Gość: izirajder Noramlna rzecz! IP: *.olsztyn.mm.pl 02.10.06, 11:04 Każdy tłukł się w podtawówce bez opamiętania tylko nie wszystkich ktoś nagrywał. Dobrze, że pięciu nie bije jednego. Chłopaki tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek dać im jeszcze noże i karabiny IP: *.trustnet.pl 02.10.06, 11:22 niech się debile pozabijają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron adres filmu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 11:24 Czy ktos ma adres ze stroną do tego filmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aureliana bzdury... IP: *.Red-83-44-132.dynamicIP.rima-tde.net 02.10.06, 11:36 moi rodzice tez nie chodzili na wywiadowki, tylko dlatego ze mi ufali, wszystko im mowilam, a wychowawca byl jakims psychopata i matka musiala walczyc sama ze soba, zeby mu nie powiedziec paru rzeczy najego temat. a dzieciaki sa w gimnazjum przeciez, na pewno nei ccha zwrocci uwgi swoich rodzicow tylko np tej blondynki co stoi po lewej i sie przyglada bojce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mako Tak się teraz bawią dzieci..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 11:43 Biedne dzieci wychowane bez zachamowań i dyscypliny.Brak rozrywki to je znajdują sami:ustawiane bójki, a takze pobicia,nakładanie koszy na śmiecie nauczycielom,pieprzenie się,\superexspres\.Tym teraz żyją.Nauczyciel w czasie przerwy umyka szybko do pokoju.I znów historia się lubi powtarzać.Przyjdą ze wschodu i zachodu i nauczą rozumu,gdyż Polska z przeszłości nie wyciągnęła wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
smentuff Kraje o sprawdzonej 02.10.06, 11:44 demokracji, jak Anglia przywracają kary cielesne. Może kilka pasów na gołą d... tym młodzieńcom uratowałoby ich w przyszłości, pokazało, że pewne zachowania są nieakceptowane i z całą surowością państwa prawa (nie mylić z "Prawem" i "Sprawiedliwością") karane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignacy1900 gimazjaliści piorą po twarzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 11:56 Przecież te dzieci chodzą na religię! Pytam się ile w tygodniu czasu spędzają na lekcjach religii? Jakie jest oddziaływanie katechetów na gimnazjalistów? Jaki mają autorytet? Czy boją się chodzić na lekcje? Przecierz są poddani idoktrynacji religijnej przez więcej godzin niż pracy wychowacy, pedagoga szkolnego, psychologa i dyrektora razem wzięci. Kto rozliczy proboszcza i biskupa za grzech zaniechania i nieumiejętności pracy z młodzieżą. Kto rozliczy za zmarnowane pieniądze z budzetu oświaty. Pracuję w szkole i wiem jaki autorytet mają u gimazjalistów katecheci! AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sharif Re: gimazjaliści piorą po twarzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 12:14 Zawsze tak bylo, jest i bedzie. Solowek sie ze szkol nigdy nie wyeliminuje i dobrze. Z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec, ze kilkukrotne rozbicie mi nosa czy tez przeze mnie komus, wyprostowalo wiele razy moj tok myslenia. Bedac malolatem zycie w szkole nie jest takie proste jak sie tu wiekszosci wydaje, nie wiem czy jestescie tak slepi czy tak bardzo pamiec Wam szwankuje, ze nie pamietacie jak sami byliscie mlodzi i chodziliscie do szkoly. Wydawalo sie czasem, ze kazdy dzien to walka o przetrwanie. Albo sie podnosilo rekawice i nastepnego dnia szlo z glowa podniesiona do gory, albo uciekalo i wlazilo w dupe nauczycielom siadajac /jakby inaczej/ w pierwszej laweczce. Najwazniejsze aby nie donosic i nie bic slabszych od siebie, a jak dwoch chlopaczkow chce sobie udowodnic racje nie mogac dojsc dyskusja do porozumienia to na pewno wyjdzie im to na zdrowie. Lepsza bojka na piesci niz tak jak w Krakowie ganianie sie po osiedlach z siekierami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalka? Re: gimazjaliści piorą po twarzach IP: *.olsztyn.mm.pl 02.10.06, 17:11 Mamy uczyć dzieci poszanowania godności człowieka; dzieci nie wolno bić ani w domu, ani w szkole; szarpanie i dokuczanie poniża dziecko i niszczy jego osobowość; czy przyzwolenie na takie zachowanie uczniów jest więc słuszne? Przecież "agresja rodzi agresję", a może rzućmy hasło; no to się bijmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 12:01 Jak byłem młody to też się po lekcjach biliśmy, nawet ostrzej było, bo walczyły ze sobą szkoły, skini z innego osiedla z pankowcami z naszego... Do tego uzywało sie "narzędzi" jeszcze. Tylko nikt tego nie nagrywal wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM trenuje KRAV MAGE 2 razy w tygodniu od 2 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 12:02 takich leszczy jak oni to ja rozwalam w ciagu kilku sekund, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk trenuje kyokushin 2 razy w tygodniu od 12 lat IP: 80.51.56.* 02.10.06, 12:09 takie leszcze jak ty smiesza mnie niezmiernie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojoj trenowałem kyokushin 2 miesiące 12 lat temu IP: *.chello.pl 02.10.06, 12:17 ha ha ha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo [...] IP: 195.205.192.* 02.10.06, 12:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Krav maga dla lam. IP: *.aster.pl 02.10.06, 12:51 Takich leszczy z Krav Magi chłopaki z ulicy ode mnie rozwalają 2oma ciosami. A chłopaki z boksu ode mnie w 3 sekundy. A dzieci 15letnie to każdy gieroj pobije, lamusie. 3 strzały boksera i leżysz. Żadne kopnięcie, nawet nie zdążysz złapać boksera. A chłopak z ulicy po prostu cię skatuje, bo on trenuje walkę na codzień naprawdę, a nie z jakimiś gejami na materacach ( z całym szacunkiem dla gejów ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: trenuje KRAV MAGE 2 razy w tygodniu od 2 lat IP: *.ncdc.pl 02.10.06, 13:04 To zrob nam wszystkim przysluge i rozwal sie sam np. w 2 sekundy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kareel [...] IP: *.core.lanet.net.pl 02.10.06, 12:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kareel [...] IP: *.core.lanet.net.pl 02.10.06, 12:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kornett Spotkajmy sie RAZEM w Warszawie 7 pażdziernika 02.10.06, 12:13 Nie chcemy, aby nas dzielono. Chcemy, żeby wreszcie było normalnie, Nie chcemy wojen na górze, ani na dole, Chcemy żyć RAZEM w jednej Polsce, Nie chcemy krzyku, agresji, bagna, przekupstwa, Chcemy Rzeczpospolitej naszych marzeń, Bez podziałów, korupcji i szantażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibon LINK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 12:33 czy ktoś może podesłać linka do tego filmu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R [...] IP: *.aster.pl 02.10.06, 12:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LECH-ARKA-CRACOVIA Re: soloweczka.patrz.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 13:59 ale ten niebieski pipa, bije sie jak baba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrozek Chcącemu nie dzieje się krzywda - IP: *.acn.waw.pl 02.10.06, 12:46 tak mawiali Rzymianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R [...] IP: *.aster.pl 02.10.06, 12:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya hmmm IP: 213.199.198.* 02.10.06, 12:54 założcie dzieciakom rękawice, zaprowadźcie na trening i wyrośnie nam Gołota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol :) [...] IP: *.ols.vectranet.pl 02.10.06, 20:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Pedagodzy z Bożej łaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 12:55 Pani zastępca ma weekend.Niesłychane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Pedagodzy z Bożej łaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 13:08 tak, olo, ma właśnie weekend jak każdy przyzwoity cz łowiek pracujący, może nawet siedzi wtedy w kościółku... Odpowiedz Link Zgłoś
september76 Dzieci nie chca wcale zwrocic na siebie uwagi 02.10.06, 13:11 ani nie prosza o pomoc. w mojej podstawowce, pod koniec komuny bylem pierwszys w sowim roczniku w takich walkach i nie bylo wowczs internetu.To po prostu meska szkola, mlodzi chlopcy potrzebuja takich wrazen.Bilem sie co najmniej raz w tygodniu,nazywalo sie to identycznie-"wyskakiwalismy na solo".Popychano nas na siebie, piesci,kopniaki, ale nie bilismy lezacego.Twardo,ale sprawiedliwie.Mysle, ze czlowiek uczy sie tam wiecej niz na kursach sztuki walki.Wyroslem z tego i nie uzywam przemowcy w ogole, ale nie uwazam, zeby bylo to cos strasznego.Powinno sie raczej pomoc organizowac mecze pilki noznej lub rugby i je filmowac.Ale dyrekcja na to nie wpadla pierwsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzat Re: dajmy dizeciakom boiska i sprzet!! IP: 69.32.167.* 04.10.06, 23:44 zgadzam sie, w podstawowce tez bylem na kilku "solowach", a o ile lepiej by bylo gdyby zamiast bic sie, moglibysmy wyszalec sie na boisku...a bosiko i sala byly zamykane po szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman no fakktycznie to chyba jakas udawana walka była!! IP: *.mlyniec.gda.pl 02.10.06, 13:14 no fakktycznie to chyba jakas udawana walka była!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antygimnazjalista Zlikwidować gimnazja IP: *.polkomtel.com.pl 02.10.06, 13:44 W gimnazjach są zgromadzeni ludzie w czasie najgorszego wieku testosteronu. wypuszczeni "ze smyczy", nauczyciele ich nie znają i szans na to nie mają (raptem 3 lata) A jak było po staremu 1. w 7,8 klasie podstawówki dzieci te były najstarsze - nauczyciele po 6 latach doskonale znali rodziców - tak czy siak wygłupy dzieci same przez się były ograniczone 2. w 1 klasie szk.ponadpodstawowej dzieci te były najmłodsze i niemożliwe były ich wygłupy 3. inna sprawa - teraz w LO czy technikum brak czasu na zrealizowanie programu (tak naprawdę gimnazjum to rozciągnięta 7 i 8 klasa) - 4 lata LO (5 lat technikum) zostało ściśnięte w 2,5 (3,5) roku (doszły niewiadomokomupotrzebne matury których porządne uczelnie nie chcą - a zajmują one nauczycielom 1,5 miesiąca - 1,5 miesiąca wyjęte z nauki dzieci!!!) 4. reforma edukacji za pana H. nie przyniosła zysków - jak się okazało w obliczeniach POMYLIŁ się o jedno zero!!! zamiast zysków są potężne straty finansowe i punkt 5 5. przejedźcie się na jakąkolwiek wieś - 15 letnie dzieci zamiast na miesjcu lub klka kilometrów muszą pałętać się gimbusem przez kikladzeisiąt kilometrów dzień w dzień - muszą czekać godzinami po lekcjach (bo nie wszyscy kończą o tej samej porze) i potem wracać zygzakiem po wszystkich wsiach (bo gimbusów i benzyny mało!) 6. reforma ta została wprowadzona na wzór francuski - tylko że tam się od tego akurat odchodziło i Francuzi wprowadzili reformę na wzór PRLu - bo okazało się że lepiej się nie da! Dlatego proponuję: 1. likwidacja gimnazjów i powrót do starego status quo 2. likwidacja matur (po skończeniu szk. średniej laurka że ją skończono (wykszt. średnie) - co to da - megaoszczędności (brak certyfikowanego drukowania i rozwożenia ton matur i wypłacania za n godzin dla nadzorujących/sprawdzających). Uczelnie i tak wolą własne egzaminy (w różnych dniach - brak ogromnego stresu dla maturzystów - teraz jeden zły dzień wyrostek etc i po zawodach - rok w plecy) Pozdrawiam zdrowomyślących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony Fight Club IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.10.06, 13:49 No proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mits Re: Tak się bawia dzieci IP: 66.55.151.* 02.10.06, 14:04 Weźcie sie za jeb***ych kaczorów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hyra Re: Tak się bawia dzieci IP: *.ols.vectranet.pl 02.10.06, 14:07 hahaha no i co teraz beda mieli kuratora na glowach?? bo sie ustawili na solowke?? widac bylo jeden sie ladnie usmiechna do kamery ic sie nei stalo... normalna sprawa w szkole i ani polsicja ani nauczeyciele ani kurator niepowinni miec tu nic do gadania, ale -.- ale ale ... jak uczniowie pala na przerwach i nauczyciele nic nei robia chociaz to widza to nitk z tego nei robi afery a tu nauczyciele mogliby sie wykazac :P dzis o 18 na TVP 2 mozecie sobie obejzec nasza szkole :P serdecznie zapraszam i pozdrawiam:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fightclub PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 18:11 Jakie spoleczenstwo takie solowki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (jak nie jak tak)5 Nagrane bójki gimnazjalistów w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 14:21 Co wy gadacie ... chyba to nic nie jest zlego ze chlopaki sie pokopia ... nie chodzi oto ze maja sie bic ... chodzi oto ze oni maja porachunki i nie potrafia tego inaczej wyjasnic jak biciem sie. Jak ktos mi powie ze za jego czasow tak nie bylo, nie dowiary, a pozatym ... kto sie bija dla zabawy niech sie zapisze na walki w klatkach- jak mu sie tak nudzi. A teraz media zrobia z tego niewiadomo co ... bujajcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu To wszystko nie tak IP: 62.29.133.* 02.10.06, 14:30 Nie chodzi o to ,że cytuje "...one chcą na siebie zwrócić uwagę, także dorosłych. Chcą, by ktoś się nimi zainteresował - tłumaczyła kurator w rozmowie z "Gazetą". - Ten film trzeba pokazać rodzicom, by przekonać ich, że muszą więcej czasu poświęcać swoim dzieciom. Część z nich nie interesuje się dzieckiem, nie przychodzi na wywiadówki, a w szkole pojawia się tylko w czerwcu przed zakończeniem roku, gdy nauczyciele wystawiają oceny." to wogle o to nie chodzi, chodzi o to ,że rodzine nie interesuja sie dziecmi tylko to sa sprawy dzieci. Poszło o to ze Gulcza przezywal Piła grubasem i takie tam i potem Piła powiedział zeby poszli na solówke. "nikt im nie przerywa" no ja watpie ze im nikt nie przerwał gdyby pani obejrzała dokładnie to było raz przerwane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim, Nagrane bójki gimnazjalistów w internecie IP: 62.29.133.* 02.10.06, 15:12 dlaczego wypowiadają sie osoby ktore w tym nie uczestniczyly? po co wymyslac cos czego sie nie widzialao? owszem. byl filmik. ale niektore osoby nie wiedza dopkladnie co sie wydrazylo. wiec czemu wogole sie udzielają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gim 13 Re: Nagrane bójki gimnazjalistów w internecie IP: *.olsztyn.mm.pl 02.10.06, 15:32 No proszę... czyżby się odezwała mamusia, która nakablowała do prasy? Teraz uczniowie mają przypał przez "mamusię anonimkę"... Gdyby nie ona wszystko było by normalnie. Lekcje, przerwy. Oczywiście, że dalej były by "solówy", ale jak widać na tych bujkach dzieciaki nic sobie nie robią... to jest tylko klepanie. Byłem tam i wiem, więc nie wygadujcie takich głupot, przecież oni się nie pozabijają... To jeszcze dzieci i na dodatek nawet nie wiedzą jak się bić... to tylko popychanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim :D Parodia :D IP: *.olsztyn.mm.pl 03.10.06, 19:50 to jest smieszne. Policja zgarnela osoby ktore sa na filmiku. I za co ?? Za to ze nie rozdzielili ich?? By ich rozdzielili i by jeszcze dostali. Ja tam bylem ale na filmiku mnie nie widac :D Odpowiedz Link Zgłoś
darek2104 Re: Parodia :D 04.10.06, 13:47 Dzieci i młodzież miały solówki od zawsze, żyję 40 lat. Tylko, że kiedyś nie było takiej techniki, aby to nagrywać.. Prywatnie jestem przeciwny bójkom i kibicowaniu tym co się biją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehehheheheheh o lolhhehe IP: 62.29.133.* 02.10.06, 15:56 dobrze dzieci bijcie sie jeszcze ostre z was pompy cisnąl ja bym sie trak jak wy niezrzenil hehehehheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś