Dodaj do ulubionych

Szkoła Nr 7 część 64

IP: *.l.pppool.de 11.03.07, 09:10
Rozpoczynam czesc 64.
Dla nowych Absolwentow i sympatyzantow "siodemki" dla latwiejszego znalezienia:

Strona 7-ki:
home.arcor.de/szkpnr7/
Encyklopedia: (okolo 1,87 MB Plik PDF)
home.arcor.de/szkpnr7/Encyklopedia_V2.pdf
Obserwuj wątek
    • zbyszek07 Re: Szkoła Nr 7 część 64 12.03.07, 06:59
      Witam.
      Pozdrawiam.
      :-)
      • Gość: siodemkowicz Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.07, 18:40
        Witam i pozdrawiam.
        • Gość: jd Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.acn.waw.pl 12.03.07, 21:38
          No i ja witam i pozdrawiam. I też nie mam chwilowo głowy do sensownych
          refleksji godnych tego wątku i jego poprzedników, a to z powodu wymuszonego
          pracoholizmu, który jednak niedługo zwalczę.
          • ak_7 Re: Szkoła Nr 7 część 64 12.03.07, 23:09
            Gość portalu: jd napisał(a):

> No i ja witam i pozdrawiam. I też nie mam chwilowo głowy do sensownych
            > refleksji godnych tego wątku i jego poprzedników, a to z powodu wymuszonego
            > pracoholizmu, który jednak niedługo zwalczę.

Też to sobie wmawiam, ale jakoś mi to zwalczanie nie wychodzi. Już raczej co
            innego mi wychodzi, ale bokiem, ale nic to. Wiosna! Dzisiaj było 15°C i udało mi
            się zwiać jeszcze w pełnym słońcu (pokuta będzie - jutro do 19-tej).

Fredek, fotki podeślę w tygodniu. Dopiero co zreanimowałem compa po totalnym
            padzie zasilania. Netzteil poszedł z dymem, ale reszta najwyraźniej przeżyła.
            Pozdrowienia.
            • Gość: LP Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.07, 17:56
              Juz myslalem ze SP 7 spadla gdzies w nieznane.
              • Gość: jd Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.acn.waw.pl 13.03.07, 22:18
                Co jak co, ale znana będzie w zasadzie wiecznie i żadne nieznane jej nie grozi.
                • zbyszek07 Re: Szkoła Nr 7 część 64 14.03.07, 06:57
                  Bo siodemkowiczow troche jednak jest,
                  mimo ze nie wszyscy chca sie odzywac na forum..
                  • Gość: siodemkowicz Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.olsztyn.mm.pl 15.03.07, 09:32
                    Gora !!!bo juz jestemy na dnie!!!
                    • Gość: jd Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.acn.waw.pl 15.03.07, 14:58
                      Zbliżanie się wiosny to był zawsze czas ważny, a może i bardzo ważny, w
                      okolicach szkoły nr 7. Od marca w zasadzie zaprzestawano wchodzenia na lód
                      Długiego, i w zasadzie tego przedwiosennego zwyczaju przestrzegano, bo nie
                      pamiętam, by ktoś utopił się pod załamanym lodem (choć pamiętam liczne
                      utopienia letnie). Pojawiał się nowy zapach w powietrzu, ważny,
                      charakterystyczny i chyba wszystkim kojarzący się z początkiem wiosny, choć
                      może raczej z końcem zimy: rodzice i dziadkowie ruszali do ogródków i wzniecali
                      leniwe i snujące się dymem ogniska z zeszłorocznych liści. A na wygrabionej
                      ziemi pojawiały się fiołki i stokrotki, i to oznaczało, że wiosna jest tuż tuż
                      i już nic jej nie zawróci. W drugiej zaś połowie marca przychodził pewnego dnia
                      taki dzień, że gdy wyszło się rano, to było już zupełnie inaczej niż dnia
                      poprzedniego: inny zapach (zapewne od pąków liści, od pozostałości wczorajszego
                      dymu ze spalanych liści, oraz od temperatur dodatnich), inne światło (zapewne
                      od dotarcia do jakiejś zasadniczej i odświeżającej granicy kątu padania
                      promieni słonecznych), nowe dźwięki (ptaki, psy, koty, niemowlęta w wózkach
                      oraz wytęsknione by powrzeszczeć gardła kolegów i koleżanek), nowe widoki (bez
                      kożuchów, palt, kufajek, czapek na uszy, rękawiczek). A wśród tych nowych
                      widoków widok, który oznaczał absolutnie nieodwołalny początek wiosny:
                      dziewczęta w podkolanówkach.
                      Czyż nie było tak?
                      • Gość: zyby Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 19:09
                        oj, jd było, było...dokładnie tak jak napisałeś...a właściwie dalej jest...
                        • Gość: ryba696 Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 09:23
                          oj tak pamiętam, sprzątliśmy ogródek przy szkole i chłopaki inaczej na nas patrzyli niż zimą.... pierwsze miłości randki itp. itd. ..... fajne to były czasy
                          • Gość: TenSam Wsparcie dla Tomka IP: *.hsd1.fl.comcast.net 17.03.07, 02:00
                            Witam,
                            Wlasnie mam potwierdzona wiadomosc:
                            Moj kumpel Tomek wyplynal zaglowcem z Meksyku w podroz dookola swiata
                            z zamiarem bez zawijania do zadnego portu.
                            Wprawdzie nie jest on 7-demkowiczem, lecz pochodzi z Ilawy i zna nasze jeziora.
                            Wspomozcie go cieplym slowem zagladajac na : www.zeglarz.net/
                            Tomek ma ze soba psa Wacka, 2400 puszek piwa i jedzenia na dwa lata.
                            Pozdrawiam Was,

TenSam
                            • Gość: wskh Re: Wsparcie dla Tomka IP: *.cable.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 17.03.07, 12:18
                              Jak wyleje to piwo, to bedzia mial z puszek niezla lodke, niezatopialna.
                              • Gość: ryba696 Re: Wsparcie dla Tomka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 09:34
                                hej ludzie do góry bo spadamy!!!
                                • Gość: karolina Re:życzenia IP: *.piorunek.pl 19.03.07, 10:37
                                  Zbyszku mimo opóźnienia serdeczne życzenia marzeń :wielu wspaniałych eskapad i
                                  wiele ,wiele zdrowia.Właśnie szykuję się na kawę imieninową do Zbysia "swego" z
                                  pracy.Miłego dnia i tygodnia.BY
                                  • Gość: ryba696 Re:życzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 12:33
                                    Ja też sie dołączam do życzeń dla Zbyszka wszyskiego naj imieninowo. Buziaczki...
                                    • Gość: ryba696 Re:życzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 14:51
                                      ludzie śpicie?????
                                      • Gość: Fredek Re:życzenia IP: *.neue-westfaelische.de 20.03.07, 15:14
                                        Nie spimy ...
                                        Tylko ciezko pracujemy i nie mamy czasu na pisanie :))
                                        • Gość: Teresa Re:Pytanie do Zbyszka IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.07, 20:08
                                          Zbyszek gdzie znajde zdjecia osiedla Podlesie tzw. Zlodziejowa. Raz na poczatku
                                          udalo mi sie znalezc 1 zdjecie przejazd kolejowy przy osiedlu ale za nic nie
                                          moge tego zdjecia znowu znalezc. Moze mozesz mi dac jakis typ. Pozdrawiam Teresa
                                          • Gość: ryba696 Re:Pytanie do Zbyszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 08:57
                                            Ludzie gdzie jesteście?? Miłego wekendu ma być podobno bardzo ładna pogoda.
                                            • Gość: karolina Re:Pytanie do Zbyszka IP: *.piorunek.pl 23.03.07, 09:09
                                              Witam
                                              Tereso-przekazałam Markowi pozdrowienia i objaśniłam ,jak może nas odnaleźć;
                                              sama miałam problem ze znalezieniem strony, to tylko dzięki Zbyszkowi mogę tu
                                              być.
                                              Serdecznie pozdrawiam ,jak minął dzień wagarowicza -co z pracy nikt się nie
                                              urwał?!w sp7 dzieciaki miały rekolekcje, tak więc niczego nie wymyśliły.
                                              LM-jak obchodzony jest pierwszy dzień wiosny za oceanem?BY
                                              • Gość: L.M Re:Pytanie do Zbyszka IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 23.03.07, 15:38
                                                Za oceanem nic Szczegolnego Karolina!!
                                                Tu nie topja mazanny - ja nie zauwazylem wielkiego poruszenia. Dzien wiosny nie
                                                jest czyms wielkim w Ottawie (musle o celebracjach), dopjero jak zakwitna
                                                kwiaty mamy slynne swieto tulipanow na czesc holenderskiej krolowej. Mamy tez
                                                swieto lodowe w zime - gdzie zjezdzaja sie artysci i robja wspaniale zezby
                                                lodowe i sniegowe a na jesien mamy swieto kolorow w slynnym parku "Gatineau"....

Pamietam jak dzieci z 7-demki topily mazanne w lynie (Przewaznie Harcerze)
                                                Ciekawy jestem czy ta tradycja jeszcze istnieje?
                                                Pozdrowienia dla wszyskich siudemkowiczow!!!
                                                • Gość: Fredek Re:Pytanie do Zbyszka IP: *.neue-westfaelische.de 23.03.07, 16:14
                                                  Czy Marzanne sie jeszcze topi nie wiadomo ...

Ale Zbyszek wstawil zdjecia , ze nurkow sie topi ...

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,57590283,59275754.html
                                              • Gość: TenSam Pierwszy Dzien Wiosny IP: *.hsd1.fl.comcast.net 23.03.07, 23:09
                                                Nie mam zamiaru nikomu w ten sposob dokuczac...ale wiosny przyjscia nie
                                                zauwazylem..nadal byla podobna temperatura 25C..chociaz dzisiaj juz ponad 30...
                                                ale wracajac do zwyczaju wagarowania..robilem to zawsze ... i koniecznoscia byla
                                                kapiel w jeziorze ... zawsze pozniej byla bura od rodzicow i komentarze nt.
                                                zapalenia pluc itp. Bylo to napewno wagarowanie z przygoda. Niestety, teraz na
                                                to bym sie nie odwazyl...chyba z wiekiem odwaga drozeje :-)

Pozdrawiam
                                                10Sam
                                                • Gość: wskh morsy IP: *.cable.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 24.03.07, 11:24
                                                  Kto najwczesniej sie kapal na wiosne i najpozniej jesienia?
                                                  Ja najpozniej 4 pazdziernika na Zbiku. Wiosna nie probowalem. Dopiero po 24
                                                  czerwca! Czekam na odpowiedzi konkurentow!
                                                  • Gość: jd Re: morsy IP: *.acn.waw.pl 24.03.07, 15:54
                                                    Ja nie mam szans. Do kąpieli poza wanną miałem zawsze stosunek zdystansowany,
                                                    pełen powagi, odpowiedzialności i depresyjności. Tylko raz w życiu wszedłem do
                                                    Długiego w miejscu tuż za mostem (gdzie teraz jest ogólnie uznana plaża z
                                                    kąpieliskiem), i to tylko do kostek, bo dalej mogły mnie porwać czeluście,
                                                    drugie dna, czołgi z II wojny i inne takie; na Żbika czy Podkówkę Boguś Molenda
                                                    zaciągał mnie z trudem i po różnych przekupstwach (oranżada w proszku); a do
                                                    Krzywego wchodziłem wprawdzie z czystym sumieniem, ale tylko na Plaży
                                                    Miejskiejm lub na Budowlance, tylko przy temperaturach powietrza około 30
                                                    stopni, przy pełnym słońcu i najchętniej około trzeciej po południu, gdy woda
                                                    jakoś znośnie zdążyła się ogrzać.
                                                  • Gość: Teresa Re: morsy IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.07, 19:28
                                                    A ja kapalam sie caly sezon, bo okna mojego pokoju wychodzily prosto na jezioro.
                                                    Jak inni sie kapali to ja tez... Ale kiedy to bylo. Teraz pluskam sie w Renie.
                                                    Nie przypominam sobie, zeby w Szkole Nr. 7 byly lekcje nauki plywania. Sport
                                                    mielismy albo na boisku szkolnym albo w lesie. I tez bylo super. Pozdrawiam Teresa
                                                    A Zbyszek milczy i milczy ??!!
                                                  • Gość: LP Re: morsy IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.07, 20:48
                                                    Moje okno tez "wychodzilo" na jezioro.W przeciwienstwie do Janusza ja kapalem
                                                    sie w dlugim bez wstretu ,tez za mostem i nie tylko.Ciekawe ze i ja mam teraz do
                                                    renu blisko.
                                                    Ostatnio obejrzalem sobie stary polski film Kochajcie Syrenki ,film jest do DUPY
                                                    ale nasza plaza w calej okazalosci.
                                                  • Gość: jd Re: morsy IP: *.acn.waw.pl 24.03.07, 21:10
                                                    Ja też widziałam niedawno ten film. Dość głupkowaty, choć urokliwy, ale plaża
                                                    miejska na Krzywym rzeczywiscie w pełni okazałości lat 60-tych.
                                                    Ja do Długego nie wchodziłem nie ze wstrętu, ale z poczucia jego tajemnej
                                                    mroczności, której nie powinienem za bardzo przenikać i odkrywać.
                                                  • Gość: LP Re: morsy IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.07, 22:26
                                                    Pamietasz smak kielbasek z rozna popijanej polocokta.
                                                  • Gość: Fredek Re: morsy IP: *.l.pppool.de 24.03.07, 23:52
                                                    Kielbasek z polokokta nie pamietam ...

Ale przed godzina wrocilem tez z nad Renu.
                                                    Odwiedzilem absolwentke siodemki (LP ja zna) Uske w Koloni.
                                                    Minal bardzo mily dzien. Duzo wrazen i milych wspomnien :)

Dobranoc
                                                  • Gość: zyby Re: morsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 23:57
                                                    Ja pamiętam i kiełbaski i polokoktę...a zwykle kąpałem się w Krzywym...
                                                  • Gość: wskh basen IP: *.cable.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 26.03.07, 11:29
                                                    W Siodemce byla nauka plywania. Wozili nas autobusami na plywalnie przy ul.
                                                    Glowackiego, ale to bylo w latach 70-tych. Potem chyba zaniechano tego.
                                                    Plkywam jak ryba, bo jestem spod znaku ryby. Ale na basenie mielismy straszne
                                                    katusze z nauka plywania. Zrzucali nas nawet z trampoliny na gleboka wode! To
                                                    bylo przerazajace!
                                                  • ak_7 Re: basen 26.03.07, 11:50
                                                    Nauka pływania w 7-ce w latach 70-tych powiadasz... No ja już się na to nie
                                                    załapałem. W Długim moczyłem co najwyżej nogi, a i to w wieku przedszkolnym.
                                                    Najczęściej bywałem na Krzywym, na "Budowlance". Tam była przynajmniej dość
                                                    czysta woda, bez smrodku mułu i dodatków z dzikich ścieków jak na Długim. Teraz
                                                    wyraźnie się poprawia i jezioro jest chyba w lepszym stanie. Przynajmniej takie
                                                    sprawia wrażenie, gdy jestem "na inspekcji". Szkoda tylko, że brzegi takie
                                                    zadeptane. Będę niedługo znowu, więc sprawdzę jak to wygląda. Nad Renem byłem 5
                                                    tygodni temu, ale o pluskaniu nie było mowy. Było zimno, deszczowo i pi....o jak
                                                    w Kileckim. Zresztą tutaj w Weserze też się nie kąpię, są inne alternatywy, mam
                                                    500 m do Werder See - łatka wody trochę wieksza od Długiego. Jest jeszcze kilka
                                                    innych sadzawek i dość fajne otwarte i kryte baseny. Nie ma więc powodu
                                                    konkurować z barkami towarowymi i motorowymi jachtami na Weserze.
                                                    Pozdrowienia
                                                  • Gość: Fredek Re: basen IP: *.neue-westfaelische.de 26.03.07, 12:15
                                                    Nauka plywania na basenie byla ...
                                                    home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_4/slides/1975_IIIab.html
                                                    Tak to mnie wiecej wygladalo.
                                                    Biale stroje kapielowe u dziewczyn i biale gacie u chlopakow.
                                                    Do tego gumowe czepki.
                                                    Wrzucanie dzieciakow na chama do wody.
                                                    (Plywac mnie wtedy nie nauczyli.)
                                                    A po basenie goraca herbata.

Plywac nauczylem sie dopiero pozniej.
                                                    Kolo pomostu OKS.
                                                    Druzynowy Kowalski (Harcerze wodni) mial dosyc cierpliwosci nas plywania nauczyc.

A teraz chodze 2-3 razy w tygodniu na basen (przez caly rok)
                                                    Basen kryty i niekryty.
                                                    Tylko ze woda w niekrytym ma 29 stopni Celsjusza a w krytym 32 stopnie.
                                                    Wiec nie ma problemu nawet przy -10 stopni sie na zewnatrz popluskac.

Kilka zdjec z wycieczki do Koloni ...
                                                    www.krenzek.de/KOELN/index.html
                                                  • Gość: mir-mur Re: basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 13:43
                                                    Nad jeziorem nauka pływania też się odbywała :)
                                                    szkpnr7.fasthoster.de/Mir-mur_15/slides/06_krzywe.html
                                                  • johninm Re: basen 27.03.07, 09:36
                                                    A ja pamietam "obciachowe" biale slipy - bez "bialego" nie bylo plywania w
                                                    krytym basenie. Obciach byl podwojny jak slipy byly za duze ( lol ).
                                                    Plywania nauczylem sie na "Warmi". Byly tam szkolki plywania przy pomocy
                                                    specjalnych desek.
                                                    Tu gdzie mieszkam do "wody" mam kilkaset metrow. Jest to Puget Sound ( ciesnina
                                                    Puget ), czesc Pacyfiku. Fajny widok jak plyna okrety wojenne.
                                                    Mimo wszystko najbardziej lubilem Zbika..bez ludzi...czysta woda...kielbaski z
                                                    rozna..ah, gdzie te czasy.
                                                  • Gość: jd Re: basen IP: *.acn.waw.pl 27.03.07, 11:54
                                                    Te białe obowiązkowe slipy były w dawniejszych czasach na zawiązawane z boku
                                                    sznureczki i były dość powszechne także w sezonie plażowo-letnim.
                                                    Niewykluczone, że w oczach pań było to sexy.
                                                  • Gość: Bozenna Re: basen IP: *.ols.vectranet.pl 27.03.07, 14:04
                                                    Te białe slipy może i były sexy,najbardziej chyba jak facet wychodził z wody i
                                                    w odpowiednim momencie nie odciągnął slipek od ciała, jak tego nie zrobił to
                                                    wyglądał jakby miał slipki z papieru i wtedy były naprawdę sexy
                                                  • Gość: Teresa Re: basen IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.07, 18:09
                                                    super Bozenna, przyznaje Ci calkowicie racje. Co za wspomnienia...Ciao Teresa
    • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.neue-westfaelische.de 28.03.07, 13:57
      Wszedzie wiosna ... a miki przeslal kilka fotek z narciarskiej wyprawy ...

www.krenzek.de/Miki_w_Alpach/
      Mam nadzieje, ze sie nie pogniewa , ze je tu publikuje ...
      • Gość: miki Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.olsztyn.mm.pl 29.03.07, 16:07
        kąpiel - najwczesniej 5 kwietnia na Zbiku.jesienią do dużych spadków temp.
        bo w piance.heheheh!

film o Syrenkach ,rzeczywiście nie najwyższych lotów,ale ja szczególnie
        patrzę na niego z sentymentem, bo mój tato wypożyczył do filmu tytułowa
        syrenkę (serio !) i w zamian zagrał epizod. dwóch autostopowiczów
        zatrzymujacych auto. ten z brodą to tato.;))

a nauka pływania....pływałem po warszawsku..nogami po piasku hehehehe!
        Aż raz spadłem z traktorowej dętki i nie było
        "gruntu" i jakos samo poszło ....
        • Gość: Bozenna Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.ols.vectranet.pl 29.03.07, 19:20
          Ja też w tym filmie "Syrenki" statystowałam, byłyśmy na plaży Miejskiej w tym
          tłumie na molo, a drugie ujęcie to jak skakałyśmy na główkę do wody , z naszej
          dzielnicy bylo nas parę osób, między innymi była też Grażyna C, Małgośka W,
          Elka Ż i Bożena K , powiem wam całkiem dobrze płacili za statystowanie,
          np. wszystko do szkoły średniej kupiłam : książki, przybory szkolne i
          fartuszek i sukienkę na zmianę ,tak ,tak, chodziliśmy wtedy do szkoły w
          granatowych sukienkach i biały kołnierzyk lub w granatowym fartuchu , te zakupy
          zrobiłam już z własnych pieniążków.
          Miło wspominam pracę na planie tego filmu pracowałyśmy nieraz cały dzień i wtedy
          razem z aktorami jedliśmy posiłki na kocach na plaży, było naprawdę miło i
          wesoło Fedorowicz z Łazuką ładnie grali na gitarach i wszyscy razem śpiewaliśmy
          do późnego wiczora.

• Gość: jd Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.acn.waw.pl 29.03.07, 20:12
            W tej sytuacji zmieniam opinię o tym filmie: pełen uroku i
            bezpretensjonalności, rewelacyjny humor i polot godny Barei, świetna zabawa, a
            i trafne akcenty krytyczne wobec rzeczywistości społeczno-politycznej,
            znakomite aktorstwo Fedorowicza i Łazuki oraz statystów, świetnie dobrane
            rekwizyty z epoki, a zwłaszcza tytułowa Syrenka, nieśmertelna dokumentacja
            Plaży Miejskiej w Olsztynie z okresu jej świetności.
          • Gość: karolina Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.piorunek.pl 29.03.07, 20:15
            Witam!
            Mój Tata miał majki białe (sznurowane z boku) z szerokim czerwonym pasem w
            miejscu najbardziej narażonym na widowisko.
            Obecnie w sp7 jest nauka pływania w II kl.stroje dowolne.
            Zdjęcie przedstawia moją klasę we "wspamiałych strojach "Gotexu:-)
            nik nie jest wstanie się rozpoznać.
            Tereso -niewiem czy wspominałam ,że pozdrowiłam Mareka i ma tutaj zajrzeć.
            Jak tam porządki przed świętami-Fredek to chyba będzie odpoczywał?-myślę o
            urlopie światecznym?
            LM-Dzięki za odpowiedź-ściskam.BY
            • Gość: Fredek Kochajmy Syrenki IP: *.neue-westfaelische.de 30.03.07, 10:03
              Nie znalem tego filmu.
              Bedac w Polsce postaram sie go gdzies kupic.

Ale znalazlem dobra strone o tym filmie.
              www.filmpolski.pl/fp/index.php/121699
              Zdjecia z filmu i na temat filmu:
              www.filmpolski.pl/fp/index.php/151699
              Silnik Syrenki ?
              www.filmpolski.pl/fp/index.php/161699_17
              Pomost na plazy:
              www.filmpolski.pl/fp/index.php/161699_26
              Syrenka:
              www.filmpolski.pl/fp/index.php/161699_40
              • Gość: Bozenna Re: Kochajmy Syrenki IP: *.ols.vectranet.pl 30.03.07, 10:28
                Na pomoście widać bardzo dobrze Elkę Ż.
    • Gość: karolina Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.piorunek.pl 31.03.07, 19:38
      Witam!
      Czy palmy już gotowe do święcenia,i do góry
      • Gość: zyby Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 01:09
        Słyszeliście najnowsze wieści? Podobno nasza SP7 ma być przekształcona w liceum.
        • Gość: absolwent Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.olsztyn.mm.pl 01.04.07, 07:48
          PRIMA-APRILIS!!!!!!!!!!!
          • zbyszek07 Re: Szkoła Nr 7 część 64 01.04.07, 07:51
            zartujesz?!
            ;p
            • Gość: jd Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.acn.waw.pl 01.04.07, 14:55
              Czy aby nie chodzi o Uniwersytet nr 7?
              • Gość: LP Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.07, 22:02
                Fredek czy widziales zdjecie Mir Mura nr.12 zabawa78?
                • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.neue-westfaelische.de 02.04.07, 14:24
                  Wreszcie wiem o ktore zdjecie ci chodzilo.

home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_12/slides/Zabawa_78l.html
                  Zdjecie zrobione w gabinecie zajec plastycznych u Cejko.
                  Nasza klasa. Jasiu, Sylwek , Wojtek , Darek , lokaty Leszek ...
                  A obok Ciebie widac 2 Blondyny ... Chyba Doris i Uska C.

Na drugim planie widac mnie , Marka i Krzyska.
                  A na przeciw to chyba Anita.

Na stole orenzada + jablko + paczek ?

• Gość: LP Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.dip.t-dialin.net 02.04.07, 18:30
                    Niestety z tego zdjecia trzech nie ma juz.....
    • jszaq Re: Szkoła Nr 7 część 64 02.04.07, 20:01
      Żubr. Tu się wybiera. Nowy pomost i ławki nad Jeziorem Długim?...
      Zapraszam wszystkich siódemkowiczów do przeczytania tego artykułu i oddanie swego głosu w sądzie www.gazetaolsztynska.pl/?main=15&c=118,3,21179
      • zbyszek07 Re: Szkoła Nr 7 część 64 03.04.07, 06:53
        Jade ja sobie ulicami Olsztyna,
        a tu ak spaceruje...
        milo sie zrobilo...
        Rozjechalo sie 7-kowe towarzystwo po swiecie...
        ech...
        • Gość: LP Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.dip.t-dialin.net 03.04.07, 19:22
          Fredek CD w drodze.
          • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.l.pppool.de 03.04.07, 20:58
            Dzieki ...
            • Gość: jd Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.acn.waw.pl 03.04.07, 22:00
              Zdaje się, że bezwzględnie zniszczono, wysadzono w powietrze piękne koszary
              przy jeziorze Długim. Czuję też (a czucie mnie nie myli), że zrobią tam
              supermarket Leclerc lub podoby. Tak więc Tramp nie zostanie raczej odbudowany.
              I wcale nie jestem pewien, czy to dobrze.
              • zbyszek07 Re: Szkoła Nr 7 część 64 04.04.07, 07:03
                Teraz wysadzono jeden duzy budynek...
                Byc moze ze za nim pojda nastepne.
                Ma tam powstac dzielnica mieszkaniowa.
                Niestety...
                • Gość: Teresa Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.04.07, 12:21
                  Hallo Zbyszek, moze zrobilbys pare "swiatecznych" zdjec ze Zlodziejowa ( os.
                  Podlesie) prosze, prosze...Dzieki Teresa
                  • zbyszek07 Re: Szkoła Nr 7 część 64 04.04.07, 12:47
                    Juz nie bede mial kiedy przed swietami...
                    ale zajrzyj do galerii, moze cos dla siebie tez znajdziesz?
                    Pozdrowka!
                    • Gość: Teresa Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.07, 16:59
                      no to prosze po swietach. poczekam. kiedys znalazlam jedno zdjecie ulicy
                      prowadzacej az do przejazdu kolejowego. Nie wiem czy to bylo zdjecie przez
                      Ciebie zrobione czy nie. To byly pierwsze moje chwile na stronie internetowej
                      SP7 - wiec bylam ogolnie zaszokowana i nie zwrocilam wogole uwagi gdzie to
                      zdjecie sie znajduje. Do dzisiaj nie moge go znalezc. Ciao Teresa
                      • Gość: miki Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.olsztyn.mm.pl 04.04.07, 17:16
                        czytałem dziś atrykulik w Olsztyńskiej o ulicznych dziwakach z przed lat i padły
                        takie ksywki

Wiosenka
                        Piwek
                        Józek zakonnik
                        kobra
                        Dęboś

Jozek zakonnik zachodził czasem na mój rewir i urzadzał piękne pokazy pościgu z
                        uniesiona laską, a równiez spotykałem go w Coctajlbarze na darmowym ciastku. tam
                        juz nie był taki swiatobliwy i podszczypywał kelnerki.

Wiosenka-wiadomo....

a Piwek ! mój mieszkający w dawnych czasach na al.Róz wujek, powiedział ,że
                        Piwek mieszkał w nieistniejącym juz domu na skraju parku ormo i Bałtyckiej.
                        kto wie wiecej ????
                        • Gość: LP Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.07, 18:44
                          Byl jeszcze gosciu ktory jezdzil bardzo oryginalnie zbajerowana taczka.Jego
                          rejon to zatorze i okolice lubelskiej.Ksywki nie znam
                          • Gość: jd Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.acn.waw.pl 05.04.07, 20:37
                            Nie bardzo cenię takie podnoszenie, no ale trzeba podnieść.
                            A żeby nie było, że to tylko podnoszenie, wspomnę leśne przylaszczki za mostem,
                            które zaświadczały, że wiosna już się nie cofnie. No i wszystkie wiśnie,
                            jabłonie, czereśnie i inne takie powinny już być białe jak cholera.
                            • Gość: jd Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.acn.waw.pl 05.04.07, 20:43
                              A poza tym obejrzałem własnie na żywo wysadzenie budynku koszar na
                              Artyleryjskiej przy Jeziorze Długim, które miało być jakąś szczególną atrakcją
                              dla mieszkańców Olsztyna. Muszę przesłać Fredkowi zdjęcia z widokiem tego
                              wysadzonego własnie budynku w latach późnych 50-tych (były takie lata).
                              • zbyszek07 Re: Szkoła Nr 7 część 64 06.04.07, 06:55
                                Wesolych, szczesliwych Swiat
                                wszystkim siodemkowiczom zycze.
                                Zbyszek
                                • Gość: ryba696 Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 08:56
                                  Kochani z okazji Świąt Wielkiej Nocy wszystkiego co najlepsze Wam życze i pięknej pogody...
                                  • Gość: Teresa Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.dip.t-dialin.net 06.04.07, 11:55
                                    Do tych sympatycznych zyczen dolaczam sie i ja. Niech wszystkim Siodemkowiczom i
                                    ich Rodzinom zawsze swieci slonce. Wesolych Swiat 2007. Teresa
                                    • Gość: Bozenna Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.ols.vectranet.pl 06.04.07, 18:42
                                      Na stole święcone, a obok baranek,
                                      Koszyczek pełny barwnych pisanek
                                      I tak znamienne w polskim krajobrazie
                                      W bukiecie srebrzyste, wiosenne bazie.
                                      Zielony barwinek, fiołki i żonkile
                                      - Barwami stroją uroczyste chwile.
                                      W dom polski wiosna wchodzi na spotkanie,
                                      Gdy wielkanocne na stole śniadanie.
        • ak_7 Re: Szkoła Nr 7 część 64 07.04.07, 20:09
          Hej Zbyszek,
          niestety nie udało się spotkać tak żeby pogadć. Weszło cosik w paradę i już nie
          było jak - napisze w mailu.
          Wszystkim 7-kowiczom rozrzuconym po świecie zaręczam - pogoda była w Olsztynie
          SUPER! - no może za wyjątkiem czwartku, szkoła stoi tam gdzie stała, a sklep
          traci coraz bardziej swój wygląd - oszpecają go dokumentnie.
    • jszaq Re: Szkoła Nr 7 część 64 06.04.07, 19:19
      Niech kroliczek przyniesie Wam w prezencie to, czego najbardziej pragniecie. To \"cos\" nie musi byc ani widoczne, ani dotykalne, moze nawet nie pachniec, ale niech bedzie czyms bez czego nie mozna i nie warto zyc...
      • Gość: jd Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.acn.waw.pl 06.04.07, 21:04
        Choć w naszym przypadku przynajmiej kawałek tego "coś" jest całkiem widzialny,
        dotykalny, a i pachnie, a tam gdzie ma jakieś drobne wady, właściwe korekty
        wprowadza pamięć, serce, a i rozumu szkiełko i oko.
        Kochani, wszyscy, którzy tu bywacie, bywaliście i bywać będziecie, jako ten
        który wraz z LP był u zupełnych początków całego tego Siódemkowego
        przedsięwzięcia i przy okazji tego świątecznego czasu, pozwolę sobie
        powiedzieć, że jest to fantastyczne, że ciągle tu zaglądacie, pisujecie,
        wspominacie i gadacie, choć muszę nieskromnie przyznać, że gdy wszystko się
        parę lat temu zaczynało, to (nawet mimo momentów pesymizmu) nie miałem
        wątpliwości, że skutki i rezultaty muszą być mniej więcej takie, jak są. Czyli
        że jest z tym Siódemkowym wątkiem super, świetnie, autentycznie, i widać, że
        tak będzie dalej. A to wszystko wynika z magii tego fantastycznego miejsca,
        które zmuszało wszystkich tam żyjacych i bywajacych, by także byli
        fantastyczni, nawet jeśli bywały chwile kontrowersyjne i zmuszające do
        cierpliwości, wyrozumiałości i wybaczenia. Czego i dziś świątecznie wszystkim
        życzę, a także by stoły się uginały, dziewczęta w poniedziałek wrzeszczały, a
        to co było, by pod tym względem, który wart jest tego, było pielęgnowane i
        doglądane, aby gdy kiedyś wszystko wróci (co z obecnych świąt wynika), nie
        trzeba było tego wygrzebywać i odkurzać z byle skąd.
        • Gość: mamut Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.dsl.bell.ca 07.04.07, 05:58
          Wszystkiego najlepszego zycze Wam Siodemkowicze w te Swieta Wielkanocne. Oby
          duzo spokoju i radosci goscilo w domach waszych.

czuwaj
          • Gość: Jurek Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.olsztyn.mm.pl 07.04.07, 11:33
            Wszystkiego najlepszego zycze Wam Siodemkowicze w te Swieta Wielkanocne-
            spedzonych w gronie rodziny,przyjaciol,smacznego jajka,spacerow,spokoju oraz
            mokrego dyngusa.
    • Gość: I.W. Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 17:51
      Z okazji Świąt Wielkiej Nocy życzę wszystkim absolwentom i "miłośnikom" 7-ki
      dużo zdrowia, radości, miłości, wiary i nadziei na lepsze jutro..
      P.s.
      A gdyby ktoś chciał odwiedzić Siódemkę, to będzie ku temu okazja w następną
      sobotę :-) - 14.04.07 będzie Dzień Otwarty Szkoły.
      • zbyszek07 Re: Szkoła Nr 7 część 64 07.04.07, 18:04
        Dzieki za info...
        moze uda sie szkole w nastepna sobote odwiedzic.

Wesolych, spokojnych Swiat Wielkanocnych!
        • ak_7 Re: Szkoła Nr 7 część 64 07.04.07, 20:11
          Wszystkim - Wesołych, zdrowych i pogodnych ... smacznego jajka i mokrego
          dyngusa, już z domu
          ak
          • Gość: Iwona Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 21:06
            Pełnych wiosennej nadziei i radości Świąt Wielkanocnych dla kolegów i koleżnek
            z klasy i wszystkich z sp.7
            • Gość: DD Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: 88.156.63.* 08.04.07, 00:16
              Wesołego Alleluja !
              • Gość: DD Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: 88.156.63.* 08.04.07, 00:23
                link na fajne wiosenne zdjęcie znad naszego jeziora:
                www.gazetaolsztynska.pl/?main=15&c=118,3,21642,,4095#

• Gość: Fredek Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.l.pppool.de 08.04.07, 09:27
                  Wesołych Świąt.
                  Zdrowia, szczęścia humoru dobrego,
                  a, przy tym wszystkim stołu bogatego.
                  Mokrego dyngusa, smacznego jajka.
                  I niech, te święta będą jak bajka.

Wszystkim Siodemkowiczom i ich rodzinom

Fred
                  • Gość: absolwent Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.olsztyn.mm.pl 08.04.07, 12:35
                    Do -I.W-w jakich godzinach beda dni otwarte szkoly?
                    • Gość: LP Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.07, 16:56
                      Wesolych Swiat Wielkanocnych dla WSZYSTKICH!!!
                    • Gość: I.W. Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 19:57
                      Oficjalnie od 10:00 do 12:00, czyli od około 9:30 ;-)
                      • Gość: absolwent Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.olsztyn.mm.pl 09.04.07, 13:32
                        Dzieki - I.W.- powinienem byc!!!
    • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.l.pppool.de 09.04.07, 15:56
      Wlasnie odwiedzil mnie moj starszy brat.
      Byl tez absolwentem siodemki.
      Przywiozl kilka starych zdjec.
      Ale chyba juz z czasow LO 2.
      Ale jest na nich tez kilku innych siodemkowiczow.

www.krenzek.de/Waldek/album/index.html
      Pozdrowienia
      • Gość: siodemkowicz Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.olsztyn.mm.pl 10.04.07, 17:50
        HOOP do gory bo lecim na pysk....
        • Gość: Teresa Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.07, 18:43
          Hallo Siodemkowicze jak Wam idzie po swietach?
          • balsaminka Re: Szkoła Nr 7 część 64 10.04.07, 20:26
            Szkola nr 7 ma swoje wlasne forum- patrz ramka na gorze
            Prosze nie powielac watkow.

• Gość: ryba696 Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 14:34
              jakie powielać, o co chodzi? Ludzie hop do góry bo spadamy, jakoś sennie po świętach...
              • zbyszek07 Re: Szkoła Nr 7 część 64 11.04.07, 14:42
                Szkola stoi jak stala...
                w sobote moze uda mi sie do niej wybrac w odwiedziny.
                Musze tylko tarczy poszukac i szpilkami przypiac,
                bo moga nie wpuscic
                ;p
                • Gość: ryba696 Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 14:49
                  a czy popiersie Leona jeszcze stoi? a tak wogle to dzisiaj imieniny Leona, moze to naszego patrona..
                  • Gość: zyby Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 17:39
                    Jak byłem w szkole...na ostatniej wywiaówce to Leon był na miejscu.
                    • Gość: LP Re: Szkoła Nr 7 część 64 IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.07, 20:32
                      Zbyszek poczekaj do 25 maja to pojdziemy razem.Zglosimy sie do "Filuta" to moze
                      wyswietli nam jakis film oswiatowy..albo Bolka i Lolka.Nawiasem mowiac ciekawe
                      gdzie sie podzial ten projektor z naszych czasow moze ktos cos wie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka