Gość: Sąsiad Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 19:05 Dobrze zauważyłeś hontar, dwie , może trzy osoby ( w tym również pokrzywdzony ) żarliwie opluwają innych, używając nazwisk i wielu szczegółów. Zasada " kto mieczem wojuje od miecza ginie" naprawdę się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.ols.vectranet.pl 16.11.07, 19:27 "Udział wzięli : Jerzy N. i Katarzyna P. wraz z klonami. Ulana Ł. i Igor H. , Łukasz N. i Kasia S. , Stefania S. i Witold K. i inni .. The End" Odpowiedz Link Zgłoś
uczenzszujn pierwszy apel PO dyrektora 16.11.07, 19:25 dziś pan PO dyrektora na długiej przerwie zorganizował swój pierwszy apel i oznajmił uczniom że od 1 listopada jest PO dyrektora na najbliższe 6 miesięcy! czyli zorganizował apel oświadczający to uczniom po 16 dniach sprawowania tej funkcji. Na apelu pogratulował sportowcom z naszej szkoły (również im gratuluje), powiedział że najważniejsze teraz są testy gimnazjalistów i matury, ale dodał żebyśmy nie zapominali o dodatkowych zajęciach bo nasza szkoła to przecież również kultura,śpiewy,dumka. Dodał też, że ma kilka pomysłów na okres sprawowania swej funkcji. Dokładnie 2 pomysły. Tzn.cofnięcie zmian wprowadzonych przez pana Necio. Powiedział, że w szkole powinni znów pojawić się dyżurni a także, że nie podoba mu się pomysł z kamerami. Które planuje usunąć! No cóż...co przeszkadzają kamery, czytałem dziś artykuł mówiący, że różne szkoły dostają fundusze aby zainstalować monitoring natomiast nasza szkoła będzie go dementować. Troche dziwne, tak się zastanawiam w czym mogą przeszkadzać te kamery? Uczniowie się ich nie boją. Dzięki nim czują się bezpieczniejsi. Kamery w żaden sposób nie zakłucają ich prywatności. Dzięki kamerom cały budynek szkoły jest lepiej zabezpieczony, więc komu mogą przeszkadzać kamery? Nowej dyrekcji? A może do szkoły wchodzi ktoś kto nie powinien? Albo wchodzi gdzieś gdzie nie powinen? Czyżby zdjęcie kamer miało coś ukryć? Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: pierwszy apel PO dyrektora 17.11.07, 00:33 "uczenszujn", zapewne wiesz już o włamaniu do gabinetu dyrektora ZSzUJN w Górowie Ił. z napisem na drzwiach "Zastępca dyrektora". Gdyby nie ten apel to bardzo byś się tym faktem zdziwił, a tak masz już "wyprany mózg, że: - dyrektorem w tej szkole jest pan M.Olejnik, - z-cą jego pani Lena i również pani Kasia (myślałam, że pani Kasia jest z-cą pana Jurka. Skoro pan Jurek nie jest dyrektorem, to pani Kasia nie jest zastępcą dyrektora?) Czyżby, pan J.Necio był nadal dyrektorem? Ciekawa jestem czy prócz artykułu w gazecie, ktoś widział na piśmie odwołanie pana Necia z funkcji dyrektora tej szkoły? Móże pan PO włamał się do gabinetu dyrektora, którego jest PO na czas jego zwolnienia? I przy tym była policja? Nie wierzę. Na prawdę zaczyna tu śmierdzieć. Z Twojej wypowiedzi "uczenzszujn" wnioskuję, że Wasza szkoła się uwstecznia: -w szkole mają pojawić się dyżurni szkolni -usunięcie monitoringu. Oj "nowa dyrekcjo szkoły", chyba dwóch klas pierwszych to wy w przyszłym roku szk. nie utworzycie. Kto zechce wam oddać swoją pociechę, do "prania mózgu". Piękna kolorowa strona internetowa, ulotki i biuletyny nie pomogą; nie pomogą wycieczki do okolicznych szkół. Wypięliście się na Necia i większość wypnie się na was, niech wam jeszcze rodzice pozabierają dzieci ze szkoły, niech pouciekają nauczyciele. Widzę tu znowu paradoks "węża zjadającego swój ogon" Patriotyzm już nie wystarczy, żeby uczyć się w ukraińskiej szkole, za tym muszą być efekty w postaci dobrze zdanych matur, uzyskania indeksów na studia, dobra atmosfera w szkole. Uczeń musi czuć silną rękę kompetentnego "opiekuna" - dyrektora szkoły, który wie o czym mówi (nie rzuca pustych haseł), wie dokąd zmierza (ma wizję), jest konsekwentny (napewno nie są to cechy p.Olejnika). Odpowiedz Link Zgłoś
uczenzszujn Re: pierwszy apel PO dyrektora 17.11.07, 08:35 szanowna paulino123123, proszę nie zarzucaj mi, że mam "wyprany mózg" bo gdybym miał to napewno moje wypowiedzi byłyby inne. Czy ja powiedziałem, że zaakceptowałem pana Olejnika jako dyrektora?! Nie! Mało to. Czy ja powiedziałem, że zaakceptowałem go jako PO dyrektora?! Również nie! Czy powiedziałem, że podobają mi się jego pomysły?! Także nie. I popieram w całości twoje poglądy, prosiłbym tylko abyś czytała odrobinę uważniej bo moją opinie zrozumiałeś całkiem inaczej niż powinnaś. Co do włamania się pana PO do gabinetu pana Necio to jakoś wcale mnie to nie dziwi. Dlaczego? Otóż w tym gabinecie było wiele dokumentów, przykłady planów zajęć, papiery dotyczące organizacji matur itp. Wszystko czego pan PO sam by nigdy nie zrobił. Pewnie chciał użyć czegoś gotowego. Pozdrawiam Cie paulino123123 i prosiłbym abyś jeszcze raz przeczytała mój poprzedni post, odrobinę uważniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: pierwszy apel PO dyrektora 17.11.07, 13:35 Szanowny "uczenzszujn"! Przepraszam, prany ale nie wyprany - a to jest różnica. Że prany to niezaprzeczysz, chyba. Jeszcze raz, z wielkim szacunkiem do Twojej osoby, przepraszam. Dzięki takim uczniom jak Ty "orkiestra" Jerzego Necio (z nim, czy "na żal" bez niego) "będzie grać do końca świata i o jeden dzień dłużęj" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Tu nie ma zadnej logiki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.11.07, 03:32 Necio i Sycz przez wiele (8+) lat tworzyli dyrektorski duet i Panu Neciowi nie przeszkadzala wizja szkoly jaka kreowal Miron Sycz. I ta wspolpraca musiala sie dobrze ukladac, skoro Sycz poparl Necia na dyrektora szkoly. A zatem co takiego zrobil Necio w pierwszych miesiacach urzedowania, ze doprowadzilo to do takiego sporu? Odpowiedz Link Zgłoś
myyszkkka Sycz poparl Necia 17.11.07, 10:17 Ale chyba nie odpowiadała Syczowi Necia wizja szkoły. Skoro Necio wygrał konkurs, to członkom komisji musiała się ta wizja podobać. Niech zgadnę, członkami komisji byli: -przedstawiciele Urzędu Marszałkowskiego (czy był wśród nich Sycz?) -przedstawiciele kuratorium (logika by nakazywała, żeby byli) przedstawiciele nauczycieli -przedstawiciele rodziców (logika by tak nakazywała) Dziwne, że jeżeli odwidziało się Syczowi, to i większości członków komisji konkursowej również. AŻ TAK BARDZO JESTEŚCIE WSZYSCY W COŚ ŚMIERDZĄCEGO WPLĄTANI? AŻ TAK BARDZO SIĘ SIEBIE WZAJEMNIE BOICIE? "Ręka rękę myje", co? Polsko! Marny Twój los, jeżeli masz takich przedstawicieli w Rządzie! Piszesz "MB": "A zatem co takiego zrobil Necio w pierwszych > miesiacach urzedowania, ze doprowadzilo to do takiego sporu?" Wiesz dobrze, że w przypadku urzędowania Necia nie można mówić o miesiącach, tylko o dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Sycz poparl Necia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.11.07, 19:25 Jezeli Necio i Sycz wspolpracowali wspolnie przez wiele lat, to moge twierdzic ze mieli wspolna wizje szkoly. Chyba ze p. Necio byl dyrektorem, ktory co innego myslal i co innego robil. Jesli chodzi o konkurs to nie wiem jaka wizje przedstawil komisji a jaka chcial realizowac po wyborze na dyrektora. Mam jedno pytanie: czy oprocz Necia byly inne kandydatury na to stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks cd Jęki "neciowych" na forum IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.07, 19:31 "Chyba ze p. Necio był dyrektorem, ktory co innego myslał i co innego robił" Tak w istocie być musiało. Stąd te jęki na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiemyśliciel Re: Jęki "neciowych" na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 19:40 A co to znaczy, że myślał co innego, a co innego robił? Dyrektor firmy np. wymyślił, że pracownicy będą mieli jedną długą przerwę, a jego zastępca proponuje dwie krótkie. Ale główny zadecydował po swojemu. Oczywiście miał do tego prawo. A zastępca musi to wprowadzić w życie.To czy przy zmianie, gdy ten zastępca zostaje głównym dyrektorem, to już nie może zadecydować po swojemu i wprowadzić dwie krótkie? O co wam właściwie chodzi, żeby nie było zmian? To jakis absurd! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Do takisobiemyśliciel 17.11.07, 21:20 Podoba mi się Twoja metafora. Odpowiedz Link Zgłoś
romka89 Re: Sycz poparl Necia 17.11.07, 19:32 Nie ma wspólnej wizji szkoły, wizję ma tylko dyrektor. Pracownicy realizują wizję dyrektora. Wydawało mi się to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Sycz poparl Necia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.11.07, 20:16 Jak sie nie myle to Necio byl dyrektorem (vice-gyrektorem) i mial wplyw na szkole i ta wizje kreowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Ukraińska telenowela IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.07, 20:28 To jakaś telenowela? "Jak Necio na forum wojował"?. Jeszcze jedna? Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Sycz poparl Necia 17.11.07, 21:28 romko89! Dla to, że "wizję ma tylko dyrektor. Pracownicy > realizują wizję dyrektora. Wydawało mi się to oczywiste. " oczywiste jest dla większości, ale nie dla "syczowych", oni chcą mieć państwo w państwie! Jestem ciekawa jak długo to potrwa. Pewnie do momentu jak pierwsi uczniowie zaczną uciekać z tej wyjątkowej* szkoły. Wówczas zaczną "syczowi" błagać Necia o pozostanie dyrektorem ZSzUJN w Górowie Ił. Oby nie było za późno. ------ *na prawdę tak do niedawna myślałam, teraz też jest wyjątkowa, ale w niszczeniu ludzi. Znowu paradoks "węża zjadającego swój ogon" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Olejnik - wstyd i hańba IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.07, 09:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Re: Necio- wstyd i hańba IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.07, 09:09 Fajnie, ze piszecie znowu dzień i noc. Brzuch boli ze śmiechu jak się to czyta. Że Necio nie odebrał odwołania? Głupi, bo mógł w sądzie wydębić parę groszy, a tak biedak nie widział niczego. Nie musiał. Że Necio 8 lat tolerował "barbarzyństwo" Sycza i z tym się godził? to dopiero zastanawia. Punkt widzenia zależy, jak widać, od punktu siedzenia. P.S. A lekarze nie boją się teraz dawać lipne zwolnienia? Trzy tygodnie to moja żona dostawała jak w ciąży była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Olejnik - barbarzyńca IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.07, 09:41 Pan Olejnik dopadł się do koryta i ryje..... Odpowiedz Link Zgłoś
myyszkkka Pan Olejnik dopadł się do koryta i ryje..... 17.11.07, 09:48 Swinia zawsze sama ryje i sama głośno kwiczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Re: Pan Olejnik dopadł się do koryta i ryje..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 10:03 Ciekawe, co chciał Olejnik wynieść a raczej ukraść z gabinetu dyrektora. Przecież takie działania są bezprawne i nadają się do prokuratury. Olejnik to przecież mierny człowiek, któremu "władza" zrobiła już szambo w mózgu, ale korzystać z cudzej pracy intelektualnej też trzeba umieć. A on nie potrafi niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
tatkion Re: Pan Olejnik dopadł się do koryta i ryje..... 17.11.07, 11:50 SYTUACJA NIE JEST ŚMIESZNA, ale skoro już jest i się o niej pisze, to czytam i piszę. -Jakim człowiekiem jest Olejnik - wszyscy, którzy kiedykolwiek mieli z nim przyjemność, WIEDZĄ -Jakim człowiekiem jest Necio - wszyscy, którzy kiedykolwiek mieli z nim przyjemność, WIEDZĄ -Jakim człowiekiem jest X - wszyscy, którzy kiedykolwiek mieli z nim przyjemność, WIEDZĄ MNIEJ LUB WIĘCEJ WIEDZĄ, MAJĄ SWOJE ZDANIE O GŁÓWNYCH BOHATERACH TEGO FORUM. Z wypowiedzi "syczowych" (to określenie mi się podoba)"odcedzić" oszczerstwa o "neciowych" (to okraślenie również mi się podoba) i zastraszanie ich ("neciowych") - to zostaje tylko to, że pan Sycz wybudował szkołę, sam ją wybudował. Z wypowiedzi "neciowych" "odcedzić" pochwały Necia - to zostaje ocena Sycza jako dyrektora, jako człowieka (nie zawsze negatywna), ale często można wywnioskować, że jest manipulantem. Necio jako z-ca Sycza miał swoją działkę, którą się zajmował (dydaktyka i wychowanie), odwalał robotę za Sycza (pod jego nieobecność) do którego należało ostateczne podejmowanie decyzji - to normalne, to on odpowiadał za szkołę. Dlaczego nie pozwolono na podejmowanie decyzji, zgodnie z prawem postawionemu na stanowisko dyrektora, J.Necio. Dlaczego organ prowadzący nie broni swojego pracownika (J.Necio), tylko od razu go odwołuje? Czy może konkurs na dyrektora był "ustawiony", a Necio miał być tylko figurantem? Pytanie, jeżeli tak, to czy Necio o tym wiedział? Czy zgodziłby się (Necio) na kandydowanie na dyrektora tej szkoły wiedząc o tym? Odpowiedzcie sobie sami na te pytania, Ci którzy kiedykolwiek mieli z J.Necio przyjemność: lekcji; zajęć pozalekcyjnych; rozwiązywania problemów czy po prostu jakichkolwiek kontaktów: uczeń--nauczyciel, uczeń--z-ca dyrektora, nauczyciel--nauczyciel, nauczyciel--z-ca dyrektora, pracownik--nauczyciel, pracownik--z-ca dyrektora, rodzic--nauczyciel, rodzic--z-ca dyrektora, człowiek--człowiek. Odpowiedzcie sobie sami na te pytania, Ci których Necio jest autorytetem. Odpowiedzcie sobie sami na te pytania, Ci których Necio był autorytetem jako nauczyciel i jako człowiek. Mówię jasno był, bo teraz kiedy z wdzięczności, ze strachu, czy z przekonania jesteście "syczowi" - nie może Necio być waszym autorytetem, ale czasem jeszcze możecie obiektywnie popróbować pomyśleć (w przypływie człowieczeństwa). Przeanalizujcie postawę Necia w ostatnich 3-ch miesiącach waszego obcowania z nim. Czy pracował mimo utrudnień dla dobra szkoły? Czy prowadził lekcje, czy załatwiał w czasie lekcji swoje "WIELKIE" sprawy (jak mówi się o poprzedniku). Czy było mu łatwo to ogarnąć i czy to ogarnął? Czy już straciliście dobrego dyrektora, czy jeszcze - nic nierobieniem w tej sprawie - pomagacie go stracić? Czy już straciliście dobrego dyrektora, czy jeszcze "syczowi" robicie wszystko żeby go zniszczyć? Historia was oceni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była uczennica LO Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.olsztyn.mm.pl 17.11.07, 14:16 powiem tylko tyle ze ciesze sie ze skonczylam juz ta szkole. tam nie liczyla sie nauka tylko co powiedza ludzie. sycz nie byl godna osoba na stanowisko dyrektora nigdy go nie bylo i robil przekrety, a Necio, dyrektorem to jeszcze nic straszenego, wporzadku byl choc go nie lubilam ale wice pasławska to juz przesada. ta szkola to jeden wielki przekret tam nie licza sie uczniowie tylko wizerunek szkoly i polityka. tam najwazniejsze jest to zeby nauczyciele z ukrainy mieli gdzie pracowac bo do nauczania sie nie nadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 17.11.07, 14:51 Dyrektor nie jest do lubienia tylko do kierowania szkołą głównie chyba pracownikami. Wice jest do pomocy dyrektorowi, to jemu ma odpowiadać. Nauczyciele i reszta pracowników mają słuchać dyrekcji, a nie podjudzać pracowników i uczniów przeciwko niej (dyrekcji). Szkoła jest dla ucznia, myślę ze dyrektor Necio dobrze o tym wie (Ty też wiesz, że on o tym wie, prawda?) Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 17.11.07, 14:56 I jeszcze jedno, nie uogólniaj, nie wszyscy nauczyciele z Ukrainy "do nauczania sie nie nadaja". Jest wśród nich wielu wartościowych ludzi i nauczycieli. Jeżeli robisz takie uogólnienia, to nie jesteś dobrym człowiekiem. Życie jeszcze Cię niejednego nauczy, pokory słowa również. "Na wse dobre, mołodyj druże!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.11.07, 19:52 Nie masz racji. Ta szkola nie powstala dlatego ze mamy szczegolnie uzdolniona mlodziez i nalezy sie jej szczegolne traktowanie. Poziom nauczania jest bardzo wazny, jak rowniez bardzo wazny jest jej wizerunek zewnetrzny. A do tego potrzeba wielu politycznych zachodow. To dzieki polityce Sycza i tworzeniu jej wizerunku na zewnatrz powstala i rozwija sie ta szkola. Bez Sycza ta szkola stanie sie zwykla szkola jakich jakich wiele, straci swojaq wyjatkowosc. Nie mozemy stracic tego "COS" czego nie maja i zazdroszcza nam inne szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Jęki "neciowych" po klęsce IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.07, 20:02 i tu zgadzam się z MB. Pan Necio nie miał dostatecznych umiejętności dla zagwarantowania tej wyjątkowości szkoły. Szkoda czasu na dywagacje o czymś, co minęło.A ten Olejnik to podobno sympatyczny gość i umie się uśmiechać. Nie cierpię gburowatych nawiedzonych reformatorów! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 olejnik umie się uśmieczać, ha, ha! 17.11.07, 21:10 Czy dyrektor Sycz nie wiedział jakie umiejętności posiada pan Necio, czy od końca czerwca do początku sierpnia jakichś umiejętności Neciowi ubyło? Dlaczego Sycz nie "namaścił" od razu Olejnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: Jęki "neciowych" po klęsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 15:46 "A ten Olejnik to podobno sympatyczny gość i umie się uśmiechać" jejku jaga zlituj sie :-/ kto to widzial,aby przy wyborze czlowieka,ktory ma zarzadzac szkola,firma, czy jeszcze czyms innym, brano pod uwage takie cechy jak to ze ktos jest sympatycznasc, czy ze potrafi sie usmiechac.Jaga,czy ty z ksiezyca spadlas,czy co?To jest jakas paranoja!Dobrze,ze nie musze uczyc sie w szkole,w ktorej dyrektor umie sie usmiechac,a nie umie poprawnie wykonywac swoich obowiazkow.Obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Jęki "neciowych" po klęsce IP: *.ols.vectranet.pl 18.11.07, 16:10 Drogi "zdegustowany" były dyrektorze , nie miałam na myśli kompetencji do kierowania szkołą. W zwykłym ludzkim odruchu powiedziałam coś miłego o obecnym dyrektorze i jak widać trafiło cię. Potrzebna ci psychoterapia, urlop, kobieta u boku, relaks. "ale to już było i nie wróci więcej...". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdeustowany Re: Jęki "neciowych" po klęsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 16:38 droga jago.Twoj ostatni post doslowni mnie "rozwalil",juz dawno tak sie nie usmialem! Naprawde, gratuluje poczucia humoru. Ale do rzeczy, JA NIE JESTEM "BYLYM DYREKTOREM". W sumie to ja jeszcze nie pracuje, po prostu ucze sie, wiec w 100% nie jestem zadnym dyrektorem. Tym razem nie udalo sie Tobie trafic. Musisz popracowac nad celnoscia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Jęki "neciowych" po klęsce IP: *.ols.vectranet.pl 18.11.07, 19:14 A po co "zdegustowany" tak zażarcie sie tłumaczysz? :)Co to kogo obchodzi? Troszkę psychologii i wszystko jasne.;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Re: Jęki "neciowych" po klęsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 19:49 Jaga, zażarcie to ty próbujesz komuś wmówić, że nie jest sobą :) W ogóle zażarcie próbujesz przeforsować, że ty masz rację i znasz się na psychologii. Nie popisuj się, że przypadkiem znasz psychologię - raczej jesteś pseudopedagogiem ... Coś mi przypominasz pana "pała z ortografii" ?:) Chodzicie na te same seanse terapeutyczne , czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: Jęki "neciowych" po klęsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 22:15 widzisz jaga,ja nie tlumacze sie lecz usiluje powiedziec Tobie,ze aby miec wlasne (inne od twojego) zdanie, nie trzeba byc od razu Panem J.Necio,czy kimkolwiek innym z jego otoczenia. Wiec daj sobie na wstrzymanie i przestan bawic sie w psychologa, bo marnie ci to idzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: Jęki "neciowych" po klęsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 22:18 a tak przy okazji, to jezeli bede potrzebowal wnikliwej analizy i porady psychologicznej, to zwroce sie do odpowiedniego specjalisty. Ty takim na szczescie nie jestes...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Do zdegustowany IP 18.11.07, 22:28 Drogi zdegustowany IP! Ten pseudopedagog to BEHEMOT, a czasem BEHENOT (na pewno). jaga raczej jest jego uczniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Re: Jęki "neciowych" po klęsce - do zdeustowanego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 19:23 Drogi uczniu, jaga ma rację. Nie można sie tłumaczyć ludziom, którzy nie przyjmują racjonalnych argumentów. Bo im nie o to chodzi, wolą działać czyli oczerniać uczciwych ludzi pod różnymi nickami i myślą, że inni też tak robią. Dlatego nigdy ciebie nie wysłuchają. Ale nie martw się, ty przeciez masz świadomość swojej osoby i wiesz już o metodach stosowanych przez pseudopedagogów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menedżer Re: IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.07, 16:12 Jaga nie zrozumiała. Pisałem o "przyklejonym" uśmiechu a nie szczerym zwyczajnym . To raczej szczękościsk niż uśmiech. M.O. próbuje w ten sposób zatuszować swoje prawdziwe działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menedżer Re: IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.07, 16:16 Jaga nie zrozumiałaś. Pisałem o "przyklejonym" uśmiechu a nie szczerym zwyczajnym . To raczej szczękościsk niż uśmiech. M.O. próbuje w ten sposób zatuszować swoje prawdziwe działania. Necio nigdy nie był gburem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menedżer sprostowanie IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.07, 16:17 Jaga nie zrozumiałaś. Pisałem o "przyklejonym" uśmiechu a nie szczerym zwyczajnym . To raczej szczękościsk niż uśmiech. M.O. próbuje w ten sposób zatuszować swoje prawdziwe działania. Necio nigdy nie był gburem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 20:47 To wobec tego zawinił Sycz, że szkoła straci swoją "wyjątkowość". Mógł przecież nie rezygnować z niej, dalej być dyrektorem. Po co przekazał ją pod sejmik wojewódzki? Przeciez wiedział, że wtedy będzie musiał zrezygnować! Powinien dalej być jej dyrektorem, realizować swoją wizję i robić karierę polityczną.A inni pracowaliby w szkole za niego i dla niego! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 17.11.07, 21:13 MB! Czy ktoś zmuszał pana Sycza do odejścia ze szkoły, mógł zostawić SEJMIK i zostć nadal dyrektorem ZSzUJN w Górowie Ił. Teraz szkoła miałaby dyrektora posła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.11.07, 21:40 Sycz mial wybor: Sejmik albo Dyrektor szkoly. Sycz bedac w Sejmiku mogl pomoc duzo wiecej niz bedac jedynie Dyrektorem. Przed Syczem wiele drzwi stalo otworem a p. Necio mogl tylko o tym pomarzyc. Macie posla Sycza wiec korzystajcie z tego, bo on jest do waszej dyspozycji i zawsze Wam pomoze. Ta szkola jest jego drugim zyciem i nie pozwoli jej skrzywdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 21:45 Bzdura, mógł być dyrektorem i radnym w sejmiku. Szkoła mogła podlegac starostwu bartoszyckiemu. On sam, będąc już w sejmiku zadecydował o przejęciu szkoły przez sejmik. Podkreślam "on sam". Bo nikt nie słyszał aby zapytał o radę i pozwolenie nauczycieli czy rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.11.07, 21:55 Czy uwazasz, ze podlegajac pod bartoszyckie starostwo szkola zyskalaby wiecej, niz podlegajac pod sejmik? Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 podlegajac pod bartoszyckie starostwo 17.11.07, 22:03 Podlegajac pod bartoszyckie starostwo nie miałaby szkoła tej "wojny". Czy to byłby zysk szkoły, niewątpliwie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 22:09 Oczywiście, że więcej! Miałaby swego dyrektora! Niezastąpionego dyrektora i posła w jednej osobie! Dyrektor Sycz to wartość z którą nawet sejmik nie powinien się równać! Jak możesz zadawać takie pytanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.07, 22:48 Szkoła jak szkoła, ale będąc pod powiatem Sycz by miał szkołę, bo o to przecież chodzi. Jak widać chciałoby się dziesięć srok za ogon uchwycić i jeszcze pod przykrywką pięknych idei... Odpowiedz Link Zgłoś
romka89 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 17.11.07, 21:47 Już ją skrzywdził! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.07, 23:08 Myślę że ją krzywdzi. MB pomija pan że ta szkoła (nie tylko on ją tworzyŁ) dała też dużo Syczowi, a on tego nie chce przyznać i wydaje mu się że wszyscy mają żyć tak jak on będzie dyktował. Z posłowania korzysta i on. Z tymi drzwiami to już przesada - jak przed Syczem tak przed Neciem i powtórzę się- przed każdym -drzwi stoją otworem . Nie wszyscy muszą zmierzać do tych samych i jak sądzę są też dziedziny w których tenże drugi(Necio) przerasta poprzednika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 23:32 MB napisał:Ta szkola jest jego drugim zyciem i > nie pozwoli jej skrzywdzic. Należy czytać, że Sycz nawet jak zostanie prezydentem, będzie uważać,że szkoła należy do niego i zawsze będzie się do niej wtrącać. Kto będzie w niej dyrektorem, ten musi być "marionetką" Sycza. Po to przecież wybudował koło niej dom, aby stanowiła nierozerwalną z jego poosesją część. To chyba jasne dla wszystkich myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też była uczennica Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.ols.vectranet.pl 18.11.07, 10:17 Straszne świństwa tu robicie Syczowi. Ja na jego miejscu wszystkich was postawiłabym przed prokuratorem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 10:24 Właśnie o to chodzi, aby całą tą sprawą zajęła się prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Do: też byłej uczennicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 12:49 Również mam nadzieję, że niezależna prokuratura rozwikła tę sprawę i ostatecznie wyjdzie kto komu robi świństwa( nie, nie Syczowi tylko Syczowe świństwa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Do: też byłej uczennicy IP: *.ols.vectranet.pl 18.11.07, 14:28 immunitet panie Necio, pan go nie masz na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Re: Do: też byłej uczennicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 15:26 A to dobre, immunitet ma załatwić wszyskie przekręty? Nie tacy mieli immunitety, a teraz mają prokuratorów. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 18.11.07, 22:47 Też była uczennico! Piszesz: " > Straszne świństwa tu robicie Syczowi. Ja na jego miejscu wszystkich was > postawiłabym przed prokuratorem." Gdyby nie przypadek, że pan Sycz nie przewidział, że wokół pana Necia pojawią się "neciowi", to na pewno cała sprawa potoczyłaby się inaczej. Wg. prof.W.Bartoszewskiego: "Bóg daje nam wolną wolę, jedyny oręż w walce z przypadkiem. A co z wolnością? Nie robić świństw, to nie wymaga heroizmu" To co dzieje zię na tym forum, to nie świństwa, to następstwa świństw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była ucznnica LO Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 21:32 szkoła jest przede wszystkim dla uczniów - by ich kształcić i wychowywać, a nie by być podpórką w tworzeniu czyjegoś wizerunku. Wizerunek szkoły buduje się na pracy nauczycieli i osiągnięciach uczniów, nie zaś na aktywności politycznej jednostek. To nie jest celem szkoły. A wyjątkowość tej szkoły, polega na tym, że jest szczególnym miejscem, gdzie można zgłębiać ukraińską kulturę itd. I tylko dlatego ta szkoła jest wyjątkowa - i jeśli o tym nie zapomną uczniowie, nauczyciele ( też ci którzy wybrali już dalej drogę polityczną) - to szkoła ta będzie znakomicie spełniała swoją rolę. No chyba że dawny dyrektor nie pozwoli realizować szkole swoich zadań, tylko wykorzystywać będzie do swoich prywatnych celów, jak to było dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.07, 22:55 MB nie przesadzaj - ta szkoła ma wielu wyjątkowych ludzi i Sycz nie jest tu wyjątkiem. Różnie też można go oceniać. Nie Sycz tworzył jej wyjątkowość, a ludzie tam pracujący, w tym też Necio i każdy nauczyciel, rodzice, uczniowie. Przestań uprawiać ten kult, przynajmniej na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Do: Byłej uczennicy LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 20:24 BARDZO PROSZĘ ZMIENIĆ SWÓJ NICK !!! JAK ZAUWAŻYŁAŚ, OD POCZĄTKU FORUM WYSTĘPUJĘ Z PODPISEM "była uczennica LO" I PROSZĘ NIE UŻYWAĆ TEGO PODPISU, GDYŻ NIE MAM NIC Z TOBĄ I TWOIMI POGĄDLAMI WSPÓLNEGO. NIE PRÓBUJ SIĘ PODSZYWAĆ POD INNĄ OSOBĄ, BY WPROWADZIĆ NA FORUM ZAMĘT!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogryzek Re: Do: Byłej uczennicy LO IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.07, 20:31 Była uczennico, masz rację, na forum musi być posprzątane, bo przecież wszyscy żywo śledzą każdy wasz krok, a na koniec na pewno administrator przywróci Necia na stanowisko. Hahaha. Sam sobie zmień nick. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Re: Do: Byłej uczennicy LO+ogryzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 22:07 Także na forum obowiązują pewne zasady:) Dla ciebie ogryzek, widać, że za trudne:) Ja swoje zdanie wypowiedziałam jasno i nie życzę sobie, by podszywając się pode mnie, ktoś wprowadzał zamieszanie na forum. Nie widzę powodów, by z tobą ogryzek rozmawiać na ten temat ( no, chba że to ty jesteś "Byłą uczennica LO" :) ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helena Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.07, 14:21 Fajna i interesująca wizja szkoły uległa zniszczeniu. Bezpieczna szkoła z monitoringiem komuś bardzo przeszkadzała. Tak samo portier, który miał pilnować porządku. Dyżury uczniowskie są niezgodne z prawem.Rodzice powinni to wiedzieć. Ta szkoła nie będzie dla uczniów, tylko dla zaspokajania politycznych i nie tylko politycznych potrzeb "wodzów" i ich lizusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic2 Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 14:41 Panie PO dyrektor-ile osób z Rady Rodziców nie udało się tobie jeszcze przekabacić na swoją stronę? Czy zamierzsz powołać nową Radę? Czy masz jusz pozwolenie marszałka i kuratorium? Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 17.11.07, 15:02 "rodzicu2"! Trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkich rodziców. Teraz już dokładnie wszystko zrozumieliście, trzeba było żeby sprawy zaszły aż tak daleko żeby przejrzeć na oczy. Ratujcie Waszą szkołę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiemyśliciel Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 21:34 Czy ktoś zna poglądy polityczne posła Sycza? Startował z listy PO, ale gratulują mu komuchy ze stowarzyszenia ordynacka z Czarzastym na czele.www.ordynacka.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.11.07, 21:49 Znam Mirona Sycza i wiem, ze on nie ma pogladow politycznych. Jego pogladem sa Ukraincy i Szkola w Gorowie. I stara sie byc tam, skad moglby cos zyskac dla Ukrainskiej spolecznosci i szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiemyśliciel Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 22:04 Do MB:A czy inni Ukraińcy też nie mają poglądów politycznych? A czy w takim razie akceptowana byłaby przez Ukraińców jego działalność w PIS-ie lub LPR -rze? Czy wszyscy (nawet ci, którzy byli prześladowani za PRL-u) rozumieją jego związki z polskimi komuchami? Pytam, bo to nie jest to dla mnie takie oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 "Nie roboć świństw" 18.11.07, 19:36 "Bóg nam dał jedyny oręż w walce z losem - wolną wolę. Warto być przyzwoitym, choć nie zawsze się opłaca" prof. W. Bartoszewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasyl Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: 80.54.232.* 18.11.07, 20:39 opamiętajcie się wszyscy!wstd ! hańba szanowi druzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf n. sukcesy Wielkiego Wodza IP: *.dedibox.fr 18.11.07, 21:27 Drodzy Ukraińcy nie obrażajcie swojego posła. To wielki człowiek. Takich ludzi ludzkość wydaje raz na tysiąc lat . Polakom Bóg zesłał wielkiego Andrzeja Leppera , a nam wielkiego Mirona . Nie przesadzę jak go nazwę naszym Jemiołą. Poseł Miron Jemioła to nie tylko wielki polityczny umysł ale i absolutnie szlachetna i uczciwa osobowość . Pod tym względem nie dorównują mu nawet tak szlachetni i prawi ludzie jak Stanisław Ł. czy Janusz P. Nasz Jemioła też praktykował z Funduszem Ochrony Środowiska On też ma ogromne sukcesy w ochronie ojczystej przyrody . Kochani Rodacy jestem pewny , że nasz Wielki Jemioła zajdzie równie daleko jak oni i tak jak oni rozsławi nasze imię na całą Polskę . Ufam ,że już niedługo . Myślę też ,że już niedługo w polskim politycznym słowniku zamiast słowa żenada pojawi się słowo syczada. Odpowiedz Link Zgłoś
tatkion Do pauliny123123 19.11.07, 15:24 SYTUACJA NIE JEST ŚMIESZNA, a paulinie123123 zebrało się na cytowanie wielkich profesorów („naciowa” próbuje pobudzić do pisania na forum „syczowych”, prowokuje ich). Myślisz, że do „syczowych” tymi mądrościami trafisz? Nie uwłaczaj sobie dialogiem z nimi. (1) Ile można pisać? (2) „syczowi” nie mają żadnych argumentów, tylko zastraszają i wypisują oszczerstwa na Necia. (3) Jeszcze raz powtórzę: Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Do tatkion 19.11.07, 22:36 Troszeczkę więcej optymizmu, tatkion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbiciel Re: sukcesy Wielkiego Wodza IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.07, 00:00 Mnie również cieszy obecność Jemioły w sejmie. Odeszła posłanka Hojarska, odeszła posłanka Beger, a Szymon Majewski w końcu musi mieć temat do "Rozmów w tłoku". Tylko czekać, aż narodzi nam się i nowa Nelli! Kto skończył górowską szkołę, głosujcie na Jemiołę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzicTK Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: 212.160.172.* 19.11.07, 15:50 Szanowni Państwo,bardzo trudno jest się zniżyć do poziomu, jaki prezentują osoby, które tak naprawdę nie wiedzą o czym tu, na forum dyskutują. Zastanawiającym jest również to, że pozostają anonimowi. Miejcie odwagę i przedstawcie się. Czytając te wszystkie skróty myślowe, tak naprawdę nic z nich nie wynika, a świadczy jedynie o bardzo niskiej inteligencji wypowiadających się. Czemu to ma służyć? Jak wynika z niektórych wypowiedzi, biorą udział w tej dyskusji również nauczyciele. Drodzy Państwo, jeśli taki poziom intelektualny jest prezentowany przez pedagogów, to wybaczcie, ale co Państwo robicie w szkole? Państwo macie uczyć nasze dzieci,nie tylko regułek matematycznych czy chemicznych, ale również sposobu zachowywania się, wypowiadania i prezentowania się na takim forum, jak to. Szczególnie, pole do popisu, mają pedagodzy z języka polskiego. Próbując dyskutować na temat tego, czy Dyrektor był dobry czy zły, jaki styl zarządzania kreował w swojej organizacji, czy potrafił to robić, czy nie, to przede wszystkim trzeba mieć o tym elementarną wiedzę. Wybaczcie Państwo, ale poza pojedynczymi wypowiedziami, wszystkie inne nie zawierają treści w tm temacie. Rozumiem, że temat ten został przedstaiony na forum po to aby wyjaśnić kwestnię zasadności odwołania Pana Necia z Dyrektora szoły. Przedyskutować argumenty za i przeciw. To na "listość boską", co ma znaczyć ta cała farsa przedstawiana tutaj: " co zrobił Pan Sycz, a czego nie, Jaki to jest Pan Olejnik, a jaki dobry jest Pan Necio" itp. Podejmując się zarządzania organizacją, trzeba posiadać ku temu odpowiednie kwalifikacje: to przede wszystkim umiejetność kierowania zespołem, umiejętność zrozumienia natury organizacji, w tym przypadku szkoły, dbanie o doby wizerunek, szybkie adoptowanie się do zmian, ukierunkowanie na klienta, tutaj szacunek do rodzica, pamietając o zasadzie, "że klient zawsze ma rację", w tym przypadku rodzic, itd. Trzeba również wiedzieć o tym, że nie każdy ma do tego predyspozycje. Pan J.Necio jest bardzo dobrym nauczycielem historii, był dobrym zastępcą Dyrektora. Fakt, praca zastępcy jest bardzo ciężka, wszystko się robi, a gratulacje zbiera Dyrektor. Ale, na tym to własnie polega, taka jest rola zastępcy. Ma być dobrym pragmatykiem, znać wszystkie instrukcje i przepisy. Niestety, ale od prezentowania szkoły jest Dyrektor. Tak, że zarzut typu:" Sycza nigdy nie było w szkole, to Pan Necio wykonywał ciężką pracę" jest bezzasadny. Od tego był Pan Necio - niestety. Myslę,że został za to wynagrodzony, kiedy otrzymał posadę Dyrektora. Tylko, w tym momencie nie potrafił zaprezentować swoich umiejętności menadżera szkoły, na tym stanowisku nie wystarczy być pragmatykiem, trzeba być dyplomatą, odpowiednim strategiem, aby umieć przejąć zespół pracowników, nie krzywdząc przy tm nikogo. A tego Pan Necio nie potrafił, i dlatego przegrał. O przgranej jego śwaidczy również, wystawienie tego tematu na forum. Bo tak naprawdę czemu to służy, ciagłemu oczernianiu Sycza. Powiecie Państwo, zbierała kiedyś pieniądze za obiady i się wymądrza. Tak zbierałam, ale równoczesnie pracowałam w innej firmie, w której zajmuję się zarządzanim i prawidłowym funkcjonowaniem procesów. Zespół jest o wiele większy, niż w szkole. Tak, że mam wiedzę na ten tema i duże doświadczenie, jak również znam zagadnienia NASZEJ szkoły z każdej ze stron. Przemyślcie Państwo, czy warto prowadzić dalej tę, niby to dyskusję. Może warto pomyśleć, jak przywrócić dobry wizerunek dla NASZEJ szkoły, bo to nasz chleb i majbutnie naszo narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też rodzic1 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 17:13 Droga pani, a skąd pani wie o dobrym zarządzaniu firmą? Poza ty firma nie jest szkołą, a "klient ma zawsze rację" odnosi się do handlu usług. Jeżeli rodzic ma mieć zawsze rację w szkole to może niech ma i na odziałach dziecięcych szpitali. Niech tam też rodzic dyktuje lekarzom, jakie leki podawać i jak ma przebiegać operacja. Zabiera pani głos w temacie, o którym nie ma pani zielonego pojęcia. A poza tym jestem ciekawa, kogo to niby pan Necio skrzywdził? Ja też mam dziecko, które miało pójść do tej szkoły. Jedno ją ukończyło. Ale w tej sytuacji nie będą mojego syna wychowywać "pedagodzy typu LM" z Olejnikiem na czele - kłamcy i proowokatorzy! Odpowiedz Link Zgłoś
tatkion Do rodzicaTK 19.11.07, 18:35 Rodzicu TK! (1) Ładnie zakończyła Pani swój post. Nie sądzę jednak, że ośmieszanie nauczycieli słowami: „Drodzy Państwo, jeśli taki poziom intelektualny jest prezentowany przez pedagogów, to wybaczcie, ale co Państwo robicie w szkole?”, przyczynia się do przywrócenia dobrego wizerunku dla szkoły. (2) Rzeczywiście chyba w sprawie zarządzania ma Pani tylko elementarną wiedzę. Z Pani słów wynika, że „kwalifikacje: to przede wszystkim umiejetność kierowania zespołem, umiejętność zrozumienia natury organizacji, w tym przypadku szkoły, dbanie o doby wizerunek, szybkie adoptowanie się do zmian, ukierunkowanie na klienta, tutaj szacunek do rodzica, pamietając o zasadzie, "że klient zawsze ma rację", w tym przypadku rodzic, itd.” Kwalifikacje, to zdobyte w określonym kierunku wykształcenie, a to o czym Pani mówi to predyspozycje. Słowa „klient zawsze ma rację" – jeżeli chodzi o aparat telefoniczny, to wybrakowany można wyrzucić na śmietnik, a niezadowolonemu klientowi dać nowy model. Z dzieckiem się tak nie postąpi. Za jego kształtowanie odpowiada nie tylko („nieomylny”) rodzic, ale i nauczyciel; dyrektor, jego z-ca; inni pracownicy szkoły oraz środowisko w którym się ono wychowuje. Droga Pani Matko, przyznanie racji rodzicowi, tylko w myśl zasady „klient zawsze ma rację", może źle się skończyć dla dziecka. Tą zasadą kieruje się tylko ten pracownik szkoły, któremu nie zależy na dobru dziecka, tylko na przypodobaniu się rodzicowi. Opisany przez Panią (po raz drugi) fakt świadczy jak najbardziej o „ukierunkowaniu na klienta(ucznia), tutaj szacunek do rodzica”, podmiotowym, a nie przedmiotowym traktowaniu ucznia – cechach, które posiada pan Necio (fakty mówią za siebie). Czy słyszała Pani o podmiotowym, a nie przedmiotowym traktowaniu dziecka? Proszę nie odpowiadać, odpowiedź znam. Niech, więc Pani nie porównuje stanowiska kierowniczego w swojej firmie, ze stanowiskiem kierowniczym w szkole. Dyrektor szkoły musi ukończyć kurs zarządzania jednostką oświatową, a nie kurs zarządzania jakąkolwiek firmą. (Jak widać są to dwie odrębne sprawy) (3) Słowami: „Myslę,że został (pan Necio) za to (dobre pełnienie funkcji z-cy dyrektora) wynagrodzony, kiedy otrzymał posadę Dyrektora.” Czy chce pani powiedzieć, że konkurs na dyrektora, który pan Necio wygrał ,był „ustawiony”? (4) Cytuję Pani słowa: „w tym momencie (pan Necio) nie potrafił zaprezentować swoich umiejętności menadżera szkoły” Czy pan Necio miał na prezentowanie swoich umiejętności czas? Co by Pani powiedziała, gdyby kilka dni po objęciu przez Panią swojego stanowiska kierowniczego postawiono wniosek o odwołaniu Pani z tego stanowiska? (Pomimo, że: • Ma Pani odpowiednie kwalifikacje • Ma Pani pozytywne referencje od byłego szefa na tym stanowisku, którego przez dłuższy czas była Pani zastępcą • Wygrała pani konkurs Droga Pani! Znam panią i ufam, że moje argumenty do Pani przemawiają już teraz, albo przemówią po pewnym czasie. Fakt, że to i tak nic nie zmieni w tej trudnej dla Ukraińców - nie tylko tej szkoły, Górowa, ale całaj Warmii i Mazur - sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Do rodzicaTK 19.11.07, 21:13 Troszeczkę optymizmu tatkion! Wg. prof.W.Bartoszewskiego: "Optymiści i pesymiści żyją tak samo długo, tylko optymiści - weselej." Troszeczkę więcej optymizmu tatkion! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Do dyskutanta pod wieloma nickami IP: *.ols.vectranet.pl 19.11.07, 21:28 Chłopie, daj se na wstrzymanie chociażby z szacunku dla rodaków, którzy zginęli w kopalni w Doniecku. Uczcij pamięć minutą ciszy. Jeszcze może kiedyś będziesz tym cholernym dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romka89 Re: Do dyskutanta pod wieloma nickami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 21:36 Patriota się odezwał! Teraz tragedię Doniecka będziecie wykorzystywać?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojojoj Re: Do dyskutanta pod wieloma nickami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 21:42 oj wy nawiedzeni! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Do dyskutanta pod wieloma nickami 19.11.07, 22:30 A już myślałam, że sobie trochę poczytam. A tu minutka i po robocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgoryczony Re: Do dyskutanta pod wieloma nickami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 22:26 Gościu ***, przestań w tej tak tragicznej chwili obrzucać swoich rodaków niesprawiedliwymi podejrzeniami, co? Łatwiej zająć się tymi, co daleko niż tymi co są obok, co? Tylko to nie fair wykorzystywać czyjąś tragedię - sam zamilcz. P.S. gdyby znowu komuś przyszło do głowy ogłosić mnie, że ja to jednak ktoś inny, to zdradzę wreszcie - jestem wrednym krasnoludkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Rodzicu TK! 20.11.07, 21:16 Rodzicu TK! Mam nadzieję, że temat został przedstawiony na forum po to, aby wyjaśnić kwestnię zasadności odwołania Pana Necia z Dyrektora szoły. Mam nadzieję, że "coś drgnęło" nie tylko w "Naszym Słowie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: 204.13.236.* 19.11.07, 23:42 W III RP na układy nie ma rady. Minister Antoni Macierewicz od dawna to mówi i jak się okazuje wie , co mówi . Niestety ostatnio i my się o tym przekonujemy. Jak widać i nam potrzeba otwarcia archiwów . Może IPN coś tu pomoże . Panie Necio Pan jest historykiem .Przed Panem archiwa IPN są również otwarte . Niech Pan o tym pomyśli ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagan epidemia na forum IP: *.ols.vectranet.pl 19.11.07, 23:50 paulina 123 sama ze sobą, adolf h.własciwie też. Onanizm albo zbiorowa schizofrenia! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: epidemia na forum 20.11.07, 20:57 "Hołodnij kumi chlib na umi" Marzy się Tobie gagan, wysoka blondynka? Ale, to tylko marzenia. Pozostał onanizm, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Jęki na forum IP: *.ols.vectranet.pl 19.11.07, 23:52 Do adolfa: Przed panem Neciem wszystko już zamknięte, zostały mu tylko archiwa IPN Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Jęki na forum 20.11.07, 21:03 Do jaga! Drogie dziecko (jakbyś miał jakieś wątpliwości, to wszystkie dzieci są nasze)myśl o drzwiach, które przed sobą zamykasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Coś drgnęło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 13:58 W ocenzurowanym "Naszym Słowie",nie wiedzieć w jaki sposób, przebiły się dwa promyki obiektywizmu. Pierwszy, że Necio nie chciał być marionetką, a drugi, że Sycz nie chciał z nim rozmawiać na temat przyszłości szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hurrrraaaaaaaaaa Re: Coś drgnęło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 18:54 hurrrraaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic2 Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 22:10 Jeszcze o tak upolitycznionej szkole nie słyszałam. Jak to możliwe,aby jeden człowiek, wykorzystując swoje układy polityczne decydował o wszystkim. Nie tylko o tym, kto ma być dyrektorem, ale jak przez niego wybrany dyrektor nie spełni jego oczekiwań lub żądań, to wybiera jakieś PO dyrektora. Żadne prawo takiego czegoś nie przewiduje! A ci,którzy stanowią podstawę szkoły czyli uczniowie, nauczyciele i rodzice nie mają nic do powiedzenia, są ubezwłasnowolnieni. Gdzie są organy państwowe z kuratorium na czele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredi Nowy dyrektor szkoły to pan Olejnik IP: *.ols.vectranet.pl 20.11.07, 23:01 Gadu, gadu, gadu, gadu Jurka z Kasią nocą. Ze strony www. szkoły inf. o talentach pana Necia: " Ogólnie: posługiwanie się piórem nie sprawia mu trudności". Zaiste to wiele wyjaśnia. Panie dyrektorze Olejnik, pora zaktualizować stronę! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: do rodzic2 20.11.07, 23:48 Rodzicu2, brawo, że to do Ciebie dotarło! Od początku się o tym mówi, że; "ci,którzy stanowią podstawę szkoły czyli uczniowie, nauczyciele i rodzice nie mają nic do powiedzenia, są ubezwłasnowolnieni. Gdzie są organy państwowe z kuratorium na czele?" Kuratorium, też "dało ciała" Może, jestem zbyt dużą optymistką, ale myślę, że teraz tam "na górze", myślą jak "z twarzą wyjśc z tej sytuacji". Wyjście jest tylko jedno, ale "kij ma zawsze dwa końce" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Czy Jerzy wróci nauczać do liceum jako nauczyciel? IP: 80.54.232.* 20.11.07, 22:59 tak mnie coś naszło, co bedzie po tym wszystkim, jak wrzawa opadnie. Coś się rusza na www.sycz.pl powolutku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 15:24 Dlaczego nikt nie zgłasza tej sytuacji mediom? Jak normalna władza nie może, to może czwarta coś zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 21.11.07, 16:38 Gościu nowy! TV Olsztyn, "Gazeta Olsztyńska", "Gazeta Wyborcza", "Nasze Słowo", to forum - (może ja się nie znam) ale czy to nie są media? Media wiedzą, tylko też się boją. Wszyscy są zastraszeni. Po co komu problemy? Tylko, czy takie "życie jest sensowne"? Czy tw czwarta władza coś może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 17:35 Dlaczego się boją? Media sa władzą, wszak polityka można "zabić" gazetą. No chyba, że to nie jest zwykły polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy1 Bełkot na forum IP: *.ols.vectranet.pl 21.11.07, 18:40 z tym trzeba JUż TYLKO DO LEKARZA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 21:05 Końcowa faza schizofrenii!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 15:37 No jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 23.11.07, 15:09 Powiem Wam jeszcze (póki forum nie jest zamknięte), że nie zbyt IM wychodzi, to kierowanie szkołą. TO po prostu trzeba umieć i czuć, a oni (nieudolnie) się TEGO dopiero uczą. A jakom oratorem jest po dyrektora!!! Młodzież - to czuje, Młodzież – to widzi, Młodzież - jak każde „dziecko” ma intuicję, Młodzież - to żywioł… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pero Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.olsztyn.mm.pl 24.11.07, 14:16 Ciekawy wpis na ten temat jest tu newsbar.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 15:41 Zajrzyjcie na stronę Wprost. Coś drgnęło w prokuraturze? www.wprost.pl/ar/118318/Prokuratura-bada-czy-posel-PO-wyprowadzil-pieniadze-ze-szkolnego-sklepiku/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Sycz w prokuraturze, artykuł we WPROST IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.07, 15:54 Sławna postać ma już swoją historie w prasie krajowej:) skocz.pl/sycz Był Lepper, teraz Sycz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukacz Re: Sycz w prokuraturze, artykuł we WPROST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 16:09 i na Onecie wiadomosci.onet.pl/1647070,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
zawszejotde Re: Sycz w prokuraturze, artykuł we WPROST 25.11.07, 21:01 z dobrze poinformowanych źródeł wiadomo już, że Tusk nakazał pokazowe oczyszczanie swoich szeregów z osób, które mogłyby zaszkodzić dobremu wizerunkowi nowej koalicji, więc trzeba się liczyć z tym, że pan Sycz zostanie rzucony lwom (a raczej psom) na pożarcie... no, chyba że pan Sycz okaże się niewinny, w dowiedzeniu czego ma pomóc zaprzyjaźniona ekipa olsztyńskiej prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek chory człowiek IP: *.ols.vectranet.pl 25.11.07, 21:19 Już mi się nie chce pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Re: chory człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 23:01 Więc po co piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filonek Re: chory człowiek IP: *.ols.vectranet.pl 26.11.07, 00:10 Nie ma to jak zgnoić człowieka. Fajnie, co? Jakby ropuchę rozdeptać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Re: chory człowiek -do lolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 08:10 A jaka to satysfakcja wymyśleć obrzydliwe kłamstwo i wpierać je internautom na wszystkich forach. Ludzie z kompleksami, tylko takie macie argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Sycz w prokuraturze, artykuł we WPROST 27.11.07, 13:18 "pan Sycz okaże się > niewinny, w dowiedzeniu czego ma pomóc zaprzyjaźniona ekipa olsztyńskiej > prokuratury." A w tworzeniu pozytywnego wizerunku zaprzyjażniona TV i radio Olsztyn. Jak wdzięczny za załatwienie pracy redaktor R.B. może być obiektywny - ma on przecież dług wdzięczności wobec obecnego posła. Wiele ludzi dług wdzięczności ma. Nie dziwmy się więc niczemu co zobaczymy i co w naszych lokalnych mediach usłyszymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Re: Sycz w prokuraturze, artykuł we WPROST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 14:11 Pan poseł to wytrawny polityk, wie z kim pić, komu załatwić pracę, kogo zbajerować, komu wciskać banały o wyższych celach, kogo wykorzystać - dotyczy to również ludzi mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złodziej czy już można spokojnie kraść? IP: *.ols.vectranet.pl 24.11.07, 15:59 W końcu mamy wolność i pełny liberalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 17:20 Miron robi niezłą reklamę PO na interii.fakty.interia.pl/raport/nowy_rzad/news/posel-po- okradl-szkolny-sklepik/komentarze,1016395,,12901042,2,3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 17:29 Przepraszam , źle podałam fakty.interia.pl/raport/nowy_rzad/news/posel-po-okradl-szkolny-sklepik,1016395 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Mściwy ukrainiec IP: *.ols.vectranet.pl 24.11.07, 19:57 I co ci Neciu to dało. Właściwie i tak jestes skończony. Krzywda ludzka wróci do ciebie rykoszetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Re: Mściwy ukrainiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 20:05 Przynajmniej wielu otworzy oczy i przestanie wierzyć w krystaliczna uczciwość wodza. Czy Sycz ma prawo robić z ludźmi, co chce? Masz rację, wasza klika jest mściwa! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Do gościa portalu: dziad 25.11.07, 00:05 Powtórzę raz jeszcze za profesorem Władysławem Bartoszewskim: „Jedyną miarą człowieka jest uczciwość”. Kto jest uczciwy, czas pokaże. I czas pokaże do kogo krzywda ludzka wróci rykoszetem. Odpowiedz Link Zgłoś
uczenzszujn Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 25.11.07, 19:39 ww6.tvp.pl/7244,20071125607939.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipek Sycz i necio niezniszczalni IP: *.ols.vectranet.pl 25.11.07, 20:42 Chwała bohaterom! Wszędzie was pełno, nawet w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś