groszek1 Re: ortopeda dla dzieci 01.10.06, 22:40 Przepraszam pospieszyłam się. Szukam dobrego ortopedy dziecięcego. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_a4 Re: ortopeda dla dzieci 05.10.06, 20:20 Polecę ci nie ortopedę a rehabilitantkę.Niestety ja swoje dziecko "wbiłam" w buty ortopedyczne,a później po wizycie u rehabilitantki okazało się , że niczego gorszego zrobić nie mogłam . Marta miała za słabe napięcie mięśniowe i stąd wynikały jej wady ortopedyczne.Po 2 miesiącach ćwiczeń efekt jest zdumiewający.Olsztyńscy ortopedzi nie cieszą się dobrą opinią u rehabilitantów. Polecam ośrodek "Reholandia" niedaleko Urzędu Pracy(przystanek przed Stomilem), w budynku Generali.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bluebutterfly Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 09:54 ile dzieciaczek ma lat ? i w czym jest problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
groszek1 Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 12:57 Witam córeczka ma lekko ponad 2 latka a synek prawie 4. Oboje mają problem ze stópkami a dokladnie - stopy płasko koślawe. Do tej pory chodzilam z nimi do przychodni Esculap na Brzozowej ale teraz są pewne komplikacje. Chciałbym skonsultować z lekarzem wyniki ćwiczeń i chodzenia w butach ortopedycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
bluebutterfly Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 16:13 Nie lubię pisać o leczeniu i lekarzach na forum. Napisałem Ci maila. Pozdr. Blue Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 18:16 polecam poradnie w szpitalu dzieciecym. wiem, ze sie czek, ale tam nie nciagaja na kase. bylam ze swoim dzieckiem prywatnie, pan doktor znlzl mu wade i powod do czestych odwiedzin u siebie. w poradni szpitala dzieciecego wysmiano diagnoze prywacirza. kasa to jedno, niepokoj o zdrowie dziecka to drugie. swinstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
adzia450 Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 18:48 Widzisz maretna u nas było odwrotnie. "Prywaciarz" wysmiał diagnozę lekarza ze szpitala dziecięcego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_s_i_a4 Re: ortopeda dla dzieci IP: *.ols.vectranet.pl 06.10.06, 19:57 Właśnie dlatego poleciłam rehabilitantkę.Ortopedzi często stwierdzają istniejącą wadę bez diagnozy czemu tak się dzieje.Rehabilitantka ustali przyczynę wady i dopasuje ćwiczenia,które ją skorygują.Buty ortopedyczne nie cofają wady a jedynie ją hamują,a i to nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 20:01 o nie, nie, nie:) pan doktor zrobil usg, a jakze. w naszym wypadku lekarze ze szpitala mieli racje: syn nie ma dysplazji. Odpowiedz Link Zgłoś
adzia450 Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 20:07 w naszym przypadku również było usg i lekarz "prywatny" miał rację córka nie miała i nie ma dysplazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: ortopeda dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 20:26 nasz "prywatny" lekarz nie wykrył asymetrii biodra. Rehabilitantka z Dziecięcego zauważyła to bez zdjęcia rtg (zdjęcie tylko potwierdziło diagnozę). Polecam rehabilitantów w Dziecięcym. Odpowiedz Link Zgłoś
gietpe Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 21:21 Jeśli jeszcze pracuje to dr.T.Politewicz w Szpitalu Dziecięcym w Poradnii. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 22:10 Wybierz się do Poradni Rehabilitacyjnej przy szpitalu dziecięcym. Najlepiej by było trafić do dr Żardeckiej Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ortopeda dla dzieci 07.10.06, 09:54 grzalka napisała: > Wybierz się do Poradni Rehabilitacyjnej przy szpitalu dziecięcym. Najlepiej by > było trafić do dr Żardeckiej prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ortopeda dla dzieci 07.10.06, 09:54 Gość portalu: kasia napisał(a): > nasz "prywatny" lekarz nie wykrył asymetrii biodra. Rehabilitantka z > Dziecięcego zauważyła to bez zdjęcia rtg (zdjęcie tylko potwierdziło diagnozę). > Polecam rehabilitantów w Dziecięcym. sa dobrzy. bylismy zdowoleni z rehabilitacji ( wzmozone napiecie miesniowe). Odpowiedz Link Zgłoś