Gość: jd IP: *.acn.waw.pl 11.04.07, 23:23 Trochę z konieczności zakładam część 65, bo redakcja - wbrew wieloletniej regule - przerzuciła cześć 64 na górę przed dobrnięciem do 100 postów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) 11.04.07, 23:25 wpiszę się pozdrawiając szkołę, na dowód, że wątek został założony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) IP: *.acn.waw.pl 11.04.07, 23:27 A szkoła pozdrawia ritę, zasłużoną i honorową Siódemkowiczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) 11.04.07, 23:27 Mysle, ze bylismy swiadkami duzego halasu o nic.... Watkowi 7-kowiczow zycze kolejnych 65 czesci !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) IP: *.acn.waw.pl 11.04.07, 23:29 Może tak, tym niemniej wątek z 21-ej zniknął. Przyjmuję wszakże, że wszystko wróciło do normy. I pozdrowienia dla bpkw. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) 11.04.07, 23:30 trudno zasnąć, jeśli mamy pilnować szkoły ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) IP: *.piorunek.pl 16.04.07, 12:10 Witam! dzień otwarty szkoły też zaliczyłam,robiłam babeczki na poczęstunek.Zbyszku czy je próbowałeś:) Rano było tylko kilku nauczycieli i ogólna cisza. W Gazecie Olsztyńskiej jest konkurs gdzie zrobić modernizację :nad długim za lokiem.,czy przy plaży wypożyczalnię rowerów.więcej na stronie Gazety Olsztyńskiej myślę ,ze długie jest nam szczególnie bliskie i poprzemy ten rejon? Nad jez. mogły ponownie stanąć ławeczki i nowe molo. serdecznie pozdrawiam i popieram każdą walkę w obronie naszej tak wspaniałej i nie powtarzalnej strony-jd-tak trzymać.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) IP: *.bulldogdsl.com 11.04.07, 23:29 Rozczarowana jestem, myslalam, ze bedzie jakas afera a tu nic. Czesc Rita. x Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) 11.04.07, 23:31 Cześć , kope lat - ale afera miła, jeśli się spotykamy w doborowym towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) IP: *.acn.waw.pl 11.04.07, 23:35 Nat, nie bądź taka łasa na te afery. U was też jest ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) IP: *.bulldogdsl.com 11.04.07, 23:38 Gość portalu: jd napisał(a): > Nat, nie bądź taka łasa na te afery. U was też jest ciekawie. Wiem jd, podczytuje Wyborcza online i czasami trudno sie w tym wszystkim polapac nie bedac na miejscu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) 11.04.07, 23:33 Gość portalu: nat napisał(a): > Rozczarowana jestem, myslalam, ze bedzie jakas afera a tu nic. Czesc Rita. Net bez afer nie moze zyc; znaczy sie wszystko wrocilo do normy.... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) IP: *.bulldogdsl.com 11.04.07, 23:36 bpkw napisał: > Gość portalu: bpkw napisał(a): > > Net bez afer nie moze zyc; znaczy sie wszystko wrocilo do normy.... :))) Moze, moze, ale czasami nudnawo. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) 11.04.07, 23:44 Gość portalu: nat napisał(a): > bpkw napisał: > > > Gość portalu: bpkw napisał(a): > > > > Net bez afer nie moze zyc; znaczy sie wszystko wrocilo do normy.... :))) > > Moze, moze, ale czasami nudnawo. Nie przesadzaj Net; w Krolestwie tez sie cos dzieje... : serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3784694.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) IP: *.bulldogdsl.com 11.04.07, 23:47 To troche przestarzale wiesci i do afer politycznych dosyc im daleko, a ja na takich wlasnie lubie sie 'odnudzac'. Spij spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
balsaminka A może redakcja uważa ... 12.04.07, 07:00 ...że własnie tam jest tego wątku miejsce? I nie ma czegos takiego jak "wieloletnia reguła"- jak sprzata się to sprzata się porządnie- tym bardziej, że tamten watek nie został skasowany tylko PRZENIESIONY. Pozdrawiam, życząc przystosowania sie do "nowego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: A może redakcja uważa ... IP: *.olsztyn.mm.pl 12.04.07, 07:21 Ale nowy watek jest drentwy!!!!Nie ma jak byly watki poprzednie. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 SP 7 12.04.07, 07:34 Podobno w sobote dzien otwarty szkoly... Pewnie sie wybiore odwiedzic stare mury. Pozdrowka dla siodemkowiczow! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: SP 7 IP: 193.0.64.* 12.04.07, 09:23 Balsaminko, a gdzież to ten wątek został PRZENIESIONY?. A jeśli chodzi o pozostałe twoje gadki ("może redakcja uważa...", "wieloletnie reguły", porządne sprzątanie), to jeśli nie jesteś z redakcji, to nie rób łaskawie za jej adwokata i zajmij się sprzątaniem w swoich okolicach, a jeśli jesteś z redakcji, to to, co uważa redakcja w ogóle mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: SP 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 09:50 Ludzie nie dajmy sie przenosić, może ktoś nam zazdrosci ze juz tyle lat nasz wątek istnieje, inne szkoły jakoś zaczynały i po kilku wpisach sie skończyło a u nas trwa i trwa i niech tak zostanie, nawet jeśli czasem jest nudno to ważne ze jednak ludzie sie wpisują i szkoła nas jednoczy pomimo że mieszkamy w różnych częściach świata. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: SP 7 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.04.07, 12:15 Zbyszek jak bedziesz 14-go w szkole to pomysl o zdjeciach z osiedla. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: SP 7 12.04.07, 14:45 Ostatnio w galerii zamiescilem zdjecia z ul Jeziornej... Jest tam w roznych watkach sporo zdjec z dzielnicy, bardzo ladne, aktualne zdjecia jez Dlugiego nie mojego autorstwa... Trzeba troche pogrzebac ;p :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: SP 7 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.04.07, 06:48 dzieki, poszperam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: SP 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 12:43 Zbyszku zdjęcia widziałam i gratuluje, szczególnie łabędzie są piękne... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: SP 7 13.04.07, 14:50 Faktycznie... ten domek jakos mi sie pokrzywil na zdjeciu... ;p :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) IP: *.l.pppool.de 14.04.07, 10:06 Wlasnie dotarl do mnie Mail od jd. Panowie, zdarzyło się coś zupełnie dla mnie absurdalngo. Mianowicie, jakieś nowe zarządczynie forum Olsztyn odcięły mi dostęp do forum za wyśmiewanie ich bezczelności i pasji cenzorskich. Jesli możecie, powiadmcie na naszym wątku, że zostałem przegnany i na razie nie będę również z innych komputerów próbował wchodzić na forum. Wszystko będę czytał i już szykuje i szykować będę ciąg dalszy Encyklopedii. Pilnujcie naszego przedsięwzięcia dopóki się da. Może za jakiś czas wszystko wróci do normalności. Pozdrawiam serdecznie -jd. Co to za paranoja ? Czyzby Balsaminka wiecej narozrabiala ? Agent SZKP Nr. 14 ? W ksiazce gosci naszej nieoficjalnej strony internetowej kiedys wpisala cos o bliskosci SZKP Nr. 7 i 8. Wpis ten wyrzucilem wtedy ... Ale moze bylo to wtedy bledem. Odpowiedz Link Zgłoś
balsaminka [...] 14.04.07, 10:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: moderatorska owieczka ma się dobrze ;)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.07, 15:56 balsaminka napisała: > wyzej srasz niz dupe masz W ten niezwykle dyplomatyczny sposób absztyfikanci IV RP wyłuszczają swoje credo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: moderatorska owieczka ma się dobrze ;)) IP: *.acn.waw.pl 14.04.07, 20:32 Chyba już mnie dopuścili do obiegu. Czuję się trochę głupio, że może to ja całą tę awanturę wywołałem, ale zaczęło się od tego, że byłem oburzony na ich szarogęszenie się z naszym wątkiem o szkole 7 i wycięciem nowej części (65, którą potem powtórzyłem), natomiast ich reakcja była tak pozbawiona sensu, taktu i rozsądku, tak agresywna i zaczepna, że nie mogłem spuścić uszu po sobie, tym bardziej że całe forum stało się polem ich zadziwiających eksperymentów. Dziękuję Fredkowi za pomoc, ricie za dobre słowo i wszystkim innym za solidarność. A w związku z tutejszym postem balsaminki, przypomnę że ona przez dwa dni próbowała tu wszystkich nauczać netykiety (bo tak to się chyba nazywa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Re: jd baranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 20:49 Ooo !!! My kulturnyj narod !!! Gratuluję kindersztuby (poczytaj w słowniku, bo nie podejrzewam, żebyś wiedziała o co chodzi)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: jd baranie IP: *.l.pppool.de 14.04.07, 11:03 Co za wredny babsztyl ... Kobieto sama sie dyskwalifikujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: jd baranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 11:26 Masz racje Fredek wredna i zawistna ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir-mur Re: jd baranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 11:33 A jaka beszczelna "A teraz siwa mozesz mnie wykasowac za narusznie netykiety...hahahaha" Mam nadzieje,że nikt tego jej postu nie wykasuje zawsze będzie można poczytać te brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siodemkowicz Re: Szkola SP 7 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.04.07, 11:36 Popieram Ciebie -Fredek-zawistna i wredna !!!......Mysle ze wszystko wroci jak bylo do tej pory a forum bedzie funkcjonowalo w sposob normalny .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Szkola SP 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 11:49 a nie mówiłam, że jd zabanują :) To chwilowe, ale też podziekować trzeba za zakładanie cudownych wątków, klasa sama w sobie. Pokazałeś jd jak Bonaparte jak zwyciężać mamy. Obroniłeś szkołę godnie i z honorem. Brawo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Szkola SP 7 IP: 74.12.157.* 14.04.07, 15:17 Ale tupet i chamstwo.. rece opadaja.. jd nie daj sie! czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: jd baranie 14.04.07, 15:38 balsaminka napisała: > nie jestem moderatorem tego forum i nie musze sie przed toba tlumaczyc..twoje > forum mnie g..no obchodzi > Skoro nie jesteś moderatorem, to na jakich zasadach szarogęsisz się na forum ?? prosił cię kto, żebyś sprzątała i przestawiała graty w cudzej chałupie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: jd baranie IP: *.acn.waw.pl 14.04.07, 22:23 Ponieważ znowu coś tu kręcą i porządkują, powtórzę mój niedawny post: Chyba już mnie dopuścili do obiegu. Czuję się trochę głupio, że może to ja całą tę awanturę wywołałem, ale zaczęło się od tego, że byłem oburzony na ich szarogęszenie się z naszym wątkiem o szkole 7 i wycięciem nowej części (65, którą potem powtórzyłem), natomiast ich reakcja była tak pozbawiona sensu, taktu i rozsądku, tak agresywna i zaczepna, że nie mogłem spuścić uszu po sobie, tym bardziej że całe forum stało się polem ich zadziwiających eksperymentów. Dziękuję Fredkowi za pomoc, ricie za dobre słowo i wszystkim innym za solidarność. A w związku z tutejszym postem balsaminki, przypomnę że ona przez dwa dni próbowała tu wszystkich nauczać netykiety (bo tak to się chyba nazywa). Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Szkola Podstawowa nr.7 15.04.07, 09:16 Ech... Mialem okazje zwiedzic i zobaczyc po raz kolejny Nasza szkole. Mile, sloneczne klasy... Pamietny gabinet jezyka rosyjskiego zamienony na klase jezyka angielskiego... Te schody, zakamarki... Jeszcze czulo sie tam Wasz i moj slad. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Podstawowa nr.7 IP: *.acn.waw.pl 15.04.07, 09:19 A jaki jest rozwój sytuacji z nową salą gimnastyczną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.W. Re: Szkola Podstawowa nr.7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 11:07 Podobno budowa ma ruszyć jeszcze w tym roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siodemkowicz Re: Szkola Podstawowa nr.7 IP: *.olsztyn.mm.pl 15.04.07, 19:56 Do -zbyszka-spotkales w czasie zwiedzania szkoly -absolwentow bez wzgledu na rocznik i byly moze zajecia szkolne bo prawdopodnie odrabiali uczniowie dlugi weekend majowy.To zawazylo ze nie odwiedzilem szkoly a nosilem sie z zamiarem przyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola Podstawowa nr.7 IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.07, 21:03 Fredek dostales CD ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Podstawowa nr.7 IP: *.l.pppool.de 15.04.07, 21:28 CD doszla. Przegladnalem. Sporo zdjec sie powtarza ale niektore sa dosc fajne. Jak znajde czas zrobie cos z tego. Dobranoc PS: I dobrze ze ten koszmar cenzury tu na forum minal :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Szkola Podstawowa nr.7 IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.07, 21:45 Tez tak uwazam. Tych sporow ponizej pasa nie potrzebujemy. Mimo to uwazam, ze Absolwenci klase pokazali. Dobranoc. Zusammen sind wir stark. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.W. Re: Szkola Podstawowa nr.7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 07:22 Nie było żadnych zajęć. Nie było odrabiania wolnych dni. To była tylko promocja szkoły... występy, rozmowy, poczęstunek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkola Podstawowa nr.7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 08:42 No nareszcie wszysstko wraca do normy, siudemkowicze jesteście wielcy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkola Podstawowa nr.7 IP: *.piorunek.pl 16.04.07, 12:13 niewiem ,jak to się stało mój post jest na górze cos nawaliłam.Popieram poczynania jd:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Szkola Podstawowa nr.7 IP: *.olsztyn.mm.pl 16.04.07, 12:57 Dobrze ze wszystko wraca do normalnosci i bedzie funkcjonowalo jak bylo do tej pory.Siodemkowicze jestescie wielcy i tak trzymac!!Dzieki!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Podstawowa nr.7 16.04.07, 14:55 Moze jutro wyrobie sie zeby w galerii zamiescic sobotnie zdjecia 7-ki. Pozdrowka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozenna Re: Szkola Podstawowa nr.7 IP: *.ols.vectranet.pl 16.04.07, 22:11 Dobrze ze nareszcie bedzie funkcjonowalo nasze forum jak bylo do tej pory.Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Siodemkowiczow . Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) IP: *.l.pppool.de 16.04.07, 22:08 Kolejnosc watku troche przemieszana ... Na zywo dyskusja szla dosc goraco , ale po wycieciu "balsaminkowych" wypocin wiele wypowiedzi straciolo sens. Ale dobrze ze tak szybko wrocila powaga i sensowne swiatopoglady. Rita dzieki za poparcie :) Nawet na stara babe (cytujac kogos) jestes sexy laska ... schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=103&pos=0 Do milego ... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) 16.04.07, 22:42 To ja dziękuje, na szczęście Warmia ma to do siebie , ze ludzie się tu nie starzeją. Jak mówią na Warmii - jeno szczajście co mym sia cole nie starzejewam. Trzymajcie się, łączy nas wszystkich tu historia i nasze wspólne dzieje co widać we wszystkich wątkach, a jest ich już 65. Pamiętam jak Olsztyn Piękny prześcigał licznik szkoły nr7 - jak było elegancko , żadna rywalizacja, składaliśmy sobie ukłony i pozdrowienia. Szacunek mieliśmy do siebie. We mnie to jeszcze jest i chciałabym by to zostało. Pozdrawiam też wybrzeże jeziora Długiego ;) No i nie zapomnijcie o jednym jd ma Medal Herkusa Monte , tego bohatera, którego poznałam dzięki Mamutowi, bo ciągle zakładał wątek - a co wiecie o Herkusie Monte ? Mam nadzieje, że i pamięć mam dobrą ;)))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=60757923 dla jd i wojowników o wolność Forum Olsztyn. To wielki zaszczyt dostać taki medal za waleczność w obronie wolności. Po raz pierwszy zostaje on przyznawany i to w dobie komputeryzacji. ----- "Herkus Monte uczynił więcej dla swojego ludu niż Robin Hood czy Wilhelm Tell dla swego - tak powiedział Józef Burniewicz, olsztyński dziennikarz i historyk, twórca idei usypania pod Olsztynem wielkiego kopca, ktory będzie sławić Herkusa Montego XIII- wiecznego pruskiego wojownika, bohatera walk z Krzyżakami. Przez kilka lat rozbijał duże armie i wodził za nos najlepszych rycerzy średniowiecznej Europy. Trzeba oddać sprawiedliwość Prusom, narodowi, który żył na tych ziemiach i który w haniebny sposób unicestwiono." pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) IP: *.acn.waw.pl 16.04.07, 22:46 Rita, coś mi masz mailowo do napisania. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Szkoła nr 7 cz. 65 (i interwencja) 16.04.07, 22:59 Jd, już chyba nie , bo sprawę możemy potraktować za zamkniętą. Czytałam wątek z Siwą i powiedziano , że moderatora już nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Szkoła Podstawowa nr 7 cz. 65 17.04.07, 07:02 Nie lubie takich przepychanek... Szkoda mi na nie czasu i energii. Piszmy na temat i wszystko... Pozdrawiam siodemkowiczow! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła Podstawowa nr 7 cz. 65 IP: *.neue-westfaelische.de 17.04.07, 10:36 fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,60879867,60879867,0,2.html?v=2 Zbyszek wrzucil juz zdjecia ... Bardzo ciekawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkoła Podstawowa nr 7 cz. 65 17.04.07, 10:40 Spokojnie... jeszcze troche okolicy tam wrzuce ;p :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkoła Podstawowa nr 7 cz. 65 IP: *.acn.waw.pl 17.04.07, 11:48 Bardzo ciekawe (powiedział Fredek)? Fanatastyczne!!! Czułem się jakbym tam był osobiście. Moją uwagę szczególnie przykuły poręcze przy schodach w budynku szkoły. Zawsze marzyłem o szalonym po nich zjechaniu, ale to było niemożliwe przez te cholerne kołki powbijane co metr albo i gęściej (tylko niech nikt nie mówi, że te kołki były dla naszego bezpeczeństwa, wiem o tym dobrze, ale to zupełnie inna sprawa). No i to się nie zmieniło i dziciaczki na pewno cierpią przez te kołki tak jak ja kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Szkoła Podstawowa nr 7 cz. 65 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.04.07, 12:25 Swietne ujecia, szczegolnie jedno zdjecie (korytarz i schody) oblednie przypomnialy mi moje szkolne lata...sprzed 40 lat. Czekam na dalsze zdjecia z okolic prosze, prosze os. Podlesie. Ulicy Bursztynowej nie bylo za moich czasow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkoła Podstawowa nr 7 cz. 65 IP: *.acn.waw.pl 17.04.07, 13:00 Za moich czas też nie było Bursztynowej i wprawdzie ona wpisała się już w krajobraz (i w tej sytuacji nawet daje się polubić), ale przyznacie (nawet ci, którzy na niej mieszkacie), że w zasadzie jest ona nieco zbędna. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkoła Podstawowa nr 7 cz. 65 17.04.07, 13:26 tez mi sie tak wydaje, i tego ogrodu mi zal... i tej gruszy, i tych leszczyn w ogrodzie... Niestety miasto sie rozwijalo i kiedys i rozwija sie teraz... W najblizszym czasie nie planuje zdjec na dzielnicy... ale zapraszam do galerii na wedrowki po Olsztynie i okolicach, pewnie czasem tam jakies zdjecia Waszych znajomych miejsc znajdziecie... Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Szkoła Podstawowa nr 7 cz. 65 IP: *.piorunek.pl 17.04.07, 14:50 Witam! Zbyszku -tak blisko byłeś białej i niestety. Moich babeczek na otwarciu też nie zmieściłeś w kadrze. zdjecia sa ,jak zwykle wspaniałe,widac ,jak wiele "nowych" klas,jak pozmieniały sie sale. Czytałam w gazecie ,że juz niedługo otwarcie sezonu rowerowego.pozdrawiam.BY Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkoła Podstawowa nr 7 cz. 65 17.04.07, 15:00 Moj sezon rowerowy juz otwarty, mozesz sprawdzic w galerii ;p Specjalnie staralem sie nie robic zdjec postaci, nie jestem pewny czy sobie tego zycza... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Do Redakcji IP: *.dip.t-dialin.net 17.04.07, 20:08 Uwazam ze Szanowna Redakcja powinna wynagrodzic Szybka reakcje JD .Prosze przeslijcie "KUBEK " redakcyjny a moze macie teraz cos innego. Z powazaniem LP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Szkoła Podstawowa nr 7 cz. 65 IP: *.dip.t-dialin.net 17.04.07, 21:58 Pytanie do zdjecia na glownej stronie. Czy schodzac po schodach - te waskie drzwi naprzeciw to moze jeszcze (jak dawniej) gabinet dentystyczny? a po prawej za winklem byl zawsze gabinet Pana Filuta -Fizyka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkoła Podstawowa nr 7 cz. 65 IP: *.l.pppool.de 17.04.07, 22:33 Tez sie zastanawialem ... Ale tak musi byc. Schody z Auli/Sali gimnastyczno/wszech-sportowej / gabinetu prac plastycznych. Naprzeciw drzwi gabinetu , gdzie czyscilismy zeby jakims fluorystycznym swinstwem. Po lewej (otwarte drzwi) Jez. Polski u Pani Koziel ... A za "winklem" po prawej gabinet fizyko-chemiczno-PO-WO-filmowy Pana Brzozowskiego. A za "winklem" po lewej popiersie Kruczkowskiego. Porecz niezjezdzalna. Kolorystka nowa. A oprocz tego mejsce gdze sobie kiedys kciuka prawej reki "prawie" polamalem :) Ale geografie miejsca musi , autor zdjecia Zbyszek potwierdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkoła Podstawowa nr 7 cz. 65 18.04.07, 06:57 Sa nowe gabinety w nowych miejscach... Nie jestem w stanie powiedziec co sie gdzie teraz miesci. Na przyklad nowe pomieszczenia na koncu korytarza pierwszego pietra po prawej bedace sala cwiczen korekcyjnych. Sala komputerowa, czy pomieszczenia obok sali gimnastycznej, ja ich nie pamietam. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
johninm Re: Szkoła Podstawowa nr 7 cz. 65 18.04.07, 09:26 Super zdjecia!!!..jest i "moja" Morska. Dzieki Zbyszek! Bursztynowej chyba bym nie poznal. Koralowa... to chyba "nowa" ulica. Szkoda ze trawniki takie wylysiale. O ile pamiec mnie nie myli, zawsze takie byly. Czy nasz kochany narod nauczyl sie do czego sluza smietniki ? Nie zauwazylem "papierkow" na trawnikach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Szkoła Podstawowa nr 7 cz. 65 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.04.07, 12:19 Zbyszek, uszczesliwiles nas wszystkich tymi super zdjeciami.Dzieki Mam jedno pytanie, gdzie bedzie ta nowa sala gimnastyczna budowana? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkoła Podstawowa nr 7 cz. 65 18.04.07, 15:06 w zasadzie wielkiego wyboru nie ma... Mysle ze nie zmiesci sie obok budynku po prawej stronie, ale od tylu moze gdzies powstac na jakiejs czesci boiska. Pozdrowka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Szkoła Podstawowa nr 7 cz. 65 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.04.07, 15:30 o.k. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Szkoła Podstawowa nr 7 cz. 65 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 15:43 Jakie fajne wspomnienia przywołały te zdjęcia, o ludzie fajnie było chodzić do 7. Dzięki Zbyszku za to że można cofnąć się chociaż troszke w czasie i powspominać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Hurrrrrrrrra !!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 18.04.07, 18:34 przekroczylismy 10.000 !!!!!! Wspominajmy dalej Siodemkowicze. Nasza szkola byla naprawde szczegolnym okresem w zyciu kazdego z nas. W innym wypadku nie wspominalibysmy tak chetnie. Dzieki Fredkowi i Kolegom np. Zbyszek, ktorzy zalozyli te strone internetowa powracaja obrazy z dziecinstwa. Musze sie Wam pochwalic, ze dokladnie po 37 latach przylece w sierpniu do Olsztyna. Bilet juz wykupiony! A zawdzieczam ta nagla chec odwiedzenia Olsztyna naprawde tej stronie internetowej, ktora znalazlam w listopadzie 2006. Ciao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Hurrrrrrrrra !!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 18.04.07, 19:56 no to co....? jakies spotkano sie szykuje ...? bo już dawno nie było ... no. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Hurrrrrrrrra !!!!!! IP: *.piorunek.pl 18.04.07, 22:31 witam! jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Hurrrrrrrrra !!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.04.07, 06:59 Byloby swietnie. 16.Sierpien - 21.Sierpien. Zycze pieknego slonecznego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Hurrrrrrrrra !!!!!! IP: *.piorunek.pl 19.04.07, 18:25 Witam! ktoś pytał ,gdzie ma powstac nowa sala -na miejsu boisk od kosza i siatki,z lewej strony patrzac na boisko do nogi.Serdecznie pozdrawiam. LM-jak tam twoje plany na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Hurrrrrrrrra !!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.07, 20:05 Dzieki Karolina to ja pytalam o sale gimnastyczna.Pozdrawiam Ciebie i Marka. Powiedz mu, ze jestem w kontakcie z Wojtkiem Krupowskim. Ciao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Hurrrrrrrrra !!!!!! IP: *.acn.waw.pl 20.04.07, 11:41 Ja też pytałem o salę gimnastyczną, i też pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Hurrrrrrrrra !!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.07, 14:04 A moze zamiast drugiej sali gimnastycznej basen.Mozna by go w zime zamieniac na lodowisko. Ostatnie zimy pokazaly ze raczej hokeja na Dlugim nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Hurrrrrrrrra !!!!!! IP: *.piorunek.pl 22.04.07, 14:54 Witam! Lp-a skąd kasa?chyba,że zrzucą się absolwnci jako dar na rzecz szkoły-ale by było;)mimo wszystko to i tak zbyt wiele kasy W sp7 nauczyciele planują razem z dziećmi wyjazdy klasowe. ja byłam w swoim czasie-w Gdańsku,Poznaniu,we Fromborku i chyba koniec? Serdecznie wszyskich pozdrawiam . Tereso-marek milczy jak grób.BY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Hurrrrrrrrra !!!!!! IP: *.piorunek.pl 23.04.07, 16:24 no to hop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Hurrrrrrrrra !!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.07, 18:14 i jeszcze raz hop. Na starszych panow nie ma sily... Pozdrawiam Karolino. Ciao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Hurrrrrrrrra !!!!!! IP: *.piorunek.pl 24.04.07, 19:51 Witam! Wczoraj mój brat miał imieniny a z okazji tej uroczystości raniutko po obudzeniu , juz nie znalazł przed domem autka????!!!cóż ktoś sobie pożyczył. Wszystkim Wojciechom i Jerzym więcej szczęścia.By.hop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Hurrrrrrrrra !!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.07, 20:35 Niech sie brat nie martwi napewno sie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Hurrrrrrrrra !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 13:14 no to góry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siodemkowicz Re: Hurrrrrrrrra !!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 25.04.07, 20:19 ....no to gory.......... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Szkola Podstawowa 7 26.04.07, 07:04 a nie lepiej po prostu napisac cos na temat? ;p :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba696 Re: Pochód 1 Majowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 09:15 Czy pamiętacie pochody 1 Majowe? pamietam ze jak rozdawali szturmówki to chowalismy sie po katach bo trzeba je było potem odnieść do szkoły a tak to szło sie połazi po miescie po pochodzie. Tenisówki czyściło się kredą żeby były białe... Czy macie jescze jakieś wspomnienia z tego dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek 5 lat po 50-leciu IP: *.l.pppool.de 26.04.07, 12:56 O 1-Maju juz duzo wspominalismy. O szturmowkach. O tym kto jak sie obijal zeby nie maszerowac. A jak sie obchodzi 1-maja w tym roku ? Chyba wiekszosc ludzi wyjezdza na przedluzony weekend. Te komunistyczne swieto juz nikogo dzis nie obchodzi. Ale za kilka dni bedzie takze 5 rocznica 50 lecia szkoly. Kilka osob pytalo sie wlasnie o ten film z tej imprezy. Przegladnalem go akurat i zrobilem kilka "snapszotow" ... www.krenzek.de/50_lecie_SZKPNR7/album/index.html Kilka osob juz ten film napewno widzialo. Zainteresowani dajcie znak na maila (tego z nieoficjalnej strony), Moze da sie rade cos przeslac ... Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: 5 lat po 50-leciu IP: *.bulldogdsl.com 26.04.07, 19:40 Fredek, fajne zdjecia. Ale ja rozpoznalam tylko dwie osoby - panie Ciolkowska i Domanska. Reszta ludzi wydaje sie calkowicie nieznana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: 5 lat po 50-leciu IP: *.l.pppool.de 26.04.07, 19:44 Moze wybralem akurat nie te "snapszoty" ... Napewno jest wiecej znanych Tobie. Pan Brzozowski ? Ja dopiero dzisiaj zobaczylem dokladniej kto byl i kogo znalem ... Karolina napewno potwierdzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: 5 lat po 50-leciu IP: *.bulldogdsl.com 26.04.07, 19:53 Masz racje, Brzozowskiego poznalam choc nazwisko nie chcialo sie przypomnic. Hm,postarzal sie duzo ladniej niz panie. A moze on bylo duzo mlodszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozenna Re: 5 lat po 50-leciu IP: *.ols.vectranet.pl 26.04.07, 23:36 Zdjęcia super ,długo oglądałam je i żałuję że nie byłam na jubileuszu 50-lecia szkoły , z tych zdjęć mało osób poznałam ale Pana Brzozowskiego i Panią Ciołkowską nawet czas mało zmienił Fredek jeżeli masz więcej zdjęć z tej imprezy to bym prosiła ciebie może masz trochę nas z rocznika 1966 Pozdrawiam wszystkich siódemkowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: 5 lat po 50-leciu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.04.07, 07:07 i nas z rocznika 1968. Poznalam tylko tez pania Ciolkowska i Pana Brzozowskiego. Na ktorym zdjeciu jest pani Domanska to niestety nie moglam stwierdzic? A moze Fredek masz dostep do ksiegi gosci? Szkoda tez, ze zdjecia nie sa podpisane...moze latwiej byloby odszyfrowac ludzi. Ale mimo to super wspomnienia. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: 5 lat po 50-leciu IP: *.bulldogdsl.com 27.04.07, 10:08 P. Domanska jest na kilku zdjeciach miedzy innymi na dwoch z ksiedzem. Ubrana na czarno, w okularach slonecznych(?). Czy obchody odbywaly sie w kosciele? Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: 5 lat po 50-leciu IP: *.neue-westfaelische.de 27.04.07, 10:53 Obchody trwaly chyba nawet 2 dni. W Piatek obchody samej szkoly (obecnych wtedy uczniow i nauczycieli) A w sobote "imprezowali" Absolwenci i aktualni i byli Nauczyciele. W sobote przed polodniem byla msza w Kaplicy/Kosciele na ul. Morskiej. Ten Ksiadz to Mirek Bulecki (kiedys niezly rozrabiaka) (Domanska mu na mszy przebaczyla ze kiedys podpalil drzwi pokoju nauczycielskiego ...) Pozniej bylo wielkie spotkanie w szkole. Z wieksza impreza w Auli (wystepami,przemowieniami itd.) Wszystkie klasy byly otwarte. Wszedzie jakies wystawy starszych i mlodszych dokumentow. Spotkania i rozmowy. A wieczorem byla duza impreza na "Przystani" (byla Budowlanka nad Jez. Krzywym) Swietna zabawa w przemilej atmosferze. Ja niestety musielem ta impreze juz o 2 konczyc. Tego samego dnia o 7 rano musialem wracac (1000km za kolkiem), zeby w poniedzialek byc punktualnie w pracy .. Wiecej "snapszotow" z filmu nie bede publikowal. Takze opsisow, kto jest kto, raczej nie bedzie. Niestety to bylo by zbyt czasochlonne. Ale kto chce , dostanie Kopie filmu imprezy na DVD. Mozna przejzec i powspominac stare czasy :) Przeslijcie tylko adres pocztowy na mojego Maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozenna Re: 5 lat po 50-leciu IP: *.ols.vectranet.pl 27.04.07, 15:12 Fredek mojego masz bardzo bym prosiła o kopie filmu z imprezy z góry dziękuję A dla wszystkich Miłego Dnia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: 5 lat po 50-leciu IP: *.acn.waw.pl 27.04.07, 22:29 Fredek, zgodnie z tradycją, rozpoczynaj nową część. Ja pamiętam, że białe tenisówki wybielało się pastą do zebów miętową (3,05 zł). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Re: 5 lat po 50-leciu IP: *.range81-153.btcentralplus.com 28.04.07, 12:46 Do ktorego roku pracowala w szkole Pani Stasia? Dla niezorientowanych - chodzi o pania wozna jezeli tak mozna ja nazywac w latach 70-80. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siodemkowicz Re: 5 lat po 50-leciu IP: *.olsztyn.mm.pl 28.04.07, 22:33 HOP do gory! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: 5 lat po 50-leciu IP: *.olsztyn.mm.pl 28.04.07, 22:35 Fredek!!przenies nas na nowy watek na glownym forum bo sie juz czlowiek myli gdzie jestesmy... Odpowiedz Link Zgłoś