Dodaj do ulubionych

Zacisze znów walczy

15.04.07, 17:57
OTBS potrafili wybudować, ale o chodniku zapomnieli.
Obserwuj wątek
    • Gość: antyzaciszanin Zacisze znów walczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 18:55
      Kacprzycki, skończ Pan wstydu oszczędź, postawa roszczeniowa jak z głębokiej
      komuny. Kupili mieszkania po 2.000 PLN/m2, teraz sprzedają po 6.000 PLN/m2.
      Widziały gały co brały a nie teraz - zróbcie to czy tamto.
      • Gość: kacper Re: Zacisze znów walczy IP: 213.73.2.* 15.04.07, 20:00
        Jeśli chodzi o to bym skończył - nie mam mowy :-) I będziemy walczyć dalej, mamy
        do tego prawo i chcemy by nasze miasto rozwijało się jak najszybciej i z
        pomysłem :) Zapraszam wszystkich do propagowania modelu społeczeństwa
        obywatelskiego.
      • Gość: mike Re: Zacisze znów walczy IP: *.ols.vectranet.pl 15.04.07, 21:34
        Panie antyzaciszanin, o pańskiej postawie najlepiej świadczy pański login.
        Zawsze kiedy my walczymy ty jesteś temu przeciw. Czytałem już mnóstwo twoich
        postów gdzie pisałeś jak to rzygasz zaciszem, że przestaniesz czytać Gazetę etc..
        Widzę, że nic się nie zmieniło, nadal czytasz szmatławą Gazetę i rzygasz zaciszem.
        Walki o bezpieczeństwo niezmotoryzowanych mieszkańców Olsztyna mieszkających na
        Zaciszu nie nazwałbym "roszczeniową postawą jak z głębokiej komuny".
        Zazdrościsz, że potrafimy i chcemy walczyć o swoje prawa?
        W sumie to szkoda mi Ciebie. Znajdź sobie jakieś hobby. ;)
        • Gość: gala666 Re: Zacisze znów walczy IP: *.sds.uw.edu.pl 15.04.07, 21:55
          No ale niestety kolo ma przynajmniej częsciowo rację. Kupiliście mieszkania za
          półdarmo w porównaniu z cenami w mieście. To miłe, że można wykorzystać
          nadarzającą się okazję ale jest to związane z niedogodnościami. Przypominam, że
          gruntami nie administruje miasto, ale o ile kojarzę starostwo, więc to wszystko
          od strony formalnej też jest skomplikowane.
          Byłoby miło, gdyby deweloperzy partycypowali w kosztach infrastruktury, albo
          budowali w miejscach do tego przygotowanych a tak możecie mieć do siebie
          pretensje drodzy mieszkańcy za... dupia :)
          • Gość: regis Re: Zacisze znów walczy IP: *.ols.vectranet.pl 15.04.07, 22:17
            ja kupiłem mieszkanie na kredyt na 30lat i nie uważam, że było za pół darmo.
            Poza tym w tej chwili mieszkania na zaciszu cenami dorównują tym w mieście.
            Nawet jeśli kupiłem mieszkanie taniej niż ktoś inny to ma to znaczyć, że do
            końca życia mam nie mieć chodnika do domu albo, że na moje osiedle ma nie
            dojeżdżać normalny autobus MPK? To może podatki też będę płacił mniejsze bo mam
            gorsze warunki od pozostałych mieszkańców miasta? Chyba nie tak wyobrażamy sobie
            rozwój Olsztyna...
            • being28 Re: Zacisze znów walczy 15.04.07, 22:21
              Jesteś wrogiem bo po prostu kupiłeś mieszkanie. Inni nie mają więc będą teraz cieszyć się z każdej porażki, a będą wściekli na każdy Twój sukces. Jesteś też wrogiem bo nie kupiłeś mieszkania za 6000zł za m2 w centrum wśród meneli i zaszczanych poniemieckich kamienic lub gdzieś na os. Generałów blok w blok, okno w okno bez wjazdu.
      • Gość: Aneta Re: Zacisze znów walczy IP: *.ols.vectranet.pl 15.04.07, 21:42
        Prawdopodobnie gdyby Twoje osiedle było odcięte od miasta pasmem drogi z
        niesiniejącym poboczem (o chodniku nie wspominając) również próbowałbyś coś z
        tym zrobić. Sytuacja, w której nie mieszkaniec sporego osiedla nie ma mozliwości
        pieszego wydostania się z miejsca zamieszkania jest trudna do zaakceptowania.
        Wiem ,wiem - teraz będziesz ripostował, że "widziały gały co brały,i trzeba było
        mieszkania na Zaciszu nie kupować". Ale bądź łaskaw zauważyć, że nasze kochane
        miasto swojego terenu pod zabudowę mieszkaniową, że inwestor nie ma prawie
        żadnego wyboru co do lokalizacji swojej inwestycji. Przez to my - nabywcy
        mieszkań - również nie mamy prawie żadnej alternatywy. Wobec powyższego - miasto
        Olsztyn w ramach swych zadań ma obowiązek zadbać o to, by jego mieszkańcy mieli
        po czym chodzić!
      • Gość: ice Re: Zacisze znów walczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 08:30
        Nie wiem czemu narzekasz na kacpra, bylo trzeba kukpic mieszkanie wtedy kiedy
        byly po 2 tys i tesh sprzedać a nie teraz marudzic. My jako mieszkancy zacisza
        mamy takie same prawa miejskie jak reszta ludnosci olsztyna. i tu apel do władz
        1. Oświetlenie ulicy bartąskiej - bardzo ważna rzecz, po zmierzchu widocznosc
        ludzi prawie 0 chyba ze pija piwo i swiatła odbijaja sie od puszki
        2. Autobusy - mala okejka co 40min naprawde nie wystarcza a na dodatek matki z
        wozkami tam nie wejda
        3. Chodnik wzdluz ulicy bartaskiej - nie czekajmy na tragedie
        pozdrawiam
    • Gość: Natalia Re: Zacisze znów walczy IP: *.tktelekom.pl 15.04.07, 19:50
      Wkrótce ma rozpocząć sie budowa nowej ul.bartąskiej to może zamiast wydawać
      kase na chodnik który wkrótce zostanie rozebrany.A w miejscu starej bartąskiej
      czy w jej okolicy ma powstac supermarket.
      A swoją droga to brawo dla Zaciszn za upór i determinację.BRAWO!!!
      • Gość: Emu Re: Zacisze znów walczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 20:20
        Szczerze mówiąc to mieszkańcy Zacisza są sami sobie winni. Na zachodzie jak się
        buduje osiedle to pirw powstaja drogo dojazdowe i osiedlowe, planuje sie
        komunikację itp. A u nas w szczerym polu postawiono kilka bloków a potem
        spuszcza się niezadowolonych mieszkańców by atakowali kogo popadnie. Więc się
        pytam. Kiedy kupowaliście mieszkania to nie zauważyliście że poprostu nie ma
        tam jak dojechać? Ja rozumiem, że jesteście mieszkańcami Olsztyna, ale zanim
        wpłaciliście kasę na upragnone M to trzeba było wymusić na inwestorze
        kompleksowe zaplecze a nie tylko sam dom. Nie zazdroszczę wam ale i nie
        popieram. Dobrze wiedzieliście co i gdzie kupowaliście.
        • Gość: kacper Re: Zacisze znów walczy IP: 213.73.2.* 15.04.07, 21:19
          zalecam zapoznać się z obowiązkami gminy, nic dodać nic ująć
          • Gość: gala666 Re: Zacisze znów walczy IP: *.sds.uw.edu.pl 15.04.07, 22:06
            Droga nie należy do gminy Olsztyn i nie była przez nią administrowana. Atakujcie
            starostwo
          • Gość: sed Re: Zacisze znów walczy IP: 195.47.201.* 16.04.07, 09:45
            ...oczywiście Gminy Stawigudy a nie Miasta Olsztyn. Dlaczego mieszkańcy
            Olsztyna mają swoimi podatkami sponsorować mieszkańców Gminy Stawiguda. To też
            jest społeczeństwo obywatelskie które pilnuje na co są przeznaczane jego
            pieniądze :)))
            • Gość: niunia Re: Zacisze znów walczy IP: 213.73.2.* 16.04.07, 21:12
              zacisze to Olsztyn- zapraszam do zapoznania sie z mapą miasta- www.miasto.olsztyn.pl
        • Gość: gość Re: Zacisze znów walczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 22:31
          Witam !!

Mimo że nie jestem z Zacisza to chciałem zauważyć że te kilka bloków to już ok.
          1000 mieszkańców. Należałoby doprowadzić chodnik chociażby ze względów
          bezpieczeństwa matek z dziećmi.

To że mieszkania były zakupione za 2000PLN nie ma tu nic do rzeczy. Każdy kupuje
          takie na jakie go stać. Szczerze mówiąc gdybym był zmuszony do ponownego wyboru
          miejsca mojego przyszłego mieszkania wybrałbym Zacisze min. ze względu na
          położenie w okolicach Łyny i jez. Bartążek.

W nawiązaniu do wypowiedzi jakiegoś "buraka" kilka postów wyżej, to chciałem
          także zaznaczyć że budowa bloków w granicach miasta wcale nie gwarantuje, że
          droga do niego powstanie przed wybudowaniem bloku a nawet przez kilka kolejnych
          lat. Przykład z Jarot : osiedla Bajkowa, Laszki.

Bloki budowane do schyłku lat 80 także nie posiadały infrastruktury w postacie
          dróg dojazdowych i chodników.

Podziwiam Zaciszan za wolę walki o swoje !!

Pozdrawiam
          Gość z Nagórek
        • Gość: * Re: Zacisze znów walczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 13:45
          Gość portalu: Emu napisał(a):

"...Ja rozumiem, że jesteście mieszkańcami Olsztyna..."

Administracyjnie nie. Po prostu teren ten jest obsługiwany z podatków
          mieszkańców, choć należy do gminy.
    • Gość: Lxx Zacisze znów walczy IP: *.ols.vectranet.pl 15.04.07, 21:01
      Bęą i chodniki, niech tylko kilku radnych tam zamieszka.
      • Gość: Agnieszka Zaciszanie nie dajcie się!!! IP: *.tktelekom.pl 15.04.07, 21:46
        Jesteśmy w Polsce a nie na zachodzie.Nie mieszkam na zaciszu ale z popieram ich
        dzialania moze w przyszlości i ktoś z nas tam zamieszka.I nie bedzie sie
        przejmował że nie ma chodnika czy dobrej nawierzchni drogi- to dla nas już oni
        wywalczą!!!Niewiem dlaczego tak ostro krytykowane sa ich działania? jak
        pieniadze idą nie tam gdzie trzeba to jest cisza a jak na Zacisze to wieki
        szum!!Dlaczego Zacisze działa na niektórych jak plachta na byka?czy może mi
        ktoś to wyjasnić?
    • Gość: jacek Zacisze znów walczy IP: 200.220.198.* 16.04.07, 06:37
      Czytam te posty i czuje sie jak za czasow glebokiego PRL. Mieszkancy osiedla
      damkow przy ul Bartaskiej , o ile mi wiadomo, sami zrzucili sie na chodnik i
      powstal on w blyskawicznym tempie. Sadzac po proporcjach dlugosc chodnika do
      ilosci rodzin nie bylo to tanio. Na ,,Zaciszu,, mieszka juz wiecej rodzin niz
      na osiedlu domkow jednorodzinnych jednak nikt nie wpadl tam na pomysl by zrobic
      cos samemu lub w czesci samemu. Taka obcja nie istnieje. Im sie wszystko nalezy.
      • Gość: Agnieszka Re: Zacisze znów walczy IP: *.tktelekom.pl 16.04.07, 10:13
        ciekawe ile dorzuciłeś sie do chodnika w przy swoim bloku-mieszkaniu?Wypowiedzi
        te powinny jeszcze bardziej zmotywować Zaciszan do walki.
        • Gość: jacek Re: Zacisze znów walczy IP: 200.220.198.* 16.04.07, 11:17
          1200zl
    • Gość: antyzaciszanin Re: Zacisze znów walczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 11:55
      Odpowiadasz na :
      Gość portalu: kacper napisał(a):

> Jeśli chodzi o to bym skończył - nie mam mowy :-) I będziemy walczyć dalej,
      mam
      > y
      > do tego prawo i chcemy by nasze miasto

Nie miasto tylko część tego miasta a dokładniej Zacisze.

rozwijało się jak najszybciej i z
      > pomysłem :) Zapraszam wszystkich do propagowania modelu społeczeństwa
      > obywatelskiego.

Dlaczego reszta Olsztyna ma się składać na spekulantów? Ci co kupili mieszkania
      po 2.000 PLN/m2 teraz sprzedają je po 6.000 PLN/m2. Ceny mieszkań tam wzrosły
      m.in. dzięki powstałej juz tam infrastrukturze.
      • Gość: a właśnie Re: Zacisze znów walczy IP: *.olsztyn.mm.pl 16.04.07, 12:23
        gdy mieszkania na Zaciszu były po 2000zł(w stanie surowym) w innych częściach
        Olsztyna były po około 3500 na rynku wtórnym i po około 2000-2500 pierwotnym.
        Ceny więc wcale sie tak nie różniły, jak to niektórzy próbują tu wmówić. Teraz
        ceny we wszystkich częściach, nie tylko na zaciszu są bardzo wysokie. Więc to
        antyzaciaszninie jesteś tu spekulantem i masz taka sama metodę jak nasz rząd:
        podajesz tylko tę cześć prawdy, która ci pasuje.
      • missiek54 Re: Zacisze znów walczy 16.04.07, 12:24
        pieprzysz 3 po 3; jakaś zawiść przemawia przez ciebie człowieku, czy co?
        młodzi ludzie obciążyli się hipotekami na 30 lat, żeby w normalnych warunkach
        żyć, a Ty wymyślasz głupoty; podajesz jakiś skrajny przypadek ze swojego być
        może podwórka i jątrzysz
        wstyd
        ja chcę żeby moje dziecko bezpiecznie dotarło do szkoły , zastanów się nad
        swoimi tekstami
        Zacisze to też Olsztyn i ludzie stamtąd tak samo walą podatki do kasy miejskiej
        lecz się z zawiści
        • Gość: sed Re: Zacisze to nie Olsztyn!!! IP: 195.47.201.* 16.04.07, 14:41
          Zacisze przynależy do Gminy Stawiguda oczywiście a nie Miasta Olsztyn. Dlaczego
          mieszkańcy Olsztyna mają swoimi podatkami sponsorować mieszkańców Gminy
          Stawiguda. To też jest społeczeństwo obywatelskie które pilnuje na co są
          przeznaczane jego pieniądze :)))
          Drodzy Zaciszanie kierujcie swoje prosby do Starostwa albo Gminy Stawiguda i
          nie ograbiajcie prawdziwych Olsztynian z ich srodków przeznaczonych na
          olsztyńską infrastrukturę.
          • being28 Dlaczego muszę płacić za głupków? 16.04.07, 16:03
            Jeżeli ktoś jest głupkiem nie zna podstaw to dlaczego moje podatki maja iść na jego leczenie, opiekę, chore dzieci itp?

Na os. Zacisze buduje bloki OTBS, kliknij w google co to znaczy, a potem pomyśl. Może pomyśl kilka razy, albo poproś kogoś mądrzejszego.
          • Gość: wrrr Re: Zacisze to nie Olsztyn!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 16.04.07, 16:12
            I oczywiście sed na wszystkim się znasz i wszystko wiesz. A tak na prawdę powiem
            Ci po cichu, że na ziemi gminy Stawiguda stoją tylko bloki Masbudu (do tej pory
            JEDEN oddany do użytku) wszystkie pozostałe, czy Ci się to podoba czy też nie
            leżą w granicach administracyjnych Olsztyna. Następnym razem jak będziesz
            chciał kogoś obrażać to przynajmniej sprawdź czy to co mówisz ma sens, bo
            inaczej(tak jak teraz
            ) wyjdzie, że z Ciebie niedoinformowany głąb i pieniacz. Reasumując mieszkańcy
            Zacisza kierują swoje prośby tam gdzie powinni, czyli tam gdzie płacą podatki.
            • Gość: zaba Re: Zacisze to nie Olsztyn!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 16.04.07, 16:38
              www.miasto.olsztyn.pl/
              • mieszkowamama Re: Zacisze to nie Olsztyn!!! 16.04.07, 17:27
                Osiedle Zacisze to JEST Olsztyn. Prawa strona Bartąskiej i bloki tam powstałe
                oraz powstające już nie!
                Nie mam zamiaru płacić za chodnik tylko dlatego, że mieszkam na Zaciszu, a Wam
                nie podoba się to, że "śmiemy" walczyć o to, co nam się nalezy i o lepsze
                warunki do zycia i przemieszczania się. Jeśli jakiś pan zapłacił za dojazd do
                swej chałupy, za którą zapłacił 6000 zł/m, to już jego brocha i brak zaradności.
                Kiedy ja kupowałam mieszkanie na Zaciszu, ceny za m kw bliżej centrum różniły
                się tylko nieznacznie. Były też chaty, które można było kupić znacznie taniej
                nawet niż w Arbecie, więc nie chrzańcie głupot, jeśli nie macie zielonego
                pojęcia o cenach w "tamtych czasach" (przykład Masbud na Mazowieckiej oraz
                Malbud na Pieczewie). A to, że ktoś zapłacił za metr 2000 zł, a teraz sprzedaje
                za 6000, a ktoś inny ma o to żal, to wybaczcie, ale jest to infantylne i tak
                kretyńskie, że wypieków ze śmiechu dostałam.
                • Gość: antyzaciszanin Re: Zacisze to nie Olsztyn!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 22:20
                  mieszkowamama napisała:

> Osiedle Zacisze to JEST Olsztyn. Prawa strona Bartąskiej i bloki tam powstałe
                  > oraz powstające już nie!
                  > Nie mam zamiaru płacić za chodnik tylko dlatego, że mieszkam na Zaciszu, a Wam
                  > nie podoba się to, że "śmiemy" walczyć o to, co nam się nalezy.

Nic wam się nie należy. Typowo polska postawa roszczeniowa - wszystko NAM się
                  należy.
                  • Gość: regis Re: Zacisze to nie Olsztyn!!! IP: *.ols.vectranet.pl 16.04.07, 22:44
                    Ty masz człowieku poważny problem ze sobą. Widzisz problemy tam gdzie ich nie
                    ma, tam gdzie są udajesz, że ich nie ma. Osiedle Zacisze leży w granicach
                    administracyjnych miasta Olsztyn, a jego mieszkańcy są Olsztyniakami. Osiedle
                    się rozrasta i nie wyobrażam sobie, żeby do osiedla, na którym mieszka ponad
                    tysiąc osób nie dojeżdżał normalny autobus MPK albo, żeby nie było chodnika
                    wzdłuż jedynej drogi do osiedla.
                    Tobie może się nie podobać, że zaciszanie walczą o poprawę swojego
                    bezpieczeństwa bo z zasady jesteś przeciwko i anty.
          • Gość: niunia Re: Zacisze to nie Olsztyn!!! IP: 213.73.2.* 16.04.07, 21:16
            zacisze to Olsztyn proponuje najpierw zapoznac sie z tematem a pozniej pisac
    • Gość: magda Re: Zacisze znów walczy IP: 88.156.63.* 16.04.07, 23:01
      LUDZIE CO Z WAMI!
      CO MA CHODNIK DO CEN MIESZKAŃ?
      NO CO Z TEGO, ŻE ONI KIEDYŚ KUPILI MIESZKANIA PO 2000,-/M2 A TERAZ SPRZEDAJĄ PO
      6000,- A PO ILE MAJĄ SPRZEDAWAĆ? PRZECIEZ JAK SPRZEDADZĄ PO 2000,- TO NAWET NA
      KAWALERKĘ W STAREJ RUDERZE IM NIE WYSTARCZY!
      CZY TO ICH WINA,ŻE TAKA JEST TERAZ GOSPODARKA NA RYNKU MIESZKANIOWYM !
      W KAŻDEJ INNEJ CZĘŚCI MIASTA KUPOWANO MIESZKANIA 2000 - 3000,-/M2.
      A WY KILKA LAT WSTECZ ZA ZA ILE KUPILIŚCIE SWOJE? SPRZEDACIE JE PO CENIE ZAKUPU
      CZY AKTUALNEJ?
      LUDZIE POMYŚLCIE TROSZKĘ LOGICZNIE!
      ZAMIAST SIĘ CIESZYĆ, ŻE INNYM SIĘ UDAŁO TO WAS OGARNIA ZAZDROŚĆ !
      O CO WAM CHODZI?

ZACISZANIE WALCZCIE DALEJ!
      • Gość: antyzaciszamin Re: Zacisze znów walczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 10:51
        Gość portalu: magda napisał(a):

> LUDZIE CO Z WAMI!
        > CO MA CHODNIK DO CEN MIESZKAŃ?
        > NO CO Z TEGO, ŻE ONI KIEDYŚ KUPILI MIESZKANIA PO 2000,-/M2 A TERAZ SPRZEDAJĄ
        PO
        >
        > 6000,- A PO ILE MAJĄ SPRZEDAWAĆ? PRZECIEZ JAK SPRZEDADZĄ PO 2000,- TO NAWET
        NA
        > KAWALERKĘ W STAREJ RUDERZE IM NIE WYSTARCZY!

Tu nie chodzi o normalne osoby, które wzięły kredyt by mieszkać bo gdzieś muszą
        i nie będą tych mieszkań sprzedawać tylko o spekulantów, którzy trzymają
        pustostany i czekają na wzrost cen. A na Zaciszu pustych mieszkań stoi mnóstwo.

> CZY TO ICH WINA,ŻE TAKA JEST TERAZ GOSPODARKA NA RYNKU MIESZKANIOWYM !
        > W KAŻDEJ INNEJ CZĘŚCI MIASTA KUPOWANO MIESZKANIA 2000 - 3000,-/M2.
        > A WY KILKA LAT WSTECZ ZA ZA ILE KUPILIŚCIE SWOJE? SPRZEDACIE JE PO CENIE
        ZAKUPU
        >
        > CZY AKTUALNEJ?
        > LUDZIE POMYŚLCIE TROSZKĘ LOGICZNIE!
        > ZAMIAST SIĘ CIESZYĆ, ŻE INNYM SIĘ UDAŁO

A dlaczego mamy się cieszyć czy martwić, że komuś się udało? To jest jego
        prywatna sprawa.

TO WAS OGARNIA ZAZDROŚĆ !

O co? Ja mam gdzie mieszkać, poza tym to niewygodna lokalizacja.

> O CO WAM CHODZI?

O to, że cały czas się domagacie wszystkiego. I jeszcze ta durna argumentacja,
        że to dla dobra całego miasta. Dla mojego dobra na pewno nie. W mieście są
        pilniejsze potrzeby. Dlaczego po prostu nie powiecie, że to wszystko ma byc dla
        Was NA ZACISZU, tylko wciągacie w to całe miasto.

>
        > ZACISZANIE WALCZCIE DALEJ!

Powodzenia.
        • alf23 Re: Zacisze znów walczy 17.04.07, 11:34
          > Tu nie chodzi o normalne osoby, które wzięły kredyt by mieszkać bo gdzieś muszą
          >
          > i nie będą tych mieszkań sprzedawać tylko o spekulantów, którzy trzymają
          > pustostany i czekają na wzrost cen. A na Zaciszu pustych mieszkań stoi mnóstwo.

Myślę,że ci którzy kupili ileśtam mieszkań w celach spekulacyjnych mają głęboko to czy tam powstanie chodnik czy nie, autobusy MPK też ich średnio obchodzą i zamiast angażować się w protesty jeżdżą po okolicach Olsztyna szukać atrakcyjnych niedrogich działek jako kolejnej lokaty kapitału.
          • Gość: antyzaciszanin Re: Zacisze znów walczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 13:36
            alf23 napisał:

> > Tu nie chodzi o normalne osoby, które wzięły kredyt by mieszkać bo gdzieś
            > muszą
            > >
            > > i nie będą tych mieszkań sprzedawać tylko o spekulantów, którzy trzymają
            > > pustostany i czekają na wzrost cen. A na Zaciszu pustych mieszkań stoi mn
            > óstwo.
            >
            > Myślę,że ci którzy kupili ileśtam mieszkań w celach spekulacyjnych mają głęboko
            > to czy tam powstanie chodnik czy nie, autobusy MPK też ich średnio obchodzą

No cóż, te wszystkie czynniki wpływają na cenę.

i
            > zamiast angażować się w protesty jeżdżą po okolicach Olsztyna szukać atrakcyjny
            > ch niedrogich działek jako kolejnej lokaty kapitału.

Z tym akurat się zgadzam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka