Dodaj do ulubionych

Koniec wojny w Iraku:-)

09.04.03, 18:37
Wojna ma się ku końcowi.To jasne od kilku dni.Mnie mile zaskoczyły jednak
dzisiejsze zdjęcia cieszących się mieszkańców Bagdadu.Mieszkańcy Irackiej
stolicy przyjażnie powitali wojska USA,niszczyli pomniki,pałace Saddama,pluli
na obrazy wodza.Tego się nie spodziewałem.
Widocznie nie taki diabeł(Ameryka)straszny jak go(Iracka propaganda)maluje ;-)
Obserwuj wątek
    • bpkw Re: Koniec wojny w Iraku:-) 09.04.03, 20:27
      Tak, to koniec irackiego satrapy. Tylko czy koniec problemów w tym, i nie
      tylko, regionie świata ?.
      • thor_tr Re: Koniec wojny w Iraku:-) 09.04.03, 20:31
        Może to nie koniec problemów,ale mam nadzieję,że początek końca :-)
        • bpkw Re: Koniec wojny w Iraku:-) 09.04.03, 20:35
          Bardzo tego pragnę. Nie nawidzę wojen, ale są takie, bez których obejść się nie
          można. Rozprawa z Saddamem właśnie do takich należała.
          • thor_tr Re: Koniec wojny w Iraku:-) 09.04.03, 20:39
            Zgadzam się z Tobą.
            I znalazło by się jeszcze kilku watażków do usunięcia.Świat byłby lepszy...
            • bpkw Re: Koniec wojny w Iraku:-) 09.04.03, 21:03
              Syn Ukochanego i Powszechnie Szanowanego Wielkiego Przywódcy i Przyjaciela
              Dzieci Kim Ir Sena/ przepraszam Wielkiego Wodza za ewentualny błąd w pisownie
              tego Wielkiego Nazwiska / Kim Dzong Il / również uniżone przeprosiny z tych
              samych powodów / to to kolejny wariat i kolejna bomba z opóżnionym zapłonem.
              Mniejszym problemem jest z pewnością wielki budowniczy socjalizmu na Kubie
              Fidel Castro. Największy problem świat będzie mieć moim zdaniem z państwami
              muzułmańskimi np. Sudan.
              • thor_tr Re: Koniec wojny w Iraku:-) 09.04.03, 21:07
                Tak,tak.W nich tli się rewolucyjny żar.Nie to co w podstarzałym Kadafim.
                • bpkw Re: Koniec wojny w Iraku:-) 09.04.03, 21:21
                  thor_tr napisał:

> Tak,tak.W nich tli się rewolucyjny żar.Nie to co w podstarzałym Kadafim.

Ten libijski playboy zaczyna poszukiwać kolejnej "nowej drogi" dla swojego
                  kraju. I będzie to kolejna glupota. Tak sobie myslę, że gdyby Najwyższy nie
                  obdarzył tych krajów ropą to do dziś jedynym srodkiem lolomocji byłby tam
                  wielbłąd. I nie byłoby to takie złe. Za wielbłądzie g...o trudo by im było
                  kupić broń.
    • mika_1 Re: Koniec wojny w Iraku:-) 09.04.03, 21:54
      thor_tr napisał:

> Wojna ma się ku końcowi.To jasne od kilku dni.Mnie mile zaskoczyły jednak
      > dzisiejsze zdjęcia cieszących się mieszkańców Bagdadu.Mieszkańcy Irackiej
      > stolicy przyjażnie powitali wojska USA,niszczyli pomniki,pałace Saddama,pluli
      > na obrazy wodza.Tego się nie spodziewałem.

Nie spodziewałam się, że się tego nie spodziewałeś:( Wojna ma swoje prawa, którymi się rządzi - w tym również chaos informacyjny - nie było wiadomo, czy tak, czy tak. Ale takiej reakcji mozna było sie spodziewać.
      Co do tych wszystkich bandytów, o których mówicie, dziwi mnie jedna rzecz... - że szukacie daleko, a my kilku podobnych mamy tuż za miedzą... :(
      • thor_tr Re: Koniec wojny w Iraku:-) 09.04.03, 21:58
        Myślisz o "wąsaczu z Białorusi" czy może o kimś z Polski?
        • bpkw Re: Koniec wojny w Iraku:-) 09.04.03, 22:09
          Bez względu na osobę to nie ta skala, to nie ten problem.
          • mika_1 Re: Koniec wojny w Iraku:-) 09.04.03, 22:15
            Thor - nie tylko o nim..
            Bpkw - ja nie kwestionuję tego, co zostało powiedziane, tylko dorzucam jeszcze swoje obserwacje... Tam też jest niesprawiedliwośc, tam też giną ludzie, bez sensu zupełnie... ale to już dawno przestały być konflikty medialne i po prostu odchodza w niepamięc... :(
            A co do Saddama - to niewątpliwie, nie było innego wyjścia...
            • ol4 Re: Koniec wojny w Iraku:-) 09.04.03, 22:28
              Fajnie ze Bagdad padl tak jakos przy okazji i obylo sie bez walk ulicznych.
              Dobrze ze Irakijczycy pokazali tez ze naprawde sie ciesza z tego co sie stalo.
              Moze to zamnie usta Chiracom i Schröderom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka