Dodaj do ulubionych

Widzowie DKF-u żądają powrotu dawnych foteli

IP: *.olsztyn.mm.pl 20.11.06, 21:54
no to faktycznie sie oplacalo buhehehe
pewnie kupil z firmy od znajomego te krzeselka
rownanie proste : jedba sztuka 89 zeta , impregnacja jednej sztuki max 60 zl ,
foteli jest sto :)
no comment
ciekawe do czyjej kielni ziarno poszlo
Obserwuj wątek
    • Gość: ** Widzowie DKF-u żądają powrotu dawnych foteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 21:58
      To były dobre fotele. Dało się i na Pink Floyd pospać w dawnych
      średnioszkolnych czasach :).
      Ale czegoś tu nie rozumiem. Kupiono 300 krzeseł po 89 zł (razem 26 700 zł), bo
      odnowienie 100 foteli przy impregnacji po 50-60 zł za fotel (razem 5 000-6 000
      zł) było nieopłacalne. Nawet jakby co 5 lat robić tę impregnację, to i tak się
      opłaci. Bo nie wierzę, że krzesła te 5 lat wytrzymają (nie mówiąc o 10 latach
      i o wygodzie nie wspominając). A wg tego co jest napisane, to za 4 razy więcej
      foteli niż w DKF-ie Teatr płaci 2-3 tys. zł.
      • Gość: Rem Re: Widzowie DKF-u żądają powrotu dawnych foteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:06
        A fotele żądają powrotu dawnych widzów.
        Kto ich rozdzielił? Czas? Pieniądze? Przestrzeń? :)
      • Gość: Czytelnik Re: Widzowie DKF-u żądają powrotu dawnych foteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:09
        "Kinomani olsztyńskiego Dyskusyjnego Klubu Filmowego ZA protestują przeciw
        wymianie starych, przytulnych foteli na krzesła w kinie, które lubią" - ten
        cytat z artykułu wskazuje na to, że autorka nie potrafi pisać po polsku.
        Zrozumiełem oczywiście o co jej chodzi ale składnia jest naprawdę cyrkowa.
        Dramat. Makabra. Abra kadabra i obciach. Protestują w przeciw nowym krzesłom ,
        które lubią.... No pomocy.... Ktoś mnie rozumie???? Oburzam się, przeciwko temu,
        że jakaś lalunia pisze ułomne teksty, które są drukowane potem w niby szanującej
        się na rynku, gazecie... Brrr
        • Gość: pisalnik Re: Widzowie DKF-u żądają powrotu dawnych foteli IP: *.manc.cable.ntl.com 21.11.06, 00:13
          rownie dobrze mozna by sie rozwodzic nad twoja gramatyka: "Protestują w przeciw
          nowym krzesłom". przygadal kociol garnkowi?
          wracajac do meritum to pan stachowski chcial dobrze... ale nie pomyslal. nie
          pomyslal jeszcze co zrobi z fotelami, nie pomyslal o swoich slalych "chorych"
          klientach, nie pomyslal czy ktos nowy bedzie chcial przyjsc po raz drugi by
          siedziec na bacznosc na jego nowych, zdrowych krzeselkach. pan stachowski ma
          wstret do ludzi chorych i starych. ma juz ich dosyc! czas na zmiane
          pokoleniowa! pan stachowski nie mysli moze zbyt wiele ale jedno wie: jego 300
          krzeselek zmiecie Heliosa!
          panie stachu, badzmy realistyczni! dopiero na stojaka! na stojaka to i 1000
          zdrowych, mlodych ludzi by pan tam wcisnal!!!
          • Gość: CZytelnik Re: Widzowie DKF-u żądają powrotu dawnych foteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 14:41
            Ja piszę na forum nie dbając o formę. Przegryzam kanapkę, piszę, nie biorę za
            pisanie na forum pieniędzy. Dziennikarz publikujący w gazecie powinien o formę
            swojego pisania dbać. I już.
        • Gość: olsztyniak Re: Widzowie DKF-u żądają powrotu dawnych foteli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 08:18
          A nie uważasz "czytelniku", że ZA to jest uzupełnienie nazwy DKF (Dyskusyjny
          Klub Filmowy ZA - to jest pełna nazwa klubu), a nie to, że kinomani są "za"?
          Czasami czytanie ze zrozumieniem jest trudniejsze niż pisanie o cudzych błędach,
          jak samemu się "sadzi byki". Odpuszczam trochę z tonu, bo dziś jest dzień
          życzliwości i nie chcę być złośliwy.
          Tak na marginesie: każdego potrafisz osądzić po niezrozumiałym przeczytaniu
          tekstu, m. in. w Gazecie, którą większość czytelników szanuje (pomijając niby
          "czytelników")?
          • Gość: Czytelnik Re: Widzowie DKF-u żądają powrotu dawnych foteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 14:43
            Sam nie rozumiesz co czytasz. Chodzi mi o składnię tego zdania. Przeczytaj
            dokładnie to co napisałam prosze i nie pouczaj mnie.
            Chdzi mi o fragment "które lubią" doczepiony bez ładu i skłądu na końcu. Rozumiesz?
    • Gość: the core a co z fotelami na balkonie? też wymieniono? IP: *.olsztyn.mm.pl 20.11.06, 22:13
      • Gość: pracownik CEiIK Re: a co z fotelami na balkonie? też wymieniono? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 09:21
        Fotele na balkonie i w ogóle balkon to odległe czasy. Ani foteli,ani kraeseł
        na "balkonie" nie ma,chyba ,że jakaś wyjatkowa sytyacja. Wówczas się wnosi
        krzesło lub fotel. W sporze o fotele na sali widowiskowej w CEiIK ,moim zdaniem
        trzeba uwzględnić ciężar każdego z tych pancernych foteli i ich ilość.Te
        fotele,nawet gdyby były już bezpieczne trzeba wnieść i wynieść,spiętrzyć. Ja je
        czasami poprzesuwam tylko ,dlatego wiem ,że w sumie to są tony,że robią to
        przeważnie kobiety ,czasami kilka razy w tygodniu.
    • Gość: bigos rada dla Lenkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:55
      - zaoszczędzisz jeszcze więcej usuwając wszystkie fotele. Filmy będzie sie
      oglądało na stojąco. Nie będzie co się miało zapalić !
      To nawet będzie w zgodzie z pierdzącymi głośnikami, smrodem kukurydzy i
      stęchlizną murów. Taki klimat i oszczędność spora.
    • Gość: Just Widzowie DKF-u żądają powrotu dawnych foteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:40
      Pomysł z krzełami był tragiczny!!!Coraz zadziej decyduję się na DKFy bo nie dość
      że wstawili te kretyńskie krzesła na których ciężko wysiedzieć cały film, to
      jeszcze ta podwyżka!!!Ogólnie rzecz biorąc zamiast podnosić standard i komfort
      dyrekcja go obniża...Bardzo mądrze...Pozdrawiam
    • Gość: ja Widzowie DKF-u żądają powrotu dawnych foteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 14:02
      sam pan jestes chory. nie mam zamiaru siedziec caly film na zwyklym krzesle
      nawet za darmo. dzieki gazeto za ostrzezenie, mialem sie wybrac do dkf w piatek.
      gratuluje pomyslu.
      • Gość: prusak75 Re: Widzowie DKF-u żądają powrotu dawnych foteli IP: 193.227.131.* 21.11.06, 14:09
        ja tez sobie odpuszczam dkf, glowna zaleta dkf byly wygodne fotele,
        kameralnosc i 8 pln za film, co do repertuaru to czesc filmow juz byla grana
        wczessniej w Awangardzie, chyba dyrektor strzelil sobie samoboja
        • taras70 Re: Widzowie DKF-u żądają powrotu dawnych foteli 21.11.06, 14:15
          nie jest to instytucja komercyjna, wiec samoboja sobie nie strzelil.
          po prostu bedzie mniej pracy i o to chyba chodzilo. bedzie sie mozna wyciagnac
          i polegiwac na tych krzeslach, ktorych nie zajmuja niewdzieczni widzowie.
    • Gość: mauser Widzowie DKF-u żądają powrotu dawnych foteli IP: *.ols.vectranet.pl 21.11.06, 20:44
      krzesła są tragiczne, męczę się na nich siedząc. fotele były super. jak zwykle o
      nas decyduje osoba która ani razu nawet na filmie nie była, odgórnie narzucając
      swe "wspaniałe" innowacje...

www.dkf.za.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka