Dodaj do ulubionych

CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA

11.03.03, 23:28
My Elblażanie już to zrobiliśmy, teraz pora na Was.
U nas środek miasta jest na dzielnicy Bielnik.
A pod linkiem jak to przebiegało na elbląskim forum:
www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=56&w=4742373
Jak oceniacie taki pomysł?
Może Wasza redakcja sie tym zajmnie?

Obserwuj wątek
    • student_el pardon: miałem na mysli Bielany 11.03.03, 23:46
      Ale mniejsza o większość, wątek mówi o Waszym mieście, a niektórzy nie lubia
      jak się tu ktoś rozpisuje o Elblagu;)
    • Gość: thor Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA IP: 80.51.57.* 12.03.03, 10:31
      Po zapoznaniu się z mapą myślę,że środek Olsztyna jest w okolicach
      Staromiejskiej ,czyli na starym mieście.
      • Gość: Spacz Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA IP: *.wne.uw.edu.pl 12.03.03, 17:26
        To zalezy przeciez czy srodek sie wyznacza jako srodek ciezkosci figury
        utworzonej przez granice olsztyna czy tez np. przeciecie sie linii laczacych
        najbardziej wysuniete punkty miasta. A jeszcze czy to sa najbardziej wysuniete
        punkty na pn, pd, wsch, zach. czy inaczej czyli od kilku punktow.

Tak wiec mamy jak kazde miasto kilka srodkow Olsztyna.
      • toja77 Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA 12.03.03, 17:35
        Gość portalu: thor napisał(a):

> Po zapoznaniu się z mapą myślę,że środek Olsztyna jest w okolicach
        > Staromiejskiej ,czyli na starym mieście.

Potwierdzam. Też uważam, że gdzies w tych rejonach....
        • student_el Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA 13.03.03, 10:02
          Więc mówicie środek miasta w centrum.
          Coś mało Was ten temat zainteresował.
          • Gość: detritus Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 10:11
            Bo srodek miasta jest ruchomy ;o)
            Tak optycznie, patrzac na mape, wypada w okolicy skrzyzowania 1 Maja z
            Partyzantow...
    • Gość: andrzej Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA IP: *.up.gov.pl / 10.0.0.* 13.03.03, 11:03
      Środek Olsztyna jest tam gdzie jego, to znaczy Olsztyna, Prezydent. Gdy ten się
      przemieszcza to i środek za nim. Tak więc środek Olsztyna może być na Starym
      Mieście, w Elblągu i wielu zaprzyjaźnionych miastach europejskich gdzie zapewne
      Prezydent uda się swoim nowym samochodem za 100 000 zł.
    • ol4 Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA 13.03.03, 17:58
      student_el napisał:

> My Elblażanie już to zrobiliśmy, teraz pora na Was.
      > U nas środek miasta jest na dzielnicy Bielnik.

Elblag znowu na czele. tam powstaja najciekawsze pomysly.
      • student_el Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA 14.03.03, 17:31
        jAKBY NIE PATRZEĆ OL4 MASZ RACJĘ.
        • Gość: Luk Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.03, 20:25
          Spojrzałem na mapę i uznałem, że w okolicy dworca Olsztyn Zachodni.
          • angela-rt Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA 16.03.03, 20:32
            Srodek Olsztyna jest tam gdzie serce miasta,a jak wiemy dla kazdego to serce
            jest w innym miejscu.
            • student_el Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA 16.03.03, 21:35
              To w takim razie na przykałdzie Elblga, to środek powinien byc w sercu, czyli
              na Starym Mieście, a gdzie jest, ok 10 km dalej:) hehe, czyzby w wątrobie?
              • angela-rt Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA 16.03.03, 22:19
                a od kiedy Elbląg ma stare miasto,chyba stare-nowe miasto
                • student_el Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA 16.03.03, 22:43
                  Stare Miasto mamy od wieków. Zawsze było, nigdy nie zniknęło, co innego
                  kamienice. Eh ..gdyby nie wojna, mieliśmy przez 45 lat zaledwie garstkę
                  kamienic (nawet nie 20) z zabytkami takimi jak Katedra, Brama Targowa czy
                  budynki muzeum, biblioteki, galerii oraz pozostałości murów. eh ta komuna..co
                  oni nam tam chcieli postawić, blokowisko chcieli nam zrobić, nawet tramwaje
                  chcieli zlikwidować, dobrze, że się im tych rzeczy nie udało zrealizować. Bo
                  jak wyglądała by Katedra wśród bloków? A jak wyglądał by Elbląg bez tramwajów?
                  Ale, może wrócmy do olsztyńskieo srodka.
                  • angela-rt Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA 17.03.03, 18:52
                    te tramwaje to macie z Olsztyna-a szczerze mowiąc Elbląg przypomina mi
                    Kaliningrad-sory
                    • francuz_el Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA 22.03.03, 13:54
                      Zaden z nich juz dawno nie jezdzi, a zreszta bylo ich tylko pare...
                      • student_el Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA 22.03.03, 16:29
                        Poza tym nalezy też wspomnieć skąd trafiły one najpierw do Was, jesli nie
                        wiesz to ci podpowiem , ze też z Elbląga.
                        Nie mam zamiaru dyskutowac na temat, który był wielokrotnie poruszany.

• angela-rt Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA 22.03.03, 16:41
                          to po kiego grzyba tu zaglądasz?Nie masz zamiaru dyskutować to nie pisz
                          proste.Mogłam czegoś niewiedziec,ale przeciez prowadząc kulturalną dyskusje
                          moge dowiedzieć sie np. z forum.Wy ludzie z Elbląga macie agresje zakodowana?Bo
                          strzelacie na lewo i prawo,a nie o to chodz,potem płaczecie ze ludziska z
                          Olsztyna was nie lubia,sami pracujecie na taką postawei wystawiacie sobie
                          wizytowke.
                          • student_el Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA 22.03.03, 16:43
                            O co Ci kobieto chodzi?
                            Sama sobie wizytówkę wystawiasz.
                            Grzeczniej może trochę co?

Jak sie nie wie to sie pyta, a nie się stwierdza!!!!!
                            • angela-rt Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA 22.03.03, 16:56
                              Twoj poziom dyskusji iście na poziomie piaskownicy,troche uśmiechu,a kultury
                              mnie nie ucz,bo Tobie brakuje jej najbardziej.
                              • student_el Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA 22.03.03, 16:57
                                Oczywiście wmawiaj mi jak najbardizej to co Tobie jest dane.
                                • angela-rt Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA 22.03.03, 17:04
                                  Nie wciągaj mnie w gierki typu My lepsi Wy gorsi.Nie mam zamiaru kłócic sie z
                                  Tobą i tracic energie na jakieś bzdety.Nie wiem z czego wynika Twoja postawa
                                  pewnie z kompleksow,ale to nie moj problem-spuszczam na to zasłone milczenia.
                                  • student_el Re: CZAS WYZNACZYĆ ŚRODEK OLSZTYNA 22.03.03, 17:15
                                    Kochanie znowu to robisz, naprawde ja nie ma takich cech charakteru jak Ty.
                                    Myślę, że cza zakonczyć te CZATOWANIE moja droga.
                                    Jestem pierwszym, ktory powie słowo KONIEC.

P.S nawet gdyby to lepiej mieć kompleksy na forum niż np jak się przyjedzie do
                                    miasta, przykład jeden był podany na forum naszym i Waszym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka