Gość: emwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 00:01 Jakie miasto takie władze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KROLL Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 05:33 Komuchy trzymają się razem. Tylko pozazdrościć solidarności w tych trudnych czasach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.ols.vectranet.pl 20.09.07, 06:47 Po prostu ( Olsztyn )stołek w stukturach urzędu miasta trzeba było sobie kupić.Dziwie sie tylko że tacy Marcinkowscy wplacili 5000 zł i nauczycielka emerytka też.Nic dziwnego że za tych pierwszych wzięła się prokuratura no, bo jak mozna przy takich intratnych stołkach wplacić tak mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaz-"beton" Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: 88.156.63.* 20.09.07, 07:40 W mojej firmie Dyr.do spraw tech.dawał premie kierownikom którą się potem dzielili.NORMALKA (LATA 90 I WCZEŚNIEJ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adg Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.mosar.pl 20.09.07, 19:18 to nie jest normalka. To jest niezgodne z etyką pracownika samorządowego. za takie cos jest dyscyplinarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo tak sie robi polityke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 08:06 Pisiorkom jeszcze daleko do JCM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 08:15 Chamstwo,chamstwo jeszcze raz chamstwo i to ma być demokracja JCM omotał już wszystkich.A ten bizmesmen to napewno Polakowski kto jest bisko prezydenta i umie się dzielić to interesy też dobrze idą jeden wielki skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????? Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 08:17 No i co z tego???? JCM śmieje się z Was wszystkich bo nic nie jesteście w stanie zrobić. Świątki, Mackiewicze i Sawiccy mają się dobrze i robią co chcą, śmiejąc się ze wszystkich razem z Czesławem. Kiedy to się skonczy? Mafijny układ śmieciowy, umorzenia podatków, kłamstwa na policji, Sielska, Jagiellońska itd. itd. w nieskończoność. I wszyscy się podniecają a Czesław i świta się śmieją. Razem z "organami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondzio Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: 195.47.201.* 20.09.07, 08:31 Takie teksty to już w tym mieście standardpraktycznie codzień na światło wychodzi jakiś przekręt tego szkodnika, ale póki ludzie nie pójdą po rozum do głowy raczej nic się nie zmieni na lepsze. A miasto leży i kwiczy rozłożone na łopatki przez gnidę CJM i jego bandę przydupasów ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pioter Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 08:29 Tego nie trzeba nawet komentować. Wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.ols.vectranet.pl 20.09.07, 09:30 O co ten krzyk? czy oni pierwsi i ostatni, a kto sam sponsoruje swoją kampanię? Popieram, płacę to chyba nie dla idei ale wzamian czegoś oczekuję. Mogliście zrobić to samo, kto wam bronił. Zaczyna się nowa kampania macie szanse tylko dobrze obstawcie bo stołki przejdą wam koło nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 09:38 Widzisz Drogi Forumowiczu - nie chodzi tutaj o stołki. Byc może, ze żaden z tu obecnych Forumowiczów nie spełnia warunków - a nawet jeśli spełnia, to być może nie chce takiej pracy. Rzecz nie w tym, nie w zazdrości, nie w zawiści itp. Naprawdę chodzi tutaj o handel nie swoim towarem, o zatrudnianie fachowców wyłonionych w uczciwym konkursie...a przede wszystkim...o wyborców Pana Prezydenta - czy nie zawiedli się na władzy po artykułach w GW i GO z ostatnich tygodni? Jesteś mój drogi pusty i małostkowy. Spójrz szerzej na problem to zobaczysz to drugie dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratuszowy Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 10:30 OPADAJĄ RĘCE... UKŁAD OLSZTYŃSKI POWIEDZIAŁ KTOŚ KIEDYŚ... TO JEST WŁAŚNIE UKŁAD OLSZTYNSKI. MAFIJNY ZE SKORUMPOWANYMI LUDŹMI. PŁACISZ OTRZYMUJESZ STOŁEK. NEPOTYZM W CAŁEJ KRASIE. W URZĘDZI POZATRUDNIANE CAŁE RODZINY. A WSZYSTKIE SZNURKI W REKACH JEDNEGO CZŁOWIEKA CZESŁAWA JERZEGO Z WIELBARKA.... ZOBACZCIE LUDZIE CO ON Z WAMI WYCZYNIA, A WY JAK BARANY IDZIECIE GLOSOWAC NA TYPA. MAŁKOWSKI ZACHOWUJE SIĘ JAK MAFIOZO I WSZYSCY MU NA TO PRZYZWALAJĄ. MAŁKOWSKI TO PRZESTĘPCA PEŁNA GĘBĄ, AROGANT, KTÓRY NICZEGO SIĘ NIE BOI - CZY DLATEGO, ZE W DALSZYM CIĄGU MA STATUS OZI ????? JESLI SIĘ NIE OBUDZICIE TO MIASTO BĘDZIE ZAWSZE POSIADAĆ STATUS GŁĘBOKIEJ PROWINCJI RODEM Z POLSKI"C". LICZYŁEM, ŻE PO WCHODZĄC W KOALICJE ZDYSCYPLINUJE I UJARZMI ZAPĘDY MAŁKOWSKIEGO. PRZELICZYŁEM SIĘ... ONI MU NA TO ŚWIADOMIE POZWALAJĄ. PAMIĘTAJCIE O TYM PRZY WYBORACH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.ols.vectranet.pl 20.09.07, 11:53 Nie wyczułas w mojej wypowiedzi ironnii, ale dobrze odczytałaś intencje. Stołki są obsadzane po lini partyjnej nie tylko w Olsztynie ale w całej Polsce. Tak było, jest i będzie, póki polityki nie oddzieli się od gospodarki. Prawdziwi fachowcy odchodzą do spólek prywatnych, bo tam się liczą efekty pracy a nie którą partię popierasz. Zbliżają się nowe wybory, będziesz głosowała na konktretnego człowieka ale czy on spełni twoje oczekowania, pewnie znowu będzie go obowiązywała dyscyplina partyjna i będzie głosował tak jak mu każą a nie jak myśli. Jedna partia wyjdzie z nowym projektem to zaraz pozostałe z 4 innymi i będą dyskutować który lepszy a nie jak go zrealizować albo się sprzeciwiać bo to ich a nie nasze i nie ważne, ze spoleczeństwo i kraj na tym coś zyskać. Liczy się tylko kto jest górą. Dlatego dziwi mie tyle zamieszania o parę stołków jakby Małkowski był kimś wyjątkowym i postępował innaczej niż inni politycy. Obstawia się swoimi ludźmi jak pozostali. Przydzie inny i to samo będzie robił. Tak było, jest i będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Stołki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 10:32 "Mentalne komuchy" wygrywają z wyboru "moherów" (i z poparciem hierarchów), stołki dostają "wybrańcy" (przydupasy), szerzy się zwyrodnienie moralności i obłuda... Sodoma i Gomora. Olsztynie dokąd zmierzasz? Może przydało by się jakieś "trzęsienie ziemi"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Em Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 10:36 Nie koniecznie to, na co prawo zezwala jest przyzwoite. Nie maja też poczucia przyzwoitości ci, którzy wpłaciwszy kasę zgodnie z praem, zdecydowali się później na stołki w Urzedzie Miasta. A swoją droga , jak czuje się CJM, de facto zakładnik tych, co go kupili w kampanii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkg Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 10:52 Gdyby moja wpłata mogła POGORSZYĆ mu samopoczucie, wpłaciłbym ile trzeba. Kłopot w tym, że jak znam życie, każda wpłata to radocha podwójna. Jest kasa na kampanię, to pierwszy zysk. Drugi, że jak potem darczyńcę przyjąć do pracy, to wie on, że dostał robotę za kasę a nie za kompetencje, więc nie podskoczy - będzie wierny jak pies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 10:57 Gdyby te posady były w prywatnym folwarku CJM to jego sprawa, ale to są posady opłacane z podatków. Przecież darczyńcy nie wpłacali pieniędzy na konto ratusza. Dodatkowy smaczek całej sprawie dodaje taka możliwość: darczyńcy mogli opłacić kilku kandydatów licząc u każdego z nich na to samo co dał im CJM, mało tego wcale nie byli zobowiązani do oddania głosów na wspieranych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 13:12 W dupie mam jak się czuje JCM. Ja jako mieszkaniec tego miasta ciągłej afery czuję się jak FRAJER. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 13:24 Nie jestes odosobniony w swoich odczuciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudiusz Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 11:28 Znowu świetny i odważny tekst, Redaktorze Kowalewski. CJM chyba już na Pana patrzeć nie może? Ale za to czytelnicy doceniają, mam nadzieję. Swoją drogą zazdroszczę tym "sponsorom", że tak lekką ręką rozdają po 5-10 tys. zł. Mnie jeszcze nikt tak nie "ubogacił". No, ale co ja mogę takim JWP Marcinkowskim zaoferować, a choćby tylko P. Mackiewiczowi lub P. Sawickiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: A który prezes spółki komunalnej się dołożył? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 11:34 w końcu nie ma tak wiele tych spółek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kret Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.ols.vectranet.pl 20.09.07, 11:57 Czas mija pieniążki krążą z rączki do rączki. A Pan Czesław już niedługo opuści urząd i zostanie Dyrektorem Skansenu "OLSZTYN" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 12:13 Bożena Marcinkowska startowała w 2006 z komitetu wyborczego "Po prostu Olsztyn" nic więc dziwnego, że uczestniczyła finansowo w kosztach własnej kampanii wyborczej. Marek Marcinkowski jest od 2000 roku dyrektorem MOK. Wygrał wtedy konkurs, a prezydentem miasta był wtedy dr. Janusz Cichoń. Sugerowanie jakiś nieprawidłowosci jest w tym wypadku chyba dziennikarskim nadużyciem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reina Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 12:21 tu nie chodzi tylko o nieprawidłowości, tylko układ który bardzo rzeczowo jest zaprezentowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: durny Olsztyn Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.ols.vectranet.pl 20.09.07, 16:57 Gość portalu: mm napisał(a): Marek Marcinkowski jest od 2000 > roku dyrektorem MOK. Wygrał wtedy konkurs, a prezydentem miasta był > wtedy dr. Janusz Cichoń. No własnie ! Niewielu jest dyrektorów z czasów Cichonia na urzędowych stołkach.A tak sie jakoś dziwnie składa, że część z nich wlaśnie finansowała kampanię cjm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastolki Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: 88.156.63.* 20.09.07, 12:20 Najgorsze jest to, ze ci niezadowoleni nie pójdą na wybory, a potem dalej bedą narzekać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
weganin11 Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta 20.09.07, 12:29 Po Prostu komuszki, zamienili sobie poduszki. Tak to się u nas dzieje,a wielu się z tego śmieje. Banda darmozjadów udaje że pracuje , a tymczasem w kabzę sobie pieniądze ładuje.Tak będzie nadal bo ciemniaków w Olsztynie jest wielu,oni nie wiedzą po co komuchy idą do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.eranet.pl 20.09.07, 12:58 To wszystko jest ciekawe!! Zauważyliście, że dzisiaj na stronach Urzędu znowu ogłoszono przetarg na zakup 2-ch samochodów. Co ciekawe, termin składania ofert jest najkrótszy z możliwych oraz nie można tym razem zobaczyć dokładnego opisu jakich poszukują pojazdów. Te zabiegi są trochę dziwne, co tym razem mają do ukrycia....! Apeluje do Pana Jarosława Szostka - niech Pan znowu tym się zainteresuje, bo coś to wygląda podejrzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. szostek Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 14:21 Postaram się sprawdzić ponownie ten przetarg. Przyznam szczerze, ze jestem juz trochę zmęczony nawałem różnegop rodzaju machlojek, kombinacji, układów biznesowo-towarzyskich, powiązań z pogranicza prawa, sobiepaństwa bezkarnego, bo prokuratura nic w tym zakresie nie robi..... Wiedziałem, ze jest źle w tym mieście, ale nie wiedziałem że aż tak.... W naiwności swojej liczyłem, ze wchodząc do RM w dużej reprezentacji 10 radnych uda się nad JCM zapanować.... Pomyliłem się i muszę się do tego przyznać... Pomyliłem sie i rozczarowałem w stosunku do kilku osób, co do których byłem przekonany,m że rzeczywiście chcą zmieniać to miasto.... Korupcja polityczna, którą uprawia Prezydent Małkowski jest porazająca. Wiem, że nie jest łatwo zrezygnować z darmowych wyjazdów na wycieczki zagraniczne /dziwne tylko, ze pokusa dotyczy osób, które na nie stać/, a tym bardziej nikt "o zdrowych zmysłach" nie odbierze sobie szansy na dobrze płatną posadę. To jest ludzkie, dlatego nie dziwię się ludźom, ze płacili POLITYCZNY HARACZ na rzecz jaśnie panującego. Tak naprawdę to od Was od nas zależy jak będzie wyglądała przyszłość Olsztyna i cieszę się że coraz więcej osób zauważa kto rządzi tym miastem. Brawo dla M. Kowalewskiego z GW za ujawnienie procederu, oby artykuł odniósł skutek. Swoja drogą ciekawe jaką opinię w sprawie mają Głażewski i Tandyrak dzisiaj obok Zdunka I Dżusa najwięksi poplecznicy Małkowskiego w Ratuszu... Wracając postaram się sprawdzić te przetargi, choć wolałbym zajmować się rozwiązywaniem faktycznych problemów miasta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratuszowy Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 14:00 NAJLEPSZY PRZYKŁAD POLITYCZNEJ I BIZNESOWEJ KORUPCJI - CZY TRZEBA WIĘCEJ BY UDOWODNIĆ KIM JEST CZESŁAW JERZY MAŁKOWSKI - NIE MÓJ PREZYDENT OLSZTYNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawie Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 15:03 było na dzisiejszej konferencji prasowej. Małkowski pogubił się całkowicie. Mam nadzieję, ze w jutrzejszych gazetach będzie o czym czytać..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsztynianka Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 16:20 Gratulacje dla autora artykułu za świetny materiał, dzięki któremu może ludzie przejrzą wreszcie na oczy. Tylko prawdę potrafi pisać GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: durny Olsztyn Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.ols.vectranet.pl 20.09.07, 16:41 Szkoda że cjm nie ogłosił publicznej licytacji na sprzedaż urzędowych stołków może dałbym wiecej niż np marcinkowscy jakieś tam głupie 5 000 PLN.Dałbym np.50 000 PLN ,a co tam ,potem parę łapówek i bym się odkuł . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.olsztyn.mm.pl 20.09.07, 17:26 Panie Małkowski, szukam pracy na stanowisku kierowniczym i wyższym. Proszę podać numer odpowiedniego konta he, he:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adg Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.mosar.pl 20.09.07, 19:16 to klasyczny przykład korupcji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 20:15 cóż to za rewelacje odkrywa red.gazety??Może niech sie przyjrzy kwalifikacjom prezesów spółek SP,choćby na naszym podwórku,sama miernota,ale wierna pisiorom jak bura suka!!I ta miernota co miesiąc zarabia ponad 10 tys.zł!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianka Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.8-79-r.retail.telecomitalia.it 21.09.07, 00:35 "Jest super, jest super i o co Ci chodzi...?" ( T Love) tylko tyle juz mi przychodzi do glowy na to co sie w tym naszym miescie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość poranny Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.ols.vectranet.pl 21.09.07, 06:50 Czemu ta odrażająca praktyka kupowania sobie wysokich stołków urzędowych w dopiero teraz wyszła na jaw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwirka Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 21:52 To straszne, ale niestety w majestacie prawa dozwolone, ale czy etyczne! W UM brak ludziom kompetencji. Z funduszy europejskich mało "ciagniemy", bo w UM mało kto potrafi właczyć komputer! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proszę Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 22:57 SPRAWDZIĆ KOGO PREZYDENT MAŁKOWSKI ZATRUDNIA W WYDZIALE FUNUSZY UNIJNYCH... MÓWIA PAŃSTWU COŚ NAZWISKA: FLIS, GAWLIK I NIE PAMIĘTAM JAK NAZYWA SIĘ PANI SKARBNIK - DZIECI WYMIENIONYCH W KOMPLECIE PRACUJA W TYM WYDZIALE... PRAWEM DOZWOLONE, ALE TO PO PROSTU NEPOTYZM... MAŁKOWSKI POWIE, ŻE BYLI NAJLEPSI I WYBRANI W WYNIKU KONKURSU... NIE NEGUJĘ, BO BYC MOŻE TAK JEST, ALE RATUSZ TO SAME DZIWNE PRZYPADKI Z CZESŁAWEM MAŁKOWSKIM W ROLI GŁÓWNEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 23:04 Tez mi dopiero kariera...jako matka studentki, ostatnią rzeczą o jakiej "marzyłabym" to kariera urzędnicza w ratuszu za 1200zł pewnie brutto. No...chyba, ze ktoś jest mało kreatywny, nie zna języków to taka posada jest w miarę odpowiednia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: Stołki dla sponsorów kampanii prezydenta IP: *.ols.vectranet.pl 26.09.07, 06:47 Jakie 1200 zł.Co tu robisz ludziom wodę z mozgu.Urzędnicy w tym wydziale zarabiają najwiecej w ratuszu ,a średnia ratuszowa to teraz ok.2500 zł .W tym wydziale mają dużo wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś