Gość: jd IP: *.acn.waw.pl 11.04.07, 23:18 Bo wygląda na to, że są prześladowani. Podobnie jak mój wątek. Czy to lustracja, dekomunizacja, czy cenzura-classic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Ogłaszam solidarność z edico, ritą i bpkw 11.04.07, 23:21 Ja nie jestem prześladowana, ale nie mogę pozwolić by stare wątki jak świat znikały i starzy Forumowicze. Solidaryzuje sie ze szkołą i proszę o przywrócenie zabanowanego Edico. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /// Re: Ogłaszam solidarność z edico, ritą i bpkw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 00:02 Ideały SOLIDARNOŚCI z lat 80-tych najwyrażniej przepadły. Cenzura powraca i ma się jak widać bardzo dobrze. Gdzie jest wolność słowa? Gdzie jest demokracja? Gdzie jest w końcu zdrowy rozsądek? Eliminacja edico za przeciwstawianie się czerwonej a teraz czarnej dominacji jest przyznaniem się do akceptowania tej dominacji. Apeluję o więcej rozsądku, samokrytycyzmu i logicznego myślenia. Pozdrawiam wszystkich inaczej myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
balsaminka Panikujecie kochani 12.04.07, 06:44 Patrz wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=60545044&a=60605708 Więcej spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grucha Re: Panikujecie kochani IP: *.eranet.pl 12.04.07, 07:11 Balsaminko, Jesteś gościuwa :) Edico i Solidarność - toż to skrajne przeciwieństwa :) Solidarność możecie wyrażać z Kecawem ale nie warto :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam_sob Re: Ogłaszam solidarność z edico, ritą i bpkw IP: *.gorowo.macrosat.pl 12.04.07, 08:00 Gość portalu: /// napisał(a): > Ideały SOLIDARNOŚCI z lat 80-tych najwyrażniej przepadły. Cenzura powraca i ma > się jak widać bardzo dobrze. Gdzie jest wolność słowa? Gdzie jest demokracja? U Kwaśniewskiego w nowej partii. Będą bronić tych, co wcześniej byli przez nich prześladowani?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Balsaminka zuch dziewczynka IP: *.olsztyn.mm.pl 12.04.07, 20:14 Tak, to ona! Balsaminka napisała: Panikujecie kochani balsaminka 12.04.07, 06:44 + odpowiedz Patrz wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=60545044&a=60605708 Więcej spokoju. I zaraz zgłosiła zalinkowaną stronę do kasacji? Zdolna jest. I pracowita pszczółka. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Forum balsaminka uważam oficjalnie za otwarte! 12.04.07, 20:17 Założyłem godzinę temu taki wątek. balsaminka wie dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Forum balsaminka uważam oficjalnie za otwarte 12.04.07, 20:43 Czyli jest tajny moderator, mieliśmy nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myk Dzieci drogie, IP: 88.156.63.* 12.04.07, 21:24 Nie ośmieszajcie się. To naprawdę żałosne co wygadujecie. Wszyscy wiedzą, że wątki edico wyleciały, ponieważ nie dotyczyły Olsztyna a to forum OLSZTYN jakby ktoś nie zauważył. Netykieta jest dostępna dla wszystkich i wszystkich obowiązuje (edico nie jest wyjątkiem). Warto tam czasem zajrzeć zamiast doszukiwać się spisków.. no doprawdy to żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_forum Re: Dzieci drogie IP: *.olsztyn.mm.pl 12.04.07, 21:41 Z forum: balsaminka szaleje na forum... sieje zgliszcza i spustoszenie ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=60616745&a=60620388 Odpowiedz Link Zgłoś
tomeczqu Re: Ogłaszam solidarność z edico, ritą i bpkw 12.04.07, 21:41 Zupełnie niedawno przed moim blokiem wyszedł na spacer pan z psem. Pies - pierwsze co zrobił wypiął się i zaczął "ozdabiać" chodnik. -"Chyba bardzo chory? - pytam zatroskany. - "Nie. Sr.. mu się chce" - odburkuje pan. -"A może by tak na trawnik? Trzy metry dalej" - mówię -"Odwal się pan! Wolnośc jest! Będzie srał, gdzie chce" - zakończył pan Tak czytam Wasze posty i czytam... I jakos przypomina mi się ten pan z psem i jego pojęcie wolności. To nie jest forum KRAJ, KOŚCIÓŁ itp. A OLSZTYN. Zdaję sobie sprawę, że co poniektórzy powodowani wewnętrzną misją nie zasną, póki nie "ozdobią" każdego chodnika: czy będzie to chodnik pod tytułem forum OLSZTYN, czy TELEWIZJA, LALKI BARBIE, PRZYJACIELE KUBUSIA PUCHATKA. Ale pytałem swego czasu jednego z piewców wolności, bodaj światłego mike.recz - PO CO? Po co, w jakim celu smakowite opowieści z innych regionów na forum olsztyńskim? -"Odwal się pan! Wolnośc jest! Będzie srał, gdzie chce". To jedyna odpowiedź. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_forum Re: Ogłaszam solidarność z edico, ritą i bpkw IP: *.olsztyn.mm.pl 12.04.07, 21:49 >>> Pies - pierwsze co zrobił wypiął się i zaczął "ozdabiać" chodnik. > -"Chyba bardzo chory? - pytam zatroskany. > - "Nie. Sr.. mu się chce" - odburkuje pan. > -"A może by tak na trawnik? Trzy metry dalej" - mówię A na trawniku to po psach juz nie trzeba sprzątac? Czy może wprost przeciwnie, bo tam kupe mniej widać, a dziecko może w nią wdepnąć? Tak sobie wyobrażasz Olsztyn i jego forum, >tomeczbalsaminkoqu< ? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Ogłaszam solidarność z edico, ritą i bpkw 12.04.07, 21:52 Tylko i wyłącznie aby dzielić się uwagami tu na FO. Faktycznie przypomniałeś mi,że nie odpowiedziałem. tomeczqu napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Ogłaszam solidarność z edico, ritą i bpkw 12.04.07, 22:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=60481501 PS.Ten wątek jest spoko czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomeczqu Re: Ogłaszam solidarność z edico, ritą i bpkw 12.04.07, 23:33 Ojojoj... Infantylnie się zrobiło. A szkoda. Spróbuję zatem wprost. To nie o wolność chodzi. I nie o lustrację, dekomunizację, cenzurę a o coś bardzo, bardzo prostego - MÓWIENIE NA TEMAT:) Zgoda, gdyby nie było forum o kraju, polityce, kościele, antyklerykalizmie, fobiach, Szczecinie, Krakowie czy Katowicach, można wtedy powiedzieć, że nie ma gdzie się wypowiadać. Ale takie fora są. I ZGODNIE Z ICH PRZEZNACZENIEM TEMATYCZNYM - można sobie w nich pisywać. A zainteresowani stosowną tematyką z pewnością znajdą to, co chcą znaleźć. Cudownie, że edico i Jego Światli Przyjaciele postanowili kagankiem oświaty rozpraszać mroki tak ciemnych i małych umysłów, jak na przykład mój. Pora jednak, aby poza umiejętnością przeklejania monotematycznych skądinąd postów poszli krok dalej. Może dobrze byłoby poczytać nagłówki poszczególnych forów? To nieduży kroczek. Odwagi! Trzymam za Was kciuki! :)) A ktoś, kto zechce upajać się Waszą elokwencją, cudowną umiejętnością śledzenia występnego kleru, zaglądania w cudze kieszenie i rozporki, prostowania meandrów historii, kto zechce zanurzać się i pławić w Waszej Światłości z pewnością odnajdzie Was, ale w stosownych forach tematycznych. Mike, nadal nie odpowiedziałeś PO CO? Czy to takie trudne? PO CO zamieszczać informacje ze Szczecina, Katowic i cholera wie skąd jeszcze na forum OLSZTYN? Duchowny zesmarkał się w Koziej Wólce w bawełnianą, kradzioną chusteczkę. No i niech dochodzą, skąd ukradł chusteczkę - ale w Koziej Wólce. PO CO taka informacja na forum Olsztyn? Łzę wzruszenia otarłem czytając "gościa forum":)) Naprawdę myślałeś, że napisałem o psach? O boski:)) Odpowiedz Link Zgłoś
balsaminka Dobrze napisane Tomeczqu 13.04.07, 07:01 Tomeczqu - towarzystwo wzajemnej adoracji ( z tematu) moze przeczyta ze zrozumieniem to co napisales. ... "Czyżby Balsaminka była..." była jest i bedzie- moze nie czesto ale bedzie i czy Wam kochni sie to podoba czy nie, bedzie pilnowala by nikt nie lamal regulaminu i netykiety. A swoja droga Moje Skarby: Rita i Bpkw (i nie tylko)- cieszczie sie ze tu jestem bo napewno nie chcielibyscie czytać tych wulgaryzmow wyslanych przez anonimy na wasz temat- Dzięki mnie- ta nieprzyjemność was omija. Wiecej spokoju i ....pisania na temat Olsztyna. A jezeli ktos chce prezentowac tu swoje osobiste poglady na temat , a jakże różny od tematu miasta- to pomogę mu założyć bloga. Pozdrawiam Was kochni. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pisz do mnie na Berdyczow. 13.04.07, 20:01 balsaminka napisała: > A swoja droga Moje Skarby: Rita i Bpkw (i nie tylko)- cieszczie sie ze tu jestem > bo napewno nie chcielibyscie czytać tych wulgaryzmow wyslanych przez anonimy na > wasz temat- Dzięki mnie- ta nieprzyjemność was omija. > Wiecej spokoju i ....pisania na temat Olsztyna. A jezeli ktos chce prezentowac > tu swoje osobiste poglady na temat , a jakże różny od tematu miasta- to pomogę > mu założyć bloga. > Pozdrawiam Was kochni. Wszystkich można zniszczyć w imię jakiegoś porządku, poprzez anonimowe listy, poczty,i to jest sztuka waszego porządku ? Guzik mnie to obchodzi co kto myśli o mnie czy o bpkw czy o innych. Tylko poprosiłam grzecznie o przywróceniu niku Edico i zostawienie wątku szkoły, a w zamian dostaje odprawę w postaci pomówień, a nawet propozycje przejścia do blogu. Jakie to perfidne, jaki kunszt likwidowania ludzi wam nie wygodnych. Nie po przez prośbę, grzecznie i jawnie, tylko po przez manipulacje pocztowo-anonimowe, po przez śledzenie ników na innych forach. Tak Olsztyn musi być czysty ! To się nazywa idzie nowe. Kochana Balsaminko, jak już uzbierasz wszystkie kwity na forumowiczów to załóż sobie teczkę gdzieś na blogu, by wszyscy mieli jawny dostęp, a nie manipulować nimi, jak w tym wypadku ! Straszysz mnie swoimi teczkami, jakbym miała coś do ukrycia, a tu dupa zbita, nic nie mam do ukrycia. Prawda leży na Forum, a nie w Twoich pocztach. I .... nie mam już nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
balsaminka Re: Pisz do mnie na Berdyczow. 13.04.07, 20:05 Rito ataki personalne ( w tym przypadku dotyczace mojej osoby to naruszenie netykiety) Jezeli masz jakies pytania czy zarzuty to prosze zalatwiaj to po za forum- mamy maile od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pisz do mnie na Berdyczow. 13.04.07, 20:37 balsaminka napisała: > Tomeczqu - towarzystwo wzajemnej adoracji ( z tematu) moze przeczyta ze > zrozumieniem to co napisales. > ... "Czyżby Balsaminka była..." była jest i bedzie- moze nie czesto ale bedzie > i czy Wam kochni sie to podoba czy nie, bedzie pilnowala by nikt nie lamal > regulaminu i netykiety. > A swoja droga Moje Skarby: Rita i Bpkw (i nie tylko)- cieszczie sie ze tu jeste > m > bo napewno nie chcielibyscie czytać tych wulgaryzmow wyslanych przez anonimy na > > wasz temat- Dzięki mnie- ta nieprzyjemność was omija. > Wiecej spokoju i ....pisania na temat Olsztyna. A jezeli ktos chce prezentowac > tu swoje osobiste poglady na temat , a jakże różny od tematu miasta- to pomogę > mu założyć bloga. > Pozdrawiam Was kochni. Przepraszam, dlaczego została usunięta moje odpowiedź ? Wcale nie była wulgarna. To już nawet nie mam prawa do obrony ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Pisz do mnie na Berdyczow. IP: *.acn.waw.pl 13.04.07, 20:44 Rita, co ci wycięli? Co tu się, kurczę, dzieje? Redakcjo, może byś nam wyjaśniła w dwóch słowach wzniosłą, światlaną i ratującą Forum Olsztyn misję balsaminki. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pisz do mnie na Berdyczow. 13.04.07, 20:53 Widzisz jd, wszystko opiera się na mailach. Pójdę odebrać mail. jd, wycieli wpis tak, że śladu nie ma po nim. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Pisz do mnie na Berdyczow. 13.04.07, 21:17 jd - cięzko mi coś odpisać bo złamałam ponoć regulamin. Ale wydaje mi się, że czas mój na tym Forum się skończył i odchodzę z podniesioną głową. Wprawdzie nie dano mi szansy obrony, ale jeszcze raz powtórzę swój wpis, bo nawet największemu zbrodniarzowi przysługuje prawo obrony. To jest nawet prawo unijne. Wszystkich można zniszczyć w imię jakiegoś porządku, poprzez anonimowe listy, poczty,i to jest sztuka waszego porządku ? Guzik mnie to obchodzi co kto myśli o mnie czy bpkw czy o innych. Poprosiłam grzecznie tylko o przywróceniu niku Edico i zostawienie wątku szkoły, a w zamian dostaje odprawę w postaci pomówień, a nawet propozycje przejścia do blogu. Jakie to perfidne, jaki kunszt likwidowania ludzi nie wygodnych. Nie po przez prośbe, grzecznie i jawnie, tylko po przez manipulacje pocztowo-anonimowe, po przez śledzenie ników na innych forach. Tak Olsztyn musi być czysty ! Nie mam już nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Spadam z tego forum 13.04.07, 21:40 Istnieje takie oklepane powiedzenie "Nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu". Pasuje, jak ulal, do poczynan moderatora. Moderator chce, zeby forum Olsztyn bylo tak subtelne, jak jak sztambuch panienek z pensji. Tylko, ze jest to zwykle nieporozumienie; obecna dzialanosc moderatora to nie moderowanie, ale cenzura z czasow stalinowskich. Jakby tego bylo malo to wycinane sa rowniez watki kierowane z zapytaniem do Redakcji: oto teresc watkju, ktory zostal natychmiast skasowany. Czy jest w nim cokolwiek, co by lamalo regulamin ?????????????????? """" Do Redakcji - kto cenzuruje nasze forum ????????? Autor: bpkw Data: 12.04.07, 18:43 Watek, ktory nie zawiera niezgodnych z regulaminem tresci zostal natychmiast usuniety. Zakladajac watek po raz drugi na wszelski wypadek skopiowalem jego link forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=60645419 Czy moge dowiedziec sie kto i dlaczego w tak idiotyczny sposob tnie watki i wpisy ??? """ Na forum Olsztyn pisze ponad piec lat. Poznalem tu sporo interesujach osob, z czascia ktorych zawarlem nawet osobiste przyjaznie. Obserwujac ostatnie poczynania moderatora nie widze innej mozliwosci, jak opuszczenie tego forum. Wszystkim forumowym znajomym dziekuje za wspolprace; nie tylko jako bpkw, ale i juz zapomniany wolej5 /wieczny antagonista ballesta /. Balsaminko, jesli to wszystko jest Twoim "dzielem", to smutek moj jest podwojny . Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Spadam z tego forum 14.04.07, 19:22 Bpkw - podnieś się, walka trwa ! Nie dajmy się podporządkować. Jd , jest zabanowany, ktoś musi pomagać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll Glowa do gory Rita:-) IP: *.ikk.sztaki.hu 15.04.07, 01:03 Pzdr.) Troll Odpowiedz Link Zgłoś
balsaminka jd napisz... 13.04.07, 20:56 do redakcji agora@forum.pl moze Ci odpowie. A teraz prosze zebys przeczytal netykiete a szczegolnie punkt: -jezeli dyskusja przerodzi sie w prywatna pogawedke, kontynuuj ja poza forum. Gdybys byl zalogowany ta informacja trafilaby do Ciebie na mail. Milego wieczoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: jd napisz... IP: *.acn.waw.pl 13.04.07, 21:43 Czytam to, co życzę sobie czytać. Od lat prowadzę tu prywatne pogawędki. Nie będę zalogowany, i nic do mnie z tej racji nie trafi. Redakcjo, czy balsaminka to naprawdę twój wysłannik? Czy rozpoczeliście akcję przepędzania z Forum? Miłej nocy o poranka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dobrze napisane Tomeczqu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 12:37 balsaminka napisała: > Tomeczqu - towarzystwo wzajemnej adoracji ( z tematu) moze przeczyta ze > zrozumieniem to co napisales. > ... "Czyżby Balsaminka była..." była jest i bedzie- moze nie czesto ale bedzie > i czy Wam kochni sie to podoba czy nie, bedzie pilnowala by nikt nie lamal > regulaminu i netykiety. > A swoja droga Moje Skarby: Rita i Bpkw (i nie tylko)- cieszczie sie ze tu jeste > m > bo napewno nie chcielibyscie czytać tych wulgaryzmow wyslanych przez anonimy na > > wasz temat- Dzięki mnie- ta nieprzyjemność was omija. > Wiecej spokoju i ....pisania na temat Olsztyna. A jezeli ktos chce prezentowac > tu swoje osobiste poglady na temat , a jakże różny od tematu miasta- to pomogę > mu założyć bloga. > Pozdrawiam Was kochni. - wiemy, wiemy kto te paszkwile pisze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Ogłaszam solidarność z edico, ritą i bpkw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 07:50 Przyłączam się do tego solidarnościowego protestu nie tylko z punktu widzenia swobody wypowiedzi ale także z punktu widzenia sposobu moderowania (czytaj cenzurowania) wypowiedzi na forum. Oczywiście moderowania z punktu widzenia modreatora, ponieważ nie ma to nic wspólnego nawet z zapisami zawartymi w regulaminie. Aby nie być gołosłownym, powrócę do wątku założonego przez balsaminkę skierowaną do Fanów EDICO, w którym zakomunikowała, że wątki założone przez edico przeniesie na FK. Pytam sie więc, gdzie są te wątki??? Inna sprawa, to forma przedstawiania własnej oceny. Niestety, mam oceny zbliżone do rity, jd, bpkw i wielu innych w sprawach, które bulwersują nie tylko nas i nie tylko w Olsztynie. Jest to mój punkt widzenia i sposób podejścia do tematu, jaki zaprezentowała balsaminka i wtórujący jej tomeczqu nie należy do najlepszego tonu. Czy w związku z taką moją opinią Waszego działania też mnie zabanujecie w imię jakichś własnych priorytetów nadając własne ramy funkcjonowania Forum Olsztyn na zasadach sprawdzonych w Radio Maryja? ;( Odpowiedz Link Zgłoś
balsaminka Do anonim "*" 13.04.07, 08:01 Gwiazdor, jezeli chcesz podyskutowac politycznie tak jak w/w -to zapraszam cie tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28 tu tez sa watki edico. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Cóż za elegancja uników :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 09:05 Pytanie moje było ściśle sprecyzowane i nie chodziło mi o jakieś posty. Przypomnę ci słowa tomeczqu, którymi tak się powyżej zachwycałaś: ... "Czyżby Balsaminka była..." była jest i bedzie- moze nie czesto ale bedzie i czy Wam kochni sie to podoba czy nie, bedzie pilnowala by nikt nie lamal regulaminu i netykiety. ..." Porównaj regulamin i netykietę z tym, co sama dokonałaś :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomeczqu Re: Cóż za elegancja uników :)) 13.04.07, 15:12 Bardzo proszę nie przypisywać mi słów, których nie używałem. Nie cytuj, dopóki nie upewnisz się, kto jest autorem, ok? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Cóż za elegancja uników :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 16:26 Słusznie zauważyłeś, więc wycofuje swoje fo paux w kwestii autorstwa tych słów. Wniskowałem z postu balsaminki i nawet na myśl mi nie przyszło, że nowy że modderator korespondując do poprzedającego postu będzie się ustosunkowywał do treści wypowiedzi zawartych w zupełnie innym watku :) W ten sposób za chwilę będziemy mogli za chwilę dyskutować o priorytetach Dżugaszwili lub o rozli związkó zawodowych w historii KPZR, bo gdzieś ktoś też coś na ten temat napisał :)) Również pozdrawiam - nie krzycząc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak buahahaha gwiazdor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 09:41 jak masz jakies watpliwosci to napisz do niej maila. Balsamistka dobrze robisz i nie zmieniaj sie pod w plywem uzaleznionych od forum. Administratorzy forum Dzieki za Balsaminke nareszcie bedzie to czyste forum olsztynskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: buahahaha gwiazdor IP: *.acn.waw.pl 13.04.07, 11:11 Tak, tak. Porządek i sterylna czystość dzięki balsamince. Polska dla Polaków, Olsztyn dla Olsztyniaków. Uzależnieni, skanujcie paszporty (także ojców i dziadów) do wglądu dla komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: buahahaha gwiazdor IP: *.bulldogdsl.com 13.04.07, 11:24 Ach, trzydziesci lat i nic sie nie zmienilo, a niby to Europa XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Ogłaszam solidarność z edico, ritą i bpkw 13.04.07, 15:08 Nie było mnie tu dawno i jaka niespodzianka. Wreszcie forum Olsztyn to forum Olsztyn, a nie miejsce, gdzie każdy życiowy nieudacznik może wypluć swoje prywatne frustracje jak pijany flegmę na chodnik. Brawo, wreszcie normalna moderka. Odpowiedz Link Zgłoś
prusak75 Re: Ogłaszam solidarność z edico, ritą i bpkw 13.04.07, 15:16 jak nie ma Edico to i słońce wyszło na dworzu :) dla mnie dobrze, że go nie ma i tak nie czytałem tych jego pseudo inteligenckich wypocin, z których normalny człowiek nic nie rozumie, 100 razy wole czytać posty Balsaminki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Ogłaszam solidarność z edico, ritą i bpkw IP: *.acn.waw.pl 13.04.07, 15:25 No to czas na zagadkę: Skąd wiadomo, że to, czego się nie czyta to pseudointeligenckie wypociny? Skąd wiadomo, że to, czego się nie czyta, to coś takiego, czego normalny człowiek nie zrozumie? No i w takim razie, skąd wiadomo, że te niedoskonałości nieczytanego postu nadrobi 100 postów balsaminki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / jd zakochał się w Balsaminie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:38 i dlatego jej tak nie lubi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: jd zakochał się w Balsaminie IP: *.acn.waw.pl 13.04.07, 23:04 A tu, balsaminko, ktoś mnie podejrzewa o jakieś typowo Freudowskie popieprzenie świadomości. Bezpodstawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lepper Re: jd zakochał się w Balsaminie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 18:11 i tak wygląda miłość Samoobrony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: jd zakochał się w Balsaminie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 19:28 Nie wiem kto jest tu moderatorem -ale jeśli ten ktoś wycina Edico to po prostu jest chory. Władza "odbija". Taki (taka) nie powinien awansować wyżej pomocnika majstra bo będzie się dowartściowywał bawiąc się a Pana Boga. A co do tekstów typu "sr...mie na chodniku" to trzeba jasno powiedzieć że komuniści pisali dokładnie to samo uzasadniając swoją cenzurę. To nie jest forum o Olsztynie tylko dla ludzi z Olsztyna tak jak Gazeta nie jest o Olsztynie tylko dla ludzi z Olsztyna - a jeśli Gazeta ma inne zdanie to znaczy że zachowuje się jak pies sr..jący na chodniku :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: jd zakochał się w Balsaminie 14.04.07, 19:34 Dziękuje Leon, czasami obojętność jest jeszcze gorsza. Dziękuję z imieniu Edica, z którym mnie nic nie łączy jedynie mamy wspólny księżyc. Obojetność i nieznajomość polityki doprowadza do takich wyborów jakie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Ogłaszam solidarność z jd IP: *.l.pppool.de 14.04.07, 19:39 Niestety zostal "zbanowany" z olsztynskiego forum. Nie wiem do teraz co zlego napisal. Wiem ze narazil sie Pani "Balsamince". A ona jaka funkcje tu popelnia ? Podadministrator Fotoforum ? Pierwszy tajny donosiciel redakcji ? ij znam go osbobiscie. Wiem ze kocha Olsztyn i osiedle Nad Jez. Dlugim z calego serca. Nie wiem co tu sie na Forum aktualnie dzieje. Ale cos to przypomina Stan wojenny. Kazdy niewygodny pod sciane albo do obozu. To nie jest wolnosc unii europejskiej XXI wieku. Raczej powrot do Komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Ogłaszam solidarność z jd 14.04.07, 19:44 Ferdek, jak widzisz siedzę i solidaryzuje się. Mam nadzieję , ze więcej nas będzie. Na odbanowanie jd nie mamy żadnego wpływu, ale jego idee walki kulturalnej stosujemy. Czyli mamy już dwoje zabanowanych Edico i jd. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Ogłaszam solidarność z jd 14.04.07, 19:47 Zginął wątek o Hercusie Monte - zaraz mnie zabanują. Hercus Monte to największy wojownik Prus, jak mogli go wyciąć ? Nigdy nie doczekał sie medalu jego imieniem - medal ten otrzymał jd i wycieli mi watek Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: Ogłaszam solidarność z jd 14.04.07, 19:50 Te osoby nie są zabanowane. Pojęcie "kulturalnej" mamy chyba odmienne. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Ogłaszam solidarność z jd 14.04.07, 19:54 chodzi,o to że nie używamy wulgaryzmu. Pani Siwa, pani wycieła Hercusa Monte - największego bojownika tych ziem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowy555 Re: Ogłaszam solidarność z jd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 20:20 Wycieła, bo lubi wycinanki, historię trochę mniej. Rita, pełen szacunek dla Ciebie i "zabanowanych"... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Ogłaszam solidarność z jd 14.04.07, 20:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=60755069 Tu wylądował Hercus Monte - wstyd, żeby taki dziejowy wojownik tam się znalazł. No ale wybaczam. Jeszcze glośno będzie o Hercusie Monte - to jest niedoceniany bohater tej ziemi. Warto go promować, szkoda, że zaczęliśmy od oślej ławki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Ogłaszam solidarność z jd IP: *.acn.waw.pl 14.04.07, 20:34 Chyba już mnie dopuścili do obiegu. Czuję się trochę głupio, że może to ja całą tę awanturę wywołałem, ale zaczęło się od tego, że byłem oburzony na ich szarogęszenie się z naszym wątkiem o szkole 7 i wycięciem nowej części (65, którą potem powtórzyłem), natomiast ich reakcja była tak pozbawiona sensu, taktu i rozsądku, tak agresywna i zaczepna, że nie mogłem spuścić uszu po sobie, tym bardziej że całe forum stało się polem ich zadziwiających eksperymentów. Dziękuję Fredkowi za pomoc, ricie za dobre słowo i wszystkim innym za solidarność. Wracam, jak to było do tej pory, do szkoły 7, a wszystkim bywalcom tego forum życzę spokojnej tu przystani. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Ogłaszam solidarność z jd 14.04.07, 20:39 Nie ma co, dziękuję również za solidarność. Tak nie mogło trwać , bo anonimowo i pocztowo układać sobie wątki ten zostanie , a ten wyrzucić. Dziękuję, że współpracowało się tak fajnie i ze zrozumieniem. Jestem osobiście pod wrażeniem. Niech Forum Olsztyn wraca do swojej działalności. Niech każdy rozmawia z kim mu wygodnie , z kim dobrze się rozmawia, niech burzliwe dyskusje się toczą o lepsze jutro bez burzenia tego co już zostało wypracowane przez tyle lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Ogłaszam solidarność z jd IP: *.acn.waw.pl 14.04.07, 20:42 Tak jest. To było tak słuszne, co powiedziała rita, tak bliskie natchnionej mądrości mędrców, że właściwe będzie zakończenie: Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Ogłaszam solidarność z jd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.07, 21:22 Cóż - balasaminka chce "moherowo" załatwić NASZE FORUM (pewnie dostała wytyczne z Torunia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Ogłaszam solidarność z jd IP: *.olsztyn.mm.pl 15.04.07, 12:50 To juz nawet nie zwykła balsaminka, to osoba tak mocno zabalsamowana, że można powiedziec "muminka" (nie od Muminków, ale od mumii). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Ogłaszam solidarność z jd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 19:06 No cóż zawsze znajdą się jacyś inkwizytorzy, którzy starając się wprowadzać w życie wcale niebezsensowne zasady i idee narobią tylko szkód i zniechęcą to tychże idei i zasad... Teraz wcale nie jestem już pewien czy netykieta jest nam niezbędna w obecnej postaci, może to tylko kwestja jej interpretacji? Na pewno zaś nie podobają mi się ostatnie metody jej wprowadzania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldy Re: Ogłaszam solidarność z jd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 12:43 No i jak się czujesz tomeczqu? Teraz możesz posprzątać po swojej pani balsamince i swoim piesku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Wolność Słowa w pojęciu balsaminki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 14:32 Maretina działała identycznie. Za wszelką cenę (jako żona) chroniła lekarzy, Twierdziła, że jak zachorujemy to nam się odpłacą za nasze posty i usuwała z forum wszystko co znalazła. Ja natomiast twierdziłem, że źle wychowa swoje dziecko, którym za każdym razem się chełpiła. Wreszcie tak jak to proponuje balsaminka napisała do mnie e-mail jestes zwyklym obwislycm ch..em i sku..elem, ktory usiluje uderzyc w matke atakujac dziecko. pudlo. masz do kajtusia taki dostep jak ja do kosmosu szujo wredna.niezle czalazlam ci za skore... no i masz zero argumentow, bo atakujesz po bokach, w osoby postronne a nie potrafisz logicznie pokazac poprawnosci i slusznosci swoich tez. ps. twoja mamusia to stara rura:) maretina@gazeta.pl Na forum jedynie dyskutowaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Wolność Słowa w pojęciu balsaminki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 21:06 Czytałem też temat Edico coś o Kościele i zdradzie narodu. Temat ciekawy choć nie zgadzałem się z tezą. Nigdy nie przyszło by mi do głowy wyciąć woloną dyskusję na tak ważne tematy. Bez względu na to że akurat popieram Kościół Katolicki uważam że Edico robi ważniejszą i bardziej potrzebną Kościołowi robotę - pisze krytycznie o tym co myśli i nie smaruje wazeliną tłustego tyłka proboszcza. Tak więc wycinacze są obleśni. Jeśli będą wycinać niezgodne z własną ideologią treści to są jeszcze inne fora i trzeba się za takim rozejrzeć :) :) :) Gazeta to nie monopolista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Wolność Słowa w pojęciu balsaminki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 21:33 >>Gazeta to nie monopolista.<< Ale "zabalsamowana chyba tak...Cenzura moherowo-toruńska... Odpowiedz Link Zgłoś