Gość: fiuu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 08:25 w radio podano, ze była minister budownictwa postrzeliła się podczas jej zatrzymania przez służby policji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mike.recz Podobno było tak: 25.04.07, 09:06 Była poseł i minister budownictwa postrzeliła się w swoim domu w Siemianowicach Śląskich, kiedy Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego przeprowadzała tam rewizję. W trakcie przeszukania była posłanka SLD wyszła do łazienki. - Tam strzeliła sobie w klatkę piersiową z własnej broni - informuje w TVN24 rzecznik Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego Magdalena Stańczyk. www.tvn24.pl/-1,1504258,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ierżant Re: Blida postrzelona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 09:19 Powołąć komisję śledczą, by ustalić, czy strzał był z przodu, czy z tyłu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Re: Blida postrzelona IP: 212.160.172.* 25.04.07, 09:58 aż pięć razy ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczony Re: Blida postrzelona IP: 80.48.148.* 25.04.07, 10:26 Kaczyzm = Stalinizm. Czy ktoś popełnia samobójstwo tylko dlatego że Policja przeprowadza rewizję? SZCZUCIE,SZCZUCIE i zastraszanie to dewiza Kaczorlandu. Sam przeżyłem interwencję policji w swoim mieszkaniu to coś na ten temat wiem. Brutalność, bezwględność i bezkarność. Te wszystkie obecne służby to bojówki SA ADOLFA o innym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SA-man Re: Blida postrzelona IP: *.160.228.112.olsznet.ec.pl 25.04.07, 10:47 Kaczyzm = Stalinizm. Czy ktoś popełnia samobójstwo tylko dlatego że Policja > przeprowadza rewizję? SZCZUCIE,SZCZUCIE i zastraszanie to dewiza Kaczorlandu. > Sam przeżyłem interwencję policji w swoim mieszkaniu to coś na ten temat wiem. > Brutalność, bezwględność i bezkarność. Te wszystkie obecne służby to bojówki SA> ADOLFA o innym imieniu. jasne :-) satanizm kaczofaszystowski gnębi najlepsze córy i synów SLD - biada nam, biada. SS ostrzy noże, kaczystan buduje łagry, brunatne koszule giertycha hodują narybek w polskich szkołach- co by tu jeszcze wymyśleć, aby wpisać sie w ton dyskusji prowadzonej na forach? pozdrowienia dla trzeźwo myślącej części społeczeństwa PS. przypomina mi się przypadek niejakiego Łozińskiego (zorientowani olsztyniacy wiedza o kim mowa) który uczył się fruwać :-). ten też wybrał "honorowe rozwiązanie" (sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Blida postrzelona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 11:41 Zagadkowy i dziwny jest ten strzał w pierś nasuwający poważne wątpliwości, czy zastrzeliła się, czy też została zastrzelona. A może broń wypaliła też przy jakiejś szarpaninie??? Tylko dla czego w łazience? Czyżby to było najodpowiedniejsze miejsce na trzymanie broni? W przeszłości Sekuła strzelał do siebie kilka razy... Nie wiem, czy nie należy zacząć przyzwyczajać się do trzymania szczoteczki do zębów pod poduszką, chyba że "jakieś honorowe" rozwiązanie będzie najskuteczniejszą metodą ;( Daleko już zaszliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczony Re: Blida postrzelona IP: 80.48.148.* 25.04.07, 11:46 W normalnym kraju jest zupełnie obojętna prowieniencja polityczna obywatela. Każdy człowiek ma prawo być godnie traktowany. Nie ma tu znaczenia czy ktoś jest z SLD czy z PIS. Stosowanie jakiejkolwiek przemocy jest już w samych założeniach obce wszelkim demokracjom. A skazyawanie bez wyroku stało się w KACZORLANDZIE NORMĄ/ szpital MSWiA wypowiedzi Ziobry/ a areszt tymczasowy to metoda zmiękczania gościa. Oby tylko następcy Kaczystów nie zaczeli wobec nich stosować tych samych metod po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Blida postrzelona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 12:27 Jak poinformowało radio RMF FM materiał dowodowy zgromadzony przeciwko Blidzie budził wątpliwości nawet wśród samych prokuratorów. wiadomosci.onet.pl/1525355,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczony Re: Blida postrzelona IP: 80.48.148.* 25.04.07, 12:37 To tylko potwierdzenie wszystkiego co wcześniej napisałem. Bojówki SA tez mordowały kazdego kto był Żydem. Kaczorlandia w różny sposób morduje kto był kiedyś w SLD. Metody inne skutek ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doswiadczony Re: Blida postrzelona IP: 80.48.148.* 25.04.07, 11:53 W Kaczorlandzie obozy to areszty śledcze wykorzystywane jako usprawiedliwienie wszelkiego rodzaju pomówień i domysłów.Nie trzeba niczego budować. ARESZTY stoją od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doswiadczony Re: Blida postrzelona IP: 80.48.148.* 25.04.07, 12:44 Wierz mi SA-man gdyby obecni wlodarze nie mieli nad soba Unii stworzyliby i Łagry dla nieprawomyślnych/czyt. myslących inaczej niż Oni/. Ci ludzie są tak rządni władzy ,że widzac iż w tych realiach mogą ją utracić posuneliby się i do tego. A teraz tylko manipulują w prawie naszczęście dla nas. Bo prawo zawsze można zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Blida postrzelona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 07:00 Coraz więcej ludzi w Polsce tak mówi! Brutalność funkcjonariuszy Policji,arogancja ich zwierzchników! Mają w większości tępe twarze,ich mowa prymitywna-czują się władcami jak za komuny.Społeczeństwo ich zaczyna nienawidzieć ja milicję za komuny. Bardzo często słyszy sie opinię,że zachowują sie jak ss czy gestapo-czy o to nam chodzilo?Czy po to Lechu skakał przez płot? Sam widziałem jak funkcjonariusz używał przemocy fizycznej w stosunku do pielęgniarki podczas protestu we Wrocławiu ,a co funkcjonariusze zrobili studentce w Lublinie (na komendzie!).Policja=Milicja...potem już tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Blida postrzelona IP: 212.160.172.* 25.04.07, 13:26 Ktoś tu z kogoś robi idiotów.Jeżeli nie była sama (pilnowała jej funkcjonariuszka abw)to jak zdołała : 1) wyciągnąć broń 2) przeładować 3) przyłożyć do piersi 4) strzelić Chyba,że ktoś będzie udowadniał trzymanie odbezpieczonej broni w szafce w łazience.W tych czasach wszystko jest do wmówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyby Re: Blida postrzelona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 13:29 mogła mieć rewolwer a tego się nie odbezpiecza i nie przeładowywuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Blida postrzelona IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.04.07, 14:29 Kacza stopa coś mi tu nie gra ! JAk nadawał w radio towarzysz Wasserman policja miała nakaz przeszukania mieszkania a potem zatrzymania . Skoro policja miała nakaz zatrzymania więc przypuszczam że prokuratura miała dowody - jakie? chyba słabe skoro jeszcze kazała zrobić przeszukanie .Narazie nie wiadomo co znaleziono . Nic w tym dziwnego że zatrzymano kolejnego partyjnego działacza ale ... nie tak dawno przecież agenci wpadli do mieszkania Czarzastego tylko dlatego że w okolicy jego domu złapano bandytę . Był pretekst to przy okazji przeszukano chatę przeciwnikowi politycznemu . Czy to czasem nie jest tak że teraz znalazł się pretekst i wpadli do Blidy .Zawsze można coś znaleźć na usprawiedliwienie przeszukania bo przecież każdy zna ileś osób i nigdy do końca nie wie czym ta osoba tak naprawdę się zajmuje . Jutro policja może wpaść do Was do mieszkania bo okaże się że sąsiad w nocy napadał na TIRy i policja może podejrzewać że coś wiedzieliście albo pomagaliście . Jeżeli okaże się że w waszej przeszłości jest epizod z PZPR to macie rewizję jak w banku! Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Blida postrzelona 25.04.07, 14:43 Gość portalu: ja napisał(a): Jeżeli okaże się że w > waszej przeszłości jest epizod z PZPR to macie rewizję jak w banku! Niekoniecznie. Jest raczej tak. Mogliście być gdzie chcieliście,możecie robić co wam się podoba jeżeli obecnie jesteście razem z nami to nic wam nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajek Re: Blida postrzelona IP: *.olsztyn.mm.pl 25.04.07, 16:40 Gdyby głównyszef miał jaja to powinien się podać do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2007 IV RP Spółka z o.o. IP: *.olsztyn.mm.pl 25.04.07, 22:38 Widać, że u szczytu władzy kształtuje się policja polityczna ze szwadronami śmierci, a u zwykłych ludzi nawyk spania tylko do szóstej... A co z Blidą? Powiedzmy, że wymierzyła sobie (jeśli tak było)sprawiedliwość za pomysł wyrzucania na bruk. To warto przypomnieć niezależnie od majestatu śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Zemke chce komisji śledczej 26.04.07, 12:01 Sejmowa komisja ds. służb specjalnych chce spotkać się w południe z szefem ABW - mówi jej przewodniczący Janusz Zemke (SLD). Będzie chciała m.in. obejrzeć film z akcji w domu Barbary Blidy. Nie może jednak przesłuchać agentów ABW, gdyż nie ma uprawnień komisji śledczej. Zemke liczy, że parlament wyrazi zgodę na powołanie takiej komisji. www.tvn24.pl/-1,1504422,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz A jest jeszcze ciekawiej. 26.04.07, 12:41 Rozmowa z Barbarą Kmiecik, domniemaną szefową śląskiej mafii węglowej Dziennik Zachodni: Czy w swoich zeznaniach obciążyła pani Barbarę Blidę? Barbara Kmiecik: Bzdura. Nic na jej temat nie mówiłam. Nie mogę otrząsnąć się po wiadomości o śmierci Basi. Jestem w głębokim szoku. W ostatnim czasie wiele razy pytano mnie o nią w prokuraturze; ani razu jej jednak nie obciążyłam, bo nie miałam powodów. Byłyśmy przyjaciółkami. Ostatnio nasze kontakty właściwie się urwały, bo przyklejono mi łatkę jakiejś "Alexis" górnictwa. Widziałyśmy się po raz pierwszy od ponad 2 lat 13 kwietnia br. na mojej rozprawie sądowej. Basia wyglądała wówczas fatalnie - była wychudzona, załamana. Miałyśmy się "zdzwonić". Nie zdążyłyśmy. www.dz.com.pl/?tekst,181 Polecam cały artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: A jest jeszcze ciekawiej.Ciąg dalszy 28.04.07, 12:30 Jak powiedział, na podstawie pełnomocnictwa swojego klienta, uczestniczył w piątek w jego dwóch kilkugodzinnych konfrontacjach z funkcjonariuszami ABW: mężczyzną oraz kobietą, która miała pilnować Blidy, gdy ta poszła do łazienki. Między zeznaniami tej funkcjonariuszki oraz Henryka Blidy są - według Piotrowskiego - "fundamentalne sprzeczności", które prowadzący śledztwo będą musieli rozstrzygnąć. - Funkcjonariuszka utrzymuje, że weszła do łazienki, a relacja Henryka Blidy jest inna. Usłyszał huk i pobiegł do łazienki, mijając funkcjonariuszkę, siedzącą na poręczy fotela obok łazienki, przy drzwiach od strony zawiasów, nie mogła więc ona widzieć co dzieje się wewnątrz - wyjaśnił mecenas. Piotrowski złożył w prokuraturze wniosek o dopuszczenie do wszystkich - co bardzo rzadkie - czynności śledczych, wykonywanych w tej sprawie i liczy na jego uwzględnienie. Uważa, że w tak ważnym postępowaniu, gdzie pojawiają się istotne różnice i wątpliwości co do przebiegu zdarzenia, żadna czynność nie powinna mieć miejsca bez pełnomocnika rodziny. Oprócz męża mecenas reprezentuje też syna Blidy, Jacka. wiadomosci.onet.pl/1527578,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: IV RP Spółka z o.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 11:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=61518512&a=61520122 Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Blida postrzelona 26.04.07, 23:37 rudaslaska.naszemiasto.pl/wydarzenia/723848.html Werci se i to poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Blida postrzelona??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 09:15 A fakty są takie: Wmawia się, że Blida popełnia samobójstwo: - strzelając sobie prosto w pierś (a nie w głowę) - przy asyście obecnych na miejscu funkcjonariuszy ABW - z broni o której ABW wiedziało (ale "zapomniało" odebrać) - załadowanej nabojami (dla antyterrorystów i służb specjalnych, które do zwykłej broni się nie nadają) - przy których nie da się przeprowadzić analizy balistycznej - fachowcy z ABW twierdzą, że broń była odbezpieczona - którą najpierw miał być pistolet, który okazał się że to rewolwerem - zginęła w łazience ale okazuje się że leżała gdziś w komórce - lekarz, który powinien czekać na prokuratora przy ciele został wypraszony przez funkcjonariuszy ABW) - a ABW oczywiście wszystko filmowało (aż... - przez 10 sekund) - śledczy rutynowo powinni wszystko zabezpieczyć natychmiast na miejscu (ale badania na ślady prochu są przeprowadzane po kilkudziesięciu godzinach) - i w akcji barł udział zastępca ABW??? Bajeczka obsurdów funkcjonuje nadal w "obiektywnych" mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
theedge Re: Blida postrzelona??? 28.04.07, 14:24 Jaki z tego wniosek? Lewica z SLD jest uczciwa i zabije się w obronie "demokracji" , natomiast lewica z PiS to faszyści i mordercy. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Blida postrzelona??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 15:49 Widzę że samobójstwo pani B. to woda na młyn dla krajowych paranoików. Teraz będą tworzyć niesamowite opowieści i poddawać w wątpliwość każdą informację :) Komisja zbada i powie jak było. Poczekaj jeden z drugim na zakończenie prac a potem wypisuj swoje chore toerie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Blida postrzelona??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 16:03 theedge napisał: > Jaki z tego wniosek? > > Lewica z SLD jest uczciwa i zabije się w obronie "demokracji" , natomiast lewic > a > z PiS to faszyści i mordercy. Proste. a Paweł napisał Barbara Blida popełniła samobójstwo i to fakt!To był jej wybór.Pamietacie młodego chłopaka zabitego podczas akcji pod Poznaniem?i jego kolege który jesst kaleka?Pamietacie młoda studentke zastrzelono przez pomyłke w łodzi podczaas juwenalii???Kto wtedy byl szefem MSWiA???Kalisz! czy poniósł konsekwencje????NIE a teraz pieni sie w tv... Blida była podejrzana i popełnila samobojstwo a tamci młodzi ludzie zostali zabici bez prawa wyboru!!!i byli niewinni ~pawel, 28.04.2007 13:06 Natomiast ja napisałem; Nie można uznać za Fakt, ze Bilda popełniła samobójstwo. Nikt tego na razie nie potwierdza. Faktem natomiast jest, że się zastrzeliła. Dla mnie sytuacja jest jasna i klarowana. Szanowna Pani zaplanowała całe zdarzenie jednak nie do końca. Jako osoba z problemami psychicznymi pozostawałaby pod opieką lekarzy, a ci nie dopuścili by stanęła przed sądem. Tak załadowano broń bezpieczną amunicją a strzał miał być oddany z bezpiecznej odległości i pod odpowiednim kątem w piersi żeby obrażenia nie były śmiertelne. Niestety w takich przypadkach -pośpiech i stres, na ogół nigdy nie wychodzi jak było zaplanowane. Nie wierzę, że mąż denatki nie uczestniczył w tych przygotowaniach, i że to on teraz powinien odpowiadać za jej śmierć. Błędy funkcjonariuszy są natomiast oczywiste i nie wymagają komentarza. Jednak to ci, którzy nagłaśniali a następnie wyśmiewali restrykcyjne postępowanie funkcjonariuszy abw– gleba i kajdanki – przyczynili się do takiego obrotu sprawy. Silna młoda kobieta. Minister, poseł, bardzo dobry menadżer i bizneswomen zastrzelona przez agentów ABW. Gdy nie udało się tego udowodnić – zastrzeliła się ponieważ była zaszczuta przez IV RP. Silna młoda kobieta. Minister, poseł, bardzo dobry menadżer i bizneswomen, BARDZO BOGATA popełniła samobójstwo bo była niewinna a groził jej wyrok w zawieszeniu lub 5 lat pudła. To żart ? Odpowiedz Link Zgłoś