Dodaj do ulubionych

Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 19:29
Najnowsze newsu donoszą o skrupulatnie przygotowywanej grze politycznej PO
przy wyborach na Prezydenta Olsztyna. PO skompromitowane w oczach nawet
swoich działaczy przez wybory władz w jej szeregach próbuje na siłę wytypować
jakiegoś kandydata na Prezydenta... Po wielu sprzecznych informacjach
odnośnie Staroniowej, Goljata, Dąbkowskiego PO kombinuje taki układ:
- wystawiają na kandydata Dąbkowksiego o ile dostanie zarzuty odnośnie
aquaparku na jego miejsce wskakuje Senator Górecki.... Następnie Górecki
udziela poparcia dla Dąbkowskiego, który będzie kandydydował na Senatora.
Jężeli okaże się że Dąbkowski nie będzie oskarżony pozostaje nadal kandydatem
PO na Prezydenta.
I moje pytanie czy PO chodzi o dobro Olsztyna czy tylko o zagarnięcie władzy
za wszelką cenę. ? Wydaję mi się że raczej o to drugie..... Mam nadzieję że
wyborcy PO w Olsztynie przejrzą na oczy......

PRECZ Z KOMUNA I OLSZTYŃSKIM UKŁADEM!!!!!!
Obserwuj wątek
    • kecawy Czyli kandydat z łapanki ? 04.09.06, 19:33
      Oj PO co się z tobą w Olsztynie dzieje

kecaw pozdrawiający sympatyków PO
    • Gość: kik Re: Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 19:36
      Czyżby ten post to robota Staroniowej?
      • Gość: zyz Re: Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 04.09.06, 20:16
        No nie, to znowu takie różne ziutki kecawe. Chyba jeszcze szkoła sie nie
        zaczęła na dobre.
        • Gość: ziutek Re: Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 20:23
          zyz spytaj się kolegów z PO to zobaczysz ich minę ...akcja miała być tajna :)))
          • taras70 Re: Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!! 04.09.06, 21:44
            jaka tam tajna akcja : zwykla polityka !
            • Gość: Bolesław Re: Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:10
              Hm, ciekawa myśl, a być może pomysł. Wykorzystac autorytet Rektora, a potem
              wsmyknąć Dabkowskiego. Na Senatora istotnie miałby szansę, zwłaszcza przy
              pokaźnej kasiorce wyłozonej na kampanię. Pytanie, a gdzie jest DOBRO OLSZTYNIAN
              I PRZYSZŁOŚĆ MIASTA nie musi uzyskać prawdziwej odpowiedzi. Istotnie PO miota
              sie niemiłosiernie, a może jest po prostu omotana.
              • Gość: zyz Tajna gra komputerowa? IP: *.olsztyn.mm.pl 04.09.06, 22:32
                Na tym świecie same tajne dzialania, gry, akcje, uklady, spiski, agenci,
                sprzysiężenia ... ciekawe skąd ziutki dowiaduja sie o tym wszystkim? Mają
                tajnych informatorow?
                • Gość: oko Re: Tajna gra komputerowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:45
                  Co za idiotyzmy wypisujecie.Ludzie uczcie się podstaw wiedzy spolecznej.
                  • Gość: zyz Re: Tajna gra komputerowa? IP: *.olsztyn.mm.pl 04.09.06, 23:38
                    A ciekawe, gdzie podział sie sławny agent Delegat? Może ziutek wie, co z tą
                    sprawą?
    • Gość: ziutek Re: Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!! IP: 212.160.172.* 05.09.06, 08:49
      Śledząc moje wcześniejsze posty z newsami zawsze opisywałem temat sprawdzony.
      Tak samo jest z tą próba rozgrywki walki o fotel Prezydenta. To że dochodzą
      takie informacje do społeczeństwa śweiadczy tylko o tym że w PO są też
      jednostkowo porządni ludzie.... Olsztyńską PO zawładnęła grupa osób chcących
      zbić niezły interes na rządzeniu miastem... Widać to po liście kandydatów na
      Radnych.... Prawie wszyscy to farbowańcy dawne SLD-OWO... Widać jak układ
      działa...... Pierwsze sygnałay współpracy SLD-owa i ludzi z nimi związanymi a
      Senatorem Góreckim czyli PO była akcja oddania przystani OKS dla
      Uniwersytetu... itditd..
      Dlatego jako sympatyk PIS uważam że jedyną dobrą kandydatura na Prezydenta
      Olsztyna jest Jertzy Szmit.. Różni podjadacze będą gadać o kompetenacjach
      itp... Ja wiem jedno tylko on może wywalić układ i korupcję z naszego miasta a
      tym samym wielu się może zdziwić jak dobrym może być Prezydentem. Dla mnie
      najważniesza cechą Prezydenta powinna być UCZCIWOŚC!!!!, a tego akurat Szmitowi
      nie brakuje...
      • Gość: zatorzanka Re: Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 10.09.06, 22:28
        Witaj Ziutku. Czytam co napisałeś i dziwię się Twojemu sposobowi rozumowania.
        Zgadzam się z jedną rzeczą. Uczciwość jest bardzo ważna, ale nie wiem, czy
        Twoja pamięć sięga do czasów gdy Jerzy Szmit - nota bene w moim postrzeganiu
        porządny facet - był przez jakiś czas marszałkiem regionu. Niestety nie był to
        najlepszy rozdział w jego karierze. Mimo całej sympatii dla niego nie jestem w
        stanie zaakceptować nieudacznictwa. Nic mu nie wychodziło, jedynie bałagan i
        chaos. Kiepski PR. Myślę, że Szmit dużo więcej dobrego może zrobić jako
        senator, zresztą daje powody do takiego myślenia. Widziałam kilka jego
        wystąpień ( bo kilka było ) i były to wystąpienia wyważone i celowe - no może z
        jednym wyjątkiem,, gdy chciał wyciąć konkurencję w wyborach czyli Czesia i
        Szatkowskiego -swoją poprawką do ustawy lustracyjnej. Nie jestem fanem
        komuszków ale nawet nie potrafił tego zrobić tak by nikt się nie zorientował. Z
        obawą myślą o takim człowieku jako prezydencie. Wydaje mi się, że może mieć
        probelm z zorganizowaniem urzędu do zdobycia unijnej kasy by poprawić nam
        życie - zwykłym olsztynianom. Nie lubię partyjnych etykiet i pochylę czoła nad
        kandydatem który będzie wiedział czego Olsztyn i jego mieszkańcy potrzebuje.
        Patrząc na przykład Wrocławia to najczęściej przychodzi mi na myśl hasło -
        energii i rozsądku. Ludziom w Olsztynie tego nie brakuje - oby tylko mądrze
        wybrali a nie znów partyjnie....
    • Gość: ziutek Re: Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!! IP: 212.160.172.* 05.09.06, 09:49
      dyskusja ucichła...koledzy z PO są chyba zdziwieni:))))
      • Gość: ziutek Re: Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!! IP: 212.160.172.* 05.09.06, 14:26
        Podbijam temat no i dlaej czekam na wypowiedzi forumowych PO-wców...
        Dziwna ta cisza - czyli news sprawdzony:)
        • stalowy.misiek Uczciwość? 05.09.06, 14:40
          Uczciwość w PiS? Żarty! Obłudnicy i fałszywcy! Tanie państwo! Dobre sobie!
          Nie widzę Szmita, jako Prezydenta! Przyjdzie i wymieni kolesi na kolesi! Byleby
          tylko mieli legitymację PiS. A środowisko olsztyńskiej PO zaspało strasznie.
          Nie mają porządnego kandydata. Szkoda.
          • Gość: ziutek Uczciwość IP: 212.160.172.* 06.09.06, 09:54
            Widać ze faktycznie nie znasz Szmita...
            A wymiana ludzi musi być bo Ratusz do taka nasz łódzka ośmiornica... i czas
            skończyć z tym czewrwonym "układem" w Olsztynie..
            A Szmit musi otaczać się fachowcami bo tylko oni gwarantują rozwój naszego
            miasta.. Kolesie to mogą być ale w partii...
    • chochlik63 Re: Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!! 07.09.06, 07:53
      Co to za bełkot?
      • Gość: 6zmysł Re: Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 07:59
        swój słyszysz? idź do laryngologa
        • Gość: ziutek Re: Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!! IP: 212.160.172.* 08.09.06, 09:24
          Jednak dziwna cisza ...Myśłałem że chociaż jacyś PO-wcy będa dementować a tu
          nic... Mam nadzieję że popsułem im szyki......

• Gość: dr Re: Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.09.06, 09:55
      Też słyszałem o tej "sztuczce" kilka dni temu z dość wiarygodnego żródła.
      Szkoda, że olsztyńska Platforma została opanowana w większości przez cwaniaków-
      karierowiczów infiltrowanych i manipulowanych przez byłych esbeków,lekko
      podfarbowanych komuchów i "koncesjonowanych biznesmenów", którzy działali ręka
      w rękę z CJM i SLD z wielką dla siebie korzyścią, opluwali PO w ramach
      demokracji.pl, a teraz stają od walki o prezydenturę w Olsztynie. Zresztą dla
      nich przejęcie ratusza to brzytwa której muszą się chwytać bo jeśli dojdzie do
      władzy kandydat prawicy j. Szmit,to koniec interesów i synekur.Wyjdą na jaw
      wszystkie kombinacje i machloje. Maniana z Góreckim może być taką próbą
      ogłupienia olsztyńskich wyborców, żeby wszystko zostało po staremu(tak jak na
      UWM).
      • squadron Re: Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!! 08.09.06, 11:24
        mam nadzieje ze rektor górecki ma na tyle rozsądku by trzymać saię z dala od
        cwaniaków z PO.
        • Gość: katar Re: Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:59
          a nie on to rozgrywa?!
      • Gość: pisuar Re: Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 23:14
        Dr- Aleksandrze, pierwszy raz prawie w całości zgadzam się z Tobą, poza
        wypowiedziami dotyczącymi Rektora Góreckiego. Ale przypomnij sobie, jak byłeś
        do niedawna jeszcze posłem PiS i Twoim sojusznikiem był Jerzy Czesław.
        Zapomniałeś o bliskiej współpracy z prezydentem miasta Małkowskim. Akutat Pan -
        Aleksanderze nie powinien zabierać głosu w sprawie interesów i kombinacji.
        • Gość: pisuar Re: Tajna gra olsztyńskiej Platformy !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 23:18
          Ja też uważam, że Rektor powinień trzymać się , jak najdalej od PO i nawet
          nikomu nie podawać ręki, bo bedzie mu śmierdziała, zwłaszcza od niektórych
          lokalnych "działaczy"
          • Gość: Po-wiec A mój pomysł jest taki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 15:48
            Pogadajcie z Procykiem, byłym prezesem Pojezierza, podobno wybitny fachowiec,
            społdzielcy z Pojezierza podobno nie moga przeboleć, że Lidia Staroń go
            pogonila.
            Tym sposobem PO jakoś wynagrodzi krzywdę wyrządzoną przez członka PO
            czlowiekowi a ponadto Procyk pogodzi walczących między soba rywali!
            • Gość: kik Re: A mój pomysł jest taki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 21:59
              Dla mnie Twój pomysł bardzo sie podoba i myślę, że dla wielu innych też.
    • Gość: Ma~Tylda No to na kogo głosować ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:09
      poradnikwebmastera.blox.pl/2006/07/Glosujac-na-PiS.html tutaj coś
      napisali, a ja nie rozumiem. To głosować na ten PiS czy nie ??? :))))))
      • Gość: ziutek Re: No to na kogo głosować ? IP: 212.160.172.* 08.09.06, 13:28
        Samoobrona to inna partia , inne cele, inne ideologia ( a czy wogóle taką
        ma??)..
        Lepper znalazł sie w dobrym miejscu o odpowiedniej porze no i jeszcze PO mu
        pomogło.. Wg mnie Kaczyńscy nie długo się z nim rozstaną....
        • Gość: S'Kubana Re: No to na kogo głosować ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 11:52
          Odnoszę wrażenie, że jednak bracia K. nie zrezygnują ze wspólnego rządzenia
          Polską z Lepperem. PiS bez Samoobrony byłby niczynm- bo co mógłby zdziałać rząd
          mniejszościowy? A czy Samoobrona ma jakieś ideologie? Na pewno, skoro idzie
          ramię w ramię z prawymi i sprawiedliwymi braćmi K. :)))) Samoobrona to już
          przecież zupełnie inna partia ....
    • Gość: ziutek Jeszcze nowsze newy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 20:44
      Jest news że PO dogadało się z Ryńskim. Ryński powsadzął na listy PO swoich
      ludzi , ponoć już czuje się znów nowym marszałkiem....
      Powstała nieformalna koalicja PO-SLD
      • Gość: ziutek Re: Jeszcze nowsze newy!!! IP: 212.160.172.* 11.09.06, 09:07
        Jakiś głos w dyskusji ??? Co na to wyborcy PO???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka