Dodaj do ulubionych

ciesze sie ze PIS dostal baty

IP: *.olsztyn.mm.pl 14.11.06, 15:26
Karly intelektualne poniosly zasluzona porazke,duze miasta zaglosowaly przeciwko miernotom , wiekszosc ludzi o szerszych horyzontach umyslowych powiedzialy karlom - spieprzajcie dziady . Upajanie sie poparciem kmieci i przejetych podstepem moherowych babek w powiatach i malych gminach to zenada. Zanim pogonimy te holote napsuja jeszcze duzo w tym kraju ,ale koniec ich juz bliski.
Obserwuj wątek
    • Gość: myk Re: ciesze sie ze PIS dostal baty IP: 62.29.133.* 14.11.06, 18:00
      >wiekszosc ludzi o szerszych horyzontach umyslowych powiedzialy ka
      > rlom

większość ludzi zaślepionych. A co takiego wg Ciebie PiS popsuł? Który minister
      Ci się nie podoba? Religa? Ziobro? Gilowska? Giertych? To najlepsi ministrowie
      od lat i widzi to każdy, kto nie łyka bez zająknięcia tvn i Wyborczej tylko
      potrafi samodzielnie myśleć. I widzi to każdy, kto się w polityce orientuje a
      nie tylko powtarza zasłyszane slogany.
      a jeszcze słówko o ludziach o "szerszych horyzontach". Akurat jest odwrotnie. W
      moim otoczeniu wszyscy ludzie z wyższym wykształceniem i kilkoma fakultetami o
      szerokiej wiedzy politycznej, historycznej i ogólnej popierają PiS, a ludzie
      ograniczeni PO, bo to jest "trendy" i dali sobie wmówić, że jak poprą PO to
      automatycznie staną się "lepsi" i "inteligentniejsi". Ty najwyraźniej też w to
      uwierzyłeś.
      • maretina myk? 14.11.06, 19:58
        to byl zart, no nie?:)
        a jesli prawda, to znaczy, ze kilka fakultetow szkodzi. moze warto poprzestc na
        jednym?:)
        • Gość: myk Re: myk? IP: 62.29.133.* 14.11.06, 20:30
          maretina - jak zwykle bezbarwnie i bez klasy.
      • taras70 Re: ciesze sie ze PIS dostal baty 14.11.06, 20:09
        myk: rozumiem, ze ludzie z Twojego otocznia popieraja PIS, ale zapomnieli pojsc
        zaglosowac ?
      • Gość: ted Re: ciesze sie ze PIS dostal baty IP: *.ols.vectranet.pl 14.11.06, 20:32
        to co napisales to semantyczne naduzycie!!!
      • edico Re: A mnie się też PiS podoba ;o)) 02.12.06, 21:35
        Gość portalu: myk napisał(a):

> Ci się nie podoba? Religa? Ziobro? Gilowska? Giertych? To najlepsi ministrowie
        > od lat i widzi to każdy, kto nie łyka bez zająknięcia tvn i Wyborczej tylko
        > potrafi samodzielnie myśleć. I widzi to każdy, kto się w polityce orientuje a
        > nie tylko powtarza zasłyszane slogany.
        > a jeszcze słówko o ludziach o "szerszych horyzontach". Akurat jest odwrotnie.
        > W moim otoczeniu wszyscy ludzie z wyższym wykształceniem i kilkoma fakultetami
        > o szerokiej wiedzy politycznej, historycznej i ogólnej popierają PiS, a ludzie
        > ograniczeni PO, bo to jest "trendy" i dali sobie wmówić, że jak poprą PO to
        > automatycznie staną się "lepsi" i "inteligentniejsi". Ty najwyraźniej też w to
        > uwierzyłeś.

Jest to partia spijająca do cna naiwniaków i nieudaczników. Już niedługo spije
        Rokitę tak jak wcześniej Gilowską, Leppera, Giertycha...

Podoba mi się ten śmietnik PiS'owskiej historii. :)

A co do fakultetów? Hmm... Czasami więcej warta jest tzw. mądrość życiowa od
        zakutych nie wiadomo jakim sposobem fakultetów. Co wcale nie oznacza, że nie
        doceniam zdobytej wiedzy. Tylko szkoda w wielu wypadkach wysiłku i państwowej
        kasy na kształcenie ludzi, którzy tej wiedzy nie potrafią wykorzystać w życiu.
    • kecawa grzeszniku ! 14.11.06, 18:50
      Nienawiść to grzech i to grzech poważny

Kecaw zaniepokojony twoją duszyczką
      • Gość: xyz Re: grzeszniku ! IP: *.olsztyn.mm.pl 14.11.06, 19:04
        fakt, kecaw zatem nigdy z piekła nie wyjdzie
        • edico Wierzejski też chcie uciekać z katafalku 14.11.06, 19:56
          Gość portalu: xyz napisał(a):

> fakt, kecaw zatem nigdy z piekła nie wyjdzie

LPR nie jest ani na katafalku, jak obwieszczano wszem i wobec, ani nie została
          pożarta, ani nie zanikła. Jest - owszem - poobijana, ale nie pokonana. I w tym
          jest nasza nadzieja - pisze w swoim blogu poseł LPR.
          :)
        • Gość: reki Re: grzeszniku ! IP: *.ols.vectranet.pl 14.11.06, 19:56
          myk jesteś genialny!!!!
      • maretina Re: grzeszniku ! 14.11.06, 19:57
        kecawa napisał:

> Nienawiść to grzech i to grzech poważny
        >
        powiedz to:
        1) kaczorom
        2) rydzykowi
        3) jankowskiemu
        4) dornowi
        5) giertychowi
        6) wierzejskiemu
        ciekawe co oni n to?
        • kecawa Re: grzeszniku ! 14.11.06, 20:00
          Powiedziałem i odesłali mnie do Tuska .On zaś powiedział iż słyszał... i że
          mówią ....i ża on ma przekonanie... jak zwykle w swoim stylu mówił i niewiele z
          tego zrozmumiałem

z radosnym kwa kwa kecaw
          • maretina Re: grzeszniku ! 14.11.06, 20:02
            no prosze. no i mmy przyklad lze-elity.
            • martucha30 Re: grzeszniku ! 30.11.06, 16:24
              A tu jesteś rybeńko :)))))))))))))
              okres przeszedł i ból brzuszka maretinko?
              witaj wśród nie swoich :))))))))
      • algreg Re: grzeszniku ! 02.12.06, 21:41
        Wacek, zmień nick,a najlepiej jak przestaniesz się odzywać,miej honor,obciachu
        narobiłeś aż nadto.Może cię przyjmą do N.dziennika.na klakiera
    • Gość: tam Re: ciesze sie ze PIS dostal baty IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.06, 22:14
      A ja mam prawicowe poglądy i jestem z tego dumna.
      • Gość: loco Re: ciesze sie ze PIS dostal baty IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.06, 22:24
        Gość portalu: tam napisał(a):

> A ja mam prawicowe poglądy i jestem z tego dumna.

Masz na mysli wysokie podatki, panstwowe zarządzanie gospodarką, centralne
        rozdawnictwo (tzw solidaryzm) i rządy jednej partii na wszystkich szczeblach
        wszystkich trzech władz ustrojowych?
        To zapisz sie do PiSu albo do PRLu.

• Gość: z_forum Re: ciesze sie ze PIS dostal baty IP: *.olsztyn.mm.pl 30.11.06, 17:46
          Z forum:

>>> W Polsce nie ma żadnego „antykomunizmu”. „Antykomunizm” nie jest
          antykomunizmem... a nawet antysemityzm nie jest w Polsce – antysemityzmem. To
          maski. Żar prawicowej gorliwości wyrażający się językiem antykomunizmu i
          antysemityzmu skądinąd płynie!

Krótko?
          Źródłem prawicowej nienawiści jest totalitarny charakter r e l i g i i
          k a t o l i c k i e j.
          (Niech cenzor tnie! Zanim uznacie, że jestem pomylony, proszę, rozważcie
          uważnie, kogo „Ciemnogród” tak żarliwie egzorcyzmuje epitetem „lewactwa”. I po
          co.)
          Moim zdaniem furia „antykomunistyczna” odżywająca 16 lat po komuniźmie jest w
          istocie „terrorem prawomyślności religijnej”.
          Służy napiętnowaniu i odsunięciu poza sferę publiczną wszelkiego oporu wobec
          forsowanej Nowej Prawomyślności państwa polskiego, którą mają być „Wartości”.

Popatrzcie:
          Kto jest tą trędowatą „komuną”?
          Czy szkodzi PiS-owi sojusz z Samoobroną, w której - wiele na to wskazuje -
          gnieżdżą się byli esbecy i która głosi hasła populistycznie socjalne?

Nie.

Czy „antykomuniści” mają za złe Kaczyńskim przeszłość „profesjonalisty”,
          prokuratora Kryżego?

Nie.

A może wszechpolacy krzywią się na przeszłość ojca Giertycha, który jeszcze w
          89 w peerelowskim sejmie gloryfikował Jaruzelskiego i przyjaźń polsko-radziecką?

Też nie.

Mroczną nienawiścią „ciemnogrodu” objęta jest natomiast „Unia Wolności” (dziś
          PD) i „Gazeta Wyborcza”, środowisko samej elity opozycji antypeerelowskiej.
          Kuroń, Michnik i KOR - najpoważniejsi przeciwnicy, jakich miał przez wiele lat
          peerel.

Może więc choć antysemityzm jest u „Ciemnogrodu” prawdziwy?

Też - nie!

Czy którykolwiek, choćby najbardziej fanatyczny antysemita zająknął się coś
          przeciwko Wildsteinowi? Toż to przecież „Żydzi opanowali polską telewizję”!
          Może słyszeliście, by ktoś o pisowskiej TVP powiedział „polskojęzyczna”?
          Słyszeliście?

Ja nie.

A żydowskie pochodzenie chyba większości twórców idei neokonserwatyzmu,
          należących do grona ścisłych współpracowników Busha, może czyni z neocons -
          „Zydokonserwę”?

???

Antysemityzm też jest maską.
          Za całą nienawiścią prawicową przybierającą maskę antykomunizmu i antysemityzmu
          stoi pragnienie wyeliminowania krytyki religii ze świata polskiego życia
          publicznego.
          Im mniej lewica będzie miała wspólnego z peerelem tym silniejszy będzie ferwor
          nazywania jej „lewactwem” i „komuną”. Lewicy bowiem ma po prostu nie być.
          „Antykomunizm” jest w istocie maską kreowanej na podstawę nowego ładu
          państwowego chrześcijańskiej prawomyślności.
          Ale to - dokładnie to (gdy już zrealizowane) - jest totalitaryzmem. Nic tu nie
          przesadzam. Przeforsowanie w życiu politycznym jakiejś Jedynej Słusznej Idei i
          wykreowanie wszystkich jej przeciwników na „zbrodniarzy”
          („faszystów”, „stalinowców”, „satanistów”, „Żydów”). Tym jest - dokładnie -
          totalitaryzm.
          A czymże innym jest intencja z jaką „Ciemnogród” używa epitetu „lewactwa”?
          Niestety, postawy „Ciemnogrodu” są logicznie i moralnie dobrze zakorzenione w
          (ortodoksyjnej) religii chrześcijańskiej (analogicznie jest z islamem i z
          judaizmem).
          Język współczesnej globalnej ofensywy konserwatyzmu ma rysy totalitarne,
          ponieważ religia monoteistyczna, który jest jego sprężyną napędzającą, ma taki
          charakter.

Wiek XXI będzie prawdopodobnie wiekiem zmagań z totalitaryzmem religii.

• Gość: dr Re: ciesze sie ze PIS dostal baty IP: 62.29.133.* 01.12.06, 10:24
            Co za bełkot!! Twój słowotok to typowy przykład "liberalnego", tolerancyjnego"
            i "postępowego" doktrynerstwa lewackiego "wykształciucha". Twoja pogarda dla
            innych, inaczej myślących i niepopierających twojego zwierzęcego
            antykatolicyzmu, zadufanie i egzaltacja, stawia cię na tej samej szali co
            faszystów i komunistów. Jesteś świetnym materiałem na "POL" Pota (absolwenta
            Sorbony zdaje się).Ale może tylko odrabiasz lekcje?
            • edico Re: Katolickie słowo na forum 02.12.06, 22:07
              Gość portalu: dr napisał(a):

> Co za bełkot!! Twój słowotok to typowy przykład "liberalnego", tolerancyjnego"
              > i "postępowego" doktrynerstwa lewackiego "wykształciucha". Twoja pogarda dla
              > innych, inaczej myślących i niepopierających twojego zwierzęcego
              > antykatolicyzmu, zadufanie i egzaltacja, stawia cię na tej samej szali co
              > faszystów i komunistów. Jesteś świetnym materiałem na "POL" Pota (absolwenta
              > Sorbony zdaje się).Ale może tylko odrabiasz lekcje?

Prawdę mówiąc bezsensem jest ustosunkowywanie się do takiego postu. Natomiast
              nawet humorystycznie zadziwia mnie zacietrzewienie tych "bratnich" partii w
              stosunku do siebie :))

PO w gruncie rzeczy stara się robić za troche lepszą a przede wszystkim bardziej
              cywilizowaną wersję PiS'u, czego PiS nie jest w stanie wybaczyć :))

Tymczasem przynajmniej ja mam jednych i drugich już serdecznie dosyć!
              Dlaczego?
              Otóż najbardziej sztandarową dewotką w PO jest oczywiście p Gronkiewicz Waltz,
              ta która afiszuje się przynależnością do Odnowy w Duchu Świętym (nie wiem, czy
              to nie jest jakaś kolejna odnoga OPUS DEI)!

Tak więc nie ma co sie łudzić, że PO powstrzym lawinowo narastającą
              klerykalizację Olsztyna zapoczątkowaną przez Małkowskiego.

A PiS? Wystarczy wspomnieć kampanię wyborczą prowadzoną przez Radio Maryja, by
              pozbyć się jakichkolwiek wątpliwości na temat skrajności politycznych tego
              ugrupowania.

Czym więc się różni postawa takiego zwolennika PiS'u od talibanizmu znanego z
              wybitnie religijnego oglądu świata?
      • edico Re: A na czym polegają te prawicowe poglądy? 02.12.06, 21:06
        Gość portalu: tam napisał(a):

> A ja mam prawicowe poglądy i jestem z tego dumna.

Niedawno z Bundeswehry usunięty został za prawicowe poglądy 25-letni podoficer i
        nie pomogły temu żadne odwoływania się do sądów!
        Zważ za tem, czy te poglądy prawicowe mają rację bytu poza własnymi fantazjami.

A dumnym można być z własnych sukcesów a nie z realizacji obcych wtłoczonych
        poglądów.
    • Gość: ciesze sie Re: ciesze sie ze PIS dostal baty IP: 62.29.133.* 02.12.06, 11:46
      ja też:)
      • Gość: loco Re: ciesze sie ze PIS dostal baty IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.06, 13:46
        Ja też. :) Ale nasz Kecaw coś smętny i stracił zapał do powiewania flagami.
        Może należało by go jakoś pocieszyć?
    • edico Re: ciesze sie ze PIS dostal baty 02.12.06, 20:55
      Poziomem realizowanej propagandy mogli dotrzeć co najwyżej tylko do "swoich".
      Pomysły PiS'owskiej władzy na urządzanie mojego życia mam w głębokim poważaniu:
      www.wiadomosci24.pl/artykul/iv_rp_w_pigulce_czyli_pomysly_wladzy_na_moje_zycie_11676.html
      i wcale nie jestem ciekawy dalszych zjawisk tego szczytowania na urzędzie ;((

Tym bardziej, że w przyszłym tygodniu ma być w sejmie uchwalony wniosek o
      wprowadzeniu nowego tytułu podatkowego - tzw. "PODATEK OD PORUSZANIA SIę
      SAMOCHODEM PO MIEśCIE" :))

Przypuszczam, że nawet wiekowa babcia prorokująca niezwykle ciekawe czasy nie
      była by w stanie przewidzieć, do czego mogą doprowadzić nawiedzeni posłowie
      PiS'u ;((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka