Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.III

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 22:32
Urodziłam się w Olsztynie i zawsze będę tęsknić:
za ludżmi
za pięknem
za brzydotą
za lasami
za jeziorami
i za duszą Olsztyna
Obserwuj wątek
    • Gość: Fredek Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 29.01.03, 22:40
      Ladnie napisalas ....

Ja teskne za wszystkim co napisalas.

Tylko "brzydkosci" Olsztyna sobie specjalnie nie przypominam.

Pozdrowienia .... i zdrowko ... nawet " jednogwiazdkowa" Metaxa ...

• Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 22:45
        Ferdek, to ty to czytasz, brzydota jest zawsze piekna to zależy jak ją
        odbierasz duchowo, dlaczego nie robisz wpisów , witam szkolę, widzę , że
        ściągłam ak, nat, jd i ciebie - fajnie
    • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 29.01.03, 22:41
      Jeszcze tylko sześć czy siedem części i przegonicie wątek szkoły nr 7 :)))
      A co w sprawie nasadzeń nad jez. Długim? Marzec za pasem.
      • Gość: being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.icpnet.pl 29.01.03, 22:44
        To kto jest zly w tym watku? Na kim mozna sie wyzywac? Znowu Malkowski? Moze
        Abramski?
      • Gość: jd Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.01.03, 22:44
        Rita była przekonana, że nikt sie nie wpisze na jej nowy watek. Miałem ją
        ratować - teraz jako czwarty do brydża.
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 22:46
        Andula , nacierpiałaś się bidusiu, wiem co to znaczy, czekalam na twój gest,
        witam w klanie
        • Gość: jd Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.01.03, 22:48
          To zabrzmiało tajemnie-tajemniczo. Rita objaśnij coś.
          • Gość: rita Re: do jd IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 22:52
            co tu jest tajemniczego jd , wyjaśnię ci wszystko
        • Gość: rita Re: do wszystkich IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 22:49
          jestem pod wrażeniem, ale żeście mnie zaskoczyli, brak mi słów
          W tV NA I pt będzie program o obcym w domu czyli o sieci internetowej o 23 ileś
          , warto ogladnąć
        • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 29.01.03, 22:50
          Nie nadążam, rito. Rzadko cierpię, a na co cierpiałam ostatnio?
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 22:55
            Andula muszę się uczyć rozmawiać ze wszystkimi, trzeba ustalić taktykę.
            Wiesz co jak ty jesteś zaangażowana w te mapki to może powiesz mi co jest w
            miejscu domu na ul. Partyzantów 81 , róg ul. Samulowskiego
            • Gość: jd Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.01.03, 22:57
              Rita, może jednak coś wyjaśnisz, co sie dzieje?
              • Gość: rita Re: do jd IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 23:00
                jd - myślisz , że Ferdek to nie Ferdek , czy o szkole którą bardzo lubię i
                rownież śledzę posty
            • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 29.01.03, 23:01
              Nie wiem, detritus jeszcze nie obfotografował :)))
              Jak się nie ma na żywca, to się musi zadowolić mapkami. Zresztą, mam sporo map
              i planów, kupuję w każdym miejscu które odwiedzam. Znajomi tez wiedzą, że mapa
              albo plan (zwłaszcza stare varsaviana albo Prusy Wschodnie)będą dla mnie
              najlepszym prezentem.
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 23:04
                Andula , jakbyś coś wiedziała daj znać, chyba urodziłam się na wsi zabitej
                dechami, nikt nic nie wie
                • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 29.01.03, 23:08
                  Chyba się nie kwalifikuję do tego wątku, tu potrzeba myślenia abstrakcyjnego
                  wyższego stopnia. A ja tylko na poziomie mapek...
              • Gość: being28 Partyzantow 81 IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.01.03, 23:04
                Salon komputerowy?
                • Gość: rita Re: Partyzantow 81 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 23:06
                  nie wierzę ..... w tym starym domu
                  • Gość: jd Re: Partyzantow 81 IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.01.03, 23:07
                    Rita, co tu jest rogrywane? Ile jeszcze raz mam zapytać?
                    • Gość: rita Re:do jd IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 23:10
                      jd - musisz mi wyjaśnić konkretnie , bo Bóg mi świadkiem nie wiem o co chodzi
                  • Gość: being28 Re: Partyzantow 81 IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.01.03, 23:08
                    Naprzeciwko komendy Policji? Parterowy budynek? Jezeli dawno nie bylas w
                    Olsztynie to wybudowano tam kilka nowych pseudokamienic i moze cos tam teraz
                    nowego stoi????
    • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.III IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 29.01.03, 23:18
      Czuje się ogłupiona jak niegdyś jd. Nie wiem rito, do czego zmierzasz takim
      sposobem prowadzenia dysput. Dobranoc.
      • Gość: rita Re: do jd, nat, brzozy, kobry IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 23:48
        Olsztyn jest piękny i tyle mogę powiedzieć, proszę wszystkich bywalców części
        II do rozmowy, szczegolnie brzozę , nat , jd, kobrę - musimy dokończyć nasze
        tematy, nie zostawiajcie mnie samą i nie obrażajcie się - nieświadomie musialam
        zrobić bład
        jd- piękną metaforę napisał Pascal "Człowiek jest tylko trzciną, najwątlejszą w
        przyrodzie, ale trzciną myślącą. Nie potrzeba by cały świat uzbroił się, aby go
        zmiażdzyć: mgła, kropla wody wystarczy, aby go zabić"
        Ten Pascal coraz bardziej mi się podoba, szczegolnie cytat ze str. 246
        " Żeglujemy po szerokim przestworzu wciąż niepewni i chwiejni...... za dlugi by
        go przytaczać
        Jak skończył Pascal, był takim pesymistą ??
        • Gość: jd Re: do jd, nat, brzozy, kobry IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.01.03, 23:55
          Rita, chętnie coś powiem o Pascalu.
          Nikt sie nie obraża, ale wprowadziłaś w pewnym momencie jakiś dziwny, faszywy
          nastrój, okropnie źle mi sie kojarzący i prowadzący na manowce. Niemozliwe, by
          coś sie nagle nie stało, a nie moge pojąć co.
          • Gość: rita Re: do jd, nat, brzozy, kobry IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 23:58
            właśnie siadlam do komputera by wysłać 100 postów wzywających ciebie , ksiązki
            to moja pasja i rozmowa z tobą rownież, wiesz o tym dobrze.
            • Gość: jd Re: do jd, nat, brzozy, kobry IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 30.01.03, 00:04
              Jestem zaszczycony, ale czemu muszą temu towarzyszyć jakieś niezrozumiałe
              dziwactwa?
              • Gość: rita Re: do jd, nat, brzozy, kobry IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 00:13
                dziwactwa są z tego , że nie porozumiewamy się pocztą i wiele rzeczy wychodzi
                dwuznacznie i nigdy tego nie wytłumaczymy, bo się nie da ale musisz wiedzieć ,
                że rok gadania wyciska piętno, ty znasz moje tajemnice i czasami wydaje mi się
                , że cię nudzę i wyobrazam sobie rózne rzeczy.
                W związku z ksiązką mam jeszcze coś osobisteggo do napisania na jej temat.
            • Gość: rita Re: do jd, nat, brzozy, kobry IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 00:06
              jd - możesz powiedziec coś o Pascalu, bardzo mi sie on podoba i jak nie znajdę
              "Szczeliny istnienia" chcialabym przeczytać Paskala
              Jutro trzymaj kciuki za Kobrę i jego wizytacji w lokalu.
              • Gość: NAT Re: ??? IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.01.03, 00:12
                Ale tu sie balagan zrobil; nic sie kupy nie trzyma; I wszystko w imie pieknosci
                Olsztyna? Tresc watku daleko odbiegla od tematu. Nie narzekam, to tylko uboczna
                obserwacja. Roger & out.
                • Gość: rita Re: do nat IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 00:18
                  co nie zmienia , że Olsztyn jest piękny, tak się jakoś porobiło , że ten
                  Olsztyn ma duszę
                  jak tam twoje tłumaczenia nat, spokój ci trochę zakłocamy
                  • Gość: nat Re: do nat IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.01.03, 00:26
                    Idzie OK, dziekuje. Z ta dusza to nie jestem pewna - kiedys zelazka mialy dusze!
                    A piekno jest wszedzie gdzie chce sie je znalezc (potega auto-sugestii?).
                    Innymi slowy, duzo mozna sobie wmowic.
                    W obawie ze bredze, wracam do pracy. Milych snow.
                    • Gość: rita Re: do wszystkch IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 01:30
                      Ponieważ wątek cieszy się dużym powodzeniem zapraszam wszystkich do dyskusji,
                      napewno będzie sprzyjał wszystkim, tak przeciwnikom jak i zwolennikom Olsztyna,
                      bardzo będę ciekawa ostrej acz imponującej sprzeczki Nat , ol4 i innych.
                      Zabraniam tylko krytykowania ul. Partyzantów - jest ona pod moją ochroną.
                      • Gość: rita Re: do Andulki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 01:39
                        jesli mnie żle zrozumialaś - to tylko mogę przeprosić, wszystko leciało z
                        rozbiegu jak lawina w Tatrach, dobrze , że nie było ofiar śmiertelnych
                        • Gość: jd Re: do Andulki IP: 193.0.68.* 30.01.03, 10:03
                          Rita, dla porządku i by ten wątek o pięknym Olsztynie rozwijał sie według
                          właściwego tematu, dla spraw innych zakładam wieczorem wątek nowy, choć jeszcze
                          nie w pełni jestem gotowy, ale będziemy ratować się Pascalem. No i może odezwij
                          sie na pocztę. Ja mam ogólnie dostępny adres, ale nie chce tak go pisać wprost,
                          by nie zniszczyć aury tajemniczości. Albo jeśli się zgadzsz dobrnę do twojego
                          adresu i ja się odezwę.
                          • Gość: nat Re: do jd IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.01.03, 11:47
                            Zalozenie nowego watku to swietny pomysl - obecny stracil sens. Wyobrazam go
                            sobie jako forum do polemiki i wymiany opini raczej niz publiczny konfesjonal.
                            Czesto to, co zapala dwoch rozmowcow jest zupelnie obojetne pozostalym i watek
                            przemienia sie w konwersacje wlasciwa na messenger lub e-mail raczej niz na
                            ogolnodostepne forum. Nie watpie, ze ty jestes tego swiadomy. Oczekuje nowej
                            fali.
                        • Gość: Andulka Re: do rity IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 30.01.03, 10:41
                          Rozmawiasz, prowadzisz dyskurs, gawędzisz - wsio normalno. I nagle łuuuup -
                          post jak błysk szaleństwa w tej (pozornej?)normalności.

Najpierw wypłoszyłaś lady makbet. Zarzuciłaś jej coś, nawet nie wiem co, bo to
                          nie zostało dopowiedziane. Przeprosiłaś ją później, ale i tak nie wróciła na
                          forum, chyba że ukrywa się pod innym nickiem.

Nastepnie jd. A przecież prowadziłaś z nim rozmowy od pary miesięcy, był Twoim
                          głównym interlokutorem. Też go przepraszałaś, ale i tak potrzebował blisko
                          miesiąca żeby się zebrać w sobie do ponownych dysput z Tobą. I wydaje mi się,
                          że czasami nadal miewa wątpliwości...

A teraz ja...
                          Może do prowadzenia z obą rozmów trzeba wyższego stopnia wtajemniczenia,
                          wyobraźni, Bóg wie czego. Ale to nie mój poziom, mam za krótkie skrzydła żeby
                          latać tak wysoko. Poza tym widok z tak wysokiej perspektywy wcale mi sie nie
                          podoba.
                          Więc będę latać na innych poziomach, na przykład mapek. Ale już w innych
                          wątkach.
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 20:25
                            Kto chce przebywać w Olsztynie niech wsiada i dzrzwi zamyka, będzie jazda dla
                            tych co kochają Olsztyn i bardzo za nim tęsknią

Andulko - z czystym sumieniem biorę winę na siebie, wiedząc nawet kto to jest
                            Lady Makbet
                          • Gość: rita Re: do Kobry o Olsztynie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 20:28
                            Kobra , czy juz jesteś po wizji lokalnej , zdaj relację
                            Upiększasz Olsztyn swoim klubem i musimy wiedziec kiedy otwierasz i jak ci
                            idzie, tymbardziej , że rygory koncesjii są łaskawe dla ciebie
                            • Gość: rita Re: ul. Partyzantów 81 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 20:33
                              being28 - ty coś wiesz o tym domu, tam są dwa wejścia od ul. Partyzantów 81 i
                              od ul. Samulowskiego 10 - czy tak jest dalej i co tam jest w tej chwili - mów
                              prawdę , bo napewno przyjadę i sprawdzę
                              • Gość: being28 Re: ul. Partyzantów 81 IP: *.icpnet.pl 30.01.03, 21:00
                                Gość portalu: rita napisał(a):

> being28 - ty coś wiesz o tym domu, tam są dwa wejścia od ul. Partyzantów 81
                                i
                                > od ul. Samulowskiego 10 - czy tak jest dalej i co tam jest w tej chwili -
                                mów
                                > prawdę , bo napewno przyjadę i sprawdzę

Calkowicie strzelalem. Cos tam wybudowali, ale nie znam numeracji:))
                                W Olsztynie bede we wtorek, poszukam, pstrykne zdjecie i moze wysle na maila:)
                                • Gość: rita Re: ul. Partyzantów 81 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 21:02
                                  being28 - czy ktoś ci powiedział, że jesteś wspaniały, dziękuję z góry
                                  • Gość: being28 Re: ul. Partyzantów 81 IP: *.icpnet.pl 30.01.03, 21:09
                                    Zrobie kilka zdjec, ze wszystkich stron, oprocz podworka bo bede sie bal o
                                    aparat:))) Podaj mi adres gdzie wyslac zdjecia. Moje maila znasz, jezeli nie
                                    to podaj mi na: magnificencjaradek@poczta.onet.pl
                                    Mam nadzieje, ze sie nie pomylilem:)

• Gość: rita Re: ul. Partyzantów 81 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 18:02
                                      being28 - mam kłopot ze swoją pocztą , jak będziesz miał zdjęcia podam ci adres
                                      gdzie masz wysłać - ty poważnie zrobisz te zdjęcia, będa na 6 lutego, a nie
                                      możesz zamieścić te zdjęcia na Olsztynie pięknym, przecież to nie tajemnica
                                      państwowa.
                                      • Gość: being28 Re: ul. Partyzantów 81 IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 18:10

> being28 - mam kłopot ze swoją pocztą , jak będziesz miał zdjęcia podam ci
                                        adres
                                        >
                                        > gdzie masz wysłać - ty poważnie zrobisz te zdjęcia, będa na 6 lutego, a nie
                                        > możesz zamieścić te zdjęcia na Olsztynie pięknym, przecież to nie tajemnica
                                        > państwowa.

W Olsztynie bede we wtorek. W srode zrobie zdjecia i postaram sie je wyslac.
                                        Niestety nie mam az takic umiejetnosci zeby tworzyc strony:)))
                                        Moze jak dorosne:)

jezeli masz klopt z poczta to zaloz na jakims badziewiu:
                                        www.pf.pl
                                        www.o2.pl
                                        www.interia.pl
                                        www.onet.pl
                                        www.wp.pl
                                        www.yahoo.com
                                        i duzo innych:)
                                        Moj mail to being28@gazeta.pl
                                        • Gość: rita Re: ul. Partyzantów 81 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 18:14
                                          czyli piwa nie mogę ci postawić , napisze ci adres pod który wyślesz te zdjęcia.
                                          Może posłać konduktorem ppudełko pomadek
                                          • Gość: being28 Re: ul. Partyzantów 81 IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 18:21

> czyli piwa nie mogę ci postawić , napisze ci adres pod który wyślesz te
                                            zdjęcia
                                            > .
                                            > Może posłać konduktorem ppudełko pomadek
                                            Na innym watku napisali, ze nie rozumiem co do mnie pisza i mam sie pytac co
                                            autor chcial mi przekazac:)

Jezeli chcesz to moge nagrac na plyte i wyslac poczta do Ciebie.
                                            Albo wysle na maila, na podany przez ciebie adres.
                                            Niestety nie bede mial od wtorku czestego dostepu do sieci wiec wymysl cos w
                                            miare szybko.
                            • koobra Re: do Kobry o Olsztynie 30.01.03, 20:36
                              witam i mam ,krótkie pytanie ,czy ktoś z szanownych forumowiczów może mi
                              pożyczyć ,albo sprzedać naładowany karabin maszynowy ?
                              • Gość: rita Re: do Kobry o Olsztynie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 20:47
                                poważnie , aż tak żle - mów o co poszło
                                • koobra Re: do Kobry o Olsztynie 30.01.03, 20:57
                                  zły jestem jak ochłonę to napiszę,ale czy to jest możliwe,że oni tacy są bo
                                  chcą coś do kieszeni ?
                                  • Gość: rita Re: do Kobry o Olsztynie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 20:58
                                    teraz się nie daje i tak zaplacisz urzedowo jak dostaniesz rachunek - ale co
                                    takiego złego było
                                    • koobra Re: do Kobry o Olsztynie 30.01.03, 21:08
                                      tak jak pisałaś,ręczniki ,mydło ,zamontowałem urządzenia na papier ,mydło,ale
                                      niestety nie było w nich papieru i mydła,to mówię miłym kobietom ,że otwieram
                                      za 2-3 tygodnie i chyba nie jest to potrzebne ,one ze tak ,no i dlaczego
                                      zmywarka nie podłączona,sprawa podobna tłumacze ,że wykładzinę będę miał w
                                      poniedziałek i trzeba będzie ją przesuwać i tak,one swoje,najgorzej ,że czas
                                      ucieka :(
                                      • Gość: being28 Re: do Kobry o Olsztynie IP: *.icpnet.pl 30.01.03, 21:11
                                        A juz myslalem, ze haracze wymuszaja:)
                                      • Gość: rita Re: do Kobry o Olsztynie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 21:13
                                        no pewnie, że one sprawdzają ciepłą i zimną wodę, ręce też myją i w ręczniki
                                        papierowe wycierają - to wszystko musialeś mieć gotowe - no nie dziwię się,
                                        nikt bu ci odbioru nie przyjął, musisz mieć to wszystko gotowe - kiedy nastęny
                                        termin ?
                                        Kobra wkraczamy do Unii, przepisy są rygorystyczne
                                        a tymczasem lokal stoi wolny ?
                                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 21:55
                                          czy chcialby ktoś pogadać ?
                                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:18
                                            nikt nie musi gadać - milczenie będzie najwłaściwsze

Dopóki człowiek chodzi po rodzinnej ziemi, wydaje mu się, że ulice są mu
                                            obojetne, że okna , dachy , bramy nic go nie obchodzą, że mury są mu obce, że
                                            drzewa to zwykłe, pierwsze drzewa, że domy do których nie wchodził, nie są mu
                                            potrzebne, że bruk, po którym stąpa, to tylko kamienie.
                                            Kiedy jednak opusci ojczyste strony, widzi, jak drogie są mu tamte ulice, jak
                                            brakuje mu tamtych dachów, tamtych okien, tamtych bram, jak potrzebne mu są
                                            tamte mury i jak ukochał tamte drzewa; i widzi, że do tamtych domów, do których
                                            nie wchodził, wstępował codziennie i że swe trzewia, krew i serce zostawił na
                                            tamtym bruku.
                                            Miejsca, których nie widzi i może już nigdy nie zobaczyć, a ktore żyją we
                                            wspomnieniach nabierają bolesnego czaru, powracaja wciąż przed oczy z
                                            melancholią zjawy, ukazują mu świętą ziemię ojczystą. Kocha je i wspomina
                                            takimi, jakie są, jakie niegdyś były, i uparcie nie chce w nich nic zmienić,
                                            oblicze ojczyzny bowiem jest drogie jak twarz matki.

dedykuje to dla tych co tęsknią , może są tacy
                                            • Gość: koza Re: Olsztyn jest piekny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:32
                                              Rita! Ty masz talent poetycki. Czy piszesz poezję?
                                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:35
                                                to był Wiktor Hugo - cytat z Nedzników, którą to książkę polecono mi na tym
                                                forum.
                                                Koza- czy ty Olsztynianka lub Olsztyniak z krwi i kości
                                                • Gość: koza Re: Olsztyn jest piekny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:39
                                                  Olsztyniak, ale przeflancowany przed wieloma laty z Lublina.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:45
                                                    ooooo !! - to ty nie czyjesz czadu, a tęsknisz za Lublinem
                                                  • Gość: koza Re: Olsztyn jest piekny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:47
                                                    Może nie za samym miastem, ale za rodzicami, przyjaciółmi, którzy
                                                    tam zostali.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:49
                                                    to co tak sam robisz w Olsztynie - studiujesz ?
                                                  • Gość: koza Re: Olsztyn jest piekny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:50
                                                    Pracuję od rana do nocy, czasem gram w tenisa, niestety mam bardzo
                                                    mało czasu.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:53
                                                    grasz w tenisa i pijesz piwo - gdzie grasz w tenisa w Kortowie, a teraz w zimie
                                                    też grasz
                                                  • Gość: koza Re: Olsztyn jest piekny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:55
                                                    W Kortowie jest "balon" w którym gram 2x w tygodniu, raz w tygodniu
                                                    gramy w debla w szkole. Teraz piję piwo, które po tenisie jest
                                                    najlepsze - dlatego uprawiam ten sport.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 23:03
                                                    a ile biorą za godzinę gry w balonie - to ty dobry jesteś, dobrze grasz i od
                                                    kiedy grasz
                                                  • Gość: koza Re: Olsztyn jest piekny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 23:05
                                                    biorą 60 zł za godzinę
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 23:07
                                                    coś ty, w Krakowie 30-40 zł, rany jakie u was wygórowane ceny , a dobrze grasz
                                                    i od kiedy grasz - powtarzam pytanie
                                                  • Gość: koza Re: Olsztyn jest piekny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 23:12
                                                    Gram na średnim poziomie, bo zacząłem zbyt późno, ale to nie jest
                                                    najważniejsze. Gra w tenisa sprawia mi przyjemność i poprawia moją
                                                    kondycje fizyczną i psychiczną.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 23:21
                                                    dokończymy jutro dyskutę, ciesze się , że sprawia ci to przyjemność i dzięki za
                                                    rozmowę, zostałabym sama jako czarna owca stada na pięknym Olsztynie, tylko za
                                                    co, to ja nie wiem, moze dlatego , że nie znam się na mapach
                                                    trzymaj się rita
                                                  • Gość: koza Re: Olsztyn jest piekny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 23:23
                                                    Dobranoc i miłych snów!
                                                  • Gość: rita Re:Do Andulki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 13:34
                                                    Andulko, wracaj na wątek, proszę, nie bylo moją intencją obrażania ciebie i
                                                    innych, a że tak wyszło to tylko moja głupota i rozkojarzenie oraz wielkie
                                                    zauroczenie tak zadziałało .
                                                    bardzo mi się podoba strona detritus, moze ją włożysz w post
                                                  • Gość: rita Re:Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 20:55
                                                    Koza - czy pozwolisz eksperymentalnie przeprowadzić trening tenisowy - masz
                                                    przed sobą trenera II kl - chcialabym sprawdzić czy jest to mozliwe.
                                                  • Gość: koza Re:Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 21:33
                                                    Oczywiście!
                                                  • Gość: rita Re:Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 21:35
                                                    no to poczekaj, mam małą robótkę w domu
                                                  • Gość: rita Re:Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 21:41
                                                    1 pytanie - czy jesteś leworęczny czy praworęczny i jaką rakietą grasz ?
                                                  • Gość: koza Re:Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 21:44
                                                    Praworęczny, rakieta Fischer Break Point 100 Titanium, cokolwiek to
                                                    znaczy.
                                                  • Gość: rita Re:Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 21:47
                                                    czy jesteś samouk, czy brałeś jakieś lekcje i czy zmieniasz chwyt rakiety do
                                                    forhendu i beckendu
                                                  • Gość: koza Re:Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 21:49
                                                    Brałem lekcje i nadal biorę, oczywiście zmieniam , jak zdążę.
                                                  • Gość: rita Re:Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 22:00
                                                    ile płacisz za lekcję ?
                                                    Teraz zaczynamy forhend - masz rakietę pod ręką - kladziesz rakietę na podlogę
                                                    , na uchwyt rakiety połóż całą dłoń i tak chwyć rakietę - to jest chwyt rakiety
                                                    do uderzenia piłki z forhendu - takim chwytem uderzasz piłkę z forhendu ?
                                                  • Gość: koza Re:Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 22:04
                                                    Mniej więcej! Jestem nietypowy, bo lepiej wychodzi mi backhand, z
                                                    forhandem mam większy problem, sam nie wiem dlaczego.
                                                  • Gość: rita Re:Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 22:17
                                                    halo, halo - nie mieszaj forhendu z bekendem , dziś ćwiczysz tylko forhend
                                                    Chwytem forhendowym trzymasz rakietę, póżniej robisz pętlę tą rakietą - tzn
                                                    uginasz łokieć i odprowadzasz rakietę do tyłu, do wyprostowanego łokcia, tak by
                                                    głowa rakiety była na samym dole i pociagasz rakietę do przodu tak byś pilkę
                                                    pociągnął strunami tak by piłka miała rotację , nie wiem czy coś z tego
                                                    rozumiesz.
                                                    Chodzi o to by w czasie uderzenia rakieta ciągneła piłkę z dołu przykrywając
                                                    ją, wtenczas piłka ma rotację i jest to uderzenie tzw top-spin
                                                    musisz pilce dać rotację , a nie uderzać płasko

rozumiesz czy nie
                                                  • Gość: koza Re:Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 22:20
                                                    Rozumiem i nawet tak robię. Dziekuję za lekcję, muszę rano wstać,
                                                    więc życzę dobrej nocy. Mam nadzieję na dalsze lekcje.
                                                  • Gość: rita Re:Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 22:23
                                                    co za pojętny uczeń, ciekawe czy z beckendem pojdzie mu tak dobrze
                                                  • Gość: jd Re:Sportowy Olsztyn IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 31.01.03, 22:35
                                                    Czy z rakietą Wilson tak samo?
                                                  • Gość: rita Re:Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 22:38
                                                    -jeżeli głowa rakiety jest na swoim miejscu to tak - czy chcesz brać udział w
                                                    eksperymencie
                                                  • Gość: Beata Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.lanet.wroc.pl 01.02.03, 11:36
                                                    Prosze,prosze...Jeszcze niedawno była część druga. Rita, czy masz jeszcze swą
                                                    pierwszą rakietę do tenisa?
                                                  • Gość: rita Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 19:00
                                                    Beata , nie gratuluj , pociąg jedzie tylko pasażerów nie ma, koza towarzyszy mi
                                                    przebijaniu piłeczki z jednej strony na drugą
                                                    Pierwsza rakieta to Dunlop
                                                  • Gość: jd Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.02.03, 21:26
                                                    Beata, kiedy będziesz w knajpie u Kobry?
                                                    Rita, spokojnie - wszyscy wrócą, ale ty bądź przyjaznym konduktorem i
                                                    maszynistą.
                                                  • Gość: rita Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 21:29
                                                    staram się jak mogę, dzięki wydatnej pomocy kobry, dobry z niego sparingpartner
                                                  • Gość: rita Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 21:34
                                                    przepraszam , oczywiście KOZY
                                                  • Gość: jd Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.02.03, 21:38
                                                    Na taki spontaniczny błąd kobra nie może nie zareagować.
                                                  • Gość: rita Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 21:46
                                                    Kobra nie zareaguje, on szukał karabinu maszynowego, sprawy mu nie poszły .
                                                    Trzeba czekać na drugą wizytację
                                                  • Gość: koza Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.03, 00:11
                                                    Proszę o następną lekcje.

• Gość: rita Re:Olsztyn jest piękny cz. III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 15:55
                                                    przygotuj się na granie bekhendem
                                                    Ile masz rakiet ?
    • Gość: being28 being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 18:05
      • Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 18:07
        czeka na ciebie post wyżej, chyba że chcesz lekcji tenisa
        • Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 18:11

> czeka na ciebie post wyżej, chyba że chcesz lekcji tenisa

Szukalem ,ale mialem problemy:))
          Juz cos tam nabazgralem.
          • Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 18:21
            being28 podaję pocztę do tych zdjęć, porób ich dużo, szczególnie tej okolicy,
            może być i policja i stare miejsce dworca autobusowego, chyba że nie pamiętasz
            go - napewno się kiedyś odwdzięczę
            • Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 18:24
              no popatrz, nie podałam najważniejszego poczty:
              edytah@poczta.onet.pl
              • ballest Re: being zglasza sie!!! 04.02.03, 23:57
                DZIEKI ZA NIEPAMIEC !!!:-(
              • ballest Re: being zglasza sie!!! 05.02.03, 00:09
                Dzieki za NIEPAMIEC !!!moze nie zasluzylem !!!?
            • Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 18:28
              Stary dworzec autobusowy? Stary PKS na Jagielonskiej?
              Zapytam sie familiji:)
              • Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 18:31
                stary był na ul Samulowskiego 10 obok, nie wiem co tam teraz jest
                • Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 18:35
                  Napewno zdziwisz sie troche. W tamtym regionie duzo sie zmienilo, cos
                  wyburzyli, cos wybudowali:)))
                  Jezeli dawno nie bylas w olsztynie to bedzie zaskoczenie.
                  jezeli chcesz to moge cos jeszcze dodac.
                  • Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 18:37
                    dodaj dużo - ten watek Olsztyn okazuje się dla mnie wzrokowo bogaty - being jak
                    ja ci się odwdzięcze ?
                    A możesz te zdjęcia wlożyć do albumu sieciowego, zamiast wysylać
                    • Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 18:46
                      Wyslij mi Walentynke:))))

Nie chce mi sie spedzic ferii na grzebaniu w kompie.
                      Pomyslimy o tym pozniej, moze pod koniec lutego.
                      • Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 18:51
                        zamiast Walentyki wyprawimy ci 18 - tkę , kiedy to będzie, może nawet
                        poczęstujemy ciebie Metaxą
                        gdzie mieszkasz, jeśli specjalnie musisz jechać do Olsztyna
                        • Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 19:02
                          Urodziny? 18? O ku..., ja pier...!!!
                          Metaxa to ta grecka zoladkowa?
                          Studiuje w Poznaniu i po sesji jade do domku najesc sie:)
                          • Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 19:05
                            co ty Masłowską cytujesz, polonistykę studiujesz ? - to mółbyś być moim zięciem,
                            pozdrów rodziców
                            • Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 19:12
                              Studiuje na politechnice, kabelki, zarowki, gniazdka itp.
                              Na maturze z jezyka ojczystego 3-widac?
                              • Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 19:15
                                nie widać, ja mialam naciągane trzy, czyli jesteś lepszy, dobra nie ztrzymuję
                                cię , a jak sesja wszystko zdane, na którym roku jesteś
                                • Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 19:25
                                  Jutro ostatni exam, robie podklady, w przerwach bazgrole cos na forum.
                                  Po kazdym podkladzie cos dopisuje:)

Niestety 17.02 kolejne podejscie do przedmiotu, nie znam za dobrze nazwy, ale
                                  cos jak SOCR:)
                                  • Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 19:29
                                    trzymam kciuki - a który to rok ?
                                    dobrze , że spokój na forum, pewnie byś szalał zamiast się uczyć, mam nadzieję
                                    , że tylko kawa cię wzmacnia
                                    • Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 02.02.03, 19:40

> trzymam kciuki - a który to rok ?
                                      > dobrze , że spokój na forum, pewnie byś szalał zamiast się uczyć, mam
                                      nadzieję
                                      > , że tylko kawa cię wzmacnia

Rok 4, podobno juz nie wyrzucaja:))
                                      Kawe pije rzadko bo rzadko sie ucze:)))
                                      Ale koles wyskoczyl z okna z akademika kilka dni temu. Nie przezyl.
                                      • Gość: rita Re: being zglasza sie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 19:53
                                        to tragedia, myślę , że wszędzie takie rzeczy się zdarzają, a teraz bierz się
                                        do roboty, a nie patrz na komputer, ja tak wątek położyłam , oglądałam
                                        telewizję i pisałam na klawiaturze całkowicie bezmyślnie, mieszając słowa z tv
                                        ze slowami postów i wyszły cuda.
                                        uciekaj, a sio, a sio - jutro zdaj egzamin na forum
                                        Trzymaj się
                                        • Gość: being28 Re: being zglasza sie!!! IP: *.icpnet.pl 02.02.03, 20:08
                                          Bedzie spoko. nie pierwsza 2 w indexie:))) Wlasnie doszlismy do wniosku, ze
                                          poprosimy psora o przepisanie ocen z cwiczen:)

• Gość: rita Re: Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 23:16
                                            koza - czy ty czasami nie jesteś na turnieju tenisowym mlodzików w Olsztynie.
                                            Teraz odbył się tuniej. Gdzie jest w Olsztynie Ośrodek wypoczynkowy "kAŁWA" w
                                            Pasyniu - byles tam i grałeś ?
                                            • Gość: koza Re: Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 07:48
                                              Nie mogłem sie wczoraj dorwać do komputera, bo wrócili moi studenci.
                                              Młodzikiem już nie jestem, ale czuje się młodo. Moze dziś wieczorem
                                              uda mi się.
                                              • Gość: rita Re: Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 21:00
                                                to może zacznij od przedstawienia się
                                                • Gość: koza Re: Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:27
                                                  A co Ciebie interesuje?
                                                  • Gość: rita Re: Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:31
                                                    odpowiedż szybciutko:
                                                    1. na jakiej ulicy znajduje sie teart Jaracz
                                                    2. jakiej spółdzielni mieszkaniowej jest prezes Procyk
                                                    3. jak się nazywa stadion sportowy w lesie
                                                    4. kto jest prezydentem Olsztyna
                                                  • Gość: koza Re: Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:33
                                                    Proszę o inny zestaw pytań!
                                                  • Gość: rita Re: Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:35
                                                    dlaczego, to mieszkasz w Olsztynie czy nie ?
                                                  • Gość: koza Re: Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:37
                                                    Oczywiście, że tak.
                                                  • Gość: rita Re: Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:40
                                                    to jak to jest możliwe byś nie wiedział kto jest prezydentem Olsztyna,
                                                    koza !!!!!!
                                                  • Gość: koza Re: Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:47
                                                    Oczywiście,że wiem, niejaki Małkowski, LSD trzyma się w Olsztynie
                                                    mocno!
                                                  • Gość: rita Re: Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:51
                                                    ale pewnie wiesz gdzie grasz w tenisa, na którym balonie i czy tam jest klub ?
                                                    A dlaczego jako jedyny pasażer wsiadłeś do tego pociągu ?
                                                  • Gość: koza Re: Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:53
                                                    Balon jest w Kortowie, działa od jesieni i o ile wiem nie ma tam
                                                    zadnego klubu. O jakim pociągu piszesz?
                                                  • Gość: rita Re: Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:55
                                                    a co robisz w Kortowie ?
                                                    Jak możesz udowodnić mi , że jesteś w Olsztynie
                                                  • Gość: koza Re: Sportowy Olsztyn IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 22:57
                                                    W Kortowie gram tylko w tenisa. Nie wiem jak przez internet można
                                                    udowodnić gdzie jestem? Czy to zresztą ważne?
                                                  • Gość: rita Re: Sportowy Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 23:03
                                                    bardzo waże - powiedz jaka jest teraz pogoda, czy widać gwiazdy
                                                  • Gość: jd Re: Sportowy Olsztyn IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.02.03, 23:14
                                                    Dosiadam się do pociagu jako bezinteresowny sympatyk, choć na krótko. Wygląda
                                                    no to że koza zdał egzamin?
                                                  • being28 Widac wasze adresy:waw,olsztyn,biezanow 03.02.03, 23:17
                                                  • Gość: rita Re: Widac wasze adresy:waw,olsztyn,biezanow IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 23:21
                                                    słuchajcie zamieszę ten album beinga28 w Pięknym Olsztynie
                                                    ale co z ta pogodą ?
                                                  • being28 J-23 znowu nadaje... 03.02.03, 23:26
                                                    Nie przesadzajmy z moim albumem, ocen jak zobaczysz.
                                                    Moze sie przestraszysz:)
                                                  • Gość: koza do Rity IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 20:27
                                                    Wczoraj padał śnieg, gwiazd nie było widać, znowu zostałem odsuniety
                                                    od komputera, poszedłem więc oglądać film o Ich Troje.
                                                  • Gość: rita Re: test sportowca IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 22:24
                                                    koza, jeśli jesteś tam ,mam ostatnie pytanie, bardzo łatwe, każdy Olsztyniak
                                                    będzie znał odpowiedż ty napewno też
                                                  • Gość: koza Re: test sportowca IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 17:50
                                                    Czekam na pytanie
                                                  • Gość: rita Re: test sportowca IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 21:12
                                                    ostatnie pytanie
                                                    jakiego koloru są w Olsztynie tranwaje, dla ułatwienia - czerwone czy niebieskie
                                                  • Gość: koza Re: test sportowca IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 17:34
                                                    Nie ma niestety tramwajów, ale podobno były dawniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka