Gość: kasztan Re: Cukier, PRL, marketing... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 13:15 "Tu działa szara strefa, przyjeżdżają hurtownicy i właściciele sklepów z całej Polski, a my jesteśmy nastawieni na sprzedaż domową." Ci sami sklepikarze krzyczą głośno o "oszustwach" podatkowych wielkich sklepów i o tym, że oni mają towar najwyższej jakości, nie to co supermarkety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joko Re: Cukier, PRL, marketing... IP: *.ols.vectranet.pl 24.09.06, 19:45 Dominik puknij się w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert jedno slowo: zenada! 25.09.06, 13:02 ludzie czasami daja swiadectwo swego cwaniactwa i zachlannosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Dzicz i dziadostwo. 25.09.06, 13:52 Wystarczy ludziom obnizyć cenę o parę groszy, a juz pokazują swoje najgorsze instynkty ("wyrywali sobie towar"). Może to niefortunny zabieg marketingowy, ale bardzo udany socjologiczny. Pokazuje, kim naprawdę są Polacy- bandą dziadów, dla których "za darmo to i ocet słodki". Zastanawiające jest to, po kiego diabła przeciętnemu Kowalskiemu 100 kg cukru jednorazowo? Przychodzi mi na myśl tylko jedno skojarzenie: badanie ile procent cukru w cukrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Cukier, PRL, marketing... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 23:21 Dlaczego nie kupuja w hurtowni np. calego TIR-a cukru.Tam nie ma ograniczen,a ja kupie sobie w markecie 1 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Cukier, PRL, marketing... IP: *.ols.vectranet.pl 26.09.06, 16:23 Gość portalu: klient napisał(a): > Dlaczego nie kupuja w hurtowni np. calego TIR-a cukru.Tam nie ma ograniczen,a > ja kupie sobie w markecie 1 kg. Dlatego że nawet w hurcie jest drożej (niż 1,99)Nie dziwie się małym sklepikom.Mój kolega prowadził osiedlowy sklep i bardzo często kupował towary w promocjach hipermarketów ponieważ cena była niższa niż w jakiejkolwiek hurtowni w Olsztynie (zresztą ktoś o tym wspomniał)Wychodzi brutalna prawda o prowadzeniu własnego małego biznesu.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Cukier, PRL, marketing... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 01:07 To był cukier z dodatkiem chloru(podchloryn sodu)z cukrowni w Łapach.Zwykła trutka,dlatego taki tani Odpowiedz Link Zgłoś