Dodaj do ulubionych

Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę

• Gość: adso Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę IP: *.chello.pl 28.06.07, 20:15
      nie ma to jak pracować ze skur...
    • Gość: piszemwiencjezdem na kasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 20:17
      Cytat:
      "Również zachowanie kasjerki na kasie według
      sądu było niezgodne z procedurami firmy i
      mogło uchybić jej prestiżowi."

Ta kasjerka to na kasie siedziala?!
      Rzeczywiscie, jesli siedziala NA KASIE, to
      to moglo ublizyc prestizowi!

Kto pisze te teksty! po polskiemu sie naucz, baranie!
      Siedzi sie PRZY KASIE.
      No to ide NA HERBATE.
    • Gość: wermar Bojkotuję Makro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 20:17
      j.w.
      • Gość: xxx W makro byłem raz w życiu, 12 lat temu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:20
        Wykręcili mi taki numer, że moja noga więcej tam nie postała i nie postanie.
    • Gość: anna 2.900 - rownowartosc 3 miesiecznego wynagrodzenia IP: 195.94.195.* 28.06.07, 20:17
      skandal !!!!!!!! powinno sie to makro z ogniem i dymem rozpieprzyc w drobny
      mak. Niewolnictwo 21 wieku !
      • Gość: Nautic Re: 2.900 - rownowartosc 3 miesiecznego wynagrodz IP: *.pool80-103-154.dynamic.orange.es 28.06.07, 20:37
        "Dyrektor hali postąpił słusznie, bo kierował się dobrem zespołu pracowników."

My powinnismy postapic slusznie i oglosic "Bojkot Makro".W calej sieci
        supermarkietow wyzyskuja pracownikow.Zaczynajac od pracy w niedziele, konczac
        na pracy w godzinach nadliczbowych bez uczciwego wynagrodzenia
        Najgorsze z tego wszystkiego jest to, ze to robi Polak Polakowi
        • Gość: pfff Re: 2.900 - rownowartosc 3 miesiecznego wynagrodz IP: *.aster.pl 28.06.07, 21:38
          A masz kartę klienta? Bo bez niej nawet cię nie wpuszczą żeby pobojkotować.
          Makro to specyficzny sklep, którego klienci raczej walą na takie drobiazgi jak
          to kogo zwalniają i za co, jeśli im się opłaca.
        • Gość: Martyn Re: 2.900 - rownowartosc 3 miesiecznego wynagrodz IP: *.chello.pl 28.06.07, 22:37
          Taki kablujący osobnik jest w każdej sieci handlowej, czy sieci stacji
          beznynowych. W takich sieciach kasa to rzecz święta.

Moim zdaniem sytuacje można porównać do kierowcy, który zrobił łyk piwa podczas
          upału. Przecierz nic mu nie będzie, upije się, nie.

Inna rzecz, że to Makro ma problem, z tego co wiem kasierzy nie walą drzwiami i
          oknami do pracy; a ta panna powinna się cieszyć może ją zmobilizuje do
          poszukania lepszego zajęcia.

• Gość: zaorac komune brak szkolenia IP: *.hsd1.or.comcast.net 28.06.07, 20:24
      wina sklepu, dziwczyna byla zle przeszkolona, sama umowa to malo, trzeba wbic im
      do glowy ze tkzw. litosc nie istnieje w handlu.
      • Gość: eri Re: brak szkolenia IP: *.uznam.net.pl 28.06.07, 20:36
        haha stare metody makro!!!! w szczecinie jest taki śmierdziel też mnie chciał
        wkopać,ale poszedłem do sądu i wygrałem!!!! to była normalna prowokacja,jeśli
        to był Twój,, kolega'' to niezła szmata!!!spokojnie to wygrasz ,jak masz
        wątpliwości to weż prawnika... i nie powinnaś podpisywać porozumienia
        stron...mogli Cię zwolnić!!! na bank nie było to ciężkie naruszenie przepisów!!!
        • Gość: gość Re: brak szkolenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 20:51
          Kochani - jest jescze inny punkt widzenia. A jeśli ktoś jest pracodawcą i
          systematycznie jest okradany na niewielkie sumy? To co ma się z tym pogodzić?
          Dozorca wynoszący z firmy napoje - to normalne? Sprzątaczka zabierająca Srodki
          czystości - to normalne? 2,77 - mała kwota. Ale od jakich wartości zaczyna się
          kradzież i oszustwo? Od 27,70, czy trzeba 27000?
          • Gość: szyderca Re: brak szkolenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 21:13
            A bycie idiotą to choroba??? O jakich małych sumach rozmawiasz???
            Czytania ze zrozumieniem w szkole nie było??? A moze matura od Giertycha????
            Przecież nikt nie ukradł 2,77 ani nie naciągnął firmy na 2,77. Ogólnie suma w
            kasie się zgadzała bo kasjerka dołożyła ze swoich te durne 2,77Zł.

Sprowokowali babkę i złapali ja na tym, ze jest Katoliczką i ma dobre i
            miłosierne serce. Pomogła bliźniemu. To oznacza, że w niedzielę będzie chodziła
            do kościoła a nie pracować "na kasie" i wyprówać sobie flaki dla zdziercy.

Trochę ubarwiłem ale o to pewnie chodzi.

• Gość: gość Re: brak szkolenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 21:22
              Kasjerki nie są od tego, żeby mieć dobre serce, być katoliczkami itp. itd, choć
              to cudowne, że pragną takimi być. Kasjerki są od liczenia pieniążków - co do
              grosza!!!
            • Gość: gość Re: brak szkolenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 21:26
              A, i jeszcze - rozumiem co czytam, maturę robiłem dawno temu, osobistych
              wycieczek też nie robię. Po prostu daję prace ludziom a ci mnie systematycznie
              okradają. Och, jak ja to lubię....
              • Gość: 777 Re: brak szkolenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:28
                To nie zmienia faktu, że NIE POTRAFISZ czytać ze zrozumieniem.

"bo kasjerka dołożyła ze swoich te durne 2,77Zł"

Złamała zasady, ale NIE OKRADŁA swojego pracodawcy. Mało tego takie działanie
                wywołuje raczej pozytywny efekt na kliencie,a nie negatywny.

I zapamiętaj sobie jedną z zasad, że jeden niezadowolony klient potrafi
                wygenerować negatywny wizerunek firmy wśród 6 potencjalnych klientów. Dobra
                marka to podstawa, a o tym nie decyduje regulamin tylko ZADOWOLONY KLIENT!

Przypominam kluczowe zdanie:
                "bo kasjerka dołożyła ze swoich te durne 2,77Zł"

Pozdrawiam
                • Gość: gosc3 Re: brak szkolenia IP: 217.153.180.* 29.06.07, 10:06
                  raczej nie dolozyla, przeciez w takich sklepach kasjer nie moze miec prywatnej
                  kasy, gosc chcial pewnie wyjsc nie realizujac calego bonu a kasjerka nabila
                  jeszcze jakies ciastko ktorego nie chial bo nie mial gotowki , niedzwiedzia
                  przysluga przez ktora stracila robote
            • Gość: Inny szyderca Re: brak szkolenia IP: *.aster.pl 28.06.07, 21:50
              > Trochę ubarwiłem ale o to pewnie chodzi.

No ciekawa teoria. Moim zdaniem kobieta jest marsjańskim szpiegiem i marsjańska
              moralność celuidowa nie pozwala jej nie zrealizować bonu. Ciekawe kto jest
              bliżej prawdy?

Co ma do sprawy katolicyzm i chodzenie do kościoła? od 2005 nie przeszkadzało
              jej pracowanie w "dzień święty"(cudzysłów specjalnie, bo w czasach biblijnych
              dniem świętym była nasza sobota, a niedziela pasowała papieżom bardziej, bo lud
              rzymski czcił wcześniej Mitrę i świętowali w niedziele właśnie.
              Wiedza+religia=ból). Jak ktoś nie jest katolikiem nie może być dobry? Ja głupi
              myślałem, że przestrzeganie nauk Jezusa dotyczy wszystkich chrześcijan i nie
              tylko. A większość katolików których znam jest raczej pełna zawiści a nie
              miłości do bliźniego.
    • aplus a kasjerek w Makro brakuje, nigdy nie ma wszystkic 28.06.07, 20:28
      h kas otwartych, max. 4-5 w godzinach szczytu plus kasy dla tzw. zlotych
      klientoch takie kasy to zreszta kolejny przyklad kretynizmu. Nie ma tez chleba
      graham tylko jakies nie wiadomo co gluty wypiekane przez okolicznych burakow.
    • Gość: Pipek Re: Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę IP: *.chello.pl 28.06.07, 20:43
      Jesli chcieli pozbyć się tej pracownicy, a na to wygląda, to ja wmanewrowali.
      Jeli zas nie mieli wczesniej takiego zamiaru, to w przypadku naruszenia owego
      regulaminu, mogli zastosować upomnienie lub nagane. Zwolnienie jest
      ostatecznoscia.
      W razie powtorzenia tego samego numeru naruszajacego regulamin mieliby prawo ja
      zwolnic, a tak? Nie wiem czemu to zrobili. Widac chcieli i szukali haka.
      JAK SIĘ CHCE PSA UDERZYĆ, TO ZAWSZE KIJ SIĘ ZNAJDZIE, TU ZAGRANICZNY W POLSCE!
      • Gość: Greg bojkot Makro!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 20:45
        Z mojej strony na pewno od dzisiaj. Niech sobie zjedza plastikowa kartę. I tak
        w innych marketach taniej
        • niedo-wiarek Re: bojkot Makro!!! 28.06.07, 20:49
          Ja tam w żadne bojkoty się nie bawię. Jako klient pójdę tam, gdzie obsłużą mnie
          taniej i lepiej. Ale do pracy tam na pewno nigdy się nie zgłoszę.
      • Gość: AnnaW Re: Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę IP: *.ilabs.pl 28.06.07, 20:54
        Artykul przekonal mnie zeby nie kupowac w Makro. Taka firma to o kant doopy rozbic.

A ten donosiciel to mam nadzieje ma przesrane.
        • Gość: .......m Re: Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę IP: *.lutn.cable.ntl.com 29.06.07, 00:03
          chetnie zorganizuje zrzute na"kilku smutnych panow".,ktorzy porozmawiaja z tym
          donosicielem...........
    • Gość: M Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.07, 20:51
      Zasady to zasady. Były jasne. Kropka.
    • Gość: mmb samych donosicieli mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 20:56
      nic dziwnego, jak wychowywani byli przez różnych TW. Wszyscy chwytają się takich
      metod. W żabce podpuszczono młodą dziewczynę na "przyjaciółkę' kierowniczki,
      była cudownie wiarygodna, a rzeczywiście wcześniej w sklepie bywała. Dziewczynie
      potrącono z wynagrodzenia czterokrotność butelki wina za 15 zł, które wydała
      owej pani i zwolniono ją.
      Rozumiem, że nie można dać sie podpuścić, można zwrócić 15 zł do kasy, ale żeby
      potrącać kilkadziesiąt złotych to już zwykłe złodziejstwo.
      Pracownik ma być automatem do nabijania kasy pracodawcy i tyle. Takie czasy.
      Dlatego wolę maleńkie prywatne sklepiki. Może jest drożej ale sympatyczniej.
    • Gość: gonzo Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 21:07
      Takich kapusiów powinno się wieszać ! na serio !
    • Gość: Miłosz Z Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę IP: 83.13.74.* 28.06.07, 21:13
      Nie kupuję w Hipermarketach i jestem z tego dumny. Precz z globalizacją,
      homogenizacją, reklamą i p... wyzyskiem
    • Gość: banla Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę IP: *.perfect.net.pl 28.06.07, 21:17
      ten pracownik monitoringu to zwykła swinia
      • Gość: bimbał Re: Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 21:26
        nie obrażaj świń.
    • kvitebjorn Re: Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę 28.06.07, 21:19
      W firmie, ktora tak traktuje swoich pracownikow, nie predko cos kupie i zycze
      aby zniknela z rynku w przeciagu nastepnych tygodni a radca prawny i pracownik
      monitoringu powinni do konca zycia miec problemy ze znalezieniem pracy za
      wiecej niz 300zl miesiecznie.
      Jak firma moze sie rozwijac i przynosic zyski, jesli zaklada z gory, ze jej
      pracownicy sa zwyklymi zlodziejami?
    • wlodzimierz.ilicz Usunąć sieć Makro z Polski 28.06.07, 21:31
      Nie ma tu miejsca na firmy rodem z bantustanu traktujące pracowników jak
      murzynów (nie chodzi o rasę tylko o pewne pojęcie socjologiczne dlatego małą
      literą).
      Precz!
    • Gość: pik Dla paru złotych Polacy się sami zagryzą . IP: *.zetosa.com.pl 28.06.07, 21:43
      Polskie piekiełko i pośmiewisko Europy.
      • Gość: tolek To takie polskie i katolickie !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 21:48
        • Gość: normalny Ani takie, ani takie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:25
          Nie jest to ani cecha polska, ani zgodna z nauką katechizmu. czerwona wybiórcza
          chce jednak, żebyście (2 powyższych) tak myśleli. Dzieci, można was urabiać jak
          plastelinę.
    • Gość: Adam Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę IP: *.eranet.pl 28.06.07, 21:50
      Tu jest jeszcze jeden kontekst: za nabity towar na kasę fiskalną należy
      odprowadzić VAT. Formalnie wygląda to tak, że dwa razy sprzedano ten sam towar -
      raz wirtualnie raz realnie. Na pierwszym raporcie kasowym mamy sprzedany
      towar, którego nie zdjęto z półki, na drugim, że sprzedano i wydano towar.
      Podatek zapłacono więc podwójnie. Kasjerka tym posunięciem naraziła Makro na
      kipisz skarbówki.
      Z drugiej strony facet z monitoringu to kawał kabla; pewnie ma teraz wielu
      kolegów w pracy.
      • Gość: tomek Re: Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę IP: *.dsl.bell.ca 29.06.07, 06:20
        chlopie co ty za basnie tworzysz?? ciacho wywedrowalo przez jame gebowa oraz
        jelito grube owego ochroniarza. Ta sprawa zostala juz wiele razy tu wyjasniona.
        K asjerka nabila na kase i wydala towar a manko pokryla z wlasnej kieszeni --
        kropka. jeden rachunek jeden podatek.

T.
    • Gość: chorzy ludzie Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 21:54
      chore jest makro a pracownik który złozył doniesienie to kawał chama i kupa
      dziada,do kamieniołomu go,
    • Gość: geyb Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę IP: *.wroclaw.mm.pl 28.06.07, 22:11
      Kawał h..a z tego ochroniarza i tyle. Ku.., nigdy nie wiesz, kto wbije ci nóż w
      plecy.
      • Gość: noc Re: Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę IP: *.lutn.cable.ntl.com 29.06.07, 00:08
        moze juz go nie ma miedzy zywymi???.....moze zrobil to, co powinien ??
    • magda_kubek Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę 28.06.07, 22:14
      A co wy myślicie, że praca w marketach to luksus???
    • macarthur za głupotę się płaci 28.06.07, 22:19
      taka jest reguła, a wyjątek pana Kurskiego ją potwierdza
    • Gość: toma sku..el IP: *.krasnystaw.net 28.06.07, 22:27
      co za sku..el!
    • Gość: Asen Opinia o Makro jest prosta... IP: *.sie.vectranet.pl 28.06.07, 22:32
      Omijać taką bezduszną, irracjonalną, nieludzką, bezwzględną, niemoralną FIRMĘ Z
      DALEKA.
    • Gość: megi Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 22:34
      --
      rapidshare.com/files/39260711/nudist_1.zip
      rapidshare.com/files/39263690/nudist_2.zip
      rapidshare.com/files/39442836/nudist_3.zip
      rapidshare.com/files/39442837/nudist_4.zip
      rapidshare.com/files/39610451/nudist_5.zip
      rapidshare.com/files/39610452/nudist_6.zip
    • Gość: mortimer Re: Sąd: Makro mogło zwolnić kasjerkę IP: 212.160.86.* 28.06.07, 22:35
      to makro złamało prawo a nie kasjerka bo!
      1 klient gdyby towaru nie chciał to by nie wziął!!!!nikt go nie zmuszał!!!
      2 należne pieniądze za towar zostały zapłacone!!!!!a kto zapłacił nie ma tu
      znaczenia bo kasjerka mogła robić z własnymi pieniędzmi co chciała
      faktem jest ze mogła wziąść dyscyplinarkę a potem od razu do sądu i
      Makro "srało" by teraz ze strachu!!!!za złamanie prawa i umieszczenie w
      regulaminie tzw.zapisów zakazanych
      3 powlywanie się na regulamin niezgodny z prawem nie moze pociągać żadnych
      konsekwencji z tego tytułu i tak było, Makro wybrnęło bo kasjerka skarżyła tryb
      zwolnienia a nie sam regulamin
      4 fakt reulamin w parcy to swiętość ale jeśli jakiś punkt regulaminu nie jest
      zgodny z prawem nie trzeba go przestrzegać nie ma takiego obowiązku
    • Gość: Janek Kos Ochroniarzu - jesteś gnidą do wyciśnięcia :/ IP: *.toya.net.pl 28.06.07, 22:40
      I żeby ci kiedyś zabrakło 2,77 do pierwszego,o!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka