłki z forhendu - takim chwytem uderzasz piłkę z forhendu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re:Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 22:04 Mniej więcej! Jestem nietypowy, bo lepiej wychodzi mi backhand, z forhandem mam większy problem, sam nie wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 22:17 halo, halo - nie mieszaj forhendu z bekendem , dziś ćwiczysz tylko forhend Chwytem forhendowym trzymasz rakietę, póżniej robisz pętlę tą rakietą - tzn uginasz łokieć i odprowadzasz rakietę do tyłu, do wyprostowanego łokcia, tak by głowa rakiety była na samym dole i pociagasz rakietę do przodu tak byś pilkę pociągnął strunami tak by piłka miała rotację , nie wiem czy coś z tego rozumiesz. Chodzi o to by w czasie uderzenia rakieta ciągneła piłkę z dołu przykrywając ją, wtenczas piłka ma rotację i jest to uderzenie tzw top-spin musisz pilce dać rotację , a nie uderzać płasko rozumiesz czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re:Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 22:20 Rozumiem i nawet tak robię. Dziekuję za lekcję, muszę rano wstać, więc życzę dobrej nocy. Mam nadzieję na dalsze lekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 22:23 co za pojętny uczeń, ciekawe czy z beckendem pojdzie mu tak dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re:Sportowy Olsztyn IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 31.01.03, 22:35 Czy z rakietą Wilson tak samo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 22:38 -jeżeli głowa rakiety jest na swoim miejscu to tak - czy chcesz brać udział w eksperymencie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.lanet.wroc.pl 01.02.03, 11:36 Prosze,prosze...Jeszcze niedawno była część druga. Rita, czy masz jeszcze swą pierwszą rakietę do tenisa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 19:00 Beata , nie gratuluj , pociąg jedzie tylko pasażerów nie ma, koza towarzyszy mi przebijaniu piłeczki z jednej strony na drugą Pierwsza rakieta to Dunlop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.02.03, 21:26 Beata, kiedy będziesz w knajpie u Kobry? Rita, spokojnie - wszyscy wrócą, ale ty bądź przyjaznym konduktorem i maszynistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 21:29 staram się jak mogę, dzięki wydatnej pomocy kobry, dobry z niego sparingpartner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 21:34 przepraszam , oczywiście KOZY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.02.03, 21:38 Na taki spontaniczny błąd kobra nie może nie zareagować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 21:46 Kobra nie zareaguje, on szukał karabinu maszynowego, sprawy mu nie poszły . Trzeba czekać na drugą wizytację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.03, 00:11 Proszę o następną lekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 15:55 przygotuj się na granie bekhendem Ile masz rakiet ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 18:07 czeka na ciebie post wyżej, chyba że chcesz lekcji tenisa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 18:11 Gość portalu: rita napisał(a): > czeka na ciebie post wyżej, chyba że chcesz lekcji tenisa Szukalem ,ale mialem problemy:)) Juz cos tam nabazgralem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 18:21 being28 podaję pocztę do tych zdjęć, porób ich dużo, szczególnie tej okolicy, może być i policja i stare miejsce dworca autobusowego, chyba że nie pamiętasz go - napewno się kiedyś odwdzięczę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 18:24 no popatrz, nie podałam najważniejszego poczty: edytah@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: being zglasza sie!!! 05.02.03, 00:09 Dzieki za NIEPAMIEC !!!moze nie zasluzylem !!!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 18:28 Stary dworzec autobusowy? Stary PKS na Jagielonskiej? Zapytam sie familiji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 18:31 stary był na ul Samulowskiego 10 obok, nie wiem co tam teraz jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 18:35 Napewno zdziwisz sie troche. W tamtym regionie duzo sie zmienilo, cos wyburzyli, cos wybudowali:))) Jezeli dawno nie bylas w olsztynie to bedzie zaskoczenie. jezeli chcesz to moge cos jeszcze dodac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 18:37 dodaj dużo - ten watek Olsztyn okazuje się dla mnie wzrokowo bogaty - being jak ja ci się odwdzięcze ? A możesz te zdjęcia wlożyć do albumu sieciowego, zamiast wysylać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 18:46 Wyslij mi Walentynke:)))) Nie chce mi sie spedzic ferii na grzebaniu w kompie. Pomyslimy o tym pozniej, moze pod koniec lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 18:51 zamiast Walentyki wyprawimy ci 18 - tkę , kiedy to będzie, może nawet poczęstujemy ciebie Metaxą gdzie mieszkasz, jeśli specjalnie musisz jechać do Olsztyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 19:02 Urodziny? 18? O ku..., ja pier...!!! Metaxa to ta grecka zoladkowa? Studiuje w Poznaniu i po sesji jade do domku najesc sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 19:05 co ty Masłowską cytujesz, polonistykę studiujesz ? - to mółbyś być moim zięciem, pozdrów rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 19:12 Studiuje na politechnice, kabelki, zarowki, gniazdka itp. Na maturze z jezyka ojczystego 3-widac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 19:15 nie widać, ja mialam naciągane trzy, czyli jesteś lepszy, dobra nie ztrzymuję cię , a jak sesja wszystko zdane, na którym roku jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 19:25 Jutro ostatni exam, robie podklady, w przerwach bazgrole cos na forum. Po kazdym podkladzie cos dopisuje:) Niestety 17.02 kolejne podejscie do przedmiotu, nie znam za dobrze nazwy, ale cos jak SOCR:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 19:29 trzymam kciuki - a który to rok ? dobrze , że spokój na forum, pewnie byś szalał zamiast się uczyć, mam nadzieję , że tylko kawa cię wzmacnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 02.02.03, 19:40 Gość portalu: rita napisał(a): > trzymam kciuki - a który to rok ? > dobrze , że spokój na forum, pewnie byś szalał zamiast się uczyć, mam nadzieję > , że tylko kawa cię wzmacnia Rok 4, podobno juz nie wyrzucaja:)) Kawe pije rzadko bo rzadko sie ucze:))) Ale koles wyskoczyl z okna z akademika kilka dni temu. Nie przezyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 19:53 to tragedia, myślę , że wszędzie takie rzeczy się zdarzają, a teraz bierz się do roboty, a nie patrz na komputer, ja tak wątek położyłam , oglądałam telewizję i pisałam na klawiaturze całkowicie bezmyślnie, mieszając słowa z tv ze slowami postów i wyszły cuda. uciekaj, a sio, a sio - jutro zdaj egzamin na forum Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 20:08 Bedzie spoko. nie pierwsza 2 w indexie:))) Wlasnie doszlismy do wniosku, ze poprosimy psora o przepisanie ocen z cwiczen:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 23:16 koza - czy ty czasami nie jesteś na turnieju tenisowym mlodzików w Olsztynie. Teraz odbył się tuniej. Gdzie jest w Olsztynie Ośrodek wypoczynkowy "kAŁWA" w Pasyniu - byles tam i grałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 07:48 Nie mogłem sie wczoraj dorwać do komputera, bo wrócili moi studenci. Młodzikiem już nie jestem, ale czuje się młodo. Moze dziś wieczorem uda mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 21:00 to może zacznij od przedstawienia się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:27 A co Ciebie interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:31 odpowiedż szybciutko: 1. na jakiej ulicy znajduje sie teart Jaracz 2. jakiej spółdzielni mieszkaniowej jest prezes Procyk 3. jak się nazywa stadion sportowy w lesie 4. kto jest prezydentem Olsztyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:33 Proszę o inny zestaw pytań! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:35 dlaczego, to mieszkasz w Olsztynie czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:37 Oczywiście, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:40 to jak to jest możliwe byś nie wiedział kto jest prezydentem Olsztyna, koza !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:47 Oczywiście,że wiem, niejaki Małkowski, LSD trzyma się w Olsztynie mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:51 ale pewnie wiesz gdzie grasz w tenisa, na którym balonie i czy tam jest klub ? A dlaczego jako jedyny pasażer wsiadłeś do tego pociągu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:53 Balon jest w Kortowie, działa od jesieni i o ile wiem nie ma tam zadnego klubu. O jakim pociągu piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:55 a co robisz w Kortowie ? Jak możesz udowodnić mi , że jesteś w Olsztynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:57 W Kortowie gram tylko w tenisa. Nie wiem jak przez internet można udowodnić gdzie jestem? Czy to zresztą ważne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 23:03 bardzo waże - powiedz jaka jest teraz pogoda, czy widać gwiazdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Sportowy Olsztyn IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.02.03, 23:14 Dosiadam się do pociagu jako bezinteresowny sympatyk, choć na krótko. Wygląda no to że koza zdał egzamin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Widac wasze adresy:waw,olsztyn,biezanow IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 23:21 słuchajcie zamieszę ten album beinga28 w Pięknym Olsztynie ale co z ta pogodą ? Odpowiedz Link Zgłoś
being28 J-23 znowu nadaje... 03.02.03, 23:26 Nie przesadzajmy z moim albumem, ocen jak zobaczysz. Moze sie przestraszysz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza do Rity IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 20:27 Wczoraj padał śnieg, gwiazd nie było widać, znowu zostałem odsuniety od komputera, poszedłem więc oglądać film o Ich Troje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: test sportowca IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 22:24 koza, jeśli jesteś tam ,mam ostatnie pytanie, bardzo łatwe, każdy Olsztyniak będzie znał odpowiedż ty napewno też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: test sportowca IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 17:50 Czekam na pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: test sportowca IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 21:12 ostatnie pytanie jakiego koloru są w Olsztynie tranwaje, dla ułatwienia - czerwone czy niebieskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: test sportowca IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 17:34 Nie ma niestety tramwajów, ale podobno były dawniej. Odpowiedz Link Zgłoś