Gość: dzieciol Jak sprawny selekcjoner rozpoznaje dresiarza IP: *.ip.netia.com.pl 22.08.07, 08:01 Ma racje ten wlascicie.Lysym nie!!!!Na jego miejscu nie wpuszczal bym jeszcze Zydow i poslow z PIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartlex Rozwalić tą spelunę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 08:12 Wynająć łysych dresiarzy i zrównać tę budę z ziemią. Odechce się głupiemu właścicielowi dyskryminacji. Od czego ma ochronę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzeczny klubowicz Ciesze sie ze nie wpuszczaja lysych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 08:22 To nie prawda ze chuligani nie chodza w dresach...dalej chodza, maja lyse glowy a ich ulubiony samochod to bmw. Chodze do klubow gdzie takich nie wpuszczaja i zawsze widze kulturalnie bawiacych sie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
atari800xl byc moze wyjatek, ale..... 22.08.07, 08:24 rzadko widuje lysego, ktory wzbudza zaufanie...wiec moze lepiej nie ryzykowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gollum Re: byc moze wyjatek, ale..... IP: 212.160.172.* 22.08.07, 09:09 z tego co zauwazylem to drechy i wszelkiej masci zlodzieje i bandziory to raczej maja 3mmm jezyk na glowie a nie sa lysi ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard imbecyle na sterydach a nie ochroniarze 22.08.07, 08:32 "Jeśli jednak jesteś łysy i nosisz dresy to musisz znaleźć sobie inne miejsce." Oni nie byli w dresach więc koniunkcja nie była spełniona. Oczywiście implikacja zaszła ale nie była ona konsekwencją założenia, tylko jakiegoś chorego widzimisię sterydowca który zapragnął być szeryfem. "Poza tym mam bardzo profesjonalnych ochroniarzy, widocznie uznali, że ten pan może sprawić kłopoty." Ano okazali swój profesjonalizm. Ja tam na pewno nie pójdę i znajomym będę gorąco odradzał. Nie mam zaufania do takich bezmózgowców. Odpowiedz Link Zgłoś
pietshaq Jak sprawny selekcjoner rozpoznaje dresiarza 22.08.07, 08:34 Zupełnie nie rozumiem jednej rzeczy: dlaczego knajpa nie dla łysych wzbudza tyle emocji i wątpliwości prawnych, a jak założono "Babie Lato" nie dla mężczyzn (mężczyźni mogli tam wejść tylko w perukach, podejrzewam, że łysi w perukach też by mogli do tej), to aż takiej awantury nie było. Tamto przecież dyskryminowało bardziej: w społeczeństwie jest dużo więcej mężczyzn niż łysych. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Jak sprawny selekcjoner rozpoznaje dresiarza 22.08.07, 11:07 Z Babim Latem to bylo co innego. To jest lokal 'dla kobiet' a nie 'nie dla mezczyzn'. Czemu cie nie dziwi, ze konkurencje sportowe jest podzielony na plcie, jak rowniez fakt, ze prawie 100% rzadzacych to faceci (prezydenci i premierzy, bo wsrod parlamentarzystow kobiet troche wiecej - moze 10-15% - zalezy gdzie)? Sa lokale 'dla gejow, czyli dla 10% spoleczenstwa. Sa kluby milosnikow psow, gdzie przychodza tylko milosnicy psow (inni nie przyjda, bo psow nie lubia, to jest chyba jasne). Dyskryminacja bylaby, gdyby do klubu milosnikow psow nie przyjmowali np. rzeczonych lysych - ale juz w porzadku byloby ograniczenie wiekowe (np. czlonkostwo od 18 roku zycia), czy przedzialy wiekowe - dla dzieci, mlodziezy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw nucy Re: Jak sprawny selekcjoner rozpoznaje dresiarza IP: *.aster.pl 22.08.07, 11:36 > Z Babim Latem to bylo co innego. To jest lokal 'dla kobiet' a nie > 'nie dla mezczyzn' Jest roznica miedzy "Zydom wstep wzbroniony" a "Lokal dla Polakow"? Naprawde jest? > Sa lokale 'dla gejow, czyli dla 10% spoleczenstwa. Ale nikt heterykowi wstepu tam nie broni. Selekcja w "Babim lecie" jest przejawem dyskryminacji, chocbys nie wiem co powiedziala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Dziewulski to kawał bandyty i menda społeczna IP: 213.199.198.* 22.08.07, 09:03 jak takie gó.. może żyć!? Odpowiedz Link Zgłoś
clockhouse Problem jest, ale w sprawnej selekcji w Polsce 22.08.07, 09:09 Właściciele lokali zamiast stawiać na prawdziwych selekcjonerów, wydają instrukcje ochroniarzom, którzy często, niestety, poziomem inteligencji nie odbiegają od ludzi, których wpuszczać nie mają. Absurdem jest tzw. "shoes selection" (nazwa wymyślona prywatnie wraz z moimi znajomymi) , które obowiązuje w Szczecinie. Są w Szczecinie 2 porządne, modne lokale, do których nie wejdę mając na nogach czyste, modne, ale jednak sportowe buty (oldschoolowe nike czy adidasy). Nieważne, że mam elegancką koszulę, sportową dobraną do butów marynarkę i fizjonomię spokojnego człowieka, nastawionego na zabawę i wydanie w lokalu pieniędzy. Za to w brudnych, niemodnych i schodzonych SKÓRZANYCH "eleganckich" butach wejdzie do lokalu każdy burak. Ważne, że ma cyny na nogach plus flanelową koszulę i tłuste włosy. Gdzie tu prawdziwa selekcja? Selekcjonuje się ludzi, ich styl, a nie MODEL ubioru. Pracowałem pewien czas na imprezach jako selekcjoner, odprawiałem ludzi, zbyt pijanych, pod ewidentnym wpływem narkotyków czy panów w cynach, które widać, że wyjęli z lamusa tylko na sobotni wieczór. Ale nieważne czy łysych, w pumach na nogach, ale ubranych modnie, z klasą, stylem, z uśmiechem na twarzy wpuszczałem zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gollum Re: Problem jest, ale w sprawnej selekcji w Polsc IP: 212.160.172.* 22.08.07, 09:15 >Absurdem jest tzw. "shoes selection" (nazwa wymyślona prywatnie >wraz z moimi znajomymi) , które obowiązuje w Szczecinie. hehehe w Kielcach tez sa takie lokale... nie da sie tam wejsc rowniez maja na glowie tzw bejsbolowke - nawet jak bedziesz miec marynarke i laczki lacoste czy innej "modnej" firmy ;))) w Krakowie natomiast nie spotkalem sie jeszcze z tym zeby nie wpuszczali do lokalu ze wzgledu na buty czy fakt posiadania na glowie bejsbolowki... ale moze dlatego ze w Krakowie jest zbyt duzo turystow i ochona nie jest w stanie sie dogadac w innym jezyku niz polski?!?;))) oczywiscie nie mam na mysli takich bejsbolowek w stylu blokerskiego nike czy adidasa ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Problem jest, ale w sprawnej selekcji w Polsc IP: 195.150.224.* 22.08.07, 10:35 Ci w Szczecinie znają się na rzeczy, choć przesadzili w drugą stronę. Pracowałem przez dłuższą chwilę w tej branży jako ochroniarz - no i "panowie" w dziwnych sportowych butach ZAWSZE sprawiali problemy. A co do bycia łysym - mnie również nie wpuszczono do jakiegoś lokalu :)) i jakoś się nie obraziłem - jest wolny rynek i takie usługi świadczy wielu przedsiębiorców :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Problem jest, ale w sprawnej selekcji w Polsc IP: 195.150.224.* 22.08.07, 17:35 Ci w Szczecinie znają się na rzeczy, choć przesadzili w drugą stronę. Pracowałem przez dłuższą chwilę w tej branży jako ochroniarz - no i "panowie" w dziwnych sportowych butach ZAWSZE sprawiali problemy. A co do bycia łysym - mnie również nie wpuszczono do jakiegoś lokalu :)) i jakoś się nie obraziłem - jest wolny rynek i takie usługi świadczy wielu przedsiębiorców :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Łysi nie mają wstępu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 09:17 Ten przypadek świadczy o pełnej desperacji właścicieli lokalu. Każdy właściciel chce aby do jego lokalu przychodziło jak najwięcej gości. Rezygnacja z łysych to rezygnacja z ogromnej grupy klientów. Inna sprawa, że bramkarz powinien umieć ocenić kto do jakiej grupy łysych należy. Wypowiedź p. Dziewulskiego jakoś mnie nie przekonuje. Nauczył się mówiwć jak znakomita większość ludzi wybranych do parlamentu, których niesłusznie nazywa się politykami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sevplaner Jak sprawny selekcjoner rozpoznaje dresiarza IP: 212.160.232.* 22.08.07, 09:30 jak bym zobaczył dwóch łysych w pantoflach też bym nie wpuścił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikeel Panie Dziewulski IP: 194.246.124.* 22.08.07, 09:45 Nie wiem, skad opinia, ze stereotyp o lysym zlym dresiarzu nie jest juz aktualny od 20 lat.. W warszawie nadal kwestia dyskusyjna. ..no ale przez to powstanie my jestesmy kulturowo mocno zacofani. Moze to dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Cała prawda o dresiarzach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 09:57 "...W piątkowy wieczór nie byli ubrani w dresy, a w eleganckie spodnie koszule i pantofle..." hehehe kuźwa kto w pantoflach chodzi do klubu...na miejcu własciciela za strój nie wpuściłbym tych pajaców. Wg. sondaży przeciętny brytyjczyk kojarzy Polaka oto w ten sposób: -łysy lub głowa krótko wygolona -pantofle lub adidasy -biały sweterek -brak umiejętności dopasowania ubioru -brudne paznokcie -zero estetyki -dzwinie napompowani(skutek brania sterydów) -mało inteligentni cóż, bardzo chciabym aby było inaczej ale niestety sondaże odzwierciedlają prawdę o Polakach. Każdy stereotyp ma w sobie ziarno prawdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość To na twoim przykładzie tak postrzega Polaka? IP: 193.109.212.* 22.08.07, 10:22 Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d ale to niestety prawda... 22.08.07, 12:08 na ulicach Berlina Polakow nie widac, ale jak juz sie ktos rzuca w oczy..np glosnym czy chamskim zachowaniem i jest to Polat, to ma wloski na 2 mm, t-shirt za 2 PLN z bazaru, porozciagany, adidaski lub pantofle i rozciagniete gacie. Wiec tak wyglada obraz Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcm_Marecheq jak nas widzą IP: 195.205.230.* 23.08.07, 19:36 Tak kojarzą Polaków bo tacy Polacy tam przeważnie jeżdżą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: squonk Jak sprawny selekcjoner rozpoznaje dresiarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 10:16 Rozumiem, że gdyby żyli , ani Telly Savalas, ani Andrzej Drawicz nie zostaliby wpuszczeni... Właściciel klubu jest zwyczajnym cabanem... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Jak sprawny selekcjoner rozpoznaje dresiarza 22.08.07, 11:16 racje sa podzielone myślę że warto pomysleć o peruczce Odpowiedz Link Zgłoś
robertkowal1 Jak sprawny selekcjoner rozpoznaje dresiarza 22.08.07, 11:34 Artykul byl juz dwa lub trzy lata temu w gazecie i spsob wypowiadania forumowiczow sie tez nie zmienil.Ja jestem lysy z wyboru , lubie chodzic w dresie bo jest mi wygodnie,jestem wysportowany,wileki a moja waga to 100kg.Ostatni raz pobilem sie z kolega w podstawowce jakies 35lat temu i on nie jest na mnie obrazony.Pracuje w szpitalu jako fizjoterapeuta,pacjeci i wpolpracownicy nie przykladaja wagi do mojego wygladu a jedynie licza sie moje umiejetnosci i do restouracji,disco czy baru zawsze bylem wpuszczany i nigdy nikt slowem nie powiedzial nic o mojej lysej glowie.A zapomialem dodac ze nie mieszkam w Warszawie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaa a kluby tylko dla kobiet??? IP: 81.19.200.* 22.08.07, 12:05 tam sie nie wpuszcza mezczyzn... i jakos nikt nie marudzi za to jak otworzono klub wylacznie dla mezczyzn i nie chciano wposcic kobiety to byla wielka tragedia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włoch Jak sprawny selekcjoner rozpoznaje dresiarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 12:07 popieram,tępić prymitywizm w łysej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai doorselection 22.08.07, 12:25 kłamstwem jest, że właściciel lokalu musi wpuszczać wszystkich, i że niby jakieś europejskie prawo tego nakazuje. Wyobraźmy sobie klub dla gotów: dzieci z kolczastymi obrożami, makijażami, czarnymi ciuchami z lacku. Na bramce stoją wielcy dresiarze, którzy nie wpuszczają nikogo kto jak got ubrany nie jest. Przychodzi hawajski plażowicz, powołuje się na jakieś europejskie prawa, że musi wejść na tą imprezę. Żeby psuć spójność estetyki miejsca? Jeśli nie chcemy u siebie łysych ludzi, nie wpuszczamy ich. Niech założą peruki, albo idą do klubu dla łysych. Odpowiedz Link Zgłoś
ewosia Re: doorselection 22.08.07, 12:53 Mówiłam, żeby wpuszczać tylko w krawatach! Klient w krawacie jest mniej awanturujący się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roody Jak sprawny selekcjoner rozpoznaje dresiarza IP: *.witnet.pl 22.08.07, 12:56 Półtora roku temu w Gdańsku odbywały się szkolenia mojej ówczesnej firmy. Zostałem zobowiązany do załatwienia knajpy w której po szkoleniach mieliśmy się pobawić z przyjezdnymi z innych miast. W sumie było nas kilkadziesiąt osób. Po długich negocjacjach razem ze znajomymi z salonu wytypowaliśmy znany, ale nie istniejący na dzisiaj lokal w Sopocie. Zadzwoniłem, zarezerwowałem stoliki, ustaliłem co będziemy jedli i pili. Upewniłem się czy wymagają jakiegoś specjalnego ubioru i dostałem odpowiedź, że "nie można przychodzić w dresach". Obowiązywał strój imprezowy, więc aby czuć się swobodnie ubrałem swoje ulubione bojówki US Army w "Woodlanda" (to taki kamuflaż) i założyłem oldschoolowe nubukowe tenisówki na płaskiej podeszwie. Przed wejściem do klubu razem z kilkoma osobami odpadliśmy na selekcji. Jakiś tępy łysoń powiedział mi, że jestem ubrany "na sportowo". Kiedy próbowałem mu wyklarować, że noszę wojskowe spodnie i używane na codzień, wcale nie sportowe butki, koleś rzucił tylko "No przecież mówię - Ty jesteś ten, no... MORO SPORT". Dodam tylko, że w trakcie trwającej kilkanaście minut dyskusji w drzwiach klubu mijały nas cwaniaki rodem filmu "Reich". Koniec końców zostawiliśmy ponad dwa tysia w innej knajpie, gdzie bawiliśmy się do białego rana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łyso-żona Jak sprawny selekcjoner rozpoznaje dresiarza IP: 212.160.172.* 22.08.07, 13:26 Odpowiednie wyczucie klienta , przekłada się na efekt finansowy własciciela. Mój mąż też jest Łysy - jak to mówi babcia " na łysej głowie włosy się nie trzymają " ale to nieznaczy, że jest nieodpowiednim klientem , na nim mozna dużo zarobić bo ma gest. Pamiętajcie bramkarze dobre wyczucie - podstawą w interesie .... ps. Bardziej bałabym się o męża niż jego zachowań wobec innych - uogólnianie jest do bani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcm_Marecheq Łysość IP: 195.205.230.* 23.08.07, 19:33 Ja zawsze golę się na łyso na wakacje bo lubię - na uczelni wolę nie ryzykować. Choć właściwie łysa pała nie jest najgorszą fryzurą: są jeszcze obleśne dredy i irokez. Przypomniał mi się kawał: -Dlaczego poseł Dziewulski jeździ na motorze z rozpiętym rozporkiem? -Żeby czuć wiatr we włosach. Odpowiedz Link Zgłoś