Dodaj do ulubionych

Zegary w Olsztynie

25.02.03, 22:09
Jeden jest na nowym ratuszu. Sa jeszcze inne?
Obserwuj wątek
    • Gość: thor Re: Zegary w Olsztynie IP: 213.76.0.* 25.02.03, 22:34
      Jeden jest na ul.Partyzantów,pomiędzy placem Bema,a salonem Skody.
      • Gość: rita Re: Zegary w Olsztynie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 22:35
        następne są na Dworcu Głównym
        • Gość: thor Re: Zegary w Olsztynie IP: 213.76.0.* 25.02.03, 22:46
          Elektroniczny jest na budynku Telekomunikacji Polskiej na ulicy Piłsudskiego.
          • Gość: rita Re: Zegary w Olsztynie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 22:47
            myślę , że na Dworcu Autobusowym też jest - ja już podałam dwa zegary , kto
            mnie przebije
            • Gość: rita Re: Zegary w Olsztynie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 22:48
              podaję trzeci zegar - na Zamku też musi być
          • Gość: klik Re: Zegary w Olsztynie IP: *.tvk.tpsa.pl 25.02.03, 22:47
            Słoneczny na Starym Ratuszu (od arkad po lewej stronie)
            • Gość: rita Re: Zegary w Olsztynie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 22:49
              a gdzie te arkady ?
              • Gość: thor Re: Zegary w Olsztynie IP: 213.76.0.* 25.02.03, 22:54
                Kolejny zegar jest nad witryną zegarmistrza na Staromiejskiej.
                • Gość: rita Re: Zegary w Olsztynie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 22:59
                  dobra, podaję czwarty zegar - na stadionie leśnym i ile tam jeszcze jest
                  stadionów
                  • Gość: thor Re: Zegary w Olsztynie IP: 213.76.0.* 25.02.03, 23:03
                    Na leśnym?Jakoś nie kojarzę tam zegara.W którym miejscu?
                    • Gość: thor Re: Zegary w Olsztynie IP: 213.76.0.* 25.02.03, 23:05
                      Mój czwarty zegar jest(chyba)na budynku zajezdni autobusowej na Kołobrzeskiej.
                    • Gość: rita Re: Zegary w Olsztynie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 23:05
                      na każdym stadionie musi być zegar, stadion bez zegara to nie stadion , to
                      pole, jak nie ma to wnoszę o założenie go .
                      • Gość: thor Re: Zegary w Olsztynie IP: 213.76.0.* 25.02.03, 23:07
                        Na Stomilu zegar jest,ale leśny to teraz rzeczywiście tylko pole.
                        • Gość: rita Re: Zegary w Olsztynie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 23:09
                          dzięki za rozmowę , trzeba zejść ale i tak dużo zegarów podałam z samego Krakowa
                          • Gość: thor Re: Zegary w Olsztynie IP: 213.76.0.* 25.02.03, 23:16
                            Również dziękuję.I gratuluję wyniku.Dobrej nocki życzę.
                            • Gość: klik Re: Zegary w Olsztynie IP: *.tvk.tpsa.pl 25.02.03, 23:26
                              arkady - tam gdzie jest "Dziupla" a kwiaciarki handlują
                              kwiatkami
                              • Gość: klik Re: Zegary w Olsztynie IP: *.tvk.tpsa.pl 25.02.03, 23:27
                                zegary pojawiły się w w autobusach MPK
                                • Gość: klik Re: Zegary w Olsztynie IP: *.tvk.tpsa.pl 25.02.03, 23:29
                                  u mnie w pokoju ( w firmie) jest na szafie, na stole i na
                                  ręku. ( jest oczywiście też zegar biologiczny - niestety
                                  regulujący palenie papierosków)
                                  • being28 Brawo Rita!! 26.02.03, 07:33
                                    Rita, niezle strzelalas:) W wiekszosci przypakdow trafilas:)
                                    A ja mam najlepsze i najszybsze zegary!!!!!!
                                    • Gość: rita Re: Brawo Rita!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.02.03, 21:04
                                      strzelam dalej i proszę o nagrodę
                                      - zegar słoneczny przy zamku
                                      - przyszłościowy wirtualny zegar na Bramie
                                      osiem zegarów wymieniłam , należy mi się nagroda
                                      i wiem jaką chcę
                                      • being28 Re: Brawo Rita!! 26.02.03, 21:38
                                        Nagroda? Mozesz pociagnac to dalej?
                                        • Gość: klik Re: Brawo Rita!! IP: *.tvk.tpsa.pl 26.02.03, 21:41
                                          Rito, specjalnie w nagrodę dla Ciebie zamówiłem
                                          "wybijanie" - "o Warmio moja miła" o 12.00 z wieży
                                          ratuszowej. Wiedz, że to tylko dla Ciebie ;-)
                                      • being28 Zegar na zamku 26.02.03, 21:39

• Gość: rita Re: Zegar na zamku IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.02.03, 21:45
                                          bardziej ciekawi mnie co śpiewacie przy goleniu ?
                                      • being28 Zegar na zamku 26.02.03, 21:48
                                        Dawno, dawno temu na zamku przebywal znany polski/warminski/niemiecki badacz i
                                        odkrywca zwany Mikolajem Kopernikiem. Siedzial sobie na kruzganku (4 bledy
                                        ortograficzne) i patrzyl na slonce. W tamtych czasach wieza byla nizsza.
                                        Promienie slonca przez wyrwy w szczycie wiezy padaly na kruzganek. Wielki
                                        astronom pewnego dnia polozyl na kruzganku naczynie z plynem (pani w muzeum
                                        nie wiedziala co), promienie odbijaly sie od powierzchni cieczy na
                                        sciane.Kazdego dnia promien przechodzacy przez szczeline/wyrwe w wiezy odbijal
                                        sie w innym miejscu i pan K. rysowal na scianie kreski. Byl madry i z tego
                                        powstaly jego teorie i inne duperele. Do naszych czasow zachowala sie czesc
                                        bazgrolow i mozne je ogladac.
                                        Taki oto jest zegar na zamku.
                                        • Gość: rita Re: Zegar na zamku IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.02.03, 21:51
                                          a zegar słoneczny tam jest?
                                          • Gość: being28 Re: Zegar na zamku IP: *.icpnet.pl 26.02.03, 22:34
                                            Nie widzialem, moze jest w piwnicy?
                                            A tak naprawde to na zamku jest zawsze cien.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka