Gość: Mark IP: 62.29.133.* 23.11.06, 15:53 oszukani.pl/index.php/2006/11/23/ogolnopolska-histeria/ ciekawy artykuł o obecnej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MK Re: Ogólnopolska Histeria IP: 213.184.18.* 23.11.06, 15:58 Zgadzam się. Dziś szef kazał mi też zmienić wygląd strony. Nigdy tego wcześniej nie robił. Nawet po Papieżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ogólnopolska Histeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 16:02 ta cala zaloba jest jedna wielka bzdura robiona pod publiczke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Ogólnopolska Histeria IP: *.ols.vectranet.pl 24.11.06, 21:24 Jesteś cyniczny, osądzasz innych wg swoich kryteriów. A feee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Ogólnopolska Histeria IP: *.olsztyn.mm.pl 25.11.06, 06:49 Taka jest rzeczywistość obecnej władzy.Wykorzystają każdy moment,każdą tragedie do poprawy swojego wizerunku.Każda śmierć jest czyjąś tragedią,która dotyczy wielu osób.Winę za "Halembę" ponosi pracodawca,który nie zapewnił warunków bezpieczeństwa pracy.Kto ponosi winę za śmierć na drogach,która kosi równo codziennie wiele osób?Lekką ręką władza rozdaje pieniądze przed wyborami.Po niedzieli okaże się,że nie wszyscy dostaną ,bo pieniążków zabrakło.Ale szum i szpan został pokazany.Wizerunek PiS mógł ulec poprawie a to sie głównie liczy. Czy nie jest czymś gorszym samobójcza śmierć, ze względów ekonomicznych,popełniona przez zdesperowanego(nej) bezrobotnego,który nie widzac szans dalszej egzystencji podejmuje tak straszna decyzję niz śmierc górnika,który musi liczć się z najgorszymi zagrożeniami w swej pracy?Ryzyko jest wliczone w taką pracę.Górnik powinien byc wysoko ubezpieczony i firma ubezpieczeniowa powinna wypłacać rodzinom odszkodowania a nie dotowanie finansowe gestem władzy przed wyborami.Czy władza pomyślała o tym aby zostały wprowadzone w "ryzykownyh zawodach "obowiazkowe ubezpieczenia?? Jak ogląda się wykorzystanie tej tragedii dla celów poprawy wizerunku to na myśl przychodzi tylko jedno _jak najszybciej uciekac z tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: Ogólnopolska Histeria IP: *.ols.vectranet.pl 25.11.06, 08:18 Władza ogłosiła tylko żałobę narodową. Histerię robią ludzie, bo tak chcą. Nikt im tego nie nakazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: Ogólnopolska Histeria 25.11.06, 11:13 Ja nawet nie patrzyłbym na polityczną otoczkę całej sprawy, ale na społeczną interpretacje sytuacji. Przyklad u nas na wydziale. Z powodu żaloby odwolane zostaly otrzęsiny. Jakies 75% osób nie wiedziało dlaczego. Jak sie dowiedziało, to 90% osób nie widziało z jakiego powodu ta żałoba. Nie zapomne zdania wypowiedzianego przez kolege : Ja to chyba dwa dni pochodze smutny a potem pojde na impreze. Śmiechu warte. U nas w Polsce panuje przeknanie, ze "czasami trzeba byc smutnym i juz". W wielu przypadkach smutek nie wychodzi prosto z serca tylko z przeczucia, że "tak wypada". Nasze społeczeństwo poprostu lubi być zdołowane i potrzeba kilku pokoleń jeszcze zeby to jakos zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś