Dodaj do ulubionych

Kliencie, pilnuj się sam

09.03.03, 19:24
Okradziony powinien jeszcze przeprosic Tesco, ze zaklocil spokoj
ochroniarzom.
Obserwuj wątek
    • being28 Re: Kliencie, pilnuj się sam 09.03.03, 19:26
      Stracil telefon, ale chociaz ochroniarze go nie pobili:)
      Z drugiej strony po co sa kamery w sklepach. W okolicach kasy
      napewno jest ich kilka. Ochroniarzom zawsze latwiej zlapac
      staruszke niz kilku wyrostkow.
      • Gość: thor Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: 80.51.57.* 09.03.03, 19:38
        Po co są naprawdę kamery w supermarketach?Ochronirze podpatrują ile klient ma
        jeszcze pieniędzy.Jak ma za mało,to jest ze sklepu usuwany,a jak ma jeszcze
        trochę grosza to trzyma się go pomiędzy półkami i usuwa wtedy jak już wszystko
        wyda.Pokazówkę "z łapaniem złodzieja"robi się dla tych,co ośmielili się przyjść
        bez forsy ;-)
        • mika_1 Re: Kliencie, pilnuj się sam 09.03.03, 22:08
          Cóż - wydaje mi się, że akurat w tej kwestii nie można winić sklepu jako takiego, a pracowników ochrony. Nie zachowali się tak, jak powninien to zrobić każdy normalny człowiek. W tej sytuacji rzeczywiście powinni udostępnic telefon i używając swojej "pozycji" przytrzymać podejrzanego. Faktem jest, że Tesco posiada tak rozbudowane procedury, że czasem nawet w najprostszych kwestiach człowiek zaczyna się gubić. A struktura firmy jest tak zagmatwana, że w zasadzie nie wiadomo, do kogo się zwrócić w razie wątpliwości. Dlatego tak częśto ludzie wolą nie robić nic, niż zrobić cokolwiek i nie daj Boże podpaść. Ale faktem jest, że Tesco współpracuje z różnymi agencjami ochrony - a te, wiadomo, zatrudniają róznych ludzi.... I tu własnie powinna się firma bardziej przyłożyć i dokładnie przyjrzeć ludziom, którzy działaja w jej imieniu. Dyraktorowi olsztyńskiego sklepu opisana sytuacja powinna dać do myslenia... Ale czy da??
    • Gość: f Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: *.ols.vectranet.pl 09.03.03, 22:50
      najlepsze jest to, ze lesla wczekaj to znana persona w okolicach olsztynskiej
      policji i sm-kiedys byl pracownikiem jednej z instytucji i nawet mial niezla
      funkcje
    • Gość: Maria Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 05:56
      Takie stwierdzenie pana Czekaja dyskwalifikuje go jako szefa
      ochrony.Gdy był komendantem komendy miejskiej policji to chyba
      mówił,że policję nie interesują kradzieże w supermarketach,tym
      powinni zająć się ochroniarze,policja może to przyjąc do
      wiaomości.Paranoja w pełni.Jeżeli ochrona TESCO tak zapewnia
      bepieczeństwo klientom to wolę przestać robić zakupy w tym
      sklepie.A ogółem mogę powiedzieć,że jak był HIT to chętnie
      robiłam tam zakupy.Teaz jest tam coraz gorzej.I jeszcze to,że
      TESCO jest ostoją dla złodzieji,sankcjonowaną przez szefa
      ochrony.
    • Gość: Maria Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 05:57
      Takie stwierdzenie pana Czekaja dyskwalifikuje go jako szefa
      ochrony.Gdy był komendantem komendy miejskiej policji to chyba
      mówił,że policję nie interesują kradzieże w supermarketach,tym
      powinni zająć się ochroniarze,policja może to przyjąc do
      wiaomości.Paranoja w pełni.Jeżeli ochrona TESCO tak zapewnia
      bepieczeństwo klientom to wolę przestać robić zakupy w tym
      sklepie.A ogółem mogę powiedzieć,że jak był HIT to chętnie
      robiłam tam zakupy.Teaz jest tam coraz gorzej.I jeszcze to,że
      TESCO jest ostoją dla złodzieji,sankcjonowaną przez szefa
      ochrony.
    • Gość: pioter Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 10.03.03, 06:48
      Wniosek jest prosty - idąc do Tesco trzeba mieć dwie komórki - jedną, by ją
      mogli ukraść, drugą - by zadzwonić po policję. No i przydałoby się jeszcze ze
      dwóch prywatnych ochroniarzy, by nie zakłoćać spokoju ochronie z Tesco, bo
      jeszcze walną na gablotkę "Tych klientów nie obsługujemy" ...
    • Gość: Robert Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: 195.205.164.* 10.03.03, 07:16
      Od dziś nie KUPUJCIE W TESCO
    • Gość: Szczytno Re: NIE KUPUJE JUZ w TESCO GDY ktoś chciał mi ukraść u IP: 195.205.164.* 10.03.03, 07:17
    • Gość: klient Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 07:35
      Zmieniam sklep,jeszcze mnie w TESCO okradną ochroniarze.
      • angela-rt Re: Kliencie, pilnuj się sam 10.03.03, 13:54
        Najgorsze jest to ,ze w takich sklepach klient często obserwowany przez
        ochrone,czuje sie jak złodziej bo i traktowany jest jak potencjalny złodziej to
        czuje sie na plecach wzrok pilnujących,przenika całe ciało i człowiek
        nieświadomie zaczyna sie denerwować,nie ma dyskrecji w tym co robią,dlatego
        wole np. Rast tam ochrona milsza i zakupy dobrze sie robi,a i tłokow takich nie
        ma,koszykami sie nie zabijają ludziska
        • Gość: pioter Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.03, 21:10
          O, co do Rasta, to popieram - tam zawsze czułem sie klientem, a nie intruzem.
          Miejmy więc w d...e anglosasów, wybierzmy polski kapitał!
          • angela-rt Re: Kliencie, pilnuj się sam 10.03.03, 21:12
            I jaki przytulny:))
            • Gość: 1 Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 21:26
              Obawiam sie ze tak jest we wszystkich hipermarketach w tym miescie.Tylko nie
              wszyscy klienci zdecydowali sie opowiedziec o tym gazecie. Moze maly
              bojkocik,zeby choc o pol procent im obroty spadna, to wtedy moze zaczna zwracac
              uwage na klientow.
              • angela-rt Re: Kliencie, pilnuj się sam 10.03.03, 21:31
                No to chyba na wątku o Leclerku,bojkot rozpoczety,ale mysle ze dotyczy
                wszystkich hipermarketow
    • Gość: giga Re: Kliencie, pilnuj się sam IP: server:* / *.gazeta.pl 10.03.03, 21:41
      HIT był niezły.TESKO to szmateks drugiej kategori.Te białe opakowania sprawiają
      że towar wygląda jak z zapasów wojskowych.Cały środek to bublowate
      rozkompletowane ciuchy.HORROR.
      • toja77 Re: Kliencie, pilnuj się sam 11.03.03, 17:04
        Problem polega na tym, że przykre sytuacje, które przeżyli inni ludzie nas nie
        wzruszają. Przykład to właśnie ta sytuacja w Tesco. Po takiej informacji nie
        powinienem już nigdy tam zajrzeć, a ja i tak dalej właśnie tam robię zakupy,
        bo... (i tu mógłbym podac kilka powodów). I myślę, że tak będzie aż do jakiegoś
        przykrego zdarzenie, które mnie spotka w hipermarkecie. Choć gdyby ktoś ogłosił
        bojkot to pewnie bym się do niego przyłączył. Osobiście bojkotuję TP SA. I nie
        tylko ja jeden, ale kilku moich znajomych również. MOże dzięki takiemu
        bojkotowi zaczęli obniżać ceny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka