kecawy 18.08.06, 13:52 wartościach tradycyjnych( chrześcijańskich ) .Jgo przeszłość musi być jego janą kartą .Jego rodzina musi być jego jasną kartą.Wybieramy bowiem kogoś kto ma być wzorem dla nas i dla tych co przyjdą po nas kecaw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: buziaczek Re: Prezydent człowiekiem o wartościach -jakich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:18 powinien być herbu 'madra glowa' lub innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Prezydent człowiekiem o wartościach -jakich IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 18.08.06, 14:47 myslisz że jak zapytasz kandydatów to powiedzą Ci prawdę? Powiedzą Ci to czego będziesz od nich oczekiwał.Bedziesz oczekiwał że ważne są dla nich wartości chrześcijańskie potwierdzą że dla nich też i pojadą do Papieża ,zechcesz by popierali komunizm potwierdzą ze popierają i pojadą do Moskwy.Przecież widziałeś na przykładzie obecnego jak to łatwo im przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: Prezydent -do realisty 18.08.06, 15:59 Więc nic innego nie zostaje jak cofnąć się do ich życiorysów i ich rodzin! życie świadczy o tym kim jesteś rodzina twoja jest też twoim świadectwem kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Prezydent -do realisty IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 18.08.06, 16:20 Oczywiście że człowiek cały swoim życiem świadczy o tym kim jest i jakie wyznaje wartości.Polacy tego nie mogą zrozumieć, wierzą politykom przefarbowanym na użytek chwili ,dlatego mamy w Polsce taką smrodliwą atmosferę jaką mamy i nigdy u nas nie będzie dobrze dopóki to się nie zmieni .Stawianie na ludzi którzy zmieniają poglądy jak rękawiczki, oczywiście świadczy o niedojrzałosci polskiego społeczeństwa .Ja jednak mam nadzieję że w najbliższych wyborach do samorządów wyborcy wykażą się chociaż odrobiną dojrzałości i nie postawią na przefarbowanych lisów. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: Prezydent -do realisty 18.08.06, 16:42 Zgadzam się - choć ciśnie mi się takie powiedzenie tylko ś.... nie zmienia poglądów. Sądę iż lekka ewolucja nie jest przestępstwem . Życiorys rodzina jest tu najleprzym świadectwem dla kandydata na prezydenta kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loco Jakie zasady kecawienia kandydatów? IP: *.olsztyn.mm.pl 18.08.06, 16:45 A do którego pokolenia chcecie te rodziny kandydatów kecawić? Do siódmego, jak uczy Pismo? Bo że dziadkowie pójdą do skecawienia, to już jest jasne od roku. Ale babcie, prababcie i pradziadkowie? Ze strony ojca, ze strony matki? Co z dalszymi kuzynami? A rodziny teściów i teściowych też całym życiem mają zaświadczyć (albo i nie) o kecawych wartościach kandydata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Jakie zasady kecawienia kandydatów? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 18.08.06, 16:54 Nie kpij sobie, dyskutujemy o kandydatach na prezydenta a nie na sprzątaczkę do ratusza.Zawsze jak ktoś nie ma rzeczowych argumentów to się byle g...em wykręca. Odpowiedz Link Zgłoś
ozzy10 Re: Jakie zasady kecawienia kandydatów? 18.08.06, 17:46 Kandydat ma wyznawać poglądy Kecawego.I basta! Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: Jakie zasady kecawienia kandydatów? 18.08.06, 18:00 On jego żona jego dzieci .Warto też mieć świadomość czym się zajmują jego bliscy w biznesie. Prezydent to stanowisko PUBLICZNE- gdy ktoś nie chce by upublicznić jego życiowe dokonania - nie musi być PREZYDENTEM miasta Olsztyna jakie to proste kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Prezydent człowiekiem o wartościach -jakich 18.08.06, 17:30 Prezydent to człowiek umoczony w PRLu. PRL go odchował, dał mieszkanie, wykształcenie. Mentalnie ten człowiek jest na poziomie prlowskiego kacyka. Tak samo zresztą jak premier. Zmieniły się tylko sztandary z czerwonych na czarne oraz socjalizm, został zastapiony solidaryzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: Prezydent człowiekiem o wartościach -jakich 18.08.06, 18:01 Mówimy tu o kandydacie na prezydenta OLSZTYNA z wyjaśnieniem kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Prezydent posłanka Lidia Staroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 18:18 Najlepszym kandydatem na prezydenta Olsztyna jest posłanka Lidia Staroń i ja będę na nią głosować. Pomaga ludziom i jest bezinteresowna. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: Prezydent posłanka Lidia Staroń niech powie 18.08.06, 18:21 Ok ale co robi jej mąż co czynią jej dzieci jakiego jest wyznania ile ma lat czy jej bliska rodzina zajmuje się biznesem czy zdradzała mężą czy jest osobą po przejsciach czy jest osądzona jak z długami jak z majątkiem itd itd No i dla mnie najistotniejsze jaki ma światopogląd czy i gdzie chodzi do kościoła zaciekawiony twoją kandydatką kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Prezydent posłanka Lidia Staroń niech powie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 18:28 Nie mogę sie wypowiadać za posłankę ale wiem ze jesy bezinteresowna, pomaga ludziom, stanęła po stronie biednych spółdzilców i doprowadziła do zmiany zarządu spółdzielni Pojezierze. Również PO ją popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: Prezydent posłanka Lidia Staroń niech powie 18.08.06, 18:32 To chyba troszkę mało by podjąć decyzję o jej poparciu.Ona mo rządzić miastem ona ma być wzorem dla młodych Jej życie musi być jawne .Koniec z prywatnością więc oczekuję na pełnię wiedzy o niej .Jaki jest mąż co robi jak rodzina wygląda w układzie biznesowym jaki ma światopoglą kecaw wyborca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loco kecawienie kraju trwa IP: *.olsztyn.mm.pl 18.08.06, 19:03 Dla chcących skecawić ten kraj i to miasto Ważniejsze jest, gdzie kandydat chodzi do kościoła, niż to czy jest dobrym organizatorem, zarządzającym, ekonomistą? I co, do cholery, ma tutaj do rzeczy wyznanie? A buddysta nie mógłby być prezydentem? To trąci lekceważeniem konstytucji, panie Kecawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: kecawienie kraju trwa IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 18.08.06, 19:48 Jak jest dobrym organizatorem i ekonomista ( to akurat nie dotyczy obecnego)to niech sobie zakłada własny biznes,będzie korzyść dla polskiej gospodarki.A Prezydent powinien byc autorytetem moralnym i godnie reprezentować miasto.Od organizacji urzędu ma urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loco Re: kecawienie kraju trwa IP: *.olsztyn.mm.pl 18.08.06, 20:04 Gość portalu: max napisał(a): > Jak jest dobrym organizatorem i ekonomista ( to akurat nie dotyczy obecnego) to > niech sobie zakłada własny biznes,będzie korzyść dla polskiej gospodarki.A > Prezydent powinien byc autorytetem moralnym i godnie reprezentować miasto.Od > organizacji urzędu ma urzędników. .... którzy się sami zorganizują, co? No chyba ze to beda urzednicy pisowscy, wtedy ich oggornie sam prezes zorganizuje... Ale po co takie cos nazywac samorządem? Raczej "samo-inkwizycją moralną"? Marzenie kecawistów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: kecawienie kraju trwa IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 18.08.06, 20:16 Wejdż na stronę olsztyńskiego BIP i zobacz ilu jest urzędników od organizacji urzędu ,poczynając od sekretarza przez wydział organizacji,administracji ,gospodarczy, trzech zastępców,promocji , rozwoju i rózne tam takie straże i sprzątaczki .A co ty może myślisz że prezydent ma sam wszystko ogarnąc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loco Re: kecawienie kraju trwa IP: *.olsztyn.mm.pl 18.08.06, 21:19 Gość portalu: max napisał(a): > Wejdż na stronę olsztyńskiego BIP i zobacz ilu jest urzędników od organizacji > urzędu ,poczynając od sekretarza przez wydział > organizacji,administracji ,gospodarczy, trzech zastępców,promocji , rozwoju i > rózne tam takie straże i sprzątaczki .A co ty może myślisz że prezydent ma sam > > wszystko ogarnąc? No to chcesz dowieśc "na maxa", że żaden prezydent niepotrzebny. Urzędnicy działają utartym torem. Nikt nie musi nimi kierować, synchronizować działań wydziałów. Co najwyzej moze i świecic "przykładem moralnym". No to obecny, pielgrzymujący do Watykanu, biegający z mszy na mszę i rozdający poświęcane różańce nadaje sie znakomicie do tej roboty. I jesli inni myslą podobnie, to niestety zwyciezy w tych wyborach. Również "na maxa". Moje gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: kecawienie kraju trwa IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 18.08.06, 21:27 Uważam że prezydent nie jest od roboty ,jest od reprezentacji i promocji miasta oraz od autorytetu moralnego swojego i urzędu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loco Re: kecawienie kraju trwa IP: *.olsztyn.mm.pl 18.08.06, 22:25 Gość portalu: max napisał(a): > Uważam że prezydent nie jest od roboty ,jest od reprezentacji i promocji No to po co mu tak szerokie kompetencje, jakie ma dotąd? Wystarczą spacery po mieście (które obecny praktykuje od dawna) i niedzielne pogadanki przed albo po mszy. I tak o wszystkim będa decydowali urzędnicy mianowani "spośród swoich". Rozumiem, że popierasz pisią ideę wyznaczania prezydenta miasta przez partię rządzącą, a nie jak dotychczas - w powszechnym głosowaniu jakiegoś przypadkowego spoleczeństwa. A już jakies tam "spoleczeństwo obywatelskie" to w ogóle sztański wymysł Układu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: locowanie swoich trwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 11:21 Nie masz loco bladego pojęcia o funkcjonowaniu urzędu. Wszystkie zarządzenia (ich propozycje) prezydenta piszą urzędnicy. Prezydent je podpisuje na samiutkim końcu. Obecnie urząd działa tak fatalnie, bo na stanowiskach zamiast fachowców siedzą nieudaczni fumfle i rodzinka. Fatalni radcy prawni przepuszczają gnioty, a potem opłakane skutki, których konsekwencje ponosimy MY mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: kecawienie kraju trwa 19.08.06, 12:25 Gość portalu: max napisał(a): > Jak jest dobrym organizatorem i ekonomista ( to akurat nie dotyczy obecnego) to > niech sobie zakłada własny biznes,będzie korzyść dla polskiej gospodarki. dobry ekonomista nie moze kandydowac?:) dobre, dobre! A > Prezydent powinien byc autorytetem moralnym i godnie reprezentować miasto.Od > organizacji urzędu ma urzędników. no i znowu. moralnoscia zajmujmy sie sami SWOJA najlepiej i swoich dzieci. prezydent miasta ma sprawic, ze miasto zakwitnie gospodarczo, kulturalnie itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Maglara do magla! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 19:30 Lidziu nie bredź, odwaz się podpisać chociaż swoim imieniem. Jak taka bezinteresowna, to niech zapłaci przynajmniej te już 3 wydane przez sąd i prawomocne wyroki, a nie łazi po gabinetach prezesów, żeby nastepnych zastraszać, fakt, że ma argument w ręce, niech tylko powie: zobaczcie co zrobiłam z Procykiem, jak wy mi też każecie płacic zaległe czynsze, to czeka was to samo i.... byc może sie przestraszą! A PO jakie jest to jest, ale już drugi raz nie da się na Lidzię nabrać! Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Co z wartościami ???////////////// 19.08.06, 12:27 Dlaczego nie podejmujecie wątku wartości jakie powinny być reprezentowane przez przyszłego prezydenta Olsztyna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: Maglara do magla! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 11:22 Hihihihihi.. A który olsztyński sędzia te wyroki ferował???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy Re: Maglara do magla! IP: *.ols.vectranet.pl 18.08.06, 21:51 Chrześcianin. Nowe założenia religii. np. przywrócić kare śmierci.J.K np.lustracja zamiast wybaczenia np.zgoda narodowa-pojednanie "polowanie na czarownice" Uczono mnie innych zasad chrześciańskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Maglara do magla! IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 18.08.06, 22:01 Ty prawy to jednak jesteś lewy. Wszystko co napisałes to czcze oszczerstwa które PO i SLD, nie mogące się pogodzić z utratą władzy rzucają na PiS.Jak dotąd żadne działanie koalicji nie potwierdza tych oszczerstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwasz Re: Maglara do magla! IP: *.olsztyn.mm.pl 18.08.06, 23:29 Po co gadacie te głupoty, dewagacje jakieś. Wiadomo, że najlepszym kandydatem jest Jurek Czesław Małkowski, człowiek, który pokazał, że to miasto można podnieść z popiołów. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Czy to jakaś herezja co głoszę 18.08.06, 23:35 Chcę by prezydent był człowiekiem wartości chrześcijańskich.Tych co są aksjomatem społeczności naszego miasta.Czy takie pragnienie jest obrazoburcze. W kwestii ekonomi w naszym mieście wystarczy zatrudnić menedzerów.Takie to proste po prostu wynajmujemy fachowców nad którymi kuratelę pełni wybrany przez nas prezydent, który ma najwyższe z możliwych kwalifikacje moralne. nie rozumiem skąd tyle zaciekłości kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
taras70 Re: Czy to jakaś herezja co głoszę 18.08.06, 23:47 herezja ? herezja to jest wtedy jak cos nie jest katolickie ! idealny kandydat to kandydat mono: jeden bog , jedna zona , jedno dziecko , jedno jajco !!! jedna kadencja ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: Czy to jakaś herezja co głoszę-atawizm ? 18.08.06, 23:59 Czy to coś dziwnego w tym iż oczekuję od prezydenta miasta mojego miasta by respektował wartości moje wartości wartości chrześcijańskie. zaciekawiony twoim atawizmem do chrześcijaństwa i jego wartości kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
taras70 Re: Czy to jakaś herezja co głoszę-atawizm ? 19.08.06, 00:35 oczywiscie, ze to dziwne , bo nie sa to "wartosci" wszystkich obywateli tego miasta ! chcialbys , zeby jakikolwiek kandydat na prezydenta powiedzial, ze : "rzuci chrzescjian na pozarcie lwom" ? chcialbys, zeby ktorys kandydat na prezydenta zadeklarowal, zeby : "katolicy , jako ci glupsi , placili mniejsze podatki "" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy Re: Maglara do magla! IP: *.ols.vectranet.pl 18.08.06, 23:41 Elektorat czasami jest głuchy i ślepy. A szczególnie moherowy!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loco wzorzec wartości moralnych: "spieprzaj dziadu!" IP: *.olsztyn.mm.pl 19.08.06, 00:06 Kecawy, zamęczasz tutaj wszystkich "wartościami", według których ma być wybierany prezydent miasta. To dlaczego unikasz odpowiedzi na proste pytanie, zadawane ci już kilka razy: *** czy według twoich "wartosci" godny urzędu prezydenta kraju jest ktoś, kto mówi "spieprzaj dziadu"? Proszę szybko, krótko i zwięźle: tak czy nie? (biblijne: tak-tak, nie-nie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy Re: wzorzec wartości moralnych: "spieprzaj dziadu IP: *.ols.vectranet.pl 19.08.06, 00:11 Z ziemi polskiej do włoskiej.... do obozu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: wzorzec wartości moralnych: "spieprzaj dziadu 19.08.06, 00:11 Nie nie jest godny .Ale go sam wybrałem i wiem iż więcej grzeszyć nie będzie kecaw kaczysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loco Re: wzorzec wartości moralnych: "spieprzaj dziadu IP: *.olsztyn.mm.pl 19.08.06, 00:15 Jesli on sam ci to obiecał, to pogratulować. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: wzorzec wartości moralnych: "spieprzaj dziadu 19.08.06, 00:17 Czy miałeś taki sam krytyczny stosunek do poprzerdniego prezydenta ? zaciekawiony kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loco Re: wzorzec wartości moralnych: "spieprzaj dziadu IP: *.olsztyn.mm.pl 19.08.06, 01:47 kecawy napisał: > Czy miałeś taki sam krytyczny stosunek do poprzerdniego prezydenta ? > zaciekawiony kecaw Nie, nie miałem krytycznego stosunku. Miałem stosunek pragmatyczny. A to dlatego, że każdego z polityków zwykłem oceniac jego własną miarą. Jeśli któryś z nich ma pełną gebę frazesów o prawie, moralności, wierze i dobru ojczyzny, to żądam od takiego, by sam swych zasad przestrzegał jako pierwszy. Poprzedni prezydent nie mowił wciąż o wartościach. Ocenialem go za to, co wyznawał, czyli za zwyczajny realizm (równieŻ ekonomiczny, który w miarę swych kompetencji ochraniał, mimo że sam sie wywodził z lewicy) i skuteczne działanie na rzecz zbliżania ludzi, a nie ich dzielenia. Żeby było jasne: mam poglądy umiarkowanie centrowe. Nie jestem zwolennikiem lewicy. Ale nie biorą mnie też nic a nic dekoracje, patetyczne hasła, defilady, śmieszne kroczki, skłony, werble i sztandary. Natomiast boli mnie to, że obecnie rządząca ekipa w krótkim czasie skłóciła mój kraj zarówno wewnętrznie jak i z otaczającym światem. Nawet jacyś uśpieni agenci KGB nie potrafiliby tego lepiej. Dla takich "osiągnięć" czuję tylko pogardę. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: wzorzec relatywista jesteś ? 19.08.06, 10:13 To jest Toja interpretacja sytuacji w naszym kraju. Polska rozwija się Polska jest demoktartyczna .W listopadzie będziesz mógł się wypowiedzieć a wiosną lub za trzy lata podjąć odpowiedzialną decyzję. Zaciekawia mnie Twój pragmatyczny stosunek do poprzednika Porównaj Spieprzaj dziadu( nie był wówczas prezydentem) a bycie pijanym w sztok w miejscu kaźni Polaków ( był Twój i niestety Mój prezydent) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy Re: wzorzec wartości moralnych: "spieprzaj dziadu IP: *.ols.vectranet.pl 19.08.06, 00:15 Nie będzie czy nie będziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Prezydent posłanka Lidia Staroń 19.08.06, 12:23 Gość portalu: Maria napisał(a): > Najlepszym kandydatem na prezydenta Olsztyna jest posłanka Lidia Staroń i ja > będę na nią głosować. Pomaga ludziom i jest bezinteresowna. zeby ktokolwiek mogl na nia glosowac to najpierw ta pani musialaby kandydowac... czy sie myle? czyby zmiany w ordynacji samorzadowej szly az tak daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Demokratyczne wybory IP: *.ols.vectranet.pl 20.08.06, 21:41 "Gdyby urządzić całkowicie wolne wybory, każdy głosowałby na siebie". Janina Ipohorska(1914-1981) Odpowiedz Link Zgłoś