magda.e 02.05.06, 17:44 .... TAM jechać i zostać na stałe - żeby tylko kasa z Polski wpływała na konto, bo w Egipcie raczej ciężko z dobrze płatną pracą (chyba, że się mylę i można zarobić, to poprawcie mnie - chętnie poczytam!!!) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szaga33 Re: ja chcę... 02.05.06, 17:52 nie jesteś sama w swoich pragnieniach ;(( wszystko zależy ile masz lat i co zostawiasz tutaj, bo jeżeli jeszcze masz czas na ewentualne popełnianie błędów i nie masz zobowiązań tutaj, to ja na Twoim miejscu nie zastanawiałabym sie ani sekundy. Odpowiedz Link Zgłoś
shii Re: ja chcę... 02.05.06, 18:58 jak się postarasz to możesz znaleźć pracę, zależy jeszcze gdzie chciałabyś mieszkać, bo jeśli w którejś z turystycznych miejscowości, to znajaąc języki znaleźć pracę w turystyce nie jest jakoś strasznie trudno, szczególnie teraz kiedy rozpoczyna się sezon turystyczny. dużo europejczyków pracuje w hotelach, centrach nurkowych, jako piloci wycieczek. Nie zarabia się tam kokosów, ale w wielu przypadkach ma się zapewnione jedzenie i mieszkanie, więc to co zarobisz jest twoje. Pytanie tylko tego co umiesz i co chciałabyś tam robić Ze znalezieniem pracy poza kurortami turystycznymi jest już trudniej, ale jest to realne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pOKOjówka a ja o niczym innym nie myślę IP: *.eranet.pl 02.05.06, 19:33 mimo,że mam przed sobą caŁe życie,już od dawna zastanawiam się,czy nie przenieść się do Egiptu i nie speŁnić wreszcie swoich marzeń.Ale niestety to dopiero za kilka lat.W każdym razie na pewno nie wiążę swojej przyszŁości z Polską.Egypt-I miss you ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pOKOjówka chciaŁabym chciaŁa IP: *.eranet.pl 02.05.06, 19:40 a wŁaśnie-może wie ktoś ile może średnio zarobić w Egipcie stomatolog? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: chciaŁabym chciaŁa IP: *.chello.pl 02.05.06, 20:02 jedźcie tam wszystkie, od dawna wiadomo,że Egipt to nailepsze miejsce na świecie do życia zwłaszcza dla białej kobiety. Tylko później będę oglądał w Tv jak dedektyw Rutkowski będzie pomagał wam wrócić do Polski od super męża Araba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pOKOjówka Re: chciaŁabym chciaŁa IP: *.eranet.pl 02.05.06, 20:27 raczej będziesz oglądaŁ jak detektyw Rutkowski będzie przez nas wynajęty bo facet(Polak!!!)nas zdradzi albo będziesz oglądaŁ reportaże z pobitymi kobietami bo zupa byŁa za sŁona.Super uogólniasz ale rozejrzyj się trochę.Polska-niby tolerancyjny kraj a każdy widzi jak jest.To że nie trafi się na dobrego czŁowieka-może nas spotkać wszędzie,zarówno w Polsce jak i w Egipcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: chciaŁabym chciaŁa IP: *.chello.pl 02.05.06, 20:39 Ja rozumiem,że są fajne zabytki,plaże itp. ale to jest co innego niż tam mieszkać na stałe. Naprawdę nie widziałyście nigdy co się dzieje z białymi kobietami w krajach arabskich? Ja widziałem mnóstwo: Egipt,Arabia Saudyjska, Iran. Chciałabyś chodzić w tych szmatach parę metrów za mężem i być tam niczym? Odpowiedz Link Zgłoś
shii Re: chciaŁabym chciaŁa 02.05.06, 20:41 chyba nie widziałeś jednak za wiele skoro porównujesz egipt z arabią saudyjską... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: chciaŁabym chciaŁa IP: *.chello.pl 02.05.06, 21:07 ja nie porównuję Egiptu do Arabii tylko widziałem jak Rutkowski próbował uwolnić Polkę z Egiptu właśnie(Kair dokładnie).Nie widziałyście tego? Odpowiedz Link Zgłoś
arytmia6969 Re: chciaŁabym chciaŁa 02.05.06, 21:19 WidziaŁam kobiety tak pobite przez polskich mężów że nigdy tego nie zapomnę. WidziaŁam kobiety które byŁy zaszczute przez swoich polskich mężów. WidziaŁam kobiety które oszukiwaŁy się że kochają swoich polskich mężów i dla dobra dzieci zgadzaŁy się na wszystko kiedy ich faceci je zdradzali. WidziaŁam kobiety które zapracowywaŁy się a ich polscy mężowie byli na ich utrzymaniu ,,bo tak''. WidziaŁam i widzę takie kobiety codziennie.W POLSCE-moze nie do uwierzenia:/ Ja nie uważam że Egipcjanie są święci ale nie przesadzajmy.Uważasz że Polacy są lepsi od Egipcjan?Niby w czym?Może trochę wulgarnie i sorry za wyrażenie ale bez jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: chciaŁabym chciaŁa IP: *.chello.pl 02.05.06, 21:34 a wyobraź sobie,że moja żona nigdy nie była pobita, pracuje bo sama chce i wyjeżdża na wakacje 3 razy w roku. Zgadnij kto za to płaci? Dodatkowo nie musi chodzić za mną kilka metrów z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pOKOjówka Re: chciaŁabym chciaŁa IP: *.eranet.pl 02.05.06, 21:54 widocznie jesteś super facetem-pozazdrościć.Ale niekoniecznie muszę wyjechać i od razu wiązać się z Egipcjaninem.Jest taka opcja ale nie jest konieczna.Gdzieś napisaŁam że bywa że jest tak i tak ale nie zawsze i że uogólniam.Żona niech się tylko cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pOKOjówka Re: chciaŁabym chciaŁa IP: *.eranet.pl 02.05.06, 20:44 a w Polsce niby jestem czymś dla męża który jest alkoholikiem bije mnie zdradza i muszę go utrzymywać?takie są często polskie realia-nie mówię że zawsze.Tak- chciaŁabym chodzić w czarczafie i w galabii bo wtedy tŁum napalonych facetów nie wlepiaŁby we mnie swych żądnych niewiadomoczego oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
kkaminska Re: chciaŁabym chciaŁa 02.05.06, 21:19 Ludzie kiedy wreszcie przestaniecie uprawiac kaznodziejstwo i wstawiac te banialuki o Rutkowskim i innych ? To co kazdy robi ze swoim zyciem to jego prywatna sprawa. TAk ciezko to pojac i zrozumiec ? Kobieta jest niczym ?? Slow brakuje do takich jak Ty. Nie znasz tematu to nie wypowiadaj sie prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: chciaŁabym chciaŁa IP: *.chello.pl 02.05.06, 21:27 a co może ty masz męża Araba i mieszkasz w Egipcie? Banialuki o Rutkowskim? Może to nie jest prawdą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pOKOjówka Re: chciaŁabym chciaŁa IP: *.eranet.pl 02.05.06, 21:37 jeśli ktoś marzy o tym żeby mieszkać i żyć w Egipcie to nawet opowieści o Rutkowskim i zŁych Arabach nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: chciaŁabym chciaŁa IP: *.chello.pl 02.05.06, 21:46 oprócz Rutkowskiego, to jeszcze moja daleka kuzynka wyszła za Araba i wyjechała do Libanu w latach 80ych i od tamtej pory nigdy juz nie była w Polsce- mąż jej nie pozwolił.(to pewnie jest ta nieograniczona wolność) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pOKOjówka zależy jak leży IP: *.eranet.pl 02.05.06, 21:58 to wszystko zależy od faceta,od tego jak zostaŁ wychowany-bardziej czy mniej tradycyjnie,zależy też od jego pochodzenia.Niekoniecznie będę się wiązać z Egipcjanami czy zmieniać swoją religię..bo nawet w Polsce wkurzaŁoby mnie doszczętnie jakby facet sŁuchaŁ tylko swojej matki:/:/a tacy też bywają- i tu i tam. Odpowiedz Link Zgłoś
kkaminska Re: chciaŁabym chciaŁa 02.05.06, 22:13 No popatrz. A ja niedawno wrocilam z odwiedzin w Polsce i jakos maz mi nie zabronil. Nie mowiac juz o tym , ze W Egipcie nie ma takiego prawa zeby maz mogl mi zabronic wyjazdow. Odpowiedz Link Zgłoś
kkaminska Re: chciaŁabym chciaŁa 02.05.06, 22:11 No tak sie jakos zlozylo , ze moim mezem jest Egipcjanin.Mieszkamy wlasnie w Egipcie. I dla Twojej wiadomosci "gosciu" nie chodze w szmatach, nie chodze kilka metrow za mezem i nie jestem nikim. A Rutkowski i jego programy robione pod publike to zupelnie inna sprawa. Te jego akcje ratunkowe biednych Polek z rak okrutnych Arabow to taka sama prawda jak ladowanie kosmitow w Klewkach. Chcesz wierzyc to wierz ale nie przekonuj innych na sile. Zwlaszcza tych co wiedza wiecej od Ciebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: chciaŁabym chciaŁa IP: *.chello.pl 02.05.06, 22:39 Rutkowski to nie był jedyny program, było tez mnóstwo innych. Każdy pisze co chce i nie wszystko musi być prawdą. Pewnie jeśli ty masz męża Araba to tak samo i ja mogę napisać,że to ja jestem Arabem i właśnie tłukę moją białą żonę i wiem lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
shii Re: chciaŁabym chciaŁa 03.05.06, 00:15 Rutkowski to jeden z sensacyjnych programow które bazują na takich tematach i dzięki nim się sprzedają. No bo kto by chciał oglądać program o kochającym się małżeństwie europejki i araba?? Przecież to "nuda" Przez te programy niestety powstają stereotypy i uprzedzenia, a tacy jak ty są niestety głusi na próby zweryfikowania ich. Zdarzają się extremalne przypadki, ale mężowie źle traktujący żony spotykani są w każdym kraju i kulturze Czy twoją wiedzę o arabach czerpiesz skądkolwiek oprócz rutkowski show, czy jak go tam zwał?? Byłeś kiedyś w arabskim kraju dłużej niż na dwutygodniowych wakacjach?? Ps. Nie mam męża araba ani teraz ani w planach, ale znam wiele małżeństw arabsko europejskich, arabsko arabskich i europejsko europejskich. We wszystkich tych grupach są pary dobrane i nie, więc przestań generalizować. Widziałam i poznałam wiele arabskich kobiet i nie wydawały się jakoś szczególnie uciśnione i nie przypuszczam żeby którakolwiek z nich była "niczym" Chcesz się czegoś o nich dowiedzieć to może sięgnij po bardziej wiarygodne źródła niż rutkowski, superekspres i tym podobne Odpowiedz Link Zgłoś
magda.e do GOŚCIA 06.05.06, 21:54 wiesz facet - ja akurat nie poszukuję męża Araba, gdyż mam Polaka, który tak jak ja marzy o wyjeździe do Egiptu na stałe. (Mamy też dwoje dzieci....) Odpowiedz Link Zgłoś
shii Re: chciaŁabym chciaŁa 02.05.06, 20:13 Gość portalu: pOKOjówka napisał(a): > a wŁaśnie-może wie ktoś ile może średnio zarobić w Egipcie stomatolog? Trudno mi powiedzieć, ale znając zamiłowanie egipcjan do słodkości to praca dla stomatologa będzie na pewno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: chciaŁabym chciaŁa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 23:40 Co do miłości do Egiptu - popieram!!! Co do miłości do Egipcjan - no cóż, KAŻDA kobieta TAM się może dowartościować i moze dlatego właśnie!!! Jedyne czego nie znoszę - zacietrzewienia, a zdaje się, ze niektórym brakuje argumentów! Dla mnie śmieszne jest bronienie pazurami Egiptu (nie mówię o "kkamińskiej" - pozdrawiam!) w momencie gdy poza facetami NIC albo prawie NIC nie wie sie o tym kraju, no moze poza tym co się wyniosło ze szkoły i piosenkami Amr Diaba he he!!! A literatura, a np rzeźba czy malarstwo, a wreszcie religia??? Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
kkaminska Re: chciaŁabym chciaŁa 03.05.06, 01:26 Pozdrawiam rowniez :) Ja tez uwazam , ze jesli kobiety broniac tego czy owego o Egipcie mowia tylko o facetach, ze ladna karnacja , mile slowka itp to nie przemawia przez nie milosc do Egiptu tylko zauroczenie poznanym na wakacjach podrywaczem ;) Wiele tragedii , rozpaczy i tym podobnych bierze sie stad, ze takie zakochane nie wiedza (i nie chca wiedziec )nic o kulturze arabskiej, ich mentalnosci , sposobie zycia i pojmowaniu swiata. Nie bede nikogo oszukiwac. To jest kompletnie inny swiat. Ale , na Boga, nie wolno mowic , ze gorszy, jesli sie go nie poznalo. Jednemu odpowiada to , innemu cos innego. Na tym polega cala filozofia. Wypowiadanie sie na temat zwiazkow mieszanych przez faceta, ktory te zwiazki pojmuje jedynie poprzez programy ala Rutkowski to jest smiech na sali. Nie moge tez zrozumiec dlaczego ludzie zamiast zachwycac sie pieknem Egiptu, relaksowac wakacjami, zajmuja sie prywatnymi sprawami innych. Wyszlam za maz za Araba - moja sprawa. Jest mi dobrze - moja sprawa. Jest mi zle - tym bardziej moja sprawa. Jesli zas chodzi o dowartosciowanie Grzesiu. Tylko plytkie kobiety dowartosciuje powtarzane na kazdym kroku "jakie piekne oczy" ;) Prawdziwe kobiety potrzebuja czegos wiecej :) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: chciaŁabym chciaŁa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 01:51 Zgadzam sie z Tobą - jak zapewne wiesz nikogo nie chcę urażać - wkurzają mnie te pseudomiłości, ale też nietolerancyjne spojrzenie gościa z tego wątku! Co do mnie - nikomu w życie osobiste nie zaglądam, każdy sobie, a że z Arabem? A co mi do tego - nie zazdroszczęnikomu szczęścia, jeśli ono jest - nie kojarzę z nim tych wyczekiwanych w Polsce sms-ów, w których często zmienia się tylko imię (kiedyś już opisywałem, jak w Daharze siadywałem w knajpkach i wyrastałe na eksperta od europejek - bo oni jak duże dzieci chwalili się i pytali o radę!!!). Owszem - raz zaingerowałem we własnej, prywatnej sprawie (cała ElGouna się śmiała i to nie ze mnie - pokonałem zalotnika śmiechem!), ale moja była już ukochana z ramion jednego, który ją zdradził, bo się ożenił z egipcjanką (dziś stara się być moim kolegą!) - przeszła w ramiona innego, żonatego z dużo starszą Niemką i jeszcze była dumna z tego że jej o tym powiedział!!! I żeby było jasne: nie jestem arabożerczy, mam PRZYJACIÓŁ Egipcjan na których mogę liczyć, bo pomogą mi bez liczenia na korzyści z mojej strony! To tyle tytułem wyjaśnienia - do zobaczenia w Hurghadzie! Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
lexyniunia Re: chciaŁabym chciaŁa 05.05.06, 13:42 rzeczywiście, nie można mówić, że kocha się Egipt, bo widziało się trochę plaży (nie mam nic przeciwko tym, którzy pojechali tam odpocząć), nie można uogólniać, bo kobiety jadą tam się dowartościować, bo wszyscy faceci zaczepiają blondynki na ulicy i za tym się tęskni, ja tęsknię np. za tym, jak wieczorami chodziliśmy po różnych wioskach, piliśmy z ludźmi herbatkę na brudnych matach (nikomu to nie przeszkadzało) obok stały 3 kozy, które jadły trawę, osiołek i krowa, która za moimi plecami się pasła, a najstarszy członek rodziny przędł owczą wełnę na ręcznym kołowrotku, trzeba poznać ich mentalność, przebywać z nimi i zrozumieć ich spoób na życie na ziemi, oni naprawdę są pomocni i w zamian nie czekają na bakszysz jak większość twierdzi, prawdziwi rodowici Egipcjanie to naprawdę przemili ludzie :))) pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiasty Re: ja chcę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 12:08 madzia.e. urywamy sie razem kocham cie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiasty Re: ja chcę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 12:14 kocham hurghade kocham ciebie ale czy ty napewno chcesz mieszkac w Egipcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seti król Re: ja chcę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 12:31 odezwij sie magda.e bo od roku szukam kogoS kto by pomieszkał ze mną w Hurghadzie jeżeli kochasz Egipt i jesteś czasowa to ja stawiam i bawimy sie razem(mam chatę na stałe w Hurghadzie).Napisz proszę Odpowiedz Link Zgłoś
magda.e do SETI KRÓL 06.05.06, 22:04 ja chcę wyjechać do Egiptu z moim wspaniałym mężem, synem i córcią! przyjmiesz nas wszystkich "na chatę"???? Odpowiedz Link Zgłoś
magda.e do Kasiasty 06.05.06, 22:06 a i owszem - chcę zamieszkać w Egipcie i wiem, że to marzenie na pewno kiedyś się ziści!!! dążyć do spełnienia marzeń!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: do Kasiasty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 03:05 Słuchajcie! A może by tak w kilka osób zainwestować w kupno jakiegoś mieszkania czy domku czy co (przychodziło mi to już do głowy!), potem albo wpuscić to w sieć Interhome i niech zarabia i spłaca kredyt, albo by my sie wymieniali. Powiem więcej - z tego co wiem w Ras Ghareb (ok. 150 km na północ od Hurghady) są jeszcze bardzo tanie działki, a już się zapowiada, że tam będzie kurort Hurgadzie równy! obcokrajowcy już mogą kupować nieruchomości! Co Wy na to? Może pogadamy (po moim powrocie z Maroka - czyli 14.05) Pozdrawiam Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś