Gość: ponton IP: *.ols.vectranet.pl 10.12.06, 20:14 Po co mieszkacie na tym zaciszu? Tylko po to, by narzekac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: er Czy do Zacisza dojadą autobusy? IP: *.olsztyn.mm.pl 10.12.06, 23:06 i kto niby ma jeździć tymi większymi autobusami? no i przede wszystkim gdzie tam maja zawracac? :-D pomyslcie zanim dacie sie wyprowadzic w pole. doslownie :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Labeo Re: Czy do Zacisza dojadą autobusy? IP: *.infish.com.pl 11.12.06, 07:36 Chętnych do jazdy większymi autobusami z pewnością nie zabraknie - chodzi tu o poranne i popołudniowe godziny szczytu. Atrakcyjność MPK wzrosłaby zdecydowanie, gdyby można było dojechać bezpośrednio do centrum Olsztyna. ->ponton - żal słów na komentarz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warm Re: Czy do Zacisza dojadą autobusy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 07:51 hehe ale syf na tym zadupiu maja, beznadziejne osiedle, najlepiej zaorac i zrobic tam wysypisko smieci, caly czas marudza, a autobus maja niedaleko, zle juz sie robi jak znowu opisujecie ich pseudoproblemy, gazeta schodzi na psy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimer Re: Czy do Zacisza dojadą autobusy? IP: 212.160.138.* 11.12.06, 09:21 Mózg se lepiej zaoraj heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojek Re: Czy do Zacisza dojadą autobusy? IP: *.topexpert.pl 11.12.06, 09:30 I bardzo dobrze. Ludzie potrafią walczyć o swoje. Bardzo dobra wspólnota mieszkaniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupobianco Re: Czy do Zacisza dojadą autobusy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 09:35 Wyobraz sobie, ze kogos moze nie kreci "urok" zatechlych klatek schodowych na Zatorzu, nie chcemy tez byc dojeni przez kolejnych "preziow" i ich pociotkow Spoldzielni Pojezierze. A skoro miasto przeznacza ogrome obszry pod zabudowe wielorodzinnna (duze osiedla mieszkaniowe) powinno takze zadbac o prawidlowy dojazd do tychze osiedli i tyle. O co ta dyskusja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowany stop dopłacaniu do Zacisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 09:50 Dlaczego maamy dopłacać cdo tych z Zacisza? Tanio było wiedzieli co kupują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: stop dopłacaniu do Zacisza IP: 212.160.138.* 11.12.06, 11:02 oj się nazbierało powolutku postaram się ustosunkować do tego co ważne - samorządy wydały decyzje pozowlenia na budowę - więc zgodnie z ustawa o samorządach powinny zapewnić dojazd drogą gminną, jaka jest sytuacja na Zaciszy zapraszam na www.zacisze.olsztyn.pl - polecam forum - wiele kwestii się wyjaśni. Walczyć o swoje ma kazdy w mieście, mamy demokrację, powinniśmy mieć społeczeństwo obywatelskie. Wywalczyć linięna Zacisze nie będzie łatwo- ale warto, w 2007 roku liczba mieszkań w okolicach zacisza dobije do 1,5 tys a docelowo powstanie tam wiele domków i bloków m.in. budynki wybudowane przez OTBS. To jak nasze osiedla wyglądajązalezy w głównej mierze od mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowany Re: stop dopłacaniu do Zacisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:05 samorządy wydały decyzje pozowlenia na budowę - więc zgodnie z ustawa o > samorządach powinny zapewnić dojazd drogą gminną, Zgadza się, niech wam gmina Stawiguda drogę wybuduje a nie miasto Olsztyn - to nie są tereny Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
psg2 Re: stop dopłacaniu do Zacisza 11.12.06, 11:24 ale wy jestescie beznadziejni wy chyba naprawde nie macie kogo sie czepiac i czego.......przeciez ci ludzie chca tam normalnie zyc,dojerzdzac i czy to zle? no o co wam chodzi ????? Odpowiedz Link Zgłoś
psiku Re: stop dopłacaniu do Zacisza 11.12.06, 11:02 No i kolejne newsy z zacisza i kolejne problemy i wnioski ..... szkoda słów.. Kolejne wyrzucone w błoto peniądze miasta na niezaspokojone wiecznie potrzeby tamtego ludu... wiadomo apetyt rosnie w miare jedzenia, jeszcze roche i se lini metra do centrum zażyczą!!! Ps. Czy prezes Kacprzycki to przypadkiem nie absolwent i działacz(o niezbyt chlubnej opini) braci studenckiej WNT z UWM?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: stop dopłacaniu do Zacisza IP: 212.160.138.* 11.12.06, 11:28 a czmuż to niezbyt pochlebnej opini?? - czyżby dlatego, że niepokorny :p i walczy o to co uważa za słuszne?? polecam takie działanie wszystkim, (dla zainteresowanych zalecam zapoznanie się z modelem społeczeństwa obywatelskiego), a dla przeciwników, jeszcze się taki nie urodził coby wszystkim dogodził. Zacisze leży w granicach administracyjnych miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
psg2 Re: stop dopłacaniu do Zacisza 11.12.06, 11:39 napisalam tak bo wydaje mi sie ze my tu zadnego wplywu nie mamy na to czy dadza im jekies autobusy czy nie to i tak decyzje miasta,a jest wiele innych problemow i chyba bardziej przyjemnych tematow niz ten wtek w ktorym prawie wszyscy sie juz obrazaja........swieta ida :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welka Re: stop dopłacaniu do Zacisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:47 Kacper hehe, ty już sam najlepiej wiesz jak sie działa w samorządach studenckich i innych więc nie zgrywaj sie na takie świętoszka. Jesli dobrze pamiętam to ds 10 i czwarte piętro - tam mieszkales?? i interesy robiłes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: stop dopłacaniu do Zacisza IP: 212.160.138.* 11.12.06, 12:15 dokładnie jak dziś pamiętam że na drzwiach miałem nalepkę - zjebka 2 złote :p (to nie dowcip rzeczywiście taką nalepkę miałem) ds 10 pok 409 dla ścisłości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Labeo Re: stop dopłacaniu do Zacisza IP: *.infish.com.pl 12.12.06, 10:44 -> Kacper tłumaczenie, tłumaczenie i jeszcze raz tłumaczenie... Praca u podstaw, co? Ludzie krytykują tych, którzy są lepiej zorganizowani i potrafią walczyć i upominać się o to, co im się słusznie należy. Typowo po polsku. -> psiku (i jemu podobni) masz rację - nie dopłacajmy do Zacisza! Ale bądźmy konsekwentni! Nie dopłacajmy do nikogo. I niczego. Ale niczego też nie żądajmy. Od nikogo. I nigdy. Bawmy się sami w naszej piaskownicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iberał Re: stop dopłacaniu do Zacisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:55 Gość portalu: Labeo napisał(a): > -> Kacper > tłumaczenie, tłumaczenie i jeszcze raz tłumaczenie... Praca u podstaw, co? > Ludzie krytykują tych, którzy są lepiej zorganizowani i potrafią walczyć i > upominać się o to, co im się słusznie należy. Typowo po polsku. > > -> psiku (i jemu podobni) > masz rację - nie dopłacajmy do Zacisza! Ale bądźmy konsekwentni! Nie dopłacajmy > do nikogo. I niczego. Ale niczego też nie żądajmy. Od nikogo. I nigdy. > Bawmy się sami w naszej piaskownicy! Tu nie chodzi o żądania, tylko widać u was komunistyczne myślenie. Miasto powinno dać, coś zrobić itd. typowo polska postawa roszczeniowa. Kupiliście mieszkania w szczerym polu - widzieliście co braliście a teraz lamenty. Odpowiedz Link Zgłoś
psiku Re: stop dopłacaniu do Zacisza 12.12.06, 16:28 Generalnie, to mam to w dupie!!! A labelo ma racje!! Polska i co za tym miasto nie są tak bogate jak np. podobne skandynawskie i nie bedzie do wszystkiego dopłacać bo takie sa realia!! Musi wybrac albo na inwestycje x albo na y!! Dlaczego ma wybrać droge na zadupie(tylko dlatego ze kilk desperatów tam mieszka?) a nie np droge do Bezled która w granicach miasta jest w rownie opłakanym stanie(znalazlo by sie jeszcze wiele ważniejszych inwestycji niz batraska) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimer Re: stop dopłacaniu do Zacisza IP: 212.160.138.* 15.12.06, 13:05 generalnie to my też was mamy w dupie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Czy do Zacisza dojadą autobusy? IP: *.ols.vectranet.pl 11.12.06, 12:39 Ten cały mr.Grzymowicz tak się tym podnieca jakby naprawdę miał czym. Najpierw niech doprowadzą tą całą drgą do stanu idealnego a dopiero potem niech się podniecają. Apropo komunikacji miejskiej. Aż dziw że nie napisali że dadzą ikarusa. Jakoś nie było problemu z funduszami na ul. Synów Pułku ;/. Panie Grzymowicz, czemu nie powiecie prawdy na temat ul. Złotej a mam na mysli finanse. Człowieku, co ty robisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Czy do Zacisza dojadą autobusy? IP: *.infish.com.pl 11.12.06, 13:08 Właśnie poto cymbale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Czy do Zacisza dojadą autobusy? IP: *.infish.com.pl 11.12.06, 13:09 właśnie poto Cymbale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToKu Czy mieszkańcy Zacisza podatki lokalne płacą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 14:45 do gminy Olsztyn, czy Stawiguda? Jeżeli prawdziwa jest odpowiedź druga, to muszę zgodzić się z przedmówcami, którzy wnosili, że mamy społeczenstwo obywatelskie i każdy może walczyć o swoje, także mieszkancy osiedla Zacisze. Z tą drobną uwagą, że mieszkańcy gminy Stawiguda winni domagać się inwestycji i zainteresowania przede wszystkim od tej właśnie gminy. Gdybym ja zechciał aby przykładowo plac zabaw na moim osiedlu sfinansował urząd miasta w Gdańsku, to Gdański magistrat by mnie wyśmiał. gdyby zaś jednak zdecydował się mi pomóc, to naraziłbym się na gniew słusznie zirytowanych gdańszczan, którzy nie mają chyba raczej ochoty filantropijnie finansować inwestycji w Olsztynie. Dlatego też wnoszę o umiar w wysuwaniu kolejnych żądań i zrozumienie dla nieco zirytowanych roszczeniową postawą mieszkańców osiedla olsztyniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Kwadratowo-tunelowe myślenie z blachy ocynkowanej IP: *.olsztyn.mm.pl 12.01.07, 10:45 Gdańsk jako Stawiguda?Znakomity przykład bo bezsensowny.Przykład głupoty piszącego.Rzeczona droga służy wszystkim w/w wymienionym oprócz Gdańszczan.A budowanie modelu w oparciu o to co jest, a nie o to co ma byc to już jakaś hibernacja intelektualna, znaczy się mózg staje.Miasto remontuje drogę, a potem ją przejmuje i powiększa swoje zasoby i potencjał.Taka inwersja czasowa(nie wiem czy dla "ścisłego"umysłu nie za trudne).Odnośnie kasy.Wyasfaltowanie 1,5km juz istniejacej drogi dla ok.5tys ludzi w 2007r(liczba będzie jeszcze znacznie rosła) to jakiś wyczyn podatkowy.Może w Burkina Faso. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cykl Re: Czy do Zacisza dojadą autobusy? IP: *.olsztyn.mm.pl 13.01.07, 20:44 Jak ktoś sobie ubzdurał fakt, że MPK ma mu służyć jako taksówka to ręce mi opadają. Kto ma zapłacić za taki komfort, że wsiadasz do DUŻEGO autobusu i za symboliczną opłatę jedziesz tam gdzie chcesz??? Większość ma swoje samochody więc niech nie jadą puste tylko zabierają sąsiadów i dowożą do przystaku przy ulicy Wilczyńskiego. Z tego punktu masz już Kacper super połączenie do miasta, więc daruj sobie twoją pseudo aktywność społeczną, ponieważ znamy Ciebie i zawsze chcesz wyjechać na obcych plecach tak jak to bywało na studiach - pamiętasz...........!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kszysztof K. Re: Czy do Zacisza dojadą autobusy? IP: *.olsztyn.mm.pl 14.01.07, 09:56 ...co dobry pomysl to moj sa innne co je kradna inne ale tesz poparcie ma moje bo ja to zawsze mowie ze trzeba zyc w naturze...do lasow bo za duze zepsucie jest Sa jagody, sa grzybyfszystko jest...Nogi zdrowe to drugi co nie moze to na plecach poniesc ANIE TAKSUFKI I INNE W GLOWACH ...duprele , to tszeba zlifidowac, zlikfidowac trzeba fszysko. mieszkalne izbe z mchu i patykow sobie kazden jeden sam pobuduje co ma zdrowe rece i nie jest ze brak miezkan bo to sie poprawi, zbuduje a lasow dosyc jest!Jak sie zrobi tsza likfidowac FSZYSTKIE autobusy bo to choroby, grzech i ja wiem co mowie.Nie bedzie nic.I pan pszyjdzie do mniee..i razem tszeba isc w slusznej sprawie a i w gospodarce co robic jest, a nie jest duze to sie pan nie urobi a mama moja chora jest i f kancelaryji pan ważnym ministrem umnie bedzie jak wygram wybory na prezydenta bo ten co jest tylko siedzi a pan ma pomysly dobre choc moje mimo ze studia skonczyl.Ale ja mowie do odratowania kazden jest i tsza ludziom pomoc.Tak ze nie bedzie nic i ja f tym pomoge. kononowicz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mysz Re: Czy do Zacisza dojadą autobusy? IP: *.olsztyn.mm.pl 20.01.07, 22:28 "Jak ktoś sobie ubzdurał fakt, że MPK ma mu służyć jako taksówka to ręce mi opadają. Kto ma zapłacić za taki komfort, że wsiadasz do DUŻEGO autobusu i za symboliczną opłatę jedziesz tam gdzie chcesz???" Cylk, hm tak sie zastanawia to po jaką cholerę istnieje coś takiego jak MPK?? Chyba po to by za symboliczną opłatę można było pojechać tam gdzie się chce w obrębie miasta? A wielkośc autobusu to nie jakieś tam widzimisię mieszkańców danego osiedla, tylko prosta reguła ekonomi "popyt rodzi podaż". Skoro więc na osiedlu Zacisze istnieje popyt to nie ma raczej o czym dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś