Dodaj do ulubionych

ortopeda dla dzieci

01.10.06, 22:38
Obserwuj wątek
    • groszek1 Re: ortopeda dla dzieci 01.10.06, 22:40
      Przepraszam pospieszyłam się. Szukam dobrego ortopedy dziecięcego.
      • a_s_i_a4 Re: ortopeda dla dzieci 05.10.06, 20:20
        Polecę ci nie ortopedę a rehabilitantkę.Niestety ja swoje dziecko "wbiłam" w
        buty ortopedyczne,a później po wizycie u rehabilitantki okazało się , że
        niczego gorszego zrobić nie mogłam . Marta miała za słabe napięcie mięśniowe i
        stąd wynikały jej wady ortopedyczne.Po 2 miesiącach ćwiczeń efekt jest
        zdumiewający.Olsztyńscy ortopedzi nie cieszą się dobrą opinią u rehabilitantów.
        Polecam ośrodek "Reholandia" niedaleko Urzędu Pracy(przystanek przed Stomilem),
        w budynku Generali.Powodzenia
      • bluebutterfly Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 09:54
        ile dzieciaczek ma lat ? i w czym jest problem ?
        • groszek1 Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 12:57
          Witam córeczka ma lekko ponad 2 latka a synek prawie 4. Oboje mają problem ze
          stópkami a dokladnie - stopy płasko koślawe. Do tej pory chodzilam z nimi do
          przychodni Esculap na Brzozowej ale teraz są pewne komplikacje. Chciałbym
          skonsultować z lekarzem wyniki ćwiczeń i chodzenia w butach ortopedycznych.
          • bluebutterfly Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 16:13
            Nie lubię pisać o leczeniu i lekarzach na forum. Napisałem Ci maila. Pozdr. Blue
    • maretina Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 18:16
      polecam poradnie w szpitalu dzieciecym. wiem, ze sie czek, ale tam nie nciagaja
      na kase. bylam ze swoim dzieckiem prywatnie, pan doktor znlzl mu wade i powod do
      czestych odwiedzin u siebie. w poradni szpitala dzieciecego wysmiano diagnoze
      prywacirza.
      kasa to jedno, niepokoj o zdrowie dziecka to drugie. swinstwo.
      • adzia450 Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 18:48
        Widzisz maretna u nas było odwrotnie. "Prywaciarz" wysmiał diagnozę lekarza ze
        szpitala dziecięcego.
        • Gość: a_s_i_a4 Re: ortopeda dla dzieci IP: *.ols.vectranet.pl 06.10.06, 19:57
          Właśnie dlatego poleciłam rehabilitantkę.Ortopedzi często stwierdzają
          istniejącą wadę bez diagnozy czemu tak się dzieje.Rehabilitantka ustali
          przyczynę wady i dopasuje ćwiczenia,które ją skorygują.Buty ortopedyczne nie
          cofają wady a jedynie ją hamują,a i to nie zawsze.
    • maretina Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 20:01
      o nie, nie, nie:)
      pan doktor zrobil usg, a jakze.
      w naszym wypadku lekarze ze szpitala mieli racje: syn nie ma dysplazji.
      • adzia450 Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 20:07
        w naszym przypadku również było usg i lekarz "prywatny" miał rację córka nie
        miała i nie ma dysplazji.
        • Gość: kasia Re: ortopeda dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 20:26
          nasz "prywatny" lekarz nie wykrył asymetrii biodra. Rehabilitantka z
          Dziecięcego zauważyła to bez zdjęcia rtg (zdjęcie tylko potwierdziło diagnozę).
          Polecam rehabilitantów w Dziecięcym.
          • gietpe Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 21:21
            Jeśli jeszcze pracuje to dr.T.Politewicz w Szpitalu Dziecięcym w Poradnii.
            • grzalka Re: ortopeda dla dzieci 06.10.06, 22:10
              Wybierz się do Poradni Rehabilitacyjnej przy szpitalu dziecięcym. Najlepiej by
              było trafić do dr Żardeckiej
              • maretina Re: ortopeda dla dzieci 07.10.06, 09:54
                grzalka napisała:

> Wybierz się do Poradni Rehabilitacyjnej przy szpitalu dziecięcym. Najlepiej by
                > było trafić do dr Żardeckiej
                prawda.
          • maretina Re: ortopeda dla dzieci 07.10.06, 09:54
            Gość portalu: kasia napisał(a):

> nasz "prywatny" lekarz nie wykrył asymetrii biodra. Rehabilitantka z
            > Dziecięcego zauważyła to bez zdjęcia rtg (zdjęcie tylko potwierdziło diagnozę).
            > Polecam rehabilitantów w Dziecięcym.

sa dobrzy. bylismy zdowoleni z rehabilitacji ( wzmozone napiecie miesniowe).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka