Dodaj do ulubionych

Na Jarotach będą bloki zamiast łąki

IP: *.ols.vectranet.pl 20.06.07, 21:36
Zapomniano dodać o kolejnych światłach na skrzyżowaniu:) Ratusz ciekawie działa - sklep źle, ale bloki ze sklepem dobrze:) Zresztą plany i tak nie są niczego warte, wystarczy pojechać na ul. Barcza czy Bartąską i zobaczyć jak buduje Arbet.
Obserwuj wątek
    • Gość: tinky winky Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 23:04
      "Pierwsze mieszkania Arbet chce oddać jesienią 2008 roku. - Ich cena nie będzie
      większa niż 5,5 tys. zł za metr - deklaruje Bogusz. To dobra oferta, bo w
      Olsztynie buduje się już nawet za około 7 tys. zł za mkw."

Pieprzenie głupot. Zobaczymy ceny za rok.
      • Gość: Makosia Cudeńka Arbetowe.. IP: *.gdynia.mm.pl 21.06.07, 08:31
        • Gość: Makosia Re: Cudeńka Arbetowe.. IP: *.gdynia.mm.pl 21.06.07, 08:33
          Ten arbet to ma chody w ratuszu , ze mu te cuda pozwalają budować...

• bystra2000 Re: Cudeńka Arbetowe.. 21.06.07, 08:48
            Niech budują :)
            no chyba że ktoś woli następny mega-sklep
            albo inny kościół :))))
            • Gość: a ja Re: Cudeńka Arbetowe.. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.06.07, 09:21
              wystarczy pojechać na zacisze żeby zobaczyć jak wg Arbetu wyglądają garaże
              podziemne (całkowicie nad ziemią, sięgające do 2 pietra bloków obok), ogrody
              (90% to kostka brukowa i marne drzewka- miniaturki, które z trudem przeżyły 1
              sezon)... żona Bogusz musi się nieźle uwijać w UM skoro im pozwalają na wszystko...
      • Gość: Tolka Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.olsztyn.mm.pl 21.06.07, 21:14
        Z zainteresowaniem czytam wypowiedzi dotyczące Jarot i tamtych okolic...
        Miszkam na Zatorzu na ul. Jagiellońskiej - pod domem (kamienica na szczęście)
        dużo sklepów, apteka, poczta itp. blisko łąka i cmentarz św. Józefa z
        przepięknymi (wciąż okradanymi niestety) nagrobkami, a dalej las miejski. W
        okolicy kilka przedszkoli, żłobek, a do pracy 15 minut na piechotę. Czasami jak
        mówię dobrze o Zatorzu ci z Jarot na mnie dziwnie patrzą, a ja na nich....
    • Gość: Miłośnik MaxDuetu Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 09:02
      Ciekawe, czy tym razem też będą zbierane w MaxDuecie i okolicy podpisy
      przeciwko Lidlowi (tak jak to dawniej bywało). Powstaje dokładnie w tym samym
      miejscu co chciał parę lat temu i nie daleko miejsca gdzie chciał powstać rok
      temu (wtedy p.Małkowski i właściciele Maxa się nie zgodzili). Widocznie
      p.Bogusz ma niesamowitą siłę perswazji.
      No i mam nadzieję, że do tego projektu nie dotykała się spółka Sosak & Sosak.
      • Gość: geniu Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: 195.47.201.* 21.06.07, 09:32
        co wy z głupoty piszecie to może lepiej nic nie budować a miasto zaorać co za
        powalony naród, w tym mieście nic wam nie pasuje, dobrze że włodarze się takich
        mieszkańców nie słuchają bo już wogóle nic by nie powstało w tym mieście. A do
        rządzących, pomyślcie wreszcie o poszerzaniu granic miasta tyle wkoło terenów
        pod zabudowę a każdy kawałek wolnego placu w mieście się zabudowuje, w kierunku
        na szczęsne jest tyle pięknych gruntów i płasko jak stół czemu tam nic nie
        budujecie byłoby bliżej niż z jarot!!!
        • Gość: panie gieniu Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.olsztyn.mm.pl 21.06.07, 09:41
          budować- oczywiście ale na jasnych zasadach. A tu znowu ziemię kupiła firma,
          której wcześniejsze plany zagospodarowań budowanych przez nią osiedli są w CBŚ.
          Już od początku wiadomo, że coś tu śmierdzi.
          • Gość: tinky winky Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:32
            Pecunia non olet.
    • Gość: hge Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.07, 10:37
      bogusz ty marny czlowieczku, juz sie ciesze ze sie konczy dla was hossa
      nieruchomosci dla was dziady, coraz ciezej bedzie wam znalesc chetnych na
      placenie 5,5tys za metr w takim miejscu, bez wody, bez lasu, wsrod slamsow na
      jarotach i przy tak uczeszczanej drodze. haha, bogaci kupywali za 2tys za metr,
      klasa srednia za 4tys za metr, a biedocie chcecie wkrecic ceny z zachodu, ojoj
      wy muminki z torebkami...w piekle sie bedziecie smazyc...
    • Gość: agata Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.tktelekom.pl 21.06.07, 10:45
      ładnie to wszystko brzmi ale jak przyjdzie co do czego to uz nie bedzie git!!!
      Cena metra tez jest oszołamiajaca teraz deweloperzy sa w wielkiej zmowie i cena
      metra juz jest pow. 5,5tys!Czyzby Arbet chcial zostac dobrym wujkiem i
      sprzedawac mieszkania za rok po cenach z poczatku 2007r?Watpie podpucha jak
      zawsze!!
    • jaca_travel Na Jarotach będą bloki zamiast łąki 21.06.07, 11:45
      A ja, słuchajcie, boleję bardzo nad zaistniałą sytuacją. Pomijam to, że
      mieszkam w bloku na ul. Janowicza 2 (bezpośrednio przy myjni) i będe miał pod
      oknem budowę, a co za tym idzie; hałas, błoto od ciężarówek, puste butelki po
      piwie, od groma śmieci(bo Arbet nie buduje czysto), ale chodzi mi o dzieciaki
      które nie mają ani boiska, ani ławek czy innych miejsc do spędzania czasu. Sam
      mam dziecko nastoletnie już i wkurza mnie że nie ma miejsca nawet by pójść z
      nią na spacer niedaleko domu, tam gdzie można popatrzeć na zieleń a nie na las
      betonowy. NIE CHCĘ
      • maretina Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki 21.06.07, 12:27
        jaca_travel napisał:

> A ja, słuchajcie, boleję bardzo nad zaistniałą sytuacją. Pomijam to, że
        > mieszkam w bloku na ul. Janowicza 2 (bezpośrednio przy myjni) i będe miał pod
        > oknem budowę, a co za tym idzie; hałas, błoto od ciężarówek, puste butelki po
        > piwie, od groma śmieci(bo Arbet nie buduje czysto), ale chodzi mi o dzieciaki
        > które nie mają ani boiska, ani ławek czy innych miejsc do spędzania czasu.
        Sam
        > mam dziecko nastoletnie już i wkurza mnie że nie ma miejsca nawet by pójść z
        > nią na spacer niedaleko domu, tam gdzie można popatrzeć na zieleń a nie na
        las
        > betonowy. NIE CHCĘ

Twoj blok nigdy nie byl w budowie? nigdy nikomu to nie przeszkadzalo? nikt nie
        stracil przez woj blok trawnika, krzaczka?
        szukam mieszkania, ciesze sie, ze nowe beda budowane. moze bedzie to ciekawa
        oferta i uda mi sie kupic?
        mysle, ze wielu ludzi powie, ze czeka na kolejne inwestycje mieszkaniowe.
      • Gość: sąsiad z janowicza Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 14:19
        Skąd te rewelacyjne wieści?
        To juz pewne? Ja nic nie wiem!!!!
        Z jakiego źródła te info?
        • Gość: jaca_travel@gazeta Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 14:54
          Drogi sąsiedzie, sprawa budowy jest pewna jak to że jutro też będzie dzień.
          Gazeta jest wiarygodna, więc nie ma powodu by nie dawac wiary temu artykułowi.
          Przesyłam Tobie link, gdzie sobie poczytasz.

miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,78483,4239980.html
          Pozdrawiam Sąsiada.
          Jacek
      • Gość: Adam Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:37
        Masz do lasu kilkaset metrów , boiska przy pobliskich szkołach i narzekasz? A
        to ze budowa Ci przeszkadzac bedzie to juz wogole zart...najlepiej niech kazdy
        sie tak buntuje to nic sie nie bedzie budowac! Poza tym masz bufor w postaci
        wielkiego salonu, Boze....
    • Gość: jaca_travel Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 12:12
      NIE CHCĘ kolejnego sklepu, pasażu handlowego,
      nie chcę też zaginać 2 km by z rodziną przejśc sie na spacer i nie słyszeć
      samochodów. A teren pod budowę mógł być zagospodarowany zupełnie inaczej, np
      parking by odciążyć parkingi pod domem, i zajeżdzone trawniki.
      I wiecie co? Zdradzę Wam sekret; z obu stron mieszkania przez okna widzę beton
      i okna sąsiadów, a bardzo chciałbym widzieć z mojego drugiego piętra trochę
      zieleni, i zobaczycie- kupię i posadzę pod domem drzewko. Ale na to trzeba mieć
      zgodę spółdzielni... a jak juz ją dostanę to poczekam naście lat zanim wyrosnie
      na tyle wysoko by zobaczyć je w oknie. Chyba że wcześniej sprzedam mieszkanie i
      ucieknę tam, gdzie moje dzieci będą miały lepiej a ja doczekam spokojnej
      starości.
      Wiem że nie jestem sam w moich skromnych wypocinach epistolarnych i pozdrawiam
      serdecznie podobnie myślących.
      Jacek
    • Gość: jaca_travel Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 12:14
      A ja, słuchajcie, boleję bardzo nad zaistniałą sytuacją. Pomijam to, że
      mieszkam w bloku na ul. Janowicza 2 (bezpośrednio przy myjni) i będe miał pod
      oknem budowę, a co za tym idzie; hałas, błoto od ciężarówek, puste butelki po
      piwie, od groma śmieci(bo Arbet nie buduje czysto), ale chodzi mi o dzieciaki
      które nie mają ani boiska, ani ławek czy innych miejsc do spędzania czasu. Sam
      mam dziecko nastoletnie już i wkurza mnie że nie ma miejsca nawet by pójść z
      nią na spacer niedaleko domu, tam gdzie można popatrzeć na zieleń a nie na las
      betonowy. Bo niestety developer budując 10 lat temu bloki zapomniał o zieleni,
      ciasno upakował budynki nie zapewniajac miejsca dla starszych dzieciaków, tylko
      piaskownica + huśtawka + ławka (dla matek z dziećmi). Plac zabaw o wymiarach
      5x5m. BRAWO. A nastoletnie dzieciaki nie mają miejsca dla siebie, bo nie będą
      przecież siedzieć w piaskownicy. NIE CHCĘ kolejnego sklepu, pasażu handlowego,
      nie chcę też zaginać 2 km by z rodziną przejśc sie na spacer i nie słyszeć
      samochodów. A teren pod budowę mógł być zagospodarowany zupełnie inaczej, np
      parking by odciążyć parkingi pod domem, i zajeżdzone trawniki.
      I wiecie co? Zdradzę Wam sekret; z obu stron mieszkania przez okna widzę beton
      i okna sąsiadów, a bardzo chciałbym widzieć z mojego drugiego piętra trochę
      zieleni, i zobaczycie- kupię i posadzę pod domem drzewko. Ale na to trzeba mieć
      zgodę spółdzielni... a jak juz ją dostanę to poczekam naście lat zanim wyrosnie
      na tyle wysoko by zobaczyć je w oknie. Chyba że wcześniej sprzedam mieszkanie i
      ucieknę tam, gdzie moje dzieci będą miały lepiej a ja doczekam spokojnej
      starości.
      Wiem że nie jestem sam w moich skromnych wypocinach epistolarnych i pozdrawiam
      serdecznie podobnie myślących.
      Jacek
      • maretina zycie przy budowie 21.06.07, 12:30
        mialam to niedawno. bylo ciezko. przezylam. tez ktos zabral mi kawalek trawy i
        widoku. zyjemy w miescie,trzeba sie liczyc z tym, ze ktos obok nas kuopi
        dzialke i potem postawi tam "swoje".
      • Gość: aniuś Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 12:40
        Kochany Jacku!!
        Nie denerwuj się tak tym projektem budowlanym,bo dostaniesz żylaków za uszami a
        ja NIE CHCĘ bo masz już jedno i tak naderwane :)))
        Albo jeszcze gorzej osiwiejesz i w tak młodym wieku Twoje cudne długie pióra
        już będa srebrne:)
        Mam plan co do naszego em na Janowicza-zamienimy na wieksze i to z korzyscią
        dla naszej trójcy.pozdrawiamy i całujemy
        Ania z Karoliną
        • Gość: marika Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: 88.156.63.* 21.06.07, 13:09
          Czy ja dobrze zrozumiałam, że żona pociesza męża na forum? To już musi być
          straszna desperacja.A na poważnie, to współczuję; póki co przed moim blokiem
          Orłowicza 18 jest jeszcze ładny widok, zwłaszcza latem, gdy wyrośnięte drzewa
          zasłaniają REAL.Myślę,że ta górka widziana z moich okien (po prawej stronie
          Sikorskiego jadąc w stronę świątyni REAL) pozostanie w stanie nienaruszonym
          jeszcze przez długie lata.Zwłaszcza, że jest to piękny widok zmieniający
          kolory wraz ze zmianą pory roku.Gdyby tak jeszcze dyrekcja sąsiedniej szkoły
          posadziła trochę drzew wzdłuż ogrodzenia, to już byłby luksus.Mówiąc o dyrekcji
          nie miałam na myśli, że własnymi rękami.No cóż musimy się pogodzić z tym, że
          blokowiska na Jarotach i Nagórkach to już niestety slamsy.Pozdrawiam
          wszystkich "blokersów"!
          • jaca_travel Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki 21.06.07, 13:52
            Witaj Mariko. Tak masz rację, żona mnie pociesza,(żartując sobie) bo rok temu
            kupiliśmy mieszkanie z nadzieją, że po pracy poodpoczywamy sobie w spokoju i
            zajmiemy się wychowaniem Naszych dzieci. Niestety stało się inaczej, warkot
            budowy, a potem gwar zakupowiczów do późnych godzin wieczornych. I odwieczne
            śmieci jak przy każdym sklepie. Niestety, by mieszkać w ciszy i spokoju trzeba
            uciekać z miasta. Każdemu życzę by znalazł spokój w domu bez dodatkowego
            wygłuszania okien, by dzieci mogły spokojnie bawić się bez sąsiedztwa ruchliwej
            ulicy i obawy rodziców o nie.
            I zazdroszczę Ci że masz piękny widok przez okno na zieleń a nie widok na swoje
            kwiatki na parapecie będące substytutem zieleni za oknem.
            Obudził sie we mnie gniew i działacz społeczny. Ale wiem że nic nie zdziałam
            już w tym kierunku.
            Pozdrawiam.
            Jacek
          • Gość: aniuś Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:02
            Po pierwsze źle zrozumiałaś bo nikt tu mąża nie pociesza tylko się nabija z
            pewnych faktów,których nie da się niestety przewidzieć ani zmienić.
            Mieszkamy tam niecały rok a już tak istotne zmiany w okolicy - "upragniony"
            Lidl pod samym nosem.Porażka.
            A po drugie forum dotyczy Jarot i de facto łąki na tym konkretnym terenie a
            więc vis a vis NASZEGO bloku a nie przepraszam wielkiej płyty na Nagórkach
            gdzie mieszkasz.
            Poczekaj cierpliwie na swój temat,nie wiem,może np."Widok z okna Mariki" albo
            Pejzaże u Mariki.Lato,czy zima?
            albo pyt.za 100 pkt.Jak długo nasza bohaterka będzie napawać się tak
            zapierającym dech widokiem ze swoich okien na blokerskim osiedlu?
            Cóż,oby jak najdłużej.Powodzenia.
            • Gość: marika Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: 88.156.63.* 21.06.07, 18:44
              Oj Aniusiu Twój małżonek ma więcej poczucia humoru niż Ty.Nie rozumiem tylko
              dlaczego nabijasz się z własnego męża w tym miejscu, a nie w domu.Dyskusje na
              forum są zawsze z przymróżeniem oka.A jeśli chodzi o wielką płytę i Twój
              blok,to już obrażanie mogłaś sobie darować.Moje intencje były inne niż
              myślisz.Jestem przynajmniej dwa razy starsza od Ciebie i może już niedługo będę
              się napawać tym widokiem.I z tą ironią też się nie popisałaś.Oj,Oj...
              • Gość: aniuś Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 13:51
                Mariko przykro mi,że znowu źle zrozumiałaś(vel odebrałaś) moje intencje.
                Daleko mi do obrażania innych a co dopiero icognito.
                Tym bardziej,że mieszkałam długo na Nagórkach. Wiem doskonale gdzie jest
                Orłowicza 18 i dlatego uważam Twoje komentarze za lekko mówiąc nie związane z
                tematem.
                Za to brylujesz w wyłapywaniu związków damsko-męskich.Pytanie - po co?
                Na pewno obie mamy mnóstwo fajnych rzeczy do zrobienia na wczoraj niż złośliwe
                odbijanie piłeczki a przecież to nie w tym rzecz!
                Istotą postu jest nagłe boom o budowie pasażu handlowego przed moim blokiem w
                zamian łąki i tyle.
                I z tym próbujemy się oswoić i dlatego na hasło od J odpisałam mu spontanicznie
                a od Ciebie nikt nie wymaga abyś rozumiała po co inni reagują na siebie tak a
                nie inaczej.To nasza sprawa,po prostu.Czysta empatia.
                Szczerze "napisawszy" to swoista lekcja dla mnie-nie wynurzać się za bardzo w
                swoich wypowiedziach.
                Reasumując moje wypociny,znam pejzaże nagórkowe z różnych perspektyw i życzę
                Tobie jak najprędzej wymarzonego em z dala od gigantomarketów z cudnym
                widoczkiem:)
      • Gość: pioter71 Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 17:50
        A ja mieszkałem na Janowicza 5 . W 2000 r. wyprowadziłem się z Olsztyna w
        tereny podmiejskie , mam pod nosem las , spokój i ciszę , własny dom , i w
        d...pie mam jakichś tam Boguszów et consortes , i ich obecne budowy . Co
        polecam wszystkim z mojego byłego osiedla .
      • Gość: nabuholodozor Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 14:23
        Panie ,co pan jęczysz ,że co,ze budujo?
        a niech budujo jak najwięcej,panie.
        Bo niedługo wszystko sie skończy i niczego nie będzie :)
    • Gość: światowy Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:36
      I tak trzymać. Olsztyn się przynajmniej zrobi bardziej wielkomiejski.
      • Gość: swiatowy znowu jakies forumowe Miriam podszywa sie..... IP: 91.104.81.* 21.06.07, 18:32
        pod moj nick Nie wiedzialem ze jestem az tak popularny
    • Gość: baraban Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: 195.47.201.* 21.06.07, 15:23
      A czemu bloki budują praktycznie tylko na jarotach co to innych terenów to nie
      ma?? Gutkowo powierzchnią większe od jarot więc i bloków wejdzie sporo
      najlepiej wysokich żeby zmieścić więcej ludzi i mieszkania stanieją bo będzie
      konkurencja, drogę zrobią przy okazji, będzie lepsza komunikacja mpk, jako
      gutkowianin chcę bloków na osiedlu ..
      • karolci-a Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki 27.07.07, 19:13
        Drogi barabanie!
        Ty mieszkasz w Gutkowie i chcesz bloków?
        Chyba masz coś nie tak?! Sama mieszkam w Gutkowie i nie wyobrażam sobie, żeby
        ktoś mógł z niego zrobic jakieś blokowisko. Nie mam nic przeciwko ludziom
        mieszkającym w blokach, ale jako mieszkanka domku jednorodzinnego, pracująca na
        Jarotach nie wyobrażam sobie mieszkania pomiedzy blokami. Czy Ty nie widzisz
        pięknego karjobrazu Gutkowa? Chcesz, żeby to wszystko zasłoniły wieżowce,
        bloki? Jeśli chcesz bloków w Gutkowie to niech budują bloki na Redykajnach i
        Dajtkach. Czemu nie! Ludzie wyprowadzają się z bloków na Jarotach do domków w
        Gutkowie bo mają ich dosyć, a tu rośnie w przeciągu 6 miesięcy kolejny, kolejny
        i kolejny blok. Sorrki, ale mi sie to nie podoba.
        Pozdrowienia
        P.S jeśli chcesz mieć dobry dojazd, bloki itp. czemu TY nie mieszkasz na
        Jarotach?
    • Gość: pioter71 Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 17:43
      Bloki może będą ... o ile Arbet nie zbankrutuje przez opóźnienia w budowie
      biurowca Energii ... wszystkim ewentualnym inwestorom radzę sie zastanowić .
      • Gość: rudy Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.07, 17:57
        a ja mam arbet w du.. i w du.. mam placic 5,5tys za metr betonowej klatki,
        skoro za polowe tej sumy "za metr" zbudowalem sobie piekny dom, pod olsztynem,
        do pracy dojezdzam w tym samym czasie co ci z jarot i nie przejmuje sie tym ze
        za pare lat ktos mi postawi cos kolo domu, dzialka jest tak duza jak niejeden
        plac zabaw dla calego osiedla :P:P:P
        • Gość: bfb Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.lanet.net.pl 21.06.07, 19:08
          gupek
          • Gość: misio Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 19:57
            Gość portalu: bfb napisał(a):

> gupek

Gdzie???
    • Gość: wwwwwwww Re: Na Jarotach będą bloki zamiast łąki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 09:44
      Chodzi mi o to,że o zamknięciu wysypiska było wiadomo wszystkim i dawno temu
      należało podjąć decyzję o sposobie i miejscu ich składowania czy
      utylizowania.Niby nie rozumiesz mnie a piszesz dokładnie to,co ja.Pewnie mnie z
      kimś pomyliłeś.Stać mnie na wiele za 750zł mies.Tak.
    • Gość: Adam Dobry projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:23
      Z tej bądz co bądz słabej jakości wizualizacji projekt nie wygląda źle. Jest
      prosty, modernistyczny i będzie pasował do odnowionego Sezamu na przeciwko ,
      który moim zdaniem został przerobiony genialnie i naprawde więcej z tej bryły
      nie dało sie wycisnąc, brawo!
      Mam tylko nadzieje , że kolorystyka tego budynku mieszkalnego bedzie równie
      stonowana i zachowana w jednej gamie kolorystycznej, a nie to co widzimy na
      przykładzie tych nowych wieżowców na nagorkach, równiez Arbetu (rózowe,
      zielone, niebieskie....) Ludzie! na Boga jak tworzycie tego typu mały zespół
      mieszkaniowy to nie róbcie takich żartów, bo to wszystko traci charakter i
      wyraźną tożsamość. Także powodzenia!
      PS: Polecam artykuł o polskiej arch. jednorodzinnej w najnowszej Polityce.
      • Gość: Michał Re: Dobry projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:52
        Zgadzam sie z Adamem. Poza tym czytajac wiekszosc tych komentarzy zastanawaiam
        sie gdzie Ci ludzie maja zdrowy rozsadek..."bedzie ciasno i bedzie zly widok z
        okienka i drzewko posadze"...Co to ma byc? Taka jest specyfika rozwoju miasta.
        Lepiej wykorzystywac teren (poza tym i tak niezagospodarowany)do budowy
        mieszkań , szczegolnie tak teraz potrzebnych , niż "rozlewać" miasto nie
        wiadomo jak szeroko. Gdybyscie ludzie mysleli trzeźwo , to kupujac mieszkania
        na Janowicza przewidzieli byście ,że predzej czy pózniej bedziecie mieli
        sąsiadow , szczegolnie ze dookola łąki i mnóstwo niewykorzystanych połaci
        gruntu. Jezeli mieliście nadzieje ze wybudują Wam park lub wyleją jezioro w
        takim miejscu to gratuluje naiwności.
        Obcowania z naturą proponuje poszukać poza miastem, budując sobie domek...
        Ciekawy jestem jak często spacerujecie do lasu , który jest tak blisko i
        niewiele miast w Polsce ma takie walory.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka